Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-04-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, αυτής της εβδομάδας:

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι είχε συνάντηση με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Στις 13.30, θα δεχθεί την ευρωπαϊκή ομάδα για το Συνήγορο του Πολίτη και θα απευθύνει χαιρετισμό. Επίσης, θα υπάρξει και γεύμα. Στις 19.30, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Τα θέματα στο Ε.Γ., όπως γνωρίζετε, έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική, με εισηγητή τον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης, θα γίνει αναφορά στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού, η οποία, με την ευκαιρία της συζήτησης για την εξωτερική πολιτική, θα έχει ως αιχμή το Κυπριακό. Θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν.

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη και τον κ. Γκαργκάνα, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Παρβάνοφ και στις 13.30 με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας κ. Γιανούκοβιτς. Στις 20.00, θα παραστεί και θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αιχμή την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Την Τετάρτη, θα μεταβεί στο Βελιγράδι για τη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η επιστροφή θα γίνει αυθημερόν. Τελικώς, μετά από επανειλημμένα αιτήματά σας, θα γίνει αποστολή, η οποία επίσης θα επιστρέψει αυθημερόν.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, για τα θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον κ. Οσβαλντ, παρουσία της κας Γιάννας Αγγελοπούλου και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνέχεια, γύρω στις 11, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με θέμα την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού, μετά τη συνεδρίαση. Μετά, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα έχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενόψει της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, στις 16/4, και βεβαίως για γενικότερα θέματα προεδρίας και εξωτερικής πολιτικής.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Επειδή ανησυχώ κ. Υπουργέ, μέχρι και την τελευταία στιγμή, θα ήθελα να σχολιάσετε την επιστολή που απέστειλε ο κ. Γκιούλ στους "15" της Ε.Ε., προκειμένου να μην προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ως Κυπριακή Δημοκρατία. Και το δεύτερο, ο κ. Γκιούλ πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα, συντάχθηκε απολύτως με τον Ντενκτάς και μας υπέδειξε να δεχθούμε τις προτάσεις του. Θα ήθελα το σχολιασμό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επειδή θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού, εντός της ημέρας, θα μου επιτρέψετε να μην υποκαταστήσω τον Πρωθυπουργό. Αρα, για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, θα σας παραπέμψω στη δήλωση του Πρωθυπουργού, η οποία θα απαντά σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Για το δεύτερο θέμα, είναι συνήθης πρακτική των Τούρκων η επίσκεψη στα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση -αυτό να το καταλάβουν καλά- έναντι της διεθνούς κοινότητας, με το να επισκέπτονται τα κατεχόμενα. Αυτά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση στην κοινή γνώμη της Τουρκίας. Εάν θέλουν πραγματικά να εξυπηρετήσουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα και βεβαίως να βοηθήσουν και τα γενικότερα συμφέροντα του τουρκικού λαού, πρέπει να δεχθούν, στο πλαίσιο του ΟΗΕ πάντοτε, τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της συζήτησης για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του Σχεδίου Ανάν. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ένταξη της Κύπρου.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Ηθελα να ρωτήσω κάποιες λεπτομέρειες περισσότερες για τις συναντήσεις με τις υπόλοιπες χώρες, στις 17 μηνός, πέραν της υπογραφής...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας έχω ενημερώσει για το πρόγραμμα του διημέρου.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Θα θέλαμε να σας ενημερώσετε και για τη συμμετοχή του κ. Πούτιν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω κάτι επ@ αυτού. Ο Πρωθυπουργός, την Τρίτη το βράδυ, θα συναντηθεί με τους κυρίους Πρόντι και Σολάνα. Είναι οι γνωστές θεσμικές συναντήσεις, που προηγούνται πάντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπάρχει περίπτωση να γίνει, αργά το βράδυ της Τρίτης, συνάντηση και με τον κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ@ Εστέν για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την Τετάρτη συνέρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οπως γνωρίζετε, θα γίνει συζήτηση ειδικά, αφού ο κ. ντ@ Εστέν παρουσιάσει μια σειρά ερωτήματα και θέματα που εκκρεμούν γι@ αυτή την ιστορική Συνέλευση. Θα υπάρξει μια πρώτη τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία προφανώς δεν θα λύνει όλα τα ζητήματα, αλλά θα διατυπώνεται ευθέως και σαφώς η γνώμη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων πάνω στις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία του Συντάγματος της Ευρώπης. Αυτό το θέμα, στη συνέχεια θα ξανασυζητηθεί, θα δουλευτεί και αναμένεται, αν όλα πάνε καλά -δεν μπορώ να το προκαθορίσω τελικά, αυτή τη στιγμή- να έχουμε την τελική εξέλιξη, την απόφαση, στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκη, στα τέλη του Ιουνίου.

Αμέσως μετά, θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια το γεύμα και θα αναχωρήσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων για τη Στοά του Αττάλου, όπου θα γίνει η διαδικασία της πράξης της υπογραφής, της πράξης της προσχώρησης των δέκα. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, πολύ μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα και για το γεγονός ότι εντάσσεται η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ε.Ε. και ενισχύεται η προοπτική και η ασφάλεια της Κύπρου, αλλά είναι και μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Θα έλεγα ότι αλλάζει η ρότα της Ευρώπης, ανοίγεται η Ενωση σε πάρα πολλές νέες χώρες και οπωσδήποτε αποκτά ένα διαφορετικό μέγεθος, διανοίγονται νέες δυνατότητες. Βεβαίως, τα ζητήματα της εμβάθυνσης έρχονται σε πρώτη γραμμή μπροστά μας.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει πάλι συνέντευξη Τύπου, η οποία θα γίνει από την Προεδρία, με την παρουσία και των δέκα εντασσομένων πλέον χωρών-μελών. Θα ακολουθήσει το τελικό δείπνο, το οποίο θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Την επόμενη ημέρα, γίνεται η συνεδρίαση με τη μορφή της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης. Οπως γνωρίζετε, το αντικείμενο της συζήτησης είναι τα νέα ζητήματα που δημιουργούνται για την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την ένταξη των δέκα. Η Ε.Ε. αποκτά νέα σύνορα, δημιουργούνται νέα προβλήματα, νέες δυνατότητες. Και φυσικά είναι ένα θέμα, που απασχολεί και τη Ρωσική Δημοκρατία. Θα επανέλθω, όμως, επ@ αυτού, ώστε να απαντήσω στο ερώτημά σας.

Αυτό είναι το πρόγραμμα που υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η 16η Απριλίου θα είναι αργία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για τις δημόσιες υπηρεσίες στο νομό Αττικής θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

ΤΑΚΗΣ: Η άλλη Ελλάδα δεν γιορτάζει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για το νομό Αττικής υπάρχει γενικότερη λήψη μέτρων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αθήνας, όπου θα γίνει η τελετή και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. Είναι λογικό, λοιπόν, να υπάρχει και αντικειμενικό πρόβλημα μετακινήσεων που λαμβάνεται υπόψη. Θέλουμε να γίνει κατανοητή η ουσία της συνάντησης αυτής και όχι να ασχοληθούμε με δευτερεύοντα προβλήματα που προφανώς μας αρέσουν ορισμένες φορές, αλλά δεν είναι τα κύρια. Ενόψει και αυτής της Συνόδου, το υπουργείο θα αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες για συναντήσεις με φορείς των ΜΜΕ και των εφημερίδων. Επίσης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και εγώ, έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε και με τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου να εξηγήσουμε τις συναντήσεις του διημέρου και να ζητήσουμε, βεβαίως, για καθαρά εθνικούς λόγους, ανάλογη προβολή από όλους.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα επιτραπούν τυχόν εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την ημέρα εκείνη σε άλλα σημεία της Αθήνας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θέλω να επαναλάβω το εξής: Το διήμερο αυτό και ειδικότερα η ένταξη των 10 χωρών-μελών με πρώτη την Κυπριακή Δημοκρατία, μπορεί να μας δώσει το δικαίωμα να χαρακτηρίσουμε αυτή την ημέρα ως ιδιαίτερα σημαντική, ως ημέρα σταθμό και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα, κυρίως για την ένταξη στην Ε.Ε. της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την Ευρώπη, γιατί η είσοδος των 10 αλλάζει τη ρότα της, δημιουργεί νέα δεδομένα. Είναι μια ιστορική στιγμή. Το επισημαίνω αυτό, γιατί όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απαγορεύσει τίποτα και δεν θα το κάνει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα βαθιά δημοκρατική και τουλάχιστον από τη δική μας κυβέρνηση δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν ορισμένοι χώροι, όπου είτε θα γίνονται οι σχετικές εκδηλώσεις, είτε θα επικοινωνούν με τους χώρους που θα βρίσκονται οι ηγέτες, για τους οποίους θα ληφθούν μέτρα προστασίας, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σε όλες τις Συνόδους Κορυφής.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Στο Σύνταγμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η Αστυνομία και οι Αρχές Ασφαλείας θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι χώροι όπου θα υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση, προκειμένου να εφαρμοστούν μέτρα ασφάλειας για την προστασία των ηγετών, των αντιπροσωπειών και των ξένων δημοσιογράφων που θα έρθουν στη χώρα μας. Η Αστυνομία θα εκτιμήσει πώς ακριβώς θα διατάξει τα μέτρα ασφάλειας, ώστε να προστατεύεται η ευρύτερη περιοχή όπου θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και βεβαίως και η περιοχή, όπου θα υπογραφεί η Συνθήκη Προσχώρησης των δέκα νέων μελών-χωρών στην Ε.Ε..

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Διάβασα σήμερα στις εφημερίδες ότι μέλη της ΟΝΝΕΔ συνέλαβαν μια φοιτήτρια την κακοποίησαν, την κούρεψαν, την έβαψαν μπλε και την υποχρέωσαν να πιει και μπογιά. Φαντάζομαι ότι επί του θέματος θα επιληφθεί η αστική δικαιοσύνη, αλλά επειδή μπορεί να δημιουργηθούν βεντέτες τέτοιων φαινομένων, θα ήθελα ένα σχόλιο και από την πλευρά σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πράξη βίας και άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε προσώπου. Και σε αυτή την περίπτωση, χωρίς να έχουμε καμία διάθεση κομματικής εκμετάλλευσης, το ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα και ορισμένοι, ιδιαίτερα όταν είναι νέοι άνθρωποι, πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά. Αυτή η ενέργεια, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από νέους ανθρώπους, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί δείχνει πραγματικά επικίνδυνες αντιλήψεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταδικαστεί αυτή η ενέργεια και από τη Ν.Δ. και περιμένουμε. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της, μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, τελικά στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί, από ό,τι πληροφορούμαι, η συνάντηση του κ. Σημίτη με τον κ. Ερντογάν. Επειδή υπάρχει μια σύγχυση για το τι θέματα θα συζητηθούν -ο κ. Χυτήρης μας είχε πει εδώ ότι η πρόταση της Τουρκίας για να συζητηθεί το Κυπριακό αποκλείστηκε και ορθώς, αλλά η Ελλάδα πρότεινε συζήτηση εφ` όλης της ύλης- διερωτώμαι ποιά θα είναι η ατζέντα των θεμάτων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η συζήτηση θα είναι εφ` όλης της ύλης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εφ` όλης της ύλης, τι σημαίνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα συζητήσουμε με τον κ. Ερντογάν ό,τι έχουμε να συζητήσουμε. Δηλαδή, τις διεθνείς εξελίξεις, πιθανό να συζητήσει ο Πρωθυπουργός ζητήματα ελληνοτουρκικά που μπορεί να υπάρχουν και θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις μας για το Κυπριακό, τις οποίες θα αναπτύξει και σήμερα στον ελληνικό λαό με σχετική δήλωσή του. Τέτοιες συναντήσεις πραγματοποιούνται συχνά, στο περιθώριο των Συνόδων, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Βαλκανική Διάσκεψη Κορυφής. Δεν προσδοκούμε κάτι νέο από αυτή τη συνάντηση. Στο πλαίσιο του καλού κλίματος και των σχέσεων γειτονίας με την Τουρκία, από τη στιγμή που ζήτησε ο κ. Ερντογάν να γίνει η συνάντηση, θα γίνει. Θα επαναλάβουμε τις γνωστές απόψεις μας εφ` όλης της ύλης. Μη δραματοποιείτε αυτή τη συνάντηση.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Επειδή πληροφορούμεθα ότι ο Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ κινητοποιείται ήδη για την περίφημη επόμενη ημέρα στο Ιράκ -θα επισκεφθεί μαθαίνουμε το Παρίσι και το Βερολίνο- ήθελα να ρωτήσω εάν η ελληνική Προεδρία προτίθεται να αναλάβει κάποια νέα πρωτοβουλία έναντι αυτού του ζητήματος.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ξέρετε ότι ήταν πρόσφατη η συζήτηση, η οποία έγινε στις Βρυξέλλες, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Βεβαίως, παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και όταν εκτιμήσουμε ότι είναι η ώρα για κάποιες κινήσεις ή επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν, να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν. Μελετάμε και παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Βεβαίως, θέλω να σας θυμίσω ότι ο πόλεμος διαρκεί ακόμη.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Σε άλλο θέμα: Θα ήθελα να μου πείτε, εάν ισχύει η πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης μιας λίστας θεμάτων που αφορούν την ολυμπιακή προετοιμασία και έχουν να κάνουν με ελλείψεις που σχετίζονται με τη δουλειά της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα-2004" και αν στη σημερινή συνάντηση με την κα Αγγελοπούλου υπήρξε συζήτηση επ@ αυτού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Στη σημερινή συνάντηση με την κα Αγγελοπούλου έγινε συζήτηση για την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Οσβαλντ. Είναι τακτική η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο του "Αθήνα-2004" και δεν πρέπει να μας δημιουργεί ιδιαίτερα ερωτηματικά. Είναι μια σειρά τακτικών συναντήσεων, οι οποίες γίνονται και θα γίνονται για τον καλύτερο συντονισμό της ολυμπιακής προετοιμασίας. Οπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί και προσωπικά, άρα αυτό έγινε στη σημερινή συνάντηση. Από εκεί και πέρα, θέλω να διαβεβαιώσω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι υπάρχει ομαλή πορεία στην ολυμπιακή προετοιμασία. Μη δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την όλη εξέλιξη των πραγμάτων και στον κ. Οσβαλντ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, επιβεβαιώνετε ή όχι ότι υπάρχει επιστολή Οσβαλντ προς τον Πρωθυπουργό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει επιστολή της ΔΟΕ.

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Αν δεν κάνω λάθος, προ μηνός υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Αθανασούλη. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προ πολλών μηνών έχει γίνει αυτή η συνάντηση. Τώρα τη θυμηθήκατε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε τι αφορούσε αυτή η συνάντηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο,τι οι συνήθεις επαφές του Πρωθυπουργού με Ελληνες επιχειρηματίες. Εχουν γίνει δεκάδες. Και αυτή -αν θυμάμαι καλά- είναι προ πολλών μηνών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ηταν με πρωτοβουλία τίνος; Θυμάστε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πού να θυμάμαι, μετά από τόσους μήνες που πέρασαν; Είναι δυνατόν; Ο Πρωθυπουργός συναντάται κατά περιόδους με όλους σχεδόν τους Ελληνες επιχειρηματίες, κάποιου επιπέδου. Εχει συζητήσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πορεία διαφόρων κλάδων. Λογικό είναι να γίνεται αυτό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούνται ερωτηματικά.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 7 April 2003 - 13:05:10 UTC