Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-16

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από μικροεπεισόδια αμαυρώθηκε η σημερινή δεύτερη μέρα της γιορτής του Πολυτεχνείου, όταν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας, ομάδα νεαρών, από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά πέταξε αυγά, νεράντζια, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή με τις ομάδες περιφρούρησης των φοιτητών, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας φοιτητής. Ο πρωθυπουργός μετά την κατάθεση του στεφανιού τόνισε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι η αφορμή να σκεφτόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύτιμα αγαθά τα οποία πρέπει να προασπίζουμε. Ανάλογα έκτροπα έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδες φοιτητών προσκείμενες στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά δεν επέτρεψαν στις πρυτανικές αρχές, τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιάννη Μαγκριώτη, το νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο, όπου έχει αναγερθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί μικρές ομάδες να καπηλεύονται τον εορτασμό του Πολυτεχνείου με αντιδημοκρατικές πράξεις και πράξεις βίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έκανε το χρέος του και προσήλθε να αποτίσει φόρο τιμής συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει όλους τους πρωθυπουργούς να καταθέτουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Για την αποτροπή επεισοδίων βρίσκονται σε επιφυλακή οι εισαγγελικές αρχές, καθώς και 4. 000 αστυνομικοί.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνεντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε ρήξεις με συμφέροντα που αντιστρατεύονται την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και προαναγγέλλει ότι από τις 25 του μηνός θα αρχίσει ο ίδιος επισκέψεις στα σχολεία για να συζητήσει με τους μαθητές και τους καθηγητές. Παράλληλα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση καταλήψεων η ύλη θα διδαχθεί οπωσδήποτε ακόμη και αν χρειασθεί να παραταθεί το σχολικό έτος, ενώ τον Δεκέμβριο θα παραδοθούν στους μαθητές δείγματα του διαγωνισμού που θα δώσουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Την εκτίμηση ότι η πολιτική στον τομέα της παιδείας ναυάγησε, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για να δημιουργούνται εκτροφεία εγκληματικής δράσης.

Μετ' εμποδίων τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ οι μειωμένες τιμές στα ΙΧ, καθώς μόνο 12 από τις 36 εταιρίες εισαγωγής αυτοκινήτων, έδωσαν στη δημοσιότητα τους καταλόγους με τις μειωμένες τιμές. Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν και στον εκτελωνισμό, καθώς δεν είχαν περάσει στο μηχανογραφικό σύστημα των τελωνείων οι νέες τιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αυξημένη ζήτηση για αυτοκίνητα υπήρχε για τα λεγόμενα μεσαίου κυβισμού, δηλαδή μέχρι 1400 κυβικά, όπου η μείωση της τιμής τους κυμαίνεται από 5 μέχρι και 8%.

Αυξημένο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν το 1999 για τα φετινά τους εισοδήματα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις, που φορολογούνται με βάση το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού του εισοδήματος. Με δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ αυξάνεται κατά 100. 000 δρχ η εμπορική και η επαγγελματική αμοιβή που χρησιμοποιούνται αντίστοιχα για τον προσδιορισμό του ελάχιστου ποσού εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι οι κατηγορίες αυτές των φορολογουμένων θα πληρώσουν αυξημένο φόρο κατά 6-8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Χωρίς την παρουσία του Ντίνου Ηλιόπουλου, που βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό μετά από ξαφνική αδιαθεσία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του, για την τεράστια προσφορά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Την τιμητική πλακέτα θα απονείμει σε εκπρόσωπο του δημοφιλή ηθοποιού ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Μισέλ Δημόπουλος, ενώ μίλησε ο Νίκος Κούνδουρος, με τον οποίο ο Ντίνος Ηλιόπουλος συνεργάστηκε στην ταινία "Δράκος". Οσον αφορά την υγεία του 90χρονου ηθοποιού, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, η λοίμωξη του αναπνευστικού που του παρουσιάσθηκε μετά από κρυολόγημα δεν εμπνέει καμία ανησυχία, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιθανώς την Τετάρτη να επιστρέψει στο θεατρικό έργο που συμμετέχει.

Αγοράκι ηλικίας εφτά χρόνων πέθανε από μηνιγγίτιδα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και το σχολείο του έκλεισε σήμερα για προληπτικούς λόγους. Ο μικρός Γρηγόρης Πιτλόγλου παρουσίασε το Σάββατο υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ομως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 7χρονος πέθανε. Για προληπτικούς λόγους, το 3ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου στο οποίο πήγαινε ο εφτάχρονος, έμεινε σήμερα κλειστό και απολυμάνθηκε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ήπιο κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, από τις οποίες δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Νέα κοινοβουλευτικά μέλη της ΕΕ εξελέγησαν οι: Βασίλης Μιχαλολιάκος 79 ψήφοι, Γιώργος Ορφανός 76 ψήφοι, Μαριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου 76, Βαγγέλης Μεϊμαράκης 50 ψήφοι, Ντόρα Μπακογιάννη 46 ψήφοι. Νέα εξωκοινοβουλευτικά μέλη εξελέγησαν οι: Λευτέρης Ζαγορίτης 75 ψήφοι, Ευρυπίδης Στυλιανίδης 60 ψήφοι, Μαργαρίτης Τζίμας 58 ψήφοι, Κυριάκος Γριβέας 51 ψήφοι, Γιάννης Μανώλης 50 ψήφοι, Παναγιώτης Βούτος 59, Γιάννης Τραγάκης 46.

Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Αθανάσιος Βασιλόπουλος, κατέθεσε σήμερα συμπληρωματικά ως μάρτυρας στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωάννη Δοσούλα, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, διενεργεί την ΕΔΕ για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην οδό Νιόβης για τη σύλληψη του Σορίν Ματέι. Υπενθυμίζεται ότι από την Εισαγγελία για το θέμα αυτό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ που σχεδίασαν και εξετέλεσαν τη συγκεγκριμένη επιχείρηση.

Με την εξέταση του Β'αντιπροέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Απόστολου Ζαμπέλη, συνεχίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του πατέρα της Αθηνάς Ωνάση, Τιερί Ρουσέλ, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία σε βάρος των μελών του Ιδρύματος, με την υποβολή σχετικής μήνυσής του για κακοδιαχείριση. Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε σε θέματα οικονομικής φύσεως για το Ιδρυμα, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Ρουσέλ, δεν επιθυμεί να ασκεί ο ίδιος τη διαχείριση του Ιδρύματος, αλλά ούτε και τα μέλη που την ασκούν σήμερα.

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από γκαζάκια, πραγματοποίησαν άγνωστοι, στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος ήταν η πολυκατοικία επί της οδού Ομήρου 34, στο δεύτερο όροφο της οποίας, βρίσκεται το γραφείο του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης Σήφη Βαλυράκη. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο δεύτερο όροφο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμή την ευθύνη της επίθεσης.

Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί τελικά από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, η αίτηση για την απόλυση με όρους του βαρυποινίτη Βαγγέλη Ρωχάμη, ο οποίος δικαιούται, βάσει του νόμου, να αποφυλακισθεί, αφού εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Την αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα ο ίδιος ο Ρωχάμης, ο οποίος πάνω από δύο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των δικαστών. Βγαίνοντας από το γραφείο των δικαστών ο Ρωχάμης δήλωσε ότι αισθάνεται να τελειώνει η περιπετειά του πολύ σύντομα και ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των δικαστών.

Αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην πλοιάρχου του οχηματαγωγού "Σάμαινα", Μαθιού Πνευματικάκη, καθώς και του υποπλοιάρχου κ. Τζοάνου, λόγω του ότι ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση της σύγκρουσης του Νοεμβρίου 1996 με την πυραυλάκατος "Κωστάκος" με την άλλη υπόθεση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου απ'ότι φαίνεται θα αναβάλει, όπως έλεγαν, νομικά την υπόθεση, λόγω του ότι θα συνδικαστεί και αυτή με τη σημερινή που αναβλήθηκε επ'άοριστο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πορτοφόλι που περιείχε ένα εκατομμύριο δρχ, σε ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα, βρήκαν και παρέδωσαν στην αστυνομία δύο μαθητές του Γυμνασίου στο χωριό Κοπανός Ναούσης. Πρόκειται για τους Συμεών Αυγερινό και Ευσέβιο Δούμο, που χθες το βράδυ βρήκαν στο δρόμο το πορτοφόλι και δίχως να το ανοίξουν το πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία για να το παραδώσουν. Το πορτοφόλι ήταν του Θεόδωρου Φωτιάδη, ο οποίος, εκτός από τις ευχαριστείες του, τους έδωσε και ένα χαρτζιλίκι. Ωστόσο, ο δημόσιος έπαινος των συγχωριανών, των καθηγητών και των σημαθητών τους ήταν γι'αυτούς η καλύτερη επιβράβευση της πράξης τους.

Νέο κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρωσε η αστυνομία, καθώς συνέλαβε τρεις Αλβανούς στην Καλλιθέα, γιατί εξανάγκαζαν σε πορνεία δύο Βουλγάρες. Πρόκειται για τον 51χρονο Παναγιώτη Μάλκη, τον 22χρονο Λιρ Χίσα και τον 24χρονο Αροζάν Σέφερι, που εξέδιδαν δύο κοπέλες, η μία εκ των οποίων ήταν ανήλικη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν στην υπόθεση ενέχονται και άλλα άτομα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αλβανία βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου Ελπίδων και Ανδρών, ενόψει των αγώνων που θα δώσουν στα Τίρανα αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα με τα συγκροτήματα της γειτονικής χώρας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε ότι αφορά το θέμα του Ιορντανέσκου και της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, ο γγ της ΕΠΟ Γκαγκάτσης δήλωσε ότι προέχει ο αγώνας με την Αλβανία και πως η Ομοσπονδία δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της, πετώντας το γάντι στο Ρουμάνο. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν, ότι για τον Ιορντανέσκου το παιχνίδι με την Αλβανία πιθανότατα θα είναι το τελευταίο που θα καθήσει στον πάγκο της εθνικής.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε σήμερα, την απόφαση ανάθεσης του έργου αποπεράτωσης του κλειστού γυμναστηρίου του ΠΑΟΚ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,6 δισ. δρχ, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής του καθορίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1999. Για τις μέχρι τώρα εργασίες έχουν διατεθεί 4,5 δισ. δρχ, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος του έργου στα 9,1 δισ. δρχ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε "θερμό" κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου καθώς στη Σοφοκλέους καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών κυρίως του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε πάνω απο τις 2. 300 μονάδες και στα υψηλότερα σημεία της ημέρας, ενδεικτικό της έντασης του αγοραστικού ενδιαφέροντος, και διαμορφώθηκε στις 2. 316,08 μονάδες καταγράφοντας υψηλά κέρδη 3,66%. Σημαντική αύξηση παρουσίασε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 54,6 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 4,36%, Λήζινγκ άνοδος 8%, Ασφάλειες άνοδος 2,12%, Επενδύσεις άνοδος 2,92%, Κατασκευές άνοδος 5,30%, Βιομηχανίες άνοδος 3,51%, Διάφορες άνοδος 2,48%, Συμμετοχών άνοδος 4,49%. Με άνοδο 1,57% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,82, γαλλικό φράγκο προς 50,97 , λίρα Αγγλίας προς 476,64, ελβετικό φράγκο προς 207,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,12, τη λίρα Κύπρου προς 577,61 και την ECU προς 335,93 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενα από τα πλέον ακανδώθη πολιτικά προβλήματα καλείται να λύσει η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση του Μάσιμο Ντ'Αλέμα, στην Ιταλία, τον ηγέτη του κουρδικού ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, εξαιτίας του οποίου τείνει να δημιουργηθεί σοβαρότατο διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία. Οπως δημοσίευσε σήμερα η έγκυρη εφημερίδα Ρεπούμπλικα, η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον κ. Οτσαλάν, ο οποίος συνελήφθη στην Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Ρώμης καθ’ότι υπάρχει εναντίων του ένταλμα από την Τουρκία και την Γερμανία όπου από το 1990 κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Το ενδεχόμενο έχει προκαλέσει την οργή της τουρκικής κυβέρνησης. Σε μία προσπάθεια μάλιστα να πείσει την κυβέρνηση Ντ'Αλέμα να τον εκδώσει, καθώς το ιταλικό σύνταγμα απαγορεύει την έκδοση σε χώρες στις οποίες εξακολουθεί να ισχύει η θανατική ποινή, ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε οτι θα φέρει κατεπειγόντως στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση της. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, δήλωσε οτι καμμία χώρα δεν θα μπορούσε να πει οτι υπηρετεί τη δικαιοσύνη, εάν χορηγούσε άσυλο στον κούρδο ηγέτη. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ αξίωσε την άμεση έκδοση του Οτσαλάν στην Αγκυρα, χαρακτηρίζοντάς τον "εγκληματία τρομοκράτη". Για το θέμα αυτό που έχει στην κυριολεξία πονοκεφαλιάσει την ιταλική κυβέρνηση, συναντήθηκαν εκτάκτως σήμερα στη Ρώμη ο τούρκος υπουργός Αμυνας με τον ιταλό ομόλογό του, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για το τι ακριβώς συζητήθηκε. Ο Οτσαλάν κρατείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, λίγο έξω από τη Ρώμη, ενώ χιλιάδες Κούρδοι ανά τον κόσμο προβαίνουν σε απεργία πείνας και διαδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης υπέρ του ηγέτη τους.

Η αντιπαράθεση του Ιράκ με τη Δύση δεν έχει τελειώσει παρά το ότι αποφεύχθηκε το χειρότερο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου, Μπιλ Κλίντον, οτι θα παράσχει οικονομική βοήθεια προς την ιρακινή αντιπολίτευση για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν, γεγονός που προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ιρακινού αντιπροέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για εμφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μεγαλύτερος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Βρετανία, η οποία ανακοίνωσε οτι επιθυμεί "πολύ" μία αλλαγή του καθεστώτος στη Βαγδάτη.

Σε νέα βάση αναμένεται να τοποθετητούν οι σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα ο γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο Σρέντερ θα έχει συνομιλίες απόψε με τον ρώσο πρωθυπουργό, Γεβγένι Πριμακόφ και αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Γιέλτσιν, συνάντηση η οποία θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της υγείας του 67χρονου ρώσου ηγέτη. Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο Σρέντερ θα συναντηθεί και με ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Παρμάενει η ένταση στις σχέσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Εξηγήσεις ζήτησε τηλεφωνικώς σήμερα από τον Γιάσερ Αραφάτ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη δήλωση του παλαιστίνιου ηγέτη σχετικά με την πιθανή επανάληψη του ένοπλου παλαιστινιακού αγώνα, εάν το Ισραήλ δεν τηρήσει τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπεγράφη στις 26 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον. Την πληροφορία επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Νετανιάχου, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Μιάς και τα έξοδα των δικηγόρων ήταν υπέρογκα, η πέτρα του σκανδάλου που ακούει στο όνομα Μόνικα Λιουίνσκι, αποφάσισε να εξαργυρώσει με έναν ακόμα τρόπο την "ανάρμοστη" σχέση που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια θα της αποφέρει το βιβλίο στο οποίο θα διηγείται τα πάντα για τη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον. Το βιβλίο, το οποίο προβλέπεται να κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο, θα συμπέσει με αποκλειστική συνέντευξη της Λιουίνσκι στο αμερικανικό κανάλι ABC.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Από το απόγευμα, όμως και από τα δυτικά θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί, αλλά αργότερα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανή βροχή, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 19 και 6 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Tuesday, 17 November 1998 - 1:12:07 UTC