Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-20

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην αναστολή της λειτουργίας έξι ασφαλιστικών εταιριών, στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς μετά τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι έχουν οικονομικά προβλήματα και δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία. Οι εταιρίες αυτές είναι: "Νόρντιγκ Αμέρικαν Στάνταρτ Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλιστικών Ζημιών", "Απόλλων Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων", "Θέμις Ασφαλιστική Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων", "Εθνικό Ιδρυμα Ασφαλειών Ελλάδος Α. Ε", "Προποντίς Μέριμνα Ανωνυμος Εταιρία Ασφαλειών", και "Εξπρές Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων". Σε μια ακόμη εταιρία τη "Μεσόγειο Ζωής" ανακλήθηκε η άδεια από το υπουργείο και το χαρτοφυλάκιό της θα μεταβιβαστεί ύστερα από συνεννόηση στην "Εθνική Ασφαλιστική".

Στους δρόμους αναμένεται να ξαναβγούν τα τρακτέρ, μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα και της Πανθεσσαλικής επιτροπής αγροτών, που κράτησε τέσσερις ώρες. Τα μέλη της επιτροπής κατηγόρησαν τον υπουργό ότι εμμένει στις θέσεις του, αν και παραδέχθηκαν ότι ορισμένα από τα αιτήματά τους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα και πρόσθεσαν ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν λύνονται στα δικαστήρια, αναφερόμενοι στις δίκες που εκκρεμούν σε βάρος αγροτών για προηγούμενες κινητοποιήσεις. Οι αγρότες εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από τις 5 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση στη Λάρισα. Δήλωσαν επίσης ότι θα αλλάξει η στρατηγική των κινητοποιήσεων, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισαν άν θα προχωρήσουν και πάλι σε κλείσιμο των εθνικών οδών.

Στο τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για το επίμαχο θέμα του ανατοκισμού των τόκων από τραπεζικά δάνεια και τις καθυστερούμενες οφειλές, που επιβάλλουν μονομερώς οι τράπεζες. Το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής, εισαγγελέας Παναγιώτης Δημόπουλος, πρότεινε να χαρακτηριστεί ο ανατοκισμός παράνομος και επικίνδυνος για το δανειολήπτη, αφού με τη διόγκωση των τόκων, τα χρέη οδηγούν τους πολίτες σε οικονομική καταστροφή. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα για αναβολή της συζήτησης, που η Ενωση Τραπεζών υποστηρίζοντας ότι ο ανατοκισμός υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και αν αλλάξει ο νόμος θα πληγεί το κύρος του τραπεζικού συστήματος.

Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθη σήμερα στη βουλή η ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τους αιγιαλούς. Υπέρ της διάταξης που προβλέπει την εγκατάσταση βιομηχανικών ζωνών σε αιγιαλούς ψήφισαν 131 βουλευτές και εναντίον 121. Απόντες ήταν 32 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννης Νικολάου, απαντώντας σε ερώτηση για το χθεσινό επεισόδιο στη βουλή με την υπουργό ανάπτυξης και τον βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη, δήλωσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν ονοματεπώνυμο και αποδοκίμασε πλήρως την επίθεση του κ. Σηφουνάκη κατά της υπουργού Ανάπτυξης.

Με την παρουσία περίπου 20. 000 εργαζομένων από τις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αψήφησαν τη βροχή και την πυκνή ομίχλη που επικρατεί στο Λουξεμβούργο, άρχισαν πριν λίγο οι εργασίες του έκτακτου συμβουλίου κορυφής για το θέμα της απασχόλησης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεσμού, που οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων καλούνται να συζητήσουν το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και να χαράξουν μια κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση του φαινομένου, που πλήττει πάνω από 18 εκατ. Ευρωπαίους. Οι "15" αναμένεται να δεσμευθούν σε μια σειρά κατευθυντηρίων γραμμών και να εξετάσουν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας έμφαση στην υποβοήθηση των νέων ανέργων, αλλά και στην ανεργία σε μακροπρόθεσμη βάση. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Ζούνγκερ, δήλωσε ότι οι "15" πρέπει να υιοθετήσουν όχι μόνο ρεαλιστικές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά και μια μέθοδο συνέχισης και υλοποίησης των μέτρων που θα ληφθούν. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, που θα αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις, είχε το πρωί κατ'ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου, με τον οποίο, όπως είπε, μεταξύ άλλων, συζήτησε και θέματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στον εστιακό χώρο νότια της Ζακύνθου, που έδωσε τον ισχυρό σεισμό 6,6 ρίχτερ, αλλά όπως εκτιμούν οι σεισμολόγοι, οι μετασεισμοί θα συνεχισθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεργεία των Νομαρχιών συνεχίζουν στις πληγείσες περιοχές την καταγραφή των ζημιών, οι οποίες τελικά είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μονάχα στο νομό Ηλείας έχουν καταγραφεί ζημιές σε τουλάχιστον 120 σχολεία, τα οποία, όπως στη Ζάκυνθο και τη Μεσσηνία, παρέμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους. Δεκάδες είναι και τα σπίτια στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές και όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, για τους πληγέντες θα ισχύσουν τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν στους σεισμοπαθείς του Αιγίου και της Κοζάνης.

Κρίσιμη συνάντηση έχει από το απόγευμα ο υφυπουργός οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης με αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών, με αντικείμενο την εφαρμογή του Ιατρικού Μισθολογίου. Εξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους που γίνεται η συνάντηση, έχουν συγκεντρωθεί γιατροί, ενώ μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει το συνδικαλιστικό τους όργανο, προκειμένου να αποφασισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με απεργία διαρκείας αν δεν ικανοποιηθεί το αιτημά τους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισε η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ, την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ρωσίας και Ιράκ για την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, προκειμένου να επαναλάβουν τους ελέγχους που πραγματοποιούν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας. Παρά την συμφωνία όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στον Περσικό, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, δήλωσε σήμερα οτι η Ουάσιγκτον παραμένει σταθερή στην απόφασή της να πετύχει την πλήρη συμμόρφωση του Ιράκ προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Την κατάσταση όμως αυτή, φαίνεται να εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος η Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις στρατιωτικές εκκαθαριστικές της επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων ανταρτών, στο βόρειο Ιράκ.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα του ρώσου προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν στην αντιπαράθεσή του με τους κομμουνιστές. Παρότι υπέκυψε στις πιέσεις τους, θυσιάζοντας τον υπουργό Οικονομικών Ανατόλι Τσουμπάις, την αποπομπή του οποίου ζητούσαν επίμονα προκειμένου να συμμετάσχουν στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, σήμερα η Δούμα, την πλειοψηφία της οποίας κατέχουν οι κομμουνιστές, ψήφισε να μετατεθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, η συζήτηση για το σχέδιο του προϋπολογισμού, η οποία είχε προγραμματισθεί για αύριο. Την θέση του Τσουμπάϊς, ο οποίος κατηγορείται οτι έλαβε αδρότατη αμοιβή για την συγγραφή ενός βιβλίου σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέλαβε ο 32χρονος φιλελεύθερος οικονομολόγος, Μιχαϊλ Ζαντόρνοφ.

Απίθανο θεωρείται να δεχθεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση τους όρους που έθεσε η φανατική ισλαμική οργάνωση, Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, για την εφαρμογή μίας ανακωχής. Με ανακοίνωσή της που εστάλη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οργάνωση που ευθύνεται για το προχθεσινό λουτρό αίματος στο Λούξορ με 68 νεκρούς, πρότεινε στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακωχή, θέτοντας ως όρο την απελευθέρωση όλων των μελών της που βρίσκονται στις φυλακές, καθώς και στην επιστροφή στην Αίγυπτο του πνευματικού της ηγέτη, σεϊχη Αμπντέλ Ραχμάν, που κρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίσθηκαν σήμερα, εκ των οποίων τα οκτώ σοβαρά, από βόμβα που τοποθετήθηκε από αυτονομιστές αντάρτες σε πολυσύχναστη αγορά στην καρδιά της Σριναγκάρ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Τζαμού-Κασμίρ. Κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο, περισσότερες από δέκα παραστρατιωτικές οργανώσεις μάχονται κατά της κυβέρνησης της Ινδίας, στην περιοχή των Ιμαλαϊων.

Την αναστολή όλων των προγραμματισμένων της επιθέσεων κατά της ισπανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα η αυτονομιστική βασκική οργάνωση ΕΤΑ, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης των μελών της στις ισπανικές φυλακές. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι περισσότερες επιθέσεις της ΕΤΑ στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, είχαν στόχο να εξαναγκασθεί η ισπανική κυβέρνηση να μεταφέρει στις φυλακές της χώρας των Βάσκων, τους 600 περίπου κρατουμένους αυτονομιστές που είναι κατεσπαρμένοι σε διάφορες φυλακές της Ισπανίας.

Νέα επιδρομή εναντίον στόχων της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, πραγματοποίησαν σήμερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, στον νότιο Λίβανο. Την αεροπορική επιδρομή συνόδευσε ένας σφοδρός βομβαρδισμός από το ισραηλινό πυροβολικό στην ίδια περιοχή, η οποία χρησιμοποιείται από την Χεζμπολάχ για επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Χιλιάδες κομμουνιστές και πολιτικές προσωπικότητες της αριστεράς, αψήφησαν τον βροχερό καιρό και παρευρέθηκαν σήμερα στην κηδεία του Ζορζ Μαρσέ, πρώην γενικού γραμματέα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών. Τον ύστατο φόρο τιμής απέτισαν στον Μαρσέ οι τρεις κομμουνιστές υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, Μεταφορών, Τουρισμού και Νέας Γενιάς κι Αθλητισμού.

Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος εξερράγη χθες στη διάρκεια δοκιμής στην περιοχή Αρχανγκέλσκ, στη βόρεια Ρωσία. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επρόκειτο για ένα νέο τύπο πυραύλου που προορίζεται για τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια παραθύρων σε χωριό, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή των πυραυλικών δοκιμών, κοντά στη ναυτική βάση του Σεβεροντβίσνκ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζική είναι η προσέλευση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό την κάλυψη 2. 353 θέσεων στο δημόσιο τομέα, που θα γίνει στις 21 και 22 Φεβρουαρίου. Δεκάδες άτομα προσήλθαν σήμερα στις νομαρχίες και τα αρμόδια γραφεία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 9 Δεκεμβρίου.

Από τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Σαμαρά, άρχισε η Μαρία Δαμανάκη τον κύκλο των επαφών της με τους πολιτικούς ηγέτες, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το δήμο της Αθήνας. Η κυρία Δαμανάκη τόνισε πως η πρωτοβουλία της δεν έχει σχέση με πολιτικούς διαχωρισμούς και ότι ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Αθηναίων. Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την κυρία Δαμανάκη, αν και τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να πάρει το κόμμα αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από το μπαράζ των επικριτικών δηλώσεων που έκαναν στελέχη του κόμματος κατά της Μαρίας Δαμανάκη. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της κυρίας Δαμανάκη και χαρακτήρισε υπερβολικό το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα. Η κυρία Δαμανάκη θα συναντηθεί την προσεχή Τετάρτη και με τον πρωθυπουργό.

Ανεβάζει η Νέα Δημοκρατία τους αντιπολιτευτικούς τόνους, με αφορμή τον προϋπολογισμό και αιχμή τους νέους φόρους που περιέχει. Η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα εξετάσθηκε σε σύσκεψη, υπό τον Κώστα Καραμανλή και σύμφωνα με πλήροφορίες, αποφασίσθηκε εξόρμηση κορυφαίων στελεχών το επόμενο Σαββατοκύριακο στην επαρχία για ενημέρωση του λαού, ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε φορείς του δημοσίου, όπου θα αναλυθούν για κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο μέτωπο της δραχμής. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η πρόσφατη νομισματική κρίση αποκάλυψε την πραγματική γύμνια της ελληνικής οικονομίας, παρά το μακιγιάζ που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για φορολογική επιδρομή και για αδυναμία να περιορίσει την κρατική σπατάλη και τα προνόμια των κομματικών της ευνοουμένων.

Συνέρχονται αύριο και μεθαύριο από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, με αντικείμενο την πρόταση του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Γενικός εισηγητής θα είναι ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο Νώντας Ζαφειρόπουλος και άλλοι. Το Σάββατο θα αναπτύξουν τις απόψεις τους οι βουλευτές και τα μέλη της επιτροπής. Πάντως, όπως έχει διαφανεί και από τις συνεδριάσεις της επιτροπής της βουλής, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κατάργηση της θανατικής ποινής, ο τρόπος εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα.

Ενα επτάχρονο κορίτσι από την Πορτογαλία που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, κατάφερε να μετατρέψει το πρόβλημά της σε μια παγκόσμια αλυσίδα αγάπης και τρυφερότητας, φέρνοντας κοντά χιλιάδες ανθρώπους. Η μεγαλύτερη επιθυμίας της Σόνιας Χριστίνας, είναι να συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες, ως το παιδί που έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματικών καρτών, δηλαδή μια κάρτα από μια ένωση, υπηρεσία, ίδρυμα ή φορέα. Η ανταπόκριση φαίνεται πως είναι μεγάλη, καθώς μέχρι στιγμής έχει λάβει χιλιάδες κάρτες.

Αλλα 45 κιλά χασίς κατέσχεσαν αστυνομικοί που περιπολούν στα χωριά και το οδικό δίκτυο της Καστοριάς, για την αποτροπή της εισόδουν αλβανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Τα εννέα κιλά κατασχέθηκαν από αυτοκίνητο, που θεωρήθηκε ύποπτο, αλλά ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει, ενώ εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες που είχαν, έστησαν καρτέρι σε αλβανούς, που μετέφεραν δύο σάκκους με 35 κιλά χασίς. Και στη δεύτερη περίπτωση οι αλβανοί κατάφεραν να χαθούν μέσα στο σκοτάδι.

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Ηπατίτιδα Β' απο την αρχή του Ιανουαρίου του '98 σε όλα τα νεογέννητα πριν συμπληρώσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εναν όχι και τόσο κακό του δαίμονα -πια- αντιμετωπίζει σήμερα στη Γαλλία ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα. *σως γιατί η Λιμόζ παρουσιάζεται ιδιαίτερα εύθραστη τελευταίως, αν και κερδίζουν συνεχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια τους "ερυθρόλευκους" στο "Μπομπλάν". Ο πρωταθλητής Ευρώπης μετά τις δύο συνεχόμενες συντριβές από Τσε Σε Κα και Παναθηναϊκό θέλει τη νίκη όχι γιατί κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση, αλλά γιατί θέλει να αποδείξει ότι αυτές οι δύο ήττες ήταν μία παρένθεση στην φετινή του πορεία. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 9,30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από την ΕΤ1.

Δύο ισπανικές και μία γερμανική ομάδα μπάσκετ θα είναι οι αντίπαλοι των εκπροσώπων μας στο κύπελλο Κόρατς. Συγκεκριμένα στη φάση των ''32'' το Περιστέρι θ' αντιμετωπίσει την ισπανική Λεόν, ο Αρης την επίσης ισπανική Μανρέσα και η ομάδα του Παπάγου τη γερμανική Μπάμπεργκ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το επενδυτικό ενδιαφέρον να απορροφάται κυρίως απο μετοχές του Βιομηχανικού τομέα. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1415, 77 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,49%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών σημείωνε κέρδη μεχρι και 2,40%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωθηκε στα 17,8 δισ. δρχ. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατα 3,09% σημείωσε ο δείκτης των Βιομηχανικών Επιχειρήσεων. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,28%, Ασφάλειες άνοδος 2,14%, Λήζινγκ άνοδος 0,08%, Επενδύσεις άνοδος 1,49%, Κατασκευές άνοδος 0,82%, Διάφορες άνοδος 1,13%, Συμμετοχών άνοδος 1,35%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς εκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,88%.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Βαθμιαία όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή το πρωί, με γρήγορη όμως βελτίωση, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 6 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 20 November 1997 - 23:48:34 UTC