Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-23

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 1998 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρία απανθρακωμένα πτώματα και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε στο Θερμαϊκό Κόλπο, όταν ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο ρυμουλκό "Αγιος Γεώργιος". Βατραχάνθρωποι του λιμενικού κατάφεραν να προσεγγίσουν το σκάφος που έχει προσαράξει στα αβαθή και βρήκαν τρία πτώματα, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος. Η κατάσταση των πτωμάτων ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε την αναγνώρισή τους, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο ρυμουλκό ήταν οι Ιωάννης Κατράκης κυβερνήτης, Γεώργιος Τόσκας μηχανικός, Κυριαζής Κολιοτσίδης λιπαντής και Παντελής Μπούφτας, ναύτης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το ρυμουλκό πήγαινε να βοηθήσει το δεξαμενόπλοιο "Γκόλντεν Κρήτη", στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά, ενώ αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες για το πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο "Αγιος Γεώργιος". Πάντως η φωτιά στο δεξαμενόπλοιο τέθηκε υπό έλεγχο.

Μετατοπίζεται προς τα ανατολικά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το τελευταίο 24ωρο τη δυτική, κεντρική, νότια και βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους, η ένταση των οποίων τοπικά στα πελάγη έφθανε και τα 10 μποφόρ. Ηδη η κακοκαιρία εμφανίζει σημάδια ύφεσης από τα δυτικά, ενώ το βράδυ και αύριο αναμένεται να πλήξει τη βορειοανατολική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε το πρωί, με καταρρακτώδη βροχή και πολύ ισχυρούς ανέμους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει για μια τουλάχιστον ώρα το αεροδρόμιο του Ελληνικού και είναι χαρακτηριστικό ότι η πτήση από Κέρκυρα για Αθήνα προσγειώθηκε στα Χανιά, ενώ ματαιώθηκαν άλλες δύο πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Την ίδια ώρα δεμένα στα λιμάνια ήταν τα πλοία που προορίζονταν από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και η Θεσσαλονίκη όπου εκτός από την καταιγίδα επικρατούσαν και θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα να ξερριζωθόυν δέντρα, να ξηλωθούν διαφημιστικές πινακίδες, να γίνουν ζημιές σε αυτοκίνητα και να σημειωθούν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν η Αργολίδα, όπου κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν ολόκληρα ποιμνιοστάσια και πολλά ζώα πνίγηκαν. Σοβαρά προβλήματα, τέλος, αντιμετώπισε και η περιοχή της Λαμίας, μεγάλο μέρος της οποίας μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη.

Ο υπερδιπλασιασμός των νέων χρηστών σε ναρκωτικά, αλκοόλ και τσιγάρο ανάμεσα στους μαθητές, μέσα στην τελευταία πενταετία, αποτελεί σήμα κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, τόνισε σήμερα ο καθηγητής ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα ερευνών που έγιναν σε μαθητές και ενήλικες από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η αύξηση του ποσοστού των νέων στα ναρκωτικά συμβαδίζει με την άποψη ότι υπάρχουν ορισμένα ακίνδυνα ναρκωτικά, όπως η ινδική κάναβη. Χρήση ναρκωτικών ουσιών σήμερα κάνουν το 18% των αγοριών και το 10% των κοριτσιών, ενώ τα ποσοστά ανεβαίνουν στις αμέσως μεγαλύτερες ηλικίες τα οποία φτάνουν σε 32% στους άνδρες και 12% στις γυναίκες. Οσον αφορά το κάπνισμα, τουλάχιστον το 40% των μαθητών, ηλικίας 17-18 ετών, καπνίζουν, ενώ αύξηση παρουσιάζεται και στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καθώς το 16% των αγοριών και το 9% των κοριτσιών καταναλώνουν πάνω από δέκα φορές το μήνα αλκοόλ.

Την ύπαρξη επιστολής προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ, επιβεβαίωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Σύμφωνα πάντως με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο κ. Πάγκαλος καλεί την Αμερικανίδα ομόλογό του να συμβάλλει, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί μια διέξοδος στο θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών εξωτερικών και αμύνης, ενόψει και της επίσκεψης του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, την Πεμπτη στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και η κυβέρνηση έχει προδιαγράψει με σαφήνεια την πορεία της, όπως την προσδιόρισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, με ενδιάμεσους στόχους το συνέδριο, τις ευρωεκλογές, την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τις εθνικές εκλογές του 2000. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να επισπεύσει τις εκλογές, αφού η πορεία προς την ΟΝΕ είναι απόλυτα επιτυχής. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ για διασπάθηση του δημοσίου χρήματος, ο κ. Ρέππας προκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εφόσον έχουν στοιχεία, ώστε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε ο πρόεδρος της Κροατίας Φράνιο Τούτζμαν που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν οι δύο πλευρές τονίστηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης ιδιαίτερα στις εμπορικές και οικονομικές ανταλλαγές. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών υπέγραψαν δύο συμφωνίες, η μία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Ο Κροάτης πρόεδρος είχε διαδοχικές συναντήσεις και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το μεσημέρι και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου νυν πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο πρίγκηπας Κάρολος επισκέφθηκε το δημαρχείο της Αθήνας, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης χωρίς όμως να παραλείψει να αναφερθεί στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. . Στη συνέχεια ο Κάρολος επισκέφθηκε το βράχο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κι αυτός ζήτησε την παρέμβασή του για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα.

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας αρχίζει από αύριο μέχρι και την Παρασκευή για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των συγκοινωνιών. Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η πρωτεύουσα την Τετάρτη και την Παρασκευή. Σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση του τομέα των σιδηροδρόμων. Για διάλυση του κράτους και για μοντέλο κακοδιαχείρισης, σπατάλης και φαυλότητας στις αστικές συγκοινωνίες, κατηγόρησε η ΝΔ την κυβέρνηση.

Ταύτιση απόψεων με τα περισσότερα αιτήματα των συνδικαλιστών διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση η ΝΔ υιοθέτησε την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα δύο εκατ. δρχ. και τάχθηκε υπέρ του διπλασιασμού των επιδομάτων ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου καταβολής τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η καταιγίδα που έπληξε το πρωί την Αθήνα δεν πτόησε ένα νεαρό ληστή, να πραγματοποιήσει τη ληστεία της ημέρας. Στόχος του ήταν το υποκατάστημα της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε το ποσό αυτό και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Συνελήφθη η Μαρία Ρουτσοπούλου, 47 χρόνων, Εφοριακός υπάλληλος της ΚΒ ΔΟΥ Αθηνών γιατί ζήτησε από τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου Γιώργο Πανουτσόπουλο 700. 000 δρχ, προκειμένου να του κλείσει ευνοϊκά τα βιβλία για την πενταετία 1988-93. Στην υπόθεση ενέχεται και ο λογιστής του Πανουτσόπουλου, Κώστας Σμυρνής 27 ετών, που συνελήφθη ως μεσάζων. Ο Πανουτσόπουλος είχε ειδοποιήσει σχετικά την Αστυνομία και οι δύο δράστες συνελήφθησαν, όταν στην κατοχή τους βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τα χρήματα επιστράφηκαν στον Πανουτσόπουλο ενώ η εφοριακός υπάλληλος και ο λογιστής θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η ύπαρξη αυθαιρέτων κατοικιών σε δάση και δασικές εκτάσεις, διέταξε σήμερα ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης. Την έρευνα θα πραγματοποιήσουν οι δασάρχες Πειραιά και νήσων, οι οποίοι θα πρέπει μέσα σε 30 ημέρες να αναφέρουν τα αυθαίρετα, αλλά και αν παρατηρείται διαπλοκή παρανόμων πράξεων και παραλείψεων συναρμοδίων υπηρεσιών. Επίσης, ο εισαγγελέας ζητεί από τους δασάρχες να του αναφέρουν αν έχει ενημερωθεί ο νομάρχης για τα παράνομα κτίσματα και αν έχει εκδόσει απόφαση κατεδάφισης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Καλλιθέας-Ιωαννίνων, για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Β'εθνικής, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, επειδή ήταν κλειστό το γήπεδο Ταύρου, όπου θα γινόταν ο αγώνας! Ο Δήμος Ταύρου έκλεισε το γήπεδο μετά από υπόδειξη γεωπόνου, ο οποίος υποστήριξε ότι αν γινόταν το παιχνίδι κινδύνευε ο χλοοτάπητας.

Προς το τέλος του φαίνεται να βαδίζει το σήριαλ Ιορντανέσκου μετά τις σημερινές τοποθετήσεις του Ρουμάνου τεχνικού και του προέδρου της ΕΠΟ Αλημίση, που με κοινή τους ανακοίνωση υποστηρίζουν πως ουδέποτε ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε την πρόθεση να σπάσει το συμβολαιό του με την εθνική και ότι όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι τελείως αναληθή. Τώρα, το μόνο που μένει είναι η τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και οι κινήσεις των παραγώντων στην ΕΠΟ που δεν θέλουν τον Ιορντανέσκου στο τιμόνι της εθνικής.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Περιορισμένη άνοδο 0,54% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και έκλεισε στις 2477,26 μονάδες, αν και στην αρχή της συνεδρίασης ο δείκτης ξεπέρασε το φράγμα των 2. 500 μονάδων καταγράφοντας άνοδο μέχρι και 1,60% για να μειωθεί στη συνέχεια, καθώς επεκράτησαν ρευστοποιήσεις. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 62,1 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,28%, Λήζινγκ άνοδος 0,15%, Ασφάλειες άνοδος 1,65%, Επενδύσεις πτώση 0,23%, Κατασκευές άνοδος 3%, Βιομηχανίες άνοδος 0,64%, Διάφορες άνοδος 0,31%, Συμμετοχών άνοδος 2,84%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντική άνοδο 3,24%.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,44, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 480,17, ελβετικό φράγκο προς 206,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,39, τη λίρα Κύπρου προς 577,02 και την ECU προς 334,95 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανυποχώρητη παραμένει η Ιταλία στις πιέσεις τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και της Τουρκίας, για οικονομικά αντίποινα και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, σε περίπτωση που δεν εκδόσει τον κούρδο ηγέτη, Οτσαλάν, στην Αγκυρα. Με επιστολή του στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιταλίας, Κοριέρε ντέλα Σέρα, ο πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα υπεραμύνεται της θέσης που έχει πάρει η κυβέρνηση του, κατηγορώντας την Τουρκία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας παράλληλα, οτι ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει η Αγκυρα στα ιταλικά προϊόντα είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μέχρι στιγμής έχει εκφράσει μόνο φραστικά στην υποστήριξή της προς την Ιταλία. Για το θέμα αυτό θα συζητήσει ο Ντ'Αλέμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, στις Βρυξέλλες. Πολιτικοί αναλυτές ωστόσο, εκτιμούν οτι η Ρώμη περιμένει ίσως μία σανίδα σωτηρίας από τη Γερμανία, η οποία ενδέχεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Οτσαλάν. Η Τουρκία από την πλευρά της, φέρεται να προτιμά μία τέτοια τροπή, ωστόσο θα εφεσιβάλει κατά της απόφασης του ιταλικού δικαστηρίου, για κατ'οίκον περιορισμό του Οτσαλάν.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το ακριβές αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Αλβανία, για το νέο σύνταγμα της χώρας. Οπως ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, στις κάλπες προσήλθε το 59% του εκλογικού σώματος, το οποίο με ποσοστό που ξεπερνά το 90% ενέκρινε το νέο σύνταγμα. Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, έκανε λόγο για "πολιτική μαφία της εξουσίας, η οποία μεθοδεύει τα αποτελέσματα" καλώντας παράλληλα, τους οπαδούς του κόμματός του να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το δημοψήφισμα διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι είχαν εκφρασθεί φόβοι για τυχόν επεισόδια από οπαδούς του Μπερίσα.

Την άρση της απαγόρευσης εξαγωγών βρετανικού βοδινού, η οποία ίσχυε περισσότερο από δύο χρόνια εξαιτίας της νόσου των τρελών αγελάδων, αποφάσισαν σημερα οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η απόφαση αυτή, που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των 15 μελών της ΕΕ, ανοίγει τον δρόμο για να αποφασιστεί η άρση της απαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν τελικές επιθεωρήσεις στη Βρετανία από υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μόλις επιστρέψουν στις Βρυξέλλες, θα οριστεί η ημερομηνία των πρώτων εξαγωγών.

Με ισχυρή δόση αντιβιοτικών προσπαθούν οι γιατροί να θεραπεύσουν τον ρώσο πρόεδρο, Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος εισήχθη χθες στο νοσοκομείο της Μόσχας με υψηλό πυρετό, και όπως διεγνώσθη αργότερα η αιτία ήταν πνευμονία. Ωστόσο, παρά την κατάσταση της υγεία τους ο Γιέλτσιν συναντήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο με τον κινέζο ομόλογό του, Ζιάνγκ Ζεμίν, συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 40 λεπτά και είχε στόχο τη χάραξη νέας στρατηγικής σχέσης φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμα να πουν πόσο θα παραμείνει ο Γιέλτσιν στο νοσοκομείο, εικάζεται όμως οτι σε περιπτώσεις πνευμονιών, το μίνιμουμ θεραπείας είναι δύο εβδομάδες.

Κυριολεκτικά μέσα στον πάγο βρίσκεται η κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους που έχει ενσκήψει τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Στη Ρουμανία τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι, ενώ στην Πολωνία το θερμόμετρο έπεσε στους -26 βαθμούς και οι νεκροί φθάνουν τους 33. Ενώ όμως στην βόρεια Ευρώπη επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, το Βιετνάμ επλήγη απο τυφώνα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους περισσότερα απο 90 άτομα και περίπου δύο εκατομμύρια να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η κρίση με το Ιράκ απεσοβήθη, ο Σαντάμ Χουσεϊν όμως συνεχίζει να προκαλεί κραδασμούς στη Δύση. Για την ανατροπή του συμφώνησαν να συνεργασθούν με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ οργανώσεις της ιρακινής αντιπολίτευσης. Οι ηγέτες των 15 αντιπολιτευόμενων ιρακινών οργανώσεων συναντήθηκαν στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου συζητήθηκαν τρόποι και μέθοδοι για την απομάκρυνση του Χουσεϊν από την εξουσία.

ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα περιοριστούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, αλλά και διαστήματα με ήλιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Tuesday, 24 November 1998 - 3:12:06 UTC