Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 15-03-96

Greek Government Press Release Directory

From: "Hellenic Ministry of Press and Mass Media" <pegasus@compulink.gr>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 15/3/96

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΩΡΑ, 17:00)

* Σας είναι ήδη γνωστό ότι πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) το οποίο επέλεξε τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, που είναι ο μέχρι τώρα Αρχιπλοίαρχος Περικλής Ουσατζόπουλος. Στον κ. Πελοποννή- σιο θα απονεμηθεί ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για τις σημαντικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει.
* Στη συνέχεια συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και ασχολήθηκε με το εξόχως σημαντικό και πολιτικό θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Εγινε εμπεριστατωμένη συζήτηση. Δεν ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις, αλλά ορίσθηκαν το πλαίσιο και οι κατευθύνσεις. Με τις θέσεις αυτές οι οποίες θα εμπλουτισθούν με τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το θέμα αυτό θα έρθει και πάλι στη Διακομματική Επιτροπή, ώστε τελικώς από την Κυβέρνηση να λάβει την μορφή με την οποία θα κατατεθεί ως νομοσχέδιο σε εύθετο χρόνο.
* Σας είναι επίσης γνωστή η σχετική δήλωση, στην οποία προέβη ο κ. Πρωθυπουργός προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Δήλωση η οποία σας έχει ήδη διανεμηθεί. Αυτά από πλευράς μου. Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ενα ερώτημα επ'αυτού: Υπήρχε διαφορά απόψεων για το ποιός πρέπει να ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων, αν δηλαδή θα πρέπει να είναι Διακομματική Επιτροπή της Βουλής ή αν θα πρέπει να είναι δικαστικό όργανο; Εγινε συζήτηση επ'αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι ο έλεγχος των οικονομικών λειτουργιών των κομμάτων ανήκει αποκλειστικώς και μόνο στα ίδια τα κόμματα. Και μάλιστα μέσα από μία διαδικασία συνεννόησης διακομματικού χαρακτήρα, ώστε να εξασφαλίζονται και η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υπάρχει πραγματικός και όχι μόνο τυπικός έλεγχος. Τέτοιου είδους διακομματικός έλεγχος υπάρχει και σε άλλες δραστηριότητες και έχει αποδειχθεί αρκετά επιτυχής αυτή η επιλογή.

ΚΙΑΟΣ: Είπατε "ο έλεγχος των οικονομικών ανήκει στα ίδια τα κόμματα";

ΡΕΠΠΑΣ: Ο έλεγχος της χρηματοδότησης των κομμάτων γίνεται από Επιτροπή, η οποία έχει διακομματικό χαρακτήρα. Γίνεται από Επιτροπή εντός του πλαισίου των λειτουργιών της Βουλής, του Κοινοβουλευτισμού. Ισχύει η διάκριση των εξουσιών, η οποία επιτέλους αναφέρεται από πάρα πολλούς αλλά στην πράξη λησμονείται όταν πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις.

ΚΑΜΠΟΥΡΓΙΑΝΝΗ: Δηλαδή αποκλείεται η συνδρομή δικαστικών, λογιστών...

ΡΕΠΠΑΣ: Η Επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων θα έχει διακομματικό χαρακτήρα και θα μείνει - επαναλαμβάνω και πάλι - στο πλαίσιο της πολιτικής, στο πλαίσιο της λειτουργίας των κομμάτων, της Βουλής, των θεσμών του Κοινοβουλευτισμού.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Εως τώρα, ήταν έτοιμο ένα νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο είχε εγκριθεί από Διακομματική Επιτροπή και το οποίο ήταν νομοσχέδιο που θα έφερνε - απ'ό,τι ξέρουμε - το Υπουργείο Εσωτερικών προς ψήφιση στη Βουλή. Τί ήταν αυτό που δεν ήταν εντάξει και έκανε την Κυβέρνηση να εισάγει ένα καινούργιο νομοσχέδιο για το ίδιο θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, συζητούμε στη βάση του νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί - όπως είπατε και εσείς - το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή που ασχολήθηκε επί μακρόν με αυτό το θέμα. Υπάρχουν επιμέρους διαφορές μεταξύ των κομμάτων. Ενα θέμα στο οποίο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και έχουν εκφρασθεί είναι αυτό, για το οποίο μιλήσαμε μόλις πριν. Μετά τη σημερινή συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, η Κυβέρνηση θα φέρει το θέμα και πάλι στην Διακομματική Επιτροπή. Και τελικώς η Κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της και θα διατυπώσει το οριστικό κείμενο ενός νομοσχεδίου που θα αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

ΚΙΑΟΣ: Δηλαδή, η Κυβέρνηση έχει "μπούσουλα" το ίδιο το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σκουρής;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς.

ΚΙΑΟΣ: Και δεύτερον: Εχει προσθέσει, έχει τροποποιήσει διατάξεις του ή είναι το ίδιο με το οποίο προσέρχεται;

ΡΕΠΠΑΣ: Το νομοσχέδιο είναι κατά βάση το ίδιο. Συζητήσαμε τεχνικές λεπτομέρειες και διευθετήσεις, οι οποίες θα κάνουν πιο λειτουργική την ισχύ αυτού του νομοσχεδίου όταν καταστεί νόμος του Κράτους. Κατά βάση, το νομοσχέδιο το οποίο εισηγήθηκε σήμερα ο αρμόδιος καθ'ύλην Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, έγινε δεκτό από τους συναδέλφους. Και επαναλαμβάνω και πάλι: Απλώς θα εμπλουτισθεί με τον προβληματισμό που ανεπτύχθη σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Διακομματική Επιτροπή, ώστε να λάβει την τελική του μορφή μετά, με απόφαση οριστική που θα πάρει η Κυβέρνηση.

ΜΑΥΡΟΣ: Δεν ταιριάζει με αυτά που μας είπατε προηγουμένως.

ΡΕΠΠΑΣ: Απολύτως ταιριάζει.

ΜΑΥΡΟΣ: Εσείς μας είπατε: "Με τις θέσεις αυτές οι οποίες θα εμπλουτισθούν μετά από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το θέμα θα έρθει στη Διακομματική Επιτροπή, ώστε κ.λπ."...

ΡΕΠΠΑΣ: Βεβαίως και θα έλθει στη Διακομματική Επιτροπή.

ΜΑΥΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός μας είπε βγαίνοντας από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι συζητήθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός, αντιστοιχούν πλήρως στην εισήγηση που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το συγκεκριμένο θέμα και για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

ΜΑΥΡΟΣ: Μα, έχει συζητηθεί στη Διακομματική...

ΡΕΠΠΑΣ: Το γνωρίζω. Σας είπα ότι έχει γίνει επί μακρόν συζήτηση στη Διακομματική Επιτροπή. Υπάρχει σχετική εργασία και έχουν συμπέσει στις περισσότερες ρυθμίσεις όλες οι πλευρές. Με εξαίρεση θέματα τα οποία είναι πολύ συγκεκριμένα. Και μεταξύ των άλλων, είναι και αυτό για το οποίο μιλήσαμε μόλις πριν. Τα είπα αυτά, κύριε Μαύρο. Θα δείτε ότι έχουμε συζητήσει επ'αυτών που ρωτάτε.

ΜΑΥΡΟΣ: Εάν δεν πρόκειται για κάποια διαφορά μεταξύ της νυν και της πρώην Κυβερνήσεως, το Υπουργικό Συμβούλιο συζητούσε σήμερα επί τρεις ώρες, για ποιό πράγμα; Για κάτι που έχει ήδη συζητηθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά, κύριε Μαύρο, ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό, έχει νευραλγική σημασία ιδιαιτέρως σήμερα. Υπάρχουν προβλήματα στις σύγχρονες κοινωνίες και στην ελληνική ιδιαιτέρως, τα οποία επιβάλλουν με τη δέουσα προσοχή και ευθύνη να προσεγγί- ζουμε ο,τιδήποτε έχει σχέση με τη λειτουργία των κομμάτων, ιδιαιτέρως δε με τις πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων. Και η Κυβέρνηση στα πλαίσια αυτά συζήτησε λεπτομερώς αυτό το θέμα.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά βάση, ο προβληματισμός αναπτύχθηκε με βάση το νομοσχέδιο που έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Εκτός, λοιπόν, από το θέμα του ποιός θα ελέγχει, σε ποιά άλλα σημεία αναπτύχθηκε ο προβληματισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο προβληματισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν προβληματισμός εφ'όλης της ύλης. Αφορούσε το μεγάλο αυτό κεφάλαιο που λέγεται χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ελλάδα σήμερα. Και πιστεύω ότι οι απόψεις που ακούστηκαν μαζί με την δέσμευση που ανέλαβαν συνάδελφοι Υπουργοί να καταθέσουν και εγγράφως κάποιες προτάσεις - οι οποίες θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρώς υπόψη - εντός των επόμενων ημερών, θα έχουν ως συνέπεια το νομοσχέδιο αυτό να κατατεθεί - επαναλαμβάνω και πάλι - στη Διακομματική Επιτροπή, ώστε αμέσως μετά, με απόφαση της Κυβέρνησης να λάβει την τελική μορφή και να κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή. Εγινε συζήτηση για όλο αυτό το μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο, που λέγεται χρηματοδότηση των κομμάτων. Δεν μείναμε μόνο - όπως καταλαβαίνετε - στις τεχνικές ρυθμίσεις τις οποίες περιέχει αυτό το νομοσχέδιο. Εγινε μία ευρύτατη πολιτική συζήτηση. Είναι πολιτικό όργανο το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Υπάρχει προβληματισμός να θεσπισθεί ένα "πλαφόν" στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων; Και δεύτερο: Υπάρχει προβληματισμός να γίνεται γνωστή η ταυτότητα του δωρητή;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ήδη ότι δεν υπάρχει απλώς προβληματισμός, υπάρχει απόφαση επ' αυτού. Υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι για ποσά τα οποία ξεπερνούν τις 200.000 δραχμές πρέπει να αναφέρεται ρητά το φυσικό πρόσωπο το οποίο χορηγεί αυτό το χρηματικό ποσό. Εχουν γίνει αυτές οι ρυθμίσεις. Εμείς σήμερα συζητούμε για τις διαδικασίες ελέγχου εκείνες οι οποίες θα διασφαλίζουν την ύπαρξη πλήρους διαφάνειας για τις πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων. Και πρέπει να σας πω - αναφέρεται και στη δήλωση που έκανε ο κ. Πρωθυπουργός βγαίνοντας από τη συνεδρίαση, στην κατακλείδα της δήλωσης - ότι είναι θέση της Κυβέρνησης να μην υπάρχει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα πέραν του ποσοστού στο οποίο η χρηματοδότηση αυτή κυμαίνεται σήμερα.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Τότε γιατί ο κ. Σημίτης είπε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί "πλαφόν" για τις χορηγήσεις, είτε κρατικές είτε ιδιωτικές προς τα κόμματα, αφού υπάρχει ήδη;

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχει νόμος που προβλέπει αυτή τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Από εκεί και πέρα θέλουμε ένα νομοσχέδιο που συνολικώς θα αντιμετωπίζει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Και θέλουμε - επαναλαμβάνω και πάλι - να διασφαλίσουμε μηχανισμούς ελέγχου ότι οι αποφάσεις που σε πολιτικό επίπεδο έχουν ληφθεί και με νόμους έχουν ρυθμισθεί να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Ωστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά για τις σχέσεις και τις λειτουργίες των κομμάτων με οικονομικούς παράγοντες ή - εν πάσει περιπτώση - με τις πηγές από τις οποίες χρηματοδοτούνται τα κόμματα. Αυτή είναι η αγωνία και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης. Και πάνω σε αυτή τη βάση αναπτύχθηκε διάλογος. Και πάνω σε αυτή τη βάση επιχειρεί η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων ώστε να υπάρξει ένας νόμος που θα αντιμετωπίζει τελεσίδικα αυτό το θέμα.

ΜΑΥΡΟΣ: Οταν λέτε περιορισμό των εκτάκτων εισφορών εννοείτε ότι ορίζεται όριο ανώτατης δυνατής εισφοράς ιδιώτη;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι πρόωρο να πούμε ποιά ακριβώς θα είναι αυτά τα "πλαφόν". Εγινε συζήτηση, βεβαίως, για ρυθμίσεις που αφορούν και τον καθορισμό "πλαφόν".

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ: Απ' ό,τι γνωρίζουμε στο νομοσχέδιο που είχε καταλήξει η Νομαρχιακή Επιτροπή προβλεπόταν η σύσταση επιτροπής ελέγχου συγκροτούμενης απο τρία μέρη: Από δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βουλευτές και κόμματα. Ποιό είναι το σκεπτικό με το οποίο επανεξετάζε- ται αυτή η εισήγηση; Και δεύτερον συζητήθηκαν και οι κυρώσεις που θα υπάρχουν για κόμματα ή πολιτικούς που θα κινούνται πέρα από τα όρια που θα ορισθούν.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι ο προβληματισμός, ασφαλώς, κυμάνθηκε και στα θέματα τα οποία αναφέρατε. Στις κυρώσεις, δηλαδή, οι οποίες πρέπει να προβλέπονται όταν υπάρχει παράβαση ή παραβίαση των διατάξεων αυτού του νομοσχεδίου, όταν θα έχει καταστεί νόμος και θα έχει την ισχύ νόμου. Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν θα σας γίνουν γνωστές. Αυτή την ώρα υπάρχει προβληματισμός για το ποιές θα είναι αυτές οι ποινές. Αν θα φτάνουν σε πρόστιμα και σε ποιά όρια θα κινούνται αυτά τα πρόστιμα. Αν θα ξεπερνούν αυτή την ποινή και θα φθάνουν μέχρι την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όποιου έχει παραβεί μια τέτοια διάταξη του νόμου ο οποίος πρόκειται να ψηφισθεί. Και βεβαίως η θέση την οποία έχει η Κυβέρνηση ως προς το όργανο το οποίο πρέπει να είναι αυτό που θα επιμελείται του ελέγχου - επαναλαμβάνω και πάλι - θέση της Κυβέρνησης είναι ότι με το θέμα αυτό ασχολείται το Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα. Και στα πλαίσια ακριβώς της διάκρισης των εξουσιών δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση. Αλλά το διακομματικού χαρακτήρα και σύνθεσης, αυτό όργανο πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι και αποτελεσματικό αλλά και να μην αφήνει την παραμικρή υποψία ότι ο έλεγχος είναι τυπικός και δεν είναι ουσιαστικός. Και θα είναι ουσιαστικός.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Τί νεότερο ανακοινώσιμο υπάρχει σήμερα για τις σχέσεις Ελλάδας - FYROM; Εγινε σήμερα μια συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τον εδώ εκπρόσωπο της FYROM. Και λεγόταν ότι θα γίνει συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο γι' αυτό το θέμα.

ΡΕΠΠΑΣ: Στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε ο,τιδήποτε σχετικό με αυτό το θέμα. Δεν έγινε καν η παραμικρή νύξη. Από εκεί και πέρα, επιδιώκουμε βελτίωση των σχέσεων με το κράτος των Σκοπίων. Γνωρίζετε ήδη ότι στα πλαίσια της ενδιάμεσης συμφωνίας έχουμε αντιπροσωπεία διπλωματικού χαρακτήρα του κράτους των Σκοπίων στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Γραφείου των Σκοπίων επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Ελληνα Πρωθυπουρ- γό και τον Υπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια της εθιμοτυπίας.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συζητήθηκε παρά το ότι - όπως είχε ανακοινωθεί - αποτελούσε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, λόγω του ότι είχε παρέλθει πλέον ο χρόνος. Και το θέμα αυτό έμεινε για συζήτηση σε μια επόμενη συνεδρίαση.

ΚΙΑΟΣ: Ούτε η πολιτική της Κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ; Επειδή είχατε ανακοινώσει ότι θα γίνει συζήτηση και γι' αυτό το θέμα.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έγινε συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

ΚΙΑΟΣ: Για το "πόθεν έσχες";

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συζητήθηκε ο,τιδήποτε άλλο. Εγινε μια εκτεταμένη λεπτομερειακή συζήτηση πάνω στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η συνάντηση Πρωθυπουργού - Αρσόφσκι που διήρκεσε 30 λεπτά, ήταν μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι, εθιμοτυπικού χαρακτήρα ήταν η συζήτηση. Και ασφαλώς ο κ. Αρσόφσκι θα εξέφρασε, με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, την επιθυμία - φαντάζομαι - της χώρας του να έχουμε καλύτερες σχέσεις. Αλλά αυτή είναι και η δική μας επιθυμία. Δεν νομίζω ότι όταν υπάρχουν τέτοιες συναντήσεις εκφράζεται η διάθεση να γίνουν οι σχέσεις μας οξύτερες ή να γίνουν χειρότερες. Η επιθυμία που εκφράζεται είναι να γίνουν οι σχέσεις καλύτερες. Και αυτό έκανε και ο κ. Αρσόφσκι αλλά και η δική μας η πλευρά. Αυτό δεν φαντάζομαι να αποτελεί είδηση για σας. Είσθε έμπειροι σ' αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.02 run on Tuesday, 19 March 1996 - 3:52:55