Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-11-06

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Εισαγωγικά, θα ήθελα να σας πω ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει, σήμερα, στις 16.30 τοπική ώρα, συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο κ. Ζακ Σιράκ, η οποία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει περίπου μία ώρα και στη συνέχεια, με το Γάλλο Πρωθυπουργό Ζ. Π. Ραφαρέν. Μετά το πέρας της συνάντησης, θα δώσει (περίπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας) συνέντευξη Τύπου στην ελληνική πρεσβεία.

Επίσης, θέλω να σας πω ότι ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και ο Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Παμπούκης, βρίσκονται από σήμερα στην Αγκυρα, για την προετοιμασία (ορισμός της ημερομηνίας και καθορισμός της ημερήσιας διάταξης) της επίσκεψης του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Η επίσκεψη αναμένεται να γίνει σύντομα.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Το θέμα που θα συζητήσουν στην Αγκυρα, είναι μόνο το Κυπριακό ή και άλλα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα συζητήσουν και θέματα γενικότερα. Γνωρίζετε ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία και ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύει του Συμβουλίου Κορυφής . Επομένως -όπως είναι λογικό- στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί βεβαίως το θέμα της Κύπρου και το θέμα της ένταξης, αλλά και γενικότερα η διεύρυνση της Ε.Ε., ζητήματα της Ε.Ε. που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής - για παράδειγμα, όπως γνωρίζετε έγινε συζήτηση με τον κ. Μπλέρ και για το Ιράκ - καθώς και θέματα της Ελληνικής Προεδρίας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Χθες, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε τη βούληση της κυβέρνησης να φθάσει την εξάρθρωση της τρομοκρατίας μέχρι τέλους γιατί, όπως είπε, θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Εχετε να πείτε κάτι επ` αυτού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι χθεσινές δηλώσεις του επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ. άγγιξαν πολλά θέματα . Θέλω κατ` αρχάς να σημειώσω ότι είπε πολλά και αναμφίβολα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από τις εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό νομίζω ότι είναι ένα σημείο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για τα εθνικά θέματά μας, που οφείλουμε θετικά να επισημάνουμε. Είναι μια εποχή που πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και όλα τα πολιτικά στελέχη που έχουν έναν βαρύνοντα λόγο να συμβάλουν στη διατήρηση ενός κλίματος εθνικής ομοψυχίας και στη δυνατότητα αξιοποίησης από την χώρα μας των ευκαιριών που διανοίγονται στο διεθνές πεδίο, για να αντιμετωπίσει και να λύσει θέματα, κατά τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα. Με αυτή την έννοια, λέω ότι πρέπει να σημειώσουμε ως θετικό αυτό το γεγονός.

Βεβαίως, είναι σαφές ότι υπάρχει διαφωνία με το μέρος εκείνο των δηλώσεων του επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ., το οποίο αφορά την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Θέλω να θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοίδης και βεβαίως τα άλλα στελέχη, πρωτοστάτησαν με επιτυχία και έφεραν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στον αγώνα για την εξάρθρωση της κυριότερης τρομοκρατικής οργάνωσης, της 17Ν, η οποία δρούσε στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι απτά. Γι` αυτό, θα έλεγα ότι είναι τεράστιο λάθος να επιχειρούμε να τα αμφισβητούμε, να τα μειώνουμε και να δημιουργούμε μια σκιά, η οποία δεν έπρεπε να υπάρχει. Η ανάκριση προχωρεί. Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κάνουν απόλυτα και ανεπηρέαστα το έργο τους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ίδιοι είναι που προχώρησαν σε περαιτέρω ανακρίσεις και συλλήψεις προσώπων, που οι ίδιοι έκριναν. Η ανάκριση προχωρεί σε βάθος. Και από την ανάκριση αυτή, αλλά και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, θα βγει στο φως όλη η αλήθεια. Είναι τεράστιο λάθος να επιχειρούμε να αμφισβητούμε, να ρίχνουμε σκιές και, με γενικόλογες αναφορές, να μειώνουμε την μεγάλη επιτυχία, που είναι εθνική επιτυχία. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι επιτυχία που αφορά τη χώρα, επιτυχία που αφορά όλο το έθνος, επιτυχία που αφορά τη διεθνή εικόνα μας. Γι` αυτούς τους λόγους, είναι σαφές ότι υπάρχει διαφωνία με τις σχετικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο κ. Παυλόπουλος, σε χθεσινή ομιλία του, εξέφρασε ανησυχίες όσον αφορά την πορεία του Κυπριακού και τόνισε ότι πιθανώς να οδηγηθούμε σε διχοτόμηση της Κύπρου, δηλαδή να αποδεχθούμε μία Συνομοσπονδία. Τι απαντάτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω στον κ. Παυλόπουλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οχι στον κ. Παυλόπουλο. Στην κοινή γνώμη@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν χρειάζεται. Θα απαντήσω στις επίσημες αναφορές της Ν.Δ.. Είναι γνωστό ότι οι χθεσινές επίσημες αναφορές της Ν.Δ. δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβλεψε ότι θα χρειασθούν 80 χρόνια περίπου για να φθάσουμε στην πραγματική σύγκλιση. Εσείς τι λέτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι οι ίδιοι υπολογισμοί που μόνιμα κάνει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θυμίζω τους υπολογισμούς που είχε κάνει, προβλέποντας ότι δεν θα επιτευχθεί η σύγκλιση και δεν θα μπει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα. Ο κ. Καραμανλής συνηθίζει να πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του για τα θέματα της οικονομίας. Δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα. Δεν αντιλαμβάνεται τη νέα θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Προσπαθεί συνεχώς να μειώνει, να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Μίζερα και μικρόψυχα προσπαθεί να κρύψει αυτό το οποίο είναι πραγματικότητα. Οι προβλέψεις του κ. Καραμανλή διακρίνονται για το άστοχό τους και για τη διάψευσή τους από την ίδια την πραγματικότητα. Για μία φορά ακόμη, έτσι θα γίνει.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η θέση της κυβέρνησης, γιατί γίνεται πολλή συζήτηση. Σήμερα, έστειλε ο κ. Μπους μια επιστολή στον κ. Ανάν, για το πότε πρέπει να δημοσιοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορεί να υπάρχει μια ανησυχία από τη Διεθνή Κοινότητα, δικαιολογημένη, αλλά η απόφαση για τη δημοσιοποίηση ανήκει στον κ. Ανάν. Είναι σαφές αυτό.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημοσιοποιηθεί μετά τη 15η Νοεμβρίου, μετά από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης; Οσο αργότερα, τόσο καλύτερα; Ποιά είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπει σε ένα τέτοιο "γαϊτανάκι". Το καταλαβαίνετε πολύ καλά. Η κυβέρνηση λέει ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες: Η μία είναι η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., η οποία πρέπει να προχωρήσει με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις των Βρυξελλών. Η άλλη διαδικασία είναι η επίλυση του Κυπριακού, η οποία βεβαίως πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι θέμα που μπορεί να εκκρεμεί επ` άπειρον. Και σε αυτό έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ θα κάνει την παρέμβασή του με τον τρόπο που θεωρεί προσφορότερο και στο χρόνο που θεωρεί προσφορότερο, όταν είναι έτοιμος και έχει πραγματικά να συνεισφέρει κάτι θετικό. Δεν θα βιάσουμε παρεμβάσεις, όταν τα πράγματα, πιθανόν για ορισμένους, να μην θεωρούνται ακόμη ώριμα ή να χρειάζεται ίσως κάποιος κύκλος επεξεργασιών τον οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε, αυτή τη στιγμή. Υπάρχει σοβαρότητα και ευθύνη στη στάση μας. Βεβαίως, ενημερώνουμε τη Διεθνή Κοινότητα για τις απόψεις μας. Αυτό δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Δεν μένουμε παθητικοί θεατές των εξελίξεων. Συνεχώς παρεμβαίνουμε και ενημερώνουμε για τις θέσεις μας. Αλλά, από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε, πάντα σε στενή συνεργασία -και το τονίζω αυτό- με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη, μόλις, όποτε κι αν γίνει αυτό, όποτε κατατεθεί κάποια πρόταση από τον ΟΗΕ.

Εχω πει από χθες -και θέλω να το επαναλάβω και σήμερα- ότι οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί για λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, θα είναι εξέλιξη την οποία και εμείς θα έχουμε προκαλέσει. Διότι, η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, όπως θυμάστε, ουδέποτε ζήτησαν παρέμβαση του ΟΗΕ στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεών του.

Επίσης, θέλω να πω ότι οποιαδήποτε λύση θα έχει και τις δύο κοινότητες. Θα έχει την παρουσία και την από κοινού δουλειά των δύο κοινοτήτων. Και αυτό είναι γνωστό ότι δημιουργεί δυσκολίες. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι, να συμβάλλουμε θετικά, για τη θετική αντιμετώπισή τους. Δεν θα είμαστε μόνοι μας.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Πάνω σε αυτό που είπατε, θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε χθες την ανάγκη να πει ότι η χώρα μας δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση άνευ όρων, χάρη της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.. Δηλαδή, υπάρχει κάτι το οποίο δεν το ξέρουμε; Γιατί επανέλαβε αυτή την πάγια θέση της Ελλάδας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μερικές φορές χρειάζεται να επαναλαμβάνεις μια θέση, προκειμένου να γίνεται καλύτερα κατανοητή. Εξάλλου, θέλω να σας θυμίσω -γιατί είναι ορθή η παρατήρησή σας- ότι πρόσφατα και ο Κύπριος Πρόεδρος Γλ. Κληρίδης έκανε μια ανάλογη δήλωση. Μερικές φορές χρειάζεται να επαναλαμβάνεις αυτές τις πάγιες θέσεις, ούτως ώστε να τις ενισχύεις και να τις καθιστάς περαιτέρω κατανοητές για ορισμένους που πιθανόν να μην τις έχουν ακόμη αποδεχθεί.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα, διαβάζουμε σε κάποιες εφημερίδες ότι μελετάται ένα σχέδιο να αναβληθούν οι εκλογές στην Κύπρο και να συνεχίσει ο κ. Κληρίδης ως πρόεδρος ή τέλος πάντων να προταθεί ο κ. Κληρίδης και να είναι η μόνη υποψηφιότητα μετά. Θα ήθελα τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό. Είναι σε γνώση της αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομιμοποιούμαστε για οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εχει τοποθετηθεί η κυπριακή κυβέρνηση επί του θέματος, κ. υπουργέ. Αν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, βεβαίως μπορεί να παραμείνει ο κ. Κληρίδης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνον αυτή. Κανέναν άλλον.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει έντονο, πλέον, το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, έχει υπόψη της η ελληνική κυβέρνηση, εάν ο κ. ντε Σότο, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, θα κοινοποιήσει στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων το σχέδιό του, την Παρασκευή που θα επισκεφθεί την Κύπρο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ακούγονται πολλά. Αλλά, εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Το σχέδιο θα κοινοποιηθεί, όποτε ο ΟΗΕ κρίνει ότι είναι έτοιμο. Και εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Οποτε κι αν κοινοποιηθεί, θα μελετηθεί σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Κληρίδη και θα ακολουθήσουν οι όποιες αντιδράσεις.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, αν το σχέδιο κατατεθεί τις επόμενες μέρες, πιστεύετε ότι υπάρχει επαρκές χρονικό διάστημα για να βρεθεί μια λύση πριν από την ένταξη; Θεωρείτε ότι πρέπει να έχει χρονικά δεσμευτικό χαρακτήρα αυτό το σχέδιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο συνδέετε δύο διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Οχι εγώ. Εκ των εξελίξεων προκύπτουν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ούτε εκ των εξελίξεων προκύπτουν. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ευκταίο είναι να υπάρξει λύση για το Κυπριακό, να υπάρξει μια κατ` αρχήν συμφωνία για το Κυπριακό, πριν από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης. Αλλά, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση. Θέλω να το καταστήσω σαφές. Πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες. Αν η μία πάει πολύ καλά, διευκολύνει και την άλλη. Αλλά, δεν μπορεί να αποτελεί η μία προϋπόθεση της άλλης. Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη πρέπει να προχωρήσει, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου των Βρυξελλών. Είμαι σαφής.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θέλω να ρωτήσω, ποιά είναι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της παραμονής του στρατού κατοχής στην Κύπρο; Αν το οποιοδήποτε σχέδιο περιλαμβάνει παραμονή του στρατού κατοχής στην Κύπρο, αυτό θα είναι κάτι το οποίο εμείς θα απαιτήσουμε να μην υπάρχει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δημιουργία ενιαίας προσωπικότητας και ενιαίας κυριαρχίας με ξένα στρατεύματα, καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται. Είναι σαφές. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν θα ήθελα να μπούμε σε συζήτηση για τα άλλα θέματα, πώς ακριβώς θα είναι η Βουλή, τι θα γίνει με τον Πρόεδρο, ποιό ακριβώς θα είναι το έδαφος. Είναι θέματα που θα συζητηθούν αρμοδίως. Εχουν συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορους κύκλους επαφών που έχουν γίνει. Εχουν αναπτυχθεί διαφορετικές απόψεις. Αλλιώς θα είχαν συμφωνηθεί. Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το συμβιβαστικό, εκ των πραγμάτων, σχέδιο του ΟΗΕ, θα το δούμε όταν έρθει. Δεν βιαζόμαστε. Γιατί, βλέπω και διάφορα δημοσιεύματα που αναπτύσσουν ερωτήματα αν το σχέδιο θα είναι στη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Είναι σαφές ότι κάθε περιοχή έχει την ιδιομορφία της. Αυτές οι ιδιομορφίες λαμβάνονται υπόψη. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που θέλουμε -και πρέπει να επαναλαμβάνω- είναι ένα σχέδιο για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και, βεβαίως, γνήσια αποδεκτή από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μια λύση που να προβλέπει ενιαία εκπροσώπηση, ενιαία κυριαρχία και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ενιαίας ιθαγένειας.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ηθελα να σας ρωτήσω, αν στις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού με την τουρκική πλευρά -βεβαίως, αν μπορείτε να μας πείτε- εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έρθει ο κ. Ερντογκάν, την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επειδή, ακριβώς, δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα των συζητήσεων, σας είπα ότι εκτίμησή μου είναι πως η επίσκεψη θα γίνει πολύ γρήγορα.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Την επόμενη εβδομάδα δηλαδή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πολύ γρήγορα. Αν είχα εδώ τον εκπρόσωπο της τουρκικής πλευράς, θα σας απαντούσα.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή το timing της επίσκεψης σχετίζεται και με ένα άλλο θέμα, γνωρίζετε αν θα είναι εδώ πριν από το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Φενέρ Μπαξέ, την επόμενη Πέμπτη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αλλά δεν μπορώ να το προβλέψω, εάν δεν επικοινωνήσω το βράδυ με τον κ. Σωτηρόπουλο.

ΚΟΝΓΚΟ: Η αποστολή πότε επιστρέφει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές ότι η αποστολή θα επιστρέψει, μόλις ολοκληρώσει το έργο της, αφού, δηλαδή, θα έχει οριστεί η ημερομηνία και η ημερήσια διάταξη της επίσκεψης.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μιας και αναφερθήκαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση για το θέμα ασφάλειας των Τούρκων φιλάθλων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προβληματισμός δεν υπάρχει, μέτρα υπάρχουν. Είναι σαφές ότι πρέπει να ληφθούν -και θα ληφθούν- μέτρα. Εχουν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για ένα τέτοιο αγώνα. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι δουλεύουμε ήδη σε αυτή την κατεύθυνση ως κυβέρνηση δια των αρμόδιων αρχών. Αλλά, χαίρομαι διότι και ο επίσημος Παναθηναϊκός φαίνεται ότι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα -στο επίπεδο των δυνατοτήτων του, βέβαια- προς την ίδια κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 6 November 2002 - 16:05:10 UTC