Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-12-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Θέμα συζήτησης ήταν η πολιτική προστασία, δηλαδή η προστασία των πολιτών από τις καταστροφές. Την περίοδο που πέρασε, όπως θυμάστε, η χώρα μας αντιμετώπισε ένα εκτεταμένο κύμα πυρκαγιών με τις συνέπειες και τα προβλήματα που συνεπάγονται. Οι προσπάθειες για αποκατάσταση συνεχίζονται. Αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο κεφάλαιο της πολιτικής μας. Ο νόμος ο οποίος διέπει τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών είναι ο 2344 που ψηφίστηκε το 1995 και αναφέρεται στα όργανα σχεδιασμού και τις αρμοδιότητες. Αμεση επιδίωξή μας είναι, αφενός να συμπληρώσουμε, αναλαμβάνοντας τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, το νομικό πλαίσιο και αφετέρου να βελτιώσουμε, προκειμένου να πετύχουμε καλύτερο συντονισμό, τη στελέχωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση και τον εξοπλισμό τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

Επίσης, ένα καινούργιο μέτρο που παίρνουμε είναι, αποκεντρώνοντας αρμοδιότητες και μεταφέροντας πόρους στην Περιφέρεια, να μεταφέρουμε ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του έργου σε φορείς και όργανα της ελληνικής περιφέρειας και τους φορείς Αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα που εισηγήθηκε η αρμόδια υπουργός αναφέρεται στη φάση της πρόληψης και του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ζημιών με συγκεκριμένη στρατηγική και σχέδιο, το οποίο θα εκπονείται πλέον σε ετήσια βάση, προκειμένου να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Τη βασική αρμοδιότητα για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την κατεύθυνση έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα εθνικό κέντρο για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς μετέχουν εκπρόσωποι και φορείς διαφόρων υπουργείων, οργανισμών και υπηρεσιών.

Προβλέπεται, επίσης, να προϋπολογίζονται συγκεκριμένες δαπάνες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε με έκτακτο τρόπο, μέσα από εξαιρετικές διαδικασίες τέτοιες καταστροφές, όταν προκύπτουν. Αλλά, να εντάξουμε τη δραστηριότητά μας για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων στην τακτική πολιτική προσπάθεια που κάνουμε για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Ένα άλλο κεφάλαιο αναφέρεται στη φάση όπου η κρίση αντιμετωπίζεται ενώ είναι σε εξέλιξη. Αυτομάτως τίθεται σε λειτουργία ένας μηχανισμός σε κεντρικό, αλλά και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Πέραν της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που έχει αυτή την ευθύνη σε εθνικό επίπεδο, αποδίδονται αρμοδιότητες πλέον @επαναλαμβάνω- σε περιφερειακά και τοπικά όργανα. Την ευθύνη για την εποπτεία, το συντονισμό και τη δράση τους έχει ο Γενικός Γραμματέας κάθε Περιφέρειας στο δικό του τομέα, τη δική του περιοχή ευθύνης.

Επίσης, εκπονείται, στο πλαίσιο αυτού του εθνικού σχεδιασμού, συγκεκριμένο πρόγραμμα από κάθε υπηρεσία και φορέα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση είναι έτοιμη, με βάση αυτή την πρόταση, να αναλάβει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να στελεχώσει και το επιστημονικό συμβούλιο που προβλέπεται να λειτουργήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να συμβουλεύει την κυβέρνηση, να διατυπώνει προτάσεις και ιδέες. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, επισημαίνω ότι αναλαμβάνουν αρμοδιότητες οι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης Α@ βαθμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μέχρι τώρα ήταν έξω από αυτόν το σχεδιασμό. Επικουρικά και κατά περίπτωση εκαλείτο να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυπταν κάθε φορά. Επικαιροποιείται το γνωστό σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», προκειμένου να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα. Ο σχεδιασμός θα γίνεται σε ετήσια βάση με συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια που πρέπει να διαθέτει ο καθένας από τους κύριους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Αποφασίζεται η δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων με ανάλογο εξοπλισμό για τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας που θα πρέπει πλέον να έχει έδρα ένα χώρο, όπου εκεί θα υπάρχει και το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ισως είναι σωστό να είναι κοντά ή και στον ίδιο χώρο ακόμη καλύτερα, ώστε έτσι να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της.

Αυτή είναι η βασική εισήγηση επί της οποίας έγινε η συζήτηση.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις πυρκαγιές των προηγούμενων μηνών στην πατρίδα μας. Αναφέρθηκε σε στοιχεία τα οποία θα επαναλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε δηλώσεις τους, αλλά και ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Επισημάνθηκε ότι τη χρονιά που πέρασε εκδηλώθηκαν στη χώρας μας καιρικά φαινόμενα -όπως πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πολύ χαμηλή υγρασία, πολύ ισχυροί άνεμοι και μείωση των βροχοπτώσεων- που δημιούργησαν προϋποθέσεις τέτοιες, ώστε να δυσχερανθεί το έργο των αρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν. Ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, ιδιαιτέρως σε χώρες της Ε.Ε. Τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά και χρησιμοποιήθηκαν στο έπακρο. Είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Από πολλούς συναδέλφους που πήραν το λόγο, διατυπώθηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις για το ποιο είναι το καταλληλότερο πλαίσιο, όσον αφορά τη διαχείριση των δασών, προκειμένου να τα προστατεύσουμε. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία, η πληθυσμιακή σύνθεση ή ακόμη η απασχόληση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εκλείπουν οι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν επαγγελματικά συνδεδεμένοι με το δάσος και είχαν κάθε λόγο και συμφέρον να το προφυλάσσουν. Δεν έχουμε παραγωγικές ηλικίες σε πολλά χωριά της πατρίδας μας και αυτό το φαινόμενο έχει επηρεάσει και την κατάσταση στα δάση, τα οποία απλώς καθαρίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα υπόστρωμα εύφλεκτης ύλης που και αυτό συμβάλλει στην εκδήλωση των φαινομένων που προανέφερα σε μεγάλη έκταση.

Ο Πρωθυπουργός, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στην επικείμενη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, που ξεκινά, όπως γνωρίζετε, μεθαύριο Δευτέρα, στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Παρασκευή (22/12) από τους βουλευτές. Επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να παρουσιάσει το σύνολο του έργου της, με την ευκαιρία της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Και βεβαίως, η ψήφισή του, που γίνεται πάντοτε Παρασκευή, στις 12.00 μ.μ., μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε έναν Προϋπολογισμό με πιστότητα, ο οποίος, για πρώτη φορά όπως είπαμε, είναι πλεονασματικός. Και γνωρίζετε πολύ καλά, το επανέλαβε και ο Πρωθυπουργός, ότι αυτή η ψήφος στον Προϋπολογισμό -είναι πάγια αρχή αυτή- ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, τα μέλη της κυβέρνησης και τα κρατικά στελέχη να παραμείνουν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας να ασκούν τα καθήκοντά τους, με αποτελεσματικό τρόπο, και κατά την περίοδο των εορτών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Νίκαια και είπε χαρακτηριστικά ότι η Συνθήκη αυτή ήταν μια καλή Συνθήκη για την Ε.Ε. και για την Ελλάδα. Είπε ότι διασφαλίσαμε τα εθνικά συμφέροντα και μίλησε για τις δικλείδες εκείνες που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, όπως είναι η διατήρηση της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων που έχουν ζωτική σημασία για μας. Αναφέρθηκε στην αρχή της διττής πλειοψηφίας, η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις επί διαφόρων θεμάτων. Μίλησε για την αναστάθμιση των ψήφων, η οποία οδήγησε στη διατήρηση των ισορροπιών, ώστε η κάθε χώρα να είναι παρούσα κατά τρόπο ισότιμο με τις άλλες χώρες στις ευρωπαϊκές διαδικασίες.

Εκανε αναφορά στη διεύρυνση της Ε.Ε., η οποία επίκειται και αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα, επειδή ακριβώς η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών που έχει αποφασιστεί να ενταχθούν στην Ε.Ε. Επίσης, η διεύρυνση αφορά χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής ή Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πιστεύουμε, όταν γίνει, να συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα και ανάπτυξη της περιοχής, πράγμα το οποίο ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Ελλάδα.

Είπε χαρακτηριστικά για το κείμενο της εταιρικής σχέσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ότι η απόφαση στο Ελσίνκι το 1999 ήταν ένα πολιτικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε ένα είδος επιχειρησιακού σχεδίου για την εφαρμογή της πολιτικής που αποφασίστηκε, για πρώτη φορά, στο Ελσίνκι. Με βάση αυτή την πολιτική, η Τουρκία αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Θα υφίσταται έναν περιοδικό έλεγχο από τις υπηρεσίες της Ε.Ε., προκειμένου να αξιολογείται η στάση της έναντι των θεμάτων που έχουν περιληφθεί σε αυτό το κείμενο της εταιρικής σχέσης. Τελικά, θα αξιολογείται και θα κρίνεται η στάση της, αφού θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Ολα αυτά τα οποία περιέχονται στο κείμενο της εταιρικής σχέσης, αποτελούν δεσμεύσεις για την Τουρκία. Η ανταπόκρισή της σε αυτές τις δεσμεύσεις θα κρίνει και τις σχέσεις της με την Ε.Ε., συνολικά.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα αποτελέσματα των μετρήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, την τελευταία περίοδο. Είπε ότι πρέπει, βεβαίως, πάντοτε να λαμβάνουμε υπόψη τις μετρήσεις, αλλά η κυβέρνηση καθοδηγεί, δεν ακολουθεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Οι μετρήσεις αναδίδουν την εικόνα μιας συγκυρίας και εκφράζουν τις προτιμήσεις των πολιτών, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Είναι μια εικόνα της στιγμής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε την πορεία μας συνολικά, σε βάθος χρόνου, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τον πολιτικό σχεδιασμό μας, προκειμένου έτσι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε έναντι των πολιτών και της χώρας μας. Με άλλα λόγια, τόνισε ότι όσο και αν είναι χρήσιμες οι δημοσκοπήσεις, τις οποίες μελετούμε, αυτό που έχει σημασία είναι να μη γίνουμε ουρά των δημοσκοπήσεων, αλλά με βάση τις εξαγγελίες μας, να ανοίγουμε δρόμους, προκειμένου να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τους πολίτες σε μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, αναφέρθηκε στην εξαγγελία για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και παρέπεμψε στις δηλώσεις και τα σχόλια που έκανε, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, προσκεκλημένος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στη χώρα μας. Είπε ότι η παρουσία ενός πολιτικού κόμματος πρέπει να κρίνεται βάσει του προγράμματος, των θέσεων, των πρωτοβουλιών και της λειτουργίας του. Αυτά είναι πράγματα άγνωστα, αυτή την ώρα. Δεν μπορεί κανείς να έχει συγκεκριμένη γνώμη. Το ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα θέματα τα οποία αναδεικνύονται συχνά ως πρώτα, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη είδηση, τα αντιμετωπίζει στη σωστή διάστασή τους, γιατί αυτό το οποίο προέχει για μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Γι` αυτό, άλλωστε, μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση δεν έχουν καμία ανησυχία από πρωτοβουλίες που παίρνει οποιοσδήποτε άλλος. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι, όπως έχουν αποδείξει μέχρι τώρα, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τα αιτήματα των καιρών. Το κάναμε στο παρελθόν, θα το κάνουμε και τώρα και στο μέλλον, με επιτυχία.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: θα ήθελα να ρωτήσω για το πρώτο θέμα. Είπατε ότι υπάρχουν προτάσεις, ιδέες, νόμοι. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί που έχουν πάθει ζημιές, δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη, δεν έχουν πάρει δραχμή. Τι να τις κάνουν τις ιδέες και τις προτάσεις, όταν δεν υπάρχει αποτέλεσμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι οι δαπάνες του ελληνικού κράτους, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών δηλαδή, φθάνουν σε ύψος πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τα οποία έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές ή άλλες καταστροφές, την προηγούμενη περίοδο. Οι δαπάνες αυτές, τηρουμένων των αναλογών, είναι πολύ υψηλές. Πρέπει να σας πω ότι μεγάλες ομάδες του πληθυσμού έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Εχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία στις περισσότερες των περιπτώσεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και μεγάλες ομάδες δεν τις έχουν πάρει.

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχουν καθυστερήσεις σε πολύ λίγες περιπτώσεις, οι οποίες και αυτές αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πάντως, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε κριτική για καθυστερήσεις και πολύ περισσότερο για αμέλεια. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης, το οποίο εφαρμόζεται. Αρα, δεν υπάρχει λόγος να διατυπώνεται αυτή η μηδενιστική κριτική.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από τους σεισμούς ακόμη δεν έχουν πάρει οι κάτοικοι εδώ, της Αττικής, χρήματα. Περιμένουν ακόμη στην ουρά.

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνετε τεράστιο λάθος. Εχουν, ήδη, δοθεί αποζημιώσεις σε αυτούς που δικαιούνται. Οποια προβλήματα υπάρχουν, για γραφειοκρατικούς λόγους @ αναφέρομαι σε συναλλαγές με τις τράπεζες ή κάποια άλλα ιδρύματα- είναι πολύ λίγα. Και πάντως αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Συνολικά η πολιτική αποκατάστασης μπορεί να πει κανείς ότι έχει δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάτι τελευταίο. Είπατε ότι ο Προϋπολογισμός ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οποιος, δηλαδή, δεν τον ψηφίσει τίθεται εκτός κόμματος;

ΡΕΠΠΑ: Γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένας πάγιος κανόνας, είναι μια αρχή που ισχύει πάρα πολλά χρόνια. Ισχύει και ενόψει της συζήτησης που θα γίνει για αυτόν τον Προϋπολογισμό. Γνωρίζετε ότι η ψήφος για τον Προϋπολογισμό ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Διότι, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα κράτος εάν δεν διαθέτει Προϋπολογισμό. Ο Προϋπολογισμός του κράτους δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος ο λόγος για να κάνει ο Πρωθυπουργός αυτή την υπενθύμιση, ότι η ψήφος στο Προϋπολογισμό είναι ψήφος εμπιστοσύνης; Νομίζω ότι είναι το αυτονόητο και το γνωρίζουν όλοι.

ΡΕΠΠΑΣ: Χαίρομαι, λοιπόν, που θεωρείτε ότι είναι αυτονόητο. Είπα κι εγώ ότι είναι πάγια αρχή, ότι είναι, δηλαδή, κάτι το αυτονόητο. Και διερωτώμαι γιατί θέτετε αυτή την ερώτηση. Αν δεν το έλεγε, θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν είπε σχετικά τίποτα. Σε τελευταία ανάλυση, όταν κάποιος αναπτύσσει κάποιες απόψεις, μπορεί να κάνει και κάποια σχόλια, τα οποία αναφέρονται στη φυσιολογία λειτουργίας ενός κόμματος ή των εργασιών της Βουλής. Δεν είναι δυνατό να εξετάζουμε, να ελέγχουμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό που λέει οποιοσδήποτε, να κάνουμε αυτή τη @ δίκη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κρύβεται κάτι;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς όχι. Γι αυτό δεν γίνεται θέμα προς συζήτηση.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ρωτήσω εάν συζητήθηκε ή εάν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του κ. Σγουρού;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συζητήθηκε κανένα τέτοιο θέμα.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει θέμα αντικατάστασης;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό που ρωτάτε. Δεν γνωρίζω τέτοιο θέμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ Γικόνογλου, κυβερνητικός βουλευτής, προχθές είπε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους αγρότες. Τι απαντάτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησε ο αρμόδιος υπουργός.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ο αρμόδιος υπουργός δεν απάντησε.

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησε και η απάντησή του -πρέπει να πω- ήταν ιδιαιτέρως πειστική. Ετυχε ανάλογης υποδοχής και αποδοχής από τους πολίτες, τους οποίους αφορούν ευθέως τα θέματα, τα οποία έθεσε ο κ. Γικόνογλου, στο πλαίσιο αυτής της ερώτησης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 15 December 2000 - 15:05:11 UTC