Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-04-23

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με μια σεμνή τελετή, σε στενό οικογενειακό κύκλο, που θα γίνει αύριο στις έξι το απόγευμα, στον ιερό ναό της Αγίας Φιλοθέης, θα κλείσει το μεγάλο κεφάλαιο στη μεταπολεμική Ελλάδα, αυτό της πολιτικής πορείας και παρουσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στερνή επιθυμία του μεγάλου αυτού πολιτικού, ήταν να μην εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα και να ταφεί στον περίβολο χώρο του ιδρύματος " Κωνσταντίνος Καραμανλής", στη Φιλοθέη. Η επιθυμία του αυτή περιείχετο σε ιδιόχειρο σημείωμα, που κρατούσε ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Μολυβιάτης και στις πέντε τα ξημερώματα την ανέγνωσε στην οικογένεια του εκλιπόντος, οπότε και άρχισαν οι διαδικασίες για την ταφή του. Η σορός του Κωνσταντίνου Καραμανλή μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στο σπίτι του στην Πολιτεία, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει χωρίς επικηδείους και σε στενό οικογενειακό κύκλο. Οσοι πολίτες επιθυμούν να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία θα περιοριστούν να την παρακολουθήσουν από τον περίβολο χώρο του ναού της Αγίας Φιλοθέης. Σημειώνεται ότι την όλη διαδικασία, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας Καραμανλή, θα μεταδόσει τηλεοπτικά μόνο η κρατική τηλεόραση. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι επιθυμεί αντί για στεφάνια τα χρήματα να διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο κάθε βουλευτής να καταθέσει 50. 000 δρχ σε λογαριασμό για το ίδρυμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ αύριο θα είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά στο έθνος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναβάλει κάθε προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο κυβερνητική δραστηριότητα. Στην κηδεία θα παραστεί ο πρωθυπουργός, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες εξήραν το έργο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και την επίδρασή του στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος επισπεύδει την επιστροφή του από τη Βουδαπέστη, σε δήλωσή του τονίζει ότι ο εκλιπών προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες αναδειχθείς πρωτεργάτης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και θεμελιωτής του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναίμακτη μετάβαση από τη δικτακτορία στη Δημοκρατία και ένταξε τη χώρα μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι ο μεγάλος και εμπνευσμένος αυτός ηγέτης άλλαξε με το δημιουργικό του έργο την πορεία της Ελλάδας. Υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες που δέσποσε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, τονίζει ο πρόεδρος της βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κυπριακός ελληνισμός υποκλίνεται μπροστά στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, ενώ ο οικουμενικός πατριάρχης χαρακτηρίζει μέγα τον έλληνα πολιτικό που με την πολύχρονη δράση του επωφελήθηκε πολλαπλά η Ελλάδα. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη και ο Αντώνης Σαμαράς. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Κομισιόν κύριοι Χέρτζοκ, Ετσεβίτ και Σαντέρ, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας, του Βελγίου και της Ουγγαρίας και οι πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους και Τζέραλντ Φορντ. Η Αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστά αύριο η πρεσβεία, τα προξενεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα Αμερικανικά γραφεία σε όλη τη χώρα.

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Πρώτη Σερρών και όπως έγινε γνωστό, τετραμελής αντιπροσωπεία του κοινοτικού συμβουλίου θα παραστεί στην κηδεία, φέρνοντας μια χούφτα χώμα από τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, ενώ στα 13 χωριά του Παγγαίου, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση. Αποφασίστηκε να μετονομαστεί η κεντρική πλατεία του χωριού σε "Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή" και να ανεγερθεί σ'αυτήν ανδριάντας.

Να περάσουμε τώρα σε άλλες ειδήσεις. Το φθινόπωρο θα διατεθεί τελικά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ, το οποίο θα κυμαίνεται γύρω στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη και παραγόντων του ΟΤΕ. Ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνισε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει τη διάθεση πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, πάνω από το 25% στο Χρηματιστήριο. Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία της τρίτης φάσης μετοχοποίησης του ΟΤΕ, καθώς, όπως είπε, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο είναι ευνοϊκές και θετικές.

Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν την ιδέα τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μια τέτοια πρόταση δεν είναι εποικοδομητική και υποβοηθητική στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Διευκρίνισε πάντως, ότι τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί επισήμως στην κυπριακή κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος φθάνει αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής ενόψει της επίσκεψης Χόλμπρουκ στην περιοχή, στο πλαίσιο της αμερικανικής πρωτοβουλίας. Στην Αθήνα έφθασε το απόγευμα και ο Αμερικανός συντονιστής Τόμας Μίλερ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

Η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση δύο εμπρηστικών μηχανισμών, που εξερράγησαν στα κεντρικά γραφεία του ισραηλίτικου συμβουλίου, στην πλατεία Βάθης, ανήμερα της επετείου του ολοκαυτώματος. Από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά, που προξένησε μόνο μικρές ζημιές στο κτίριο. Επιτόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ είχε κινητοποιηθεί και η αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες είναι ξένες προς τα αισθήματα του λαού μας και βλάπτουν τη χώρα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην εγκατασταθεί στην Περαία το ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, παρά την απόφαση του πέμπτου τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως για την εγκατάσταση του ραντάρ. Οπως δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, η απόφαση αυτή είναι περιορισμένου βεληνεκούς και δεν μπορεί να επηρεάσει την ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, που θα ασχοληθεί με την απόφαση στις 8 Μαϊου.

Το χρυσό κλειδί της πόλης της Βουδαπέστης, επιδόθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία. Το πρωί ο κ. Στεφανόπουλος συνοδευόμενος από τον ούγγρο ομόλογό του εγκαινίασε τη Σύνοδο Επιχειρηματιών Ελλάδας-Ουγγαρίας και στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα γραφεία της αυτοδιοίκησης των Ελλήνων της Ουγγαρίας. Τέλος, ο κ. Στεφανόπουλος δώρισε πολλά βιβλία ελλήνων λογοτεχνών στη βιβλιοθήκη της ομογένειας, τονίζοντας την υπερηφάνεια που αισθάνεται για τα επιτεύγματα των Ελλήνων που ζουν στην Ουγγαρία.

Στην εξάρθρωση άλλης μιας σπείρας κακοποιών, που εικάζεται ότι έχει σχέσεις με τη δεύτερη γενιά της εταιρίας δολοφόνων, εγκέφαλος της οποίας είναι ο καταζητούμενος δραπέτης Κώστας Χειρβατίδης, προχώρησε η Ασφάλεια Λακωνίας, συλλαμβάνοντας τρία άτομα. Πρόκειται για τους αδελφούς Ιωάννη και Γιώργο Πετρούλια, 38 και 35 ετών αντίστοιχα, που καταζητούντο και για τη συμμετοχή τους στη ληστεία στο Ταχυδρομείο Βάρδας Ηλείας και το μαθητή Γιώργο Λάσκαρη, 18 ετών. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια και ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γυθείου.

Με το ερώτημα της απόταξης παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της αστυνομίας ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος, Νέας Σμύρνης, κ. Φιδάς. Κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει ποσό δεκάδων εκατομμυρίων δρχ σε συνάλλαγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φιδάς έχει εμπλακεί σε υπόθεση που αφορά εισαγωγή συναλλάγματος και διάφορες ακόμα έκνομες δραστηριότητες και εναντίον του ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Βασιλόπουλος, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα σταλεί στον Εισαγγελέα.

Πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με κατάληξη το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησαν οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Καθηγητών, διαφωνώντας με το διαγωνισμό πρόσληψης των εκπαιδευτικών, που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ, μετά τη σταδιακή κατάργηση της επετηρίδας.

Ούτε κινηματογραφική φάρσα να 'ταν η σημερινή απόπειρα ληστείας που έγινε κοντά στο Στρυμώνα Σερρών, όταν δύο ληστές αντί να πάρουν από μία χρηματαποστολή την τσάντα με τα δέκα εκατ. δρχ πήραν δύο τσάντες οι οποίες τους απέφεραν τελικά το αστρονομικό ποσό των 4. 000 δρχ! Θύμα της αποτυχημένης αυτής ένοπλης ληστείας έπεσε ο Γιάννης Θεανός από το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε σήμερα ο Στρατός Ξηράς τον προστάτη του, Αγιο Γεώργιο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, στην οποία παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνουν αξίες, ιδιότητες και χαρακτηριστικά, τις οποίες απέκτησε στην ιστορική του πορεία και εξέλιξη ο ελληνικός στρατός και παράλληλα καλύπτουν τις ανάγκες για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Δύο σεισμικές δονήσεις κατέγραψαν σήμερα οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πρώτη είχε μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5. 15 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου. Η δεύτερη σημειώθηκε στις 9, είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα δυτικά του Αιγίου.

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος νεαρού άνδρα το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου "Λευκός Πύργος", κοντά στο σταθμό Λαρίσης. Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, είχε τραύματα σε διάφορα σημεία του σωματός του, ενώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο και της αυτοκτονίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ισχυρότατη Κίντερ Μπολόνια η ΑΕΚ, δεν κατάφερε να υπερισχύσει. Το τελικό σκόρ ήταν 58 -44 υπέρ της Μπολόνια.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της συνεδρίασης η αγορά του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 618,65 μονάδες, με οριακή υποχώρηση 0,18%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 95,6 δισ. δραχμές. Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους δείκτες. Συγκεκριμένα, Τράπεζες άνοδος 1,45%, Ασφάλειες άνοδος 4,88%, Επενδύσεις πτώση 1,59%, Λήζινγκ άνοδος 7,98%, Βιομηχανικές πτώση 1,12%, Κατασκευές πτώση 3,61%, Διάφορες πτώση 1,87%, Συμμετοχών πτώση 1,14%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατά 0,56%.

Η επίσημη τιμή πώλησης του αμερικανικού δολαρίου, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι 316,48 δραχμές,

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις και βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 21 και στα νησιά 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 20 και 9 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εν μέσω πληροφοριών οτι ο σερβικός στρατός μετακινείται προς τα σύνορα με την Αλβανία, πάνω από 7,2 εκατ. Σέρβοι προσήλθαν στις κάλπες για το επίμαχο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για το εάν θα συμμετάσχουν ξένες δυνάμεις στις τελικές συνομιλίες για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Το δημοψήφισμα αυτό αποτελεί ρίσκο για τον Μιλόσεβιτς, καθώς όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές στο Βελιγράδι, θα υπερισχύσουν τα ΟΧΙ, αλλά το κρίσιμο για τον Μιλόσεβιτς θέμα είναι το ποσοστό της συμμετοχής των ψηφοφόρων. Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν αύριο γνωστά. Στο μεταξύ σήμερα στο περίχωρα του χωριού Κόσαρε, σημειώθηκαν νέες συμπλοκές μεταξύ σέρβων στρατιωτών και οπλισμένων Αλβανών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Κοσσυφοπέδιο, από αλβανικό έδαφος.

Στον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον επόμενο Μάρτιο, συμφώνησαν μετά από συνομιλίες μίαμισης ώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ και ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εταίρος στην παρούσα κυβέρνηση συνασπισμού, Ντενίζ Μπαϊκάλ. Οπως ορίζει η συμφωνία, το κόμμα του Μπαϊκάλ μπορεί να συμμετάσχει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ τη θέση του πρωθυπουργού θα καταλάβει μία ανεξάρτητη προσωπικότητα.

Ο εφιάλτης χιλιάδων παιδιών και γονέων στο Βέλγιο ξαναζωντάνεψε με την είδηση οτι ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού, που είχε βυθίσει πριν από δύο χρόνια τη χώρα στο πένθος, εξαιτίας των απάνθρωπων δολοφονιών τεσσάρων κοριτσιών, δραπέτευσε σήμερα από το Δικαστικό Μέγαρο του Νεφσατώ, αρπάζοντας το όπλο ενός αστυνομικού της συνοδείας του. Εναντίον του Ντιτρού εκδόθηκε διεθνές ένταλμα συλλήψεως, αλλά το απόγευμα η βελγική τηλεόραση μετέδωσε οτι συνελήφθη. Η είδησή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από την βελγική αστυνομία.

Υστατη προσπάθεια προκειμένου να μην γενικευθεί η υπάρχουσα πολιτική κρίση που ταλανίζει εδώ και καιρό τη Ρωσία, κατέβαλε σήμερα ο πρόεδρος Γιέλτσιν κατά την διάρκεια συνάντησής του με τους προέδρους των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου, ενόψει της αυριανής τρίτης και φαρμακερής ψηφοφορίας για την επικύρωση της υποψηφιότητας του Σεργκέι Κιριένκο, εκλεκτού του Γιέλτσιν, στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Ο Γιέλτσιν δεν πρόκειται να παραστεί στην αυριανή διαδικασία, αλλά θα αποστείλει επιστολή προς τους βουλευτές, με την οποία θα τους ζητεί να υποστηρίξουν τον Κιριένκο. Εάν αύριο απορριφθεί για τρίτη φορά η υποψηφιότητά Κιριένκο, τότε ο Γιέλτσιν θα αναγκασθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, να διαλύσει τη Δούμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Είθισται να λέγεται οτι το μεγαλύτερο δημιούργημα της Φύσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και οτι εκείνο που τον κάνει να διαφέρει ριζικά από τα ζώα είναι το μυαλό του! Δυστυχώς όμως μερικοί άνθρωποι, αν μπορεί να λέγονται έτσι, προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτό που έχουν μέσα στο κεφάλι τους για ανούσιες και απάνθρωπες ενέργειες. Ενας νοσοκόμος από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορείται οτι μετάγγισε στον ίδιο του τον γιό, όταν ήταν ήταν ενός χρόνου και νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα, αίμα μολυσμένο με τον ιό του Εϊτζ, διότι δεν ήθελε να πληρώνει τα έξοδα της διατροφής. Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από έρευνες δύο χρόνων, ενώ το παιδάκι σήμερα είναι επτά χρονών και πάσχει από τη θανατηφόρο ασθένεια.

Δώδεκα χρόνια μετά τον πανικό που είχε προκαλέσει σε ολόκληρο τον Πλανήτη, είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει ένας από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ. Ωστόσο, σε έκθεση του Ινστιτούτου για την Πυρηνική Ασφάλεια και Προστασία, στο Παρίσι, τονίζεται ότι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ρωγμές στις σωληνώσεις του μοναδικού εν λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ. Από την πλευρά τους, ρώσοι αξιωματούχοι αρμόδιοι σε πυρηνικά θέματα, αναγνώρισαν οτι υπάρχουν αρκετές ρωγμές στις κεντρικές σωληνώσεις, υποστήριξαν όμως οτι οι έλεγχοι είναι σχολαστικοί.

Μπόνι λέγεται το νεογέννητο προβατάκι που έφερε στον κόσμο στις 13 Απριλίου η Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο. Η γέννηση της Μπόνι, επίτευμα και αυτό του Ιστιτούτου Ρόσλιν, προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία παγκοσμίως καθώς η πιθανότητα κλωνοποίησης ανθρώπου δεν φαίνεται να είναι και τόσο μακριά.

Σύμφωνα με έρευνα γάλλων επιστημόνων η εφαρμογή βιταμίνης C, E και βήτα καροτίνης απευθείας στο δέρμα, μπορεί να επιβραδύνει τη δημιουργία νέων ρυτίδων και να εξαφανίσει, μέχρι ενός σημείου, τις ήδη υπάρχουσες, καθώς και τις μικρές γραμμές του δέρματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κύρια αιτία των ζημιών που προκαλούνται στο δέρμα είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, ένα απο τα βασικά στοιχεία του ηλιακού φωτός.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 24 April 1998 - 1:58:30 UTC