Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-01-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Συνεδρίασε, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την πολιτική Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση και γενικότερα τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Με την ίδρυση, θεμελίωση και λειτουργία του ΕΣΥ έχουμε προσφέρει σημαντική υποστήριξη στους Ελληνες πολίτες, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Θέση μας -η οποία παραμένει αναλλοίωτη- είναι ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας είναι αυτός τον οποίον περιφρουρούμε και πρέπει να διαφυλαχθεί. Οι δαπάνες για την υγεία και η βελτίωση που έχουμε πετύχει στον τομέα αυτό είναι σημαντικές και αξιοσημείωτες. Δείχνουν ότι έχει επιτελεστεί ένα σημαντικό έργο. Ασφαλώς, υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε επίγνωση αυτών των προβλημάτων. Η εξέλιξη του κυβερνητικού προγράμματος, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας, με την αντιμετώπιση προβλημάτων που σήμερα υπάρχουν ή αναφύονται, πιστεύουμε ότι θα δώσει ικανοποιητική λύση και σε αυτά.

Ο αρμόδιος Υπουργός έχει κάνει σχετική δήλωση. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους συντάκτες που καλύπτουν το Υπουργείο Υγείας. Για το λόγο αυτό δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα αρκεστώ μόνο, τελείως ενδεικτικά, να επισημάνω:

-Την τελευταία περίοδο με τα έργα βελτίωσης της υποδομής στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε δημιουργήσει, στο πλαίσιο του ΕΣΥ, 8.000 κλίνες.

-Εχει ξεκινήσει η λειτουργία δύο μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισσα, τα οποία εντάσσονται, σύντομα, και στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ.

-Επίσης, νέες νοσοκομειακές μονάδες θα αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως στους επόμενους δύο-τρεις μήνες, στη Ρόδο, τα Χανιά και την Καλαμάτα. Θα ακολουθήσουν ανάλογες μονάδες στις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη. Και, επίσης, θα αρχίσουν να λειτουργούν οι νέες πτέρυγες στα νοσοκομεία της Σπάρτης, της Τρίπολης, της Κορίνθου και στο Ψυχιατρείο Αθηνών.

-Την επόμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών με άλλους επιτελείς, θα συζητηθεί το θέμα του νέου νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, το οποίο έχει αποφασιστεί να είναι πανεπιστημιακό. Λεπτομέρειες για τη φυσιογνωμία και λειτουργία του θα αντιμετωπιστούν από τους συναρμόδιους παράγοντες, τις επόμενες ημέρες. Θα ληφθεί η τελική απόφαση γι` αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο -όπως αντιλαμβάνεστε- θα αλλάξει τον υγειονομικό ή νοσοκομειακό χάρτη στη Δυτική Αττική, σε μια περιοχή την οποία κατοικούν περίπου 2.500.000 εκατομμύρια πολίτες, προσφέροντας υψηλοτάτου επιπέδου νοσηλευτικές υπηρεσίες.

-Οσον αφορά τη στελέχωση του ΕΣΥ, ολοκληρώνεται η διαδικασία, στους επόμενους μήνες, για την πρόσληψη 10.000 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

-Υπενθυμίζω ότι στο Γ@ ΚΠΣ προβλέπεται μια δαπάνη συνολικού ύψους 304 δισεκατομμυρίων δραχμών για έργα υποδομής στον τομέα της Υγείας, για την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η συζήτηση που ακολούθησε, με εύστοχες παρατηρήσεις από όλους τους συναδέλφους, κράτησε πολύ ώρα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το θέμα της υγείας έχει υψηλή προτεραιότητα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Για όλα αυτά τα θέματα θα ενημερωθούν οι συντάκτες του Υπουργείου Υγείας, όπως προανέφερα, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαδήμα.

Να σας αναφέρω, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε τον κ. Γεώργιος Πουλάκο, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως νομικός σύμβουλος του κράτους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την κενωθείσα θέση του αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μετά την προαγωγή του κ. Βολάνη στη θέση του προέδρου, η οποία -σας υπενθυμίζω- είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Κρουσταλάκη, Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, στη θέση του γενικού διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστών, που λειτουργεί -όπως γνωρίζετε- στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, με μόνο θέμα την απόφαση περί παραμονής ή αντικατάστασης και επιλογής νέου στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ. Αποφασίστηκε, ομόφωνα, να παραμείνει στη θέση του, για έναν ακόμη χρόνο, ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΝ κ. Ιωαννίδης.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από τη συζήτηση του κυρίου θέματος, ο Πρωθυπουργός έκανε στην εισαγωγή του ένα γενικό πολιτικό σχόλιο. Είπε ότι η εκλογολογία είναι ένα αρνητικό φαινόμενο και δεν πρέπει να συμβάλουμε στη συντήρηση του φαινομένου αυτού. Αντιθέτως, εμείς, όχι μόνο δεν ασχολούμαστε με την εκλογολογία, αλλά ίσα-ίσα πρέπει να εντείνουμε τους ρυθμούς της δουλειάς μας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε σχεδιάσει και εξαγγείλει στον ελληνικό λαό. Εμείς, δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε αυτόν τον τόπο, να οδηγήσουμε τη χώρα, με καιροσκοπική λογική. Ολες οι κινήσεις μας έχουν ένα και μόνον κριτήριο: Το συμφέρον της χώρας. Οι εκλογές, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι θέμα δημόσιας συζήτησης και μάλιστα με αυτόν τον επιπόλαιο και επιζήμιο τρόπο. Οι εκλογές θα γίνουν όταν αυτό είναι απαραίτητο για το συμφέρον της χώρας. Αυτό είναι το κεντρικό κριτήριο για κάθε ενέργεια και επιλογή. Πρέπει, λοιπόν, να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Ειδικά αυτό το εξάμηνο ξεχωριστή θέση στην προσπάθειά μας έχει η πολιτική για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Εχουμε σχεδιάσει τη δουλειά μας, έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, το Σεπτέμβριο του 2000. Ο Πρωθυπουργός έκανε ενδεικτική αναφορά σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί, στο πλαίσιο της κυβέρνησης, για κάθε υπουργείο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις και πρωτοβουλίες αυτές, θα έχετε στη διάθεσή σας, από σχετικό Δελτίο Τύπου θα σας διανεμηθεί.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε, και πάλι, ότι η πολιτική που ακολουθούμε είναι μια πολιτική συνέχειας όσων έχουμε εξαγγείλει. Το κυβερνητικό πρόγραμμα -όπως ο Πρωθυπουργός το ανέπτυξε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις- εξελίσσεται, εφαρμόζεται. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κατά τους επόμενους μήνες. Δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστούμε από το έργο αυτό. Αυτό είναι το καθήκον μας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μια διευκρίνιση: Είπατε ότι ο Πρωθυπουργός είπε ότι «δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε με καιροσκοπική λογική», ότι «οι εκλογές δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημόσιας συζήτησης», ότι «προέχει η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου» και «οι εκλογές θα γίνουν όταν συμφέρει τη χώρα». Πότε;

ΡΕΠΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι συμφέρον για τη χώρα για τους πολίτες είναι να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της. Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει την πολιτική της με βάθος χρόνου το Σεπτέμβριο του 2000, που ολοκληρώνεται η θητεία της Βουλής και της κυβέρνησης. Με βάση αυτό το σχεδιασμό συνεχίζουμε το έργο μας. Δεν αλλάζει τίποτα ως προς αυτό.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ο Πρωθυπουργός, είπατε, έκανε ενδεικτικές αναφορές σε δράσεις, ανά υπουργείο, που έχουν αποφασιστεί. Θέλω@

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να αναφερθώ σε αυτό; Θα υπάρξει δελτίο Τύπου@

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Οχι, όχι. Αλλού είναι το θέμα μου, κ. Υπουργέ. Υποθέτω ότι υπήρξε κι ένας μίνιμουμ απολογισμός, ενδεικτικός -θετικός ή αρνητικός- της μέχρι τώρα κυβερνητικής δράσης ανά υπουργείο.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε απολογισμό της δουλειάς σε κάθε υπουργείο. Ενας τέτοιος απολογισμός έγινε, φερ` ειπείν, σήμερα ειδικώς για το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη συζήτηση των σχετικών θεμάτων. Ο Πρωθυπουργός έκανε ενδεικτική αναφορά στο πώς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειάς μας τους επόμενους μήνες. Αναφέρθηκε στο πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να κινηθούμε και αυτό είναι το πλαίσιο προτεραιοτήτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουμε συμφωνήσει. Απλώς, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ασφαλώς οι μετρήσεις, το πολιτικό κλίμα, δείχνουν ότι έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής πολιτικής και προγραμματικής ηγεμονίας της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Από κει και πέρα, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Γιατί η αποτελεσματικότητα είναι αυτή η οποία θα οδηγήσει, όχι μόνο στο να διατηρήσουμε αυτή την υπεροχή, αλλά και να αυξήσουμε τη διαφορά από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αρα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε, και πάλι, όλους να εντείνουμε τους ρυθμούς της δουλειάς μας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Εκτιμήθηκε, όμως, ότι κατά κύριο λόγο οι δεσμεύσεις που δώσατε στο λαό στις προηγούμενες κάλπες, έχουν υλοποιηθεί.

ΡΕΠΠΑΣ: Εάν επτά-οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές διαπιστώνεται ότι πραγματικά η κυβέρνησή μας πιστώνεται από το λαό με την εμπιστοσύνη του και έχει αποκτήσει αυτό το προβάδισμα, αντιλαμβάνεστε πως αυτό ισοδυναμεί με μια αναγνώριση και εκ μέρους των πολιτών ότι η κυβέρνηση ασκεί τα καθήκοντά της με επιτυχή τρόπο. Η ίδια η κυβέρνηση έχει αυτή την ανάλυση: Οτι υπάρχουν, πράγματι, προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά ο ισολογισμός είναι απολύτως θετικός. Το έργο που έχει γίνει αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς. Ασφαλώς, είμαστε ικανοποιημένοι γι αυτό.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο κ. Καραμανλής σήμερα είπε -και χρησιμοποιώ τη διατύπωση τη συγκεκριμένη- ότι «ο κ. Σημίτης ανακάλυψε την κλειδαριά και ψάχνει για τους διαρρήκτες». Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Μου δίνετε την αφορμή να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο. Αυτό το εγχείρημα, λοιπόν, του διαρκούς μεταμορφισμού της Ν.Δ. -χθες με το προσωπείο του ανένδοτου αγώνα, σήμερα με συναινετικό προσωπείο- αντιλαμβάνεστε πως αποδεικνύει την έλλειψη προγράμματος, την έλλειψη σχεδίου, την έλλειψη επιλογών, θέσεων, ιδεών και προσανατολισμών. Και ίσα-ίσα επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. ακολουθεί καιροσκοπική πολιτική. Υψώνει σημαία ευκαιρίας, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν κάθε φορά, ακολουθεί μια πολιτική κατά το γνωστό «βλέποντας και κάνοντας». Η Ν.Δ. και ιδιαίτερα ο αρχηγός της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ισχυρίζονταν ότι θα σύρουν την κυβέρνηση σε εκλογές, ότι θα ανοίξουν την πόρτα των εκλογών. Μετά την ηττοπαθή υπαναχώρησή τους, έδωσαν την πρωτοβουλία στην κυβέρνηση να επιλέξει εκείνη τον χρόνο των εκλογών. Η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της και θα προχωρήσει σε εκλογές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Η Ν.Δ., ενώ ισχυριζόταν ότι θα οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε εκλογές, αργότερα διατύπωσε το αίτημα να γίνουν εκλογές και τώρα μετακινήθηκε, ακόμη περισσότερο, στο αίτημα ο Πρωθυπουργός να αποσαφηνίσει πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτό δείχνει ότι η Ν.Δ. και πάλι αυτό-εγκλωβίστηκε. Αλλαξε η στρατηγική της, άλλαξε ο σχεδιασμός της. Δεκτό είναι αυτό.

Καλά έκανε η Ν.Δ. και άλλαξε στάση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ηταν μια θετική εξέλιξη η αλλαγή της στάσης της. Αλλά, βεβαίως, αυτό έχει συνέπειες. Γιατί η Ν.Δ. δημιούργησε και συντήρησε για μεγάλο διάστημα την εκλογολογία. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να κατηγορεί άλλους γι αυτό. Η κυβέρνηση είχε σαφή θέση ευθύς εξ αρχής. Αλλά και με τη νέα μορφή, με την οποία η Ν.Δ. επιχειρεί να εμφανιστεί στους Ελληνες πολίτες, πιστεύω ότι δεν θα επιτύχει στις επιδιώξεις τη. Γιατί παραμένει ένα κόμμα χωρίς πρόγραμμα και προτάσεις. Δεν είναι κόμμα εξουσίας και δημιουργίας. Είναι κόμμα καταγγελίας, διαμαρτυρίας. Κόμμα παρατήρησης των εξελίξεων που αρκείται σε σχολιασμούς των δικών μας πρωτοβουλιών.

Αυτή η νέα τακτική της Ν.Δ. θα την οδηγήσει και πάλι σε αδιέξοδο και θα την αναγκάσει σε μια νέα άτακτη αναδίπλωση. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά, αυτό είναι θέμα της Ν.Δ.

Αυτό που απασχολεί τη χώρα και το λαό είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της, πετυχαίνοντας τους μεγάλους στόχους που αφορούν τη χώρα και το σύνολο των πολιτών της. Και ασφαλώς, μεταξύ των στόχων αυτών ξεχωριστή θέση έχει η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Θα ήθελα να ξέρω, αν η Ελλάδα έκανε αίτηση, σήμερα, για σύγκληση των ευρωπαϊκών οργάνων, σχετικά με τη δραχμή.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχω οτιδήποτε σχετικό να πω για το θέμα που αναφέρετε. Δεν γνωρίζω να έχει γίνει οποιαδήποτε αίτηση για κάποια τέτοια συνεδρίαση.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει βάθος χρόνου ως το Σεπτέμβριο του 2000 και είπατε, επίσης, ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν το επιβάλει το εθνικό συμφέρον. Μήπως μπορείτε να μας φέρετε ένα παράδειγμα κάποιου εθνικού συμφέροντος που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτό το σχεδιασμό για εκλογές το Σεπτέμβρη;

ΡΕΠΠΑΣ: Αν υπήρχε αυτός ο λόγος τώρα, ασφαλώς η χώρα θα είχε ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ενδέχεται να προκύψει, όμως;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι το οποίο ουδείς γνωρίζει. Πιστεύουμε, όμως, ότι θα πρέπει όλοι να αφοσιωθούμε στο έργο μας. Η κυβέρνηση στο δικό της έργο, τα κόμματα στο δικό τους -γιατί έχουν σημαντικό έργο να επιτελέσουν- και, βεβαίως, κάθε πολίτης να ασκήσει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχει. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Δεν είναι δυνατό να αναφέρουμε παραδείγματα, συντηρώντας έτσι ουσιαστικώς την εκλογολογία. Είναι σαν να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά».

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήνετε ανοικτό το θέμα με αυτά που λέτε.

ΡΕΠΠΑΣ: Η θέση μας είναι σαφής. Θα πρέπει να σταματήσει η εκλογολογία. Εμείς θέλουμε να δείξουμε και πάλι στους πολίτες ότι έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων και πρωτοβουλιών και για την επόμενη περίοδο. (Αναφέρονται λεπτομερώς όλες αυτές οι θέσεις και οι δράσεις μας σε ανακοίνωση η οποία θα σας διανεμηθεί). Και να καλέσουμε όλους να αποφύγουν επιζήμιες συζητήσεις περί επικείμενων εκλογών, γιατί τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η περίοδος της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, αποτελεί λόγο εθνικού συμφέροντος για μια κυβέρνηση που βρίσκεται στο τελευταίο χρόνο της θητείας της για να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι θέμα δική σας πολιτικής ανάλυσης. Και τέτοιες αναλύσεις γίνονται πάρα πολλές. Εχω απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις, με αφορμή συζητήσεις για το θέμα αυτό, από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε εδώ, μετά τις γιορτές. Παραμένω σε αυτές τις απαντήσεις.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, λέτε «δεν έχω οτιδήποτε σχετικό περί αίτησης για σύγκληση οργάνων στην Ε.Ε.» κ.τ.λ. Δεν έχετε εσείς ή δεν έχει καταθέσει η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Εκ μέρους της κυβέρνησης ομιλώ και δεν έχω τίποτα να προσθέσω.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μία διευκρίνιση. Υπάρχει ενδεχόμενο, αυτή την ώρα, να έχει κατατεθεί και να μην το γνωρίζετε ακόμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Συμβαίνουν πολλά πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζω. Αλλά, αυτή την ώρα, δεν έχω να πω τίποτα σχετικό. Αυτό το οποίο είπα, νομίζω ότι το είπα με μεγάλη κατηγορηματικότητα και σαφήνεια.

ΖΗΛΑΚΟΣ: Γιατί ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτές τις συστάσεις προς τους υπουργούς, για τη μη συντήρηση κλίματος εκλογολογίας και λοιπά.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν πρόκειται περί συστάσεων. Είναι ένα πολιτικό κείμενο, αν θέλετε, αυτό το σχόλιο του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει θέσεις. Οπως στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έκανε σχετικές αναφορές, έτσι και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνει περίπου αυτές τις αναφορές. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της, επιθυμεί η ολοκλήρωση του έργου να γίνει σε συνθήκες σταθερότητας και όχι σε συνθήκες εκλογολογίας, που δημιουργούν μία αβεβαιότητα, μία ρευστότητα. Εκ των πραγμάτων, η ρευστότητα, η αβεβαιότητα δημιουργούν κινδύνους. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφευχθεί η δημιουργία τέτοιων συνθηκών.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 14 January 2000 - 16:03:11 UTC