Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-03-28

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ, από την πρόσφατη κακοκαιρία. Το μεσημέρι η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, επισκέφθηκε την περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου έχουν πέσει οι πυλώνες της ΔΕΗ. Στην Αττική γίνεται κανονικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο έχει αποκατασταθεί κατά 90% . Τεχνικός της ΔΕΗ, πέθανε χθες το βράδυ από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την ώρα που εργαζόταν για την αποκατάσταση βλάβης, στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, στα Μέγαρα Αττικής. Πρόκειται για το Γεώργιο Γκοσδή, 37 ετών, πατέρα δύο παιδιών.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα όμως παραμένουν, ενώ λόγω των χιονοπτώσεων, με δυσκολία διεξάγεται η συγκοινωνία, σε πολλες περιοχές του ορεινού δικτύου της χωρας. Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, αφού στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φθάνουν και τα 10 μποφόρ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές, ενώ χωρίς προβλήματα πετούν και τα αεροπλάνα.

Περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 326 δισεκατομμυρίων δραχμών, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα εγκρίθηκε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων των τραπεζών και των δημοσίων επιχειρήσεων. Πολλές δημόσιες μικρές επιχειρήσεις και τράπεζες θα ιδιωτικοποιηθούν σύντομα αρχής γενομένης από την τράπεζα Μακεδονίας- Θράκης, την Κρήτης και την Κεντρικής Ελλάδος.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο ο διάλογος για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται σε θετικό κλίμα ενώ συμφώνησαν στις γενικές διατάξεις του νέου κανονισμού εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κάλεσε τους εργαζομένους να καταλήξουν σε συμφωνία.

Πέθανε τα ξημερώματα ο Μίμης Τραϊφόρος, σε ηλικία 86 χρονών, μετά από μακρόχρονη ασθένεια. Την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στον "Ευαγγελισμό". Ο Μίμης Τραϊφόρος ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής και στιχουργός. Στη διάρκεια του πολέμου έγραψε το τραγούδι "Παιδιά της Ελλάδας παιδιά" το οποίο τραγούδησε η σύντροφος της ζωής του, Σοφία Βέμπο. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 4 το απόγευμα από το Α`Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο η θερινή ώρα. Ετσι, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 4. Η εφαρμογή της θερινής ώρας θα ισχύσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και γίνεται από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Περισσότεροι κατά 7. 500 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, φέτος θα διαβούν τις πύλες των Ανωτάτων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων 61. 979 υοπψήφιοι ενώ πέρυσι εισήχθησαν 54. 503.

Αγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε τα ξημερώματα στα πόδια τη γιατρό Μαρία Χιωτάκη-Καράμπελα, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της στη Γλυφάδα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, ενώ ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριάντα οκτώ εκατομμύρια Ουκρανοί προσέρχονται αύριο στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες αναμένεται να ενισχύσουν την κυριαρχία τους οι κομμουνιστές. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το ενδεχόμενο αυτό θα καθυστερήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα δυσαρεστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν αρχίζει αύριο περιοδεία στη Μόσχα, το Πεκίνο και το Λονδίνο, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους στη συμφωνία με το Ιράκ.

Οπως γράφουν οι σημερινοί Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, η βρετανική κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει στη Βόρεια Ιρλανδία τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση κάθε πέντε χρόνια, ώστε να προτρέψει την πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, το Σίν Φέιν, να υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία τον επόμενο μήνα.

Η πολιτική που ακολουθεί το Βελιγράδι στο Κοσσυφοπέδιο ενισχύει τον "Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου", δήλωσε σήμερα ο αμερικανός απεσταλμένος στη Γιουγκοσλαβία Ρόμπερτ Γκέλμπαρντ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το παιχνίδι Προοδευτικής-Παναθηναϊκού, ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της 28-ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α`εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας αρχίζει στις 5 παρά τέταρτο και θα μεταδοθεί από Σούπερ Σπορ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε τον ΑΡΗ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϋ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7 το βράδυ στον Πύργο και θα μεταδοθεί από το Σούπερ Σπόρ. Χθες στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τον Ηρακλή ενώ ο Αρης με 3-2 την ΑΕΚ.

Ο αγώνας Περιστέρι-Παναθηναϊκού κυριαρχεί στην 25η αγωνιστική ημέρα για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6. 30 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Στις 5 θα γίνουν τα παιχνίδια, Ηράκλειο- ΠΑΟΚ, Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός, Ηρακλής-Παπάγου, Απόλλων Πατρών-Λάρισα και στις 6 στη Λάρισα το παιχνίδι ΑΡΗΣ-Δάφνη.

Δέκα χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριες μας της Αρσεως Βαρών στην χθεσινή, πρώτη ημέρα των αγώνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξάγονται στο Ινσμπουρκ της Αυστρίας. Τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν, τρία ο Λεωνίδας Σαμπάνης, στην κατηγορία των 62 κιλών, τρία η Αννα Στρούμπου στα 53 κιλά, δύο ο Βίκτωρας Μήτρου στα 77 κιλά, ένα ο Χρήστος Σπύρου στην ίδια κατηγορία και ένα ο Γιώργος Τζελίλης στα 69 κιλά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στα νοτιοανατολικά σημειώνονται σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ λίγες νεφώσεις υπάρχουν στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει στους 10 βαθμούς και στα δυτικά τους 14. Στην Αθήνα επικρατούν νεφώσεις με παροδικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί ενώ η θερμοκρασία φθάνει στους 11 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία φθάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα όμως, στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 28 March 1998 - 19:12:10 UTC