Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-07

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Εκδηλη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού επικρατεί στους κατοίκους του Γαλαξειδίου, της Ιτέας, της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς και στους κατοίκους της της Αττικής, μετά τους πρόσφατους σεισμούς στον Αυλώνα και την Ελευσίνα. Το ενδεχόμενο ενός νέου, μεγαλύτερου σεισμού από αυτό των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Γαλαξείδι, δεν αποκλείουν ούτε και οι σεισμολόγοι οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και συνιστούν ψυχραιμία. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι θα έχουμε ομαλή εξέλιξη, δήλωσε ο καθηγητής της σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος, διευκρινίζοντας ότι οι σεισμοί στην Αττική προκλήθηκαν από το ρήγμα της Θήβας, ενώ του Γαλαξειδίου από το γνωστό ρήγμα του Κορινθιακού. Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεώργιος Σταυρακάκης δήλωσε ότι ο κρίσιμος χρόνος δεν έχει περάσει, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι χθεσινοβραδυνός σεισμός στο Γαλαξείδι πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός και δεν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος. Στο μεταξύ από το σεισμό στο Γαλαξείδι προκλήθηκαν μικρορωγμές και πτώσεις σοφάδων σε κτίριο της Ιτέας αλλά και στην πολή του Γαλαξειδίου ενώ οι κάτοικοι ανησύχησαν ιδιαίτερα την ώρα του σεισμού γιατί σημειώθηκε για μια περίπου ώρα διακοπή ρεύματος.

Τα εθνικά μας θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και το Κυπριακό, καθώς και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή την πρόσφατη διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής στην Κρήτη εξετάζονται στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, που άρχισε πριν από λίγα λεπτά, ύστερα από σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι κάποιοι στον Τύπο, διατυπώνοντας ορισμένες απόψεις, προωθούν τις θέσεις της Τουρκίας. Οι δημοσιογράφοι σε συνθήκες απόλυτης ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας γράφουν ό, τι νομίζουν αλλά και αυτοί κρίνονται, δήλωσε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε πως υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία εξυπηρετούν αυτούς που έχουμε απέναντί μας. Στο μεταξύ νέα πρωτοβουλία φαίνεται να αναπτύσσει η αμερικανική πλευρά για εκτόνωση της έντασης στα ελληνοτουρικά, καθώς στις 19 Δεκεμβρίου ο Μεσούτ Γιλμάζ θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Μπιλ Κλίντον, ενώ την προσεχή εβδομάδα μεταβαίνει στη Λευκωσία ο Αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων της μεγαλονήσου. Από τη Βιέννη που βρίσκεται ο Μεσούτ Γιλμάζ απείλησε με οριστική διχοτόμηση της Κύπρου σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ηρεμία επικράτησε σήμερα στην αγορά συναλλάγματος, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος διατήρησε στο 70% το επιτόκιο μιας εβδομάδας στη διατραπεζική αγορά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην γίνουν εκροές, αλλά να σημειωθεί εισροή 50 εκατ. δολαρίων. Η ενέργεια αυτή που έχει στόχο τη στήριξη της δραχμής από κερδοσκοπικές πιέσεις είχε και πάλι αρνητικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε μεγάλη πτώση κατά 4,23%. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί υποτίμησης της δραχμής. Την ίδια ώρα θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, ο οποίος τον Οκτώβριο σημείωσε και νέα πτώση και έπεσε στο 4,7% έναντι 4,9 στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά ότι και το Νοέμβριο θα διατηρηθούν οι πτωτικές τάσεις στον πληθωρισμό και στο τέλος του έτους ενδέχεται να κλείσει γύρω στο 5%, δεδομένου ότι θα υπάρξει επίπτωση κατά 0,6 μονάδες από την επαναφορά στη μέτρηση του τιμαρίθμου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Θετικά όμως είναι και τα μηνύματα στο κοινωνικό μέτωπο, καθώς κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικάτα θα προχωρήσουν σε συμφωνία κυρίως, όπως όλα δείχνουν, τόσο για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις όσο και για τα θέματα της φορολογίας και της απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός μετά το τέλος σύσκεψης που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου, σημειώνοντας ότι οι διαφοροποιήσεις και διαφωνίες που εκφράστηκαν αφορούν την ιεράρχηση των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων. Ο κ. Σημίτης ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει κοινωνικός διάλογος για την αγροτική πολιτική, το ασφαλιστικό και την παιδεία, με τη συμμετοχή όλων των φορέων. Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική επιτροπή θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα αύξησης του αφορολογήτου ορίου και τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας.

Πλήρη κάλυψη στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, έδωσε ο πρωθυπουργός, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για την αποδιδόμενη σε αυτόν επιστολή προς τον εκλιπόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Σκανδαλίδης είναι δοκιμασμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον γνωρίζω, έχει συνεργαστεί μαζί μου από την περίοδο που ήταν στη νεολαία και έχει συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη του κόμματος, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν τον αφορούν επιστολές και όσα αναφέρονται σε αυτές και σε όποιες άλλες αστειότητες. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι οργανώνουν τέτοιες εκστρατείες, το έργο μας είναι αυτό που καθορίζει την πορεία μας, κατέληξε ο πρωθυπουργός. Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως έχει συσταθεί επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για να διερευνήσει το θέμα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς εκτόνωση οδηγείται η κατάσταση στον Περσικό, καθώς η κυβέρνηση της Βαγδάτης, υπό το βάρος των απειλών για νέα επέμβαση στο Ιράκ, επέτρεψε σε απεσταλμένους του ΟΗΕ να συνεχίσουν το έργο τους για τον έλεγχο του αφοπλισμού του Ιράκ. Ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης κατηγόρησε τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ ότι επιδιώκει την επιδείνωση της κρίσης μεταξύ Βαγδάτης και Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείς ζήτησαν από την Τουρκία να χρησιμοποιηθεί η στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ, για ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράκ. Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν τις περιοχές της νότιας Ισπανίας. Πολλά ποτάμια έχουν υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να σαρώνουν πόλεις και χωριά μετατρέποντας τις κατοικίες σε υγρούς τάφους. Από σφοδρή κακοκαιρία πλήττεται και η γειτονική Πορτογαλία, όπου δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίσθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στη Γαλλία, τώρα, η κατάσταση παραμένει χαώδης, καθώς συνεχίζεται η απεργία των οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει οι οδικές μεταφορές, ενώ ήδη έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα. Στο μεταξύ, αναβλήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των απεργών και της εργοδοσίας για την επίλυση των διαφορών σχετικά με το μισθολόγιο και τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο.

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Καναδά για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει δάνειο ύψους 1,5 δις δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πώληση δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στην Τουρκία. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει καμιά ενημέρωση και ότι προβαίνει στην πώληση αυτή χωρίς τις εγγυήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος που ορίζει η καναδική νομοθεσία.

Η ελβετική και η ισραηλινή αστυνομία αναζητούν δύο Ισραηλινούς έφεδρους αξιωματικούς, που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά Ρουσέλ. Πρόκειται για ένα συνταγματάρχη και ένα αντισυνταγματάρχη, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, σχεδίαζαν την απαγωγή της 12χρονης Αθηνάς στην Ελβετία, προκειμένου να ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή της.

Με επιτυχία κατόρθωσαν αρχικά οι Ρώσοι κοσμοναύτες του διαστημικού σταθμού ΜΙΡ να αντικαταστήσουν, στο σημερινό περίπατό τους στο διάστημα, ένα κατεστραμμένο ηλιακό κάτοπτρο, αλλά δεν απέφυγαν τελικά κάποια καινούργια προβλήματα, καθώς το νέο ανταλλακτικό δεν άνοιξε κανονικά. Στη δεύτερη φάση της εργασίας τους οι δύο κοσμοναύτες θα επιχειρήσουν να επιδιορθώσουν το κλιματιστικό σύστημα του ΜΙΡ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδοξολογίες που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ότι δήθεν η Ελλάδα έχει διάθεση να προκαλέσει θερμό επεισόδιο. Η Ελλάδα, επανέλαβε με έμφαση, έχει μόνο ειρηνική διάθεση, γεγονός που απεδείχθη από την άσκηση "Παρμενίων", η οποία είχε αμυντικό θέμα και το σεναριό της ήταν η υπεράσπιση του πατρίου εδάφους. Αναφερόμενος στην άσκηση που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι εστέφθη από απόλυτη επιτυχία και απέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε με τη σειρά του τα συγχαρητηριά του για την επιτυχία της ασκησης, ενώ επεσήμανε ότι για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων πρέπει όλοι να εργαστούν για την ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη Διαβαλκανική Διάσκεψη της Κρήτης.

Συμβολική πορεία, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη θυσία δύο ηρώων, του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, θα πραγματοποιήσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας πλαισιωμένη από ελλαδίτες μοτοσυκλετιστές. Η πορεία, που θα αρχίσει το Σάββατο, θα ξεκινήσει από την ακριτική κοινότητα Καστανέων Εβρου με προορισμό τη Λευκωσία. Στη μνήμη των δύο ηρώων, καθώς και με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους του Ντεκτάς , οι μοτοσυκλετιστές αποφάσισαν με την ειρηνική αυτή διαδήλωση να δηλώσουν για άλλη μία φορά πως ο Ελληνισμός θυμάται.

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο παιδείας η εξεταστέα ύλη για τους υποψήφιους των γενικών εξετάσεων του Ιουνίου 1998. Η ύλη είναι ίδια με την περυσινή χωρίς αλλαγές περικοπές και προσθήκες.

Για την ελληνική περιφέρεια, το πιο επείγον θέμα, είναι να αποκτήσει σύγχρονο και λειτουργικό διοικητικό χάρτη, που θα κάνει πράξη την αποκέντρωση και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντωνης Σαμαράς, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο Καποδίστριας. Στο μεταξύ, σήμερα για μία περίπου ώρα, απέκλεισαν λίγο πριν το μεσημέρι την εθνική οδό Ιωαννίνων-Πρέβεζας, κοντά στο χωριό Λαύρας, οι κάτοικοι του Ωρωπού, διαμαρτυρόμενοι για τη συνένωση της κοινότητας στο δήμο Λαύρου. Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν στην Πρέβεζα, όπου επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις τοπικές αρχές.

Σε 22 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Λαμίας ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, Μεχμέτ Αγγά Μουσταφά. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή της Ξάνθης υπάρχει διορισμένος μουφτής απο την νομαρχία της Ξάνθης, ο Μεχμέτ Αγγά, παραβλέποντας το γεγονός κατά καιρούς έχει εκδόσει πληθώρα μηνυμάτων θρησκευτικού περιεχομένου- κυρίως σε επετειακές εκδηλώσεις- για τα οποία έχει δικαστεί ενώ σε βάρος του εκκρεμούν αρκετές ακόμα υποθέσεις. Τον ψευτομουφτή συνόδευσαν 60 οπαδοί του, καθώς και ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Φαϊκογλου, ενώ τη δίκη του παρακολούθησαν και διπλωμάτες της τούρκικης πρεσβείας.

Για μικροποσότητα χασίς συνελήφθησαν δύο 19χρονοι στρατιώτες χθες το απόγευμα στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη των στρατιωτών έγινε στο προαύλιο του κτιρίου, που στεγάζεται το 1ο και το 2ο ΤΕΛ Ευόσμου, όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να διαφύγουν από τους αστυνομικούς, που τους καταδίωκαν.

Νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε μέσα στο σπίτι του, στην οδό Αθανασίου Διάκου 66 στο Αιγάλεω, ο Σπύρος Ζερειφός, 53 ετών, φανοποιός. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι η δολοφονία του Ζερειφού σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία το θύμα ήταν αναμεμειγμένο. Την εκδοχή αυτή εξετάζουν οι αστυνομικοί, με δεδομένο ότι ο Ζερειφός στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Διεύθυνση Δίωξης ναρκωτικών, με διάφορα αδικήματα που είχαν σχέση με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 10 ναυτικών, μελών του επιβατηγού τουριστικού σκάφους "ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ", το οποίο ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, βρέθηκε στα "χέρια" πειρατών. Το πρωί, οι πειρατές αφού αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή εξαφανίσθηκαν με ταχύπλοο σκάφος. Το "ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ" συνεχίζει το ταξίδι του για τις Σεϋχέλες, όπου είναι ο τελικός προορισμός του.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για την ΑΕΚ, καθώς σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσει στο παγωμένο Γκρατζ την Στουρμ, για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων. Η ομάδα του Ντουμιτρίου με το 2-0 του πρώτου αγώνα στις αποσκευές της, αλλά και την αγωνιστική ανωτερώτητα έναντι της αντιπάλου της, όπως παραδέχθηκε και ο Οσιμ, θα προσέξει την αμυνά της, αλλά θα επιδιώξει και την επίτευξη ενός τέρματος που θα τη στήλει φυσιολογικά στον επόμενο γύρο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 10 το βράδυ και θα το μεταδώσει ζωντανά η ΕΤ1.

Τρεις κρίσιμους αγώνες για την Ευρωλίγκα θα δώσουν οι ομάδες μας στο μπάσκετ σήμερα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την τουρκική Εφες Πίλσεν, η οποία νικάει συνεχώς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας όποια ομάδα βρεθεί στο δρόμο της! Αλλωστε, γι'αυτό ο Ιβκοβιτς θέλει από τους παίχτες του να δείξουν μεγάλη σοβαρότητα σ'αυτό το παιχνίδι. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8,15 το βράδυ και θα δείξει ζωντανά η ΕΤ1. Η ΑΕΚ ψάχνει τη δεύτερη νίκη της εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Παρίσι κόντρα στην Ρασίγκ του Μάλικοβιτς. Ο Ιωαννίδης και οι παίχτες του θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Αλμπα, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9,30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Τέλος, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αυτή την ώρα την αδύναμη Πόρτο και αναμένεται να επικρατήσει εύκολα. Το παιχνίδι άρχισε στις 6,30 το απόγευμα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η διατήρηση των επιτοκίων στην διατραπεζική αγορά σε υψηλά επίπεδα επηρέασε αρνητικά τη Σοφοκλέους για μία ακόμη συνεδρίαση. Οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει με μεγάλη υποχώρηση 4,23%, στις 1513,66 μονάδες. Β Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 43,7 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 3,88%, Ασφάλειες πτώση 4,47%, Λήζινγκ πτώση 6,99%, Επενδύσεις πτώση 3,50%, Κατασκευές πτώση 6,95%, Βιομηχανίες πτώση 5,37%, Διάφορες πτώση 4,10%, Συμμετοχών πτώση 3,91%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με απώλειες 4,76%.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 20 και 9 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 7 November 1997 - 20:31:09 UTC