Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-04-21

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 21 Απριλίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Αυτή την ώρα, έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες που θα τον συνοδεύσουν στην τριήμερη περιοδεία του σε Φιλανδία, Σουηδία και Δανία. Ως γνωστόν, αναχωρεί σήμερα, αργά το μεσημέρι. Φεύγοντας θα προβεί σε δήλωση στο αεροδρόμιο, που θα αφορά κυρίως τους σκοπούς του ταξιδιού του, αλλά και κάποια γενικότερα θέματα.

Τη Μ. Τρίτη το πρωί, θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, όπου έχει συνάντηση με το Σουηδό ομόλογό του, το απόγευμα.

Τη Μ. Τετάρτη το πρωί, θα βρίσκεται στη Δανία, όπου θα συναντηθεί με το Δανό ομόλογό του στην Κοπεγχάγη. Αργά το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Τη Μ. Πέμπτη το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, καθώς και θέματα της Ε.Ε.. Στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Α. Κακλαμάνη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα αναχωρήσει για τις διακοπές του Πάσχα, σε περιοχή της Ηλείας (κοντά στο Κορακοχώρι).

Την Πρωτομαγιά, ημέρα Πέμπτη, το βράδυ, θα έχει άτυπη, φιλική συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό κ. Κοϊζούμι, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα. Την Παρασκευή (2/5), στις 9 το πρωί, θα γίνει η επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ε.Ε. με τον Ιάπωνα ομόλογό του, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις. Στη 1 μ.μ., θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, τον υπουργό ΕΣΔΔΑ Κ. Σκανδαλίδη και με τον υφυπουργό Οικονομίας Χ. Πάχτα, για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Τη Δευτέρα (5/5), στις 10 το πρωί, θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλου. Στις 11.30 το πρωί, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα έχει συνάντηση με τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Στη 1 μ.μ., θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο.

Την Τρίτη (6/5), ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για μεγάλη περιοδεία, μέχρι το Σάββατο (10/5), στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία), την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Βλέπετε ότι έχουμε ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει περίπου μέχρι τα μέσα του Ιουνίου.

Με την ευκαιρία της σημερινής αποφράδας επετείου της 21ης Απριλίου, θέλω να τονίσω και πάλι -για λόγους ιστορικής μνήμης- ότι ο ελληνικός λαός με την αντίσταση και τις προσπάθειές του, με τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, εκδήλωσε με όλους τους τρόπους την αντίστασή του απέναντι στη χούντα και κατόρθωσε να οδηγήσει στην πτώση της και την επάνοδο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μας σήμερα δεν κινδυνεύει. Εχει σταθερές βάσεις. Βεβαίως, αντιμετωπίζει προβλήματα ποιότητας, αλλά γίνονται όλες οι αναγκαίες κινήσεις και βελτιώνεται συνεχώς το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να θυμάται πώς φτάσαμε στην επτάχρονη τυραννία, πρέπει να θυμάται τους υπεύθυνους. Η ιστορική μνήμη είναι χρήσιμη, ώστε πάντοτε σε τέτοιες στιγμές να στεκόμαστε ενωμένοι και να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την πορεία της Δημοκρατίας μας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Επειδή ξεκινήσατε με αυτό το σχόλιο και επειδή μάλλον αναμένουμε και την άφιξη του "ντε Γκρέτσια" στην Ελλάδα για το Πάσχα...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχετε τέτοια πληροφορία;

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εάν αυτή τη φορά έρθει με κάποιο άλλο επίθετο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προφανώς, χρησιμοποιεί πολλά επίθετα ο τέως. Δεν γνωρίζω, δεν έχω κάποια σχετική πληροφορία. Οπως γνωρίζετε, ο κύριος αυτός έχει τη δυνατότητα, με χρήση της Συνθήκης Σένγκεν, να εισέρχεται στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Εξάλλου, θα έρθουν πολλοί ξένοι τουρίστες να περάσουν στην Ελλάδα τις διακοπές του Πάσχα.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Αυριανής", γιατί βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί κάποιους σκληρούς χαρακτηρισμούς για εσάς και μιλά για κάποια κασέτα που εμφανίζει υπουργό να "λαδωνόταν" από γνωστό επιχειρηματία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα μπω σε τέτοιου είδους διάλογο που θα υποβάθμιζε και εμάς. Αυτό είναι σαφές. Δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος αυτού του επιπέδου. Αυτό το επίπεδο ταιριάζει σε άλλους, όχι σε μας. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, ο κ. Κουρής έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές, είτε αυτές είναι διοικητικές, είτε είναι εισαγγελικές. Μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει την οποιαδήποτε παράνομη πράξη θεωρεί ότι υπάρχει.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κύριε υπουργέ, επειδή το πρωί έγινε μία σύσκεψη -δεν γνωρίζω βέβαια τις λεπτομέρειές της- θα ήθελα να μου πείτε, αν επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την τροπή που έχει πάρει αυτή η συζήτηση, μετά την αποπομπή του κ. Μαλέσιου και με όλες τις εκφάνσεις της και εάν προτίθεται να αντιδράσει πολιτικά, πλέον, η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τι σημαίνει "πολιτική αντίδραση";

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Πολιτική αντίδραση πάει να πει, κατά την άποψη τη δική μου, αλλά νομίζω και αρκετών άλλων, ότι την προηγούμενη εβδομάδα που το θέμα ήταν σε έξαρση, υπήρχε μία σιωπή γύρω από αυτό το θέμα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ηδη, σας είπα ότι ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε σχετική αναφορά στη σημερινή δήλωσή του, η οποία -να το ξεκαθαρίσω- δεν είναι μόνο για αυτό το θέμα. Τον Πρωθυπουργό τον απασχολούν αυτή τη στιγμή πολλά και σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη πορεία της χώρας. Αλλά θα αναφερθεί και σε αυτό, αφού είναι θέμα επικαιρότητας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Θεωρεί δηλαδή η κυβέρνηση -και παίρνω αφορμή από την τελευταία φράση σας- ότι δεν είναι τόσο σοβαρό αυτό το ζήτημα που σήμερα συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος Τύπος το εμφανίζουν ως μείζονος σημασίας και μάλιστα όλοι μιλούν για ηθικό ζήτημα που ανακύπτει για την κυβέρνηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορείτε να μου πείτε τι εννοείτε;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Το γεγονός ότι εμφανίζεται μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, και μάλιστα στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, να έχουν εμπλακεί σε χρηματιστηριακά παιχνίδια και να έχουν αποκομίσει μεγάλα κέρδη από το Χρηματιστήριο, όταν ο ελληνικός λαός έχασε τα χρήματά του..

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορείτε να πάτε και να ψάξετε το "πόθεν έσχες" όλων των βουλευτών και να είστε βέβαιοι ότι θα διαπιστώσετε ότι πάρα πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν επενδύσει στο Χρηματιστήριο. Τα δήλωναν, δεν έκρυβαν τίποτα από κανέναν. Επειδή ακριβώς δημιουργήθηκε τότε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από το θέμα της δυνατότητας να εμπλέκεται οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος σε τέτοια ζητήματα, ο Πρωθυπουργός έλαβε την πρωτοβουλία και έφερε στη Βουλή ένα νόμο, με τον οποίο απαγορεύσαμε στους υπουργούς να κάνουν επενδύσεις στο Χρηματιστήριο. Και ο νόμος τηρείται απαρέγκλιτα. Η συζήτηση, που δικαιολόγησε αυτή την τομή, έχει γίνει στη Βουλή, με δική μας πρωτοβουλία. Αυτός ο νόμος έχει οδηγήσει σε απαγόρευση συμμετοχής υπουργών και κυβερνητικών στελεχών στην επενδυτική δραστηριότητα, εδώ και τρία χρόνια. Άρα το θέμα αυτό έχει κλείσει. Αν υπάρχει καμιά παράνομη πράξη - μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί - θα καταγγελθεί και όποιος θέλει να την καταγγείλει να προσφύγει στον Εισαγγελέα, στις διοικητικές αρχές και όπου αλλού δικαιούται να προσφύγει. Έχουμε πει ότι όποιο κυβερνητικό στέλεχος -από την έρευνα που θα γίνει και την εξέταση των καταγγελιών- διαπιστωθεί ότι εμπλέκεται σε παράνομη πράξη, θα υποστεί τις συνέπειες.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει ηθικό θέμα για την κυβέρνηση μετά από αυτές τις καταγγελίες. Μας είπατε ότι παράνομες πράξεις δεν υπάρχουν. Ηθικό θέμα υπάρχει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού, πήρε την πρωτοβουλία το 2000 και έκανε ένα θεσμικό πλαίσιο που απαγόρευσε σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να ασχολούνται με χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αυτό έγινε το 2000 και το θέμα που συζητήθηκε τότε, είχε να κάνει με ένα φαινόμενο το οποίο είχε από όλους διαπιστωθεί. Με την ψήφο όλων, έκλεισε αυτή η δυνατότητα. Διαπιστώθηκε κάτι, αυτό δεν ήταν παράνομο, ήταν γνωστό και αφορούσε πάρα πολλούς πολιτικούς. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα "πόθεν έσχες". Πριν από αυτή την κατάσταση που διαπιστώθηκε και η οποία ήταν απολύτως νόμιμη, θεώρησε ο Πρωθυπουργός ότι θέλει να κάνει μια συμπληρωματική παρέμβαση, την έκανε και το θέμα έληξε. Αν κάποιος βεβαίως την παραβιάσει, θα υποστεί τις συνέπειες. Αν δεν είχαμε κάνει το νόμο, αν δεν είχαμε πει ότι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα εμπλέκονται σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, σαφώς θα μπορούσε να τεθεί θέμα.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Και τότε, γιατί όλος αυτός ο θόρυβος και η αναταραχή μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Είδαμε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που λένε "απόλυτη διαφάνεια είπε ο Γραμματέας" και διάφορα άλλα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουν απόλυτο δίκιο. Είναι κακό να ζητάει κανείς απόλυτη διαφάνεια; Το είπα και εγώ. Αν ο οποιοσδήποτε, ο τάδε ή ο δείνα εκδότης θεωρεί ότι έχει καταγγελία για παράνομη πράξη και στοιχεία που αφορούν κάποιο στέλεχος του Κινήματος, να τα παραδώσει στον Εισαγγελέα, να κριθούν και αν αποδειχθεί παρανομία, να υποστεί το στέλεχος τις συνέπειες. Αυτό δεν είναι το σωστό;

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς μας λέτε για ένα θέμα το οποίο έκλεισε και για το οποίο ο Πρωθυπουργός, τέσσερις μέρες μετά και μια απομάκρυνση υπουργού, θα βγει να κάνει πολιτική τοποθέτηση. Πώς έκλεισε το θέμα, όταν έχει δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση στην κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κατ' αρχάς, δεν βλέπω κανένα θέμα που να απειλεί την κυβέρνηση. Ας μην εμφανίζουμε πράγματα που δεν υπάρχουν. Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πάντα την ανάγκη διαφάνειας και νομιμότητας. Είναι πάγια αρχή του και πάγιο ενδιαφέρον του: Διαφάνεια και νομιμότητα παντού. Όποιος διαθέτει στοιχεία, να τα παραδώσει στις αρμόδιες αρχές και αν αποδειχθεί για κάποιον ενοχή, θα υποστεί τις συνέπειες. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από κανέναν.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Η νοσηρή αυτή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί δεν απειλεί την πολιτική σταθερότητα και δεν θα έπρεπε να ανησυχεί την κυβέρνηση, ώστε να πάρει μέτρα για να την ανατρέψει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βεβαίως, μερικές φορές, δημιουργείται νοσηρή ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, διαβάσαμε σε δημοσιεύματα του Σαββάτου ότι υπουργοί και βουλευτές πίεζαν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ουδείς πίεσε για το θέμα αυτό και ουδείς δέχθηκε ή ανέχτηκε πίεση. Ο οποιοσδήποτε ας απευθυνθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μάθει. Από κει και πέρα, σαφώς δημιουργείται περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία όμως θα αντιμετωπιστεί, τόσο με τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού, η οποία θα είναι σαφής, όσο και με όποιες άλλες ενέργειες χρειαστεί να εξελιχθούν άμεσα.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυτό το θέμα προέκυψε ως συνέπεια πολέμου επιχειρηματικών συμφερόντων; Ότι υπάρχουν κάποια πολιτικά κέντρα τα οποία επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς ότι υπάρχει πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι απολύτως ορατός. Μπορείτε να παρατηρήσετε την εξέλιξή του τους τελευταίους μήνες. Όποιος είναι κακόπιστος, τον καλούμε να παρακολουθήσει από το ξεκίνημά τους αυτά τα θέματα και θα πεισθεί απολύτως. Αν όμως κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν, αφήνω να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα. Από την πλευρά μου, τεκμηριώνω πάντα με αποδείξεις αυτά που λέω.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ηθελα να σας ρωτήσω, εάν ο υπουργός Επικρατείας κ. Μανίκας και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Νεονάκης απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές, διότι αλλιώς θα υπήρχε κάτι άλλο.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν, όμως, κέντρα τα οποία τροφοδοτούν αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μιλώ πάντα όταν έχω να πω κάτι τεκμηριωμένο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Επειδή έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα ονόματα συναδέλφων σας και πολλές φορές ακούγονται επί δικαίων και αδίκων αυτά, μήπως σκέφτεται ο Πρωθυπουργός να προλάβει κάποιες δυσμενέστερες εξελίξεις και να κάνει κάποια κάθαρση, κάποιον ανασχηματισμό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για να γίνει κάθαρση, σημαίνει ότι υπάρχουν ένοχοι που είναι στην κυβέρνηση. Εχει αποδειχθεί καμία ενοχή;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Οχι έτσι, όπως το λέτε. Αλλά, επειδή ακούγονται πολλά ονόματα και δημιουργείται ένα νοσηρό κλίμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δηλαδή, κάθε φορά που ακούγεται ένα όνομα από κάποιον, αυτός είναι θέσφατο, έχει γίνει εισαγγελέας, δικαστής, Αρειος Πάγος και έχει αποφασίσει; Και εσείς μπορείτε αύριο να βγείτε στην εφημερίδα σας και να γράψετε ότι ο " Χ " είναι κλέφτης. Σημαίνει ότι είναι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Επειδή είναι γνωστή η ευαισθησία του Πρωθυπουργού για τέτοια θέματα και το έχει αποδείξει σε όλη αυτή την επτάχρονη θητεία του...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορείτε, λοιπόν, εσείς και άλλοι πέντε συνάδελφοί σας, εδώ, να καθορίζετε τη σύνθεση της κυβέρνησης, συμφωνώντας μεταξύ σας να κάνετε μια καταγγελία, κάθε μέρα. Αυτό μου λέτε τώρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Οχι, βέβαια. Αλλά, επειδή συνδέθηκε το θέμα του Χρηματιστηρίου με μια περίοδο πολιτικών παιγνίων, όπως έχει ειπωθεί...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπήρξε κανένα πολιτικό παίγνιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Θυμάστε την υπόθεση της ΔΕΚΑ προεκλογικά συνετέλεσε ίσως και στην επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρουμε, με ένα ποσοστό 1% και με 70.000 ...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν συνετέλεσε αυτό στην επικράτηση του ΠΑΣΟΚ. Σας παρακαλώ πολύ, έχει και όρια αυτή η ιστορία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά έχει ακουστεί αυτό στη Βουλή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω, καμία υπόθεση της ΔΕΚΑ και κανένα θέμα Χρηματιστηρίου δεν είχε σχέση με την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ. Ας σταματήσει αυτή η σπέκουλα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δεν το έχετε ακούσει ποτέ αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το έχω ακούσει από τη Ν.Δ. Και όταν έγινε εισαγγελική έρευνα, αυτή η υπόθεση έπεσε στο κενό. Δεν σημαίνει ότι ισχύει ό,τι λέει καθένας. Με τη λογική σας θα έπρεπε να συνεννοηθείτε με άλλους τρεις εδώ και να ρίξετε την κυβέρνηση, διότι το είπατε. Και που το είπατε; Ο καθένας από μας είναι γνωστός. Και τον ξέρουμε ποιος είναι. Είναι όλοι πολύ γνωστοί για την εντιμότητά τους. Και αν χρειαστεί να πούμε περισσότερα, θα πούμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Και κάτι για τον ανασχηματισμό: Γνωρίζετε εάν ο Πρωθυπουργός θα τοποθετήσει κάποιον στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα τοποθετήσει αργότερα.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν δηλώσεις όπως του τύπου "θα τους λιώσουμε", όπως έκανε πρόεδρος ομάδας, συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης, πρόεδρος του Ολυμπιακού, θεωρείτε ότι συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οταν γίνω πρόεδρος της ΕΠΑΕ, θα σας απαντήσω.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Να το ρωτήσω αλλιώς: Δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό σπορ και απαιτεί στάση ευθύνης. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους, ώστε να είναι πραγματικά γιορτή και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα, όπως εκείνα που μας ταλάνισαν στο παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν αυτή την πρόθεση και τους καλώ πραγματικά να συμβάλουν, ώστε οι αγώνες να είναι μια γιορτή και να χαίρονται οι πολίτες και οι οικογένειές τους.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Για τα "χρυσά κορίτσια";

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να πούμε θερμά συγχαρητήρια στα "χρυσά κορίτσια". Μας κάνουν όλους υπερήφανους και ιδιαίτερα αισιόδοξους για πολλά μετάλλια, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λόγω των εορτών του Πάσχα, η επόμενη πολιτική ενημέρωση θα γίνει στις 5 Μαϊου.

Σας ευχαριστώ.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 21 April 2003 - 13:05:12 UTC