Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-12-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ

Γεια σας.

Δεν έχω να σας πω κάτι τελικό, αυτή τη στιγμή, από το Ελσίνκι. Βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως γνωρίζετε, μία διαπραγμάτευση σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής. Η Ελλάδα έχει διατυπώσει με πολύ σαφήνεια τις θέσεις της, από την αποδοχή των οποίων και τη διαμόρφωση των τελικών κειμένων, θα εξαρτηθεί το "ναι" ή το "όχι" στα θέματα που μας απασχολούν. Το μόνο κριτήριο είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας. Η Ελλάδα κινείται με γνώση και επίγνωση του ρόλου της στην περιοχή, ως χώρα παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας.

Ελπίζω να είναι περιττό αυτό που θα πω. Επειδή, όμως, υπάρχουν κάποιες δηλώσεις στελεχών κυρίως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίες την εμφανίζουν -αν αυτό διαμορφωθεί σε τελική θέση- να ετοιμάζεται, είτε είναι η μία απόφαση, είτε η άλλη στο Ελσίνκι, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να ασκήσει μια μηδενιστική αρνητική κριτική, θέλω να πω από τώρα ότι, αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι βεβαίως στάση υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Θα πρόκειται για μια "προκάτ" αντιπολίτευση, την οποία θα κρίνει, βεβαίως, ο ελληνικός λαός. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω σε αυτό το κλίμα.

Κρατάω για το τέλος, εκτός εάν με ρωτήσετε, τα θέματα που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως αυτά εμφανίζονται στη σημερινή ειδησεογραφία.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΟΤΟΝΗΣ: Για τις καταλήψεις θα ήθελα να ρωτήσω. Σκέφτεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει το πρόσφατο μέτρο με την αυτεπάγγελτη δίωξη από εισαγγελείς, γιατί βλέπουμε σκηνές απείρου κάλους καθημερινά στα δελτία και αν θα πάρει κάποιες άλλες πρωτοβουλίες για να υπάρξει μία εκτόνωση του κλίματος.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Από ένα σύνολο περίπου 3.500 σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, πρόβλημα αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει σε περίπου εκατό σχολεία. Αυτό είναι το επίπεδο σε όλη τη χώρα. Πιστεύω ότι έχετε και εσείς, με το ρεπορτάζ, μια τέτοια εικόνα, που επιπλέον δεν αφορά, σε καμία περίπτωση, το σύνολο των μαθητών αυτών των σχολείων. Δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι των πλειοψηφιών ή των μειοψηφιών, με δεδομένη τη θέση μας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και θα παραμείνουν ανοιχτά. Σε ορισμένες περιοχές και σε λίγα σχολεία είναι γεγονός ότι το πρόβλημα συνεχίζεται. Πρέπει να επισημάνω, ως νέο στοιχείο, μια απαράδεκτη θέση που διαμορφώθηκε, χθες, από μια συγκυριακή πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, που αφορούσε τη θέση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία, το εκπαιδευτικό έτος είναι σε εξέλιξη, οι απουσίες στους μαθητές θα χρεώνονται. Η θέση που διαμόρφωσε η πλειοψηφία του Δ. Σ. της ΟΛΜΕ, ως οδηγία στους καθηγητές, να μη χρεώνουν απουσίες, όταν οι μαθητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή καταλήψεις, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία απαράδεκτη θέση. Είναι μία θέση η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, υποθέτω ότι αντιλαμβάνονται ότι εκτός από παιδαγωγοί ή λειτουργοί ή όπως αλλιώς οι ίδιοι θέλουν να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους -και ελπίζουμε να το αποδεικνύουν και στην πράξη- είναι και δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί. Βεβαίως, οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες εκφράζονται δια των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, οφείλουν επίσης να πάρουν θέση πάνω στα θέματα αυτά. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι τα θέματα της Παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με κλειστά σχολεία. Το πρόβλημα υπάρχει σε μικρό αριθμό σχολείων. Τις αποφάσεις της κυβέρνησης τις γνωρίζετε. Καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Η υπενθύμιση της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου, τι σκοπό έχει; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Υπάρχουν υποχρεώσεις και ευθύνες.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Οι κυρώσεις...

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Οι κυρώσεις προκύπτουν από το νόμο. Κάθε δημόσιος υπάλληλος, κάθε δημόσιος λειτουργός καλείται να λειτουργήσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν φτιάχνει αυτός το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει. Ετσι δεν είναι; Ισχύει για όλους μας αυτό.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Εχει ληφθεί κάποια απόφαση για την επιβολή κυρώσεων;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Εχει κάνει σχετικές ανακοινώσεις, από χθες, ο υπουργός Παιδείας για τα θέματα αυτά. Εμείς πάντα ελπίζουμε ότι όλα αυτά μπορεί να κινηθούν έξω από διαδικασίες κυρώσεων ή ελέγχων αυτής της μορφής. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια διαδικασία συνευθύνης, πρώτα και κύρια. Ομως, κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον αυτών των παιδιών.

ΜΠΟΤΟΝΗΣ: Πώς σχολιάζετε το σημερινό δημοσίευμα της "Αυριανής" που αναφέρει ότι ο κ. Σουφλιάς θα συνεργαστεί στις επόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Δεν έχω δει τέτοια δήλωση του κ. Σουφλιά. Αν υπάρξει, παρακαλώ να με ξαναρωτήσετε.

* Ερχομαι τώρα στα θέματα του ΕΣΡ. Υπάρχει μια εκκρεμότητα στην οποία οφείλω, και εκ μέρους του υπουργείου Τύπου, να τοποθετηθώ. Χθες, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλος, ακολούθησε τον αρχηγό της Ν. Δ. κ. Καραμανλή στην προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος που έχει ανακύψει με το ΕΣΡ, με τις συναντήσεις που είχε με αντιπροσωπεία μελών του Συμβουλίου και με τις δηλώσεις μετά από τις συναντήσεις αυτές. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό που επιβεβαιώνουν είναι ότι η δική τους λογική είναι εκείνη που θέλει το θεσμό δέσμιο μιας κομματικής νοοτροπίας και κομματικής εκμετάλλευσης. Η δική τους νοοτροπία είναι νοοτροπία κομματισμού, ίσως γιατί έτσι νομίζουν ότι θα βρεθούν -σε μια περίοδο που την θεωρούν προεκλογική- σε καλύτερη αφετηρία.

Το λέω αυτό διότι πραγματικά ήταν έξω από κάθε πλαίσιο η ιδιαίτερα έντονη επίθεση από την πλευρά του κ. Κωνσταντόπουλου κατά του υπουργού Τύπου, τον οποίο έφτασε να χαρακτηρίσει "θεσμοκτόνο"! Βεβαίως ο υπουργός Τύπου, που δεν έχει ανάγκη συνηγόρου, θα απαντήσει ο ίδιος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό. Εχοντας, όμως, και ο ίδιος, ως Γενικός Γραμματέας σε αυτό το υπουργείο, χειριστεί τα θέματα αυτά, δίνω μια πρώτη απάντηση:

Οταν ο κ. Κωνσταντόπουλος ή ο κ. Καραμανλής μιλούν -για παράδειγμα- για "ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο", νομίζω αρκεί να τους υπενθυμίσει κανείς, ποιοί ήταν οι συντάκτες και οι εισηγητές του νόμου 1866/1989, που έβαλε τα θεμέλια και υπήρξε η αφετηρία αυτής της ασυδοσίας. Και δεν διαφεύγει, βεβαίως, από τον κ. Κωνσταντόπουλο, ότι αυτός ο νόμος -ο 1866/89- φέρει και τη δική του υπογραφή.

Από το 1993 και μετά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας, τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου και τη λειτουργία μέσα στο τρίπτυχο διαφάνεια, νομιμότητα, ποιότητα.

Τελευταία, έχουν γίνει πολλές δηλώσεις, με αφορμή την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, για θέματα ανεξαρτησίας του οργάνου και για το ποιός υπερασπίζεται την ανεξαρτησία αυτή.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο μόνος έλεγχος τον οποίον η κυβέρνηση δια του υπουργείου Τύπου δικαιούται να κάνει στις αποφάσεις του ΕΣΡ, είναι έλεγχος νομιμότητας. Κανένας άλλος.

Θέλω, ακόμη, να υπενθυμίσω σε όσους ασκούν αυτή την κριτική, ότι για κάθε απόφαση απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι τα μέλη του Συμβουλίου υποδεικνύονται μεν από τα κόμματα, αλλά οι τοποθετήσεις τους δεν ανακαλούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ακριβώς για να έχουν τη δυνατότητα ανεξάρτητης θέσης και στάσης.

Ολες οι έως τώρα αποφάσεις του ΕΣΡ που προέβλεπαν κυρώσεις στους σταθμούς, έχουν επικυρωθεί και εκδοθεί από το υπουργείο, με εξαίρεση τη μερική διαφωνία σε τρεις αποφάσεις, στις οποίες επικυρώθηκαν τα πρόστιμα, αλλά δεν επικυρώθηκε αυτό που ονομάστηκε ηθική κύρωση, λόγω της αναδρομικότητας της σχετικής απόφασης. Υπήρξε εκεί μια νομική-επιστημονική διαφωνία. Αυτό και μόνον οδήγησε στις τελευταίες εξελίξεις.

Χαρακτηριστικό -θα πρόσθετα- αν θέλετε, και ως δείγμα του πώς πραγματικά το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε και το θέμα της υπόδειξης προσώπων ως μελών του ΕΣΡ και του πώς χωρίς καμιά παρέμβαση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε μέχρι τώρα το όργανο, είναι το γεγονός ότι και οι όποιες παρατηρήσεις προέρχονται κυρίως από αυτά τα μέλη. Δεν άκουσα, μέχρι τώρα, από αυτούς που υποδείχτηκαν από τα άλλα κόμματα και έχουν λειτουργήσει ως μέλη του Συμβουλίου ερωτηματικά για την ανεξάρτητη στάση τους. Αντίθετα έχω δει αρκετούς από αυτούς να συνεχίζουν να λειτουργούν με πρώτη την ιδιότητα του κομματικού στελέχους, να εκδίδουν ανακοινώσεις δια των Γραφείων Τύπου των κομμάτων τους κλπ.

Το θέμα της ανεξαρτησίας επικεντρώνεται, μπαίνει σε μια αχλή, η οποία είναι στο ποιός θα εκδίδει την πράξη. Και φτάνει ο κ. Κωνσταντόπουλος να προτείνει ότι αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς έλεγχο και εποπτεία από την εκτελεστική εξουσία με μόνη αναφορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Είναι προφανές ότι την ίδια στιγμή γνωρίζει όποιος το υποστηρίζει αυτό, ότι μια τέτοια θέση και διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θα ήταν εκτός του ισχύοντος σήμερα συνταγματικού πλαισίου. Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε και όταν κατατέθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για το Συνήγορο του Πολίτη και υπάρχουν σχετικές επισημάνσεις της Επιστημονικής Επιτροπής. Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε, επίσης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών συζητήσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Καταλήγω:

Υπήρξε η παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ. Ο υπουργός Τύπου, ως οφείλει εκ του νόμου, έχει ζητήσει ήδη με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την υπόδειξη του αντικαταστάτη του. Μόλις έχουμε την σχετική υπόδειξη από τον Πρόεδρο της Βουλής, θα τοποθετηθεί ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΡ.

Εάν υπάρξουν άλλες παραιτήσεις -διότι διαβάζω διάφορα στον Τύπο, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση του υπουργείου- θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. Οπως γνωρίζετε, δυνητικές παραιτήσεις δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει... "ολίγον παραίτηση", στη νομική πραγματικότητα. Οσο τα μέλη παραμένουν στις θέσεις τους, έχουν όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ΕΣΡ ως έναν απολύτως απαραίτητο θεσμό, ως μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή που πρέπει πραγματικά να λειτουργεί ανεξάρτητα, με κύρια ευθύνη των μελών του πρώτα από όλα, για να πετύχουμε πραγματικά να συνεχίσουμε, με όσον το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς, στην επίτευξη αυτού του τρίπτυχου που αποτελεί το επιστέγασμα της πολιτικής και που επαναλαμβάνω είναι: διαφάνεια, νομιμότητα, ποιότητα στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας μας.

Ελπίζουμε όλοι όσοι εμπλέκονται, πέρα από την κυβέρνηση, σε αυτή τη διαδικασία, να κινηθούν με τις ίδιες αρχές. Εάν αυτό συμβεί, μπορούμε πραγματικά να προχωρήσουμε με πολύ καλύτερες συνθήκες.

ΜΙΧΑΗΛ: Εκτιμάτε εσείς ότι κάποια μέλη του ΕΣΡ, πιο συγκεκριμένα από το Προεδρείο, έχουν πολιτικά κίνητρα ή οποιασδήποτε μορφής άλλα κίνητρα, έτσι ώστε με τη στάση τους να δυσκολεύουν την κυβέρνηση στην πολιτική, γενικότερα, στο τι θα πράξει στον εκδοτικό χώρο;

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω -και περισσότερο δεν μπορώ να δηλώσω- κάτι που να αναφέρεται στα κίνητρα οποιουδήποτε ανθρώπου. Περιέγραψα μια κατάσταση όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς και πιστεύω ότι κάνω ακριβή περιγραφή της πραγματικότητας. Από κει και πέρα, για τις σκοπιμότητες, τα κίνητρα ή ότι άλλο, αν υπάρχει, παρακαλώ να μας βοηθήσετε και εσείς με τα ρεπορτάζ σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Αν θέλετε να σας βοηθήσουμε με τα ρεπορτάζ μας, κ. Εκπρόσωπε, είναι πανθομολογούμενο τόσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και από τον κ. Καραμανλή ειδικώς και από τον κ. Κωνσταντόπουλο- και από τις δηλώσεις που έχουν κάνει τα μέλη του ΕΣΡ με την πρόσφατη κρίση, ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε νομικό, ούτε τυπικό, ούτε ηθικό.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Τι είναι ακριβώς, για να καταλάβω, δηλαδή;

ΜΙΧΑΗΛ: Είναι πολύ απλά το εξής: Οτι θέλουν να έχουν την απόλυτη κυριαρχία για την επιβολή κυρώσεων ή οτιδήποτε άλλο ως ΕΣΡ και η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν μπορεί να τους δώσει αυτό το δικαίωμα, μόνο και μόνο γιατί αυτό θα της δημιουργήσει προβλήματα ενόψει πιθανολογούμενων εκλογών...

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Οχι. Το ενόψει κλπ., δεν ισχύει.

ΜΙΧΑΗΛ: Το αν ισχύει ή όχι, μπορεί να μην ισχύει για σας. Ισχύει όμως για την αφετηρία της σκέψης της δικής τους.

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Το πώς σκέπτεται ο καθένας είναι δικό του θέμα. Σας λέω όμως το εξής: Θα είχε μια βάση όλη αυτή η συζήτηση και αυτοί οι φόβοι, εάν στη μακρά σειρά των αποφάσεων του ΕΣΡ, υπήρχαν προβλήματα ως προς την έκδοσή τους. Το μόνο το οποίο έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι ο έλεγχος νομιμότητας και η έκδοση της σχετικής απόφασης. Γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά ότι το εάν μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή -όχι μόνον το ΕΣΡ- μπορεί να φτάσει να της εκχωρηθεί και η ευθύνη της έκδοσης της τελικής πράξης, είναι ένα θέμα τουλάχιστον ανοιχτό σε συζήτηση, σε νομικό επίπεδο και έχει να κάνει και με το συνταγματικό πλαίσιο. Εάν είχαμε παραδείγματα ενός αριθμού αποφάσεων του ΕΣΡ που δεν είχαν επικυρωθεί και εκδοθεί από το υπουργείο, τότε θα έλεγα ότι υπάρχει μια βάση συζήτησης. Σας ξαναλέω ότι από το σύνολο των αποφάσεων το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνον με μέρος τριών εξ αυτών. Υπήρξε -αν θέλετε να μπω και στο συγκεκριμένο- το θέμα του αν είχε τη δυνατότητα το Συμβούλιο να επιβάλει ηθικές κυρώσεις. Σε μια πρώτη φάση επέβαλε, χωρίς να υπάρχει σαφής ρύθμιση στο νόμο που να του δίνει αυτό το δικαίωμα. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός Τύπου πήγαν στη Βουλή, μετά από αυτό, και για να κατοχυρώσουν το ΕΣΡ, εισηγήθηκαν τη νομοθέτηση της δυνατότητας του Συμβουλίου να επιβάλλει αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε "ηθική κύρωση", πέρα από τα πρόστιμα. Με ευθύνη και νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Τύπου και της κυβέρνησης έγινε αυτή η ρύθμιση. Στη συνέχεια οι αποφάσεις οι οποίες επιβλήθηκαν, οι τρεις ηθικές κυρώσεις, ανέτρεχαν και πάλι σε χρόνο πριν από αυτή τη νομοθέτηση, την οποία -σας ξαναλέω- αυτό το υπουργείο και αυτός ο υπουργός εισηγήθηκαν.

Πιστεύω ότι, αν κανείς δει τα πράγματα με καλή θέληση και καλή πίστη, θα αποδεχθεί ότι η πραγματικότητα είναι αυτή η οποία περιγράφω. Το υπουργείο Τύπου και η κυβέρνηση, δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται σε σύγκρουση με οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή, πολύ περισσότερο με το ΕΣΡ, το οποίο έχει να επιτελέσει, στο δικό μας χώρο, ένα τεράστιο έργο. Είναι θέμα στάσης κάθε μέλους του. Πιστεύω ότι οι ίδιοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει κενό σε αυτές τις λειτουργίες.

Σας ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Saturday, 11 December 1999 - 11:45:19 UTC