Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 23)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Η Ελλαδα πενθει για το θανατο του μεγαλου πολιτικου ηγετη Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποιος σηματοδοτησε με την παρουσια του τις πολιτικες εξελιξεις των τελευταιων 35 χρονων. Η σορος του μεταφερθηκε στον Ιερο Μητροπολιτικο Ναο Αθηνων στις 11. 30 το πρωι για λαικο προσκυνημα , ενω η κηδεια του θα γινει την Τεταρτη. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, το συνολο σχεδον των κορυφαιων στελεχων του Κινηματος και των μελων της κυβερνησης και της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ , ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ και αλλοι επισημοι προσηλθαν στην Ιερα Μητροπολη, οπου εχει συγκεντρωθει πληθος κοσμου. Ο ηγετης του ΠΑΣΟΚ Ανδρεας Παπανδρεου απεβιωσε στις 02. 30 τα ξημερωματα απο οξυ ισχαιμικο επεισοδιο, ενω μεχρι τα μεσανυχτα ειχε συνεργασια με τους στενους του συνεργατες κκ Χυτηρη και Αθανασακη για το επικειμενο Συνεδριο του Κινηματος. Ο Πρωθυπουργος επιστρεφει εσπευσμενα απο τη Φλωρεντια οπου συμμετειχε στο Συμβουλιο Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης και συγκαλει εκτακτως στις 6 το απογευμα το Υπουργικο Συμβουλιο. Στη 1 μετα το μεσημερι θα συνεδριασει το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ. Συμφωνα με πληροφοριες, ενδεχεται να αποφασισθει η μεταθεση του Συνεδριου για αργοτερα.

Στη Θεσσαλονικη πολλοι οπαδοι και φιλοι του Κινηματος προσερχονται στα γραφεια της Νομαρχιακης Επιτροπης και αποθετουν λουλουδια. Στην Αυστραλια η ομογενεια εχει βυθισθει σε βαθυ πενθος. Δεκαδες οργανωσεις εκδιδουν ανακοινωσεις, οπου εκφραζουν τη βαθια τους θλιψη και χαρακτηριζουν τον Ανδρεα Παπανδρεου ως τον πρωτο Ελληνα πρωθυπουργο που εδειξε ιδιαιτερα μεγαλο ενδιαφερον για τους Αποδημους.

Μολις ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης πληροφορηθηκε το θανατο του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ δηλωσε : ``Ειμαι συγκλονισμενος απο το θλιβερο αγγελμα του θανατου του Ανδρεα Παπανδρεου. Ο Μεγαλος Ηγετης δεν ζει, μας αφηνει, ομως, ολοζωντανη παρακαταθηκη το εργο του, αφου η πολιτικη του πορεια, υπηρξε συνυφασμενη με την προσφατη ιστορια της πατριδας μας. Ο θανατος του ειναι για την Ελλαδα εθνικη απωλεια. Το ΠΑΣΟΚ θα αναζητα στα εργα, στα κειμενα και στις παραινεσεις του το δεικτη της νικηφορας πορειας του. Ολοι εμεις, με τιμη και σεβασμο στη μνημη του θα εργαζομαστε με το μεγαλο και ενιαιο ΠΑΣΟΚ για ολα οσα εκεινος οραματιστηκε``. Το Εκτελεστικο Γραφειο σε ανακοινωση του αναφερει οτι :"Απο τις 02:30 σημερα το πρωι, η Ελλαδα θρηνει. Εφυγε απο κοντα μας ο ιδρυτης του Κινηματος μας, ο μεγαλος ελληνας πατριωτης πολιτικος, ο ηγετης του λαου μας, ο Ανδρεας Παπανδρεου.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Στεφανοπουλος, που επεστρεψε νωρις το πρωι στην Αθηνα απο την Πατρα, οπου ειχε μεταβει για το Σαββατοκυριακο εξεφρασε τη βαθια του λυπη για τον Ανδρεα Παπανδρεου. Ο Ανδρεας Παπανδρεου, δηλωσε, υπηρξε εξεχων πολιτικος ηγετης, ο οποιος επι μακραν σειραν ετων πρωταγωνιστησε στην πολιτικη ζωη του τοπου και προσεφερε εξαιρετικες υπηρεσιες στην πατριδα. Ειμαι βεβαιος οτι στο αισθημα της βαθιας λυπης που προκληθηκε απο το θανατο του συμμετεχουν ολοι, φιλοι και αντιπαλοι``. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας ματαιωσε επισης την προγραμματισμενη για αυριο επισκεψη του στο Στρασβουργο.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ συνεκαλεσε το πρωι συσκεψη με τους στενους του συνεργατες στην οποια εκτιμηθηκαν οι πολιτικες εξελιξεις μετα το θανατο του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλωση του εξεφρασε τη βαθια του λυπη για το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου. Μιλωντας αργοτερα στην Εθνικη Συνδιασκεψη της Νεας Δημοκρατιας αναφερθηκε στην ιστορια και στην προσωπικοτητα του Ανδρεα Παπανδρεου λεγοντας οτι ``διαδραματισε σημαντικη πορεια στη ζωη του τοπου και σε αυτον οφειλεται η σημερινη μορφη οργανωσης των κομματων και πρεπει με γενναιοτητα να το αναγνωρισουμε. Ο Ανδρεας Παπανδρεου διευρυνε τη δημοκρατια μεσα στα κομματα. Πρεπει να ομολογησουμε οτι υπηρξε μεγαλος πολιτικος αγωνιστης και αγωνιστης της ζωης. Το παραδειγμα του ειναι μοναδικο. Πλησιασε το λαο και ειχε τη δυνατοτητα να επικοινωνει με τον πολιτη, ειχε πολιτικα χαρισματα, στρατηγικη συλληψη των γεγονοτων και με διορατικοτητα προεβλεπε τα προβληματα που αντιμετωπιζει η πατριδα μας``. Στη συνεχεια ο κ. Εβερτ ζητησε απο το σωμα και τηρηθηκε ενος λεπτου σιγη στη μνημη του Ανδρεα Παπανδρεου. Επισης ο Επιτιμος Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωνσταντινος Μητσοτακης επιστρεφει εσπευσμενα το απογευμα αντι της Τριτης απο το Παρισι, οπου ειχε μεταβει για ιδιωτικους λογους . Ο κ. Μητσοτακης θα προβει σε δηλωσεις αμεσως μετα την αφιξη του στην Αθηνα.

Ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας σε δηλωση του τονιζει οτι ``ο Ανδρεας Παπανδρεου υπηρξε ενας μεγαλος ηγετης διεθνους ακτινοβολιας που με την ισχυρη και χαρισματικη του προσωπικοτητα σφραγισε ενα σημαντικο κεφαλαιο της συγχρονης πολιτικης μας Ιστοριας. Ο θανατος του αποτελει μεγαλη απωλεια σε δυσκολες στιγμες για την πατριδα μας``. Αυριο το μεσημερι συνεδριαζει εκτακτως η Εκτελεστικη Επιτροπη της Πολιτικης Ανοιξης, ενω με αποφαση του προεδρου της Αντωνη Σαμαρα αναβληθηκε η προγραμματισμενη ομιλια του σε ανοιχτη συγκεντρωση στην πλατεια Ταπητουργειου στο Βυρωνα.

Τα συλληπητηρια τους για το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου εξεφρασαν στην οικογενεια του , στην κυβερνηση και στο ΠΑΣΟΚ η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρηγα και ο Επιτιμος Προεδρος του κομματος Χαριλαος Φλωρακης.

Ο προεδρος του ΣΥΝ Νικος Κωνσταντοπουλος, δηλωσε: ``Με αισθηματα οδυνης αποχαιρετουμε ενα μεγαλο πολιτικο ηγετη. Εφυγε μια κορυφαια πολιτικη προσωπικοτητα που επηρεασε την εξελιξη της χωρας τα τελευταια τριαντα χρονια. Ο Ανδρεας Παπανδρεου υπηρξε μια πολιτικη μορφη με κυρος και ακτινοβολια, αναγνωρισμενη απο φιλους και αντιπαλους. Η απωλεια του επηρεαζει καθοριστικα και επιταχυνει τις πολιτικες εξελιξεις``.

Ο τεως Προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Καραμανλης δηλωσε για τον Ανδρεα Παπανδρεου οτι ``υπηρξε μεγαλος πολιτικος ηγετης και τα ηγετικα του προσοντα δεν τα αρνουνται ουτε εκεινοι που αμφισβητουν το εργο του. Ο Ανδρεας Παπανδρεου, με τους αγωνες του, τονισε, εβαλε τη σφραγιδα της δυναμικης προσωπικοτητας του σε μια μακρα περιοδο της εθνικης μας ζωης. Εκφραζω την ειλικρινη λυπη μου για το θανατο του``.

Ο Προεδρος της Κυπρου Γλαυκος Κληριδης τονισε οτι η Ελλαδα, που σημερα αντιμετωπιζει εθνικη δοκιμασια, στερειται των υπηρεσιων ενος διαπρεπους πολιτικου. Ο Ανδρεας Παπανδρεου υπηρετησε την Ελλαδα και τον απανταχου ελληνισμο εχοντας παντοτε κατα νου το συμφερον του ελληνικου εθνους. Ιδιαιτερα η Κυπρος πενθει για το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου ο οποιος, περαν των αλλων, δια του Ενιαιου Αμυντικου Δογματος εδωσε απτα δειγματα της αποφασιστικοτητας της Κυβερνησης του και του Εθνους για την υπερασπιση της κυπριακης ελευθεριας.

Τη βαθια τους θλιψη για το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου εξεφρασαν και ξενοι ηγετες. "Χαρισματικο ηγετη" χαρακτηρισε τον Ανδρεα Παπανδρεου ο βρετανος πρωθυπουργος, Τζον Μειτζορ σε συλλυπητηριο τηλεγραφημα που εστειλε στον ελληνα πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη και στο οποιο υπογραμμιζει οτι η συμβολη του στην αναπτυξη της συγχρονης Ελλαδας ηταν τεραστια. Ο Ανδρεας Παπανδρεου θα μεινει για παντα στη μνημη των Ελληνων και των αλλων λαων, τονιζει στο τηλεγραφημα του ο Βρετανος πρωθυπουργος. Ο πρωθυπουργος του Βελγιου, Ζαν Λυκ Ντεαν απετισε φορο τιμης "στην μνημη ενος μεγαλου πολιτικου ηγετη και στον θαρραλεο ρολο του Ανδρεα Παπανδρεου στην πολιτικη ζωη της Ελλαδας, καθως και στην ιστορικη συμβολη του στην δημιουργια μιας Ελλαδας, συγχρονης και δημοκρατικης.

Ο Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης κ. Σαντερ μολις πληροφορηθηκε το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου δηλωσε οτι η παρουσια του σημαδεψε εντονα την ελληνικη πολιτικη ζωη των τελευταιων 35 ετων και οι αγωνες του για τη δημοκρατια κατα τη διαρκεια της δικτατοριας στην Ελλαδα ειναι γνωστοι σε ολους. Οι πρωτοβουλιες του για την ειρηνη ειχαν παγκοσμια απηχηση. Λυπουμαι για το χαμο ενος τοσο μεγαλου πολιτικου ανδρα. Η συμβολη του για την επιτυχη συμμετοχη της Ελλαδας στην Ευρωπαικη οικοδομηση υπηρξε καθοριστικη. Ο συντηρητικος πρωθυπουργος της Βικτωρια Τζεφ Κενετ δηλωσε ``Ο Ανδρεας Παπανδρεου υπηρξε μοναδικος και χαρισματικος ηγετης της ελληνικης πολιτικης σκηνης``.

Ο Ιταλος Προεδρος, Οσκαρ Λουιτζι Σκαλφαρο χαρακτηρισε τον Ανδρεα Παπανδρεου ως "μεγαλο πρωταγωνιστη της ζωης στη συγχρονη Ελλαδα, θαρραλεο μαχητη της ελευθεριας και σημαντικη προσωπικοτητα της ευρωπαικης και παγκοσμιας πολιτικης σκηνης", σε συλλυπητηριο μηνυμα που εστειλε στον ελληνα Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο.

Στην Τουρκια ενω δεν εχουν ακομα υπαρξει επισημες ανακοινωσεις για τον θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου, η ειδηση που μεταδιδεται απο το πρωι με τηλεγραφηματα απο την Αθηνα, αγγιζει την τουρκικη κοινωνια που παρακολουθουσε επι χρονια-και με καποιο κρυφο θαυμασμο την πολιτικη σταδιοδρομια του Ανδρεα Παπανδρεου. Στην Αγκυρα πολλοι θεωρουν οτι ο ο Ανδρεας Παπανδρεου υπηρξε μεγαλος πολιτικος ηγετης και ιδιαιτερα στον χωρο της σοσιαλδημοκρατιας αντιμετωπιζαν με θαυμασμο τους αγωνες του.

Η ειδηση του θανατου του Ανδρεα Παπανδρεου κυριαρχει στα δελτια των διεθνων μεσων μαζικης ενημερωσης. Απο τα ξημερωματα το ΨΝΝ μεταδιδει συνεχως ολιγολεπτα η εκτεταμενα ρεπορταζ στην προσωπικοτητα του Ανδρεα Παπανδρεου υπογραμμιζοντας οτι ``αυτη η Κυριακη ειναι για τους Ελληνες, μερα μνημης για τον ηγετη που σφραγισε το πολιτικο σκηνικο της μεταπολεμικης Ελλαδας``. Ο θανατος του Ανδρεα Παπανδρεου ηταν η πρωτη ειδηση στο δελτιο ειδησεων του παγκοσμιου καλωδιακου τηλεοπτικου δικτυου του ΒΒΨ. Στο σχετικο ρεπορταζ ο σχολιαστης χαρακτηρισε τον τεως πρωθυπουργος ως εναν απο τους πλεον χαρισματικους ηγετες της συγχρονης Ευρωπης, που απολαμβαναν μεγαλη λαικη απηχηση και αφοσιωση.

Να επιστρεψουμε ομως στην τρεχουσα ειδησεογραφια. Απειλητικος εμφανιστηκε ο υπηρεσιακος πρωθυπουργος της Τουρκιας Μεσουτ Γιλμαζ μετα το δειπνο εργασιας που παρεθεσε προς τιμην του η ιταλικη προεδρια στη Φλωρεντια. Ο κ. Γιλμαζ προειδοποιησε οτι οσο δεν λυνονται οι ελληνοτουρκικες διαφορες η κριση που υπαρχει στο Αιγαιο μπορει να εχει δυσαρεστες συνεπειες. Ο τουρκος πρωθυπουργος επανελαβε τη γνωστη του θεση για διαλογο ο οποιος μπορει να καταληξει οπως ανεφερε, ``ειτε σε διαιτησια ειτε στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης``. Επισης, προτεινε την οικοδομηση μετρων εμπιστοσυνης στο πλαισιο του ΝΑΤΟ και ισχυριστηκε οτι η Ελλαδα ειναι εκεινη η οποια αρνειται τον διαλογο. Ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων Γιωργος Ρωμαιος απαντησε στον Τουρκο πρωθυπουργο οτι η Ελλαδα δεν μπορει να δεχθει διαλογο για θεματα εθνικης κυριαρχιας εφοσον η Τουρκια επιμενει σε αμφισβητησεις του Διεθνους Δικαιου και των Διεθνων Συμφωνιων. Ο κ. Ρωμαιος υπογραμμισε οτι η τουρκια δεν εχει παρα να επιλεξει τη διαδικασια του Διεθνους Δικαστηριου της Χαγης``, ενω για τα Μετρα Οικοδομησης υπενθυμισε οτι ειχαν συμφωνηθει και το 1985 αλλα ποτε δεν εφαρμοστηκαν.

Συμφωνα με πληροφοριες στο δειπνο εργασιας ο μονος Ευρωπαιος ηγετης που υποστηριξε σθεναρα τις θεσεις του Τουρκου Πρωθυπουργου και εθεσε με εμφαση το θεμα της απεμπλοκης των κοινοτικων χρηματοδοτησεων προς την Τουρκια ηταν ο Προεδρος της Γαλλικης Δημοκρατιας Ζακ Σιρακ. Οι υπολοιποι συνδαιτημονες καιτοι υποστηριξαν την αναγκη συσφιγξης των οικονομικων και πολιτικων δεσμων Τουρκιας-Ε.Ε. με τον ενα η τον αλλο τροπο επισημαναν την αναγκη αποκλιμακωσης της εντασης στις ελληνοτουρκικες σχεσεις προβαλλοντας ως λυση ειτε την προσφυγη στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης ειτε σε καποιας μορφης επιδιαιτησια. Ειδικοτερα, δε ο Ιρλανδος Πρωθυπουργος Τζον Μπρουτον του οποιου η χωρα θα διαδεχθει την Ιταλια στην προεδρια του Συμβουλιου της Ευρωπαικης Ενωσης ζητησε απο τον Τουρκο πρωθυπουργο να τον ενημερωσει για το τι προτιθεται να πραξει η χωρα του ωστε να λυθει το Κυπριακο. Παραλληλα ο Ολλανδος Επιτροπος Βαν ντεν Μπρουκ οταν καποια στιγμη ο Μ. Γιλμαζ χαρακτηρισε ``ατυχημα`` τα γεγονοτα των Ιμια του υπενθυμισε οτι στη συνεχεια η Τουρκια εθεσε θεμα Γαυδου. Ο Τουρκος Πρωθυπουργος απαντωντας δηλωσε οτι το θεμα της Γαυδου εχει για την τουρκικη πλευρα και αυτο το χαρακτηρα του ατυχηματος επαναλαμβανοντας ομως τη γνωστη τουρκικη θεση οτι ``υφισταται θεμα ερμηνειας των διεθνων συνθηκων``.

Συμφωνα παντα με τις ιδιες διπλωματικες πηγες, ο Ιταλος Πρωθυπουργος Ρομανο Προντι επεσημανε στον κ. Γιλμαζ οτι κατα τη γνωμη του η καλυτερη εξελιξη για την επιλυση των ελληνοτουρκικων διαφορων θα ηταν η προσφυγη των δυο πλευρων στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης.

Στο μεταξυ, ολοκληρωνεται σημερα κοντα στο Καστελλοριζο η τουρκικη αεροναυτικη ασκηση "Θαλασσολυκος" ενω οι ελληνικες ενοπλες δυναμεις βρισκονται σε ετοιμοτητα.

Κανονικα θα διεξαχθουν αυριο οι γενικες εξετασεις. Οι υποψηφιοι της Α' και Β'Δεσμης θα διαγωνισθουν στο μαθημα της Φυσικης και της Γ' Δεσμης στα Αρχαια.

Ολοκληρωνονται το απογευμα στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας οι εργασιες της 6ης Εθνικης Συνδιασκεψης της Νεας Δημοκρατιας. Μιλωντας χθες η Ντορα Μπακογκιαννη ζητησε να αναλαβει η Νεα Δημοκρατια συγκεκριμενες πολιτικες πρωτοβουλιες για να πεισει τον ελληνικο λαο και αφησε αιχμες κατα του κ Εβερτ. Θα ειναι οδυνηρο, ειπε, για τον τοπο και την παραταξη να χασει την ευκαιρια που εχει μπροστα της να κερδισει τις εκλογες. Γιατι οι αδυναμιες της πολιτικης της μεχρι σημερα αποδειχθηκαν πιο ισχυρες απο τη θεληση. Θα ειναι λαθος, τονισε, να θεσουν τον ελληνικο λαο μπροστα στο διλημμα Εβερτ η Σημιτης. Το διλημμα που θα πρεπει να του θεσουμε , προσθεσε, ειναι Νεα Δημοκρατια η ΠΑΣΟΚ . Πρεπει να αντιπαραταχθουμε οχι σε επιπεδο προσωπων αλλα σε επιπεδο ιδεων, προγραμματικων θεσεων και οραματος, τονισε η πρωην υπουργος.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το απογευμα θα δοθει τελικα στη δημοσιοτητα η επισημη ανακοινωση της διασκεψης των ηγετων των αραβικων κρατων, που συνεδριαζουν απο χθες στο Καιρο για το μελλον της ειρηνευτικης διαδικασιας στη Μεση Ανατολη. Συμφωνα με ανωτατους αξιωματουχους προσκειμενους στις συνομιλιες, το τελικο κειμενο θα περιλαμβανει αναφορα για αμεση σχεση αναμεσα στην εφαρμογη των ισχυοντων ορων της ειρηνευτικης διαδικασιας απο το Ισραηλ, και την πορεια του προς την εξομαλυνση των σχεσεων του με τα Αραβικα κρατη. Νωριτερα ο αιγυπτιος υπουργος Εξωτερικων Αμρ Μουσα εξεφρασε την ικανοποιηση του για την εκκληση που απευθυναν οι 15 ηγετες των κρατων-μελων της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΕ) στο Ισραηλ για να επιστρεψει αραβικη γη με ανταλλαγμα την ειρηνη στην περιοχη.

Ολοκληρωθηκαν σημερα οι τριημερες συνομιλιες της κυβερνησης των Φιλιππινων με τους μουσουλμανους ανταρτες, με την επιτευξη συμφωνιας για την συσταση ενος διοικητικου σωματος υπο την ηγεσια των ανταρτων, το οποιο θα φροντιζει για την ειρηνη και την αναπτυξη στην περιοχη του Μινταναο στις νοτιες Φιλιππινες. Το Συμβουλιο των Νοτιων Φιλιππινων για την Ειρηνη και την Αναπτυξη θα ειναι ο προδρομος μια αυτονομης κυβερνησης, που θα δημιουργηθει μετα απο τρια χρονια και θα καλυπτει δεκατεσσερεις νοτιες επαρχιες της χωρας.

Εκεχειρια μια εβδομαδας απο 24 Ιουνιου εως 1 Ιουλιου θα αρχισει να εφαρμοζει η αυτονομιστικη οργανωση των Βασκων ΕΤΑ συμφωνα με ανακοινωση της οργανωσης που δημοσιευεται σημερα σε Ισπανικη εδημεριδα. Η οργανωση των Βασκων ΕΤΑ ζητα απο την ισπανικη κυβερνηση να διατυπωσει με ξεκαθαρο τροπο τις προθεσεις της σχετικα με την εξευρεση λυσης για το προβλημα αυτονομησης τους.


Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Sunday, 23 June 1996 - 13:13:49