Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-05-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 12 Μαϊου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις @Οσβαλντ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψέων του για την παρακολούθηση της πορείας των έργων της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο κ. @Οσβαλντ εξέφρασε την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη της ΔΟΕ, στην Αθήνα, ως προς τη δυνατότητά της να διοργανώσει εξαιρετικούς και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησε την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος της Αθήνας, στο πλαίσιο της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Το απόγευμα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας. @ Ηταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η πλήρης και αντικειμενική απογραφή, ώστε, αφενός οι Ελληνες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια και αφετέρου η κυβέρνηση να έχει στη διάθεσή της σαφή, πραγματικά δεδομένα, τόσο για τα προβλήματα, όσο και για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί μία εποικοδομητική συζήτηση. Σε ό,τι την αφορά, θα παραθέσει με στοιχεία την πραγματικότητα. Ελπίζουμε στη συνδρομή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε να διεξαχθεί ένας σοβαρός και υπεύθυνος διάλογος.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9:45 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μπέρτι @Αχερν.

Στις 11:30, θα επισκεφθεί το υπουργείο Πολιτισμού, όπου θα έχει συνεργασία με τους επιτελείς του.

Στις 6:30 το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο και στις 7 με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Την Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μησιέτης και Τιφλίδας Ηλία τον Β@.

Όπως γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 17 Μαίου έως και την Παρασκευή 21 Μαίου, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα μπορούσε κανείς να δεχθεί κάποιες παρεκβάσεις στον τομέα των ατομικών μας δικαιωμάτων, εξαιτίας ενός ύψιστου γεγονότος, όπως είναι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομως, χθες, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι οι 285 κάμερες που αγοράστηκαν @και ξέρουμε ότι είναι αυτές οι υπερευαίσθητες, που καταγράφουν τα πάντα- θα χρησιμοποιηθούν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος μας διασφαλίζει, λοιπόν, τα ατομικά μας δικαιώματα ή μήπως μπαίνουμε σε μια πτυχή του κράτους του «μεγάλου αδελφού»; Δεν το λέω καθ@ υπερβολή αυτό, γιατί οι πορείες, τα συλλαλητήρια, θα συνεχίσουν και το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και το Δεκέμβρη και οι κάμερες θα καταγράφουν τα πάντα. Ποιος μας εγγυάται;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την άποψη ότι θα μπορούσε κανείς να δεχθεί παρεκβάσεις. Δεν δέχεται κανένας παρεκβάσεις στα ατομικά δικαιώματα, διότι, αν αρχίσει να δέχεται μικρές παρεκβάσεις, αργότερα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν και μεγαλύτερες. Νομίζω ότι με αυτή τη δήλωση της κυβέρνησης έχω απαντήσει σε όλο το ερώτημά σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση προτίθεται να συμπεριλάβει και τον περιορισμό των διαδηλώσεων ή με νομοθετική ρύθμιση ή με έκτακτα αστυνομικά μέτρα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας απάντησα και χθες, επικοινώνησα με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο και τα μόνα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση αφορούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα και ευρύτερα το λεγόμενο ολυμπιακό δακτύλιο. Τίποτα περισσότερο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μήπως, στο όνομα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ληφθούν μέτρα που απαγορεύουν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις σκέψεις της κυβέρνησης.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα ήθελα κάποιο σχόλιο της κυβέρνησης για όλες αυτές τις φωτογραφίες που βλέπουμε από τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί οι Ιρακινοί κρατούμενοι από Αμερικανούς, Βρετανούς και ενδεχομένως Ιταλούς στρατιώτες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό αυτή την υπόθεση. Καταδικάζουμε ως ελληνική κυβέρνηση τη βία, απ@ όπου και αν προέρχεται. Η βία γεννά μόνο βία.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Διαβάζω χθεσινή δήλωση του κ. @Εβερτ, που λέει ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα, όσον αφορά το Χρηματιστήριο. Θα ήθελα να μας διευκρινίσετε αν όντως ισχύει αυτό , δηλαδή, αν προκύψει ευθύνη σε πολιτικά πρόσωπα, δεν θα αποδοθεί;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα παρακαλούσα να απευθυνθείτε στην Πρόεδρο της Βουλής, για να σας ενημερώσει σχετικά. Εγώ μένω στη δήλωση που έκανα πριν από δύο ημέρες, για το ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, σε σχέση με την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Επιτρέψτε μου@ Και τότε είχατε πει ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες». Ισχύει το ίδιο; Τι σημαίνει αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: @Ημουν σαφής εκείνη την ημέρα και απάντησα σε πολλές ερωτήσεις πάνω σ@ αυτό το θέμα.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Μήπως γνωρίζετε αν στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη δήμαρχο Αθηναίων συζητήθηκε καθόλου η συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στο ευρωψηφοδέλτιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να σας ρωτήσω αν ο κ. Καραμανλής θα απαντήσει θετικά στην πρόταση που φέρεται ότι θα υποβάλει ο κ. Παπανδρέου για απογραφή από διακομματική επιτροπή, αλλά και στην πρόταση -πρόκληση, θα έλεγα, να δημοσιευθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν διαπλοκή ή τεκμηριώνουν διαπλοκή και τα οποία συζητούνται ευρέως, με αφορμή την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θεωρώ δόκιμο να σχολιάσω πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύονται. Δεν γνωρίζω την αλήθεια των πηγών, αλλά σε λίγες ώρες θα υπάρχει συζήτηση στη Βουλή, όπου εκεί θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είπατε ότι η απογραφή γίνεται με τα λογιστικά πρότυπα που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε την προηγούμενη κυβέρνηση να φτάσει σε μη εχέγγυα αποτελέσματα. Γιατί και τα δικά σας να μην είναι το ίδιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα τα οποία πρέπει κανείς να κρίνει. Είναι η ουσία των όσων προσπάθησε να αποκρύψει η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς μιλάμε για πολιτική απόφαση να κρύψει την πραγματικότητα.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΟΟΣΑ φέρεται να υποδεικνύει κάποια μέτρα για την ελληνική οικονομία, μεταξύ των οποίων και μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης κάτι τέτοιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 12 May 2004 - 13:05:08 UTC