Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-09-14

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Στο χάος και πάλι η Αλβανία. Βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών του Μπερίσα και αστυνομικών. Υπό κατάληψη το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, έμμεση έκκληση της αλβανικής κυβέρνησης για διεθνή επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.
  • Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα και ΙΧ μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής.
  • Τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία προσπαθούν να επουλώσουν τώρα οι κάτοικοι της Ναυπάκτου. Αρχισε η καταγραφή των ζημιών.
  • Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών.
  • Αθωώθηκαν τα εννέα μέλη της Γκρίνπις που είχαν συλληφθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
  • Στα επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής προσπαθεί να στρέψει την κοινή γνώμη ο Μπιλ Κλίντον, μετά το "μαύρο" Σαββατοκύριακο με τις γαργαλιστικές αποκαλύψεις για τη σχέση του με τη Λιουίνσκι.
  • Η πληρωμή των καθυστερούμενων μισθών και συντάξεων το πρώτο μέλημα της νέας ρωσικής κυβέρνησης.
  • Ανοδος 3,15% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέρες τη άνοιξης του '97 αναβιώνουν και πάλι στην Αλβανία, καθώς ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν οι συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από το περασμένο Σάββατο στο κέντρο των Τιράνων, με αφορμή τη δολοφονία από αγνώστους του ηγετικού στέλεχους του Δημοκρατικού Κόμματος Αζέμ Χαϊντάρι. Σήμερα περίπου 12. 000 άτομα, οπαδοί του Σαλί Μπερίσα, κατά την διάρκεια της νεκρικής πομπής με τα φέρετρα του Χαϊντάρι και δύο άλλων θυμάτων από τα επεισόδια του Σαββάτου, συνεπλάκησαν με την αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες, κατέλαβαν τέσσερα άρματα μάχης, ενώ στα χέρια τους έπεσε το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός. Οπως μετέδωσε ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, έξι ένοπλοι εισέβαλαν το απόγευμα στο κοινοβούλιο, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν και έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, Φάτος Νάνο, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο Μπερίσα, απειλώντας οτι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνει οτι είναι δυνατόν για να τον ανατρέψει. Ο Νάνο από την πλευρά του, αγνοώντας τις απειλές του Μπερίσα να παραιτηθεί, απηύθυνε έκκληση προς τον αλβανικό λαό να μην αφήσει να περιέλθει η χώρα στο χάος. Ο εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού, Μπέν Μπλούσι, δήλωσε ότι μια διεθνής επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η τάξη στη χώρα, καθώς καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να διοικήσει τη χώρα υπ'αυτές τις συνθήκες.

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Αλβανία εξέφρασε η διεθνής κοινότητα. Η Βρετανία απηύθυνε έκκληση να διευθετηθεί με ειρηνικό τρόπο η κρίση, η Ιταλία συνέστησε στους υπηκόους της να μην πραγματοποιούν ταξίδια στην περιοχή, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ τόνισαν οτι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Φάτος Νάνο, καλώντας παράλληλα τους πολιτικούς ηγέτες να συνεργασθούν για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών του κράτους. Στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη δολοφονία του Χαϊντάρι, τονίζοντας οτι η σύλληψη των δραστών θα αποκαταστήσει το κοινό αίσθημα δικαίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση δήλωσε οτι δεν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα στα σύνορα.

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι το οικονομικό επιτελείο μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τα ΙΧ, όπως προανήγγειλε ήδη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μείωση αυτή μέσα στο 1999 και για το λόγο αυτό γίνονται συζητήσεις, αλλά όπως τόνισε, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε άλλο από τώρα. Η κυβέρνηση προχωρεί στο μέτρο αυτό, προκειμένου να επιτύχει περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού στο 2,5% στο τέλος του 1999, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί ένας από τους βασικούς όρους για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Ρέππας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ για τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής δείχνει άγνοια και ότι οι επισημάνσεις του στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Σημείωσε πάντως ότι είναι θετικό το γεγονός πως ο κ. Καραμανλής αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια για ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ θα είναι επιτυχής. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ για τη μείωση των επιτοκίων είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ότι η πορεία συμπορεύεται με τις εξελίξεις των μακροοικονομικών μεγεθών. Στο μεταξύ, με σημαντική άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών κέρδισε 3,15%.

Αρχισε στη Ναύπακτο η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 88χρονη αγρότισσα και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και έργα υποδομής. Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βερελής δήλωσε ότι σε πρώτη φάση οι άστεγοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και θα λάβουν ως πρώτο βοήθημα, 200 χιλιάδες δραχμές. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και αύριο όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών που αντιδρούν στον τρόπο πληρωμής των εφημεριών. Ετσι στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά. Η απεργία των γιατρών της περιφέρειας λήγει αύριο, ενώ σε Αθήνα και Πειραιά θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Σωρεία φορολογικών και άλλων παραβάσεων στη διακίνηση και χρήση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και άλλων πετρελαιοειδών, προέκυψαν από τους ελέγχους που έκανε τον Αύγουστο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι παραβάσεις αφορούν την παράνομη διακίνηση ή χρήση πετρελαίου θέρμανσης συνολικά 519. 143 λίτρων καθώς και άλλων 197. 440 λίτρων διάφορων πετρελαιοειδών.

Ως αναμάσημα των γνωστών απόψεων της τουρκικής ηγεσίας, που καταδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης να παίξει η Αγκυρα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στην Τουρκία και τους γείτονές της. Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για φαντασιώσεις και μυθοπλασίες, σημειώνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει την ασφάλεια στην περιοχή, γεγονός που σημαίνει το σεβασμό των συνόρων. Με τις δηλώσεις του ο κ. Τζεμ, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρεί να παρακάμψει τα γνωστά προβλήματα δημοκρατίας, έλλειψης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αποφάσεων των διεθνών οργάνων από την Τουρκία.

Την απόλυτη συμφωνία του με τις γενικές αρχές της οικονομικής πολιτικής που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε οτι είναι τα ίδια τα οποία με σταθερότητα από καιρού υποστηρίζει. Ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε να αναφερθεί στα εσωκομματικά.

Την αντίδραση του παρευρισκόμενου υπουργού Παιδείας προκάλεσε ο ιερέας που έκανε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και ο οποίος έψαλε το απολυτίκιο "νίκας τοις βασιλεύσι". Μετά την παρατήρηση του υπουργού ο ιερέας έψαλε "νίκας τοις ευσεβεύσι". Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Χολαργό με αφορμή την ομώνυμη γιορτή. Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε για το Θεό, ο οποίος όπως είπε, ήθελε να διδάξει στον κόσμο πως κάποτε ο σταυρός θα μετατραπεί σε όργανο σωτηρίας και λυτρώσεως των ανθρώπων.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, που πραγματοποίησαν άγνωστοι στην πιλοτή πολυκατοικίας, στο Λυκαβηττό, όπου βρίσκεται και η κατοικία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη. Οι δράστες έριξαν έξι βόμβες μολότοφ και από την πυρκαγιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα. Η φωτιά κατεσβέσθη λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική, χωρίς να επεκταθεί. Τη νύχτα σημειώθηκαν άλλοι δύο εμπρησμοί αυτοκινήτων στα Νέα Λιόσια και τη Νέα Σμύρνη.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλος και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε ο πρόεδρος της Φιλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και η κατάσταση στη Ρωσία, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμία τα εννέα μέλη της Γκρίνπις που συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος γιατί παρεμπόδιζαν φορτηγίδα της εταιρίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα να ποντίσει σκουριά της εταιρίας στον Ευβοϊκό.

Στο λιμάνι της Καρπάθου κρατείται το επιβατηγό πλοίο "Βαλεντίνα", το οποίο αποβίβασε στις βορειοανατολικές ακτές της Πελοπονήσου 81 Αιγύπτιους λαθρομετανάστες. Το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της νήσου Αστυπάλαιας και αμέσως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε εντολή στις λιμενικές αρχές Ρόδου και Κω να αποπλεύσουν δύο περιπολικά σκάφη, τα οποία οδήγησαν το πλοίο στο λιμάνι της Καρπάθου. Ανδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον πλοίαρχο και τους έξι αξιωματικούς, όλοι Ουκρανοί υπήκοοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην παγκόσμια οικονομία θα προσπαθήσει να στρέψει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, την προσοχή της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο Λιουίνσκι. Ο Κλίντον, μετά ο μαύρο Σαββατοκύριακο που πέρασε εξαιτίας των πικάντικων λεπτομερειών για τις περιπτύξεις του με την Λιουίνσκι, που δόθηκαν μέσω Ιντερνέτ, μεταβαίνει απόψε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παρουσιάσει σε διάφορες συγκεντρώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος τα αποτελέσματα της οικονομικής του πολιτικής. Ο αμερικανικός Τύπος όμως συνεχίζει να τον βάλλει πανταχόθεν. Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα Γιου Εσ Ει Τουντέι, τον προτρέπει να παραιτηθεί εδώ και τώρα, υποστηρίζοντας οτι αποδείχθηκε μικρός προ των περιστάσεων. Την ίδια ώρα, οι νομικοί του σύμβουλοι εντείνουν τις προσπάθειές τους να πείσουν την κοινή γνώμη οτι ο πρόεδρος υπέπεσε σε ένα σφάλμα με την Λιουίνσκι, αλλά ούτε είπε ενόρκως ψέμματα, ούτε υποχρέωσε άλλους να ψευδομαρτυρήσουν. Ενισχυτικές των προσπαθειών αυτών είναι και οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 62% δεν θεωρεί αναγκαία την υποβολή πρότασης αποπομπής του, έναντι 32% που τάσσονται υπέρ.

Εκτονώνεται σιγά-σιγά η κρίση που ταλάνισε μέρες τώρα τη Ρωσία. Ο νέος πρωθυπουργός, Γεβγένι Πριμακόφ, κατά την διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής συνόδου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, τα οποία θα διασφαλίσουν την πληρωμή άπαξ δια παντός των καθυστερούμενων μισθών και συντάξεων. Παράλληλα, ο νέος πρωθυπουργός υποστήριξε οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, με πρώτο μέλημά της την σταθεροποίηση της κατάστασης στην χώρα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τσάρος της ρωσικής οικονομίας με ευρύτατες αρμοδιότητες, αναλαμβάνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μασλιουκόφ, ο οποίος θα εποπτεύει τόσο το υπουργείο Οικονομίας, όσο και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ το κομμουνιστικό κόμμα αποστασιοποίησε τη θέση του τονίζοντας οτι δεν σκοπεύει να προτείνει υποψήφιους για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Με το ενδεχόμενο έκρηξης μίας μείζονα περιφερειακής σύγκρουσής, προειδοποίησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, τους αφγανούς φανατικούς ισλαμιστές Ταλιμπάν και το Πακιστάν, εάν δεν σταματήσουν αμέσως στις μεταξύ τους συγκρούσεις στο Αφγανιστάν. Ο Χαμενεϊ, ο οποίος είναι και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, κάλεσε ταυτόχρονα τα ισλαμικά κράτη και το ισλαμικό ιερατείο να εμποδίσουν τους φόνων σιιτών από τους Ταλιμπάν μετά την πτώση, χθες, της αφγανικής επαρχιακής πρωτεύουσας Μπαμιγιάν.

Υπέρ του εθνικισμού και της απόσχισης ψήφισαν Σέρβοι και Κροάτες, ενώ οι Μουσουλμάνοι φάνηκαν περισσότερο μετριοπαθείς, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές στη Βοσνία. Το σκληροπυρηνικό Ριζοσπαστικό Κόμμα ανακοίνωσε οτι ο υποψήφιός του εκτόπισε την μετριοπαθέστερη Μπιλιάνα Πλάβσιτς από την προεδρία της σερβοβοσνιακής οντότητας. Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά αν ισχύει η νίκη των Ριζοσπαστών Σερβοβοσνίων, αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις προσπάθειες των Δυτικών να αποτελέσουν οι εκλογές ένα βήμα προς την ενσωμάτωση των διαφορετικών οντοτήτων στη διχασμένη χώρα.

Συνεχίζονται οι σφαγές αμάχων πολιτών στην Αλγερία. Είκοσι επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες βράδι, κατά την διάρκεια επίθεσης φανατικών ισλαμιστών στην επαρχία Αιν Ντεφλά, 130 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Αλγέρι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τουλάχιστον 60. 000 άτομα έχουν πέσει θύματα του εμφύλιου μεταξύ των κυβερνητικών αρχών και των φανατικών ισλαμιστών.

Αύριο θα υπογραφεί στο Στρασβούργο, από τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης η έγκριση για να κυκλοφορήσει στην αγορά των χωρών-μελών, το χάπι Βιάγκρα, κατά της ανδρικής ανικανότητας. Το πράσινο φως για την πώληση του Βιάγκρα ισχύει για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Πφάϊτζερ που παρασκευάζει το φάρμακο, θα αποφασίσει από ποιά ημερομηνία θα είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία των διαφόρων κρατών μελών της ΕΕ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθοριστικό θεωρεί τον αγώνα της Τετάρτης με την Ντιναμό Κιέβου, για το τσάμπιονς λιγκ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ και θεωρεί ότι θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας του στη συνέχεια της διοργάνωσης. Πάντως χαρακτήρισε πολύ δυνατή την ομάδα του Κιέβου, το παιχνίδι της οποίας χαρακτηρίζουν οι γρήγορες επιστροφές και ο αιφνιδιασμός, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να ξεκινήσει νικηφόρα το τσάμπιονς λιγκ.

Αλλαγή έδρας στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Αλβανίας ζήτησε η ΕΠΟ με επιστολή που έστειλε στην UEFA. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί 10 Οκτωβρίου στα Τίρανα για την προκριματική φάση του EURO 2000, αλλά η ελληνική Ομοσπονδία ζήτησε αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του παιχνιδιού λόγω των αναταραχών που έχουν προκύψει και πάλι στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η σημαντική ανάκαμψη που παρουσιάζουν οι διεθνείς αγορές καθώς η κρίση φαίνεται να εκτονώνεται, οδήγησαν σήμερα τις τιμές των μετοχών σε ισχυρή άνοδο. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 225,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,15%. Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και ανήλθε στα 34,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,99%, Ασφάλειες άνοδος 2,45%, Επενδύσεις άνοδος 2, 10%, Λήζινγκ άνοδος 8%, Βιομηχανικές άνοδος 3,14%, Κατασκευές άνοδος 3,66%, Διάφορες άνοδος 4,07%, Συμμετοχών άνοδος 4,73%. Με άνοδο 1,91% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 30 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 29 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 25 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Monday, 14 September 1998 - 22:54:06 UTC