Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 01)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Τεσσερα ακομη πτωματα ανασυρθηκαν απο το ναυαγιο "Δυστος" και μεταφερθηκαν στην Κυμη, οπου και αναγνωριστηκαν. Ανηκουν στους Γιαννη Τσιτσιρικη, πλοιαρχο, Μηνα Πατρα, υποπλοιαρχο, Γιωργου Ευαγγελινου, υποπλοιαρχο και Γιωργου Τσονευρακη θαλαμηπολο. Στο μεταξυ, οι ερευνες συνεχιζονται τοσο στο μισοβυθισμενο πλοιο οσο και στην ευρυτερη θαλασσια περιοχη της Κυμης για τον εντοπισμο των υπολοιπων αγνοουμενων. Παραλληλα σε εξελιξη ειναι και η ενορκη διοικητικη εξεταση για τον εντοπισμο και αποδοση τυχον ευθυνων για ολιγωρια στους αξιωματικους του θαλαμου επιχειρησεων το βραδυ του ναυαγιου.

Συσσωμη η πολιτικη, στρατιωτικη και δικαστικη ηγεσια του τοπου παρεστη στην σημερινη καθιερωμενη πρωτη δοξολογια του ετους στην Ιερα Μητροπολη Αθηνας. Ο προεδρος της Δημοκρατιας κατα την αποχωρηση του απηυθηνε στους Ελληνες ευχες για "υγεια, χαρα, ευτυχια και να πανε ολα καλα στον τοπο, για να προκοψει η Ελλαδα", ευχες που επανελαβε αμεσως μετα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης. Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ ευχηθηκε να υπαρξει εθνικη ομοψυχια για τις δυσκολες μερες που, οπως προεβλεψε, θα περασει ο τοπος. Ο προεδρος της Βουλης ζητησε απο τον πολιτικο κοσμο για το νεο ετος σοβαροτητα και υπευθυνοτητα, ενω ο προεδρος του Συνασπισμου ευχηθηκε για περισσοτερη ανθρωπια και λιγοτερη αναλγησια.

Τις καθιερωμενες ευχες ανταλλαξε ο πολιτικος κοσμος στο Προεδρικο Μεγαρο με τον Προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο, μετα την δοξολογια. Επισης, με αποφαση του κ. Στεφανοπουλου για την εορτη της πρωτοχρονιας απαλλασσονται οι οπλιτες, υπαξιωματικοι και αξιωματικοι των ενοπλων δυναμεων και των σωματων ασφαλειας απο την εκτιση του υπολοιπου των ποινων τους.

Αιτηση αναιρεσης υπεβαλε στην εισαγγελια του Αρειου Παγου ο Τιερι Ρουσελ, ζητωντας να αναιρεθει το υπ`αριθ. 4400/96 βουλευμα του Συμβουλιου Πλημμελειοδικων Αθηνων, που απαλλαξε την διοικηση του Ιδρυματος Ωναση απο την κατηγορια της απιστιας, μετα απο μηνυτηρια αναφορα του.

Οπως υποστηριζει ο κ. Ρουσελ, το προσβαλλομενο βουλευμα απαιτησε σοβαρες ενδειξεις, για κακη διαχειριση του Ιδρυματος , ενω επρεπε να ερευνησει για επαρκεις ενδειξεις.

Σημειωνεται οτι ειχε υποβληθει και εφεση κατα του ιδιου βουλευματος , που απορριφθηκε απο την εισαγγελια εφετων.

Ο υφυπουργος Αθλητισμου, Ανδρεας Φουρας επισκεφθηκε σημερα με την ευκαιρια της Πρωτοχρονιας τις φυλακες ανηλικων Κορυδαλλου, μοιραζοντας πολλα δωρα στους νεαρους κρατουμενους.

Εντυπωση στον κ Φουρα εκανε οπως ο ιδιος ειπε αργοτερα το γεγονος, οτι οι περισσοτεροι απο τους νεαρους που επισκεφθηκε και συζητησε μαζι τους ηταν οπαδοι του Ολυμπιακου.

Στο μεταξυ ο υφυπουργος Αθλητισμου επισκεφθηκε και το νοσοκομειο Παιδων της Αθηνας, συνοδευομενος απο εκροσωπους του Συλλογου Ελληνων Ολυμπιονικων και τον προεδρο του Πανελληνιου Συνδεσμου Αμοιβομενων Ποδοσφαιριστων, Αντωνη Αντωνιαδη.

Ο κ Φουρας μοιρασε δωρα στα παιδια τα οποια νοσηλευονται στο νοσοκομειο και τους ευχηθηκε γρηγορη αναρρωση.

Επελεξε για την πρωτοχρονιατικη μετακινηση του.. . μια μικρη παλια αμαξοστοιχια και την οδηγησε ο ιδιος. Εφθασε στην ωρα του, στην ακριτικη Δραμα. Μικρα παιδακια τον ανεμεναν με αγωνια στον σιδηροδρομικο σταθμο και μαζι τους και αρκετοι γονεις, σιδηροδρομικοι και αλλοι, που.. . ``ζωντανευουν`` με τις μνημες, το εθιμο των δικων τους παιδικων χρονων...

Για ολους ειχε και καποιο δωρο ο ασπρομαλλης γεροντας και το σπουδαιοτερο: γνωριζε τα ονοματα ολων των παιδιων που δεν καταγονταν μονο απο τη Δραμα, αλλα και απο γειτονικες πολεις και χωρια...

Μεσα σ' ενα πανηγυρι χαρας και κεφιου, ο Αη Βασιλης τροχοπεδησε την αμαξοστοιχια στο σταθμο, κατω απο τις επευφημιες των μικρων και μοιρασε δωρα κι αγαπη στα παιδια, ενω εδωσε και πηρε ευχες για ειρηνη και αγαπη. Ετσι συνεχιστηκε και φετος το πρωτοτυπο αυτο εθιμο...

Η πρωτοβουλια ανηκει στους σιδηροδρομικους της Δραμας, οι οποιοι καθε χρονο, βαζουν τον Αη Βασιλη-μηχανοδηγο σε μια μουσειακη ατμομηχανη, που αναπαλαιωθηκε με φροντιδα της επιθεωρησης ΟΣΕ Δραμας. Κυριος διοργανωτης της πρωτοχρονιατικης αυτης εκδηλωσης, ειναι ο τοπικος μορφωτικος και πολιτιστικος συλλογος σιδηροδρομικων Δραμας.

ΚΥΠΡΟΣ

Δεκαδες τουριστες απο την Ουγγαρια οι οποιοι σκοπευαν να περασουν στα κατεχομενα, αλλαξαν γνωμη κι εμειναν στις ελευθερες περιοχες, μετα απο ενημερωση τους για τις τουρκικες θηριωδιες και την κατοχη.

Φοιτητες που βρισκονταν εκει, διενειμαν στους τουριστες διαφωτιστικο υλικο και τους ενημερωσαν για την κατασταση στην Κυπρο.

Το κατοχικο καθεστως απεδειξε και σημερα την περιφρονηση του προς τα ανθρωπινα δικαιωματα. Απαγορευεσε σε προσφυγα απο την Ασσια, τον Μιχαλ Πηλειδη, να επισκεφθει το κατεχομενο χωριο του.

Οργανα του ψευδοκρατους τον εξεδιωξαν απο το σημειο ελεγχου παρα το Ληδρα Παλας, οταν αποταθηκε εκει, με τη βοηθεια της Ειρηνευτικης Δυναμης, για να επισκεφθει το πατρικο του σπιτι.

Τουρκαλα υπαλληλος του λεγομενου ``υπουργειου Εξωτερικων`` εξεμανη και αρνηθηκε να διαβασει επιστολη του, την πεταξε στο εδαφος και ειπε στον Πηλειδη οτι μονον ως τουριστας μπορει να παει στην Ασσια, με αδεια του ψευδοκρατους, και αφου θα υπεγραφε εγγραφο αναγνωρισης του παρανομου καθεστωτος.

Μετα την εξελιξη αυτη ο Πηλειδης επεστρεψε στις ελευθερες περιοχες.

Με την ευκαιρια του Νεου Ετους εψαλη το πρωι στον καθεδρικο Ναο Αγιου Ιωαννη στη Λευκωσια η καθιερωμενη Δοξολογια.

Της δοξολογιας προεστη ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος, και παρεστησαν ο Προεδρος της Δημοκρατιας και αλλοι επισημοι.

Εξαλλου, με την ευκαιρια της Πρωτοχρονιας ο προεδρος Κληριδης δεχθηκε στο προεδρικο μεγαρο τα συγχαρητηρια των επισημων.

Στη διαρκεια της καθιερωμενης λειτουργιας του Αγιου Βασιλειου, που ετελεσθη σε ολους τους ναους της νησου, ανεπεμφθη ειδικη δεηση για τη ληξη της ανομβριας.

Ο Προεδρος Κληριδης δηλωσε οτι απο τα εγγραφα του Βρετανικου υπουργειου Εξωτερικων, που δοθηκαν στη δημοσιοτητα σημερα και αφορουν το 1966, προκυπτει πως η τουρκικη πολιτικη εχει προγραμματισει απο χρονια τους στοχους της, οι οποιοι ακολουθουνται απο ολες τις τουρκικες κυβερνησεις.

Η Αγκυρα, προσθεσε, προωθησε τα διχοτομικα σχεδια της στην Κυπρο εκμεταλλευομενη και λαθη της Ελληνικης πλευρας.

Ο προεδρος Κληριδης τονισε την αναγκη δρασης και της ελληνικης πλευρας με βαση μια μακροπροθεσμα προγραμματισμενη πολιτικη και επανελαβε τη θεση του για συγκληση πανεθνικης διασκεψης.

ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρια παιδια γεννηθηκαν με τον ερχομο του νεου χρονου. Στις 12. 01 λεπτο, η Κατερινα Ιωαννιδου-Βουγλαρη εφερε στον κοσμο, στο μαιευτηριο "Ιασω" ενα κοριτσακι, βαρους 3. 300 γραμμαριων. Την ιδια στιγμη η Ιωαννα Αγγελη, γεννησε στο ιδιο μαιευτηριο ενα αγορακι, 3. 050 γραμμαριων. Τελος ενα λεπτο μετα τα μεσανυκτα, η Σταυρουλα Γαλανη γεννησε στο μαιευτηριο "Μητερα" ενα κοριτσακι βαρους 3. 550 γραμμαριων. Και τα τρια νεογεννητα, ειναι καλα στην υγεια τους.

Αναιμακτη ειναι υστερα απο 12 ετη η εισοδος του νεου χρονου. Τις πρωτες 18 ωρες του 1997, κανενας ανθρωπος δεν εχασε τη ζωη του σε τροχαιο.

Τριαντα δυο νεαροι, αναμεσα στους οποιους τρεις ανηλικοι, συνεληφθησαν σε παρτι που γινοταν σε εγκαταλελειμενο διωροφο κτιριο στα Πετραλωνα (Αχιλλεως 54) και μεσα στο οποιο βρεθηκαν, απο τις ερευνες που εκαναν αστυνομικοι αρκετη ποσοτητα χασις, μικρη ποσοτητα κοκαινης και δεκαδες χαπια ``εκσταση``.

Οι νεαροι συνεληφθησαν μετα απο εφοδο αστυνομικων, του τμηματος Πετραλωνων, και σε σωματικη ερευνα που τους εγινε δεν βρεθηκαν στην κατοχη τους ναρκωτικα. Συμφωνα με μαρτυριες περιοικων στο σπιτι διεμεναν εδω και αρκετο καιρο αρκετοι απο τους συλληφθεντες και γινονταν παρτι συχνα.

Οπως ειπαν αξιωματικοι της διωξης ναρκωτικων, οι νεαροι οταν αντεληφθησαν τους αστυνομικους πεταξαν τα ναρκωτικα στο πατωμα του σπιτιου ενω συμφωνα με πληροφοριες ανακρινομενοι, σχεδον ολοι, τους δηλωσαν οτι δεν γνωριζαν πως στο εγκαταλελειμενο διωροφο σπιτι γινοταν χρηση ναρκωτικων.

Τις πρωτες ομως ωρες του νεου χρονου αλλοι δυο νεοι επεσαν θυματα του λευκου θανατου. Προκειται για τους Κωστα Κωστενελο 18 ετων ο οποιος το τελευταιο διμηνο κατεβαλε προσπαθειες απεξαρτησης και Χαραλαμπο Δουλγερακη 45 ετων.

Τεσσερις προτεραιοτητες εθεσε για το 1997 ο πρωθυπουργος στο Πρωτοχρονιατικο μηνυμα του. Εκσυγχρονισμο και ταχυρυθμη αναπτυξη της οικονομιας με ευημερια και κοινωνικη δικαιοσυνη για τους πολιτες. Συγχρονο κοινωνικο κρατος με φροντιδα στα αδυναμα κοινωνικα στρωματα. Ισοτιμη συμμετοχη στις εξελιξεις στην Ευρωπαικη Ενωση, θεμα εθνικης σημασιας για τη χωρα μας. Νεο ρολο στα Βαλκανια και στη Μεσογειο, με γρηγορη και δικαιη λυση στο Κυπριακο και στα εθνικα μας θεματα.

Επιτοκιο 11,20% θα εχουν τα ετησια εντοκα γραμματια που θα εκδοθουν αυριο, τα οποια ομως θα φορολογηθουν με συντελεστη 7,5% . Η καθαρη αποδοση τους μετα το φορο περιοριζεται στο 10,36% ενω οπως ανακοινωθηκε απο το υπουργειο Οικονομικων, ο φορος θα προεισπραττεται κατα την εκδοση τους. Για τα εντοκα γραμματια που εκδοθηκαν το ετος 1996 και ληγουν εντος του ετους 1997 οι εισπραττομενοι τοκοι παραμενουν αφορολογητοι. Στις περιπτωσεις σιωπηρης ανανεωσης εντοκων, που προκειται να πραγματοποιηθουν μετα την 1.1. 97, η παρακρατηση του φορου που αναλογει στους τοκους που προκυπτουν για το διαστημα που διαρκει η ανανεωση, θα γινεται κατα το χρονο της εξοφλησης τους.

Οι μυστικες συνομιλιες μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας για το Κυπριακο, το δευτερο εξαμηνο του 1966 με αντικειμενο την ενωση εναντι ικανοποιητικης αποζημιωσης, οπως αναφεροταν, προς την Τουρκια, ηταν βρετανικης εμπνευσης και υποστηριζονταν απο τις ΗΠΑ, οπως αποκαλυπτεται απο τα απορρητα εγγραφα του βρετανικου υπουργειου Εξωτερικων που διδονται σημερα στη δημοσιοτητα.

Επανηρχησαν οι εξαγωγες πετρελαιου απο το κοιτασμα του ``Πρινου``, με ρυθμο 50. 000 τονους το μηνα. Το πετρελαιο εξαγεται στη Γαλλια για λογαριασμο της ΒΡ. Η αξια του καθε φορτιου κυμαινεται απο 4,5-5,4 εκατ. δολαρια και στα καθαρα κερδη συμμετεχει και το ελληνικο δημοσιο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια ισραηλο-παλαιστινιακη διασκεψη αναμεσα στον Μπεντζαμιν Νετανιαχου και τον Γιασερ Αραφατ με στοχο την ολοκληρωση της συμφωνιας για το καθεστως της Χεβρωνας θα πραγματοποιηθει το αργοτερο μεχρι αυριο Πεμπτη, δηλωσε σημερα ο αμερικανος μεσολαβητης Ντενις Ρος, οπως μετεδωσε το ισραηλινο ραδιοφωνο.

Στο μεταξυ ο αμερικανος Προεδρος, Μπιλ Κλιντον, απο την Νοτια Καρολινα οπου περναει τις διακοπες του, εξεφρασε την λυπη του για την "ανανδρη πραξη" του ισραηλινου στρατιωτη που τραυματισε επτα Παλαιστινιους.

Εκπροσωπος του αμερικανου Προεδρου δηλωσε οτι ο Κλιντον ειναι "λυπημενος αλλα και εξοργισμενος" και θεωρει οτι "η επιθεση αυτη ειχε στοχο να καταστησει δυσκολοτερη την ολοκληρωση της συμφωνιας" για την αποχωρηση των ισραηλινων στρατευματων απο την πολη της Δυτικης Οχθης.

Εξαλλου και η κυβερνηση της Ιορδανιας καταδικασε την επιθεση αυτη στην Χεβρωνα και ζητησε την ολοκληρωση της συμφωνιας "το συντομοτερο δυνατον". Ο ιορδανος υπουργος Πληροφοριων, Μαρουαν Μοσερ δηλωσε οτι "η εγκληματικη αυτη επιθεση δειχνει πως μονο η ειρηνη θα φερει την ασφαλεια σε ολη την περιοχη".

Ο Σβετοζαρ Μαροβιτς, προεδρος του κοινοβουλιου του Μαυροβουνιου ζητησε σημερα απο την κυβερνηση του Βελιγραδιου να σεβαστει την εκθεση του ΟΑΣΕ (που ζητα απο την σερβικη κυβερνηση να αποδεχτει τη νικη της αντιπολιτευσης στην δημοτικες εκλογες του Νοεμβριου) και τονισε οτι η τηρηση της αντιπροσωπευει "ενα πρωτο βημα για την διευθετηση της κρισης στο Βελιγραδι, αλλα και στην Σερβια".

Μιλωντας σε σερβους σπουδαστες, οπως μετεδωσε το πρακτορειο ΒΕΤΑ, ο Μαροβιτς επεσημανε οτι "σημερα πρεπει να υπερασπισουμε την δημοκρατια και τις αρχες της, πρεπει να υπερασπισουμε το δικαιωμα των πολιτων να αποφασιζουν ποιοι θα τους αντιπροσωπευουν και ποιους θα εμπιστευτουν".

Η Ομοσπονδιακη Δημοκρατια της Γιουγκοσλαβιας (Σερβια και Μαυροβουνιο) "δεν πρεπει να δεχτει μια νεα απομονωση", προσθεσε ο Μαροβιτς και κατεληξε επισημαινοντας οτι "η δημοκρατια ειναι ο δρομος που πρεπει να ακολουθησουμε για να ενταχθουμε στην διεθνη κοινοτητα".

Επεισοδια δημιουργησε στο αεροδρομιο Φιουμιτσινο της Ρωμης ομαδα 130 ιταλων τουριστων παραμενοντας επι δυομιση ωρες στο αεροσκαφος της Ολυμπιακης που τους μετεφερε απο την Αθηνα, αρνουμενοι να αποβιβασθουν και επιμενοντας να συνεχισουν το ταξιδι τους για το Μιλανο, οπου ηταν ο τελικος προορισμος τους.

Λογω κακων καιρικων συνθηκων στο αεροδρομιο του Μιλανου, ειχε ακυρωθει η πρωινη πτηση της Ολυμπιακης Αθηνας-Μιλανου. Η Ολυμπιακη ανελαβε να τους μεταφερει στη Ρωμη και να συνεχισουν για το Μιλανο με τις ιταλικες αερογραμμες.

Οταν ομως η πτηση 235 της Ολυμπιακης εφθασε στη Ρωμη οι επιβατες πληροφορηθηκαν οτι στο μεταξυ στο αεροδρομιο του Μιλανου ειχαν βελτιωθει οι καιρικες συνθηκες και διεξαγονταν οι πτησεις. Ετσι απαιτησαν το αεροσκαφος της Ολυμπιακης να συνεχισει την πτηση του για το Μιλανο.

Κατι τετοιο ομως ηταν αδυνατον, αφου η πτηση ηταν προγραμματισμενη για Ρωμη και επιπλεον η Ολυμπιακη ειχε εξασφαλισει ανταποκριση για Μιλανο με δυο τοπικες αερογραμμες Αιρ Ονε και Μεριδιανα. Ετσι απειλωντας τον κυβερνητη του αεροσκαφους να συνεχισει την πτηση για Μιλανο αρνηθηκαν να αποβιβασθουν παραμενοντας στο αεροσκαφος και προκαλωντας μεγαλη καθυστερηση στην πτηση Ρωμης-Αθηνας.

Περιπου δεκα χιλιαδες φοιτητες διαδηλωσαν με εναν διαφορετικο τροπο σημερα στο Βελιγραδι, διαμαρτυρομενοι για την αποφαση της σερβικης κυβερνησης να ακυρωσει τα αποτελεσματα των δημοτικων εκλογων του περασμενου Νοεμβριου.

Οι φοιτητες, με τους οποιους ενωθηκαν και πολλοι οπαδοι της αντιπολιτευσης, κατεκλυσαν τους κεντρικους δρομους της πολης κανοντας οσο το δυνατον μεγαλυτερο θορυβο με ταμπουρλα, κατσαρολες, σφυριχτρες ακομα και σειρηνες πλοιων...

Η πρωτοτυπη αυτη διαδηλωση ειχε προγραμματιστει να συμπεσει με την ωρα που μεταδιδεται το βασικο δελτιο ειδησεων της γιουγκοσλαβικης τηλεορασης, που τις τελευταιες εξι εβδομαδες εχει μεροληπτησει υπερ του Μιλοσεβιτς και εχει υποβαθμισει τις διαδηλωσεις της αντιπολιτευσης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικοσιδυο πρωταθλητες και πρωταθλητριες μας του στιβου, δυο Κυπριοι αθλητες καθως και οι δυο ομαδες μας της σκυταλοδρομιας 4Χ100, συμπεριλαμβανονται στους 50 πρωτους των αγωνισματων τους τον χρονο που περασε. Συγκεκριμενα, η ``ασημενια`` Ολυμπιονικης του υψους, Νικη Μπακογιαννη με το αλμα των 2 μετρων και 3 εκατοστων που εκανε στην Ατλαντα, βρισκεται στην δευτερη θεση, πισω απο την Βουλγαρα ``χρυση`` Ολυμπιονικη Στεφκα Κονσταντινοβα, ενω στην πεμπτη θεση του μηκους ειναι η Νικη Ξανθου με 7. 01μ. , ενω προηγειται η Τζακι Τζοινερ Κερσι με 7. 20μ.

Ο Παναθηναικος ανακοινωσε και επισημα την αποκτηση του Νιγηριανου μπασκετμπολιστα, Τζουλιους Ν'Νουοσου, ο οποιος θα παρει τη θεση του Αμερικανου Αντονι Ειβεντ, που ως γνωστον εγκατελειψε την ομαδα. Ο Ν`Νουοσου που ειναι 25 χρονων, εχει υψος 2. 08μ και αγωνιζεται στη θεση του σεντερ, υπεγραψε ηδη συμβολαιο με τους ``πρασινους``, ενω μετα απο διετη θητεια στο ΝΒΑ επαιξε στην ισπανικη Καθερες και την ΤΣΣΚΑ Μοσχας.

Την πρωτη θεση κατεκτησε η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου των Νεων στο διεθνες τουρνουα Χριστουγεννων που διεξηχθη στο Ισραηλ, αφου στον τελευταιο της αγωνα επικρατησε της αντιστοιχης της Ουγγαριας με 1-0 με τερμα του Βεκοπουλου στο 12`.

Τον Αμερικανο σεντερ Τζεφ Μαλοουν, εκλεισε για το υπολοιπο της αγωνιστικης περιοδου, η ομαδα μπασκετ του ΒΑΟ, στην προσπαθεια βελτιωσης που κανει και για το ενδεχομενο αποφυγης του υποβιβασμου. Ο παικτης συμφωνησε με τη διοικηση του ΒΑΟ, αντι του ποσου των 116. 000 δολλαριων και θα αντικαταστησει τον Μπι Τζει Ριφσναιντερ, κατι που ειχε αποφασισει προ ημερων ο προπονητης της ομαδας Κωστας Διαμαντοπουλος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρια θα επικρατησει και αυριο σε ολοκληρη σχεδον τη χωρα. Στη δυτικη και βορεια Ελλαδα θαεχουμε τοπικες νεφωσεις ενω ενδεχεται και να βρεξει. Στην υπολοιπη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοι μετριοι και απο το απογευμα στο Ιονιο ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια δεν θα ξεπερασει τους 14 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 20 και στα νησια του Αιγαιου τους 22 βαθμους κελσιου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 2 January 1997 - 5:39:35 UTC