Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-06-02

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μπαράζ ληστειών τραπεζών, κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας και αυτοκτονία αστυνομικού, περιλαμβάνει το σημερινό αστυνομικό δελτίο. Να δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αστυνομικός των ΜΑΤ ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών που λήστεψαν, λίγο μετά τις εννέα το πρωί, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γουδί, απ'όπου άρπαξαν περίπου έξι εκατ. δρχ. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Αγγελάκη, 27 χρόνων, ο οποίος με τα χρήματα προσπάθησε να διαφύγει με ταξί, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από τον Παναγιώτη Βενιέρη, μοτοσικλετιστή της ομάδας ΖΗΤΑ. Στην Ασφάλεια όπου ανακρίθηκε, αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του συνεργού του, δηλώνοντας ότι πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει πεζός. Λίγο νωρίτερα άγνωστος με την απειλή όπλου λήστεψε το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στον Πειραιά, απ'όπου πήρε επτά εκατ. δρχ. και διέφυγε με μοτοσικλέτα τύπου Εντούρο, που οδηγούσε νεαρή γυναίκα. Το περιστατικό είδε ο Βασίλης Πετρόγκονας, 44 ετών, που καταδίωξε τους δράστες με το αυτοκίνητό του. Ο νεαρός που λήστεψε την τράπεζα, πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του Πετρόγκονα, τραυματίζοντάς τον στο στήθος. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Το κακό δεν άργησε να τριτώσει και λίγο μετά τις 10 το πρωί, σημειώθηκε και τρίτη ληστεία σε βάρος της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Αθηνών. Ο δράστης πήρε περίπου 3 εκατ. δρχ. και εξαφανίστηκε με μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδες. Στα Ιωάννινα αυτοκτόνησε μέσα στις τουαλέτες του δικαστικού μεγάρου, με το υπηρεσιακό του περίστροφο, ο 34χρονος αστυνομικός Ευάγγελος Γεωργούλης, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση που θα εκδικαζόταν στο Εφετείο και αφορούσε μεταφορά λαθρομεταναστών και 35 κιλών χασίς. Οι δύο Ελληνες που είχαν συλληφθεί τότε εκτίουν ποινή κάθειρξης 20 ετών ο καθένας. Ο αστυνομικός ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Στη Χίο ο διευθυντής της Ασφάλειας συνέλαβε χθες το βράδυ τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, Γιώργο Μαρετάκη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 300. 000 δρχ προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία εισέπραττε από διάφορα καφέ μπαρ και καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών πουλώντας προστασία. Ηδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα.

Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτηρίζεται η συνάντηση που έχουν από τις 5. 30 το απόγευμα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και του Σωματείου των εργαζομένων στην Ιονική, στο πλαίσιο του διαλόγου που πρότεινε η κυβέρνηση, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην Ιονική Τράπεζα, καθώς είναι ειλημμένη η απόφαση για πώλησή της. Οι συνδικαλιστές αναμένεται να επαναφέρουν στο τραπέζι του διαλόγου την πρότασή τους για συγχώνευση Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας, γεγονός που θα απορρίψει η κυβέρνηση. Το μεσημέρι συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης της Ιονικής που ζητεί να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες των εργαζομένων στην Τράπεζα, που πραγματοποιούνται υπό την κάλυψη της ΟΤΟΕ. Η διοίκηση της Ιονικής στρέφεται επίσης και κατά της ΓΣΕΕ για τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις που ενδέχεται να εξαγγείλει στο μέλλον στον τραπεζικό χώρο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, επανέλαβε και σήμερα ότι θα τηρηθεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα πώλησης της Ιονικής μέσω του Χρηματιστηρίου, διέψευσε τις πληροφορίες ότι κινείται διαδικασία αποτίμησης της αξίας της Ιονικής και χαρακτήρισε εντελώς αβάσιμο άλλο δημοσίευμα που κάνει λόγο για αναβολή στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας.

Πάντως το θέμα της Ιονικής, αλλά και γενικότερα των αποκρατικοποιήσεων συνεχίζει να προκαλεί τριβές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Θεόδωρος Πάγκαλος και Χρήστος Παπουτσής αντάλλαξαν όχι και τόσο κόσμια φραστικά πυρά, ενώ στην κόντρα παρενέβη η κυβέρνηση, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ολα ξεκίνησαν από τη δήλωση του κ. Παπουτσή ότι δεν γίνεται εκσυγχρονισμός με τα ΜΑΤ, την οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε γελοιότητα, καλώντας τον κοινοτικό επίτροπο να βάλει μυαλό, διαφορετικά κάποιος θα του το βάλει και δεν θα του αρέσει. Για παραλήρημα διαστρέβλωσης θέσεων και απόψεων έκανε λόγο ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας ότι είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη το ήθος των λόγων του κ. Πάγκαλου. Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο κ. Παπουτσής υπερέβη τα όρια στα οποία πρέπει να κινείται ένας επίτροπος της κοινότητας και χαρακτήρισε ανεπιτυχή και ανεπίτρεπτη την αναφορά του στην ποιότητα και το ήθος του λόγου του κ. Πάγκαλου. Καυστικά σχόλια για τον κ. Παπουτσή διατύπωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Γεωργίας κύριοι Γιαννόπουλος και Τζουμάκας, ενώ αντίθετα αυστηρή κριτική στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου άσκησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πρόσκεινται στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. Στο θέμα παρενέβη και η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παίρνοντας το μέρος του κ. Παπουτσή, λέγοντας πως οι επίτροποι είναι πολιτικοί άνδρες και όχι πολιτικοί ευνούχοι.

Την έντονη όσο και κατάλληλη αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη, προκάλεσε νέα τουρκική πρόκληση σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου στη Διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών χωρών, που συνήλθε στο Παλέρμο. Αυτή τη φορά προκλητικός ήταν ο κ. Τσετίν, ο οποίος ούτε λίγο-ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η χώρα του έχει έμμεση εμπλοκή στο Κυπριακό! Απαντώντας ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον Τούρκο ομολογό του να σεβαστεί τη νοημοσύνη των ακροατών του και να μην επιχειρεί να πείσει τη Διάσκεψη ότι η εισβολή και η συνεχιζόμενη επί 24 έτη, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, κατοχή του 40% της Κύπρου από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής, αλλά και η εκεί μεταφορά χιλιάδων εποίκων που εξανάγκασαν σε εκπατρισμό χιλιάδες Τουρκοκυπρίων, είναι μία έμμεση και μόνο εμπλοκή της Τουρκίας στο Κυπριακό. Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης κατήγγειλε ότι Τούρκοι λεηλατούν τις Ορθόδοξες εκκλησίες στα κατεχόμενα, σε μία προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους πολιτιστικής κληρονομιάς στη Βόρεια Κύπρο.

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με το βουλευτή Σάμου της ΝΔ, Κώστα Καραμηνά, ο οποίος εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα μια 26χρονη δασκάλα, και, σύμφωνα με την αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ επικαλούμενος τη βουλευτική του ασυλία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς του είπαν οι αστυνομικοί και ζήτησε να του αρθεί η βουλευτική ασυλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Την παραίτηση του κ. Καραμηνά από τη βουλευτική του ιδιότητα, ζήτησε ο Μιλτιάδης Εβερτ, τονίζοντας ότι ο συνάδελφός του είπε πολλά ψέμματα και δεν θα πρέπει να περιμένει την άρση της ασυλίας του, ώστε να διευκολύνει τόσο τη ΝΔ όσο και το κοινοβουλευτικό σύστημα το οποίο βάλλεται και σε πολλές περιπτώσεις όχι αδίκως.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Οπως δήλωσε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, στη συνάντηση που διήρκεσε 45 λεπτά αντηλλάγησαν απόψεις γύρω από τα εθνικά θέματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους γείτονές της, καθώς και η δυνατότητα συμβολής της εκκλησίας για την αντιμετώπισή τους. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να μην παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι πέρα από τους εξοπλισμούς απαιτείται να ενισχυθεί το φρόνημα, ώστε ο ελληνισμός να έχει δικές του απαντήσεις και λύσεις απέναντι στα προβλήματα ειρήνης στην περιοχή.

Τραγικό θάνατο βρήκε τα μεσάνυχτα η 85χρονη Ευστρατία Μαρκουλιδάκη, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γηροκομείο στη Νίκαια, όπου διέμενε. Οι υπόλοιποι 50 υπερήλικες που διέμεναν μαζί της, σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από συσκευή υγραερίου, που άναψε η άτυχη γυναίκα.

Ακόμα και ο.. . Σεχίδης κατάλαβε ότι η έφεση που κατέθεσε δεν είχε καμία τύχη σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης και την απέσυρε. Ο δολοφόνος πέντε μελών της οικογενείας του, που συγκλόνισε την Ελλάδα το 1996 και έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε ισόβια κάθειρξη, κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο δέχθηκε την επίθεση συγγενών του που επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν. Πάντως, για μία ακόμα φορά ο Σεχίδης άφησε να εννοηθεί πως έκανε τα εγκλήματα για να αμυνθεί...

Σε 16 μήνες από σήμερα, τον Οκτώβριο του 1999, θα δοθεί στην κυκλοφορία το σημαντικό έργο της ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί περίπου το 75% του έργου, που είναι προϋπολογισμού 28 δις δρχ. Επίσης, ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα θεμελιώσει μαζί με τον πρωθυπουργό τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ θα κάνει αύριο το πρωί παράσταση στον υπουργό Υγείας.

Απεργία πείνας, πραγματοποιούν από σήμερα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπρόσωποι των Κούρδων προσφύγων από το Ιράκ, με αίτημα να ληφθούν μέτρα για να μη γυρνάνε στους δρόμους άστεγοι, πεινασμένοι και χωρίς νομική κάλυψη. Ζητούν επίσης τη δημιουργία κέντρων υποδοχής για μόνιμη φιλοξενία τους, τη δυνατότητα να ζητούν πολιτικό άσυλο, την παύση των απελάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζουν σίγουρο θάνατο και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους υπάρχοντες καταυλισμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόβοι οτι τα θύματα και οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν είναι πολύ περισσότερα απ'ότι αρχικά πιστευόταν, εκφράζουν ανώτατοι αξιωματούχοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 4. 500 πτώματα από τα ερείπια, οι άστεγοι φθάνουν τους 45. 000, ενώ δεν έχει υπολογισθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των τραυματιών. Από τον σεισμό έχουν σαρωθεί τουλάχιστον 60 χωριά και οι αρχές εκφράζουν το φόβο οτι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η πρόσβαση σε αρκετές περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα για την διάσωση των επιζώντων. Αλλο ένα αρνητικό στοιχείο είναι η άρνηση των φανατικών ισλαμιστών Ταλιμπάν, να συνάψουν εκεχειρία με τους αντιπάλους τους στις πληγείσες περιοχές.

Εντονη είναι και πάλι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των σερβικών αρχών και των αλβανών αυτονομιστών, έφθασαν τους 48, ενώ πάνω από 1. 000 Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, από τον φόβο μίας γενικής σύρραξης. Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου, ενώ στα Τίρανα έξι αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη Σερβία για πολιτική εθνικών εκκαθαρίσεων, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για άμεση διεθνή επέμβαση προκειμένου να αποτραπεί επιδείνωση της κρίσης.

Συνομιλίες με κορυφαίους ρώσους βιομηχάνους και τραπεζίτες είχε σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο της Μόσχας παρουσίασε χθες νέα πτώση και το ρούβλι συνέχισε την πτωτική του τάση έναντι του δολαρίου, ενισχύοντας τους φόβους των διεθνών αγορών για πολιτική αστάθεια στη Μόσχα. Οπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών των επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, για να συζητήσουν τρόπους βοήθειας στη ρωσική οικονομία.

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προέβη η Τουρκία προς τη Γαλλία, μετά την επίσημη αναγνώριση από τη γαλλική εθνοσυνέλευση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Στο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας που επέδωσε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ο τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι, η Αγκυρα υποστηρίζει οτι με την αναγνώριση αυτή είναι πιθανό να επανεμφανισθεί η αρμένικη τρομοκρατία, όπως τη χαρακτηρίζει. Παράλληλα, ζητά να ενισχυθεί η προστασία των τούρκων διπλωματών στη Γαλλία. Στην Αγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, χαρακτήρισε την απόφαση ως ένα κείμενο που στηρίζεται σε πλαστά ντοκουμέντα, λανθασμένες και ψευδείς πληροφορίες, το οποίο θα πλήξει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε δικαστήριο της Τεχεράνης, στο Ιράν, από την οποία δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίσθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της έκρηξης, νωρίτερα όμως το ιρανικό πρακτορείο είχε επισημάνει ότι προκλήθηκε από εκρηκτικά, τα οποία μεταφερόνταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, διότι αποτελούσαν πειστήρια μιας υπόθεσης που εκδικαζόταν εκείνη την ώρα.

Εντός τριών μηνών αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το θρυλικό χάπι κατά της ανδρικής ανικανότητας, Βιάγκρα. Το πράσινο φως έδωσε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εντός των προσεχών εβδομάδων θα έχει διαβουλεύσεις με τις 15 χώρες-μέλη της ένωσης, προκειμένου να δωθεί το τελικό ΟΚ. Το Βιάγκρα εγκρίθηκε πριν από δύο μήνες στις Ηνωμένες Πολιτειες και γρήγορα έγινε ένα από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Ωστόσο αναφέρθηκαν έξι θάνατοι, αλλά η αρμόδια φαρμακευτική εταιρία τους απέδωσε είτε σε καρδιαγγειακά επεισόδια, είτε σε συνδυασμό του Βιάγκρα με νιτρικά άλατα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά το σήριαλ "νέος προπονητής της ΑΕΚ" είχε και συνέχεια στο φινάλε και μάλιστα όχι όπως την περίμεναν οι φίλοι της ομάδας, αλλά και οι διοικητικοί παράγοντές της.. . Ετσι, μετά το Σάκι, τον Τραπατόνι και άλλα ηχηρά ονόματα από την Ιταλία, αλλά και γνωστούς προπονητές από δέκα τουλάχιστον χώρες της Ευρώπης, φτάσαμε στην ικανοποιητική λύση Λεβ, που τελικά, όμως, ναυάγησε.. . Ετσι, από σήμερα το πρωί νέος προπονητής πρέπει να θεωρείται ο 50χρονος Στεπάνοβιτς, που θεωρείται ικανός τεχνικός, αλλά άνεργος εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ο Σέρβος τεχνικός προηγουμένως είχε εργαστεί στις Λεβερκούζεν, Ατλέτικο Μπιλμπάο και Αϊντραχτ Φραγκφούρτης. Ωστόσο, σήμερα κρίνεται και το ζήτημα της μεταγραφής του Ντέμη Νικολαϊδη στην Αντερλεχτ, ένα θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην Ενωση.

Οπως ανακοινώθηκε το τελευταίο 24ωρο δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα είναι μακρυά από τα γαλλικά γήπεδα στο Μουντιάλ Ποδοσφαίρου, που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Ο Ρομάριο της Βραζιλίας, που είναι τραυματίας και ο Γκαζγκόιν της Αγγλίας, που συνελήφθει να έχει πιει περισσότερο απ'όσο πρέπει, θα δουν τους αγώνες των ομάδων τους από την τηλεόραση.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρή άνοδο 0,61% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 2. 551,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 61,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,86%, Ασφάλειες πτώση 1,09%, Επενδύσεις πτώση 1, 14%, Λήζινγκ πτώση 0,46%, Βιομηχανίες άνοδος 0,65%, Κατασκευές άνοδος 1,78%, Διάφορες άνοδος 0,59%, Συμμετοχών πτώση 1,06%. Με άνοδο 1,40% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς. Με σημαντικά κέρδη 280 δρχ. στις 13. 050 έκλεισε η μετοχή της Ιονικής Τράπεζας.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 33 βαθμούς και στο Αιγαίο 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία 17 με 31 και 16 με 31 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Wednesday, 3 June 1998 - 2:12:06 UTC