Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 09-05-96

Greek Government Press Release Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://web.ariadne-t.gr/> - email: pegasus@compulink.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 9/5/96

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Καλημέρα σας.

Οπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός εδέχθη σήμερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλ. Κληρίδη. Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το Κυπριακό θέμα. Ο κ. Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο για τις επισκέψεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Κληρίδης ενημέρωσε για ό,τι σχετικό υπάρχει αυτή την περίοδο σε σχέση με το Κυπριακό πρόβλημα, τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Η συζήτηση ήταν απολύτως εποικοδομητική. Εχουν κάνει δηλώσεις οι δύο ηγέτες. Βεβαίως - δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και αλλιώς - οι σχέσεις Ελλάδος - Κύπρου παραμένουν σχέσεις αδελφικές. Και πιστεύουμε ότι η κοινή προσπάθεια θα συνεχισθεί το ίδιο έντονα, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση και λύση, επιτέλους, του Κυπριακού προβλήματος.

* Χθες στη Βουλή έγινε συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αποτελεί και κονωνικό πρόβλημα μέγιστο, της ανεργίας. Στη συζήτηση αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη συνεπή και αποτελεσματική πολιτική της. Εχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει προσχέδιο νόμου το οποίο έχει συζητηθεί, όπως γνωρίζετε, στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο θέμα της ανεργίας. Αυτή την ώρα είναι αντικείμενο επεξεργασίας και συζήτησης το σχέδιο αυτό, το οποίο εκπόνησε το Υπουργείο Εργασίας, με την ευαισθησία που έχει ο κ. Γιαννόπουλος για το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ). Σε δεκαπέντε περίπου ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος, αυτή η επεξεργασία και ως νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. Πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική παρέμβαση στη δέσμη μέτρων που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την αντιμετώπιση του θέματος της ανεργίας. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι από τη δική της πλευρά έδειξε πως και θέσεις δεν διαθέτει και ο λόγος της παραμένει λόγος παρωχημένος και αναξιόπιστος. Ο κ. Εβερτ αναμάσησε μέτρα πολιτικής τα οποία είχε επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία την περίοδο 1990 - '93 με ολέθρια αποτελέσματα. Αυτό το οποίο συγκρατήσα- με όλοι είναι η απειλή του κ. Εβερτ πως, αν κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία, θα οδηγήσει σε σειρά αποκρατικοποιήσεων - έχει κατάλογο ολόκληρο στην ομιλία του - σε ξεπούλημα δηλαδή και πάλι του δημόσιου και εθνικού πλούτου. Γι' αυτό ο κ. Εβερτ λέει ότι πρέπει να είμαστε από τώρα προετοιμασμένοι. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του να αποκρούσει τις όποιες προσπάθειες του κ. Εβερτ να γίνει Πρωθυπουργός.

* Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις σήμερα πάλι με Υπουργούς. Σας είναι γνωστό αυτό. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να μην εξαχθούν συμπεράσματα εκ του λόγου ότι δεν το ανέφερα. Η μια συνάντηση είναι τώρα, στις 13:00, με τον κ. Αρσένη και το απόγευμα στις 19:00 θα συνεργασθεί με τον κ. Λαλιώτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κ. Τζοχατζόπουλο έχει καιρό να δει...

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιά είναι η ερώτηση;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν θα τον δει.

ΡΕΠΠΑΣ: Νομίζω ότι και χθες ο ένας είδε τον άλλο στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Τόσο κοντά!

ΡΕΠΠΑΣ: Τόσο κοντά...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Επειδή βάλατε μια μομφή από πλευράς Κυβερνήσεως κατά των αποκρατικο- ποιήσεων, το ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων;

ΡΕΠΠΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολιτική μερικών μετοχοποιήσεων. Ακολούθησε στην πράξη την πολιτική αυτή. Εχουμε μια εφαρμογή της πολιτικής στην περίπτωση του ΟΤΕ. Αλλά βεβαίως, υπάρχει τεράστια διαφορά από την πολιτική αυτή η οποία εξασφαλίζει με όρους διαφάνειας τα συμφέροντα του Δημοσίου και την πολιτική την οποία η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να εφαρμόσει και μας απειλεί ότι θα ακολουθήσει, αν ποτέ γίνει Κυβέρνηση, μια πολιτική η οποία οδηγεί μόνο και μόνο στο να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου. Οχι να υποστηριχθεί ο εκσυχρονισμός και η ανάπτυξη οργανισμών που σήμερα ανήκουν στο Δημόσιο. Αρα, να υπάρξει μια συνολική αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία της χώρας. Είναι μια πολιτική η οποία θεωρούμε ότι είναι καταστροφική για το δημόσιο συμφέρον.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Γιατί αναφέρατε τη λέξη "απειλή"; Είναι η πολιτική ενός κόμματος.

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς, κ. Κωνσταντινίδη, χρησιμοποιούμε λέξεις που με το "χρώμα" τους δηλώνουν ότι η πολιτική αυτή αν εφαρμοσθεί στην Ελλάδα είναι ολέθρια. Επειδή ακριβώς μια πολιτική αν εφαρμοσθεί και αποδειχθεί ότι είναι ολέθρια είναι μια πολιτική που πρέπει να θεωρείται ότι ισοδυναμεί με απειλή, αν δηλαδή θα κατορθώσει να γίνει κυβερνητική πολιτική. Το ενδεχόμενο, δηλαδή, να γίνει κυβερνητική πολιτική, είναι μία απειλή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή ήμουν και εγώ χθες εκεί, στη Βουλή, και δεν άκουσα για την ανεργία πολλά πράγματα και άκουσα άλλα, λοιπόν εσείς, ποιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται στην περίφημη σύμβαση για τα ψηφιακά; Δεν είπατε ονόματα χθες. Μήπως μπορείτε να μας πείτε σήμερα;

ΡΕΠΠΑΣ: Επειδή θέτετε το θέμα κ. Σταματόπουλε, θα κάνω απλώς ένα σχόλιο για να κλείσει το θέμα. Αλλωστε, νομίζω ότι ο κύκλος συζήτησης ολοκληρώθηκε στο χώρο που είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για να αναπτύσσονται τέτοιου είδους συζητήσεις και να εξελίσσονται οι πολιτικές αντιπαραθέσεις: στην Ελληνική Βουλή. Ο κ. Εβερτ ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν Υπουργοί οι οποίοι καθοδηγούνται από ξένα ή επιχειρηματικά, όπως λέει στη γραπτή ομιλία του, κέντρα. Ο κ. Εβερτ δεν θεμελίωσε το χαρακτηρισμό του. Αποκλήθηκε συκοφάντης και από τον Πρωθυπουργό και από εμένα. Και αντί, ο κ. Εβερτ να επιδιώξει, τουλάχιστον, επιστρατεύοντας όποιες δυνάμεις έχει, να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, αντέστρεψε - και αυτή ήταν η απάντησή του -την συζήτηση στο αν με κάλυψε εμένα ο Πρωθυπουργός ή όχι. Ο κ. Εβερτ αποκλήθηκε συκοφάντης. Δεν έκανε κάτι για να αποσείσει αυτή την κατηγορία από πάνω του. Η μόνη συζήτηση με συγκεκριμένα στοιχεία, επί τέτοιου θέματος που έχει γίνει στην Ελληνική Βουλή έχει γίνει παλαιότερα με πρωτοβουλία - θυμάστε - του κ. Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι η στάση του κ. Εβερτ δεν είναι στάση ενός υπεύθυνου πολιτικού άνδρα, πολύ περισσότερο όταν ο πολιτικός άνδρας είναι Αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος και πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι συμπεριφορά που δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον κ. Εβερτ και στο κόμμα του οποιαδήποτε πολιτική προκοπή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντηση δεν μου δώσατε.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή την απάντηση έδωσα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς είπατε για ονόματα, για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία με τα ψηφιακά. Ποιοί είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, είπα και πάλι ότι συγκεκριμένη συζήτηση με στοιχεία είχε γίνει παλαιότερα με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Εβερτ δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο. Εγώ είπα ότι θα έπρεπε να είναι πιό προσεκτικός ο κ. Εβερτ όταν εκτοξεύει αυτές τις συκοφαντίες χωρίς να μπορεί να αποδείξει το δίκαιο των ισχυρισμών του, πολύ περισσότερο όταν στελέχη και συνεργάτες του φαίνεται ότι έχουν κάποια ανάμιξη σε δραστηριότητες επιχειρηματικών κύκλων που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και έχουν σχέση με το δημόσιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε συκοφάντη τον κ. Εβερτ, επειδή είπε "Υπουργοί"...

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι, αναφέρθηκε προσωπικά σε μένα...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα όμως και εσείς είπατε κάτι για ονόματα (δεν ακούγεται)... Δεν φοβάστε μήπως σας πουν και εσάς συκοφάντη;

ΡΕΠΠΑΣ: Ας μου απευθύνει αυτή την κατηγορία ο κ. Εβερτ και όποιος από την Νέα Δημοκρα- τία... Αυτή είναι η απάντηση που έδωσα. Η συζήτηση στα πρακτικά της Βουλής είναι καταγεγ- γραμμένη. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας με βάση τα όσα εμείς είπαμε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από αυτή τη συζήτηση ρωτάω εγώ. Δεν με νοιάζει τί κάνει ο Εβερτ εμένα.

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα και πάλι ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται σε ένα επίπεδο πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο χθες εξελίχθηκε η συζήτηση. Εν πάση περιπτώσει, η στάση του κ. Εβερτ, την οποία και πάλι καυτηριάζω, είναι μια στάση που δεν μπορεί να του προσπορήσει οποιοδήποτε όφελος, κομματικό ή προσωπικό, δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτική προκοπή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντάτε.

ΡΕΠΠΑΣ: Απαντώ με τον τρόπο που επιλέγω εγώ.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Ο υπαινιγμός σας για στελέχη και συνεργάτες είναι σαφής. Αυτό φαίνεται από το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεργίου που αναφέρει ότι ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος γνωμοδότησε υπέρ των απόψεων του κ. Κόκκαλη. Εκεί αναφέρεσθε ή κάπου αλλού;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζετε. Είναι ένα στοιχείο γνωστό. Αξιολογείστε εσέις το βάρος που έχει το στοιχείο αυτό και τις επιπτώσεις του.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζουμε.

ΡΕΠΠΑΣ: Το έθεσε ο κ. Μούρτζης. Το γνωρίζετε τώρα που το είπε ο κ. Μούρτζης που είναι πιό ενημερωμένος από σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, άσχετα από τη θέση που έχει και πώς την ασκεί, για τη γνωμοδότησή του. Αν είναι μια επιστημονική γνωμοδότηση, την ενοχοποιείτε; Ενοχοποιείτε τον κ. Παυλόπουλο που έκανε μια επιστημονική γνωμοδότηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ενοχοποιεί κανείς κανέναν, γιατί δεν νομιμοποιείται.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ναι, αλλά αφήνετε μια σκιά για κάποιο πρόσωπο.

ΡΕΠΠΑΣ: Καμμία σκιά δεν δημιουργώ. Απλώς - επαναλαμβάνω και πάλι - είναι πολύ - πολύ άδικο, συκοφαντικό, ο κ. Εβερτ να κατηγορεί χωρίς στοιχεία πολιτικούς αντιπάλους, συναδέλφους του την ώρα που γνωρίζει ότι το κόμμα το δικό του και στελέχη δικά του, έχουν κατηγορηθεί για τέτοιου είδους δραστηριότητες από τον κ. Μητσοτάκη στο παρελθόν. Και βεβαίως το στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μούρτζης με προηγούμενη ερώτηση, είναι στοιχείο το οποίο εγώ δεν σχολίασα. Δεν θα σχολιάσω εγώ την επαγγελματική δραστηριότητα που είχε ο κ. Παυλόπουλος. Κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να έχει την επαγγελματική του δραστηριότητα την οποία ο ίδιος επιλέγει ή μπορεί να έχει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Δεν τον ενοχοποιείτε δηλαδή;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ενοχοποιώ κάποιον επειδή έχει μια επαγγελματική δραστηριότητα. Ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας επιστήμονας, είναι καθηγητής, προσέφερε φαντάζομαι με αμοιβή τις υπηρεσίες του στον κ. Κόκκαλη ή όπου αλλού, προκειμένου να συντάξει τη γνωμοδότησή του. Αυτό είναι δικαίωμά του. Για αυτό ακριβώς είπα στον κ. Μούρτζη ότι δεν το σχολίάζω. Αυτό είναι θέμα, το οποίο γνωρίζετε εσείς. Δημοσιογράφοι είσθε, βγάζετε εσείς τα συμπεράσματά σας. Εγώ ασφαλώς δεν το σχολιάζω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν το ήξερα. Πρώτη φορά το άκουσα.

ΡΕΠΠΑΣ: Σε τέτοια μικροπρεπή πολιτική, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικώς είμαι διατεθειμένος να μπω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ρίξατε όμως και το αφήσατε να τρέχει...

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, σας παρακαλώ πολύ. Δεν έριξα απολύτως τίποτα. Γιατί εγώ "δεν ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα". Μιλώ ευθέως, υπερασπίζομαι τις απόψεις μου, υπερασπίζομαι με τις μικρές δυνάμεις μου το κυβερνητικό έργο και παρακαλώ, όπως και ο λαός και εσείς, μπορείτε να με κρίνετε, να χαρακτηρίζετε όπως το κάνετε ελευθέρως - είναι απόλυτα και σεβαστό από μένα δικό σας αυτό το δικαίωμα - αλλά παρακαλώ η συζήτηση να γίνεται με ένα τέτοιο τρόπο και σε ένα τέτοιο επίπεδο που θα μας τιμά όλους.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Ο κ. Εβερτ έκανε αναφορά και σας κατηγόρησε και για τα καζίνο και για τα ψηφιακά. Ενα σχόλιο θα ήθελα.

ΡΕΠΠΑΣ: Για τα ψηφιακά είπαμε. Για το καζίνο, η κα Παπανδρέου εφαρμόζει την πολιτική που ομοφώνως αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή. Η κα Παπανδρέου δεν εφαρμόζει προσωπική πολιτική.Υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα. Την απόφαση αυτή υλοποιεί στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής η κα Παπανδρέου.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Γιατί δεν μίλησε η κα Παπανδρέου;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, η κα Παπανδρέου δεν είχε κανένα λόγο να μιλήσει, δοθέντος ότι η πολιτική την οποία ασκεί - επαναλαμβάνω και πάλι - δεν είναι προσωπική πολιτική. Είναι πολιτική που έχει αποφασισθεί ομοφώνως στα πλαίσια της Κυβερνητικής Επιτροπής.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Σαν γενική αρχή, κ. Υπουργέ, πώς εκτιμάτε το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν κατέχουν πολιτικές θέσεις, στα κόμματα και στη δημόσια ζωή γενικότερα, να εμπλέκονται επαγγελματικά με υποθέσεις πολλών δισεκατομμυρίων που έχουν σχέση με το Δημόσιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Μελέτη πιστεύουμε ότι στη δημόσια ζωή, στην πολιτική λειτουργία πρέπει να υπάρχει καθεστώς πλήρους διαφάνειας. Γίνονται προσπάθειες σημαντικές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες με νομοσχέδια συγκεκριμένα προκειμένου να δημιουργήσει τους όρους για την πλήρη διαφάνεια στην δημόσια ζωή. Θεωρούμε πως κάθε Ελληνας πολίτης έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν ή προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η επαγγελματική δραστηριότητα την οποία ο κάθε πολίτης αναπτύσσει, εφόσον είναι σύννομη δραστηριότητα, δεν μπορεί να κατηγορηθεί από οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Βεβαίως αυτός ο οποίος τελικά κρίνει ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποί του, ποιοί θα αποτελέσουν - αν θέλετε - το στελεχιακό δυναμικό της πολιτικής ζωής της χώρας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός, ας λάβει υπόψη του τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν τη ζωή κάθε υποψήφιου να εισέλθει στην ελληνική Βουλή και ας πάρει τις αποφάσεις του. Είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, είναι ο τελικός κριτής όλων.

ΜΑΥΡΟΣ: Υπαινιχθήκατε μερική σχέση κάποιων προσκείμενων στην Νέα Δημοκρατία στελεχών με τα ψηφιακά. Ισως είναι περιττό αλλά το κάνουμε. Το πρώτο εκατομμύριο ψηφιακών συνδέσεων στη συγκεκριμένες εταιρείες δόθηκε με συναπόφαση των κ.κ. Φλωράκη - Μητσοτάκη και Παπανδρέου. Και στο δεύτερο έπεσε η Κυβέρνηση και θα έπεφτε η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Εχετε την καλοσύνη να μας πείτε σε ποιό από τα δύο εκατομμύρια ψηφιακών αναφέρεται η εμπλοκή που υπονοείτε εσείς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Μαύρο η εμπλοκή των στελεχών έχει επισημανθεί η καταγγελθεί εγκύρως θα έλεγα και επισήμως σε συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής από τον κ. Μητσοτάκη.

ΚΙΑΟΣ: Επειδή επανέρχεσθε συνέχεια στον κ. Μητσοτάκη ήθελα να ρωτήσω αν υπονοείτε αυτό που είπε πως τον έριξε η υπόθεση του ΟΤΕ με τον Κόκκαλη.

ΡΕΠΠΑΣ: Το είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΙΑΟΣ: Εσείς δηλαδή το υιοθετείτε αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, εγώ δεν είμαι απ' αυτούς ούτε κάποιος άλλος από την Κυβέρνηση ο οποίος ή οι οποίοι συμμετείχαμε στις δραστηριότητες εκείνης της περιόδου γι' αυτό το θέμα. Ο κ.Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός. Φαντάζομαι ότι έχει μια καλύτερη - για να μην πω μια άριστη γνώση - του τί συνέβαινε τότε. Και οι καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί είναι καταγγελίες τις οποίες όλοι έχουμε υπόψη μας και όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Ουδείς, εγώ ή κάποιος άλλος από την Κυβέρνηση, έχουμε από πρώτο χέρι οποιαδήποτε γνώση των όσων έγιναν εκείνη την περίοδο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και αλλιώς.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Το υιοθετείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, από τη στιγμή που δεν έχουμε άμεση γνώση πώς μπορούμε να τα υιοθετήσουμε ή να τα απορρίψουμε; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα όσα αναφέρατε περί στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αφορούν και την υπόθεση των καζίνο ή την υπόθεση των ψηφιακών παροχών;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Παπακωνσταντίνου, μίλησα για το θέμα που αφορά εμένα προσωπικά και έδωσα απαντήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες που απευθύνθηκαν σε μένα. Εχω γνώση των όσων αφορούν το χώρο της δικής μου δραστηριότητας και των δικών μου δηλώσεων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα στελέχη που υπαινιχθήκατε ανήκουν στο περιβάλλον του κ. Εβερτ;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έκανα κανέναν υπαινιγμό κ. Σταματόπουλε. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ότι οι συγκεκριμένες αναφορές για τέτοιου είδους δραστηριότητες, έχουν γίνει από τον κ. Μητσοτάκη, αφορούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης τότε και είναι τα μόνα στοιχεία τα οποία έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα στην Ελληνική Βουλή για τέτοια θέματα. Από εκεί και πέρα δεν ενοχοποιώ κανέναν άλλον.

ΚΑΡΑΣΑΒΑ: Θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχει η Κυβέρνηση επίσημη διαβεβαίωση από τους Αμερικανούς ελεγκτές ότι θα αρθεί η νότα για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αν δεν αρθεί, θα προχωρήσει η Κυβέρνηση σε διάβημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει υπάρξει ανακοίνωση και όχι ακριβώς οδηγία, νότα, όπως την ονομάζετε εσείς, για το συγκεκριμένο θέμα. Οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ που είναι αρμόδιες για το θέμα, τις ημέρες που πέρασαν, συνεργάσθηκαν με τις Ελληνικές Υπηρεσίες. Εκαναν τους ελέγχους τους στο Ελληνικό Αεροδρόμιο. Εχουν, πιστεύουμε, βγάλει τα τελικά συμπεράσματά τους. Και επειδή, ακριβώς, θεωρούμε ότι οι συνθήκες ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι στο επίπεδο εκείνο, που ουδείς επιτρέπεται να τοποθετεί αυτό το αεροδρόμιο σε μία μαύρη λίστα από άποψη συνθηκών ασφάλειας, οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ, στην έκθεση την οποία θα διατυπώσουν, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουν αυτή την πραγματικότητα. Αναμένουμε την έκθεσή τους και ελπίζουμε να είναι σύμφωνη με αυτό το οποίο η πραγματικότητα λέει: Οτι οι συνθήκες ασφάλειας στο αεροδρόμιο ικανοποιούν τους όρους, οι οποίοι έχουν τεθεί από Διεθνείς Οργανισμούς.

ΚΑΡΑΣΑΒΑ: Αν δεν...;

ΡΕΠΠΑΣ: "Αν δεν", θα σας απαντήσω και εγώ: τότε. Αλλά, ας το δούμε αυτό το "δεν". Μην είστε τόσο κατηγορηματική, γιατί μπορεί να κάνουμε και συζήτηση χωρίς να υπάρχει λόγος.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Επ'αυτού: Ποιοί έκαναν έρευνα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού;

ΡΕΠΠΑΣ: Κε Σκουρή, υπάρχει μία συνεργασία από παλαιότερα. Η συνεργασία αυτή έγινε μετά από την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί και τις παραστάσεις που έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση διατυπώνοντας την αντίθεση και τη διαφωνία της για τη συγκεκριμένη θέση. Επαναλήφθηκε αυτές τις ημέρες. Πιστεύουμε ότι οι απόψεις μιας χώρας ή ενός Διεθνούς Οργανισμού για τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα αεροδρόμιο, δεν μπορεί να περνούν απαρατήρητες. Πολύ περισσότερο, όταν αφορούν το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Δεν πρόκειται περί Οργανισμού.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι από το Υπουργείο Μεταφορών. Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει ένα ενδιαφέρον να ενημερώσει τους επιβάτες που κινούνται από τη χώρα εκείνη στη δική μας χώρα. Υπάρχουν συνεργασίες σε πολλούς τομείς. Και νομίζω ότι αυτά τα προβλήματα, τα οποία εκ των πραγμάτων οδηγούν πολλές φορές σε διαφωνίες ή σε συγκρούσεις, καλό είναι να αντιμετωπίζο- νται με συνεργασία. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα με έναν αρνητισμό, ο οποίος μας αδικεί ως προς τις διαθέσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Και εν πάση περιπτώσει, θα μου επιτρέψετε να πω μία θέση, ως ένα γενικό κανόνα, να υπάρχει διάλογος, συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα, είτε είναι μεγάλα προβλήματα όπως η τρομοκρατία - που υπάρχει συνεργασία - είτε είναι προβλήματα πολύ συγκεκριμένα και απτά, όπως αυτά τα οποία κάποιοι εντόπισαν ότι υπάρχουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εν όψει των εκλογών στην Αλβανία, προτίθεται η Ελληνική Κυβέρνηση να διευκολύνει τη μετακίνηση εκεί Ελλήνων ή Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα, εγγυούμενη την επιστροφή τους στην Ελλάδα;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Ελληνική Κυβέρνηση εξετάζει αυτό το θέμα, ασχολείται με αυτό το θέμα αυτές τις ημέρες και θα λάβει τις αποφάσεις της.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού, που ανακοινώσατε, με τον κ. Αρσένη και τον κ. Λαλιώτη, έχουν ως αντικείμενο το τί πρέπει να γίνει εν όψει του Συνεδρίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι συναντήσεις αυτές είναι στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ο Πρωθυπουργός με Υπουργούς. Συνεργάζεται για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων. Και βεβαίως, οι συζητήσεις αυτές επειδή αφορούν στελέχη τα οποία έχουν μία υψηλή θέση στο Κίνημα που στηρίζει την Κυβέρνηση, λογικό είναι να υποθέσει κανείς ότι χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη "ατζέντα", θα εκταθούν και σε ανταλλαγή απόψεων για άλλα θέματα.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Ανευ όρων διάλογος, δηλαδή.

ΚΙΑΟΣ: Μάλιστα, μετά τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα...

ΡΕΠΠΑΣ: Σχολιάσαμε την ομιλία χθες.

ΚΙΑΟΣ: Οχι, η επέκταση που λέτε χωρίς ημερήσια διάταξη...

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι. Λέω, λογικό είναι να υποθέσει κανείς. Ακούστε, νομίζω ότι υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας...

ΚΙΑΟΣ: Οχι, ερωτώ εγώ...

ΡΕΠΠΑΣ:... όταν θέλετε να ακούσετε από μένα ότι θα συζητήσουν και άλλα θέματα. Αν είναι δυνατόν, σε μία τέτοια συνάντηση, έστω και πολύ λίγα λεπτά, να μην υπάρξει μία ανταλλαγή απόψεων για κάποιο άλλο θέμα;

ΚΙΑΟΣ: Αυτό δα έλειπε.

ΡΕΠΠΑΣ: Ετσι λοιπόν. Αυτό μπορεί να αφορά τις καιρικές συνθήκες. Τη ζέστη που υπάρχει. Μπορεί να αφορά τις διεργασίες για το Συνέδριο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Διαπιστώνετε και εσείς άνοδο θερμοκρασίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Για το Συνέδριο, επειδή ανεβαίνει το θερμόμετρο, αυτό λέω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ανεβαίνει το θερμόμετρο", ε; Διαπιστώνετε και εσείς άνοδο...

ΡΕΠΠΑΣ: Το θερμόμετρο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ. Αυτή είναι η διαφορά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει υδράργυρο.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει πυρετό διεργασιών το ΠΑΣΟΚ, αλλά το θερμόμετρο είναι πολύ ανθεκτικό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μήπως χρειάζεται πιεσόμετρο και όχι θερμόμετρο;

ΡΕΠΠΑΣ: Πιεσόμετρο χρειάζεται άλλος, νομίζω, ο οποίος και λόγω σωματοδομής και λόγω συνθηκών στο κόμμα του, μπορεί να έχει πίεση. Και ξέρετε, για να χαριτολογήσω, η πίεση όταν ξεπερνά το 20, όταν φτάνει το 24, είναι πολύ υψηλή και εγκυμονεί κινδύνους!

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχει πολλούς χοντρούς η Βουλή...

ΓΚΑΝΑΣ: Η Κυβέρνηση καλύπτεται από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, ο κ. Πάγκαλος εκφράζει και χειρίζεται την εξωτερική πολιτική της χώρας. Και η πολιτική αυτή είναι κυβερνητική πολιτική, ασφαλώς. Θεωρούμε πως το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να τεθεί υπό οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Είναι απόφαση, η οποία πρέπει να υλοποιηθεί, ευθύς ως η Διακυβερνητική ολοκληρωθεί, με τις διαδικασίες συνομιλιών που θα αρχίσουν τότε.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Τί καινούργιο προέκυψε; Γιατί αυτό...

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, ανά πάσα στιγμή, εμείς έχουμε λόγο να εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας, ώστε το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. να παραμένει θέμα επίκαιρο. Θέμα που απασχολεί την Ε.Ε., ώστε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να αναπτυχθεί στην κατεύθυνση παρεμπόδισης της ενταξιακής διαδικασίας της Κύπρου στην Ε.Ε., να αντιμετωπισθεί στο ξεκίνημά της.

ΜΑΥΡΟΣ: Σας ρώτησε για το Αιγαίο...

ΜΕΛΕΤΗΣ: Εχει εκδηλωθεί στο θέμα αυτό κάποια προσπάθεια αλλαγής;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε υπόψη μας δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από αξιωματούχους, ότι η πρόοδος στην αντιμετώπιση του κυπριακού προβλήματος, είναι πρόοδος η οποία επηρεάζει ευθέως και αμέσως τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι τελείως χωριστά θέματα. Και η θέση που διατύπωσε ο κ. Πάγκαλος αφορά την επιμονή και αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε την απόφαση που ήδη έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη της Κύπρου.

ΜΑΥΡΟΣ: Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος στο Αιγαίο...

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, είναι γνωστή η επεκτατική, επιθετική ή απειλητική πολιτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία. Είναι μία πολιτική η οποία με βάση τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς που κάνει η γειτονική χώρα, θεωρούμε ότι αποτελεί αιτία έντασης στο Αιγαίο. Εμείς απευχόμεθα μία τέτοια εξέλιξη. Είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, να την αποτρέψουμε οποτεδήποτε ήθελε εκδηλωθεί. Πιστεύουμε, όμως, ότι το καλύτερο για όλους και για την Τουρκία θα είναι να παραιτηθεί από αυτή την επεκτατική πολιτική, την οποία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

ΜΑΥΡΟΣ: Είναι πολύ πιο συγκεκριμένη η διατύπωση του κ. Πάγκαλου, από αυτά τα αόριστα που μας λέτε εσείς.

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνετε πιο συγκεκριμένα την ερώτησή σας, λοιπόν.

ΜΑΥΡΟΣ: Είπα συγκεκριμένα ότι υπάρχει κίνδυνος εισβολής σε νησί του Αιγαίου. Με άλλα λόγια...

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω εδώ τις δηλώσεις του. Θέλετε να σας τις διαβάσω;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Οχι, τις γνωρίζουμε.

ΡΕΠΠΑΣ: Αφού αποφασίζετε εσείς, είσαστε "κυρίαρχοι" εδώ μέσα.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Κε Υπουργέ, τί νεώτερο υπάρχει που προκάλεσε τις δηλώσεις, τις τόσο έντονες εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τη Δευτέρα μέχρι χθες; Γιατί τη Δευτέρα ο Πρωθυπουρ- γός στη Βουλή ήταν πολύ ευτυχής για τη συνεργασία της Ελλάδας με την Ε.Ε. Χθες το βράδυ, τουλάχιστον, απ'ό,τι βγαίνει από τον ελληνικό Τύπο, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών ήταν αρκετά "αιχμηρές". Τί νεώτερο υπήρξε; Τί συμβαίνει;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι το θεαματικά διαφορετικό απ'αυτό που υπήρχε πριν από λίγες ημέρες. Και δεν θα είχαμε αυτή την ώρα αντικείμενο να συζητούμε, εάν δεν είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο κ. Πάγκαλος και αν δεν ελάμβανε μέρος σε μία συζήτηση η οποία έγινε με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε ερωτήσεις και λογικό ήταν να δώσει απαντήσεις. Και ανέφερε πράγματα που είναι γνωστά, λέγοντας ότι είναι λογικό η Ε.Ε. να μην μπορεί να ανταποκριθεί σ'αυτό που διατυπώνεται ως στόχος της, να έχει δηλαδή μία κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, όταν σε λιγότερο ουσιαστικά ή σημαντικά θέματα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη σύμπτωση των εταίρων. Νομίζω, ότι - απαντώντας σε μία σχετική ερώτηση και δίνοντας αυτή την απάντηση - ο κ. Πάγκαλος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επαναλάβει αυτό που είναι γνωστό σε όλους μας. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ο κ. Σαμαράς σήμερα επανήλθε σε παλαιότερη καταγγελία του προς την Κυβέρνηση ότι έχει ενδώσει στις αμερικανικές πιέσεις, να αποδεχθεί απευθείας διάλογο με την Τουρκία, καθώς και τη διαιτησία σε εκατοντάδες βραχονησίδες. Ποιό είναι το σχόλιο της Κυβέρνησης;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Σαμαράς επιδίδεται κατά καιρούς σε επιθέσεις κατά της Κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί. Ο κ. Σαμαράς έχει ασκήσει ο ίδιος εξωτερική πολιτική και ευθύνεται από πολλές πλευρές για τις αρνητικές συνέπειες της εξωτερικής πολιτικής εκείνης της περιόδου. Και πιστεύουμε ότι αυτός ο οποίος πρέπει να ομιλεί λιγότερο απ'όλους είναι ο κ. Σαμαράς, γιατί έχει αποδειχθεί "κακός Σαμαρείτης" ως Υπουργός για τα εθνικά θέματα.

ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, έχουν επιδεινωθεί οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση του Βουκουρεστίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Η συνάντηση του Βουκουρεστίου ανέδειξε θετικά στοιχεία τα οποία επισημάναμε τότε. Αλλά, η συνάντηση εκείνη έφερε στο φως νέες διεκδικήσεις τις οποίες έθεσε η Τουρκία, η οποία δια του Υπουργού της μίλησε για "γκρίζες περιοχές". Μίλησε για μία εξ αρχής εξέταση των όσων προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης, πράγματα τα οποία μας βρίσκουν τελείως αντίθετους. Το κλίμα, λοιπόν, στις σχέσεις των δύο χωρών δεν μπορεί να βελτιωθεί όσο η τουρκική πλευρά θέτει μονομερώς διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος. Και αυτό το επισημαίνουμε.

ΦΙΛΗΣ: Χθες δημοσιεύθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα γιατί δεν εφάρμοσε την κοινοτική οδηγία για τα απόβλητα. Η απόφαση ενώ υποβλήθηκε...

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω διαβάσει την ΑΥΓΗ και γνωρίζω το δημοσίευμα. Μην επαναλαμβάνετε κάνοντας ανάγνωση του δημοσιεύματος.

ΦΙΛΗΣ: Θέλω ένα πολιτικό σχόλιο, γιατί υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Οταν η Κυβέρνηση αδρανεί...

ΡΕΠΠΑΣ: Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τα στέρεα απόβλητα και την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία. Η εναρμόνιση αυτή έχει καθυστερήσει. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά, όμως, με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται, ότι υπάρχει η υπογραφή των Υπουργών σ'αυτή την Διυπουργική Απόφαση. Σύντομα θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και αυτομάτως παύει να υπάρχει η καταδίκη.

ΚΙΑΟΣ: Σβήνει η καταδίκη;

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι. Ετσι είναι η διαδικασία.

ΦΙΛΗΣ: Η δεύτερη ερώτησή μου αφορά την επίθεση που δέχθηκε μία κουρδική εφημερίδα από αγνώστους. Το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πράξεις βίας, οι οποίες προσπαθούν να τρομοκρατή- σουν την κυκλοφορία των ιδεών και των απόψεων σ'ένα χώρο, όπως είναι η ελληνική κοινωνία, όπου η ελευθεροτυπία είναι ένα από τα αγαθά τα οποία έχουμε κατακτήσει. Τα σεβόμαστε και πρέπει πάντα να τα υπερασπιζόμαστε. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες. Πιστεύουμε ότι οι Αρχές οι οποίες επιλαμβάνονται του συγκεκριμένου περιστατικού θα έχουν συγκεκριμένο πόρισμα, για να δούμε ποιός ακριβώς είναι ο υπαίτιος και να αποδώσουμε συγκεκριμένες ευθύνες.

ΠΑΡΙΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βάσω Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας. Οι Αμερικανοί έθεσαν θέμα του καζίνο της Θεσσαλονίκης σαν ένα τεστ για περαιτέρω αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν, δηλαδή, αλλάξει τη νομοθεσία, η Κυβέρνηση όσον αφορά τα καζίνο, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τις αμερικανικές επενδύσεις;

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιά είναι η ερώτηση;

ΠΑΡΙΣ: Αν επαληθεύετε τις συναντήσεις και αν η κα Παπανδρέου έχει δεσμευθεί στην αμερικανική πλευρά ότι...

ΡΕΠΠΑΣ: Η πολιτική της Κυβέρνησης για την οποία ομιλώ από αυτό το βήμα, αυτή την ώρα, είναι η γνωστή πολιτική όσον αφορά τα καζίνο. Για τα άλλα θέματα, τα οποία αφορούν σε λεπτομέρει- ες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην αρμοδία Υπουργό.


Greek Government Press Release Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.03 run on Thursday, 30 May 1996 - 14:36:35