Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-26

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Θέμα γκρίζων ζωνών επαναφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για 132 βραχονησίδες. Για απολίθωμα του παρελθόντος μιλάει ο Δημήτρης Ρέππας.
  • Αύριο η σύσκεψη Σημίτη-Κληρίδη με επίκεντρο τους S-300 και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.
  • Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η δραχμή. Παρατηρήθηκαν εκροές 1,2 δισ. δολαρίων. Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο.
  • Νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε 34χρονη στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουτσόγιωργα στην Κηφισιά.
  • Φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο 200. 000 δρχ επέβαλε το αυτόφωρο σε δυο ταξιτζήδες για παραποίηση του ταξιμέτρου.
  • Πλήρη κάλυψη στον Αρχιεπίσκοπο για τις δηλώσεις του σχετικά με τα εθνικά θέματα έδωσε η διαρκής Ιερά Σύνοδος.
  • Κατά 1,40 δρχ. αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, κατά 0,50 δρχ. το λίτρο μειώνεται η τιμή του ντήζελ κίνησης.
  • Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ρουβλίου, ανησυχία για κατάρρευση του ρωσικού τραπεζικού συστήματος.
  • Διαψεύδει η Αίγυπτος ότι κρατάει τον Παλαιστίνιο Αμπού Νιντάλ, που καταζητείται από αρκετές χώρες.
  • Προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενδεχόμενες παρατεταμένες στύσεις από το Βιάγκρα, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον άλλο μήνα.
  • Πάνω από τρεις χιλιάδες νεκροί στην Κίνα από πλημμύρες.
  • Μικρή πτώση 0,29% στο Χρηματιστήριο.
  • Στη μάχη του Τσάμπιονς Λίνγκ απόψε ο Ολυμπιακός στη Λάρνακα κόντρα στην Ανόρθωση και ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό Στάδιο αντιμέτωπος της Στεάουα Βουκουρεστίου.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη γνωστή θεωρία της Αγκυρας περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, επανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ υποστηρίζει ότι υπάρχουν 132 βράχια ή βραχονησίδες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων δεν έχει καθοριστεί. Ο Ντεμιρέλ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τετελεσμένα γεγονότα, που πιθανόν να οδηγήσουν σε πόλεμο τις δύο χώρες και ο οποίος κατά την εκτιμησή του δεν θα είναι περιορισμένος. Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε τέλος ότι η Ελλάδα ασκεί εχθρική προς την Τουρκία πολιτική, από φόβο. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και συγκεκριμένα οι κατά καιρούς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, μοιάζουν με απολίθωμα του παρελθόντος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται αύριο σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300, αλλά και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την ατζέντα των θεμάτων της αυριανής σύσκεψης συζήτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών. Την αντιθεσή της σε ενδεχόμενη αναβολή της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο, διατυπώνει η Πολιτική Ανοιξη.

Σε αλλαγή πλεύσης σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του τιμήματος της τράπεζας από τη χρηματιστηριακή της αξία. Παράλληλα μελετάται η ανάθεση του διαγωνισμού, που θα επαναληφθεί το αργότερο σε τρεις μήνες, σε διεθνή οικονομικό οίκο. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι είναι θέματα που αφορούν τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Ο κ. Ρέππας τόνισε επίσης ότι δεν τέθηκε κανένα θέμα παραίτησης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ο οποίος, όπως είπε δεν έχει καμία ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, ενώ αντίθετα έχει πιστωθεί με πολλές επιτυχίες και επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Στο χρηματιστήριο, τώρα, όπου μετά το χθεσινό σοκ, η αγορά αντέδρασε σήμερα ψύχραιμα και ο γενικός δείκτης σημείωσε μικρή υποχώρηση κατά 0,29%. Πιέσεις όμως δέχθηκε η δραχμή, καθώς πολλοί ξένοι θεσμικοί επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως ομολόγων του δημοσίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκροές συναλλάγματος ύψους 1,2 δισ δολαρίων.

Νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, βρέθηκε το μεσημέρι στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουτσόγιωργα, στην Κηφισιά, η 34χρονη Ελίτα Καραβασίλη. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στο σαλόνι του σπιτιού και η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα .

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο 25χρονος φοιτητής Γιώργος Κανακούδης, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 12χρονης, στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του κοριτσιού απέσυραν τη μήνυση που είχαν υποβάλει, προκειμένου όπως είπαν, να του δώσουν την ευκαιρία να ενταχθεί και πάλι φυσιολογικά στην κοινωνία. Ο φοιτητής μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Φυλάκιση τριών μηνών και χρηματική ποινή 200 χιλιάδες δραχμές, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους Δημήτριο Αδαμόπουλο και Μιχαήλ Κρεμαστό, ιδιοκτήτη και οδηγό ταξί, αντίστοιχα, τους οποίους κήρυξε ένοχους για αλλοίωση του ταξιμέτρου. Ο Αδαμόπουλος συνελήφθη από άνδρες της τροχαίας, γιατί στην πόρτα του οδηγού είχε τοποθετήσει μηχανισμό που αλλοίωνε την ένδειξη του μετρητή, αναγράφοντας αυξημένο ποσό κομίστρου. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε ιδέα για το μηχανισμό, τον οποίο απέδωσε σε ενέργεια του οδηγού Μιχαήλ Κρεμαστού, ο οποίος ομολόγησε ότι όντως αυτός είχε τοποθετήσει τον μηχανισμό στο αυτοκίνητο εν αγνοία του ιδιοκτήτη. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν δύο άλλοι ταξιτζήδες για χρέωση διπλής ταρίφας σε επιβάτες. Πρόκειται για τους Πολύκαρπο Αργυριάδη και Αναστάσιο Πασβαντή, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν την προβλεπόμενη τριήμερη αναβολή της δίκης τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελεύθερος, αλλά με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του, ο 36χρονος Παναγιώτης Ψυλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου απεξάρτησης ``Προμηθέας``, ο οποίος προσπάθησε να παραδώσει σε κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού δέμα με παπούτσια στις σόλες των οποίων ήταν κρυμένα 22 γραμμάρια ηρωίνης. Σημειώνεται ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου και έτσι το θέμα παραπέμφθηκε στο δικαστικό συμβούλιο. Ο Ψυλιάκος, που υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την υπαρξη των ναρκωτικών, θα παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου να αναπέμψει το πόρισμα επί των οικονομικών στην επιτροπή προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες. Η Σύνοδος δεν απεδέχθη την παραίτηση του "λαϊκού" μέλους της επιτροπής πρώην αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκου Θέμελη. Μετά τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχισθεί και αύριο, ο Μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τα εθνικά μας θέματα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος "είναι ελεύθερος, όπως ο κάθε πολίτης και εμείς επικροτούμε αυτά που λέει. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Ιερά Σύνοδο θα απασχολήσει και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, δεν είναι υποχρεωτικός ο θρησκευτικός όρκος στο δημόσιο τομέα. Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης που τόνισε ότι σε όλα τα συντάγματα του ελληνικού κράτους, περιέχεται ο θρησκευτικός όρκος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Ρωσική οικονομία και απειλείται με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας της ελεύθερης πτώσης που σημειώνει το ρούβλι, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο και το μάρκο. Σήμερα με την έναρξη των συναλλαγών στα διατραπεζική αγορά, το ρούβλι έχανε περίπου 5% της αξίας του, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για προσωρινή διακοπή των συναλλαγών, ώστε να ανακοπεί η ελεύθερη πτώση του ρωσικού νομίσματος. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του για το σχηματισμό της κυβέρνησης, προειδοποίησε τη Δούμα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα επιδεινώσει την κατάσταση. Ο Τσερνομίρντιν, όπως ανακοινώθηκε, θα μεταβεί στην Κριμαία για να έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Η Αίγυπτος διέψευσε και σήμερα τις πληροφορίες που μετέδωσε το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο Εϊ-Μπι-Σι, ότι κρατείται ο σκληροπυρηνικός παλαιστίνιος Αμπού Νιντάλ, ο οποίος καταζητείται από αρκετές χώρες για επιθέσεις και δολοφονίες. Σύμφωνα με το Εϊ-Μπι-Σι, ο Αμπού Νιντάλ πάσχει από λευχαιμία και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του και ότι στην Αίγυπτο του παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, το γνωστό μπλέ χάπι κατά της ανδρικής ανικανότητας, το γνωστό Βιάγκρα. Η υπηρεσία Τύπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θεώρησε σκόπιμο να διευκρινίσει, υπό μορφή προειδοποίησης στους καταναλωτές ότι η χρήση του Βιάγκρα ενδέχεται να έχει ως παρενέργεια εξαιρετικά παρατεταμένες και οδυνηρές στύσεις. Συνιστά επίσης πως αν ο χρήστης διαπιστώσει ότι ένα τετράωρο μετά τη λήψη του χαπιού εξακολουθεί να βρίσκεται σε στύση, τότε αμέσως θα πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό.

Πράκτορες του Εφ-Μπι-Αϊ μεταβαίνουν στο Κέϊπ Τάουν για να βοηθήσουν τους νοτιοαφρικανούς αστυνομικούς, που ερευνούν τη χθεσινή επίθεση εναντίον του εστιατορίου Πλάνετ Χόλυγουντ, από την οποία ένα τουλάχιστον άτομο σκοτώθηκε και τριάντα τραυματίστηκαν. Η επίθεση αποδίδεται σε ισλαμικές οργανώσεις. Στο Σουδάν τώρα, ανακοινώθηκε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον θα δικαστεί ερήμην για το βομβαρδισμό εργοστασίου, στο οποίο κατασκευάζονταν φάρμακα, ενώ κατά την Ουάσιγκτον το εργοστάσιο κατασκεύαζε χημικά όπλα.

Τουλάχιστον δεκαεννέα άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών Αμπντουλάχ Οτζαλάν φέρεται ότι είναι αποφασισμένος να προτείνει κατάπαυση του πυρός στον ένοπλο αγώνα που διεξάγει από το 1984.

Πάνω από τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα, εξαιτίας των πλημμύρων που πλήττουν τη χώρα και έχουν προκαλέσει οικονομικές απώλειες, ύψους δυο δισ. δολαρίων. Οι πλημμύρες έχουν πλήξει 29 επαρχίες, στις οποίες κατοικούν πάνω από 220 εκατομμύρια άνθρωποι και έχουν εξαφανίσει από προσώπου γης περισσότερα από 200 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα μαλακά πέφτουν οι αντάρτες στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που προέρχονται από τη ΝΔ. Οπως αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή, κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά και μετά από εισήγηση του βουλευτή - επόπτη της περιοχής προς την εκλογική επιτροπή της ΝΔ, θα αποφασίζεται αν θα παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή όχι. Ο εκπρόσωπος του κόμματος μίλησε για μεμονωμένες περιπτώσεις ανταρτών και μεμονωμένα μέτρα που θα ληφθούν. Η πορεία προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές θα απασχολήσει αύριο το και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Σε θέματα οικονομικού κυρίως ενδιαφέροντος, επικεντρώθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Ιβάν Κοστόφ, που βρίσκεται στην Αθήνα. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης και την κατάσταση στα Βαλκάνια, με ιδιαίτερη έμφαση τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε πάρα πολύ καλό το επίπεδο των διμερών ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, τονίζοντας ότι όσα προβλήματα ανακύπτουν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, και οι δύο χώρες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον κοινό τους στόχο, που είναι μία άριστη συννενόηση.

Σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Μεταφορών, παραδόθηκαν σήμερα στην ηγεσία του ΟΑΣΑ τα δύο από τα 750 λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα οποία έχουν έντονα χρώματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του γνωστού μόδιστου, Γιάννη Τσεκλένη. Τα νέα λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα, έχουν χαμηλό δάπεδο για διευκόλυνση των επιβατών και ειδικά συστήματα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα 750 λεωφορεία, συνολικού κόστους 55 δισ δρχ, θα παραδοθούν μέχρι το Μάϊο του 1999.

Αυξάνονται από αύριο και για μια εβδομάδα, οι λιανικές τιμές πώλησης των βεζνικών, ενώ μειώνονται οι τιμές των πετρελαίων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Οπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΠ η λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης αυξάνεται κατά 1,40 δρχ/λίτρο, ενώ του πετρελαίου κίνησης μειώνονται κατά 0,50 δρχ/λίτρο και του ντίζελ θέρμανσης κατά 0,80 δρχ/λίτρο.

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα``Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, οι προοπτικές των δυνάμεων της Αριστεράς και ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη του 2000``θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Γαλλίας Κώστας Σημίτης και Λιονέν Ζοσπέν.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με χειροβομβίδα επιθετικού τύπου, ανατολικής προέλευσης, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα, σε έκθεση της ΧΙΟΥΝΤΑΙ στη Νέα Χαλκηδόνα. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται σήμερα στη μάχη για μια θέση στους ομίλους του τσάμπιονς λίγκ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 9. 00, στη Λάρνακα, με την Ανόρθωση, στη ρεβάνς του 2-1, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ίδια ώρα, στο Ολυμπιακό στάδιο, τη ρουμανική Στεάουα, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλος 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Βουκουρέστι. Το παιγνίδι του Ολυμπιακού θα μεταδοθεί απ'ευθείας απο το "Μέγκα".

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσίασε η Χρηματιστηριακή Αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη μεγάλη υποχώρηση που σημείωσαν χθες οι τιμές των μετοχών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,29%, στις 2. 471,75 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 48,4 δισ. δραχμές. Με σημαντική υποχώρηση 2,60% έκλεισε ο δείκτης των Τραπεζών, ενώ οι μετοχές της Εμπορικής και της Ιονικής υποχώρησαν κατά 8%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Ασφάλειες πτώση 0,02%, Επενδύσεις άνοδος 1,38%, Λήζινγκ άνοδος 6,09%, Βιομηχανικές άνοδος 1,16%, Κατασκευές άνοδος 3,72%, Διάφορες άνοδος 2,66%, Συμμετοχών άνοδος 4,40%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 2,20%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 29 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 33 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 32 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03b run on Monday, 7 September 1998 - 14:31:44 UTC