Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 26)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Πεντε ατομα σκοτωθηκαν το πρωι στο 90-ο χιλιομετρο της εθνικης οδου Αθηνων-Λαμιας σε μετωπικη συγκρουση ΙΧ αυτοκινητων. Νεκροι ανασυρθηκαν οι δυο οδηγοι Αναστασιος Μπεκος, 44 ετων, και Σπυρος Ευθυμιαδης, 49 ετων, η συζυγος και η κορη του Ευθυμιαδη καθως και η συνεπιβατης του Μπεκου, αγνωστων στοιχειων. Εξαλλου, 21 ατομα εχασαν τη ζωη τους και 126 τραυματιστηκαν, σε 91 τροχαια δυστυχηματα σε ολη τη χωρα απο την παραμονη των Χριστουγεννων μεχρι σημερα.

Στο μεταξυ, αναζηταται απο την αστυνομια ασυνειδητος οδηγος γερανοφορου οχηματος, ο οποιος το πρωι αφου παρεσυρε και τραυματισε θανασιμα 35χρονο ανδρα, τον εγκατελειψε αβοηθητο και εξαφανιστηκε. Το δυστυχημα συνεβη στη συμβολη των οδων Πελλης και Γουναρη στη Γλυφαδα.

Μετ'εμποδιων αναμενεται η επιστροφη των εκδρομεων, που περασαν τα Χριστουγεννα στην επαρχια, λογω της κακοκαιριας που πληττει ολοκληρη τη χωρα, με κυρια χαρακτηριστικα τις βροχες, τις καταιγιδες και τις χιονοπτωσεις στα ορεινα. Για τη διευκολυνση των εκδρομεων η τροχαια λαμβανει εκτακτα μετρα κυκλοφοριας.

Μηνυμα, οτι οσο υπαρχει η παρουσια των τουρκικων κατοχικων δυναμεων, θα αναβαθμιζεται η αμυνα της Κυπρου και στο πλαισιο του Ενιαιου Αμυντικου Δογματος, εστειλε το πρωι, ο Προεδρος της Κυπρου. Ο κ. Κληριδης τονισε οτι ολοι εχουν αντιληφθει πλεον, οτι η Κυπρος δεν ειναι ενα σβησμενο ηφαιστειο. Στο μεταξυ, ο αρχηγος των "Γκριζων Λυκων" στα κατεχομενα Μεχμετ Ασλαν, παραδεχθηκε οτι ο Αμπντουλαχ Τσατλι, εκ των ηγετικων στελεχων της τουρκικης παρακρατικης οργανωσης, ειχε λαβει μερος στην προετοιμασια της επιθεσης εναντιον των μοτοσυκλετιστων στη Δερυνεια οπου ειχαν δολοφονηθει ο Τασος Ισαακ και ο Σολωμος Σολωμου.

Πυρ εναντιον του υπο σημαια Παναμα, εμπορικου πλοιου "Ιμια", ανοιξε ρωσικο λιμενικο σκαφος στα ανοιχτα του Νοβοροσισκ, επειδη αναχωρησε απο το λιμανι του Ευξεινου Ποντου, χωρις την αδεια των αρχων. Το πλοιο που ειναι καταχωρημενο στον Πειραια, και εχει πληρωμα 17 Ουκρανους και εναν Τανζανο, εβληθη απο το σκαφος της ακτοφυλακης οταν αγνοησε εντολη να σταματησει διοτι δεν ειχε υποβληθει στους αναγκαιους τελωνειακους ελεγχους.

Οι δημοι Αθηναιων, Πειραιωτων, Πατρεων και Θεσσαλονικεων προσφερουν και σημερα γευματα αγαπης στους αστεγους συμπολιτες τους. Ο δημαρχος Αθηναιων, Δημητρης Αβραμοπουλος, αφησε να εννοηθει οτι εξεταζεται το ενδεχομενο προγραμματος στεγασης και περιθαλψης των αστεγων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια γερμανιδα 49 ετων, που υπεφερε απο ψυχολογικα προβληματα ηταν η αυτοχειρας που παρεσυρε στο θανατο αλλα δυο ατομα μεσα σε προτεσταντικο ναο της Φραγκφουρτης τη νυχτα των Χριστουγεννων, απο εκρηξη που προκληθηκε πιθανοτατα απο δυο χειροβομβιδες. Απο τους 13 τραυματιες, ενα 12-χρονο κοριτσακι και η μητερα του χαροπαλευουν.

Στη Βιρμανια, τεσσερα ατομα σκοτωθηκαν και 18 τραυματιστηκαν απο την εκρηξη δυο ωρολογιακων βομβιστικων μηχανισμων, κατα τη διαρκεια της νυχτας, σε βουδιστικο ναο της πρωτευουσας Ρανγκουν. Η παγοδα ηταν γεματη προσκυνητες οταν εξερραγησαν οι δυο βομβες, σε χρονικο διαστημα δυο ωρων η μια απο την αλλη.

Στη Δυτικη Ιαβα, Ινδονησιοι διαδηλωτες εβαλαν φωτια σε τρεις χριστιανικες εκκλησιες, σε κτιρια και αυτοκινητα της πολης Τασικ Μαλαγια, χωρις ωστοσο να εχουν διευκρινιστει τα αιτια της εξεγερσης.

Ενας διαδηλωτης της σερβικης αντιπολιτευσης, πεθανε μετα τη μεταφορα του στο νοσοκομειο την Τριτη το βραδυ μετα απο συμπλοκη με τις δυναμεις που προσκεινται στον προεδρο Μιλοσεβιτς, δηλωσε ο υποδιευθυντης του κεντρου Αμεσης Βοηθειας του Βελιγραδιου, ο οποιος ομως αρνηθηκε να διευκρινισει την αιτια του θανατου.

Πολυ κοντα στο μοιραιο βρισκεται ο Τζεημς Ερλ Ρει, που δολοφονησε πριν απο 29 -σχεδον- χρονια, τον ιερεα και υπερασπιστη των δικαιωματων των αφροαμερικανων, Μαρτιν Λουθερ Κινγκ. Ενω ο Ρει, που εκτειει ποινη 99 ετων, νοσηλευεται σε νοσοκομειο του Τενεσι, οργανωσεις ανθρωπινων δικαιωματων στις ΗΠΑ ελπιζουν οτι θα προλαβει να κανει καποια τελευταια δηλωση-εξομολογηση, που θα αποκαλυψει ολη την αληθεια για τη δολοφονια του Κινγκ.

Τριαντα χρονια συμπληρωνονται φετος απο το θανατο στη Βολιβια, του ηρωα-συμβολου της κουβανικης επαναστασης, Ερνεστο Τσε Γκεβαρα, και το κοινοβουλιο της Κουβας κηρυξε το 1997 ως ``χρονια του Τσε``. Προς τιμη του επαναστατη, ολα τα επισημα εγγραφα της χωρας θα αναγραφουν τη φραση, ``'Ετος της 30-ης επαιτειου απο το θανατο στη μαχη του ηρωικου γκεριλερο και των συντροφων του``.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος ειναι ο καιρος σε ολοκληρη σχεδον τη χωρα. Στη Βορεια Ελλαδα υπαρχουν νεφωσεις με χιονονερο η χιονι, ενω στη Νοτιο Ελλαδα υπαρχουν και διαστηματα με ηλιο. Τη νυχτα θα χιονισει και στη κεντρικη Ελλαδα. Οι ανεμοι θα πνεουν ισχυροι και τοπικα θυελλωδεις. Στην Αττικη ο καιρος ειναι αστατος και κατα διαστηματα με βροχη αλλα και ηλιο. Αργα τη νυχτα θα χιονισει στην Παρνηθα. Οι ανεμοι θα πνεουν δυτικοι μετριοι και η θερμοκρασια θα φθασει τους 9 βαθμους Κελσιου. Στη Θεσσαλονικη, επικρατουν νεφωσεις και αργοτερα υπαρχει πιθανοτητα να χιονισει. Οι ανεμοι πνεουν βορειοανατολικοι ισχυροι και η θερμοκρασια θφα φθασει στους 3 βαθμους Κελσιου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 26 December 1996 - 17:32:47 UTC