Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-06-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα το πρωί συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Ακολούθως, συνεδρίασε, υπό τον Πρωθυπουργό, η Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα την Απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Εχει, ήδη, προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος και κατά συνέπεια δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο σε αυτό το θέμα.

Στις 7 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», η οποία αποτελεί δωρεά του κ. Αριστείδη Αλαφούζου.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να δώσω μια σύντομη απάντηση στα όσα άκουσα να αιτιάται χθες η αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα θέμα, το οποίο συζητήθηκε και το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών: Η κυβέρνηση στο θέμα της λεγόμενης «νησιωτικότητας», που ρυθμίζεται από τη νέα Συνταγματική Συνθήκη, πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Διασφάλισε ότι, χωρίς εξαιρέσεις, όλες οι νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας θα υπάγονται στην εφαρμογή ειδικών μέτρων για την ανάπτυξή τους, βάσει των διατάξεων για την κοινωνική, οικονομική και εδαφική συνοχή της Ε.Ε.. Χρειάστηκαν γι` αυτό πολλές, συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα, όχι πάντοτε, ευνοϊκό περιβάλλον. Θα συστήναμε, λοιπόν, στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα διάφορες απόψεις, όταν μάλιστα οι πρώτες αρνητικές εξελίξεις είχαν παρουσιαστεί στο θέμα αυτό επί ιταλικής προεδρίας, δηλαδή επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό το αρνητικό προηγούμενο, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, ανέτρεψε με τις προσπάθειές της η κυβέρνηση.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μιας και βρισκόμαστε στο θέμα της «νησιωτικότητας», αυτό το μέτρο θα μας προφυλάξει, θα μας βοηθήσει από τη διάθεση του κ. Υπουργού να αλλάξει τον οικοδομικό κανονισμό της προηγούμενης κυβέρνησης -και συγκεκριμένα του κ. Σηφουνάκη- που ήταν κοινής αποδοχής. Ο κ. Υπουργός το αλλάζει στο όνομα της οικιστικής ανάπτυξης των νησιών. Πώς θα προφυλαχθούμε από το να μη γεμίσουν τα νησιά τσιμέντο; Δεν έχει σχέση με αυτό που λέγαμε, απλά συνειρμικά το αναφέρω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να επισημάνω αυτό που, ήδη, ανέφερα. Ότι πλέον, η συνθήκη αναφέρεται σε όλες τις νησιωτικές περιοχές και όχι σε ορισμένες μόνο. Στο θέμα που με ρωτάτε υπάρχουν δεδηλωμένες οι απόψεις της κυβέρνησης, η οποία με σεβασμό στο περιβάλλον θα προχωρήσει στις όποιες αλλαγές. Όταν, λοιπόν, έρθουν οι οριστικές προτάσεις, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να συζητήσουμε και πάλι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας αληθεύει ότι αποφασίστηκε η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα. Δεν μιλάμε για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας, μιλάμε πάντοτε για αντικατάσταση αξιωματικών, οι οποίοι -όπως ξέρετε- πηγαίνουν σε αυτές τις περιοχές για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όχι μόνο για αντικατάσταση, αλλά για επιπλέον δυνάμεις. Αποφασίστηκε κάτι τέτοιο χθες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Σας λέω ποια είναι η κατ` αρχήν απόφαση της κυβέρνησης.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 22 June 2004 - 13:05:07 UTC