Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Oct. 02)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αποκλεισμενα τα λιμανια Πειραια, Θεσσαλονικης, Αλεξανδρουπολης και Καβαλας απο τους επαγγελματιες αλιεις που ζητουν τρανζιτ πετρελαιο. Τη χορηγηση του 50% του πετρελαιου σε τιμη τρανζιτ προτεινει ο υφυπουργος Οικονομικων.
  • Εντονες ζυμωσεις και παρασκηνιακες διαβουλευσεις στη Νεα Δημοκρατια δυο 24ωρα πριν την κρισιμη ψηφοφορια για το νεο αρχηγο.
  • Με την εκδοση κοινου ανακοινωθεντος, στο οποιο επισημαινεται οτι απαιτουνται λεπτοι και προσεκτικοι χειρισμοι, ολοκληρωθηκαν οι επαφες του πρωθυπουργου με την κυπριακη ηγεσια.
  • Δεν θα επιβληθουν νεοι φοροι επανελαβε ο Γιαννος Παπαντωνιου, στο προεδρειο της ΓΣΕΕ, που του διατυπωσε τα προβληματα των εργαζομενων.
  • Εξιχνιαστηκαν απο την αστυνομια τρεις δολοφονιες που εγιναν στην Αθηνα τον περασμενο μηνα.
  • Ανεστειλαν τις κινητοποιησεις τους οι εργαζομενοι στη χωματερη Ανω Λιοσιων. Κανονικα γινεται η αποκομιδη των σκουπιδιων στην Αθηνα.
  • Αεροσκαφος των περουβιανων γραμμων συνετριβη στον Ειρηνικο Ωκεανο. Νεκροι και οι 70 επιβατες.
  • Μαραθωνιος συζητησεων στην Ουασιγκτον για το Μεσανατολικο.
  • Με παραιτηση απειλει ο Τουρκος υπουργος Εσωτερικων εαν μεταβει στη Λιβυη ο πρωθυπουργος Ερμπακαν.
  • Χωρις εκπληξεις οι αγωνες του τριτου γυρου του Κυπελλου Ελλαδος στο ποδοσφαιρο.
  • Ανοδος 0,55% στο Χρηματιστηριο.
  • Αιθριος αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη σχεδον τη χωρα, εκτος απο τα βορειοδυτικα που προβλεπονται τοπικες βροχες. Ασθενεις μεχρι μετριοι οι ανεμοι. Ανοδος της θερμοκρασιας που θα κυμανθει απο 10 μεχρι 27 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον ασφυκτικο κλοιο των αλιευτικων σκαφων βρισκονται τα μεγαλυτερα λιμανια της χωρας, καθως οι επαγγελματιες αλιεις κλιμακωνουν τις κινητοποιησεις τους προκειμενου να ικανοποιηθει το αιτημα τους για τη χορηγηση τρανζιτ πετρελαιου για τη κινηση των σκαφων τους. Παρα τη διαβεβαιωση που εδωσαν στον υπουργο Εμπορικης Ναυτιλιας, Σταυρο Σουμακη, οτι θα αποκλεισουν συμβολικα για μια ωρα το λιμανι του Πειραια, οι ιδιοκτητες των αλιευτικων σκαφων αποφασισαν τον επ'αοριστο αποκλεισμο του μεγαλυτερου λιμανιου της χωρας, με αποτελεσμα απο το μεσημερι κανενα επιβατικο σκαφος να μην μπορει να καταπλευσει η να αποπλευσει στο λιμανι του Πειραια. Στην εισοδο του λιμανιου βρισκονται περιπου 150 αλιευτικα σκαφη, ενω αναλογη εικονα εμφανιζουν και τα λιμανια της Θεσσαλονικης, της Αλεξανδρουπολης και της Καβαλας. Αντιπροσωπεια των ψαραδων ειχε διαδοχικες συναντησεις με τον υπουργο Εμπορικης Ναυτιλιας και τον υφυπουργο Οικονομικων, Γιωργο Δρυ, ο οποιος τους σε πρωτη φαση τους προτεινε να τους χορηγειται το 50% του πετρελαιου σε τιμη τρανζιτ. Οι αλιεις συσκεπτονται για να αποφασισουν αν θα συνεχισουν η θα αναστειλουν τις κινητοποιησεις τους. Στο μεταξυ, νεα αλματωδη ανοδο παρουσιαζει απο τα μεσανυχτα η τιμη του ντιζελ κινησης, που θα ειναι αυξημενη κατα 2,70 δρχ το λιτρο, ενω η αυξηση στην τιμη της βενζινης θα ειναι 0,70 δρχ το λιτρο. Συμφωνα με τη Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου η νεα αυτη αυξηση οφειλεται στην ανοδο των διεθνων τιμων του μαυρου χρυσου.

Εντονες διαβουλευσεις, ζυμωσεις και συζητησεις συνθετουν το τοπιο στη Νεα Δημοκρατια, δυο ημερες πριν απο την κρισιμη και καθοριστικη για το μελλον του κομματος, ψηφοφορια για την εκλογη του νεου αρχηγου. Ο κ. Εβερτ ειχε απο το πρωι συνεχεις επαφες με βουλευτες, εκλεκτορες και στελεχη του κομματος, σε μια προσπαθεια να διερευνησει τις προθεσεις τους. Απο το γραφειο του περασαν οι κυριοι Ανδρεουλακος, Κατσικης, Κατσαρος, Καραγκουνης, Μπαρμπαγιαννης, Καλος, Μιχαλολιακος, Βεσδρεβανης, Παπαγεωργοπουλος, Καραμαριος, Μελας, Σωτηροπουλος, Μπενακης, Γκελεσταθης, Σκανδαλακης, Μαγγινας, οι κυριοι Βαρβιτσιωτης και Τσαλδαρης, και οι εκλεκτορες κυριοι Γιανελλης και Στυλιανιδης. Στο στρατοπεδο της συμμαχιας, ο κ. Σουφλιας ειχε το πρωι διωρη συνεργασια με τη Ντορα Μπακογιανη και το Στεφανο Μανο, οπου εκτιμησαν το αποτελεσμα των εσωκομματικων εκλογων. Τοσο ο κ. Σουφλιας οσο και η κυρια Μπακογιαννη δηλωσαν ικανοποιημενοι απο το αποτελεσμα και αισιοδοξοι για την εκβαση της κρισιμης ψηφοφοριας της Παρασκευης, εκτιμωντας οτι το κομμα πηρε το μηνυμα της βασης. Απο το γραφειο του κ. Σουφλια περασαν οι κυριοι Λιαπης, Μειμαρακης, Κασιμης, Βουλγαρακης, Παπαληγουρας, Μαγγινας, Καραμαριος, Γκελεσταθης και Χατζηνικολαου. Τα στρατοπεδα των κυριων Εβερτ και Σουφλια δινουν εντελως αντιφατικες εκτιμησεις για τα αποτελεσματα των διαδικασιων αναδειξης των εκλεκτορων. Η πλευρα Εβερτ εκτιμα οτι ελεγχει τους 53 απο τους 76 εκλεκτορες ενω το στρατοπεδο της συμμαχιας δινει αποτελεσμα 43 εναντι 32 υπερ του κ. Σουφλια και εναν ανεξαρτητο. Τωρα ολες οι προσπαθειες των επιτελων επικεντρωνονται στον προσεταιρισμο των βουλευτων και ευρωβουλευτων, που θα παρουν μερος στην ψηφοφορια.

Ικανοποιημενος απο τα αποτελεσματα του ταξιδιου του στη Λευκωσια επεστρεψε το απογευμα στην Αθηνα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, αφου ολοκληρωσε τις επαφες του με την κυπριακη ηγεσια, με στοχο τη χαραξη μιας κοινης στρατηγικης Αθηνας-Λευκωσιας, σε ενδεχομενη αμερικανικη πρωτοβουλια για το Κυπριακο. Ο δρομος της ομαλοποιησης των ελληνοτουρκικων σχεσεων περνα μεσα απο τη δικαιη και βιωσιμη επιλυση του Κυπριακου, συμφωνα με τις αποφασεις του ΟΗΕ, τονισε ο πρωθυπουργος, επαναλαμβανοντας οτι για την Ελλαδα η επιβιωση του ελληνισμου της Κυπρου αποτελει θεμα υψιστης προτεραιοτητας. Ο κ. Σημιτης προσθεσε επισης, οτι το δογμα του ενιαιου αμυντικου χωρου ειναι ισχυρο οσο ποτε και θα ισχυσει για οσο χρονο η Τουρκια επιμενει στην επεκτατικη της πολιτικη. Στο κοινο ανακοινωθεν που εκδοθηκε μετα την ολοκληρωση των συνομιλιων χαρακτηριζεται ως ιδιαιτερως κρισιμη η σημερινη φαση του Κυπριακου και επισημαινεται οτι απαιτουνται λεπτοι και προσεκτικοι χειρισμοι. Παραλληλα τονιζεται οτι χρειαζεται συντονισμος στις πρωτοβουλιες που αναπτυσσει η διεθνης κοινοτητα και ερχονται να ενισχυσουν τις προσπαθειες του ΟΗΕ. Ο κ. Σημιτης τιμηθηκε απο τον προεδρο Γλαυκο Κληριδη με το Μεγαλοσταυρο του Ταγματος του Μακαριου του Γ', ως ελαχιστη τιμη στου κυπριακου ελληνισμου στις προσπαθειες του Ελληνα πρωθυπουργου για επιλυση του εθνικου προβληματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκροι ειναι και οι 70 επιβατες του αεροσκαφους των περουβιανων γραμμων που συνετριβη το πρωι στον Ειρηνικο ωκεανο, νοτια της πρωτευουσας Λιμα. Το Μποινγκ 747 ειχε απογειωθει απο το αεροδρομιο της Λιμα με προορισμο την πρωτευουσα της Χιλης, Σαντιαγκο και στη συνεχεια το Μαιαμι. Λιγο μετα την απογειωση του, ο πιλοτος ενημερωσε τον πυργο ελεγχου οτι παρουσιαστηκε μηχανικη βλαβη και ζητησε αδεια να επιστρεψει στο αεροδρομιο. Λιγα λεπτα αργοτερα ομως το αεροσκαφος εξαφανιστηκε απο τα ρανταρ.

Συζητησεις επι συζητησεων αλλα το ποθητο αποτελεσμα οσον αφορα τη συνοδο κορυφης για το Μεσανατολικο που αρχισε χθες στην Ουασιγκτον, ειναι ακομα μακρια. Ο ισραηλινος πρωθυπουργος Μπεντζαμιν Νετανιαχου επιθυμει αλλη μια συναντηση με τον παλαιστινιο ηγετη Γιασερ Αραφατ, προτου μεταβουν στον Λευκο Οικο για να συναντηθουν με τον αμερικανο προεδρο Μπιλ Κλιντον. Ωστοσο, ο Νετανιαχου εκανε μια μικρη υποχωρηση δηλωνοντας οτι δεχεται να ορισει μια βολικη, οπως την χαρακτηρισε, ημερομηνια για την αποχωρηση του ισραηλινου στρατου απο τη Χεβρωνα.

Στην Αιγυπτο βρισκεται ο πρωθυπουργος της Τουρκιας, Νετζμετιν Ερμπακαν, πρωτο σταθμο της περιοδειας του προτου μεταβει στην Λιβυη και τη Νιγηρια. Η περιοδεια αυτη εχει προκαλεσει τριβες στους κολπους της κυβερνησης συνασπισμου στην Τουρκια, προεξεχοντος του υπουργου Εσωτερικων ο οποιος δηλωσε οτι θα παραιτηθει εαν ο Ερμπακαν μεταβει στη Λιβυη, υποστηριζοντας οτι η επισκεψη αυτη δεν θα αποβει προς οφελος της Τουρκιας. Στην επισκεψη αυτη εχουν αντιτεθει και οι Ηνωμενες Πολιτειες, οι οποιες κατηγορουν την Λιβυη οτι υποθαλπει την διεθνη τρομοκρατια.

Νεκρος, φεροντας τραυματα απο σφαιρες, βρεθηκε στο σπιτι του στη Σοφια ο πρωην πρωθυπουργος της Βουλγαριας Αντρει Λουκιανοφ. Ο 58χρονος Λουκιανοφ ηταν βουλευτης του κυβερνωντος σοσιαλιστικου κομματος και τελευταια ασχολειτο με επιχειρησεις. Διετελεσε πρωθυπουργος της Βουλγαριας επι εξι μηνες το 1990. Συμφωνα με γειτονες, το θυμα πυροβοληθηκε δυο φορες στο κεφαλι καθως εφευγε απο το σπιτι του.

Εκστρατεια μαζικου εμβολιασμου αρχισε στην Αλβανια η Παγκοσμια Οργανωση Υγειας, με αφορμη την επιδημια πολιομυελιτιδας που εχει εκδηλωθει στη χωρα στοιχιζοντας τη ζωη 12 ατομων. Συμφωνα με ανακοινωση της Οργανωσης, η ασθενεια εμφανιζει την ταση διαδοσης και σε αλλες χωρες. Στην Ελλαδα αναφερθηκαν τρια κρουσματα τον Ιουλιο και τον Αυγουστο, ενω αλλο ενα κρουσμα αναφερθηκε στο Κοσυφοπεδιο.

Με το Βραβειο σωστου τροπου ζωης για το 1996, γνωστο ως Εναλλακτικο Νομπελ θα τιμηθει στη Στοκχολμη ο ελληνας γιατρος της Ομοιοπαθητικης Γεωργιος Βυθουλκας. Συμφωνα με ανακοινωση της επιτροπης, ο 64χρονος Γεωργιος Βυθουλκας επελεγη για το βραβειο επειδη αναβιωσε την επιστημη της κλασικης ομοιοπαθητικης στην Ελλαδα και την εκανε σεβαστη απο το σωμα των ιατρων.

Με ικανοποιηση και ανακουφιση δεχθηκε η ηγεσια της Νεας Γιουγκοσλαβιας την αποφαση του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ, συμφωνα με την οποια αιρονται οι οικονομικες κυρωσεις που ειχαν επιβληθει στη χωρα το 1992. Ωστοσο, το Σωμα προειδοποιει οτι επιφυλασσεται να επιβαλει νεα μετρα στην περιπτωση που καποια απο τις πλευρες δεν τηρησει πληρως τις υποχρεωσεις της, οπως αυτες απορρεουν απο την ειρηνευτικη συμφωνια του Ντειτον για τη Βοσνια.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων Γιαννο Παπαντωνιου επισκεφθηκε σημερα το προεδρειο της ΓΣΕΕ. Οι εκπροσωποι των εργαζομενων ενημερωσαν τον υπουργο για τις θεσεις της Συνομοσπονδιας οσον αφορα την αναπτυξη, την απασχοληση, την ανεργια, την οικονομικη κατασταση των εργαζομενων. Επισης, ζητησαν να γινει αναδιανομη του εισοδηματος σε οφελος των εργαζομενων, που οπως τονισαν, εχουν χασει μεγαλο μερος του εισοδηματος τους την τελευταια δεκαετια. Οσον αφορα τις φοροαπαλλαγες, η ΓΣΕΕ ζητει να μη περικοπουν τμηματα μισθων θεωρουμενα ως φοροαπαλλαγες. Το προεδρειο της ΓΣΕΕ ειπε οτι ο υπουργος ζητησε να υπαρξει κατανοηση για τα δυο επομενα χρονια και διαβεβαιωσε οτι οι εργαζομενοι δεν θα επιβαρυνθουν με νεες φορολογιες, αλλα η κυβερνηση θα καταβαλει προσπαθεια για την παταξη της φοροδιαφυγης στα μεγαλα εισοδηματα.

Ο προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος συναντηθηκε σημερα με εκπροσωπους της ΑΔΕΔΥ, οι οποιοι τον ενημερωσαν για τις θεσεις της οργανωσης ενοψει της συζητησης στη Βουλη επι των προγραμματικων δηλωσεων της κυβερνησης. Οπως δηλωσε ο κ. Κωνσταντοπουλος, συζητηθηκαν τα προβληματα της δημοσιας διοικησης και τροποι αντιμετωπισης τους και διαπιστωθηκε ταυτιση θεσεων σε πολλα θεματα. Ο προεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσουκος, αναφερομενος στη διαδικασια των προσληψεων, ειπε οτι χρειαζεται να προσδιοριστουν οι αναγκες του δημοσιου και στη βαση αυτη να υπαρξει μακροπνοη πολιτικη προσληψεων, που δεν θα υπακουει σε προεκλογικες η αλλες σκοπιμοτητες.

Τρεις δολοφονιες εξιχνιαστηκαν απο την αστυνομια. Η πρωτη αφορα τη δολοφονια του Τανζανου Σεχα Αχμερ 25 ετων που εγινε στις 12 Σεπτεμβριου μεσα σε ισογειο διαμερισμα της οδου Κυψελης 33, στην Κυψελη. Δραστες ειναι οι συμπατριωτες του θυματος Καγαγια Μοχαμετ 25 ετων, Μιρατι Μπρατανι 28 και Κιμπλοσι Χασαν 28 , σε βαρος των οποιων εχει εκδοθει ενταλμα συλληψης και καταζητουνται. Η δευτερη υποθεση που εξιχνιαστηκε αφορα τη δολοφονια της Αικατερινης Μαχαιρα, 30 ετων, που εγινε στις 27 Σεπτεμβριου στην περιοχη Αγιας Βαρβαρας Αττικης. Δραστης ειναι ο Νικος Ρηγος, 38 ετων, που ειχε δεσμο με τη Μαχαιρα. Τελος, εξιχνιαστηκε η δολοφονια του Βασιλη Φακιδη 24 ετων που εγινε το πρωι της 13ης Σεπτεμβριου στο πεζοδρομιο της οδου Γεωργιου Σταυρου στο κεντρο της Αθηνας. Συνεληφθησαν ως δραστες οι τοξικομανεις Κωστας Τοπαλιδης, 27 ετων, Γιωργος Κοπαλιδης, 34 ετων, και Παναγιωτης Παλατιδης, 26 ετων. Απο την προανακριση των συλληφθεντων προεκυψε οτι η δολοφονια του Φακιδη εχει σχεση με εμποριο ηρωινης. Οι συλληφθεντες κατεθεσαν οτι το θυμα τους ειχε πωλησει κακης ποιοτητας ηρωινη και τον αναζητουσαν για να του παρουν οσα χρηματα και ηρωινη ευρισκαν πανω του με σκοπο να τον εκδικηθουν.

Σε κρισιμο σημειο βρισκονται τα εργα για το Μετρο της Αθηνας, μετα τις μεγαλες οικονομικες απαιτησεις που προβαλλει η κατασκευαστρια κοινοπραξια Ολυμπιακο Μετρο. Η κοινοπραξια, εχει προχωρησει με την επικληση τεχνικων προβληματων, στην διακοπη μερους των εργασιων σε τεσσερις σταθμους καθως και στο μπλοκαρισμα των δυο μηχανηματων που διανοιγουν τις σηραγγες. Το ελληνικο δημοσιο, συμφωνα με πληροφοριες, εξεταζει σοβαρα το ενδεχομενο καταγγελιας της συμβασης και εκπτωσης της κοινοπραξιας Ολυμπιακο Μετρο απο το εργο. Ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης με δηλωσεις του σημερα στην εφημεριδα Νεα καθιστα σαφες οτι δεν προκειται να υπογραψει νεα συμβαση και δεν προκειται να γινει καμμια ρυθμιση που θα ειναι εξω απο οσα προβλεπει η ισχυουσα συμβαση. Αν δεν επιτευχθει συμφωνια προσθεσε ο υπουργος υπαρχει και η διαιτησια η η δικαιοσυνη στην οποια μπορει να προσφυγει η Κοινοπραξια.

Με τον υπουργο Δημοσιας Ταξης Γιωργο Ρωμαιο συναντηθηκε το πρωι το προεδρειο του Ενιαιου Συνδεσμου Δημων και Κοινοτητων Αττικης και συζητησαν το θεμα της χωματερης των Ανω Λιοσιων. Οι εργαζομενοι στη χωματερη ανεστειλουν την απεργια τους μετα τη διαβεβαιωση του κ. Ρωμαιου οτι θα ληφθν ουεπιπλεον αστυνομικα μετρα στη χωματερη και θα απομακρυνθουν οι ρακοσυλλεκτες.

Θυματα της διαφημισης των συμπληρωματων διατροφης, πεφτουν πολλοι Αθηναιοι, οπως αποδεικνυουν δυο προσφατες ερευνες τα αναλυτικα αποτελεσματα των οποιων θα ανακοινωθουν στο 8-ο πανελληνιο φαρμακευτικο συνεδριο που αρχιζει το ερχομενο Σαββατο στην Αθηνα. Η πρωτη ερευνα που εγινε απο την καθηγητρια διατροφολογο κ. Τριχοπουλου σε 7. 373 ατομα μεσης ηλικιας 40% ανδρες και 60% γυναικες, εδειξε οτι οι περισσοτεροι απο τους μισους που ζουν στην Αθηνα κανουν χρηση συμπληρωματων διατροφης, σε αντιθεση με την επαρχια οπου το ποσοστο αυτο κυμαινεται στο 10%. Το 49% οσων ρωτηθηκαν

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακες νικες πετυχαν σημερα Πααθηναικος και Ολυμπιακος για τον τριτο γυρο του κυπελλου Ελλαδας στο ποδοσφαιρο, αφου νικησαν 3-0 και 4-1 τον Αθηναικο και την Καλαματα αντιστοιχα. Απο τα υπολοιπα παιχνιδια ξεχωρισε η μικρη νικη που πετυχε ο Αρης στην Θεσσαλονικη επι του Πανελευσινιακου με 2-1 και η ανετη επικρατηση του ΠΑΟΚ επι του Πανιωνιου με 4-0. Αναλυτικα τα αποτελεσματα εχουν ως εξης: Ολυμπιακος - Καλαματα 4-1 Παναθηναικος - Αθηναικος 3-0 ΠΑΟΚ - Πανιωνιος 4-0 Ναυπακτιακος Αστερας - Λυκοι 1-1 Απολλων Αθηνων - Εδεσσαικος 3-1 Ναουσα - Ιωνικος 1-2 Πανηλειακος - Παναιγιαλειος 4-0 Καστορια - Εθνικος Αστερας 1-0 Βεροια - Καβαλα 4-0 Αρης - Πανελευσινιακος 2-1 Ιαλυσος Ροδου - Λεβαδειακος 1-0 Ολυμπιακος Βολου - Παναχαικη 0-2 Σε εκκρεμοτητα παραμενει ο αγωνας Εθνικος - Παναιτωλικος, ο νικητης του οποιου θα παιξει με την Καλλιθεα, ενω αυριο θα γινουν οι συναντησεις ΑΕΚ - Ξανθη, Πανσερραικος - ΟΦΗ και Πυργος - Ηρακλης. Οι επαναληπτικοι αγωνες θα διεξαχθουν στις 13 Νοεμβριου και θα ξεκινησουν στις 2. 30 μμ.

Στο μπασκετ, ο πρωταθλητης Ευρωπης Παναθηναικος και ο Πανιωνιος δινουν τους τριτους αγωνες τους για την πρωτη φαση της Ευρωλιγκας.Ο Παναθηναικος υποδεχεται στις 7 παρα τεταρτο την πρωταθλητρια Γαλλιας Βιλερμπαν. Το παιχνιδι θα μεταδοθει απ' ευθειας απο το συνδρομητικο καναλι Σουπερ Σπορ. Απο την πλευρα του ο Πανιωνιος αντιμετωπιζει τη γαλλικη Λιμοζ. Το παιχνιδι, που θα γινει στο κλειστο γυμναστηριο της Γλυφαδας, αρχιζει στις 8 και τεταρτο και θα μεταδοθει και αυτο απο το Σουπερ Σπορ.

Μεγαλα παιχνιδια, ομως, εχουμε και στην πρωτη αγωνιστικη για το Κυπελλο Κορατς. Ο ΠΑΟΚ υποδεχεται στις 7. 30 στο Αλεξανδρειο Μελαθρο της Θεσσαλονικης την Τουρκικη Γαλατα Σαραι, ο Αρης αντιμετωπιζει στην Πραγα την τοπικη "Γιου-Ες-Κει", το Περιστερι φιλοξενει στο γηπεδο του το ισχυρο Γερμανικο συγκροτημα της Γκισεν και η ομαδα του Σπορτινγκ αγωνιζεται στην πολη Λουλεα της Σουηδιας με την τοπικη Πλανια.Η συναντηση του ΠΑΟΚ με τη Γαλατα Σαραι θα μεταδοθει απο την ΕΤ-3.

Ο υπουργος Πολιτισμου Βαγγελης Βενιζελος επισκεφθηκε σημερα τον υφυπουργο αθλητισμου Ανδρεα Φουρα και συζητησαν εφ' ολης της υλης για αθλητικα θεματα και για τα εργα που βρισκονται σε εξελιξη. Η συζητηση περιστραφηκε γυρω απο την διοργανωση του παγκοσμιου πρωταθληματος στιβου που θα γινει το 1997 στην Ελλαδα και την υποψηφιοτητα της Αθηνας για την αναληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004.

Το δευτερο αγωνα της για την προκριματικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος ποδοσφαιρου, δινει αποψε στο Βελιγραδι, η Εθνικη μας Ομαδα των νεων αντιμετωπιζοντας την αντιστοιχη της Γιουγκοσλαβιας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το αγοραστικο ενδιαφερον που εκδηλωθηκε για τραπεζικες μετοχες και ιδιαιτερα για τη μετοχη της Εθνικης οδηγησε το γενικο δεικτη τιμων στις 965,66 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,55%. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε μετρια επιπεδα και εφθασε στα 7,4 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 1,04%, Ασφαλειες ανοδος 2,18%, Επενδυσεις ανοδος 0,17%, Ληζινγκ πτωση 0,44%, Βιομηχανιες ανοδος 0,53%, Κατασκευες ανοδος 0,46%, Διαφορες ανοδος 0,15%, Συμμετοχων πτωση 0,41%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας παρουσιασε σημαντικη ανοδο 1,48%.

ΚΑΙΡΟΣ

Η ανοδος της θερμοκρασιας θα ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του αυριανου καιρου, που σε ολοκληρη τη χωρα θα ειναι σχεδον αιθριος εκτος απο τα βορειοδυτικα οπου ενδεχεται να σημειωθουν τοπικες βροχες. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι νοτιοι μετριοι και στ'ανατολικα μεταβλητοι ασθενεις. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 10 με 24 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 14 με 27 και στο Αιγαιο 18 με 25. Σχεδον αιθριο καιρο, με λιγες τοπικες νεφωσεις, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 18 με 26 και 13 με 24 βαθμους αντιστοιχα, θα εχουν αυριο
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Wednesday, 2 October 1996 - 18:48:57