Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-14

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Κυπριακό και η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων Ες-300 ειδικότερα, θα βρεθούν στο επίκεντρο του τριγώνου Αγκυρας-Αθήνας-Λευκωσίας, από την ερχόμενη εβδομάδα. Η Αγκυρα θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του αμερικανού συντονιστή για το κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος στη συνέχεια, θα έχει επαφές στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Στις 27 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σήμερα όμως είναι μία θλιβερή επέτειος για την Κύπρο, καθώς τέτοια ημέρα πριν από 24 χρόνια άρχισε η δεύτερη φάση της τουρκικής θηριωδίας, με την προέλαση του Αττίλα εισβολέα και την κατάληψη της πόλης του Ευαγόρα, της Μόρφου και άλλων χωριών και περιοχών. Ανακοινώσεις για τη μαύρη επέτειο, εξέδωσαν όλα τα κόμματα όπου καταδικάζουν το έγκλημα της Τουρκίας.

Η Αθήνα σαλπάρει για το Αιγαίο! Ενας-ένας φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, αφήνοντας πίσω τους αδειούχους του Ιουλίου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απολαύσουν μία πολύ ήρεμη Αθήνα. Η κίνηση κυρίως στα λιμάνια ήταν σήμερα ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ είχαν προγραμματισθεί δεκάδες δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου, κυρίως την Τήνο και την Πάρο, όπου θα μεταβεί ο κύριος όγκος των εκδρομέων. Επιπλέον δρομολόγια είχε προγραμματίσει και η Ολυμπιακή, ενώ η Τροχαία έδωσε μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν γίνει και στην εθνική Αθηνών-Λαμίας.

Διπλή γιορτή αύριο για τη χώρα και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις και στους εορτασμούς. Στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, για να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο φετεινός εορτασμός αναμένεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, καθώς στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστεί και θα χοροστατήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Πασχαλίδης. Επίσης, στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά θα παραστεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και τοπικοί παράγοντες. Μετά τη δοξολογία, απόψε και αύριο θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του μοναστηριού και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με κορυφαία τη συναυλία του Μάριου Τόκα με το έργο "Θεογεννήτωρ Μαρία", που περιλαμβάνει μελοποιημένους ύμνους στην Παναγία.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, εξαίρουν το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, στα μηνύματά τους. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τονίζει ότι η Ελλαδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα υπαρκτές απειλές στην ευρύτερη περιοχή. Αυτές όμως, σημειώνει εξουδετερώνονται χάρη στο αξιόμαχο και την αξιοπιστία της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεών. Η Ελλάδα, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, έχει συμβάλει τα τελευταία χρόνια στη διευθέτηση διαφορών και κρίσεων στην περιοχή της βαλκανικής και έχει αναδειχθεί ως ο κατ'εξοχήν σταθεροποιητικός παράγων στην περιοχή. Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και σταθερής εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Η ολοκλήρωση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, που αυξάνει τα αποτρεπτικά ερείσματα και θωρακίζει την κοινή ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου, αποτελεί κοινή προτεραιότητα αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'μυνας 'κης Τσοχατζόπουλος στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του αυριανού εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πνιγμένος βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο υποσμηναγός Μιχάλης Ζωτός, πιλότος του μοιραίου βομβαρδιστικού αεροσκάφους Α-7 Κορσέρ το οποίο κατέπεσε στο Μεσσηνιακό κόλπο. 1/4πως έγινε γνωστό, ο πιλότος ήταν έμπειρος, με περισσότερες από 700 ώρες πτήσης. Ο υποσμηναγός που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, έκανε χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης, όμως πνίγηκε στη θάλασσα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε απογειωθεί το πρωί μαζί με άλλο εκπαιδευτικό Α-7 Κορσέρ από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

Στις φυλακές της Πάτρας οδηγήθηκαν έπειτα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο θείος του, Γιώργος Μαυροειδής, με την κατηγορία του εμπρησμού δασών στην Ηλεία. Επίσης με απόφαση του ανακριτή Πύργου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο υπάλληλος του δασαρχείου Ζαχάρως, Αλέξιος Κρανίτης και ο κοινοτάρχης Καληδόνας, Φώτης Αλεξόπουλος, τους οποίους ο Αναστασόπουλος είχε υποδείξει ως συνεργούς του. Στον ανακριτή Πάτρας θα οδηγηθεί και ο Ζόμπος που είχε συλληφθεί στην περιοχή του Διακοφτού, την ώρα που πετούσε από το αυτοκίνητό του ένα αναμμένο στουπί.

Ηρεμία επικρατεί στα περισσότερα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά κοντά στην κοινότητα Κερί της Ζακύνθου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Ταϋγετο και στο Νεοχώρι Γορτυνίας, η οποία ξέσπασε χθες βράδι σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού, δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, σε περιοχές με πυκνή βλάστηση. Το μεσημέρι μία φωτιά αναζωπυρώθηκε στη Χαλανδρίτσα Αχαϊας και στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος εκτός από τις επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικά Καναντέρ. Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Ρωμαίου, θα πραγματοποιούνται περιπολίες αστυνομικών στις καμμένες περιοχές. Παράλληλα, όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί μόλις αντιληφθούν περιπτώσεις περίφραξης και καταπάτησης καμμένων περιοχών, θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή σύλληψη, σχηματισμό δικογραφίας και αποστολή στον αρμόδιο εισαγγελέα. Για δημιουργία εντυπώσεων περί εξάρθρωσης δίκτυου εμπρηστών, κατηγόρησε τον υπουργό η Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά του, το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, τονίζει οτι δεν προωθεί καμμία οικιστική ανάπτυξη σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές, ούτε σε περιοχές που προστατεύονται από ειδικά καθεστώτα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είκοσι έξι κιλά ηρωίνης μετέφεραν σε ειδικά διασκευασμένη κρύπτη του ρεζερβουάρ πολυτελούς Μερσεντές, δύο Αλβανοί, που συνελήφθησαν στο τελωνείο Γέφυρας Κήπων Εβρου. Οι δύο Αλβανοί προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από τους τελωνειακούς. Δήλωσαν άγνοια για τα ναρκωτικά και ισχυρίσθηκαν ότι πίστευαν πως μετέφεραν χρυσαφικά. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο Αλβανοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Περίπου πέντε εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία άγνωστου άνδρα που λήστεψε το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του. Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη ληστεία της ημέρας, καθώς άγνωστος με την απειλή περιστρόφου απέσπασε από το ταμείο υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ του Παλαιού Φαλήρου 170. 000 δρχ και εξαφανίστηκε. Από τις διωκτικές αρχές γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων βρίσκεται ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο οποίος συνελήφθη σ'εξοχική κατοικία, έξω από τα Χανιά, γιατί φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε ληστείες με τη γνωστή συμμορία κακοποιών, που αποκαλείται "συνδικάτο του εγκλήματος". Ο Αντωνιάδης, εδώ και αρκετές ημέρες, καταζητείτο από τις διωκτικές αρχές των Χανίων, μετά από σήμα της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος ένταλμα σύλληψης.

Είκοσι τοις εκατό ακριβότερα θα κοστίζουν από τη Δευτέρα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Πειραιά. Ομως, από το Σεπτέμβριο μειώνεται κατά χίλιες δραχμές η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και θα πωλείται πέντε χιλιάδες δραχμές. Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για την σπάταλη πολιτική της, από την οποία χάθηκε, όπως υποστηρίζει, ένα τρις δραχμές.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιές άναψε στον ΠΑΟΚ ο Μπλαχίν, με τα όσα δήλωσε κατά της διοίκησης του συλλόγου, με αφορμή την έλλειψη οργάνωσης που παρατήρησε στην ομάδα. Επέρριψε ευθύνες στο μάνατζερ Γρηγόρη Αποστολίδη και διευκρίνισε ότι κινδυνεύει η καριέρα του αν δεν είναι θετικά τα αποτελέσματα στα τρία ματς που ακολουθούν με Ιωνικό, Ρέιτζερς και Αρη. Επίσης, αποκάλυψε ότι έκανε γραπτές προτάσεις στον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Νωρίς-νωρίς φέτος έγινε η πρώτη αλλαγή προπονητή σε ομάδα Α' εθνικής. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς, που είχε προσληφθεί ως προπονητής του Απόλλωνα ... υποβιβάστηκε σε βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ο οποίος ανέλαβε, πλέον, τεχνικός στην ''ελαφρά ταξιαρχία''. Ο Κοκότοβιτς που έχει εργασθεί στο παρελθόν, σε Καλαμάτα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να καλύψουν σημαντικό μέρος απο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης. Η άνοδος που παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια "βοήθησαν" και τη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 581,43 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,71%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες 4,97%. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,72%, Ασφάλειες άνοδος 2,71%, Επενδύσεις άνοδος 3,39%, Λήζινγκ άνοδος 3,96%, Βιομηχανίες άνοδος 2,65%, Κατασκευές άνοδος 3,53%, Διάφορες άνοδος 2,76%, Συμμετοχών άνοδος 2,59%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,41%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε 39,6 δις δραχμές.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επτά νεκροί και 49 τραυματίες Αλβανοί είναι ο απολογισμός των τελευταίων συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με αλβανικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι 25. 000 πολίτες της κωμόπολης Ντέτσαν που "έχασαν" τα σπίτια τους κινδυνεύουν άμεσα αντιμετωπίζοντας καθημερινά την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων. Οι στρατιωτικές πηγές της Σερβίας αναφέρουν ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις σκοτώθηκαν ένας τακτικός και ένας έφεδρος αστυνομικός 31 και 26 χρόνων αντίστοιχα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρέσβη της Γερμανίας στο Βελιγράδι κ. Γκρούπερ, το σχέδιο σύστασης ομάδας για την επίλυση του προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για την αυτοδιαχείρισή του, κατά το πρότυπο των περιοχών όπου υπερισχύουν οι εθνικές ομάδες που αποτελούν την πλειοψηφία.

¨Ενα ακόμη ισχυρό προπύργιο των Αλβανόφωνων ανταρτών περιήλθε στον έλεγχο των σερβικών δυνάμεων στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο. Πρόκειται για το χωριό Γκλοντάνιε το οποίο μετά από πολλούς βομβαρδισμούς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν οι Αλβανόφωνοι αντάρτες του απελευθερωτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα έσπευσε για άλλη μία φορά να εκφράσει τη βαθειά του ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία στο Κοσσυφοπέδιο και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο άμαχος πληθυσμός. Ως κύριο υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ο κ. Σολάνα θεωρεί τον πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν απέκλεισε κατηγορηματικά σήμερα το ενδεχόμενο να υπάρξει υποτίμηση του ρουβλιού. Πάντως, ο Γιέλτσιν δέχεται έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αστάθεια στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά τη χθεσινή δραματική πτώση του γενικού δείκτη τιμών. Ακόμα, ο Γιέλτσιν κάλεσε την ελεγχόμενη από τους κομμουνιστές κάτω Βουλή να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση με θέμα την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι σε καμία περίπτωση δεν έχει χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη. Αυτό δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ) ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Κονσταντίν Σούσουλοφ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, που αναφέρονται στην επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ προς την ελληνίδα υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. Ο κ. Σαντέρ φέρεται να διαβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να συμβάλει στο κλείσιμο το συντομότερο δυνατόν τον μονάδων 1 έως 4 του πυρηνικού σταθμού. "Ο βουλγαρικός πυρηνικός σταθμός είναι ασφαλής και αναγκαίος για τη Βουλγαρία", είπε ο κ. Σούσουλοφ, τονίζοντας το ενδεχόμενο η Σόφια να ζητήσει, δια της διπλωματικής οδού, ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Σαντέρ. "Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο βουλγαρικός πυρηνικός σταθμός αποτελεί κίνδυνο για τα γειτονικά κράτη", δήλωσε στο ΒΤΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, Γκεόργκι Καστσίεφ.

Βούλγαροι τελωνειακοί κατάσχεσαν 670 κιλά κοκαϊνης, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας σε κοντέϊνερς, στο λιμάνι της Βάρνας. Η λιανική τιμή της κοκαϊνης υπολογίζεται σε 56 εκατομμύρια δολάρια. Για πρώτη φορά οι τελωνειακές αρχές της χώρας σημειώνουν τόσο σημαντική επιτυχία την προσπάθειά τους να διακόψουν τη διείσδυση των περιβόητων "καρτέλ" της Κολομβίας.

Τελικά τέσσερις είναι οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου οι ισλαμιστές αναπτύσσουν έντονη δράση. Ενας τραυματίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Ενδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην Αλγερία, μετά από άνανδρη επίθεση αγνώστων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, που πιθανώς είναι μέλη ισλαμικών οργανώσεων. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Είκοσι ζευγάρια μπότες πυροσβεστών θα υποχρεωθεί να γυαλίσει ένα 12χρονο αγόρι στη Γαλλία, επειδή έβαλε φωτιά σε ένα χωράφι με βρώμη. Οι γονείς του άτακτου αγοριού και ο δήμαρχος στο Γκομλεσντόρφ, όπου έγινε το περιστατικό, συναίνεσαν στην επιβολή της τιμωρίας αυτής.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 20 με 35 και τοπικά 36 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική με ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Saturday, 15 August 1998 - 2:12:06 UTC