Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-01-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Από τις 12 το μεσημέρι, έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο. Μετά τη συνάντηση, θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού και φαντάζομαι και του κ. Παπαδόπουλου. Στη συνάντηση συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στις 8 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπου θα προβεί και σε δήλωση.

Την Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα έχει σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψής του στον Πειραιά και στις 11.45 άλλη σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψής του στη Θεσσαλία, όπου θα εκφωνήσει και πολιτική ομιλία το βράδυ της Παρασκευής. Στις 13.00, θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ), κυρίως γύρω από τα οικονομικά και ορισμένα θέματα σχετικά με τα ξενοδοχεία. Στις 19.30, θα παραστεί στη δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος.

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Χρυσοχοϊδη και στις 14.00 θα αρχίσει η επίσκεψή του στον Πειραιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα του Τζάννειου Νοσοκομείου, την ολυμπιακή ζώνη στο λιμάνι και τον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ, στην ακτή Βασιλειάδη.

Την Πέμπτη το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την ολυμπιακή προετοιμασία και εισηγητή τον υπουργό Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλο. Μετά θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού.

Την Παρασκευή, υπάρχει η επίσκεψη στη Θεσσαλία που θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Θα επισκεφθεί το Σμόκοβο, το Πανθεσσαλικό Γήπεδο, το Δήμο Φαρσάλων και στις 19.00 θα μιλήσει στην εκδήλωση για την περιφερειακή Χάρτα της Θεσσαλίας, στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στη Λάρισα.

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, στην τακτική επαφή τους, για θέματα που έχουν κυρίως σχέση με την εξωτερική πολιτική.

Αυτά ως προς το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τις αναφορές που έκανε ο κ. Καραμανλής, το Σαββατοκύριακο, στις ομιλίες του, και κυρίως στις επιθέσεις του με αιχμή τον Γιώργο Παπανδρέου. Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του, περί ήπιου προεκλογικού αγώνα, ο κ. Καραμανλής κατέφυγε και πάλι στη γνωστή και προσφιλή του μέθοδο των προσωπικών επιθέσεων. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Σημειώνουμε, όμως, τον ιδιαίτερο εκνευρισμό που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αναγκάζει να αναιρεί, αυτά που ο ίδιος έλεγε.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Χθες, ο κ. Παπανδρέου για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Εχετε να δώσετε κάποιες περισσότερες διευκρινίσεις, ένα στίγμα, πώς θα προχωρήσετε σε αυτές τις διαδικασίες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν χθες αρκετά αναλυτικός. Πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένο το ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθεί με ορισμένες πτυχές της γραφειοκρατίας του. Χρειάζεται να συνυπογράψουμε μια νέα σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να γίνει στις 8 Φλεβάρη, με την πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία να συμμετάσχει στις διαδικασίες μας, στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για τις δημοσκοπήσεις -και τη σημερινή δημοσκόπηση- έχετε κάτι να μας πείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το είπα και χθες. Υπάρχουν πάρα πολλές δημοσκοπήσεις. Δεν έχουμε καμία -θα έλεγα- ανάγκη να σχολιάσουμε κάτι που γίνεται κατανοητό από όποιους έχουν επαφή με την κοινωνία. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή. Δημιουργούνται προσδοκίες, ελπίδες από τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας και του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Θα ανταποκριθούμε απόλυτα σε αυτές.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθεί με τη γραφειοκρατία του. Μπορείτε να γίνετε πιο επεξηγηματικός;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με πτυχές της σχέσης του με την κοινωνία που δεν ήταν οι πρέπουσες. Σε αυτά αναφέρθηκε και χθες ο κ. Παπανδρέου. Υπήρχαν πτυχές στη σχέση μας με την κοινωνία που δεν μπορεί να συνεχιστούν, δεν αρμόζουν στον 21ο αιώνα. Δεν έχουν να κάνουν με ένα κόμμα που θέλει να είναι ανοικτό, που αφουγκράζεται αμέσως την κοινωνία, να ανταποκρίνεται αμέσως στα προβλήματα των πολιτών. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά.

ΖΟΥΛΑΣ: Προ μηνός, εάν δεν απατώμαι, ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί ότι δεν θα χρησιμοποιούσε επ` ουδενί την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να προκληθούν νέες εκλογές, προφανώς το 2005. Θέλω να ξέρω εάν αυτό ισχύει και για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κατ` αρχάς, αυτό θα το πει η ίδια η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από κει και πέρα, νομίζω ότι έχουμε ξεκαθαρίσει κάτι που αποδεικνύεται από την όλη τακτική και την πολιτική μας. Η τακτική μας, η πολιτική μας, η αντίληψη αυτής της παράταξης γενικά για την πολιτική διαπνέεται πάντα από έναν βαθύ σεβασμό στους θεσμούς. Και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στην μέχρι τώρα πολιτική παρουσία του έχει αποδείξει αυτό το βαθύ σεβασμό στους θεσμούς. Αυτό τα λέει όλα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 19 January 2004 - 14:05:06 UTC