Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-01-29

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γειά σας.

Γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στη Σύνοδο των ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Βιέννη, για την οποία αναχώρησε στις 11.00, το πρωί. Γι αυτό σήμερα δεν συνεδρίασε κυβερνητικό όργανο.

Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

ΜΙΧΑΗΛ: Αφού ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Βιέννη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, μήπως πρόκειται να συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο, τα του κόμματος και τα της κυβέρνησης και όλες τις εξελίξεις κ. λπ. Γιατί ο κ. Τσοχατζόπουλος, πρόσφατα, εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις ή απόψεις και προσεγγίσεις για τα θέματα της Παιδείας.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι τα όργανα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν τακτικά. Αυτή η δυνατότητα συζήτησης υπάρχει με την έκθεση των απόψεων των συμμετεχόντων σε αυτές τις συνεδριάσεις. Βεβαίως, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο ταξίδι, σε μια τέτοια αποστολή, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν απόψεις που αφορούν θέματα επικαιρότητας. Λογικό είναι και πρέπει να το αναμένετε ότι θα ανταλλάξουν απόψεις, για θέματα της επικαιρότητας.

ΚΙΑΟΣ: Το αεροπλάνο θεωρείται "ουδέτερο έδαφος" ή η Βιέννη;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω πει, κατ' επανάληψη, ότι εμείς είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως προσγειωμένη. Το αεροπλάνο θεωρείται ένας χώρος, όπου οι συζητήσεις που γίνονται, δεν συνιστούν παρά ένα διάλειμμα στο σύνολο των συζητήσεων που κάνουμε στο πλαίσιο των κυβερνητικών και κομματικών οργάνων.

ΦΙΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός προχθές, είχε πει, σήμερα-αύριο-μεθαύριο, μπορεί να υπάρξει λύση για την Παιδεία. Φθάσαμε στο μεθαύριο. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα στην ίδια ερώτηση χθες και επανέρχομαι σε αυτή την απάντηση. Ο Πρωθυπουργός και όλοι μας πιστεύουμε ότι υπάρχει απόθεμα ευθύνης στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

* Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα θέμα που παρουσιάζεται ξανά σήμερα σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης και αφορά την απασχόληση ή το πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα μεγάλο θέμα, και θα μου επιτρέψετε να σας δώσω κάποια στοιχεία, πολύ γενικά και σύντομα, γιατί ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το θέμα, αδικεί την πραγματικότητα. Θέλω να σας πω ότι από την 1η Ιανουαρίου 1999, όλοι οι πολίτες ηλικίας έως 29 ετών, αποκτούν βιβλιάριο του ΙΚΑ και έχουν πλήρη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέσα σε αυτό το μήνα έχουν παραχωρηθεί βιβλιάρια σε 25.000 ενδιαφερόμενους. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα, εγγραφόμενοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, να αξιοποιούν τις ειδικές ρυθμίσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Αυτοαπασχόληση, με αποτέλεσμα να έχουμε, αυτή την ώρα, μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων και εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ. Παλαιότερα δεν εγγράφονταν ούτε ένας στους δύο στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Σήμερα, εγγράφονται περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά γι αυτούς προγράμματα. Το πρόγραμμα της απασχόλησης θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα για τη νέα περίοδο. Ξεκινάει από την 1η Απριλίου κάθε έτους και τελειώνει την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους. Το 1998 δημιουργήσαμε 80.000 νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος να δημιουργηθούν 110.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι ικανοποιητική η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Πιστεύουμε ότι πέραν των ειδικών αυτών Προγραμμάτων του Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και η κυβερνητική πολιτική, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την αύξηση των επενδύσεων, θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση, με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο, αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Ευχαριστώ πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 29 January 1999 - 17:37:42 UTC