Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-01-21

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η πρόταση που κατέθεσε, χθες, ο Γ. Παπανδρέου έχει συναντήσει και ευμενή, αλλά και αρνητικά σχόλια. Επίσης, υπάρχει και μια κριτική επισήμανση ότι δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένη ως πρόταση. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε, κατ` αρχάς, ένα σχόλιο και στη συνέχεια να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Η πρόταση που κατατέθηκε, χθες, στο Λαύριο από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι μια τολμηρή πρόταση. Είναι μια τομή που φιλοδοξεί να δώσει θετικές απαντήσεις και διεξόδους στις προσδοκίες των νέων. Να αντιμετωπίσει ένα μείζον ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Ετσι πρέπει να την αντιληφθούμε. Η πρόταση αυτή έρχεται πραγματικά να κάνει μια τομή. Εχουμε μεγάλη ανεργία στους νέους. Το έχουμε παραδεχθεί όλοι αυτό. Δεν μπορούμε να τη βλέπουμε, να τη διαπιστώνουμε και να τη χρησιμοποιούμε στο προεκλογικό παιχνίδι. Πρέπει να παρέμβουμε και να δώσουμε λύση. Εχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Με την πρόταση αυτή μπορεί να δημιουργηθούν πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας, να δοθεί θετική διέξοδος στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων. Σαφώς, μπορεί να γίνουν παρατηρήσεις, μπορεί να υπάρξουν θετικές απόψεις, μπορεί να υπάρχουν βελτιωτικές προτάσεις. Κανείς δεν θα πει όχι σε αυτές. Αλλά, επιτέλους, μπορεί να γίνει διάλογος πάνω σε προτάσεις, σε λύσεις, για τα προβλήματα της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, είναι ένα πολύ θετικό βήμα και αξίζει τον κόπο όλοι να το αξιοποιήσουμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θετικές και επιδοκιμαστέες οι προτάσεις του κ. Παπανδρέου για μείωση των εξοπλισμών, αλλά έχουμε και την τρέχουσα πολιτική. Σήμερα, η εφημερίδα «Μακεδονία» δημοσιεύει μια νόταμ απαντητική της Τουρκίας, η οποία χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις της Ελλάδας ως πλασματικές και μη νόμιμες στο θέμα της ζώνης έρευνας και διάσωσης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε τοποθετηθεί, επανειλημμένα, απέναντι στις τουρκικές απόψεις. Το γεγονός ότι η Τουρκία εκδίδει μία νόταμ, δεν σημαίνει ότι δεσμεύει και εμάς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ρωτώ, εάν υπήρξε απάντηση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δια της διπλωματικής οδού ανταλλάσσονται συχνά τέτοια έγγραφα.

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: Επανέρχομαι στο πρώτο θέμα. Μπορείτε να μας διευκρινίσετε ακριβώς ποια είναι η πρόταση για να γίνει και συζήτηση; Σε δύο σημεία τουλάχιστον@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα πρέπει να τη γνωρίζετε. Είστε έμπειροι και καλοί δημοσιογράφοι όλοι εδώ και δεν νομίζω πως δεν τη γνωρίζετε, ώστε να την αναλύσουμε λεπτομερώς.

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: Ναι, αλλά είδαμε και μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ το βράδυ, η οποία έδινε διευκρινίσεις και θέλω να αναφερθώ σε δύο σημεία: Τι ισχύει για τις εισφορές και αν τα τέσσερα χρόνια μετρούν στα συντάξιμα έτη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μα, το είπε χθες ο κ. Παπανδρέου, ότι οι εισφορές δεν θα πληρώνονται. Από τη στιγμή που δεν θα πληρώνονται οι εισφορές είναι λογικό ότι δεν θα έχουμε και την προσμέτρηση που είπατε. Όμως, προσέξτε: Ποια είναι η ουσία; Είναι ένα πρόσθετο, ένα μεγάλο κίνητρο, είναι μια τομή. Γι` αυτό τη χαρακτήρισα τολμηρή πρόταση. Μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανοιχτούν και να προσλάβουν πολλές χιλιάδες νέους ανθρώπους, που σήμερα είναι άνεργοι, που είναι στο σπίτι τους και δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, που υποφέρουν από την ανεργία. Στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Αυτό είναι το κύριο. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα παιδιά, θα μπουν στην παραγωγή, θα αποκτήσουν δουλειά, θα αντιμετωπίσουν με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτά τα παιδιά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στον εργασιακό βίο για όλα τα άλλα χρόνια. Τους είναι απαραίτητο. Πρέπει να σπάσουμε το σκληρό πυρήνα που παρατηρείται με την ανεργία των νέων. Αυτή η πρόταση επιχειρεί τολμηρά να το κάνει. Αν κάποιος μπορεί να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις, να το συζητήσουμε. Γι` αυτό γίνεται και αυτός ο διάλογος.

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: Καταλαβαίνετε, όμως, ότι, πρώτον, επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία και δεύτερον, αυξάνονται αυτομάτως τα χρόνια για συνταξιοδότηση στα τέσσερα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γιατί επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: Γιατί θα παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς να έχουν αντίστοιχες εισφορές.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας πληροφορώ ότι πολλές φορές, αν θέλετε, και με τα τωρινά προγράμματα μπορεί να γίνει. Εξάλλου, το κόστος της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανθρώπους αυτής της ηλικίας συνήθως είναι εξαιρετικά χαμηλό. Είχα, ως υφυπουργός Εργασίας, μελετήσει μια τέτοια πρόταση και σας πληροφορώ ότι το προσδοκώμενο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Για το συνταξιοδοτικό κομμάτι, είδα με χαρά να αναπτύσσονται και διάφορες σκέψεις, το πρωί, από εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων. Δεν μπορούμε να τους δεσμεύσουμε. Το γεγονός, όμως, ότι αναπτύσσουν θετικές σκέψεις και προτάσεις, για ακόμη μεγαλύτερη συμπλήρωση και ολοκλήρωση αυτής της τολμηρής τομής, είναι πολύ θετικό. Και έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε. Λέω σε κάποιους που σκέφτονται αρνητικά -και θα πω ότι αρνητικά μπορεί να λειτουργούν καλόπιστα- αν αυτή είναι η αντίληψή τους: υπάρχει άλλη λύση για την ανεργία των νέων; Αμεση, τωρινή, σημερινή; Θα αρκεστούμε να τη διαπιστώνουμε; Θα λειτουργούμε υποκριτικά, λέγοντας ο ένας στον άλλον πόσο μεγάλη είναι η ανεργία ή θα κάνουμε κάτι; Εμείς προτείνουμε να κάνουμε κάτι. Θα το κάνουμε όλοι μαζί.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν φώναξε τους εμπλεκόμενους φορείς, τους βιομηχάνους, τη ΓΣΕΕ, τους εργοδότες, τους επιχειρηματίες, να μιλήσει, πριν δημοσιοποιήσει αυτή την πρόταση και να το κάνει μαζί τους ή να οριοθετήσουν το πλαίσιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ποια είναι η διαφορά; Το δημοσιοποιεί προς διάλογο. Λέει ότι το δημοσιοποιώ και το συζητώ. Και έρχονται, μάλιστα, εκπρόσωποι και των μεν και των δε και δέχονται αυτό το διάλογο. Δεν είπα ότι συμφώνησαν, προσέξτε για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Λέω «συζητούν». Τι καλύτερο; Αυτές οι προτάσεις που αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία πρέπει να κατατίθενται ενώπιόν της. Δεν μπορεί να μένουν σε κλειστά τραπέζια και συναντήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχει ανεργία; Εσείς, πριν από λίγο καιρό λέγατε ότι η ανεργία είναι στο 8,4%, το θυμάστε; Από το ίδιο βήμα το λέγατε και χρησιμοποιούσατε και στοιχεία στατιστικής. Σήμερα, έρχεστε και μας λέτε «μεγάλη ανεργία στους νέους». Οι 300.000 θέσεις εργασίας και τα άλλα, πού πήγαν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Και το 8,9% που δόθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία -και χρησιμοποίησα και εγώ εδώ- είναι δηλαδή μικρό; Δεν πρέπει να παρέμβουμε; Δεν είπα ότι χρειάζονται και νέες πολιτικές;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εμφανίζεστε σαν να ανακαλύψατε τώρα την ανεργία. Ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε τώρα την ανεργία@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει μάχη κατά της ανεργίας. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς ανεβαίνει η ανεργία αφού δώσατε μάχη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η ανεργία παραμένει υψηλή, παρ` ότι έχει πτωτικές τάσεις. Ειδικότερα διαπιστώσαμε @από τη μάχη που δώσαμε, από τη δουλειά που κάναμε- ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ανεργίας που αποκτά ιδιαιτέρως δύσκολα χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους. Ο κ. Παπανδρέου επεξεργάστηκε μια τομή, στο πλαίσιο βεβαίως των πολιτικών πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζουν όλη αυτή την περίοδο και σε συνέχεια των όσων είχαμε πει. Ότι δηλαδή θα υπάρξουν πολλές πολιτικές πρωτοβουλίες και ότι έτσι πρέπει να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας. Επεξεργάστηκε μια τολμηρή πρόταση. Αυτή είναι μια δική μας απάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Υπάρχουν άλλες απαντήσεις; Τι λέει η Ν.Δ.; Ακούσαμε χθες τον κ. Σουφλιά να διαπιστώνει ή να προσπαθεί να διαπιστώσει αρνητικά. Να καταθέσει τις απόψεις του. Εχει κάποια άλλη πρόταση για το θέμα ή θα περιμένουν οι νέοι την ανεργία; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται προς τη Ν.Δ.: Εχει κάτι να μας πει για τους νέους ανθρώπους ή θα τους αφήσει στην ανεργία, προσπαθώντας να κερδίσει κάτι στις εκλογές; Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε θετική παράθεση και αντιπαράθεση πολιτικών προτάσεων, απόψεων, λύσεων για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύετε ότι η ανεργία έχει πτωτική τάση; Ετσι είπατε προηγουμένως.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εχει πτωτική τάση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι υψηλή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, ο κ. Νικολάου παραδέχθηκε 500.000 ανέργους.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ακουσα το πρωί τον κ. Νικολάου και σας παραπέμπω στην ενδιαφέρουσα πρωινή παρέμβασή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

ΖΟΥΛΑΣ: Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που ήταν κάπως διευκρινιστική αυτό που υπονοεί είναι ότι για να προσμετρηθούν τα συγκεκριμένα χρόνια εκ των υστέρων θα πρέπει να καταβληθούν και οι εισφορές αυτές από τις οποίες απαλλάσσονται οι νέοι για την τετραετία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αν υπάρχει περίπτωση εκ των υστέρων να καταβληθούν οι εισφορές, όταν φτάσει ο εργαζόμενος σε κάποια ηλικία που μπορεί να δώσει, μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις που κατατέθηκαν σήμερα, όπως αυτές των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ. Όλα αυτά είναι στο αρχικό στάδιο. Το πρώτο και κύριο είναι να λειτουργήσει το μέτρο. Ο νέος θα έχει πλήρη μισθό. Δεν θα είναι σπίτι του, θα είναι στη δουλειά του. Θα αποκτά εργασιακή εμπειρία, θα έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κάποιος που μπορεί να δει κάποια αρνητική πλευρά μπορεί να πει «τι θα γίνει με τα ένσημα». Εμείς το βλέπουμε από τη θετική σκοπιά. Ο νέος φεύγει από την ανεργία.

ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ: Πώς είστε σίγουρος ότι θα φεύγει από την ανεργία, όταν κάθε χρόνο εισέρχονται στην αγορά εργασίας 80.000 νέοι από τους οποίους οι 40.000 πιάνουν δουλειά με ασφαλιστική κάλυψη. Με αυτή την πρόταση γιατί κάποια επιχείρηση θα πάρει με όλα τα δικαιώματα ένα νέο εργαζόμενο και δεν θα τον πάρει έτσι όπως προτείνει τώρα ο κ. Παπανδρέου; Αρα, μπορεί πάλι να πιάνουν δουλειά 40.000 άτομα, αλλά απλώς να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σκοπός του μέτρου είναι να λειτουργήσει ευρύτερα και όχι μόνο να καλύψει τρέχουσες ανάγκες. Οι δικλείδες μέσα από τις οποίες θα λειτουργήσει το μέτρο θα απαντήσουν στο ερώτημά σας. Ποιο είναι το πρόβλημα; Σήμερα υπάρχει μια σειρά κινήτρων στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν νέους ανθρώπους. Το ένα κίνητρο λέγεται μαθητεία που είναι η γνωστή 18μηνη περίοδος με το μισό μισθό που προβλέπεται και από την εργατική νομοθεσία. Το δεύτερο κίνητρο είναι οι επιδοτήσεις. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, κατά καιρούς ο ΟΑΕΔ έχει επεξεργαστεί, προωθήσει, προτείνει και ανακοινώσει τη δυνατότητα επιδότησης επιχειρήσεων για πρόσληψη νέων ανέργων. Το μέτρο της μαθητείας έχει λειτουργήσει ως ένα βαθμό ικανοποιητικά. Το μέτρο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έχει λειτουργήσει, αλλά παρουσιάζει αγκυλώσεις, γιατί πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν θέλουν να μπουν στη λογική των δυσκολιών στα θέματα ευελιξίας που περιέχει, υποχρεώσεις, πόσους θα κρατήσουν, τι αντικαταστάσεις θα γίνουν κ.τλ. Το νέο μέτρο είναι απλό και ιδιαίτερα ευέλικτο. Διευκολύνει την επιχείρηση και απαντά απλά στα προβλήματά της. Ωθεί τους εργοδότες να πάρουν περισσότερους εργαζόμενους. Ωθεί τους εργοδότες να συναισθανθούν και να εκτελέσουν την κοινωνική αποστολή μιας επιχείρησης. Είναι βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό διότι θα αναπτυχθούν μεγαλύτερες δυνατότητες για περισσότερες θέσεις εργασίας και όχι απλή διαχείριση των υπαρχουσών θέσεων. Όλα αυτά θα συζητηθούν.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκεί που έχουν λαθρομετανάστες θα βάλουν Ελληνες. Επειδή και σε αυτούς δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές θα βάλουν Ελληνες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα ήθελα να αποκαλούμε λαθρομετανάστες τους ανθρώπους που δουλεύουν με πράσινη κάρτα στην Ελλάδα και που θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με στοιχειώδη σεβασμό.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μια διευκρινιστική ερώτηση: Πώς θα αποφύγουμε να έχουμε ισάριθμες απολύσεις με την είσοδο νέων εργαζομένων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζω καλά την αγορά εργασίας και ξέρω ότι δεν θα το κάνει. Κατ` αρχάς, η απόλυση στερεί έναν ειδικευμένο εργαζόμενο που δεν κάνει την ίδια δουλειά με το νέο που μπαίνει. Και δεύτερον, είναι ακριβή η απόλυση γιατί υπάρχουν οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται τοις μετρητοίς και όχι επί πιστώσει. Πρακτικά ο εργοδότης θα πρέπει να βγάζει χρήματα αμέσως. Στις σημερινές επιχειρήσεις κάθε θέση εργασίας διαφέρει ριζικά από την άλλη. Δεν είναι πια οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι εκτελούσαν μια μηχανική εργασία από την αρχή έως τη λήξη του 8ώρου, της εποχής της ταινίας «η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο». Εχουμε άλλου τύπου επιχειρήσεις και άλλου τύπου εργασία. Η εργασία πλέον χαρακτηρίζεται από την ατομική θέση και εξειδίκευση. Είναι λοιπόν σαφές ότι δεν υπάρχει μηχανιστική αντικατάσταση ενός εργαζόμενου από κάποιον άλλον.

ΖΟΥΛΑΣ: Γιατί εφόσον είναι τόσο επιτυχής και προβλέπεται να είναι τόσο αποδοτική αυτή η πρόταση δεν εφαρμόστηκε την τετραετία που πέρασε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος». Κάθε φορά προσπαθώ, παλεύω ορισμένες απόψεις, ορισμένα μέτρα και κάποια στιγμή διαπιστώνω την ανάγκη βελτίωσης και αξιοποίησης πιο τολμηρών προτάσεων και τομών. Δεν σας κρύβω ότι τέτοιες απόψεις γύρω από το θέμα της μείωσης ή εξάλειψης εργοδοτικών εισφορών για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ως κίνητρο για την ένταξη νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, έχει εφαρμοστεί πιλοτικά και πειραματικά σε ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης με διαφορετικούς τρόπους. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η επιλογή αυτή -που είναι επιλογή ευθύνης απέναντι στη νεολαία από το Γιώργο Παπανδρέου- έχει να κάνει και με τη μελέτη της ευρωπαϊκής εμπειρίας, αλλά και των αδυναμιών που είχαν μέχρι τώρα οι πολιτικές μας. Κάθε φορά μελετάς αυτό που έχεις φτιάξει, βλέπεις τι έχεις αξιοποιήσει και κάνεις την υπέρβασή σου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 21 January 2004 - 14:05:07 UTC