Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-07-13

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Θα σας ενημερώσω, εν τάχει, για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, κατά τις επόμενες ημέρες:

* Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη.

* Αύριο, στις 13.00, θα δεχθεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Μετά, θα έχει συνάντηση με τον καθηγητή κ. Σταθόπουλο, που είναι Πρόεδρος στο Ωνάσειο.

* Την Τετάρτη το πρωί, στις 10, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, για το δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ). Θα συζητηθεί η εξέλιξη και η εφαρμογή του. Στις 19.00 της ίδιας ημέρας, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

* Την Πέμπτη, το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον κ. Παπαδόπουλο, τον κ. Ρωμαίο και τον κ. Παπαδογιαννάκη, για τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα, της Δημόσιας Τάξης. Το απόγευμα, στις 7.30, θα δεχθεί τον Επίτροπο κ. Φλιν.

* Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Θέματα της συνεδρίασης είναι: Πρώτον, η ενημέρωση για το σχεδιασμό του 3ου ΚΠΣ, προκειμένου να το "υποδεχτούμε", με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερον, η εξέλιξη των μεγάλων έργων, με εισήγηση που θα κάνουν οι υφυπουργοί, οι οποίοι συγκροτούν την Επιτροπή Παρακολούθησης των μεγάλων έργων.

* Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Λευκάδα, όπου το βράδυ θα εκφωνήσει λόγο.

* Την Κυριακή, το πρωί, θα μεταβεί στο Αντίρριο, όπου με την παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει παρουσίαση του μεγάλου έργου της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου. Θα είναι παρών και ο Γάλλος πρόεδρος της κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει το έργο. Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Λαλιώτης και ο πρόεδρος της κοινοπραξίας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Τα εξοπλιστικά πότε θα συζητηθούν;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα εξοπλιστικά θέματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που είναι το αρμόδιο όργανο. Δεν έχει προγραμματιστεί πότε θα γίνει η συνεδρίαση αυτή. Εχουμε πει, πάντως, ότι έως το τέλος Ιουλίου, θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ. Αυτή την ώρα δεν είναι προς ανακοίνωση οποιαδήποτε ημερομηνία.

ΜΙΧΑΗΛ: Θέλετε να σχολιάσετε τα όσα είπε, χθες, ο κ. Δασκαλάκης για τον κ. Σημίτη, ότι πρέπει να φύγει για να δει "άσπρη μέρα" το ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΠΠΑΣ: Γι` αυτά, να απευθύνεστε στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω και αρκούμαι σ` αυτό, είναι ένα πολύ σύντομο σχόλιο: Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εμπιστεύθηκε τη σημερινή Κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα με αξιώσεις, ως μια χώρα που έχει ισχυρή διεθνή παρουσία, που είναι σεβαστή, που έχει πειστικό ρόλο, που υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και ταυτόχρονα προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη στο εσωτερικό της. Σ` αυτό το έργο πρέπει να ανταποκριθούμε. Αυτό είναι που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι δυνατό να συμμεριζόμαστε απόψεις που μας γυρίζουν στο παρελθόν. Εμείς προχωράμε μπροστά. Το ρολόι της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω για την Κυβέρνηση.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ: Υπάρχει κάποια αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τις ασκήσεις Τουρκίας-Ισραήλ για την εξουδετέρωση των S-300;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα δημοσιεύματα αυτά φιλοξενούνται σε εφημερίδες τουρκικές και ισραηλινές. Αυτή την ώρα δεν έχουμε κάποια στοιχεία υπόψη μας, πέραν αυτών που περιέχονται στα δημοσιεύματα. Αρα, θα πρέπει να δεχθούμε σαν αξιόπιστα τα δημοσιεύματα για να προχωρήσουμε σε ένα σχολιασμό. Θα μου επιτρέψετε να το αποφύγω. Αρκούμαι να πω μόνο ότι από την αρχή η θέση μας είναι γνωστή, όσον αφορά τέτοιου είδους συνεργασίες. Πιστεύουμε ότι οι συνεργασίες πρέπει να είναι πολυμερείς, χωρίς αποκλεισμούς. Είμαστε εναντίον της πολιτικής δημιουργίας αξόνων στην περιοχή. Με αυτή την έννοια, αν έχουν βάση αλήθειας τα δημοσιεύματα, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία, τόσο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών, στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στην προσπάθεια που πρέπει όλες οι χώρες να καταβάλουν για τη δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 13 July 1998 - 16:25:38 UTC