Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 22-04-96

Greek Government Press Release Directory

From: "Hellenic Ministry of Press and Mass Media" <pegasus@compulink.gr>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 22.4.1996

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Καλημέρα σας.
* Οπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Μέητζορ. Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί την Ιρλανδία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό κ. Μπρούτον.
-Ετσι ακριβώς αυτή η εκστρατεία προβολής και προώθησης των εθνικών θεμάτων που έχει ξεκινήσει ο Ελληνας Πρωθυπουργός ολοκληρώνεται με τον πρώτο κύκλο ταξιδιών. Στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν αύριο και μεθαύριο (23 και 24 Απριλίου) ο Πρωθυπουργός θα προβάλει τα εθνικά θέματα. Θα επιδιώξει την προώθηση των διμερών σχέσεων και την αναβάθμισή τους. Και βεβαίως θα γίνει μία συζήτηση για θέματα που αφορούν την καλύτερη συνεννόηση των δύο χωρών στα πλαίσια της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία. Οσον αφορά δε την Ιρλανδία, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αποκτά ενδιαφέρον καθ' όσον γνωρίζετε ότι η Ιρλανδία είναι η χώρα που θα ασκήσει την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 1996.
-Θεωρούμε πως οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού είναι προετοιμασμένες και θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Και πιστεύουμε πως η Ελληνική Κυβέρνηση - θα ενημερωθείτε άλλωστε - έχει κάνει σημαντικά βήματα ώστε να αναδείξει τα θέματα τα οποία έχουν μεγάλη για μας σημασία στο διεθνή χώρο, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει κάνει ο κ. Πρωθυπουργός.
** Την Πέμπτη (25.4.96) θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση προς τιμήν της μνήμης του Χαριλάου Τρικούπη.
*** Και την Πέμπτη επίσης προβλέπεται (δεν έχει ακόμη καθορισθεί η ώρα) συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Κόρνμπλουμ (τον διάδοχο του κ. Χόλμπρουκ), ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.
**** Θέλω, πριν μπούμε στη συζήτησή μας, να αναφερθώ σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα περίπου στις 6.30 το πρωί: Ενα περιπολικό φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε οκτώ λαθρομετανάστες (τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά) να έχουν αποβιβασθεί στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Καστελορίζου στη νήσο Στρογγύλη. Διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις αποβιβασθεί από τουρκικό ταχύπλοο σκάφος, του οποίου το όνομα είναι "NTERIA ONE". Πρέπει να πούμε ότι και στο παρελθόν το σκάφος αυτό και ο ιδιοκτήτης του (ή καπετάνιος του) έχουν προβεί σε ανάλογες πράξεις.
-Το ελληνικό περιπολικό φουσκωτό σκάφος ευθύς ως διαπίστωσε την αποβίβαση των λαθρομεταναστών ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να παραμείνει ώστε να δεχθεί έλεγχο, όπως ώφειλε να πράξει. Το τουρκικό ταχύπλοο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Το ελληνικό φουσκωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος το ακολούθησε πυροβολώντας στον αέρα κατά τρόπο προειδοποιητικό, προκειμένου να επισημάνει την υποχρέωση που είχε το τουρκικό ταχύπλοο σκάφος "NTERIA ONE" να δεχθεί τον έλεγχο. Το τουρκικό σκάφος ανέπτυξε όμως ταχύτητα και απομακρύνθηκε στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
-Θεωρούμε πως η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα ακόμη αγκάθι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι ντροπή για τη σύγχρονη κοινωνία δουλέμποροι να εκμεταλλεύονται την αγωνία ανθρώπων οι οποίοι επιζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να εμπορεύονται ουσιαστικά αυτή τους την επιδίωξη. Η Τουρκία επιτέλους πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ζητήσει να υπάρξει διάλογος με τη συγκεκριμένη αυτή θεματολογία, δηλαδή τη λαθρομετανάστευση, που αποτελεί πρόβλημα, επαναλαμβάνω και πάλι. Η Τουρκία έχει αρνηθεί συστηματικά αυτό το διάλογο. Αυτό αποδεικνύει πως όταν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα, η Ελλάδα είναι έτοιμη να το συζητήσει. Και ιδού ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα, που δείχνει στην πράξη ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία συνιστούν και εστίες τριβής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επειδή είναι προβλήματα πραγματικά, προβλήματα διαπιστωμένα. Προβλήματα τα οποία η ίδια η ζωή αναδεικνύει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οι λαθρομετανάστες τί έγιναν τελικά;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ελληνικών αρχών.

ΚΙΑΟΣ: Είχαμε θύματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είχαμε θύματα εξ όσων γνωρίζω.

ΚΑΡΑΣΑΒΑ: Τραυματίες υπάρχουν;

ΡΕΠΠΑΣ: Τραυματίες δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν. Οι λαθρομετανάστες - σας είπα - είναι τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά.

ΠΑΡΙΣ: Καταγωγής;

ΡΕΠΠΑΣ: Ιρανικής καταγωγής. Ιρανοί.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Υπουργέ, είναι βέβαιο ότι πυροβόλησε στον αέρα το ελληνικό λιμενικό σκάφος; Γιατί η τουρκική πλευρά μιλάει για τραυματία.

ΡΕΠΠΑΣ: Το ελληνικό σκάφος ήταν περιπολικό (όπως ονομάζεται) αλλά επαναλαμβάνω και πάλι ότι επρόκειτο για φουσκωτό σκάφος. Δεν πρόκειται περί πολεμικού σκάφους, όπως κάποιος μπορεί να φαντάζεται. Οι πυροβολισμοί ήσαν προειδοποιητικοί και ερρίφθησαν στον αέρα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Με την ευκαιρία, η Ελληνική Κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο που αποτελεί προϋπόθεση για την κύρωση της Συμφωνίας του Σέγκεν;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση, όπως έχω ξαναπεί.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, την Πέμπτη (25.4.96) θα έχουμε στη Βουλή συζήτηση για τη μνήμη του Χαριλάου Τρικούπη. Μήπως έχουν προγραμματισθεί και οι άλλες συζητήσεις στη Βουλή;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει προγραμματισθεί να γίνει συζήτηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στις 6 Μαίου και στις 8 Μαίου θα γίνει η συζήτηση που αφορά την ανεργία. Η συζήτηση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής γίνεται πολύ πιο νωρίτερα και θα γίνει η συζήτηση αυτή στις 6 του μηνός Μαίου.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Γιατί πιο νωρίτερα;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι νωρίτερα διότι ακριβώς έκρινε η Κυβέρνηση πως δεν προσφέρεται για κομματική αντιδικία και κριτική η πολεμική των άλλων κομμάτων, η οποία εστιάζεται ακριβώς στην ημερομηνία που αρχικώς είχε ορισθεί. Η Κυβέρνηση αλλάζοντας τον προγραμματισμό της, δείχνοντας την καλή πίστη και το ενδιαφέρον της για συζήτηση αυτών των θεμάτων, προέκρινε την ημερομηνία που σας ανέφερα ως πλέον κατάλληλη.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Ενας Υπουργός της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πασχαλίδης, έκανε λόγο χθες για πρόωρες εκλογές. Σας διαβάζω ακριβώς "η δέσμευσή μας για εξάντληση της τετραετίας δεν είναι αυτοσκοπός". Αποδοκιμάζετα τη δήλωση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι αυτοσκοπός οι εκλογές. Οι εκλογές είναι μέσον, προκειμένου στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα οι χώρες να αποκτούν Κυβερνήσεις. Εμείς θεωρούμε πως υπάρχει Κυβέρνηση η οποία έχει μεγάλη και στέρεα πλειοψηφία. Και μ'αυτή την έννοια, ουδείς λόγος υπάρχει να επιλέξουμε την οδό των εκλογών προκειμένου η χώρα να αποκτήσει Κυβέρνηση με μεγάλη και σταθερή πλειοψηφία. Μεγάλη και σταθερή πλειοψηφία υπάρχει στη χώρα. Δεν χρειάζονται εκλογές για να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη είναι κατάκτηση για τη χώρα μας.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Εχουμε όμως έναν υφυπουργό της Κυβέρνησης και έναν πρώτο τη τάξει Υπουργό στο Εκτελεστικό Γραφείο που ουσιαστικά δημιουρ- γούν ανησυχίες. Αν δεν κάνω λάθος δηλώσεις για εκλογές και υποτίμηση δημιουργούν κλίμα ανησυχίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει αναπτυχθεί ένας δημόσιος διάλογος περι θεμάτων που αφορούν επιλογές τις οποίες πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση ή θεμάτων που αφορούν την πορεία του κόμματος το οποίο στηρίζει την Κυβέρνηση προς το Συνέδριό του. Πιστεύω ότι σε μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία οι απόψεις πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα. Αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον των κυβερνητικών, δεν μπορεί παρά να στρέφεται πρωτίστως στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα. Αυτό είναι το μέλλημα της Κυβέρνησης και του Ελληνα Πρωθυπουργού και όλα τα άλλα υποτάσσονται σε αυτό τον πρωταρχικό σκοπό: Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η συλλογιστική του κ. Πασχαλίδη είναι ότι δεν έχουμε στόχο να εξαντλήσουμε την τετραετία, αν είναι να εξαντλη- θούμε εμείς.

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύουμε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει δυνατότητες ώστε να αναλώσει τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθεί η ίδια ή να εξαντληθεί η χώρα. Η χώρα θα εξαντληθεί άν παραμείνουν τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα χωρίς αντιμετώπι- ση. Η Κυβέρνηση λοιπόν επιμένει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Αν δεν τα αντιμετωπίσει και "περί άλλα τυρβάζει", τότε πραγματικά υπάρχει κίνδυνος να εξαντληθεί η χώρα. Αλλά η κυβέρνηση έχει στόχο να αντιμετωπίσει αυτά τα μεγάλα προβλήματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός στην Αμερική είχε συζητήσει, του είχε τεθεί καθόλου το θέμα περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα δοθέντος ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για την ελληνική Κυβέρνηση. Και δεν αποτελεί αντικεί- μενο συζήτησης το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οποιωνδήποτε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν του το είχαν θίξει καθόλου; Και το έφεραν μετά στο Κογκρέσσο;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα δεν το έφερε η Αμερικανική Κυβέρνηση. Γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύστημα το κοινοβουλευτικό στην Αμερική. Η συζήτηση στην οποία αναφέρεσθε με την ερώτησή σας, είναι συζήτηση η οποία προκαλείται σε ένα νομοθετικό σώμα με πρωτοβουλίες που προφανώς δεν ανέλαβε η Αμερικανική Κυβέρνηση.

ΚΙΑΟΣ: Εχετε υπόψιν σας στην αιγυπτική πρεσβεία κινητοποιήσεις της Αστυνομίας για βόμβα κ.λπ.;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα κ. Κιάο και πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται στην αλήθεια αυτές οι πληροφορίες. Θέλω να πιστεύω, αλλά και ελπίζω.

ΚΙΑΟΣ: Εχουν αποκλείσει...

ΡΕΠΠΑΣ: Μπορώ σε λίγα λεπτά αφότου τελειώσει η συζήτησή μας, να σας ενημερώσω.

ΚΙΑΟΣ: Μου λέει ο συνάδελφος ότι τελείωσε...

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα που πέρασα δεν υπήρχε τίποτα.

ΡΕΠΠΑΣ: Καλώς. Αρα να θεωρήσουμε ότι δεν έγινε αυτή η μικρή συζήτηση.

ΚΙΑΟΣ: Μιας και είμαστε στην Κυβέρνηση, επειδή ο κ. Σημίτης έχει δηλώσει ότι είναι κεντροαριστερά, μήπως έχετε κάποιο σχόλιο για την κεντροαριστερά στην Ιταλία;

ΡΕΠΠΑΣ: Θεωρούμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε χώρα, εκφράζουν τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού της συγκεκρι- μένης χώρας. Είναι ικανοποίηση για την ελληνική Κυβέρνηση η οποία εκφράζει προοδευτικές δημοκρατικές αρχές και θέσεις, να αναδει- κνύονται σε όλες τις χώρες κυβερνήσεις οι οποίες έχουν θέσεις με προοδευτικο προσανατολισμό.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Επειδή κέρδισε συνασπισμός κομμάτων στην Ιταλία, η ικανοποίηση αυτή της ελληνικής Κυβέρνησης μπορεί να δηλώνει και μια πρόθεση για πρωτοβουλίες συνασπισμού ευρύτερου στο χώρο της κεντροαριστεράς και στην Ελλάδα;

ΡΕΠΠΑΣ: Η ελληνική Κυβέρνηση έχει αυτοδυνάμως κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μάλιστα μεγάλη. Θεωρούμε ότι όταν έλθει η ώρα να κριθούμε, θα έχουμε επαναβεβαίωση και επανακατάκτηση και πάλι μιας μεγάλης, κατα αυτοδύναμο τρόπο, κοινοβουλευτικής πλειοψηφί- ας. Τα θέματα των συγκλίσεων και των συνεργασιών είναι θέματα που πάντοτε παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, ώστε να συγκροτείται το ευρύτερο δυνατό μέτωπο στη βάση συγκεκριμένων αρχών και συμφωνιών.

ΚΟΥΡΗΣ: Ως γενική αρχή κ. Εκπρόσωπε. Ο Πρωθυπουργός αν χάσει τη μάχη του Συνεδρίου, χάνει και την Πρωθυπουργία, όπως αφήνουν να εννοηθεί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός θα κριθεί απο τη μάχη την οποία θα δώσει αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Καμμία άλλη μάχη ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι έχει μπροστά του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τί εννοείτε με αυτό; Δεν υπάρχει απόφαση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το Συνέδριο;

ΡΕΠΠΑΣ: Εσείς ξέρετε να υπάρχει κάποια απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία να έχει δηλωθεί απο τον ίδιο...;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι, το αντίθετο. Επειδή δεν ξέρουμε τέτοια απόφαση...

ΡΕΠΠΑΣ: Και προσπαθείτε να βγάλετε εκ του αντιθέτου, συμπερασμα- τολογώντας...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή εσείς είπατε ότι καμμία άλλη μάχη δεν υπάρχει μπροστά του...

ΡΕΠΠΑΣ: Τη μάχη που θεωρεί ο Ελληνας Πρωθυπουργός ότι καλείται να δώσει και πρέπει να δώσει, είναι η μάχη απέναντι στα προβλήμα- τα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Αλλη μάχη ο Ελληνας Πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι έχει απέναντί του να δώσει και ασφαλώς, οι κομματικές διαδικασίες, μιας και σ' αυτές αναφέρεται ο κ. Σκουρής, δεν αποτελούν πεδίο μαχών.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είναι υποψήφιος;

ΡΕΠΠΑΣ: Νομίζω ότι ο κ. Σημίτης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι νιώθει μεγάλο το χρέος αντιμετώπισης των ευθυνών του ως Πρωθυ- πουργός και όταν έρθει η ώρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, θα το κάνει με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Πότε θα έρθει αυτή η ώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Αν σας πω πότε θα έρθει αυτή η ώρα, είναι σαν να αφαιρούμε τη δυνατότητα απο τον κ. Σημίτη να κρίνει εκείνος πότε ακριβώς το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας επιτάσσει να πάρει αυτή την απόφαση και να την ανακοινώσει.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Τα ίδια μας έλεγε και ο κ. Παπανδρέου...

ΡΕΠΠΑΣ: Συγκεκριμένη ερώτηση αν θέλετε να θέσετε...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα...

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει κανένα μαγείρεμα κ. Σταματόπουλε, καθ'ότι εμείς δεν αρεσκόμαστε στην μαγειρική, επειδή δεν είμαστε και "ανθρωποφάγοι" γιατί τα μαγειρέματα, εδώ, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις - ας χαριτολογήσουμε - αφορούν ανθρώπους! Εμείς δεν είμαστε "ανθρωποφάγοι" ώστε να μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας ανθρώπους!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μπρίφινγκ;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα είναι ο κ. Αθανασάκης.Θα γίνει και αύριο και μεθαύριο μπρίφινγκ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.02 run on Tuesday, 23 April 1996 - 6:51:30