Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-06-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Συνεδρίασε, σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό, η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ζητήματα που αφορούν στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σε ό,τι αφορά την Κοινωνία της Πληροφορίας, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου συστήνεται συντονιστική επιτροπή για τη διαμόρφωση της στρατηγικής και την ανάπτυξη της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από:

-Τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ως Πρόεδρο.

-Το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.


-Το Γενικό Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Και,

-Το Γενικό Γραμματέα της Ανώνυμης Εταιρείας της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το νέο σχήμα προκύπτει από την ανάγκη για συγκρότηση και λειτουργία ενός ενιαίου Κέντρου Πολιτικού Σχεδιασμού, Συντονισμού, Ελέγχου, Ανάπτυξης και Εφαρμογής της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, σε εθνικό επίπεδο.

Σε ότι, αφορά το θέμα «Γεωργία, αγροτική ανάπτυξη», συζητήθηκαν οι στόχοι, τα προβλήματα, οι προοπτικές και οι προτεραιότητες. Ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης για την ελληνική Γεωργία και την ύπαιθρο προσδιορίζει συγκεκριμένες επιμέρους στρατηγικές, τόσο για τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όσο και για την ανάπτυξη της οικονομίας της υπαίθρου. Γιατί, χωρίς βιώσιμες εκμεταλλεύσεις δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία της υπαίθρου, αλλά και χωρίς ανάπτυξη της οικονομίας της υπαίθρου δεν μπορεί να υπάρξουν βιώσιμες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο κ. Τσιτουρίδης θα δώσει στη δημοσιότητα ένα εκτενές κείμενο για τους στόχους, τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος -που είναι, εδώ, μαζί μας- θα σας κάνει μια σύντομη ενημέρωση για θέματα ευρωεκλογών, τα οποία συζητήθηκαν εν συντομία στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Αύριο, στις 8 το βράδυ, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στο ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου την Κυριακή πραγματοποιείται το ευρωπαϊκό Φόρουμ Βασάου, υπό την αιγίδα της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, με θέμα: «Ευρώπη των «25», νέες προοπτικές για περιφερειακές συνεργασίες». Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Αυστρία, ως επίσημος προσκεκλημένος του Καγκελάριου της Αυστρίας κ. Σούσελ και θα είναι ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Όπως γνωρίζετε, αμέσως μετά την πολιτική ενημέρωση, εδώ, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων για τη ρύθμιση των λεπτομερειών της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θεωρείτε ότι η κοινωνία το εμπέδωσε το μήνυμα λιτότητας που εξέπεμψαν οι κύριοι Σουφλιάς, Αλογοσκούφης και Δούκας ή θα χρειαστεί και τέταρτος υπουργός να καταφερθεί κατά των Ολυμπιακών Αγώνων;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι λάθος η προσέγγιση για μήνυμα λιτότητας. Σέβομαι, βεβαίως, κάθε άποψη. Αυτό το οποίο δηλώθηκε, εάν αναφέρεστε στις δηλώσεις που έγιναν, σε σχέση με το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι το οποίο έχει δηλωθεί και στο παρελθόν.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Αλογοσκούφης σε χθεσινή του συνέντευξη άφησε να εννοηθεί ότι και οι αυξήσεις, αλλά και το ΕΚΑΣ θα πάνε για αργότερα, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Θέλω το σχόλιό σας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα γίνουν όλα, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, για το θέμα της τηλεοπτικής συζήτησης θέλω να ρωτήσω. Θέλω να μου πείτε, εάν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για μια δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και το ενδεχόμενο για μια τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας έχει, ήδη, απαντηθεί από την περασμένη Παρασκευή, όταν έγινε η συνάντησή μου με τον κ. Βούγια. Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος, επίσης είχα απαντήσει, ότι αν υπάρχει περιθώριο μπορεί να γίνουν και μια και δύο τηλεοπτικές συναντήσεις. Σημειώνω ότι για τις εθνικές εκλογές έγινε μόνο μια συνάντηση.

ΖΟΥΛΑΣ: Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, η κυβέρνηση μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι παραμένει στην πάγια θέση της να γίνουν δύο debate και θα ήθελα να μάθω τους λόγους υπαναχώρησής της.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να διαβάσετε ακριβώς τις δηλώσεις που έγιναν, από την πλευρά μου, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές που έκανα την προηγούμενη Παρασκευή, ότι μπορεί να γίνει ένα ή και δύο debate, με ελεύθερο διάλογο.

ΖΟΥΛΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ρωτώ γιατί δεν έχω καλυφθεί από αυτές τις δηλώσεις. Δηλαδή, μέχρι πρότινος και εσείς ο ίδιος διαβεβαιώνατε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός εμμένει στο να γίνουν δύο debate, όπως επιθυμούσε και προεκλογικά, προ των εθνικών εκλογών, δηλαδή, και επιθυμούσε και μια κατ` αντιπαράθεση αναμέτρηση με τον κ. Παπανδρέου.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω ήδη απαντήσει, από την προηγούμενη Παρασκευή, σε όλα τα ερωτήματα που έχετε θέσει.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, σε ό,τι αφορά το θέμα του ελεύθερου διαλόγου, έχετε από την άλλη πλευρά, στην πρώτη συνάντηση που είχατε, βρει ανταπόκριση στο αίτημα, το οποίο εσείς προβάλλετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι θετική η άλλη πλευρά.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, χωρίς κανόνες@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παρ` ότι δεν εκπροσωπώ την άλλη πλευρά, είναι θετική.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η αίσθηση που αποκομίσατε από την πρώτη συζήτηση@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να μιλήσουν οι ίδιοι.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας, θα έρθουν ξένοι στρατιώτες, είτε Αμερικανοί, είτε υπό το ΝΑΤΟϊκό μανδύα, στο πλαίσιο της ασφάλειας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επανειλημμένα έχει υποβληθεί αυτή η ερώτηση. Πάντα έχω απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Συνδρομή έχει ζητηθεί από το ΝΑΤΟ και αφορά θέματα τεχνολογίας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Σας ρώτησα για στρατιώτες, συγκεκριμένα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχει απαντηθεί αυτό και η απάντηση ήταν αρνητική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει φόβος για χτύπημα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από την Αλ Κάιντα. Εχει η κυβέρνηση κάποια σχετικά μηνύματα από κάποιους συγκεκριμένους φορείς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επισήμως στο υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει τέτοιο μήνυμα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κυκλοφορεί ευρέως ότι οι Αλβανοί, οι οποίοι θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι, για διακοπές στην Αλβανία, ανεξαρτήτως του καθεστώτος που έχουν, αν είναι νόμιμοι, με βίζα κ.τ.λ., δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και άρα θα τους επιτραπεί, εκ νέου, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να το ερευνήσετε και να μου απαντήσετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως, θα σας απαντήσω αύριο.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γράφει σήμερα η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ότι αρχίζει έρευνα για τους αγνοούμενους του @74 από ειδική επιτροπή -που συνέστησε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος- η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τους αγνοούμενους της Κύπρου . Εχετε κάτι περισσότερο να μας πείτε γι` αυτό το θέμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο οποίος είπε τα εξής:

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Την Παρασκευή, 28 Μαϊου, το υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ολοκλήρωσε ουσιαστικά την προετοιμασία διεξαγωγής των ευρωεκλογών.


-Είναι έτοιμοι οι εκλογικοί κατάλογοι, καθώς και ο κατάλογος των εκλογικών τμημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


-Εχει αποσταλεί το εκλογικό υλικό σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού.


-Ορίστηκαν οι επόπτες των εκλογών και οι γραμματείς τους, καθώς και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για όλα τα εκλογικά τμήματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.


-Δόθηκαν στα Κόμματα οι δισκέτες με όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τις ευρωεκλογές σε αριθμούς, τα οποία σας έχουν ήδη διανεμηθεί.

Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες για τη διευκόλυνσή τους, κατά την ημέρα των εκλογών, να ενημερωθούν σχετικά με το αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Είναι απλό να το βρουν: Μπορούν να απευθυνθούν στις Νομαρχίες, στους Δήμους, στις Κοινότητες, στην οικεία Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών @ Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Οσοι έχουν πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορούν να βρουν τα στοιχεία αυτά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

@Ηθελα να επισημάνω ότι εκείνοι οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, δεν ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα, γιατί δεν υπάρχουν στις ευρωεκλογές ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Εχουν ενσωματωθεί στα πλησιέστερα προς την κατοικία τους εκλογικά τμήματα. Καλό θα είναι, λοιπόν, να ενημερωθούν όλοι για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ταλαιπωρίας πολιτών, που προέκυψε κατά τις εθνικές εκλογές, γιατί παρατηρήθηκαν μεμονωμένα φαινόμενα. Το ΥΠ.ΕΣ και όλες οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στη διάθεση όλων, 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να ενημερωθούν όλοι.

Για το λόγο αυτό έκανα έκκληση στα Κόμματα, να ενημερώνουν τους πολίτες, μέσω των εκλογικών κέντρων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα -δια του ηλεκτρονικού υπολογιστή- να δώσουν τα σχετικά στοιχεία.

Παράκληση προς όλους, να ενημερωθούν έγκαιρα, για να μην υπάρξει ταλαιπωρία την ημέρα των ευρωεκλογών. Από την πλευρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου κατεβλήθη κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθούν παραλείψεις και να δοθούν οδηγίες έγκαιρα, ώστε όλοι να είναι ενημερωμένοι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως απαιτεί το επίπεδο της δημοκρατίας μας.

Αν έχετε κάποιες ερωτήσεις, ευχαρίστως να απαντήσω.

ΚΑΠΕΤΑΝΗ: Κύριε υπουργέ, υπήρξε μια διαβούλευση με τα υπόλοιπα κράτη- μέλη, σχετικά με το χρόνο έναρξης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, προκειμένου να είναι ενιαία. Καταλήξατε κάπου επ@ αυτού;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βρισκόμαστε ακόμη σε διαβούλευση. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι κατά την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων -όπως ακριβώς την κάνουμε εμείς, την κάνει η Γερμανία και άλλες χώρες- δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό, επαναλαμβάνω, είναι σε διαβούλευση. Όμως, από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχει πρόβλημα για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι οι οικείες διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου αφορούν την επίσημη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων και όχι τη μετάδοση επιμέρους αποτελεσμάτων, όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και άλλες κυβερνήσεις. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. @Οταν οριστικοποιηθεί η διαβούλευση με την αρμόδια Διεύθυνση στην Ε.Ε., θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, ώστε να γνωρίζουν όλοι τη χρονική στιγμή που θα αρχίσει η ροή των αποτελεσμάτων από το ΥΠ.ΕΣ. Ούτως ή άλλως, όμως, όπως θυμάστε, μεταξύ του ανοίγματος της κάλπης και της έναρξης της ροής των αποτελεσμάτων, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που κυμαίνεται περίπου στη μία με μιάμιση ώρα.

ΜΕΡΜΕΛΑΣ: Παρατηρήθηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ότι, οι έχοντες το δικαίωμα να ψηφίσουν @Ελληνες του εξωτερικού, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν αν δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο και είχαν π.χ. αμερικάνικο, καναδέζικο κ.λπ. @Εχει ληφθεί τώρα μέριμνα να μπορέσουν να ψηφίσουν, εφόσον έχουν το εκλογικό δικαίωμα και είναι εγγεγραμμένοι εδώ, στη γενέτειρά τους, για να μην πουν πως ήρθαν και έφυγαν άπρακτοι. Γιατί λένε πως ήρθαν να ψηφίσουν, αλλά οι μισοί δεν ψήφισαν.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει ρύθμιση νόμου, η οποία ορίζει, ότι στην Ελλάδα, ως Ελληνας πολίτης, ψηφίζει κάποιος ή με ταυτότητα, που έχει εγκριθεί από την αρμόδια Αρχή, ή με ελληνικό διαβατήριο εν ισχύει. Το ίδιο θα ισχύσει και τώρα. Είναι άλλο ζήτημα, πώς ψηφίζουν οι πολίτες της Ε.Ε. που δεν είναι @Ελληνες και που έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στην ψηφοφορία. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα, διότι αυτοί ψηφίζουν με βάση το διαβατήριο της χώρας από την οποία προέρχονται. Όμως, σε ό,τι αφορά τους @Ελληνες πολίτες, ισχύει στο ακέραιο η διορθωτική εγκύκλιος. Το τονίζω αυτό, διότι είχε εκδοθεί προηγούμενη εγκύκλιος, που δημιούργησε τότε πολλά ερμηνευτικά προβλήματα. Η τελευταία εγκύκλιος απαιτεί, είτε ελληνικό διαβατήριο εν ισχύει, είτε ταυτότητα εν ισχύει. Αυτό θα ισχύσει και σ@ αυτές τις εκλογές.

ΚΟΥΙΝ: Μας κοινοποιήσατε τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Σ@ αυτούς περιλαμβάνονται οι @Ελληνες οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ψηφίσουν στο εξωτερικό;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. Όπως ξέρετε, στο εξωτερικό μπορεί να ψηφίσουν και οι @Ελληνες @μιλάω για την Ε.Ε.- στα οικεία εκλογικά τμήματα. Στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που σας έχουμε δώσει, επισυνάπτονται τα στοιχεία, όσον αφορά τα τμήματα αυτά, καθώς και ο αριθμός των Ελλήνων, οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό. Υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, την οποίαν παρέτεινα με απόφαση, μέχρι την 21η Απριλίου 2004. Μέσα σ@ αυτό το χρονικό διάστημα, είχαν τη δυνατότητα να το δηλώσουν.

ΚΟΥΙΝ: Ο αριθμός δεν είναι χαμηλός;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το ζήτημα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους @Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό, επειδή είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους εδώ, μπορούν να έρθουν -και το συνηθίζουν να έρχονται- και βεβαίως είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτός είναι ένας τρόπος, να μπορούν να επισκέπτονται την πατρίδα και ταυτόχρονα να μετέχουν στο προεκλογικό κλίμα, το οποίο υπάρχει στη χώρα. Είναι δική τους η επιλογή. Επομένως, πρέπει να γίνει σαφές, ότι ο αριθμός αυτός δεν αφορά τους @Ελληνες που εν δυνάμει θα μπορούσαν να ψηφίσουν, αλλά εκείνους οι οποίοι επέλεξαν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 1 June 2004 - 15:05:11 UTC