Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-05

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Αγεφύρωτο φαίνεται να παραμένει το χάσμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας, για το θέμα του ΝΑΤΟ, καθώς και οι δύο πλευρές εμμένουν στις απόψεις τους. Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε σε αυστηρό τόνο ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης και μιλώντας κατ'ουσία για τον κ. Αρσένη είπε ότι χρειάζεται ενιαία πολιτική, συνοχή και αλληλεγγύη και ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να έχουν δημόσιες διαφοροποιήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αρσένης επέμεινε στις απόψεις του, τόνισε ότι θα λέει τη γνώμη του και είπε στον πρωθυπουργό πως αν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα, μπορεί να υποβάλει κυρώσεις. Οπως ανέφεραν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Σημίτης απάντησε πως όταν χρειαστεί θα το πράξει, αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι υπέρ των κυρώσεων και απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, τόνισε πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το κόστος των επιλογών του. Μετά το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Αρσένης είπε ότι διατηρεί τις απόψεις του και πρόσθεσε ότι η σημερινή συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει πριν τις 2 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, δια των κυρίων Πεπονή και Οικονόμου ζήτησαν να κατατεθούν τα ακριβή αντίγραφα της συμφωνίας για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ στη βουλή, ενώ, όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει την Τετάρτη τη διαρκή επιτροπή εξωτερικών και αμύνης της βουλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παθητική πολιτική στα εθνικά θέματα, τα οποία οδηγούνται σε αρνητικές εξελίξεις, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς τη χώρα μας. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για εν κρυπτώ συναλλαγές της κυβέρνησης σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων. Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ.

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν το απόγευμα έξω από τη Νομική Σχολή, η οποία τελεί υπό κατάληψη από περίπου 50 άτομα. Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητών, στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα όταν αντιλήφθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας συνεπλάκη με τους αστυνομικούς, τα επεισόδια γενικεύθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια ομάδα περίπου 50 ατόμων κατευθύνθηκε στη Νομική Σχολή στο κέντρο της Αθήνας, αφού ανάγκασαν φοιτητές και καθηγητές να περάσουν εκτός του κτιρίου. Αργά το απόγευμα, οι αναρχικοί που κρατούσαν καδρόνια και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους είτε με κασκόλ, είτε με κράνη, άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών πέτρες και άλλα αντικείμενα. Νωρίτερα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό από γκαζάκια σε αυτοκίνητο της πρυτανείας του πανεπιστημίου που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και πέταξαν μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου του ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Σίνα.

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τη δίκη 36 αγροτών, η οποία, όμως, αναβλήθηκε. Οπως δήλωσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής, τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου τα τρακτέρ θα βγουν και πάλι στους δρόμους, χωρίς όμως να προσδιορίσουν αν θα κλείσουν την εθνική οδό. Στη Θεσσαλονίκη, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους της Λάρισας που επρόκειτο να δικαστούν.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της οικονομίας άσκησε η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με αντικείμενο την πορεία του προϋπολογισμού σε σχέση με την Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Ο ευρωβουλευτής Τίμος Χριστοδούλου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, προέβλεψε ότι θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ληφθούν άμεσα διαρθρωτικά μέτρα και επέκρινε την κυβέρνηση ότι σπαταλά μέτρα για λόγους εντυπωσιασμού και δεν προσαρμόζει την οικονομία προς τη Νομισματική και Οικονομική Ενωση. Κλείνοντας τις εργασίες ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη εθνική συγκυρία, εκτίμησε ότι το μέλλον της οικονομίας δεν θα είναι ευοίωνο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλχημείες στον προϋπολογισμό. Υποστήριξε ακόμη ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται σε απόκκλιση και όχι σε σύγκλιση για τη συμμετοχή της χώρας μας στην Οικονομική Ενωση. Την ανησυχία του για την οικονομική πολιτική, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους χειρισμούς της Κεντρικής Τράπεζας κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση και για τις προοπτικές ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οσοι είχαν αμφιβολίες οτι ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν είναι καταπονημένος και δεν κυβερνά, απατήθηκαν για άλλη μια φορά οικτρά σήμερα, καθώς απέδειξε περίτρανα οτι αυτός κρατά τα ηνία της χώρας. Με μία χωρίς προηγούμενο προσωπική παρέμβασή του, η κάτω βουλή ενέκρινε με 231 ψήφους υπέρ, έναντι 131 κατά τον προϋπολογισμό του 1998. Ο Γιέλτσιν ο οποίος μετέβη προσωπικά στη Βουλή, απευθύνθηκε στους βουλευτές του καλώντας τους να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό, τονίζοντας οτι η αρνητική ψήφος θα οδηγούσε σε υποτίμηση του ρουβλίου και θα επιδείνωνε την διεθνή χρηματιστηριακή κρίση.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν σήμερα οι ηγέτες της Ερι Μπατασούνα, πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ, στην Ισπανία, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή επταετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε, με την κατηγορία της διάδοσης της αυτονομιστικής προπαγάνδας της ΕΤΑ. Η κίνηση αυτή πυροδότησε μία σειρά βίαιων ενεργειών από την οργάνωση όπως η επίθεση ενόπλων εναντίον σωματοφύλακα ενός πολιτικού, καθώς και μία έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Σαν Σεμπαστιάν, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί Χοκάϊντο, στο βορειότερο άκρο της Ιαπωνίας, καθώς αναμένεται να φθάσει στο νησί μεγάλο παλιρροϊκό κύμα το οποίο δημιουργήθηκε από την έκρηξη ενός από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Απω Ανατολή. Από την έκρηξη του ηφαιστείου εκτοξεύθηκε στάχτη σε ύψος περίπου εννέα χιλιομέτρων, ενώ σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές. Το φαινόμενο αυτό υποχρέωσε αρκετές αεροπορικές εταιρίες να αλλάξουν την πορεία που ακολουθούν τα αεροσκάφη, πετώντας στη ρωσική Απω Ανατολή.

Περίοδο πέντε μηνών για να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους στον τομέα ασφαλείας, πρότεινε σήμερα στους Παλαιστίνιους ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον γάλλο ομόλογό του, Λιονέλ Ζοσπέν, τόνισε οτι ως αντάλλαγμα οι Ισραηλινοί θα προσδιορίσουν τα εδάφη από τα οποία σκοπεύουν να αποχωρήσουν. Από την πλευρά της, η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ, που συμμετείχε στις συνομιλίες, προέτρεψε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Την ίδια ώρα στο Ισραήλ, τα συνδικάτα αποφάσισαν να διακόψουν έως την Κυριακή, την γενική απεργία που πραγματοποιούν από προχθές, για να δώσουν χρόνο στους διαπραγματευτές να επιτύχουν συμφωνία.

Την αναστολή των πωλήσεων πετρελαίου, έως ότου ο ΟΗΕ εγκρίνει το πρόγραμμα διανομής βοήθειας στο πλαίσιο της συμφωνίας πετρέλαιο αντί τροφίμων, αποφάσισε σήμερα το Ιράκ, υποστηρίζοντας οτι οι εξαγωγές πετρελαίου και οι προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων έπρεπε να γίνονται ταυτόχρονα. Αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής, τονίζει το Ιράκ, είναι να μην μπορέσει να επωφεληθεί η χώρα από τα έσοδα που του απέφεραν οι εξαγωγές πετρελαίου και επομένως, να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες του ιρακινού λαού.

Νέο ράπισμα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δέχθηκε η Τουρκία. Οπως αναφέρει έκθεση της οργάνωσης Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι βασανισμοί και η κακοποίηση των κρατουμένων συνεχίσθηκαν και το 1997. Στην έκθεση καταγγέλλεται επίσης ότι το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να φυλακίζει δημοσιογράφους και συγγραφείς και να λογοκρίνει δημοσιεύσεις. Τα δημοσιεύματα όμως αυτά δεν φαίνεται να πτοούν την τουρκική κυβέρνηση, η οποία περί άλλων τυρβάζει. Μονοήμερη επίσκεψη στη Βρετανία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ για συνομιλίες με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, σε μία ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οικολογική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων, απειλείται στην Αυστραλία από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και 10 ημέρες, και μόνο η βροχή που άρχισε να πέφτει στις ανατολικές ακτές της χώρας μπορεί κάπως να βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών. Σε άλλα μέρη του κόσμου όμως η βροχή δημιουργεί προβλήματα και συγκεκριμένα στη βόρεια Ισπανία, όπου οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιές άναψε το ρεπορτάζ δύο Βρετανών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού "Τσάνελ Φορ" για τα κέντρα περίθαλψης παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην Καρδίτσα και το Σιδηρόκαστρο Σερρών, που ανήκουν στο ΠΙΚΠΑ. Το σχετικό βίντεο, που τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο, παρουσιάζει ένα κορίτσι δεμένο με ιμάντες, καθώς και ένα αλυσοδεμένο κρεβάτι 5χρονου αγοριού. Ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης, διέταξε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ αύριο μεταβαίνει ο ίδιος στην Καρδίτσα για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση. Παράλληλα, επιτροπές του ΠΙΚΠΑ μεταβαίνουν στα δύο αυτά κέντρα. Η αντιπρόεδρος του ΠΙΚΠΑ Σερρών κυρία Αυγιτίδου, έκανε λόγο για παραπλανητική εικόνα που εμφανίζει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ήταν κατόπιν απόφασης ψυχιάτρου και όχι με δική τους πρωτοβουλία. Σημείωσε επίσης ότι συνηθίζεται να καθηλώνονται ορισμένα παιδιά τα οποία χαρακτηρίζονται επιθετικά.

Δύο φόνοι μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και μάλιστα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, αποτελεί ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα, που προβληματίζει την κοινή γνώμη, καθώς και τις αστυνομικές αρχές. Συγκεκριμένα, σε επίθεση, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από δύο οπλισμένους δράστες, σε βάρος Ελληνοποντίων, σε καφενείο της Καλλιθέας, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Γιάννη Τσορτανίδη, 35 χρόνων και τον τραυματισμό του φίλου του Παναγιώτη Παναγιωτίδη, 41 χρόνων. Λίγα λεπτά αργότερα, έξω από χαρτοπαικτική λέσχη της Γλυφάδας, έπεφτε νεκρός ο ιδιοκτήτης της Νίκος Μαντζαρίδης, 45 χρόνων, με δύο πυροβολισμούς εξ επαφής στο κεφάλι από άγνωστο εκτελεστή, ο οποίος διέφυγε πεζός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δύο επιθέσεις πρέπει να είναι σχετικές μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται ο δράστης να είναι το ίδιο πρόσωπο...

Λαχτάρισαν οι ογδόντα επιβάτες της πτήσης 941 της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολης - Αθήνας. Το μπόϊνγκ 737 μόλις μπήκε στον διάδρομο απογείωσης παρουσίασε βλάβη στην δεξιά τουρμπίνα από γεράκι που είχε φωλιάσει, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να το ακινητοποιήσει. Τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας με ειδική πτήση από την Αθήνα μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη, επιδιώρθωσαν την βλάβη και το αεροσκάφος ανεχώρησε στις 1. 30 το μεσημέρι με εξήμισι ώρες καθυστέρηση.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί η οφειλόμενη από τον Ιανουάριο του 1997, αύξηση των επιδομάτων, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, που ανέρχεται στο 15% κατά μήνα. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Θόδωρος Κοτσώνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, η καθυστέρηση σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τετραμελής σπείρα Αλβανών, που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα και Αλβανούς λαθρομετανάστες, εξαρθρώθηκε από τις διωχτικές αρχές. Σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας οπου έμεναν οι συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα πτυσόμενο στιλέτο, 600 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 10. 000 δρχ. και διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε οτι οι δράστες έναντι αμοιβής έφερναν απο την Αλβανία λαθραία, συμπατριώτες τους στους οποίους έβρισκαν και εργασία.

Νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης βρέθηκε σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στο Μενίδι, ο Παναγιώτης Ξανθόπουλος, 20 ετών. Οπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, το θύμα ήταν χρήστης εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ το τελευταίο εξάμηνο, προσπαθούσε να απεξαρτηθεί.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δέχθηκε γκολ από την ατυχία! Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μόλις είχε ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς και σήμερα τραυματίσθηκε πάλι, όταν στην πρωινή προπόνηση συγκρούστηκε με τον Λουίτζι Τζενάμο και υπέστη βαρύ διάστρεμα στη ποδοκνημική του δεξιού του ποδιού. Ο χρόνος αποθεραπείας υπολογίζεται στις δύο εβδομάδες.

Ενας θρύλος των γηπέδων, ο Γιόχαν Κρόιφ, βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο του Αμστερνταμ, όπου είχε εισέλθει λόγω του γνωστού καρδιακού προβλήματος που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγα χρόνια. Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" είναι καλά και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να περικόψει τις δραστηριοτητές του.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Τάσεις ισορροπίας παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, μετά απο οχτώ ημέρες ανόδου. Ο γενικος δείκτης τιμών έκλεισε στις 1551,29 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα απο τις προηγούμενες ημέρες και έφθασε τα 16,6 δισ. δρχ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε σημαντική άνοδο 5,24%, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 29,6 δισ. δρχ. Σήμερα οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,91%, Ασφάλειες άνοδος 0,88%, Λήζινγκ άνοδος 1,53%, Επενδύσεις άνοδος 0,18%, Κατασκευές άνοδος 0, 66%, Βιομηχανίες άνοδος 0,66%, Διάφορες άνοδος 1,27%, Συμμετοχών άνοδος 0, 86%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0,43%.

ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο το βράδυ ο καιρός στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Κυριακή θα επηρεάσει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση αλλά τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή το απόγευμα και καταιγίδες το βράδυ, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 5 μέχρι 11 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 6 December 1997 - 1:13:39 UTC