Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 12)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Ενταση στη Σοφοκλεους απο την ενεργεια τεσσαρων χρηματιστηριακων εταιριων να σπασουν τη λευκη απεργια των χρηματιστων και να πραγματοποιησουν περιορισμενες συναλλαγες.
  • Δεν οριστικοποιηθηκαν ουτε σημερα τα μεγεθη του προυπολογισμου στη μαραθωνια συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης. Η τελικη εγκριση την προσεχη Τριτη απο το υπουργικο συμβουλιο.
  • Αεροπορικη τραγωδια πανω απο το Νεο Δελχι. Συγκρουσθηκαν εν πτησει δυο επιβατικα αεροσκαφη στα οποια επεβαιναν περιπου 350 ατομα.
  • Και νεο κρουσμα διακινησης ναρκωτικων αποκαλυφθηκε σε σχολειο του Γαλατσιου.
  • Εξουσιοδοτηση να προχωρησει σε πειθαρχικα μετρα εδωσε στο Μιλτιαδη Εβερτ το πολιτικο συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας, που αποδοκιμασε ομοφωνα τους διαφωνουντες.
  • Σημαντικες ελπιδες για χιλιαδες φορεις του ΑΙΔΣ δινουν οι νεοι συνδυασμοι φαρμακων που υποσχονται ακομη και πληρη ιαση.
  • Τουρκικο ελικοπτερο που επαιρνε μερος σε ασκηση του ΝΑΤΟ κατεπεσε ανοιχτα της Ροδου. Εντοπισθηκαν τα πτωματα των τριων αξιωματικων, αγνοειται η τυχη του τεταρτου.
  • Ανελκυσθηκε τμημα του πυργισκου της πυραυλακατου ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Συνεχιζονται οι προσπαθειες για την ανελκυση του πυραυλου ΠΕΓΚΟΥΙΝ.
  • Αρχισε στο Καιρο η τριτη οικονομικη διασκεψη για τη Μεση Ανατολη.
  • Ανα πασα στιγμη μπορει να συμβει κατι απροβλεπτο, προειδοποιει ο Ρωσος υπουργος Αμυνας, για την κατασταση στο στρατευμα λογω ελλειψης κονδυλιων.
  • Στη μαχη των ευρωπαικων κυπελλων μπασκετ αποψε ΠΑΟΚ, Ηρακλης και Απολλων Πατρων.
  • Τοπικες νεφωσεις και ομιχλες το πρωι αυριο σ'ολοκληρη σχεδον τη χωρα. Ασθενεις μεχρι μετριοι οι ανεμοι. Το θερμομετρο θα δειξει απο 6 μεχρι 23 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηκτικες διαστασεις προσλαμβανει η κατασταση στη χρηματιστηριακη αγορα μετα τη δηλωση του προεδρου του Συνδεσμου Μελων του Χρηματιστηριου Αθηνων οτι διακοπτεται ο διαλογος με την κυβερνηση. Αφορμη απετελεσε η προσπαθεια της εποπτειας του Χρηματιστηριου να λειτουργησει την αγορα με τη συμμετοχη μονον των χρηματιστηριακων εταιριων που ειναι θυγατρικες των μεγαλων τραπεζων. Τελικα εγινε μια μινι συνεδριαση και πραγματοποιηθηκαν πραξεις σε εφτα μετοχες. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε με ανοδο 0,29%, στις 920,81 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα τεσσερα εκατομ. δρχ. Για προσπαθεια συγκαλυψης κανουν λογο οι χρηματιστες, που συνεδριαζουν και παλι για ν'αποφασισουν την περαιτερω σταση τους. Οποιος εχει ευθυνη θα καταβαλλει το αναλογο τιμημα, διαβεβαιωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, τονιζοντας οτι η κυβερνηση παρακολουθει το θεμα με ενδιαφερον γιατι ασχολειται πραγματικα με την εξυγιανση της κεφαλαιαγορας. Το πρωι αντιπροσωπεια των χρηματιστων συναντηθηκε με τον προεδρο της Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ, ο οποιος ταχθηκε υπερ της προτασης να παραμεινει κλειστο το Χρηματιστηριο, μεχρι να διελευκανθει η υποθεση με την εταιρια ΔΕΛΤΑ. Ο κ. Εβερτ αποσαφηνισε οτι σε περιπτωση που διαπιστωθει προσπαθεια κουκουλωματος η Νεα Δημοκρατια θα καταγγειλει το γεγονος ακομη και στον εισαγγελεα. Στη συνεχεια οι χρηματιστες ειχαν συναντηση με το γενικο γραμματεα του υπουργειου Εθνικης Οικονομιας, Αποστολο Φωτιαδη. Τη ριζικη αναδιαρθρωση του θεσμικου πλαισιου λειτουργιας του Χρηματιστηριου ζητα ο Συνασπισμος, επισημαινοντας οτι η επαναλειτουργια του θα πρεπει να συνδυασθει με την οριστικη εκκαθαριση των τιτλων ολων των χρηματιστηριακων εταιριων και τον ελεγχο νομιμοτητας ολων των συναλλαγων. Για Ελλαδα της καρεκλας και υπευθυνους που παραμενουν στη θεση τους σαν να μη συμβαινει τιποτα, κανει λογο σε ανακοινωση της η Πολιτικη Ανοιξη. Το θεμα ηρθε και στη βουλη, με ερωτηση που κατεθεσε ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, Κιμων Κουλουρης, ο οποιος χαρακτηριζει το υπουργειο Εθνικης Οικονομιας απλο θεατη του διασυρμου ενος θεσμου και προσθετει οτι ποτε αλλοτε σε περιοδο ειρηνης το χρηματιστηριο δεν εκλεισε για τρεις ημερες, χωρις να υπαρχουν δραστικες επιπτωσεις γι'αυτους που ευθυνονται.

Ευρυτατη ανταλλαγη αποψεων για το συνολο της οικονομικης πολιτικης, με στοχο την οριστικοποιηση των μεγεθων του προυπολογισμου για το 1997, εγινε στη μαραθωνια συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης, με διευρυμενη συνθεση, στο Μεγαρο Μαξιμου. Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος στη συνεδριαση υπηρξε η λεπτομερεστερη δυνατη προσεγγιση των οικονομικων μεγεθων, με βαση την κεντρικη εισηγηση του Γιαννου Παπαντωνιου, ενω απο ορισμενους υπουργους υποβληθηκαν ιδεες και προτασεις για βελτιωση της βασικης εισηγησης. Ο κ. Ρεππας ανακοινωσε τη μεταθεση ολων των προγραμματισμενων για αυτη την εβδομαδα συνεδριασεων των κυβερνητικων και κομματικων οργανων, για την οικονομικη πολιτικη. Ετσι, η συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου οπου θα εγκριθει ο προυπολογισμος θα γινει την προσεχη Τριτη, ενω θα προηγηθει, τη Δευτερα, η κοινη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας και της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ. Την Πεμπτη θα γινει νεα συναντηση του πρωθυπουργου με το οικονομικο επιτελειο για να οριστικοποιηθει η εισηγηση του Γιαννου Παπαντωνιου που θα υποβληθει στο υπουργικο συμβουλιο. Απαντωντας σε ερωτησεις ο κ. Ρεππας ειπε οτι στη σημερινη συνεδριαση δεν υπηρξαν διαφοροποιησεις και διαφωνιες, αλλα διατυπωθηκαν ορισμενες ιδεες για να γινει ο προυπολογισμος πιο αρτιος και να προσεγγιζει τους ορους του Μααστριχτ και να διασφαλιζει την κοινωνικη συνοχη. Αυριο συνεδριαζει το ΚΥΣΕΑ για να συζητησει το εξοπλιστικο προγραμμα των Ενοπλων Δυναμεων.

Την ιδια ωρα οι συνδικαλιστικες οργανωσεις βρισκονται σε ετοιμοτητα και προετοιμαζουν κινητοποιησεις για την οικονομικη πολιτικη. Ηδη η ΑΔΕΔΥ εξηγγειλε 24ωρη απεργια για τις 28 του μηνος, χαρακτηριζοντας απαραδεκτες τις κυβερνητικες προτασεις για το νεο μισθολογιο των δημοσιων υπαλληλων. Την ιδια μερα εχει εξαγγειλει 24ωρη πανεργατικη απεργια και η ΓΣΕΕ. Το απογευμα δασκαλοι, καθηγητες, γονεις και μαθητες πραγματοποιησαν στην Αθηνα πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο ζητωντας μεγαλυτερες αυξησεις στα κονδυλια για την παιδεια. Πορεια προς το υπουργειο Εθνικης Οικονομιας πραγματοποιησαν 13 εργατικα σωματεια, ζητωντας μετρα για την ανεργια και αυξηση των αποδοχων.

Εντονη ανησυχια εχει προκαλεσει σε γονεις αλλα και σε κρατικους φορεις το φαινομενο διακινησης ναρκωτικων στα σχολεια. Μετα τα προσφατα κρουσματα που αποκαλυφθηκαν σε σχολικα συγκροτηματα στην Καλλιθεα και τη Φιλαδελφεια, μια νεα περιπτωση διακινησης ναρκωτικων αποκαλυφθηκε σε σχολειο της Γκραβας, στην περιοχη Γαλατσιου. Πρωταγωνιστης αυτη τη φορα ειναι ενας ανηλικος μαθητης, 15 ετων, στην κατοχη του οποιου βρεθηκε και κατασχεθηκε μικρη ποσοτητα χασις. Ο μαθητης ανακρινομενος ομολογησε οτι τα ναρκωτικα του τα ειχε προμηθευσει συμμαθητης του. Σε βαρος του σχηματισθηκε δικογραφια και θα οδηγηθει στον εισαγγελεα, ενω συνεχιζονται οι ερευνες για να διαπιστωθει αν στην υποθεση αυτη ενεχονται και αλλοι μαθητες. Το προβλημα διακινησης ναρκωτικων στα σχολεια απασχολει αμεσα και αρμοδιους παραγοντες του υπουργειου Παιδειας, αλλα και τους συλλογους γονεων και κηδεμονων. Στην Πατρα βρεθηκε νεκρος ο 24χρονος Σαββας Ασημακοπουλος και ο θανατος του οφειλεται σε υπερβολικη δοση ναρκωτικης ουσιας. Στα Γιαννενα οδηγηθηκε στον ανακριτη ο Βασιλειος Νιαρος, 44 χρονων, ο οποιος συνεληφθη στο τελωνειο της Κακαβιας, να μεταφερει 400 γραμμαρια ηρωινης. Ο υπουργος Δικαιοσυνης, Ευαγγελος Γιαννοπουλος, επιμενει οτι πρεπει να γινουν αλλαγες στο νομοθετικο πλαισιο για τα ναρκωτικα, παρα τις αντιδρασεις που προβαλλονται για επιστροφη σε παρωχημενες μεθοδους αντιμετωπισης του προβληματος. Το θεμα ηρθε και στη βουλη με επικαιρη ερωτηση που κατεθεσε η Μαρια Δαμανακη που ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει στη σταδιακη αποποινικοποιηση της χρησης ναρκωτικων και να ληφθουν μετρα υποστηριξης των τοξικομανων και επανενταξης τους στην κοινωνια.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακομη και πληρη ιαση υποσχονται οι νεοι συνδυασμοι φαρμακων για το Ειτζ. Η διαπιστωση αυτη προκυπτει απο ερευνα που εκανε στη Νεα Υορκη ο γνωστος Ιαπωνας καθηγητης Χο, ο οποιος χορηγησε σε 24 ασθενεις με οξεια προσφατη λοιμωξη απο τον ιο του Ειτζ, συνδυασμο τριων νεων και παλαιων φαρμακων. Εικοσι ενας ασθενεις που συμμετεχουν και σημερα στην ερευνα, εχουν μη ανιχνευσιμο τον ιο του Ειτζ στο πλασμα του αιματος, δηλαδη ο ιος εχει εξαφανιστει απο τον οργανισμο, οπως προκυπτει ακομη και απο τα πιο ευαισθητα νεα τεστ για τη διαγνωση του. Τα πολυ ενδιαφεροντα αυτα συμπερασματα ανακοινωσαν σημερα σε συνεντευξη Τυπου ο καθηγητης Λοιμωξιολογιας Γ. Παπαευαγγελου και ο καθηγητης Παθολογιας Ιωαννης Κοσμιδης, ενοψει του 8ου πανελληνιου συνεδριου για το Ειτζ που αρχιζει μεθαυριο στην Αθηνα. Σε αρκετους απο τους ασθενεις αυτους που συνεχιζουν τη θεραπεια εδω και δυο χρονια, ο ιος εξακολουθει να μην εμφανιζεται σε καμμια εξεταση, ενω σε ορισμενους εχει υποχωρησει τοσο που βγαινουν αρνητικες οι εξετασεις ακομη και για τα αντισωματα του. Αυτο, πολυ απλα, οπως εξηγουν οι επιστημονες, σημαινει η οτι ο ιος εχει ηδη εξολοθρευθει, η στη χειροτερη περιπτωση βρισκεται σε χειμερια ναρκη. Το μονο βεβαιο ειναι οτι αν ο ιος ειναι ακομη ζωντανος, σιγουρας δεν πολλαπλασιαζεται και δεν μεταλλασσεται, με αποτελεσμα να τον σκοτωνουν τα φαρμακα. Οι καθηγητες αναφερομενοι στην Ελλαδα, ειπαν οτι περιπου 1. 500 ατομα, συμπεριλαμβανομενων οσων πεθαναν, εχουν νοσησει μεχρι σημερα απο Ειτζ στην Ελλαδα, ενω ηδη 300 ασθενεις και φορεις παιρνουν το συνδυασμο φαρμακων. Αισιοδοξο, παντως, ειναι το γεγονος οτι φετος για πρωτη χρονια παρατηρειται μειωση των νεων κρουσματων Ειζ στην Ελλαδα, η οποια ειναι η τελευταια χωρα σε συχνοτητα της νοσου σε ολοκληρη την Ευρωπη.

Σε ομοφωνη αποδοκιμασια των διαφωνουντων προχωρησε το Πολιτικο Συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας και τους προειδοποιησε οτι στο μελλον δεν θα ανεχθει περαιτερω αμφισβητησεις των αποφασεων που εχουν ληφθει και της ιστορικης προσφορας του κομματος. Στην αποφαση αναφερεται πως η συμπεριφορα μεμονωμενων βουλευτων που αμφισβητουν την τελευταια αποφαση του Πολιτικου Συμβουλιου και την ιστορικη προσφορα του κομματος, βλαπτει την ενοτητα και την πορεια προς το συνεδριο και εμποδιζει την ασκηση αντιπολιτευσης, ειναι απαραδεκτη και δεν ειναι ανεκτη στο μελλον. Συμφωνα με πληροφοριες στη συνεδριαση εγινε ονομαστικη αναφορα στις δηλωσεις του κ. Τατουλη, ενω εκτιμηθηκε οτι οι θεσεις που διετυπωσαν η Ντορα Μπακογιαννη και ο Νικος Κακαλος δεν προκαλεσαν σοβαρο προβλημα στο κομμα. Ο κ. Εβερτ τονισε οτι πρεπει να σταματησει η εσωστρεφεια και σημειωσε οτι δεν ειναι δυνατον να αμφισβητειται η υποσταση της Νεας Δημοκρατιας. Ο κ. Σουφλιας διεχωρισε τη θεση του και τονισε πως η προσυνεδριακη διαδικασια που εχει αρχισει δεν συμβιβαζεται με Πειθαρχικα Συμβουλια, ουτε με ακραιες τοποθετησεις και δηλωσεις, επισημαινοντας πως οι οποιες αποψεις πρεπει να διατυπωνονται νηφαλια και με πολιτικα επιχειρηματα. Ομως οξυτατη επιθεση εναντιον των διαφωνουντων εξαπελυσε ο Γιαννης Κεφαλογιαννης, κανοντας λογο για υποκινουμενη κριση και δηλωνοντας πως οποιος διαφωνει πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες του και ``να επιλεξει αν θα παραμεινει η οχι στο κομμα.

Ακαρπες απεβησαν οι ερευνες που συνεχιζονταν μεχρι αργα το απογευμα, απο αερος και θαλασσης, για τον εντοπισμο του τεταρτου Τουρκου αξιωματικου, μελους του ελικοπτερου ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΑ ΜΠΕΛ - 212, που επεσε τα ξημερωματα στα διεθνη υδατα, 25 μιλια ανοιχτα της Ροδου. Το τουρκικο ελικοπτερο ειχε απονηωθει απο την τουρκικη φρεγατα ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ, που επαιρνε μερος σε ασκηση του ΝΑΤΟ. Η πτωση του οφειλεται πιθανοτατα σε μηχανικη βλαβη. Τα αλλα τρια μελη του πληρωματος ανασυρθηκαν νεκρα απο τη θαλασσα. Στις ερευνες παιρνει μερος η ελληνικη φρεγατα ΑΔΡΙΑΣ, ενα Ψ-130 κι ελικοπτερο της Πολεμικης μας Αεροποριας, ειδικο για διασωσεις.

Λιγο πιο πανω απο τη Ροδο, στη Σαμο, συνεχιζονται οι προσπαθειες για την ανελκυση του πυραυλου ΠΕΓΚΟΥΙΝ, που αποκοπηκε απο τη βαση του στην πυραυλακατο ΚΩΣΤΑΚΟΣ, κατα την προσκρουση του σκαφους με το επιβατικο ΣΑΜΑΙΝΑ. Τα ιχνη του πυραυλου εντοπισε χθες η τηλεκατευθυνομενη καμερα σε αποσταση αρκετων μετρων απο το ναυαγιο και σε βαθος 168 μετρων. Στο μεταξυ, ακαρπες απεβησαν και χθες οι προσπαθειες του δυτη Κωστα Θωκταριδη και της ομαδας του, για την ανασυρση των τεσσαρων υπαξιωματικων που φερονται αγνοουμενοι και συμφωνα με ολες τις ενδειξεις ειναι εγκλωβισμενοι στις καμπινες του ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος, κατεστησε σαφες οτι ο ΚΩΣΤΑΚΟΣ θα ανασυρθει απο το βυθο και μαλιστα συμφωνα με πληροφοριες εχουν ηδη γινει επαφες με ξενη εταιρια και το κοστος υπολογιζεται στα τρια δις δρχ. Χθες, τελος με τη βοηθεια του ρομποτ ανελκυσθηκε τμημα του πυργισκου της πυραυλακατου.

Τα προσωπα που θα κληθουν να καταθεσουν στην Εξεταστικη Επιτροπη της Βουλης που διερευνα την υποθεση αναθεσης δημιουργιας καζινο στο Φλοισβο συζητησαν σημερα στην πρωτη τους ουσιαστικη συνεδριαση τα μελη της Επιτροπης. Αποφασιστηκε να κληθουν αυριο ο προεδρος της Επιτροπης καζινο αντιπροεδρος του Αρειου Παγου κ. Ρικος και ο κ. Παπαδοπουλος νομικος συμβουλος του κρατους και μελος της Επιτροπης καζινο. Επισης αποφασιστηκε να κληθουν τις επομενες μερες η κυρια Βασω Παπανδρεου, ο κ. Κωστας Λαλιωτης, ο πρωην υπουργος Τουρισμου Νικος Σηφουνακης και βεβαιως ο κ. Διονυσης Λιβανος. Η Επιτροπη αναμενεται να ολοκληρωσει το εργο της σε περιπου δυο μηνες.

Κορυφωνονται την Παρασκευη, οι αντικατοχικες εκδηλωσεις στην Κυπρο για την 13-η επετειο ανακηρυξης του ψευδοκρατους. Η Κυπριακη κυβερνηση προγραμματιζει σειρα μετρων για την αποτροπη επεισοδιων κατα τη διαρκεια των εκδηλωσεων ενω το θεμα συζητηθηκε σε συσκεψη υπο τον προεδρο Γλαυκο Κληριδη. Στο μεταξυ φθανει σημερα στην Κυπρο ο υπουργος Δικαιοσυνης Ευαγγελος Γιαννοπουλος, ο οποιος θα ειναι ο κυριος ομιλητης σε εκδηλωση, αυριο στη Λευκωσια, για την καταδικη της παρανομης ανακηρυξης του ψευδοκρατους. Ο κ. Γιαννοπουλος θα γινει δεκτος απο τον προεδρο Κληριδη και θα αναχωρησει απο την Κυπρο την Πεμπτη.

Καταγγελιες για αδιαφανεια στις δραστηριοτητες και ελλειψη προγραμματος, με εμφανιση σχεδιων που ουσιαστικα αποτελουν ενα ασπονδυλο αθροισμα φεστιβαλικων εκδηλωσεων, εκαναν σημερα στη Θεσσαλονικη ο προεδρος και τα στελεχη του Συνασπισμου της Θεσσαλονικης, σε εκδηλωση για την Πολιτιστικη πρωτευουσα. Σαραντα μερες πριν απο την εναρξη των εκδηλωσεων, ο Συνασπισμος διοργανωσε ειδικη εκδηλωση στη Θεσσαλονικη και διατυπωσε σειρα προτασεων για μακροπνοη πολιτιστικη πολιτικη. Στην ομιλια του ο Νικος Κωνσταντοπουλος κατηγγειλε για παραγοντισμο, αδιαφανεια και μη ουσιαστικη αξιοποιηση των μεγαλων κονδυλιων τους υπευθυνους της Πολιτιστικης πρωτευουσας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο μπασκετ στρεφεται και παλι το ενδιαφερον των Ελληνων φιλαθλων, αφου τρεις ομαδες μας ριχονται στη μαχη των Ευρωπαικων διοργανωσεων. Στο Ευρωπαικο Κυπελλο, ο Απολλων Πατρων υποδεχεται στην Αχαικη πρωτευουσα τη Βελγικη Σουνερ Οστανδης. Η ομαδα της Πατρας θα επιδιωξει τη νικη με διαφορα μεγαλυτερη των τριων ποντων προκειμενου να ευνοειται σε περιπτωση ισοβαθμιας με τη Βελγικη ομαδα, απο την οποια ειχε χασει με 74-71 στην Οστανδη.

Στη Θεσσαλονικη, ο Ηρακλης αναμενεται να εχει πιο ευκολο εργο απεναντι στη Βελγικη ομαδα της Γανδης, την οποια αλλωστε ειχε κερδισει και στο Βελγιο με 77-67. Ο αγωνας αρχισε στις 6. 15 και μεταδιδεται απο την ΕΤ-1. Τελος, για το Κυπελλο Κορατς, ο ΠΑΟΚ φιλοξενει στο Αλεξανδρειο, την Πορτογαλικη Οβερενσε, η οποια δεν αναμενεται να αποτελεσει σημαντικο εμποδιο για το δικεφαλο, που ειχε επικρατησει με 99-85 και στην Πορτογαλια. Το παιχνιδι, θα αρχισει στις 10 παρα τεταρτο και θα μεταδοθει απο την ΕΤ-3.

Ο προπονητης της εθνικης μας ομαδας ποδοσφαιρου των ανδρων, Κωστας Πολυχρονιου, δηλωσε σημερα πως δεν σκεφθηκε ποτε να φυγει απο την εθνικη ομαδα, γιατι οπως ειπε, ετσι θα προδιδε την εμπιστοσυνη των ανθρωπων που τον εχουν στηριξει. Ακομη ο κ Πολυχρονιου αναφερομενος στην ισοπαλια που απεσπασε η εθνικη μας ομαδα την Κυριακη στην Κροατια, ειπε πως αυτο το αποτελεσμα δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Ο δρομος για την προκριση στα τελικα του παγκοσμιου κυπελλου ειναι ακομη μακρυς και τα παιχνιδια που θα δωσουμε στην συνεχεια της διοργανωσης, θα ειναι πολυ δυσκολα, οπως αλλωστε και αυτα που προηγηθηκαν.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικες νεφωσεις θα επικρατησουν αυριο σ'ολοκληρη σχεδον τη χωρα, αλλα στα βορειοδυτικα ενδεχεται να σημειωθουν ασθενεις βροχες. Το πρωι η ορατοτητα θα ειναι περιορισμενη και θα σημειωθουν τοπικες ομιχλες. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι νοτιοι μετριοι και στα ανατολικα ανατολικοι ασθενεις. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 6 με 19 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 9 με 22 και στο Αιγαιο 13 με 23 βαθμους Κελσιου. Λιγες νεφωσεις, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 11 με 22 και 9 με 18 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανω απο 350 ατομα εκφραζονται φοβοι οτι εχασαν τη ζωη τους, οταν συγκρουσθηκαν ενα σαουδαραβικο Μποινγκ 747 και ενα Τουπολεφ 154 απο το Καζαχσταν. Η μοιραια συγκρουση εγινε εν πτησει στην περιφερεια του Νεου Δελχι, στην Ινδια. Συμφωνα με το ινδικο πρακτορειο, δεν εχουν διευκρινισθει ακομα τα αιτια της συγκρουσης.

Την δυσφορια της εξεφρασε η Γαλλια οσον αφορα τους δισταγμους των Ηνωμενων Πολιτειων, στην δημιουργια της προτεινομενης πολυεθνους δυναμης επεμβασης, με στοχο την αντιμετωπιση της μεγαλυτερης ανθρωπινης τραγωδιας στο ανατολικο Ζαιρ. Μεχρι στιγμης, η Γαλλια, η Ισπανια, το Μαλι και η Νοτια Αφρικη εχουν δηλωσει προθυμες να συμβαλουν με στρατευματα τους στην συσταση της δυναμης αυτης, αλλα τα Ηνωμενα Εθνη περιμενουν την απαντηση των Ηνωμενων Πολιτειων και της Βρετανιας.

Με τα ματια στραμμενα στο Ζαιρ, οπου εξελισσεται η τελευταια τραγωδια πεινας, αρχιζει αυριο στη Ρωμη η Παγκοσμια Διασκεψη Κορυφης για την Διατροφη του ΦΑΟ. Στην εναρξη των εργασιων θα απευθυνει χαιρετισμο ο Παπας Ιωαννης Παυλος, θα συμμετασχουν 173 αντιπροσωπειες χωρων, προκειμενου να συνταξουν την Διακηρυξη της Ρωμης για την παγκοσμια επισιτιστικη ασφαλεια, ενω τη διασκεψη θα σημαδεψει η παρουσια του Φιντελ Καστρο.

Σε κλιμα εντονης διπλωματικης δραστηριοτητας για την αραβο-ισραηλινη ειρηνευτικη διαδικασια, αρχισε στο Καιρο η Τριτη Οικονομικη Διασκεψη για τη Μεση Ανατολη. Στις εργασιες της Διασκεψης ηταν παρων και ο απερχομενος αμερικανος υπουργος εξωτερικων, Ουορεν Κριστοφερ, ο οποιος νωριτερα ειχε συναντηθει με τον παλαιστινιο ηγετη, Γιασερ Αραφατ και οπως δηλωσε αργοτερα εκπροσωπος του Στειτ Ντιπαρτμεντ, δεν υπηρξε ορατη προοδος στην ειρηνευτικη διαδικασια για τη Μεση Ανατολη.

Ακραιες διαστασεις εχει παρει πλεον στο ρωσικο στρατευμα η πολιτικη και οικονομικη ασταθεια της χωρας. Τη δυσοιωνη αυτη διαπιστωση εκανε ο ρωσος υπουργος Αμυνας, Ιγκορ Ροντιονοφ, μιλωντας σε συγκεντρωση ανωτατων αξιωματικων, στην οποια παρεστη και ο προσωπαρχης του Κρεμλινου, Ανατολι Τσουμπαις. Τελος, προειδοποιησε οτι εαν δεν δοθει μεγαλυτερη χρηματοδοτηση στο στρατευμα, ανα πασα στιγμη μπορει να συμβει κατι απροβλεπτο.

Η Βρετανια συνεχιζει να επιβεβαιωνει την φημη του κακου παιδιου της Ευρωπαικης Ενωσης. Η αποφαση του Ευρωπαικου Δικαστηριου με την οποια επιβεβαιωνεται η ισχυς της κοινοτικης οδηγιας που περιοριζει τις ωρες της εβδομαδιαιας απασχολησης σε 48, προκαλεσε την εντονη αντιδραση του πρωθυπουργου, Τζον Μειτζορ, ο οποιος δηλωσε οτι θα επιδιωξει να την αλλαξει στο πλαισιο των συνομιλιων της


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Wednesday, 13 November 1996 - 0:35:31