Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-04-09

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ούτε οι προνομιούχοι του κόσμου μπορούν να γλυτώσουν από την οργή της φύσης. Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την πολιτεία της Αλαμπάμα, στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, από τους οποίους τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίσθηκαν, ενώ πάνω από 100 σπίτια και σχολεία καταστράφηκαν. Τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το έργο της διάσωσης, εκτιμούν οτι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Με 158 ψήφους υπέρ και 124 κατά, ψηφίσθηκε το μεσημέρι επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Ολυμπιακής. Υπέρ ψήφισαν οι 157 παρεβρισκόμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Καρακώστας και κατά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο διαγραφείς Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε παρών, το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, ενώ από την κατ' άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου, αποχώρησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα άρθρα ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, θα εξοικονομηθούν περίπου 42 δις δρχ το χρόνο και όχι 50 που είχε αρχικά προβλέψει η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καλύτερα να έχεις τα 42 δις με κοινωνική συναίνεση, παρά τα 50 δις με σύγκρουση. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί πιλότο και για άλλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αρχής γενομένης από τα ΕΛΤΑ, τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ, η εξυγίανση των οποίων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα διαφαίνεται κλίμα εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων στην Ολυμπιακή, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων, γεγονός που προαναγγέλει εργασιακή ειρήνη. Πάντως τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής θα πετάξουν κανονικά τις ημέρες του Πάσχα. Ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης εκτίμησε ότι με το πρόγραμμα εξυγίανσης η Ολυμπιακή την επόμενη πενταετία θα έχει κέρδη περίπου 75 δις δρχ. Για σκοταδιστικό εκσυγχρονισμό κάνει λόγο ο Μιλτιάδης Εβερτ, ενώ η Πολιτική Ανοιξη χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πυροτέχνημα και την κυβέρνηση επικίνδυνη και ανάξια εμπιστοσύνης.

Απόλυτα ικανοποιημένες είναι οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, από την επιτυχία που σημείωσε η σημερινή 24ωρη απεργία, από την οποία υπολειτούργησε ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η μαζικότερη της τελευταίας πενταετίας, γεγονός που ερμηνεύεται τόσο ως μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν αλλαγή πολιτικής, όσο και προς την εργοδοσία, δεδομένου ότι αύριο πραγματοποιείται νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της εργοδοτικής πλευράς. Ανάλογο ήταν και το κλίμα στη συγκέντρωση και την πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της απεργίας η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή ήταν μαζική και κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, που φτάνουν μέχρι και το 100%, κυρίως στις ΔΕΚΟ. Κύρια αιτήματα των συνδικάτων είναι ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας, μέτρα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και μέτρα για την ανεργία και τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων. Από την απεργία δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις συναλλαγές του κοινού με τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Στην Ολυμπιακή πραγματοποιήθηκε μόνο μία πτήση σε κάθε γραμμή, τα καράβια έδεσαν στα λιμάνια, έγιναν μόνο έξι δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ ακινητοποιήθηκαν ηλεκτρικός, τρόλεϊ και πράσινα λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία έκαναν στάσεις εργασίας τις τρεις πρώτες και τελευταίες ώρες της βάρδιας. Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν οι τράπεζες, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι ΔΕΚΟ, ενώ στην απεργία συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, μετά τη νέα λοίμωξη που εμφάνισε και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι γιατροί δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο οργανισμός του Αρχιεπισκόπου δεν ανταποκρίνεται στη θεραπευτική αγωγή, η πιεσή του είναι ασταθής, παρατηρείται πτώση της λειτουργίας ζωτικών οργάνων και έχει δυσκολία επικοινωνίας με το περιβάλλον, ενώ κατά διαστήματα βρίσκεται σε κατάσταση βυθιότητας. Οι γιατροί δεν εξέδωσαν ιατρικό ανακοινωθέν εμμένοντας στο προηγούμενο, στο οποίο χαρακτηριζόταν η κατάσταση της υγείας σταθερά κρίσιμη. Αντίθετα ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε στο Ωνάσειο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του Πατριάρχη είναι καλή και ο καρδιολογικός έλεγχος στον οποίο υποβάλεται αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες.

Μικρή άνοδο σημείωσε το Μάρτιο ο πληθωρισμός και έφτασε στο 4,6%, έναντι 4,3% τον Φεβρουάριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντων, τόσο εξαιτίας της υποτίμησης της δραχμής, όσο και λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η ανοδική τάση του πληθωρισμού θα συνεχισθεί και τον Απρίλιο, καθώς το μήνα αυτό θα διαφανεί το σύνολο των επιπτώσεων από την υποτίμηση. Αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τον πληθωρισμό αναμένεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς πέρασε μια θαυμάσια νύχτα. Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη τονίζεται ότι ο ασθενής εμφανίζει συνεχή βελτίωση, τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά. Η ανταπόκριση της θεραπευτικής αγωγής κρίνεται λίαν ικανοποιητική. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξουν περιπλοκές την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής θα βγεί από το θεραπευτήριο Υγεία και θα πάει στο σπίτι του.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", όπως είχαν προβλέψει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ανέλαβε τελικά την ευθύνη για το προχθεσινό χτύπημα με ρουκέτα στο υποκατάστημα της αμερικανικών συμφερόντων τράπεζας "ΣΙΤΙ ΜΠΑΝΚ", στην Κυψέλη. Στην οκτασέλιδη προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σημειώνεται ότι η 17Ν αποφάσισε να χτυπήσει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και εθνικισμό για όσα επιβουλεύεται ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Θεωρεί τους Αμερικανούς υπεύθυνους για την Κύπρο και τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στα "ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΤΣ" καθώς και στις αντιπροσωπείες αμερικανικών αυτοκινήτων, "ΤΖΕΝΕΡΑΛΣ ΜΟΤΟΡΣ", "ΚΡΑΙΣΛΕΡ" αλλά και τη γερμανική "ΟΠΕΛ".

Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, έγινε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και την κατάσταση της οικονομίας. Λίγο αργότερα ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος το ερχόμενο Σαββατο, που θα αποφασίσει για τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους που θα υποστηρίξει το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Αθίγγανων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απέφερε στις αρχές 77 κιλά χασίς, δυο πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλές σφαίρες και πέντε καραμπίνες. Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα, πήραν μέρος διακόσιοι ένοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν 190 αθίγγανους και Αλβανούς λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι εκατό επαναπροωθήθηκαν στην Αλβανία, ενώ 53 κρατούνται. Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα μεσάνυχτα τον καταυλισμό και η όλη επιχείρηση, που ήταν αναίμακτη, διήρκεσε τρεις ώρες. Οπως ανακοίνωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Κώστας Οικονόμου, ``ο καταυλισμός είχε μετατραπεί σε καταφύγιο ανθρώπων που εγκληματούν`` και κάλεσε την ηγεσία των αθίγγανων ``να αποβάλλουν αυτά τα στοιχεία``.

Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για την ασφάλεια και την τάξη της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πέτρου Κουναλάκη για τις ενέργειες κοινοταρχών που επέβαλαν απαγορεύσεις σε Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες. Ο κ. Μπένος πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους περιφερειάρχες, να χαρακτηρίζουν παράνομες τις σχετικές αποφάσεις των κοινοτικών συμβουλίων που "συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού στη χώρα μας".

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο μεγαλύτερο παζάρι προπονητολογίας έχει εξελιχθεί η ΑΕΚ μετά τα τελευταία γεγονότα. Ετσι, μετά το ανέκδοτο περί Σάκι, τα πιθανά σενάρια έφτασαν στο άλλο άκρο, αφού ο υπηρεσιακός προπονητής της εθνικής, Πολυχρονίου φέρεται να δήλωσε πως έχει καλή πρόταση από την Ενωση! Πάντως, ανάμεσα στα δεκάδες ονόματα που ακούγονται, υπάρχει και του Παράσχου, που μάλλον δεν πρόκειται ως αστείο, αλλά ως η τελευταία λύση, αν δεν προχωρήσει η απόκτηση γνωστού ονόματος από την Ευρώπη. Στο μεταξύ, αργά χθες βράδυ, έγινε η συνάντηση Λάκη Νικολάου και Θωμά Μαύρου, αλλά χωρίς να γίνει γνωστό αν συμφώνησε ο παλιός κανονιέρης για την ανάληψη πόστου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Με δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις συνεχίζονται απόψε οι αγώνες μπάσκετ για τα πλέι οφς του πρωταθλήματος. Στις 5 το απόγευμα ο Ηρακλής υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Απόλωνα Πατρών, ενώ λίγο αργότερα, στις 6,30, το Σπόρτινγκ υποδέχεται στα Πατήσια τον Πανιώνιο, ένα παιχνίδι που θα μεταδώσει ζωντανά ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ``Ολυμπιακή Αεροπορία`` είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ. Εκλεισε στις 2175,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,54%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 53,9 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,03%, Ασφάλειες άνοδος 0,47%, Επενδύσεις άνοδος 0, 39%, Λήζινγκ σταθερές. Βιομηχανίες άνοδος 0,81%, Κατασκευές άνοδος 0,95%, Διάφορες άνοδος 0,42%, Συμμετοχών άνοδος 3,95%. Με άνοδο 0,73% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. Με σημαντική άνοδο έκλεισε η δραχμή έναντι του δολαρίου, του μάρκου και της ECU.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αναμένονται σποραδικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα αυτά ενδέχεται να επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν και πάλι τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 12 με 29 και στα νησιά 14 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 27 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί τοπική βροχή μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 11 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμος να μεταβεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τη Χάγης για να δικασθεί, δηλώνει οτι είναι, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ, ο πρώην αρχηγός των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας, η οποία επικαλείται τις πληροφορίες της από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Κάρατζιτς βρίσκεται σε μία χώρα της ανατολικής Ευρώπης, πιθανώς στη Λευκορωσία και πριν από λίγο καιρό ήλθε σε επαφή με δύο αμερικανούς δικηγόρους, στους οποίους ανέθεσε να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να παρουσιασθεί αυθορμήτως, τρόπω τινά, στη Χάγη. Την είδηση επαλήθευσε ανώτατος διπλωματικός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ωστόσο ο γάλλος υπουργός Αμυνας δήλωσε άγνοια για το όλο θέμα.

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τις συνομιλίες που διεξάγουν στο Μπέλφαστ οι βορειο-ιρλανδοί ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, παρουσία του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρηνικής λύσης, η οποία θα τερματίσει την 29χρονη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών, που στοίχισε τη ζωή 3. 200 ατόμων στη βρετανική αυτή επαρχία. Η διορία για την επίτευξη συμφωνίας που έχει θέσει ο προεδρεύων των συνομιλιών, πρώην γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόρτζ Μίτσελ, λήγει τα μεσάνυκτα, ωστόσο η αρμόδια για τη βόρεια Ιρλανδία βρετανίδα υπουργός, Μο Μόουλαμ, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών, υποστηρίζοντας οτι υπάρχει η διάθεση και η βούληση για την λήψη καλών αποφάσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος δήλωσε οτι επίκειται μια συμφωνία, η οποία όμως για να επιτευχθεί ίσως χρειασθεί να ξεπερασθεί το χρονικό όριο που έχει τεθεί μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ιερό προσκύνημα χιλιάδων Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο στην ιερή τους πόλη Μέκκα, δημιούργησε συνωστισμό ο οποίος με τη σειρά του προκάλεσε πανικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, πάνω από εκατό άτομα. Ο συνωστισμός παρατηρήθηκε στη Μένα όπου μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν για το τελετουργικό, κατά το οποίο οι προσκυνητές συμβολικά λιθοβολούν τον διάβολο.

Χωρίς σοβαρά επεισόδια πραγματοποιήθηκε μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, δέκα περίπου χιλιάδων Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα, παρά τη δυναμική παρουσία των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της Σερβίας. Το κέντρο της Πρίστινα είχε αποκλειστεί από τις ειδικές σερβικές δυνάμεις λίγο πριν την έναρξη της διαδήλωσης, ενώ χθες η γιουγκοσλαβική τηλεόραση χαρακτήρισε την σημερινή συγκέντρωση, πολιτικό τσίρκο που αποσκοπεί σε μία επίδειξη μπροστά στις δυτικές τηλεοράσεις.

Βέβαιο θεωρείται πλέον στη Μόσχα οτι η Δούμα δεν πρόκειται να επικυρώσει κατά την αυριανή ψηφοφορία, τον διορισμό του Σεργκέι Κιριένκο, στο πρωθυπουργικό αξίωμα, καθώς τα περισσότερα κόμματα δεν τον εμπιστεύονται σε μία τέτοια θέση. Για την επικύρωση χρειάζονται 226 ψήφοι, πράγμα αδύνατο για τον Κιριένκο, καθώς εκτιμάται οτι δεν πρόκειται να συγκεντρώσει πάνω από 150. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί επικύρωση σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, τότε ο πρόεδρος Γιέλτσιν είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές.

Στο κατώφλι του 2. 000 τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην νοοτροπία αυτών που ασκούν την εξουσία, έναντι αυτών που αποτελούν μειονότητα. Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δήλωση του αρχηγού της Εθνικής Συμμαχίας, Τζιανφράνκο Φίνι, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να είναι δάσκαλοι και καθηγητές. Τη δήλωση αυτή έκανε ο ηγέτης του μεταφασιστικού κόμματος σε μια τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών, αλλά και χειροκροτήματα από μια σημαντική μερίδα. Ο Τύπος καταδίκασε τη θέση του Φίνι, υπογραμμίζοντας ότι τελικά η δεξιά δεν άλλαξε παρότι δημόσια απαρνήθηκε τις φασιστικές ιδέες.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 10 April 1998 - 0:02:55 UTC