Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 09)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αφωνη η κοινη γνωμη απο το πρωτοφανες εγκλημα της Θασου. Ο 24χρονος φοιτητης Θεοφιλος Σεχιδης δολοφονησε το Μαιο τους γονεις του, την αδερφη του, τη γιαγια του κι ενα θειο του και στη συνεχεια τους τεμαχισε.
  • Προς την Κυπρο κατευθυνονται οι 200 μοτοσικλετιστες που την Κυριακη θα πραγματοποιησουν αντικατοχικη πορεια στην πρασινη ζωνη της Λευκωσιας.
  • Μελη της ακροδεξιας τουρκικης οργανωσης Γκριζοι Λυκοι σχεδιαζουν να αντιπαρατεθουν στους μοτοσικλετιστες.
  • Φακελο με τα επιχειρηματα που ανατρεπουν τις νεες τουρκικες απαιτησεις ετοιμαζει η Αθηνα. Συνεχιζονται οι αντιδρασεις απο Νεα Δημοκρατια και Πολιτικη Ανοιξη.
  • Τις πληγεισες περιοχες της Κονιτσας επισκεφθηκε ο προεδρος της Δημοκρατιας.
  • Αυξημενη η κινηση στα λιμανια, τα αεροδρομια και τους αυτοκινητοδρομους. Αυξανουν απο αυριο κατα 24% τα διοδια της εθνικης οδου.
  • Συνεχιζονται οι σφοδρες συγκρουσεις αυτονομιστων ανταρτων και των ρωσικων δυναμεων στο Γκροζνι της Τσετσενιας.
  • Ο Γιελτσιν δεν ειναι σε θεση να ασκει τα καθηκοντα του ισχυριζεται ο ηγετης του Κ.Κ. Ρωσιας Ζιουγκανοφ.
  • Τους εβδομηντα εφθασαν οι νεκροι απο τις πλημμυρες στο καμπινγκ Νιεβες στη βορεια Ισπανια.
  • Ανοδος 0,36% στο Χρηματιστηριο.
  • Η πτωση της θερμοκρασιας και η ενισχυση των βοριαδων θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου. Το θερμομετρο θα δειξει απο 17 μεχρι 32 βαθμους Κελσιου.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκλονισμενη ειναι η κοινη γνωμη απο το πρωτοφανες εγκλημα της Θασου το οποιο ομολογησε οτι διεπραξε ο 24χρονος φοιτητης Θεοφιλος Σεχιδης. Ο δραστης ο οποιος θα οδηγειτο το μεσημερι στον εισαγγελεα Καβαλας ομολογησε οτι δολοφονησε τον περασμενο Μαιο, με καραμπινα και στη συνεχεια τεμαχισε τους γονεις του, την αδερφη του, τη γιαγια του καθως και ενα θειο του. Στη συνεχεια οπως ειπε, μετεφερε τα πτωματα με το αυτοκινητο του με φερυ μποτ και τα πεταξε σε σκουπιδοτοπο στην Κεραμωτη της Καβαλας. Ομως, τα ξημερωματα, βρεθηκε μετα απο ερευνες ενα ακεφαλο πτωμα σε προχωρημενη σηψη κοντα στο Λιμενα Θασου και σε αποσταση 700 μετρων απο το σπιτι οπου εγινε η αποτροπαια πραξη. Το πτωμα ανηκει στο θειο του δραστη, Βασιλειο Σεχιδη, 57 χρονων. Το πρωι ο αστυνομικος διευθυντης Καβαλας δηλωσε οτι νωριτερα ο δραστης ομολογησε πως το ενα απο τα πεντε πτωματα το πεταξε στην περιοχη αυτη. Στο σκουπιδοτοπο Καβαλας, συνεχιζονται οι ερευνες απο το πρωι για τον εντοπισμο των αλλων 4 πτωματων. Νωρις το απογευμα ο Σεχιδης, θα μεταφερθει στη Θασο οπου και θα γινει η αναπαρασταση της πραξης του.

Η εξαφανιση της οικογενειας, αποκαλυφθηκε οταν η Ελενη Σεχιδη συζυγος του Βασιλη, με τον οποιο ζουσαν μονιμα στις Βρυξελλες, δηλωσε την εξαφανιση του αντρα της την 1η Αυγουστου στο Τμημα Ασφαλειας της Φλωρινας. Μετα απο σχετικες ερευνες της αστυνομιας για τον εντοπισμο του εξαφανισθεντος διαπιστωθηκε οτι παραλληλα ειχαν χαθει τα ιχνη και των αλλων τεσσαρων θυματων. Χθες το μεσημερι ο δραστης εντοπιστηκε σε διαμερισμα της οικογενειας στη Θεσσαλονικη και υστερα απο πολυωρη ανακριση ομολογησε τις αποτροπαιες πραξεις του. Σημειωνεται οτι στις 21 Ιουλιου, ο δραστης ειχε συλληφθει για παρανομη κατοχη καραμπινας και μαχαιριου. Καταδικαστηκε σε 20ημερη φυλακιση με τριετη αναστολη.

Προς την Κυπρο κατευθυνονται οι 200 μοτοσυκλετιστες οι οποιοι αναχωρησαν χθες απο τον Πειραια και την Κυριακη αναμενεται να πραγματοποιησουν την αντικατοχικη πορεια στην πρασινη ζωνη της Λευκωσιας. Στο νησι επικρατει ενταση καθως ο τουρκοκυπριος ηγετης Ραουφ Ντενκτας απειλησε οτι οποιος επιχειρησει να περασει τη γραμμη αντιπαραταξης θα πυροβολειται. Ανησυχια για την κατασταση εξεφρασε ο εκπροσωπος της ειρηνευτικης δυναμης του ΟΗΕ στην Κυπρο, ενω στη Νεκρη Ζωνη θα τοποθετηθουν ισχυρες δυναμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Απο την κυπριακη πλευρα, τοσο ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, οσο και ο υπουργος Αμυνας, θα βρισκονται απο νωρις το πρωι της Κυριακης στο αρχηγειο της αστυνομιας ωστε να εχουν αμεση ενημερωση για την εξελιξη της πορειας των μοτοσυκλετιστων. Η Αστυνομια, παντως, καθως και η Εθνικη Φρουρα, εχουν τεθει σε κατασταση ετοιμοτητας, ενω σε επιφυλακη εχουν τεθει τα νοσοκομεια της Λευκωσιας, της Λαρνακας και του Παραλιμνιου.

Σε πρωινη συσκεψη στο υπουργειο Δικαιοσυνης μελετηθηκαν οι προσφοροτεροι τροποι για την αποφυγη επεισοδιων, ενω αυριο, σε νεα συναντηση με συμμετοχη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα συζητηθουν οι εκκρεμεις λεπτομερειες. Μετα τη συσκεψη, ο υπουργος Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξης, Αλεκος Ευαγγελου, δηλωσε οτι η κυβερνηση δεν ειναι αντιθετη με τις αντικατοχικες εκδηλωσεις, αλλα προθεση της ειναι να μην υπαρξει αντιπαραθεση με την ειρηνευτικη δυναμη. Ανεφερε επισης οτι υπαρχουν πληροφοριες οτι οι Τουρκοι θα επιδιωξουν να προκαλεσουν επεισοδια για να αποδειξουν οτι δεν ειναι δυνατη η συμβιωση Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων, και για να μην προωθηθει η προταση Κληριδη για αποστρατικοποιηση. Ο προεδρος τηΟμς οσπονδιας Μοτοσικλετιστων Γεωργιος Χατζηκωστας ειπε οτι θα εφαρμοσθει το προγραμμα της πορειας οπως ειχε αρχικα καθορισθει. Επανελαβε, επισης, οτι στοχος της πορειας ειναι να δωσει σε ολον τον κοσμο το μηνυμα οτι ο τουρκικος στρατος απαγορευει την ελευθερη διακινηση, και καλεσε ολους τους μοτοσικλετιστες να επιδειξουν πειθαρχια και να ενεργησουν ως οργανωμενο συνολο.

Οπως μεταδιδει το πρακτορειο Ροιτερ απο την Αγκυρα, μελη της ακροδεξιας τουρκικης οργανωσης Γκριζοι Λυκοι σχεδιαζουν να αντιπαρατεθουν στους μοτοσυκλετιστες εαν αυτοι παραβιασουν τα συνορα τους, οπως προσδιοριζουν οι ιδιοι την πρασινη γραμμη. επως δηλωσε μαλιστα ηγετικο στελεχος των ακροδεξιων, ελπιζουν να στειλουν 2500 περιπου τουρκους μοτοσυκλετιστες στην κατεχομενη Κυπρο πριν απο την πορεια.

Τις επισημες θεσεις της Τουρκιας για τις νησιδες και τις βραχονησιδες στο Αιγαιο, αναμενει η Αθηνα προτου προβει στα καταλληλα διαβηματα και τις σχετικες ενεργειες σε διεθνεις οργανισμους. Ηδη, η Αθηνα μελετα το κειμενο και ετοιμαζει πληρη φακελο με επιχειρηματα που ανατρεπουν τους τουρκικους ισχυρισμους. Ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης δηλωσε οτι δεν ειναι αγνωστη αυτη η μορφη προκλητικοτητας απο την Τουρκια και τονισε οτι χρειαζεται σταθεροτητα στις σχεσεις μας και ισχυρες ενοπλες δυναμεις. Η Νεα Δημοκρατια σε σημερινη της ανακοινωση τονιζει οτι ο Υπουργος των Εξωτερικων οφειλε να ειχε καλεσει τον Τουρκο πρεσβη στην Αθηνα για να προβει σε διαβημα διαμαρτυριας καθως και να προσφυγει στους διεθνεις οργανισμους. Για αδρανεια και υποχωρητικοτητα στις συνεχεις τουρκικες προκλησεις επεκρινε την κυβερνηση, ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, επισκεφθηκε σημερα την Κονιτσα, η οποια επληγη προσφατα απο τους σεισμους και και ενημερωθηκε για την εκταση των ζημιων. Παραλληλα, συνεχιζεται το εργο των υποστηλωσεων στα κτιρια που υπεστησαν ζημιες ενω αναμενεται να εγκατασταθουν 300 προκατασκευασμενα σπιτια. Παραλληλα εγκριθηκε κονδυλιο υψους 150 εκατομμυριων δραχμων για την καλυψη των πρωτων αναγκων των σεισμοπαθων.

Ιδιαιτερα αυξημενη ειναι απο το πρωι η κινηση στα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας, λογω της αναχωρησης των εκδρομεων για τις καλοκαιρινες τους διακοπες. Συνολικα θα πραγματοποιηθουν 34 ακτοπλοικα δρομολογια προς τα νησια του Αιγαιου και την Κρητη.

Σε 24% κατα μεσω ορο ανερχεται η αυξηση στην τιμη των διοδιων, που τιθεται σε εφαρμογη απο αυριο το πρωι. Η αυξηση αυτη υπολογιζεται απο 50 εως και 200 δραχμες ανα σταθμο. Ειδικοτερα, οι νεες τιμες, που θα ισχυσουν για τα ΙΧ ειναι: Για τα διοδια της Ελευσινας και του Ισθμου 500 δραχμες, της Πατρας 600, της Τριπολης 900, του Καπανδριτιου 250, ενω στο Σχηματαρι, καθως και σε ολους τους σταθμους της εθνικης Θεσσαλονικης-Κατερινης το αντιτιμο των διοδιων θα ειναι 500 δραχμες. Τα επιπλεον χρηματα, που θα συγκεντρωθουν , θα διατεθουν για την κατασκευη της Εγνατιας Οδου και του αυτοκινητοδρομου Πατρων- Θεσσαλονικης-Ευζωνων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκεχυμενη ειναι η κατασταση στην τσετσενικη πρωτευουσα Γκροζνι, οπου τις τεσσερις τελευταιες μερες διεξαγονται σφοδρες συγκρουσεις μεταξυ του ρωσικου στρατου και των αυτονομιστων ανταρτων, που ελεγχουν σχεδον ολοκληρωτικα την πολη. Οι πληροφοριες τις περισσοτερες φορες δεν επιβεβαιωνονται, ενω μερικες φορες αλληλοαναιρουνται. Ετσι, ο ανταποκριτης του ρωσικου πρακτορειου ειδησεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ δηλωσε οτι ο ιδιος και ενας αριθμος συναδελφων του εξακολουθουν να βρισκονται εγκλωβισμενοι σε βομβαρδιζομενο κτιριο στο κεντρο του Γκροζνι και διεψευσε πληροφοριες του πρακτορειου ΙΝΤΕΡΦΑΞ πως επιλεκτες ρωσικες δυναμεις απελευθερωσαν παγιδευμενους δημοσιογραφους και εναν αριθμο πολιτων. Απο τη ρωσικη στρατιωτικη διοικηση ανακοινωθηκε πως απο την εναρξη των μαχων στο Γκροζνι, εχασαν την ζωη τους 120 ρωσοι στρατιωτες, 50 αγνοουνται και περιπου 400 ειναι οι τραυματιες.

Την ιδια ωρα που οι μαχες στο Γκροζνι κορυφωνονταν, ο Μπορις Γιελτσιν ορκιστηκε στο Κρεμλινο οτι θα τηρει το συνταγμα και θα προστατευει τα ανθρωπινα δικαιωματα κατα τη δευτερη τετραετη θητεια του στην προεδρια της Ρωσιας. Αυτη ηταν και η πρωτη δημοσια εμφανιση του Γιελτσιν, που εχει υποστει δυο καρδιακες προσβολες τον περασμενο χρονο, απο τις 26 Ιουνιου. Τις τελευταιες εβδομαδες νοσηλευοταν σε θεραπευτηριο εξω απο τη Μοσχα και οπως ανακοινωθηκε, μετα την ορκομωσια θα αποσυρθει παλι σε διακοπες. Ο Γελτσιν δεν αρθρωσε παρα τις λεξεις του ορκου του ενωπιον των 3. 000 προσκεκλημενων διαψευδοντας τις ελπιδες πολιτικων παρατηρητων για μια μικρη ομιλια, πραγμα που επισημανε και ο ηγετης του Κομμουνιστικου Κομματος, Ζιουγκανοφ, δηλωνοντας οτι ο ρωσος προεδρος δεν ειναι σε θεση να ασκησει τα καθηκοντα του. Ο Γελτσιν απεστειλε επισημη αιτηση προς τη ρωσικη βουλη να εγκρινει τον διορισμο του Βικτορ Τσερνομιρντιν στην πρωθυπουργια, αλλα η συνθεση της νεας ρωσικης κυβερνησης δεν εχει γινει ακομη γνωστη.

Τουλαχιστον 70 ατομα εχασαν τη ζωη τους απο τις σαρωτικες πλημμυρες στο καμπινγκ "Λας Νιεβες" στη βορεια Ισπανια. Εκπροσωπος εξαλλου των σωστικων συνεργειων δηλωσε οτι ο αριθμος των νεκρων που ειναι δυνατον να ανακαλυφθουν τις επομενες ωρες ειναι εξαιρετικα περιορισμενος.

Ο αμερικανος συντονιστης για το Βοσνιακο, Τζον Κορνμπλουμ, συναντηθηκε σημερα στο Βελιγραδι με τον προεδρο της Σερβιας Σλομπονταν Μιλοσεβιτς και την ασκουσα καθηκοντα προεδρου των Σερβων της Βοσνιας Μπιλιανα Πλαβσιτς. Σκοπος της επισκεψης του Κορνμπλουμ ειναι η προετοιμασια της συνοδου των Προεδρων των χωρων της πρωην Γιουγκοσλαβιας, που θα πραγματοποιηθει την ερχομενη Τεταρτη στη Γενευη, παρουσια του αμερικανου υπουργου Εξωτερικων Ουωρεν Κριστοφερ. Για την ερχομενη Δευτερα, εξαλλου, ειναι προγραμματισμενη η συνοδος της Πενταμελους Ομαδας Επαφης, η οποια θα ασχοληθει κυριως με τις προετοιμασιες ενοψει των βοσνιακων εκλογων στις 14 Σεπτεμβριου, καθως και το γαλλικο σχεδιο για την εδραιωση της ειρηνης σε διαστημα δυο ετων.

Κατα χιλιαδες επαναπατριζονται οι Χουτου προσφυγες απο το Μπουρουντι, οπου ειχαν διαφυγει στη διαρκεια της γενοκτονιας στην Ρουαντα. Η Υπατη Αρμοστεια του ΟΗΕ για τους Προσφυγες βρισκεται σε διαπραγματευσεις με τη Ρουαντα για να μην κλεισουν τα συνορα, λογω των κυρωσεων που εχουν επιβληθει εναντιον του Μπουρουντι.

Οι κινεζικες αρχες απομακρυναν 10. 000 ατομα απο τα σπιτια τους και ετοιμαζονται να σκαψουν ταφρους για να εκτρεψουν τα νερα του πλημμυρισμενου ποταμου Χαιχε που απειλει να καταστρεψει την πολη Τιανζιν απο την πληρη καταστροφη.

Το κυριοτερο προβλημα στις σχεσεις Μοσχας-Ουασιγκτον ειναι η επιμονη των ΗΠΑ για διευρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολας, δηλωσε ο υπουργος Εξωτερικων της Ρωσιας Γεβγενι Πριμακοφ, και προσθεσε οτι δεν θα πρεπει να ξεσπασει ενας νεος Ψυχρος Πολεμος λογω αυτης της αντιθεσης.

Ο Γενικος Γραμματεας του ΝΑΤΟ Χαβιερ Σολανα σε αρθρο του σε γαλλικη εφημεριδα υποστηριζει οτι ο χρονος εκπνεει για τους κατηγορουμενους για εγκληματα πολεμου Σερβοβοσνιους ηγετες, Ραντοβαν Καρατζιτς και Ρατκο Μλαντιτς. Ο Σολανα κανει επισης στο αρθρο του ενα απολογισμο του εργου της ΙΦΟΡ στη Βοσνια, αναφεροντας ενδεικτικα οτι εχουν επιδιορθωθει 60 γεφυρες και 2. 500 χιλιομετρα δρομων και σιδηροδρομικων γραμμων, και οτι συνεχιζονται οι εργασιες για την ανακατασκευη σχολειων, νοσοκομειων και αλλων κατεστραμενων κτιριων, καθως και για την αποκατασταση των τηλεπικοινωνιων, της υδροδοτησης και της ηλεκτροδοτησης στην ερειπωμενη απο τον πολεμο βοσνιακη δημοκρατια.

Το Ισραηλ ζητησε απο την Οργανωση για την Απελευθερωση της Παλαιστινης να αποσχει απο οποιαδηποτε δραστηριοτητα στην Ιερουσαλημ, συνδεοντας μ'αυτον τον τον τροπο το θεμα της ιερης πολης με τις ειρηνευτικες συνομιλιες. Δεν θα προχωρησουμε τις συνομιλιες με την Παλαιστινιακη Αρχη, οσο θα συνεχιζονται οι παραβιασεις στην Ιερουσαλημ, αναφερει η ανακοινωση του ισραηλινου πρωθυπουργου Μπενιαμιν Νετανιαχου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην αποφαση για αναβολη της εναρξης των ποδοσφαιρικων πρωταθληματος, εμμενει η ΕΠΑΕ, αφου συμφωνα με τον προεδρο της, Γιωργο Δεδε, καμμια οριστικη απαντηση δεν υπηρξε απο το Υπουργειο Οικονομικων. Παντως, συμφωνα με τον Προεδρο της ΕΠΑΕ, δεν ειναι δυνατον μεσα στο συντομο χρονικο διαστημα που υπολειπεται μεχρι τις 25 Αυγουστου να εχουν διευθυτηθει ορισμενα αλλα θεματα που αφορουν τα εθνικα πρωταθληματα και κατα συνεπεια πολυ δυσκολα θα γινει η εναρξη του πρωταθληματος την καθορισμενη ημερομηνια.

Το τριτο δεκαημερο του Αυγουστου προβλεπει ο Γενικος Γραμματεας Αθλητισμου Γιωργος Λυσαριδης οτι θα κατατεθει στη Βουλη απο το Υπουργειο Οικονομικων το νομοσχεδιο για την ρυθμιση των χρεων των ΠΑΕ. Εχουμε προτεινει την συσταση επιτροπης που θα εξετασει τις αιτιασεις των ΠΑΕ, στο σημειο που επικαλουνται συμμετοχη της Πολιτειας στη διογκωση των χρεων, ειπε ο κ Λυσσαριδης και συνεχισε: Η προσπαθεια επικεντρωνεται τωρα σε ρυθμιση και εξυγιανση των ΠΑΕ και οχι σε χαρισματικη πραξη. Ακομη ο κ Λυσαριδης δηλωσε οτι η χρηματοδοτηση των ερασιτεχνικων σωματειων ολων των αθληματων θα ειναι φετος αυξημενη κατα 20%.

Δυο χιλιαδες οπαδοι του Αρη, υποδεχτηκαν και αποθεωσαν το νεο αστερι της ομαδας τους, τον Αμερικανο Τσαρλς Σακλεφορντ, που απο Δευτερα θα ξεκινησει προπονησεις με τους κιτρινομαυρους. Ο εμπειρος σεντερ σε δηλωσεις του ειπε οτι ηρθε στον Αρη για να κατακτησει το πρωταθλημα, ενω προτιμησε την Ελλαδα γιατι διαθετει το καλυτερο πρωταθλημα της Ευρωπης. Στον Αρη θα συνεχισει την καριερα του και ο Ντινος Αγγελιδης, αφου ο διεθνης παικτης συμφωνησε με την κιτρινομαυρη διοικηση.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρες ανοδικες τασεις επικρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου ενω το κλιμα παρεμεινε υποτονικο. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε στις 876,20 μοναδες, σημειωνοντας ανοδο 0,36% και σε εβδομαδιαια βαση σημειωσε απωλειες σε ποσοστο 0,94%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 3,5 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,58%, Ληζινγκ πτωση 0,07%, Ασφαλειες ανοδος 0,50%, Επενδυσεις πτωση 0,06%, Βιομηχανιες ανοδος 0,41%, Κατασκευων ανοδος 1,21%, Συμμετοχων πτωση 1,66%, Διαφορες ανοδος 1,05%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 0,78% .

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η πτωση της θερμοκρασιας και η ενισχυση των βοριαδων θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου. Στα ηπειρωτικα ειναι πιθανον να σημειωθουν σποραδικες βροχες η καταιγιδες κυριως στα κεντρικα και βορεια ορεινα. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 17 με 28 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 32 και στα νησια 23 με 29 βαθμους Κελσιου. Συννεφια με πιθανοτητα βροχης, βορειους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 31 και 21 με 28 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Friday, 9 August 1996 - 22:50:58