Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-09-21

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, αυτής της εβδομάδας, περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα, το μεσημέρι, στις 13.30, θα δεχθεί το Γραμματέα της Κ. Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Σκανδαλίδη, καθώς και το Γραμματέα της Νεολαίας κ. Μαδεμλή.

* Αύριο, στις 19.30, θα εκφωνήσει λόγο στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ, στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Δαβάκη.

* Την Πέμπτη, στις 12.00, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, του γνωστού σε σας "Συνήγορου του Πολίτη". Συνήγορος του Πολίτη είναι ο καθηγητής κ. Διαμαντούρος.

* Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Για τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου θα σας ενημερώσω αύριο ή μεθαύριο. Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί, στο πλαίσιο των επαφών με Κύπριους ηγέτες, τον κ. Βασιλείου.

* Το Σαββατοκύριακο, γνωρίζετε ότι έχουμε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, θα μιλήσει, το Σάββατο το βράδυ, σε ανοικτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

* Θα μου επιτρέψετε να κάνω μνεία για το θάνατο του Κώστα Νικολόπουλου. Ο Κώστας Νικολόπουλος υπήρξε από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκδοτικής και δημοσιογραφικής σκηνής. Δημιούργησε πρότυπο, υπήρξε παράδειγμα. Η απώλειά του είναι σημαντική. Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του στον τομέα της ενημέρωσης, αλλά και για τους αγώνες του υπέρ των δημοκρατικών θεσμών. Αυτά ήθελα, εισαγωγικώς, να σας πω. Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Επικοινώνησε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνάντησή του με τον κ. Γιλμάζ;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοια επικοινωνία. Οταν επιστρέψει ο κ. Μητσοτάκης, ίσως αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Πώς θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό; Θα συναντηθεί μαζί του, θα του τηλεφωνήσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Αν επικοινωνήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό και τον ενημερώσει τηλεφωνικώς, θα γίνει έτσι. Αν του ζητήσει συνάντηση και συναντηθούν, θα τον ενημερώσει στο πλαίσιο της συζήτησης που θα έχουν κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης. Αν δεν τηλεφωνήσει καθόλου, δεν θα μιλήσουν καθόλου. Είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη πώς ακριβώς θα χειριστεί το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης που είχε με τον κ. Γιλμάζ.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Πριν τη συνάντηση επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό;

ΡΕΠΠΑΣ: Ηταν γνωστό ότι θα γίνει αυτή η επίσκεψη, ενόψει του γάμου του συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό πριν από τη συνάντηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία του γάμου του κ. Κεφαλογιάννη. Στο πλαίσιο αυτό θα είχε και συνάντηση με τον κ. Γιλμάζ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε έγινε η επικοινωνία αυτή;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω ημέρα και ώρα.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Να εικάσω, κ. Υπουργέ, ότι ο κ. Σημίτης αξιοποιεί και τον κ. Μητσοτάκη στις διεθνείς σχέσεις, σ` αυτή τη φάση;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον κ. Σημίτη. Δεν συνέβη το αντίστροφο. Ο κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, αφού θα είχε -σύμφωνα με το πρόγραμμά του- συνάντηση με τον κ. Γιλμάζ, έκρινε σκόπιμο να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για την επικείμενη συνάντησή του. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον κ. Γιλμάζ. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της συζήτησής τους. Εναπόκειται από εκεί και πέρα στον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ή να διαχειριστεί το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης, κατά τον τρόπο που εκείνος θα επιλέξει.

ΣΕτΖΟΒΑ: Πότε θα έχουμε νέα σε σχέση με τις γιουγκοσλαβικές αερογραμμές;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχουμε κάτι νεώτερο. Ισχύουν αυτά τα οποία έχουμε πει. Δεν έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη για το θέμα αυτό.

ΣΕτΖΟΒΑ: Γίνονται κάποιες πτήσεις Βελιγράδι-Αθήνα...

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε μιλήσει γι` αυτό το θέμα. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Γνωρίζετε ποια είναι η πολιτική μας. Εμείς συμμετέχουμε στην απόφαση που έχει λάβει η Ε. Ε. Εχουμε διατυπώσει τους προβληματισμούς μας. Και βεβαίως, με κάθε τρόπο, επαναλαμβάνουμε τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με την απόφαση αυτή.

ΣΕτΖΟΒΑ: Δηλαδή, περιμένουμε να περάσουν οι έξι μήνες ή υπάρχει πιθανότητα να γίνονται πτήσεις πιο νωρίς;

ΡΕΠΠΑΣ: Είμαστε στο πλαίσιο της απόφασης που έχει λάβει η Ε. Ε. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Εχουμε δώσει εξηγήσεις γι` αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να πούμε. Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 21 September 1998 - 13:21:39 UTC