Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-05-26

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κορυφώνεται αύριο ο απεργιακός πυρετός με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, από την οποία αναμένεται να υπολειτουργήσει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για πώληση της Ιονικής, ενώ ταυτόχρονα επιζητεί διάλογο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην παρούσα φάση εμμένουν και στις θέσεις τους. Η διοίκηση της Ιονικής φέρεται αποφασισμένη να λήξει την απεργία και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προσλάβει ειδικούς που έχουν γνώση του λογισμικού συστήματος στις τράπεζες, για να θέσουν σε λειτουργία το Μηχανογραφικό Κέντρο, το οποίο εξακολουθεί να φρουρείται από δυνάμεις των ΜΑΤ. Απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τράπεζας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.

Αύριο το κοινό θα συναντήσει προβλήματα στις συναλλαγές του με τις τράπεζες, το δημόσιο, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και στις μετακινήσεις του. Συγκεκριμένα, τα μπλε λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα πράσινα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό και τον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής θα ακινητοποιηθούν 12 με 3 το μεσημέρι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Τέλος αύριο αρχίζει η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Την ίδια ώρα, σημαντική πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒΙ ΠΙ ΑΡ ΣΙ που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, η δημοτικότητα του κ. Σημίτης έπεσε στο 31,2% από το 50% που ήταν τον πέρυσι και του κ. Καραμανλή στο 41,9% από το 54,2%. Πρώτος παραμένει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με 56,2% και ακολουθούν οι Δημήτρης Τσοβόλας με 49,6%, Αλέκα Παπαρήγα με 23,9% και Αντώνης Σαμαράς με 15,9% . Πάντως, το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει την ένταξή της στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση θα κριθεί θετικά στο τέλος της τετραετίας και δεν επιδιώκει τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, όμως, παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός εισπράττει τη φθορά που προκαλεί το κυβερνητικό έργο, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί βαθμολογούνται κυρίως με βάση τις απόψεις που εκφράζουν.

Πιο "ανάλαφροι" θα νιώθουν στο εξής όσοι έχουν πάρει στεγαστικό, καταναλωτικό ή προσωπικό δάνειο, αλλά και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, αφού όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εμπορίου Μιχάλης Χρυσοχοίδης, καταργούνται ως καταχρηστικοί, έξι όροι που μέχρι τώρα οι τράπεζες περιελάμβαναν στις συμβάσεις με τους δανειολήπτες. Μεταξύ άλλων μειώνεται η "ποινή" που πληρώνουν οι δανειολήπτες σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης του δανείου τους και απαγορεύεται η τράπεζα να ζητά και δεύτερη υποθήκη επί ακινήτου. Ακόμα οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να τροποποιήσουν μονομομερώς τους όρους της δανειακής σύμβασης χωρίς τη συναίνεση των καταναλωτών. Αύριο κιόλας η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεσμεύθηκε να στείλει σχετική εγκύκλιο σε όλες τις τράπεζες.

Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος, με το Χρυσό Φοίνικα στις αποσκευές του, επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα, μετά τη μέγιστη τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στο έργο του "Μια αιωνιότητα και μια ημέρα" στο φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Τον κ. Αγγελόπουλο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεργάτες και φίλοι του κορυφαίου σκηνοθέτη. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι ένας μοναχικός δρομέας μακρινών αποστάσεων και με αυτή την έννοια το βραβείο δεν έχει και τόση σημασία. Πρόσθεσε, πως η Ελλάδα γι'αυτόν είναι περισσότερο μια έννοια παρά ένας γεωγραφικός χώρος, είναι ένας τόπος χωρίς σύνορα και αυτό είναι που τον εμπνέει στο έργο μου.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς είχε το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός παρέθεσε επίσημο γεύμα και στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στα κοινά σημεία που ενώνουν τον ελληνικό με τον ισπανικό λαό. Από την πλευρά του, ο ισπανός βασιλιάς αποκάλεσε την Ελλάδα μοντέλο και παράδειγμα για τις νέες δημοκρατίες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το πρωί το βασιλικό ζεύγος ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Χουάν Κάρλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο. Η βασίλισσα Σοφία εκτός προγράμματος επισκέφθηκε το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Το απόγευμα επισκέφθηκε το κέντρο βρεφών ΜΗΤΕΡΑ, στο οποίο από το 1956 μέχρι το 1958 είχε θητεύσει ως βρεφονηπιόκομος.

Την πρώτη του επαφή με τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Χριστόδουλος. Περίπου 540 εφημέριοι συγκεντρώθηκαν στη Μητρόπολη όπου άκουσαν από το στόμα του Αρχιεπισκόπου συμβουλές, οδηγίες και κατευθύνσεις για να επιτύχουν στο έργο τους. Οι οδηγίες έχουν ήδη σταλεί στις ενορίες και συνίστανται κυρίως στην ευπρεπή και κόσμια εμφάνιση των ιερέων και την αξιοπρεπή και απρόκλητη συμπεριφορά. Ο κ. Χριστόδουλος επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Αγιος Σάββας, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από το προσωπικό και τους συγγενείς των ασθενών.

Παντελώς ψευδείς χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας "Τζουμχουριέτ" περί στρατιωτικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι όποιες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών, γίνονται στο περιθώριο πολυμερών συναντήσεων και δεν συζητούνται θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ο κ. Ρέππας, ενώ ερωτηθείς για την προσπάθεια της βρετανικής προεδρίας να παρακάμψει το ελληνικό βέτο, ώστε να απελευθερωθούν τα κονδύλια του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου προς την Τουρκία, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αλλαγή του κανονισμού και η θέση της Ελλάδας επί του θέματος είναι σαφής και σταθερή.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικοσιέξι νέα κρούσματα ΕΙΤΖ σε εφήβους και ενήλικες δηλώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 1998, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας σε 1766. Απ'αυτά, 25 αφορούν παιδιά, 1528 άνδρες και 213 γυναίκες. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Θεόδωρος Κοτσώνης τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση της συχνότητας της νόσου, που οφείλεται κυρίως στα νέα φάρμακα που καθυστερούν την εκδήλωση της νόσου και όχι στην πρόληψη.

Την παρέμβαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν οι μικρές ποινές που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο γλέντι των χουντικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ παραπέμπει την υπόθεση στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Αστυνομίας, εκτιμώντας ότι δεν έχει γίνει σωστή αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και παράλληλα ζητά την απόταξη από το Σώμα των έξι από τους 14 αστυνομικούς, που συμμετείχαν στο γλέντι της ντροπής.

Από την 1η Ιουνίου αρχίζουν οι προεγγραφές για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οργανισμού θα προσεγγίσει τα 10 δις δρχ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν τον κοινωνικό τουρισμό, τέσσερα το εκδρομικό πρόγραμμα, ένα δις πριμοδότηση θεάτρου και κινηματογράφου και 500 εκατ. για κουπόνια αγοράς βιβλίων. Οπως έγινε γνωστό η Εργατική Εστία θα χορηγήσει φέτος 100. 000 εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις και 50. 000 εισιτήρια για θερινούς κινηματογράφους.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια στο διεθνές περιβάλλον, εξέφρασε ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο βετεράνος πολιτικός δήλωσε διαθέσιμος να προσφέρει με διάφορες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Ο κ. Σαρμπάνης βρίσκεται στην Ελλάδα με την ευκαιρία του εορτασμού για τα 50 χρόνια απ'την ίδρυση του προγράμματος Φουλμπράιτ.

Τον τόπο που γεννήθηκε η ιατρική, το Ασκληπιείο στην Κω, επέλεξαν οι παρασκευαστές της ασπιρίνης για να εορτάσουν τα 100 χρόνια από την ανακάλυψή της, που χαρακτηρίζεται πλέον ως το φάρμακο του αιώνα. Περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι απ'όλο τον κόσμο, αλλά και κορυφαίοι καθηγητές ιατρικής, παρακολούθησαν με δέος την αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, που έγινε κάτω από καυτό ήλιο στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου.

Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο οι 21 "χούλιγκανς" του Παναθηναϊκού, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην Ομόνοια μετά τον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, κρατείται ο Ιωσήφ Βαγιωνής, μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο εφετείο. Το δικαστήριο αναμένει τη γνωμάτευση των γιατρών για να αποφασίσει πότε θα συνεχιστεί η δίκη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα βήμα πριν τον τελικό και το όνειρο για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Ρουμανία, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων, η οποία το βράδυ αγωνίζεται κόντρα στην αντίστοιχη της Ολλανδίας. Οι μικροί μας ήρωες θέλουν να προσγειώσουν .. .τους ιπτάμενους Ολλανδούς και να βρεθούν αυτοί στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς ήδη έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με το ταλέντο τους.

Ενα παρατεταμένο τζακ ποτ του Λόττο δίνει.. . η ΑΕΚ στον Ντέμη Νικολαϊδη για να μείνει άλλα πέντε χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του! Η Ενωση θέλει να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιο του διεθνή στράικερ, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του '99, με ένα δισεκατομμύριο δρχ. Απ'την πλευρά του ο παίχτης, δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά προτιμά μικρότερης διάρκειας συμβόλαιο. Πάντως, η Αντερλεχτ επιμένει για το Νικολαϊδη, αλλά η ΑΕΚ δύσκολα θα αφήσει ελεύθερο τον παίχτη. Οσον αφορά το θέμα του προπονητή, η εταιρία δίνει 300 εκατομμύρια δρχ στον ικανότατο Ιταλό τεχνικό Μοντόνικο, ενώ υπάρχει και η λύση του Γερμανού Λεβ, ο οποίος κοστίζει λιγότερο.

Στα "χρυσά χέρια" του Στογιάκοβιτς έχουν πέσει οι Αμερικανοί του Σακραμέντο Κινγκς με τους Ιταλούς της Κίντερ Μπολόνια. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας του ΝΒΑ είχε συνάντηση με τον παίχτη του ΠΑΟΚ προσφέροντας 1,3 δις για τρία χρόνια, ενώ οι Ιταλοί δίνουν 2,5 δις για το ίδιο διάστημα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η πληροφορία για ενδεχόμενη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών Εμπορικής και Ιονικής απο το διεθνή οίκο moodu's που "έφθασε" στη Σοφοκλέους λίγο πριν το τέλος των συναλλαγών, οδήγησε τον γενικό δείκτη τιμών σε σημαντική πτώση. Εκλεισε στις 2621,33 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,81%, ενώ στο άνοιγμα της αγοράς σημείωνε άνοδο που προσέγγιζε το 2%. Η τιμή της Εμπορικής υποχώρησε κατα 7,7% και της Ιονικής κατά 7,9%. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,10%, Ασφάλειες πτώση 3, 12%, Επενδύσεις πτώση 0,29%, Λήζινγκ πτώση 0,64%, Βιομηχανικές πτώση 2,72%, Κατασκευές πτώση 2,14%, Διάφορες πτώση 3,97%, Συμμετοχών πτώση 2,18%. Με πτώση 1,05% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 71,7 δισ. δρχ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειανατολικό Αιγαίο, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 27 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αθήνα, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία, την Ιταλία, και την Γερμανία με σκοπό την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την διάρκεια του Μουντιάλ που αρχίζει τον ερχόμενο μήνα στη Γαλλία. Στο πλαίσιο της συντονισμένης αυτής επιχείρησης συνελήφθηκαν εκατόν είκοσι ισλαμιστές, για τους οποίους οι αρχές των τριών χωρών πιστεύουν οτι παρέχουν οπλισμό σε αλγερίνους φανατικούς ισλαμιστές. Οπως δήλωσε ο ιταλός εισαγγελέας που ηγείται της επιχείρησης στην Ιταλία, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, κυρίως στη Γερμανία, οτι διάφορες ισλαμιστικές ομάδες σκοπέυουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες. Στο μεταξύ σήμερα, επτά άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε λαϊκή αγορά στην πόλη Μιλιάνα, της νότιας Αλγερίας.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, όπου σε συγκρούσεις μεταξύ του σερβικού στρατού και αλβανών αυτονομιστών, στις περιοχές Ντρένιτσα, Ντετσάνι και Πετς, σκοτώθηκαν 20 Αλβανοί και δεκάδες τραυματίσθηκαν. Ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, μετέβη σήμερα στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον και την υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ. Στην Πρίστινα, χωρίς επεισόδια έληξε η πορεία διαμαρτυρίας 10. 000 Αλβανών, ενώ στο Βελιγράδι, η σερβική αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τη θέσπιση ενός νέου νόμου, που προβλέπει οτι τα πανεπιστήμια της Σερβίας θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο. Στη Γενεύη, η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες κατήγγειλε τη σερβική αστυνομία και το στρατό οτι κατέσχεσαν ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, άρχισε σήμερα η Ρωσία για τη χορήγηση ενός νέου δανείου, προκειμένου να στηρίξει το νόμισμα και τα χρηματοοικονομικά της που τους τελευταίους μήνες δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα. Οι ρωσικές μετοχές έχουν χάσει το μισό της αξίας τους από την αρχή του χρόνου, ενώ το χρηματιστήριο έχασε σήμερα γύρω στο 5%, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο χρόνων. Στο μεταξύ, οι ανθρακωρύχοι της Σιβηρίας που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες, έλαβαν σήμερα διαβεβαίωση οτι θα πληρωθούν τα εδώ και μήνες απλήρωτα δεδουλευμένα τους.

Φρενήρεις πωλήσεις ανά τον κόσμο σημειώνει το μαγικό φάρμακο κατά της ανδρικής ανικανότητας, Βιάγκρα, παρά τις σοβαρές παρενέργειες που δημιουργεί. Μετά τις αρχές του Ισραήλ, οι οποίες χθες αναγκάσθηκαν να το αποσύρουν από τα φαρμακεία, σειρά είχε σήμερα η Ονδούρα, καθώς η εισαγωγή του δεν έχει εγκριθεί επίσημα ακόμα και μάλλον εισήχθη στη χώρα από μεμονωμένους ιδιώτες. Η κυκλοφορία του φαρμάκου αυτού έχει προκαλέσει παράκρουση σε χιλιάδες άνδρες σε όλο τον κόσμο που σπεύδουν να το αγοράσουν με την ελπίδα οτι θα καλυτερεύσουν την σεξουαλική τους ζωή. Οι γιατροί ωστόσο συνιστούν να συνταγογραφείται κανονικά όπως όλα τα φάρμακα, και να χορηγείται κατόπιν ιατρικών εξετάσεων.

Ετοιμος να αποσύρει τα πεπαλαιωμένα πυρηνικά υποβρύχια που προκαλούν οικολογικά προβλήματα στο Βόρειο Πόλο, έναντι οικονομικής βοήθειας από τη γειτονική Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γιέλτσιν κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του βασιλιά της Νορβηγίας στη Μόσχα, τονίζοντας οτι είναι καιρός να κηρυχθεί μία ζώνη ασφαλείας στις περιοχές της ρωσικής Αρκτικής, όπου υπάρχουν πυρηνικά υποβρύχια.

Κανονισμό που προσδιορίζει τι θα αναγράφεται στην ετικέττα των τροφίμων, τα οποία περιλαμβάνουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, υιοθέτησαν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι παραγωγοί τροφίμων τα οποία δεν περιέχουν τροποποιημένους οργανισμούς, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ετικέττα όπου θα το πιστοποιεί. Εξαιρέσεις προβλέπονται για τα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αλλά η κατανάλωσή τους είναι ακίνδυνη για τους καταναλωτές. Η λίστα με τα προϊόντα αυτά θα καταρτισθεί από επιτροπές επιστημόνων.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Wednesday, 27 May 1998 - 3:12:06 UTC