Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-19

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαρωτικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πετσάλνικου, ιδρύεται αρχηγείο αστυνομίας, αναμόρφωνεται το σύστημα κρίσεων και προαγωγών, προχωρούν οι διαδικασίες για ορθή κατανομή του αστυνομικού προσωπικού και γίνεται αναδιάταξη όλων των αστυνομικών τμημάτων στην Αττική. Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε επίσης ότι επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες για τους επίορκους αστυνομικούς και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε επίσης ότι από τη Δευτέρα πυκνώνουν οι πεζές περιπολίες στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ αποδεσμεύονται αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 4. 000 άνδρες που θα ριχθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κύκλο επισκέψεων σε σχολεία αρχίζουν σύντομα ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας, με στόχο να συζητήσουν και να ενημερώσουν μαθητές και καθηγητές για το νέο θεσμό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Κάθε πρωί θα πίνουμε τον καφέ μας στα σχολεία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο και δήλωσε ανυποχώρητος στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Παιδείας απέδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο και την αβεβαιότητα του καινούργιου και τόνισε ότι στόχος του νέου συστήματος είναι να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους και να μην υπάρξει αποκλεισμός των μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Αρσένης εξήγγειλε ότι σύντομα θα συγκροτηθούν 70 καινούργια τμήματα στα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι στα λύκεια θα γίνεται διαφορετικού τύπου δουλειά από το παρελθόν και ότι στις εξετάσεις οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε θέματα που ήδη έχουν διδαχθεί μέσα στην τάξη. Στο μεταξύ για την Κυριακή κλείστηκε το ραντεβού του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία μαθητών και σπουδαστών που αντιδρούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθιση, ενώ στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται καθημερινώς ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Σε διάλογο το 1999 παρέπεμψε ο πρωθυπουργός τη συζήτηση των βασικών αιτημάτων της ΓΣΕΕ, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Στη σημερινή συνάντηση που είχε ο κ. Σημίτης με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών τους, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η στήριξη των χαμηλόμισθων και των ανέργων, οι οποίοι εκτός από τα ειδικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα οφεληθούν και από τις γενικότερες επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής, όπως η πτώση του πληθωρισμού και η μείωση των επιτοκίων και των έμμεσων φόρων. Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού δεν ικανοποίησαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία όπως είναι γνωστό έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.

Επιχείρηση "σκούπα" για την απομάκρυνση των παιδιών των φαναριών διοργανώνουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Υγείας - Πρόνοιας. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στις οικογένειές τους, αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν, ή να τύχουν της φροντίδας της πολιτείας αν είναι ορφανά ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας, περίπου τρείς χιλιάδες παιδιά βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, δίπλα στα φανάρια, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν "το μεροκάματο του τρόμου", αφού συχνά βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Υπολογίζεται ότι το 78% απ'αυτά προέρχονται από την Αλβανία, το 12% από άλλες βαλκανικές χώρες και το 10% είναι τσιγγανάκια.

Νέα επεισόδια προσπάθησε να δημιουργήσει ομάδα αναρχικών, που συνεπλάκη με φοιτητές της Νομικής Σχολής, καθώς επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν έξι φοιτητές που πρόσκεινται στην ΚΝΕ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι αναρχικοί εξαφανίστηκαν. Προηγουμένως οι νεαροί είχαν προκαλέσει ζημιές στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια. Το απόγευμα εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός στα γραφεία του ΚΚΕ στου Ζωγράφου. Στο μεταξύ, με ξεχωριστές δικογραφίες παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο η πρώτη ομάδα των 32, από τους 122 νεαρούς, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί διώξη για τα γνωστά επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Από τους 32 νεαρούς, οι 30 ζήτησαν αναβολή της δίκης, ο ένας ήταν απών και ο άλλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Αύριο θα παραπεμφθεί στο ίδιο δικαστήριο η δεύτερη ομάδα των νεαρών, ενώ για τους 27 ανήλικους που συνελήφθησαν η υπόθεση διαχωρίστηκε και καθορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης των δημάρχων Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έστειλαν τελεσίγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών να τους χορηγήσει 60 δισ δρχ, τα οποία όπως υποστηρίζουν τους ανήκουν, γιατί διαφορετικά θα προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, μέχρι και 50%, γεγονός που θα επιβαρύνει τον πληθωρισμό και θα συμβάλει αρνητικά στην πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Ο υπουργός εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για παράνομες αυξήσεις, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα και κατήγγειλε ότι ποσά που προορίζονταν για μισθοδοσία των υπαλλήλων, διατέθηκαν για προεκλογικούς σκοπούς.

Τη χορήγηση του επιδόματος παραγωγικότητας και στους κληρικούς, ζήτησε το πρωί από την Αρναία της Χαλκιδικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος και κάλεσε τους οικονομικούς υπουργούς να χορηγήσουν άμεσα το επίδομα αυτό, κάνοντας λόγο για προκλητική και χωρίς δικαιολογία εξαίρεση του κλήρου. Στην ίδια ομιλία άσκησε έμμεση κριτική στις διοικητικές αλλαγές που έχουν γίνει στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ύπαιθρος ερημώνει και οι μόνοι που παραμένουν είναι οι κληρικοί. Αναφερόμενος στο χώρο της εκκλησίας είπε ότι έχει πολύ λιγότερα σκάνδαλα από άλλους χώρους.

Τα δόντια του είναι αποφασισμένος να δείξει ο χειμώνας, καθώς από σήμερα και μέχρι την Τρίτη, αναμένεται κύμα κακοκαιρίας, με μικρά μόνο διαλείμματα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, χιόνια ακόμη και στα πεδινά, τουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφανισή τους στα γύρω ορεινά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στα τελωνεία της Βορείου Ελλάδος, στους Κύπους, του Προμαχώνα και των Ευζώνων, καθώς δεν γίνονται εκτελωνισμοί, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, που ζητούν να μη συγχωνευθεί το ταμείο τους με άλλα ταμεία. Στα τελωνεία δεν λείπουν ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας και των οδηγών φορτηγών, κυρίως αυτών που μεταφέρουν ευπαθή εμπορεύματα. Μετ'εμποδίων όμως γίνονται και οι οι εκτελωνισμοί των αυτοκινήτων, μετά μάλιστα και την αυξημένη κίνηση λόγω της μείωσης της τιμής των ΙΧ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατατέθηκε το μεσημέρι στη βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα του ΟΣΕ. Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η τακτοποίηση των χρεών του ΟΣΕ από το δημόσιο, η μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η κύρωση του Γενικού Κανονισμού των εργαζομένων και του Κανονισμού Ωρών Εργασίας και Ανάπαυσης του Προσωπικού, ενώ ρυθμίζονται και θέματα δευτερευουσών απολαβών του προσωπικού. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν αρκετά δρομολόγια των τρένων.

Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής έκανε την εμφανισή του σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, το οποίο οδηγήθηκε και από τους υπουργούς Μεταφορών Μαντέλη και ΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτη. Πρόκειται για ένα μοντέλο της Τογιότα, που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το 2000, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι -αυτή τη φορά Αλβανών- που εξωθούσε τα τρία παιδιά του και δύο ανήψια του στην επαιτεία. Αρχικά, συνελήφθη η μητέρα των παιδιών στο εμπορικό κέντρο της πόλης, η 34χρονη Μιμόζα Λόλια τα δύο δίδυμα αγοράκια της, ηλικίας μόλις 4 χρόνων, ενώ στην ανάκριση προέκυψε ότι υπήρχε και δεύτερο στέκι, όπου έστελνε μαζί με το συζυγό της την 11χρονη κόρη τους και δύο ανήψια 11 και 12 χρόνων.

Για τις 18 Μαρτίου ανέβαλε την υπόθεση του πολύκροτου ναυαγίου "Κωστάκος" το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκοταν μόνο ο ύπαρχος του πλοίου "Σάμαινα" Κ. Τζοάνος, καθώς ο πλοίαρχος Μαθιός Πνευματικάκης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σάμου με καρδιακά προβλήματα. Η κατηγορία ήταν για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Σκηνές από αστυνομική ταινία θύμιζε η απελευθέρωση Αλβανού επιχειρηματία από συμπατριώτες του που ζητούσαν λύτρα για την απελευθερωσή του. Αλβανική σπείρα, που απήγαγε την Κυριακή τον Σπύρο Παπά, ζητούσε 14 εκατομ. δρχ για να τον απελευθερώσει, χρήματα που τους έδωσε ο αδελφός του επιχειρηματία, ο οποίος, όμως, είχε προηγουμένως συνενοηθεί με την αστυνομία. Τελικά, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, απελευθερώθηκε ο Παπάς και συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους πέντε απαγωγείς.

Ακινητοποιήμενα θα παραμείνουν απόψε από τις εννέα το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας ο ηλεκτρικός και τα πράσινα λεωφορεία, εξαιτίας της στάσης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Η ταλαιπωρία του κοινού θα συνεχιστεί όμως και αύριο, καθώς στάσεις εργασίας στην αρχή και το τέλος κάθε βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το θρίλερ μυστηρίου με τον Ιορντανέσκου, τελικά, εξελίσσεται όπως τα περισσότερα ποδοσφαιρικά θέματα στη χώρα μας σε κωμωδία του παραλόγου, με αθέατους πρωταγωνιστές, για μία ακόμη φορά, τους παράγοντες-υπαλλήλους των συμφερόντων μεγάλων ΠΑΕ, αυτούς που έχουν φέρει το άμοιρο ποδοσφαιρό μας στο χάλι που βρίσκεται και επιμένουν να το καταδιώκουν μέχρι το σημείο που και ο πιο φανατικός οπαδός του το.. . ρίξει στην άρση βαρών! Χωρίς να βγουν φανερά -αυτό ποτέ δεν το κάνουν- δημιούργησαν αρνητικό κλίμα, λίγο πριν από τον αγώνα με την Αλβανία, και πιο πριν άλλα προβλήματα στον προπονητή, που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα, ενώ τώρα διοχετεύουν αρνητικά σχόλια για την αξία του Ιορντανέσκου, ενός καταξιωμένου προπονητή σε ολόκληρη την Ευρώπη, θέλοντας να επαναφέρουν στο τιμόνι της εθνικής τους μαθητευόμενους γέροντες, που μπορεί να μη γνωρίζουν τίποτα από το σύγχρονο ποδόσφαιρο -μερικές φορές ούτε καν από ποδόσφαιρο- μόνο και μόνο επειδή είναι πειθήνια οργανά τους...

Με την Ολύμπια στη Λουμπλιάνα, από την οποία χάνει συνεχώς από το 1997, αγωνίζεται στις 9 το βράδυ ο ΠΑΟΚ, για την Ευρωλίγκα. Ο πολύ δύσκολος αυτός αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Δικέφαλου του Βορρά, για κάτι καλό στον ομιλό του μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το ΣΤΑΡ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών καθώς και οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών ξεπέρασε τις 2. 400 μονάδες κλείνοντας στις 2. 433,85 με υψηλά κέρδη 3,45%. Ο όγκος των συναλλαγών "εκτινάχθηκε" στα 85,7 δισ. δρχ. Πρωταγωνιστές και στη σημερινή συνεδρίαση ήταν οι Τραπεζικές μετοχές καθώς και η μετοχή του ΟΤΕ για τις οποίες σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον ξένων χαρτοφυλακίων. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 4,69%, Λήζινγκ πτώση 2, 84%, Ασφάλειες άνοδος 2,18%, Επενδύσεις άνοδος 2,46%, Κατασκευές πτώση 0, 57%, Βιομηχανίες άνοδος 1,77%, Διάφορες άνοδος 1,64%, Συμμετοχών άνοδος 0, 73%. Με άνοδο 0,94% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε αναμένεται να αρχίσει η πρώτη φάση της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από τη Δυτική Οχθη, όπως προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, μετά το πράσινο φως που άναψε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Την απόφαση έλαβε το ισραηλινό κοινοβούλιο, με επτά ψήφους υπέρ και πέντε κατά, αποδεχόμενο οτι οι Παλαιστίνιοι έχουν εκπληρώσεις τις αρχικές υποχρεώσεις τους, που αφορούν την πάταξη της τρομοκρατίας, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από τη Δυτική Οχθη, από τον Ιανουάριο του 1997, όταν το Ισραήλ παρέδωσε στους Παλαιστινίους το μεγαλύτερο μέρος της Χεβρώνας.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στις σχέσεις Ιταλίας-Τουρκίας, με αφορμή τη σύλληψη του κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, τον οποίο η Ρώμη δεν φέρεται διατεθειμένη να εκδώσει στην Αγκυρα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, αφού κατηγόρησε την Ιταλία οτι υποθάλπει την τρομοκρατία, σήμερα απέρριψε το αίτημα του ιταλού ομόλογού του, Μάσιμο Ντ'Αλέμα να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσουν για το επίμαχο θέμα. Ηδη πολλές τουρκικές εταιρίες και καταστήματα προχωρούν σε οικονομικά αντίποινα κατά της Ιταλίας. Ο δήμος της Σμύρνης απέκλεισε την μεγάλη ιταλική εταιρία "Πιρέλι" από μειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ πολλά τουρκικά ταξιδιωτικά γραφεία προχωρούν στην ακύρωση εκδρομών στην Ιταλία. Σήμερα, η τουρκική αστυνομία προφυλάκισε τον πρόεδρο του φιλοκουρδικού "Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος", καθώς και άλλα 60 άτομα επειδή εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Οτσαλάν. Την ίδια ώρα, η Ιταλία σε μία προσπάθεια να εξουδετερώσει τη βραδυφλεγή βόμβα που έπεσε στην αυλή της, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να δείξει την αλληλεγγύη της για την επίλυση της υπόθεσης Οτσαλάν. Στον αντίποδα βρίσκεται η Ουάσιγκτον η οποία μεταξύ των δύο συγκρουόμενων συμμάχων του ΝΑΤΟ, διάλεξε να πάρει το μέρος της Τουρκίας, ζητώντας και αυτή την έκδοση του Οτσαλάν.

Τις προοπτικές δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, αναμένεται να εξετάσουν στις 27 Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι πρόεδροι εννέα ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου του Παρισιού, στη διάρκεια της συνάντησης θα καθορισθούν τα στάδια και οι αναγκαίες συνθήκες για τη δημιουργία μίας πανευρωπαϊκής αγοράς αξιών, ομόσπονδης και ανταγωνιστικής.

Τραγική είναι η κατάσταση των Ρώσων που κατοικούν στις περιοχές του Αρκτικού κύκλου, καθώς το κρύο που έχει ενσκήψει στην περιοχή καθιστά αδύνατη την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Παγιδευμένα στους πάγους παραμένουν για δύο ημέρες ένα πετρελαιοφόρο και ένα πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό, τα οποία κατευθύνονταν στην χερσόνησο Τσουκότκα, στον Αρκτικό κύκλο, μεταφέροντας επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας. Δριμύ ψύχος όμως ενέσκηψε και στη Γερμανία, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως σε τροχαία εξαιτίας των παγωμένων από το χιόνι δρόμων.

Νέες ναρκωτικές ουσίες, 33 φορές ισχυρότερες από το "έκστασι", κατακλύζουν τα βρετανικά νυχτερινά κέντρα. Την ανακοίνωση εξέδωσε η βρετανική αστυνομία τονίζοντας οτι μία από τις νέες αυτές ουσίες, ευθύνεται για το θάνατο τριών ανθρώπων τους τελευταίους μήνες, ενώ μία άλλη, κάνει το "έκστασι", το "παραδοσιακό" ναρκωτικό των ρέιβ πάρτι της τελευταίας δεκαετίας, να μοιάζει με .. .ασπιρίνη. Η αστυνομία προειδοποιεί ότι οι νέες αυτές ναρκωτικές ουσίες πωλούνται ως "έκστασι" και οι άνθρωποι που τις αγοράζουν δεν γνωρίζουν τίποτε για την ισχύ τους.

Αλυσίδα σχηματίζουν τα σκάνδαλα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας, εξαιτίας της εμπλοκής του υπουργείου του και της γιγαντιαίας εταιρείας ηλεκτρονικών NEC, σε σκάνδαλο σχετικό με προμήθειες όπλων. Η δήλωση αυτή συμπίπτει με την άφιξη του Μπιλ Κλίντον στο Τόκιο και αναμένεται να επιβαρύνει το κλίμα κατά τις συνομιλίες του αμερικανού προέδρου με τον ιάπωνα πρωθυπουργό, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην επέκταση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

ΚΑΙΡΟΣ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και τα χιόνια ακόμη και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας. Το βράδυ στα βορειοδυτικά ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί αλλά από το Σάββατο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Βροχές, καταιγίδες και χιόνι στα γύρω ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 1 με 5 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Friday, 20 November 1998 - 3:12:07 UTC