Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-11-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Χθες το βράδυ, ο κ. Τσοχατζόπουλος, στο Βερολίνο, διατύπωσε την άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τη μετά ΟΝΕ εποχή. Θα το δείτε και σήμερα σε ορισμένες εφημερίδες. Ο Πρωθυπουργός και το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι προχωράμε με το πρόγραμμα που έχουμε και συνεχίζουμε. Υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο; Υπάρχει σχέδιο για τη μετά ΟΝΕ εποχή ή δεν υπάρχει;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, δεν υπάρχει, μετά ΟΝΕ, εποχή. Υπάρχει η εντός της ΟΝΕ εποχή, η οποία ξεκίνησε λίγους μήνες πριν, με την επίτευξη αυτού του στόχου που είναι πολύ σημαντικός για την πορεία της χώρας. Το ότι Πετύχαμε την ένταξη στην ΟΝΕ, σημαίνει ότι έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας στην επόμενη περίοδο. Στόχους που αφορούν, κυρίως, στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Αλλωστε, ο Πρωθυπουργός μίλησε για τετραετία απασχόλησης. Αυτά, βεβαίως, μπορούμε να τα επιτύχουμε αν εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, παρά μόνο στο πλαίσιο μιας πιο αναπτυγμένης ελληνικής οικονομίας. Τα επιτεύγματα της προηγούμενης περιόδου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε, την οποία ενέκρινε, τελικά, ο ελληνικός λαός. Θα κριθούμε για τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλουμε, τώρα, όταν έρθει η ώρα, και πάλι από τον ελληνικό λαό. Η προσπάθεια που κάνουμε, εξελίσσεται βάσει συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, βάσει συγκεκριμένου πολιτικού σχεδίου, που έχουμε αποφασίσει στο πλαίσιο των κυβερνητικών, αλλά και των κομματικών οργάνων. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία των στόχων μας, την επόμενη περίοδο, είναι τα επιτεύγματα που, μέχρι τώρα, προσφέραμε στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Επιτεύγματα που επιτρέπουν στην Ελλάδα να είναι ένα κράτος, πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Να έχει ισχυρή οικονομία. Να έχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να ισχυροποιήσει, ακόμη περισσότερο, την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου κινούμαστε.

Η συνεργασία είναι απόλυτη. Κάθε υπουργός, στο δικό του τομέα, έχει να επιδείξει σημαντικά, θετικά αποτελέσματα. Και όλα αυτά μαζί, συναπαρτίζουν μια κυβερνητική πολιτική που πιστεύουμε ότι σύντομα θα δώσει καρπούς, προκειμένου έτσι να ανταποκριθούμε στην εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Τότε, γιατί ο κ. Τσοχατζόπουλος εκφράζει αυτές τις επιφυλάξεις; Μήπως δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η κυβερνητική πολιτική; Μήπως έχει κάποιες άλλες επιφυλάξεις για το πώς εφαρμόζεται η πολιτική;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει καμία επιφύλαξη, εξ όσων γνωρίζω και εξ όσων αντιλήφθηκα, διαβάζοντας τις δηλώσεις του. Γιατί, το μεγάλο πρόβλημα που αφορά την ανακατανομή του εισοδήματος, προκειμένου να ενισχύσουμε τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί να λυθεί, παρά μόνον αν εξασφαλίσουμε όρους και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο μιας πιο αναπτυγμένης ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, την επιτυχημένη οικονομική πολιτική. Από το πλεόνασμα που, κάθε φορά, εξασφαλίζουμε, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις πτυχές της κοινωνικής πολιτικής μας, για να βοηθήσουμε τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού της χώρας. Και πιστεύω ότι όλοι -κυβερνητικά, αλλά και κομματικά στελέχη- μιλούμε κοινή γλώσσα, αφού έχουμε τον ίδιο στόχο απέναντί μας, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, την αντιμετώπιση της ανεργίας -πρώτα και κύρια- τη βελτίωση των υπηρεσιών του συστήματος Υγείας, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Οπως επίσης και τη βελτίωση των υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει η δημόσια διοίκηση πιο φιλική, πιο αποτελεσματική. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Δεν υπάρχει απόκλιση ως προς αυτό. Μιλούμε κοινή πολιτική γλώσσα. Ισως δεν χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις, αλλά η γλώσσα που μιλούμε είναι η ίδια.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Οι εισαγγελείς εξέδωσαν μια ανακοίνωση που λέει ότι ασκούν τα καθήκοντά τους, χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης στα πολιτικά πράγματα του τόπου και οποιεσδήποτε παρόμοιες εικασίες είναι αβάσιμες. Εχετε κάποιο σχόλιο γι` αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Με πολύ ικανοποίηση πληροφορήθηκα αυτή την ανακοίνωση, πράγμα το οποίο πιστεύω δείχνει, με τον καλύτερο τρόπο, ότι όλοι, σε όποια πλευρά του λόφου κι αν βρίσκονται, αποδοκιμάζουν τυχόν ενέργειες που δημιουργούν την υποψία ότι άλλα είναι τα κίνητρα βάσει των οποίων κινούνται κάποιοι λειτουργοί, είτε είναι στην πολιτική, είτε στη Δικαιοσύνη, είτε σε άλλους θεσμούς ή τομείς της κοινωνίας μας. Ουδείς, είτε πολιτικός, είτε δικαστής, είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά, βεβαίως, θα πρέπει όλοι, ασκώντας τα καθήκοντά μας με ευσυνειδησία, να αποδεικνύουμε ότι καμία σκοπιμότητα, παρά μόνο η επιδίωξη για την αλήθεια και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, μπορεί να μας παρακινεί στο έργο μας. Αλλιώς, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια εκτροπή, μεγαλύτερη ή μικρότερη, που σημαίνει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ή πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης. Επικροτώ απολύτως το ότι ένα συνδικαλιστικό όργανο των εισαγγελέων, δηλώνει ότι και οι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα άλλο κίνητρο στις ενέργειές τους, παρά μόνο την αναζήτηση της αλήθειας. Ολες οι ενέργειες των πολιτικών και όλων των φορέων της χώρας, πρέπει να κινούνται σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ώστε και στους τρίτους -τους πολίτες που είναι αρκετά καχύποπτοι- να είναι φανερό ότι οι ενέργειές μας αυτές έχουν ένα κοινό στόχο: Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής στη χώρα μας, να ενισχύσουμε τους θεσμούς, να βελτιώσουμε τη δημοκρατία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχετε υπόψη σας δικαστές που έχουν άλλα κίνητρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι πάντες και όχι μόνον οι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα, κρίνονται. Αντιλαμβάνεστε πως πρέπει, ιδίως, οι παράγοντες που υπηρετούν νευραλγικούς τομείς και θεσμούς καίριας σημασίας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, αυτοί κυρίως, να δείχνουν, σε καθημερινή βάση, διαρκώς, ότι ανταποκρίνονται στην αποστολή τους. Αυτό είναι μια θέση αρχής που πιστεύω ότι μας βρίσκει όλους, μα όλους σε αυτή τη χώρα, σύμφωνους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μιλήσατε για κάποιους που έχουν κίνητρα. Ποιοί είναι αυτοί; Τους ξέρετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Αν μελετήσετε την απάντησή μου, θα δείτε ότι η ερώτησή σας δεν προκύπτει ως λογική συνέχεια της απάντησης που έδωσα. Κάντε μια άλλη ερώτηση. Εχω απαντήσει στην ερώτησή σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς απαντάτε; Εχετε στοιχεία ότι κάποιοι δικαστές κινούνται διαφορετικά και ποιοί είναι αυτοί;

ΡΕΠΠΑΣ: Εδωσα αναλυτική απάντηση, η οποία ήταν απολύτως σαφής. Είπα ότι όλοι, όσοι υπηρετούν νευραλγικούς τομείς -επειδή κρίνονται και αυτοί, κρίνονται οι πάντες και όχι μόνο οι πολιτικοί- πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι ανταποκρίνονται στην αποστολή τους. Αυτή είναι μια θέση αρχής και ισχύει για όλους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό απευθύνεται στον κ. Πεπόνη;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πεπόνης, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, έκανε αυτό που νομίζει ότι έπρεπε να κάνει. Η Βουλή, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, θα αντιμετωπίσει τα θέματα, αναλόγως των επιλογών και των πολιτικών πρωτοβουλιών των διαφόρων κομμάτων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί εσείς αυτόν απειλήσατε προχθές.

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, δεν ήσασταν στη Βουλή για να γνωρίζετε τη συζήτηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κι εδώ και στη Βουλή ήταν σε @αγαστή συνεργασία. Είπατε τα ίδια. Το ίδιο «ποίημα» διαβάσατε.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή είναι η μοίρα της κυβέρνησης, δυστυχώς. Όταν λέμε ακριβώς τα ίδια μας κατηγορείτε. Αν θεωρείτε ότι κάποιοι βρίσκονται σε μια απόκλιση, σε μια διαφορά με αυτό που είπε κάποιος άλλος, πάλι κατηγορείτε την κυβέρνηση. Τι θέλετε επιτέλους από την κυβέρνηση; Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως δεν είναι δικαιολογημένη αυτή η κριτική. Θα μου επιτρέψετε να πω για όλα αυτά τα θέματα πως η διαφορετική θέση της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή: Ολοι μπορεί να είναι παρόντες με το λόγο τους. Λόγος που μπορεί να είναι ευχάριστος. Να είναι λόγος «ευρύχωρος», γιατί όλους μπορεί να τους ικανοποιεί. Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να είναι παρούσα με τις αποφάσεις της και την εφαρμογή τους. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά. Η κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματα των ενεργειών της. Όχι από το πόσο ευχάριστος είναι ο λόγος της. Εμείς κρινόμαστε από το έργο μας σε καθημερινή βάση. Ολοι οι λειτουργοί, σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής της χώρας, κρίνονται και αυτοί σε καθημερινή βάση από το έργο τους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι οι δικαστικοί τυχαία έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση, την απάντηση; Για μένα την έβγαλαν οι δικαστές; Για εσάς την έβγαλαν.

ΡΕΠΠΑΣ: Η Δικαιοσύνη είναι αυτόνομος θεσμός. Συμφωνούμε, απολύτως, ότι οι δικαστές δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν άλλα κίνητρα. Αυτή είναι η θέση αρχής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα να αναφερθώ στην περίφημη εταιρική σχέση Ε.Ε. @ Τουρκίας. Πολλά έχουν λεχθεί, αλλά υπάρχει μια σύγχυση. Χθες, εσείς @δεν ήμουν εγώ εδώ- είπατε ότι δεν ικανοποίησε μερικές θέσεις. Από την άλλη μεριά τις πρώτες μέρες αναφέρθηκε ότι η κ. Διαμαντοπούλου επέτυχε να βάλει μέσα @κι έτσι είναι- το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία δείχνει έντονα δυσαρεστημένη με την απόφαση. Ο τουρκικός Τύπος βάλλει κατά της κοινοτικής πολιτικής κ.τλ. Ο κ. Τζεμ, μάλιστα, μίλησε για «οφσάιτ». Ποδοσφαιρικά το αντελήφθη το θέμα. Και ερωτώ λοιπόν: Είναι θετικό ή αρνητικό το αποτέλεσμα αυτό για την Ελλάδα, αυτό το έγγραφο που βγήκε της εταιρικής σχέσης;

ΡΕΠΠΑΣ: Επειδή μπορεί να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση θέλω να είμαι σαφής: Είπα ότι αντί για τη λέξη «ικανοποίηση», το σωστό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «συνέπεια, προς τις αποφάσεις του Ελσίνκι». Γιατί, όπως είπα, η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικράτηση κάποιας πλευράς. Είναι η φυσική συνέπεια και συνέχεια της απόφασης που έλαβε η Ε.Ε. στο Ελσίνκι, η οποία πρέπει να τύχει εφαρμογής. Η Τουρκία καλό είναι να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Γιατί, η Σύνοδος Κορυφής στο Ελσίνκι όρισε ένα πλαίσιο σχέσεων Ευρώπης @ Τουρκίας, το οποίο ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ε.Ε., αλλά και στα συμφέροντα της Τουρκίας. Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να προσαρμοστεί στους κανόνες λειτουργίας, που χαρακτηρίζουν τη στάση των άλλων χωρών και τις μεταξύ τους σχέσεις, στο πλαίσιο της Ε.Ε.. Η κριτική που διατυπώνεται από την πλευρά της Τουρκίας, μπορεί να πει κανείς ότι δημιουργεί μια αίσθηση πως η Τουρκία δεν είναι ώριμη να δεχθεί αυτό το πλαίσιο που έχει αποφασίσει η Ε.Ε. για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Αυτό το στοιχείο από μόνο του αποδεικνύει ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να κερδίσει το ευρωπαϊκό στοίχημα. Αν την ενδιαφέρει να κερδίσει το ευρωπαϊκό στοίχημα. Αν την ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή προοπτική. Εμείς πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας.

Οσον αφορά το Κυπριακό, από την πρώτη στιγμή, διατυπώσαμε τη θέση πως το πρόβλημα -το οποίο βεβαίως αντιμετωπίζεται, όσον αφορά τη διάσταση της επίλυσής του στο πλαίσιο του ΟΗΕ- είναι στοιχείο που πρέπει να περιληφθεί στο κείμενο της εταιρικής σχέσης Ε.Ε. @ Τουρκίας. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση. Είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κατά τη δική μας πολιτική, το Κυπριακό είναι στοιχείο που θα χαρακτηρίσει ή θα αποτελέσει τον καταλύτη, προκειμένου να αξιολογείται η στάση της Τουρκίας στην προσπάθειά της να προσεγγίσει την Ευρώπη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Τζεμ απορρίπτει αυτό το θέμα περί Κύπρου. Και ερωτώ το εξής: Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε στη Νίκαια το θέμα ή σημαίνει ότι@

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια, προκειμένου να υιοθετήσει αυτό που για την Ε.Ε. είναι δεδομένο. Και εφόσον η Τουρκία επιλέγει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δεν μπορεί παρά να δει ότι η προοπτική αυτή περνά και μέσα από τη συμβολή της στην αντιμετώπιση και την επίλυση του κυπριακού θέματος. Η απόφαση που ίσως ληφθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο επίπεδο δηλαδή υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. για το κείμενο της εταιρικής σχέσης, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και αυτά τα στοιχεία. Αν, βεβαίως, δεν γίνει κατορθωτό να ληφθεί απόφαση στο Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Νίκαιας. Ασφαλώς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί, επαναφέρατε τη διάταξη για τους «κουλοχέρηδες»;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα, χθες ότι η διάταξη αυτή δεν αφορά τίποτα άλλο, όπως με πληροφορούν από το Υπουργείο Οικονομικών, παρά την υποχρέωση των επαγγελματιών που διαθέτουν τέτοιου είδους μηχανήματα στα καταστήματά τους, να τα προμηθεύσουν με τον ανάλογο μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής. Να είναι γνωστό, αφού προσαρμοστεί ο σχετικός μηχανισμός, ποια είναι τα έσοδα που προκύπτουν για τον κάθε επαγγελματία από τη χρήση αυτών των μηχανημάτων. Αρα, λοιπόν, κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο να καταμετρηθεί, θα είναι δυνατό να γίνει εφόσον τα μηχανήματα αυτά εφοδιαστούν με τους συγκεκριμένους μηχανισμούς. Είναι ένα μέτρο, δηλαδή, αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τίποτα άλλο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχετε δώσει άδειες σε τέτοια μηχανήματα τώρα; Υπάρχουν τέτοιες άδειες;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι αυτά τα οποία λειτουργούν αρκετά χρόνια στην πατρίδα μας, που δεν διέθεταν αυτόν το μηχανισμό. Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες παρατήρησαν ότι η λειτουργία των μηχανημάτων αυτών οδηγεί σε φοροδιαφυγή και γι αυτό ακριβώς αναλαμβάνεται αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχετε δώσει άδειες σε τέτοια μηχανήματα μέχρι τώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα. Λειτουργούν εδώ και χρόνια τα μηχανήματα αυτά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Νόμιμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς, λειτουργούν μέσα στα συγκεκριμένα καταστήματα νομίμως. Δεν γνωρίζετε ότι, εδώ και χρόνια, λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η διάταξη που περνάει από τη Βουλή, φωτογραφίζει κάποιον γνωστό εισαγωγέα;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι βουλευτές, όταν ψηφίζουν, ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν είναι φωτογράφοι. Πρέπει να πάψετε, επιτέλους, να έχετε αυτή την αντίληψη. Τα μηχανήματα υπάρχουν, δεν τα προμηθεύονται τώρα. Και το μηχανισμό αυτό δεν θα τον προμηθευτεί το κράτος. Θα τον προμηθευτή ο κάθε επαγγελματίας. Υποχρεούται να το κάνει. Θα συμφωνείτε, πιστεύω, εκτός κι αν είστε υπέρ της φοροδιαφυγής, πράγμα που σημαίνει ότι θέλετε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Οποιος θέλει πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν μπορεί παρά να είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ελεγκτικού μηχανισμού, με αυτό τον τεχνικό τρόπο, προκειμένου να γνωρίζουμε ποια είναι τα έσοδα για συγκεκριμένους επαγγελματίες, από τη χρήση αυτών των μηχανημάτων. Είναι πολύ λογικό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα μηχανήματα υπάρχουν, δηλαδή; Τα έχει φέρει και μετά γίνεται η διάταξη στη Βουλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Λειτουργούν ήδη από την εποχή της Ν.Δ.. Θέλετε να σας δώσω την υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας έχουν εγκατασταθεί αυτά τα μηχανήματα; Υπάρχουν και είναι εγκατεστημένα σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ. Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 10 November 2000 - 14:05:09 UTC