Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-01-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Οπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία. Θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, θα παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας και το απόγευμα θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου της Σόφιας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν επιμένετε στα όσα μας είπατε χθες για την παραίτηση του κ. Ζαφειρόπουλου. Δηλαδή, ότι υπήρξε μόνο διαφωνία, όπως αναφέρουν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ζαφειρόπουλος, σχετικά με τη βαλκανική πολιτική@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπα για τη βαλκανική πολιτική. Είπα επί λέξει, για την οργάνωση και λειτουργία του τομέα ευθύνης του, δηλαδή του τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και ειδικότερα για το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

ΜΙΧΑΗΛ: Επειδή, όμως, σημερινά δημοσιεύματα και κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζαφειρόπουλος, δίνουν και άλλες διαστάσεις, ότι για παράδειγμα ανατράπηκε όλη η πολιτική που είχε ασκήσει ο κ. Παπαντωνίου ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, συμμερίζεστε αυτούς τους λόγους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας παραπέμπω στις χθεσινές δηλώσεις μου που είναι πλήρεις.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Υπάρχουν, σήμερα, πληροφορίες ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος, πριν από καιρό και μετά τον ανασχηματισμό, είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου έχει "στήσει" μηχανισμό στο υπουργείο Εξωτερικών με απώτερο σκοπό την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μου πείτε, εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία και αν υπήρξε επιστολή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πριν από λίγο, μίλησα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος μου είπε ότι επαναλαμβάνει τους λόγους της παραίτησής του, που είναι η διαφωνία του για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και ειδικότερα για το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω για πιο ακριβώς κείμενο συζητούμε. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η παραίτηση είχε να κάνει με τους συγκεκριμένους λόγους που ο ίδιος ο κ. Ζαφειρόπουλος επικαλέστηκε στην επιστολή του.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Θέλω να μας διευκρινίσετε, εάν τελικά υπήρξε δεύτερη επιστολή, στην οποία ο κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρει απαξιωτικά πράγματα για τον κ. Παπανδρέου, η οποία επεστράφη ως απαράδεκτη από τον Πρωθυπουργό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χθες, εξηγήσαμε όλο το θέμα των επιστολών που έχει να κάνει με την παραίτηση. Αυτά, ακριβώς, που είπα χθες, επαναλαμβάνω και σήμερα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Πριν από λίγη ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιος τομεάρχης στο ΚΤΕ Οικονομικών κ. Γιαννακόπουλος έκανε μια οργισμένη γραπτή δήλωση-ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του κ. Καρατζά για τη συγχώνευση Εθνικής-Πίστεως. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ζητά την απομάκρυνση του κ. Καρατζά επιρρίπτοντας ευθύνες στον τρόπο που χειρίστηκε το όλο ζήτημα. Είπε χαρακτηριστικά ότι "εγώ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είμαι αναγκασμένος να απολογούμαι για τον κ. Καρατζά και για τις "ορντινάτζες" που έφεραν ως εδώ το θέμα της συγχώνευσης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα σχολιάσω δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Σας έχω αναπτύξει την κυβερνητική θέση για το θέμα, τόσο την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και κατά τη χθεσινή συνάντησή μας.

ΤΑΚΗΣ: Σε αυτή την πρώτη επιστολή που έχει σταλεί, δεν έχει σταλεί, εν πάση περιπτώσει. Γνωρίζετε αν ο κ. Ζαφειρόπουλος έθεσε θέμα στον Πρωθυπουργό μη σωστής διαχείρισης των κονδυλίων για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις από το Γιώργο Παπανδρέου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο κ. Ζαφειρόπουλος ό,τι είχε να πει το είπε με τον ιδιαίτερα έντιμο και σαφή τρόπο που τον χαρακτηρίζει. Υπάρχει το κείμενο της παραίτησής του. Επομένως, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να επανέλθουμε επί του θέματος, σε καμία περίπτωση.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Γνωρίζετε, εάν στη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργός Εξωτερικών ο κ. Ζαφειρόπουλος, πλην της επιστολής που απέστειλε χθες στον Πρωθυπουργό για την παραίτησή του, έχει αποστείλει και άλλη επιστολή ή κάποιο σχετικό υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν αποκλείεται να έχει στείλει υπομνήματα ο κ. Ζαφειρόπουλος, όπως στέλνουν και όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί για τα θέματα που χειρίζονται. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν κάποιος έχει μια θητεία -όπως γνωρίζετε, ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν αρκετούς μήνες σε αυτό το αντικείμενο, στην αρχή στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και μετέπειτα στο υπουργείο Εξωτερικών- είναι λογικό, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να έχει στείλει με απόψεις, με προτάσεις, με υπομνήματα στον Πρωθυπουργό. Αυτό το έχουμε κάνει όλοι.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Σήμερα, το ρεπορτάζ λέει ότι και σε άλλα υπουργεία υποβόσκουν τέτοιες διαφωνίες μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Είναι σε γνώση σας αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην επιχειρούμε τώρα, με αφορμή μια παραίτηση που έγινε με πολύ σαφή τρόπο και σε ένα συγκεκριμένο θέμα, να δημιουργήσουμε την εικόνα μιας κρίσης που δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Ξεφεύγετε σαν "χέλι". Σας έχουν γίνει δέκα ερωτήσεις για το ίδιο θέμα. Θα επαναλάβω την ίδια ερώτηση: Εχει στείλει, εκτός από αυτή την επιστολή παραίτησης, και άλλη επιστολή στον Πρωθυπουργό ο κ. Ζαφειρόπουλος, την οποία ο Πρωθυπουργός επέστρεψε ως απαράδεκτη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ετσι γράφεται στον Τύπο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είδαμε πολλά και ποικίλα δημοσιεύματα. Επαναλαμβάνω αυτά που είπα χθες: Ηταν πολύ σαφείς οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε ο κ. Ζαφειρόπουλος. Ο ίδιος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις στον ίδιο άξονα. Δεν έχουμε τίποτα καινούργιο να προσθέσουμε. Στο ερώτημα που μου τέθηκε, εάν κατά καιρούς έχουν αποσταλεί υπομνήματα, απαντώ ευθέως "ναι", όπως έχει γίνει από όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Αλίμονο εάν δεν το έκαναν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μετά την επίσκεψη Ετσεβίτ στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις που έχει κάνει αντιλαμβάνεστε ότι τα ελληνο-τουρκικά βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Χθες, έγιναν πάλι νέες παραβάσεις και παραβιάσεις στο εναέριο χώρο της Ελλάδας. Διερωτώμαι πού θα οδηγηθούμε με αυτή την περίφημη ελληνο-τουρκική προσέγγιση. Θα τη συνεχίσουμε μέσα σε αυτό το κλίμα, κύριε Υπουργέ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα είμαστε σταθεροί στην πολιτική μας. Πιστεύω ότι τώρα, που η κατάσταση βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, πρέπει όσο ποτέ να μείνουμε σταθεροί στην πολιτική μας. Βεβαίως, θα απαντάμε με τους τρόπους που κάθε φορά επιλέγουμε σε οτιδήποτε εκτιμούμε πως μας θίγει. Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε μένει αναπάντητο. Αλλά το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας, οι κεντρικοί στόχοι της πολιτικής μας πρέπει να είναι πάντα αυτοί που έχουμε επιλέξει. Χάρις σε αυτή την πολιτική, φέραμε το Κυπριακό σε μια φάση ιδιαίτερα σημαντική και άρχισαν οι συνομιλίες. Χάρις σε αυτή την πολιτική προχώρησε η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ε.Ε. Χάρις σε αυτή την πολιτική αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία και η δυνατότητα επίλυσης θεμάτων με συμμετοχή της Ελλάδας. Αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί, γιατί είναι αυτή που θα οδηγήσει σε λύσεις στα εθνικά μας θέματα. Εμείς πρέπει να επιλέγουμε εκείνα τα σημεία στα οποία θα δώσουμε τις μάχες μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο κ. Ετσεβίτ ζητά να ανοίξει ένας ελληνο-τουρκικός διάλογος για τα θέματα του Αιγαίου. Μέχρι τώρα η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης @και νομίζω η πολιτική όλων των κομμάτων-είναι ότι το μοναδικό θέμα που υπάρχει προς συζήτηση, είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας και αυτό μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αυτή η θέση άλλαξε; Πρόκειται να αλλάξει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ουδεμία αλλαγή υπάρχει. Είναι όπως ακριβώς το είπατε.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή είπατε ότι θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική, η οποία έχει αποδώσει καρπούς.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Βλέπετε, εκτιμάτε ότι αυτή η πολιτική μπορεί να συνεχιστεί με μια μορφή διαλόγου με την Τουρκία, πάνω σε σοβαρά θέματα, αλλά όχι σε θέματα που θίγουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μα, διάλογος γίνεται, όπως ξέρετε, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Εχουν συζητηθεί και έχουν προχωρήσει ορισμένα θέματα. Αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων, για παράδειγμα, ήταν η συμφωνία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Υπάρχει και μια σειρά άλλων τέτοιων συμφωνιών, που έχουν υπογραφεί. Το να εμπεδώνεις ένα κλίμα καλής γειτονίας και ομαλότητας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα απαραίτητο και αποτελεί μέρος της πολιτικής μας.

ΜΙΧΑΗΛ: Η Ελλάδα θα λάβει η ίδια, με δική της πρωτοβουλία και δική της κίνηση, να ζητήσει από την Τουρκία να συζητήσουμε θέματα αμφισβητήσεων στο Αιγαίο και συγκεκριμένα το θέμα της υφαλοκρηπίδας; Γιατί ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις τους μιλάνε ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία με βάση το κείμενο του Ελσίνκι, τα άρθρα 4 και 33. Θα πάρουμε εμείς μόνοι μας την πρωτοβουλία να θέσουμε αυτά τα θέματα ή θα περιμένουμε, όποτε και αν προκύψουν, μέσα από αυτή την επαφή των δύο υπουργών Εξωτερικών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά τα θέματα του Αιγαίου, ισχύει σταθερά η πολιτική μας, όπως και στα γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτό τον τομέα.

ΜΙΧΑΗΛ: Επιμένω. Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, τις ελληνικές θέσεις τις ξέρουμε. Οι ελληνικές θέσεις δεν αλλάζουν, αυτό είναι σαφές και το λέτε. Αλλο ρωτάω το οποίο ενδεχομένως δεν έγινε κατανοητό: Με δεδομένες τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες δεν αλλάζουν, πρόκειται να θέσουμε με δική μας πρωτοβουλία τα σημαντικά αυτά θέματα, ναι ή όχι; Τη δική μας πρωτοβουλία ρωτώ εγώ να μάθω. Θέμα τακτικής είναι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οποιος έχει παρακολουθήσει με προσοχή τα εθνικά μας θέματα, θα γνωρίζει ότι έχω ήδη απαντήσει. Εάν θέλετε πιο σαφή απάντηση, σας έχω πει και το επαναλαμβάνω και τώρα, ότι δεν θα αλλάξει σε κανένα σημείο η πολιτική μας. Εάν η Τουρκία θελήσει να θέσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, δεν έχει παρά να προκαλέσει η ίδια τη διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα μια διευκρίνιση. Εχω μια απορία, διότι ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε λόγο για πρωτοβουλίες, ώστε να μπορέσουμε εμείς να βρεθούμε σε μια πλεονεκτική θέση, να αναπτύξουμε τις θέσεις μας και επικαλέστηκε μάλιστα και τις καταληκτικές ημερομηνίες, στο άρθρο 4 των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής στο Ελσίνκι. Ποιές είναι αυτές οι πρωτοβουλίες, κ. Υπουργέ, από τη στιγμή που λέτε ότι δεν αλλάζει η θέση μας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σήμερα, για παράδειγμα, αναπτύσσεται μια πρωτοβουλία, η οποία θα συνεχιστεί με την επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Αθήνα και την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στη Ρουμανία, για τη δημιουργία κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Σας αναφέρω μια πρωτοβουλία μας στα εθνικά θέματα. Γνωρίζετε ότι με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα συζητηθούν και άλλα θέματα. Για παράδειγμα, η ένταξή τους στην Ε.Ε., για την οποία δεν είναι έτοιμες αυτές οι χώρες τώρα και λογικά δεν θα είναι έτοιμες ούτε στο πρώτο ρεύμα εισόδου. Ενα δεύτερο είναι η προοπτική ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Γνωρίζετε την ελληνική θέση, η οποία εκφράστηκε και προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ. Υπάρχει και σειρά άλλων πρωτοβουλιών , όπως η επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, κατά την οποία σας υπενθυμίζω ότι υπήρξε ιδιαίτερη επιμονή της ελληνικής πλευράς στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την επίλυση του Κυπριακού, από πλευράς ΟΗΕ. Πρωτοβουλία ήταν η τοποθέτηση του ιδίου θέματος προς τον Πρόεδρο Μπους. Πρωτοβουλία είναι η ανάδειξη κινήσεων και διαδικασιών μέσα στην Ε.Ε. για την οριστική επίλυση του θέματος, που σχετίζεται με την ανάπτυξη της δύναμης ταχείας παρέμβασης της Ε.Ε., του Ευρωστρατού. Για όλα αυτά σχεδιάζονται και αναπτύσσονται πρωτοβουλίες. Χαίρομαι, διότι από τις ερωτήσεις σας φαίνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα. Πράγματι, τα εθνικά θέματα είναι σε μια κρίσιμη φάση. Αλλά γιατί; Γιατί εμείς με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και με την πολιτική που ακολουθούμε ανοίξαμε το δρόμο των λύσεων. Χρειάζεται, λοιπόν, σταθερότητα, εμμονή, ανάδειξη της προστιθεμένης αξίας της Ελλάδας σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Κοινότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις λύσεις, λύσεις σύμφωνες με τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΤΑΚΗΣ: Το «ΕΘΝΟΣ» σήμερα στις σελίδες του καταθέτει κάποιες πληροφορίες που έχει από δικαστικές πηγές @όπως λέει- σύμφωνα με τις οποίες οι τηλεφωνικές συσκευές του Ανδρέα Παπανδρέου και κάποιων άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν υπό εισαγγελική παρακολούθηση, ακόμη κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, μετά το `93. Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος ή το πληροφορηθήκατε και εσείς από το συγκεκριμένο έντυπο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το πληροφορήθηκα από το «ΕΘΝΟΣ». Αφορά μια παρελθούσα χρονική περίοδο. Δεν μένει παρά να κάνουμε όλες τις αναγκαίες κινήσεις διακρίβωσης των θεμάτων αυτών. Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να δώσω συγκεκριμένη απάντηση.

ΤΑΚΗΣ: Οι οποίες «αναγκαίες κινήσεις» ποιές είναι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα πρέπει να ρωτήσουμε τα αρμόδια υπουργεία. Αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε συγκεκριμένη απάντηση. Οπως θα προσέξατε και στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» δεν αναφέρονται ονομαστικά οι πηγές. Και βεβαίως, θα προσέξατε, στο ίδιο δημοσίευμα, ότι με το νόμο που έχουμε ψηφίσει στη Βουλή @και μάλιστα πρόσφατα- όλες αυτές οι διαδικασίες παρακολουθήσεων «δένονται» με συγκεκριμένες κινήσεις διαφάνειας, απόλυτα σαφείς, και πάντα μόνο με την εντολή δικαστικού συμβουλίου.

ΤΑΚΗΣ: Αρα, αν έχετε κάτι, θα μας ενημερώσετε αύριο.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βεβαίως, εάν έχω απάντηση. Διότι, όπως είδατε και στο ίδιο το δημοσίευμα, δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πηγές ή ονόματα.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Υπήρξε συνάντηση, την προηγούμενη εβδομάδα, του Πρωθυπουργού με τον κ. Κωστόπουλο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οχι. Ο κ. Κωστόπουλος, όταν διαπιστώθηκε η διαφωνία μεταξύ των δύο Τραπεζών, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα, όπως είχε επικοινωνήσει και όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Είναι αυτό που είπα και χθες, ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε από κοντά όλες τις εξελίξεις, χωρίς να παρεμβαίνει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 22 January 2002 - 14:05:07 UTC