Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-09-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ηθελα να σας ρωτήσω, εάν μετά την απόφαση της ιρακινής κυβέρνησης να δεχθεί άνευ όρων τους ελεγκτές του ΟΗΕ, θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια αλλαγή στα δεδομένα έναντι της επερχόμενης πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπωσδήποτε και η ανάληψη ευθύνης από τον ΟΗΕ και η αποδοχή εκ μέρους του Ιράκ του ελέγχου του Διεθνούς Οργανισμού, είναι δύο θετικές εξελίξεις. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, ίσως, το σύνολο των εξελίξεων που θα υπάρξουν. Θεωρώ, όμως, ότι το Ιράκ, ορθώς αποδέχεται τον έλεγχο και βεβαίως θα έχουμε την ευκαιρία, με βάση τις δυνατότητες άσκησης ενός σωστού ελέγχου και τα πορίσματα που θα προκύψουν από αυτόν, σύμφωνα βεβαίως με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ολος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία αυτή την υπόθεση. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας και του ΟΗΕ. Βεβαίως, γνωρίζετε ότι έχουμε εκφράσει και τις αντιρρήσεις μας και τις επιφυλάξεις μας για το θέμα του πολέμου. Θέλουμε να χειριστεί το θέμα ο ΟΗΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα διαβάσατε κι εσείς στον Τύπο σήμερα, ότι ανησυχητικά μηνύματα έρχονται από τις Βρυξέλλες, όσον αφορά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Φαίνεται ότι η Ε.Ε. προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση του τελευταίου άρθρου «9Β», που αναφέρεται στην απόφαση του Ελσίνκι, εννοώ, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει την τελευταία στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής. Η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για την περαιτέρω πορεία, όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Κύπρου; Διότι ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ -εγώ τουλάχιστον το εξέλαβα ως υπεραισιόδοξο- είπε ότι τελικά η Κύπρος θα ενταχθεί στην καθορισμένη ημερομηνία, εννοώ το Δεκέμβρη στην Ε.Ε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό έδειξε την αποφασιστικότητα και τη θέληση της ελληνικής πλευράς. Από πολλές απόψεις, πολύ καλά κάνει ο Πρωθυπουργός και επιδεικνύει αυτή την αποφασιστικότητα στις κινήσεις μας. Διότι εάν δεν υπάρξει κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά, καταλαβαίνετε ότι θα στέλναμε μηνύματα που δεν θα ήταν αυτά που πρέπει να στέλνουμε στους εταίρους μας. Η σαφής πρόθεση της Ελλάδας, ότι θα γίνουν τα πάντα, προκειμένου να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ε.Ε., στέλνει το μήνυμα της αποφασιστικότητας που πηγαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιούται, με βάση τα κριτήρια της Ε.Ε. και τις αποφάσεις του Ελσίνκι, την ένταξή της. Η διεύρυνση πρέπει να ξεκινήσει από την Κύπρο. Και είναι σαφές ότι αυτή είναι η σταθερή απόφασή μας. Σε αυτό εμμένουμε και θα αναπτύξουμε όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, διάβασα κι εγώ από τηλεγραφήματα διεθνών Πρακτορείων κάποιες θέσεις ή γνώμες διπλωματικών πηγών, όπως λέγουν. Εκείνο που θέλω να κάνω σαφές είναι ότι επισήμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια αναφορά από επίσημο όργανο της Ε.Ε. Η θέση μας είναι και θα είναι πάντοτε σαφής προς όλες τις κατευθύνσεις: Η διεύρυνση ξεκινά από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας κουράσω άλλη μια φορά με το ερώτημα που σας θέτω κατ επανάληψη: Αν παρά ταύτα τα θετικά, φθάσουμε σε ένα επικίνδυνο σημείο, η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει το veto, όπως έχει δικαίωμα; Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τον κυπριακό ελληνισμό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είμαι σαφής ότι η διεύρυνση της Ε.Ε., σύμφωνα και με τους κανονισμούς που υπάρχουν, τα κριτήρια που έχουν τεθεί και τις αποφάσεις του Ελσίνκι, ξεκινά από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι σαφές ότι αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο, βεβαίως -επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σας πω- ότι είναι γνωστές οι απόψεις που εξέφρασε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου προς τον ομόλογό του των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της συζήτησης που είχαν για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό. Αυτό το βλέπετε σήμερα σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Είπατε για τον κ. Πάουελ. Πώς σχολιάζετε τη θέση του ότι είναι θετικές οι απόψεις του κ. Ντενκτάς;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μας καλύπτει πλήρως η τοποθέτηση του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών. Είναι σαφές ότι για το σχέδιο που αναπτύσσει ο κ. Ντενκτάς , δεν υπάρχει συμφωνία από την ελληνική πλευρά, ούτε από την κυπριακή βεβαίως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Το ερώτημα ήταν ότι ο κ. Πάουελ εξέφρασε....

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές, όπως τόνισε και ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, ότι υπάρχει διαφωνία σε αυτό. Το σχέδιο που αναπτύσσει ο κ. Ντενκτάς δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση από την ελληνική, αλλά, πάνω απ` όλα, από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία, όπως γνωρίζετε, συμπλέουμε απόλυτα.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύει η κυβέρνηση ότι με απαγορεύσεις μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις δηλώσεις του κρατούμενου Σάββα Ξηρού από τον Κορυδαλλό, δηλαδή, η λύση είναι οι απαγορεύσεις; Αυτή είναι η κατεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κατ` αρχάς, η απόφαση είναι του οργάνου διοίκησης των φυλακών....

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το οποίο ελέγχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διορίζεται. Από κει και πέρα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εάν, για παράδειγμα, η εικόνα την οποία είδαμε όλοι -και όπως είπα οφείλουμε να αντιδράσουμε- με κρατούμενο που έχει αποδεχθεί τρομοκρατικές πράξεις, δολοφονίες και ληστείες, να απειλεί ανώτατους δικαστικούς ευθέως και να λέγει ότι «εάν ήμουν ελεύθερος θα τον σκότωνα» εννοώντας τον Εισαγγελέα κ. Διώτη, απαιτεί την αντίδραση όλων μας. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο στόχος, βέβαια, είναι να τιμωρηθούν, μέσα από τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές πράξεις, τις δολοφονίες και τις ληστείες. Εκτός αν ταυτόχρονα έχουμε αποδεχθεί όλοι και έχουμε συμφωνήσει ότι στόχος είναι να απομυθοποιηθεί και η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων και οι ίδιοι οι τρομοκράτες. Είναι σαφές ότι ορισμένοι θέλουν να πολιτικοποιήσουν αυτή την υπόθεση. Θέλουν και πάλι να αρχίσουν να εμφανίζουν τους τρομοκράτες, ως δήθεν επαναστάτες ή αγωνιστές. Ε, λοιπόν, δεν είναι ούτε επαναστάτες, ούτε κοινωνικοί αγωνιστές. Φονιάδες και ληστές είναι. Πρέπει τελικά να δούμε απ` όλη αυτή την υπόθεση τι θα μείνει πίσω, γιατί το θεωρώ χρέος και ευθύνη της ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των ΜΜΕ, να συμβάλουν στην απομυθοποίηση της τρομοκρατίας, την απαλλαγή μας από αυτό το άγος που μας ταλαιπώρησε επί 27 χρόνια. Ας μην οχυρωνόμαστε πίσω από διαδικαστικές κινήσεις. Το να επιχειρούμε να αγιοποιήσουμε έναν τρομοκράτη, δεν είναι μια πράξη που συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Ορθώς, κάποια στιγμή υπήρξαν αντιδράσεις. Δεν είναι δυνατόν κάποιος κρατούμενος να βγαίνει -και μάλιστα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη- και να υπονομεύει στην ουσία όλη τη διαδικασία που γίνεται αυτή τη στιγμή, αλλά και από την άλλη να απειλεί ευθέως τη ζωή ανώτατων δικαστικών λειτουργών και να μην αντιδρά κανείς. Σε όλα υπάρχουν κάποια όρια.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, οι συνεντεύξεις και το υλικό που προέκυψε από τις συνεντεύξεις αυτές, δεν συμβάλουν στην απομυθοποίηση ή τέλος πάντων στο να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του και η ίδια η κοινωνία να γνωρίζει τι πραγματικά πιστεύουν. Μόλις σχολιάσετε και τοποθετηθήκατε πολιτικά, ακριβώς σε κάτι που προέκυψε από αυτές τις συνεντεύξεις. Αν δηλαδή δεν γίνονταν αυτές οι συνεντεύξεις, εσείς δεν θα μπορούσατε ποτέ να βγάλετε αυτό το συμπέρασμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να είστε βέβαιος ότι στη δίκη, όπως και στη διάρκεια της προδιαδικασίας, ό,τι θέλει να πει ο καθένας, θα το πει. Εχει αυτό το δικαίωμα. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα. Βεβαίως, γνωρίζετε ότι αυτά που ήθελαν να πουν οι κατηγορούμενοι τα έλεγαν και πιθανόν από τις γνωστές πηγές θα τα έδιναν και προς τα έξω, αυτοί που ήθελαν να τα δώσουν. Ελεύθεροι θα είναι να τα πουν και στο δικαστήριο. Ομως, είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετική η διαδικασία, μέσα από μια δραματοποίηση της κατάστασης και μια διαδικασία συνεντεύξεων σε συνέχεια, να γίνεται ηθελημένα ή άθελα μια πολιτικοποίηση αυτής της υπόθεσης και μια προσπάθεια -θα έλεγα και ίσως να φανεί υπερβολικό- αγιοποίησης των τρομοκρατών. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Είναι δεδομένη. Εκείνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι, όχι μόνο ότι εξαρθρώθηκε υπηρεσιακά η 17Ν, αλλά αν στις νέες γενιές θα δώσουμε ένα παράδειγμα γύρω από το πώς αντιδρά η οργανωμένη κοινωνία απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ή θα ανεχθούμε αύριο μια πιθανή επανάληψη από κάποιους άλλους. Δεν θα δημιουργήσουμε τους όρους, ώστε να απομυθοποιηθεί πλήρως αυτή η ιστορία της τρομοκρατίας που απειλεί τη Δημοκρατία; Ναι ή όχι; Εχουμε συμφωνήσει σε αυτό; Πιστεύω πως έχουμε συμφωνήσει. Αρα, θα πρέπει να αποδεχθούμε και κάποια πράγματα. Θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς τις αναλάβαμε, όπως είδατε και με τη χθεσινή απόφαση, από ένα όργανο της Πολιτείας. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Δια στόματος Ξηρού, το επιχείρημα των τρομοκρατών είναι ότι συμπληρώνει ή διορθώνει ότι ο λόγος ύπαρξής τους οφείλεται στη μη καλή λειτουργία του κράτους. Δεδομένου, λοιπόν, ότι το ίδιο πρόσωπο μίλησε για πάρα πολλούς "συντρόφους" του που υπάρχουν εκτός Κορυδαλλού και με δεδομένο τις απειλές που αναφέρατε προηγουμένως, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν ανησυχείτε για κάποια περαιτέρω ενδεχομένως χτυπήματα και πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτό το σκηνικό που στήνεται μέσα από τον Κορυδαλλό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά σήμερα ότι η 17Ν έχει εξαρθρωθεί, δεν μπορεί να μας βλάψει, δεν μπορεί να κάνει επιχειρήσεις. Βεβαίως, η έρευνα συνεχίζεται και μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία για άλλους. Αλλά, η οργάνωση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, δεν μπορεί να λειτουργήσει και δεν μπορεί να συνεχίσει να μας βλάπτει. Θέλω να σας κάνω σαφές και αν θέλετε να κωδικοποιήσω και την προηγούμενη απάντησή μου: Ο στόχος της προσπάθειάς μας δεν πρέπει να είναι μόνο η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και η απομυθοποίηση της τρομοκρατίας, αυτής της απειλής κατά της Δημοκρατίας. Πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια διαφορετική κατάσταση. Σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Αν τώρα, επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, βεβαίως η Πολιτεία πάντα έχει τη δυνατότητα να τα αντιμετωπίσει. Σας διαβεβαιώνω γι` αυτό.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Τι μέτρησε στην απόφαση της Διοίκησης των φυλακών για τον προαυλισμό Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα, Παπαναστασίου και αν ήσαστε ικανοποιημένος από τη χθεσινή απόφαση της Διοίκησης των φυλακών, σχετικά με τις συνεντεύξεις του Σάββα Ξηρού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχω ήδη τοποθετηθεί. Οσον αφορά το πρώτο θέμα η Διοίκηση των φυλακών σε συνεργασία με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα και εκτιμώντας μια σειρά καταστάσεις, που δεν μπορώ να γνωρίζω βεβαίως και προκύπτουν από τους ίδιους τους κρατούμενους, καθορίζει με ποιον τρόπο θα γίνεται ο προαυλισμός, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από ό,τι γνωρίζω, οι προαυλισμοί έχουν χρονική διάρκεια μιάμιση ώρα το πρωί και μιάμιση ώρα το απόγευμα.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή αυτή η υπόθεση τραβάει τρεις μήνες και θα τραβήξει πολύ και επειδή έχουμε ένα ικανό υλικό, το οποίο μας δίνει την αίσθηση ότι ακόμη υπάρχουν σοβαρά, αναπάντητα ερωτηματικά...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορείτε να μου πείτε μερικά;

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Για παράδειγμα, υπάρχει έκθεση των διωκτικών αρχών ότι οι κάλυκες από τις σφαίρες, που έγινε η δολοφονία του Γουέλς, προέρχονταν από ΝΑΤΟϊκή παραγγελία. Μπορείτε να το δείτε στις εκθέσεις που έχει υπόψη του το υπουργεί Δημόσιας Τάξης. Υπάρχει, επίσης, άλλο ένα αναπάντητο ερωτηματικό για το πώς γνώριζαν οι τρομοκράτες ότι ο Σιμπαχίογλου, την ημέρα που τον εκτέλεσαν, δεν είχε συνοδεία. Επειδή, λοιπόν, αυτά τα ερωτηματικά δεν έχουν απαντηθεί, μήπως σκέπτεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ως εποπτεύων πολιτικά όλη αυτή την υπόθεση, να δώσει μια συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, ώστε να απαντήσει σε αυτά ή και σε άλλα ή σε όποια μπορεί, εν πάση περιπτώσει, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν προτίθεται η κυβέρνηση να υποκαταστήσει τις δικαστικές αρχές. Αυτή τη στιγμή, η έρευνα βρίσκεται στα χέρια του Συμβουλίου Εφετών και στους τρεις εκπροσώπους που έχει ορίσει. Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές. Ολη η υπόθεση εποπτεύεται, σε ανώτατο επίπεδο, από τους εισαγγελείς. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρέπει να υποκαθιστά όλη αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι δυνατό να παρεμβαίνουμε και να επηρεάζουμε το έργο της ανάκρισης, ούτε πρέπει και εσείς να το ζητάτε. Οσον αφορά τα ερωτήματα, να είστε βέβαιος ότι θα απαντηθούν όλα, γιατί είναι τέτοια η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή, ώστε κανένα θέμα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν εξέφρασα αμφιβολία για το αν θα απαντηθούν...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το εκφράζω ως βεβαιότητα αυτό, με βάση τη σοβαρότητα της δουλειάς που συντελείται και την αποφασιστικότητα που υπάρχει σε αυτή την έρευνα.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι ένα "θα". Η μόνη βεβαιότητα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχουν απαντηθεί.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ετσι λέγαμε ότι "θα" τους πιάσουμε, αλλά επιβεβαιωθήκαμε. Μείνετε ήσυχος, θα απαντηθούν όλα.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει ή να τροποποιήσει το σωφρονιστικό κώδικα, προκειμένου να προβλεφθεί διαφορετική μεταχείριση για τρομοκράτες κρατούμενους, σε σχέση με το τι ισχύει για τους άλλους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση.

ΚΟΥΙΝ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν σας ανησυχεί το γεγονός ότι, αντί να δούμε μια απομυθοποίηση όλης αυτής της υπόθεσης, αρχίζει να μοιάζει με τηλεοπτική σαπουνόπερα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με έχει προβληματίσει σοβαρά. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε για όλα τα κανάλια, διότι θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι σε αυτό το τρίμηνο έχουν κρατήσει τη δέουσα σοβαρότητα και έχουν συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που πάνω από όλα θέτουν τη θεαματικότητα έναντι παντός τιμήματος, ακόμη και αν αυτό δεν είναι θετικό για τη Δημοκρατία μας. Ολοι κρινόμαστε, όμως. Γιατί, ο ελληνικός λαός και μάτια έχει και αυτιά και κρίνει.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Αυτό μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Καλέσατε τα ΜΜΕ να απομυθοποιήσουν τους τρομοκράτες, να μην επιχειρούν να αγιοποιούν τους τρομοκράτες. Θέλω να μου πείτε ευθέως, εάν γι` αυτές τις δύο συνεντεύξεις πιστεύετε ότι δεν υπήρχε χειρισμός σωστός, ότι δεν ήταν ψυχρά δημοσιογραφικά και είχαν αντιδεοντολογικά στοιχεία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο,τι είχα να πω, το είπα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 17 September 2002 - 13:05:13 UTC