Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 11)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Καθαρες και μακροπροθεσμες λυσεις ζητησε απο το Συνεδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης.
  • Οι αποφασεις, προσθεσε, δεν μπορει να ειναι κατωτερες των προκλησεων και ο λαος δεν θελει λυσεις υπο προθεσμια η υπο αιρεση.
  • Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, συναντηθηκε το πρωι στη Βοννη με τον υπουργο Εξωτερικων της Γερμανιας, Κλαους Κινκελ.
  • Απεργιακες κινητοποιησεις αρχισαν απο σημερα οι υπαλληλοι του υπουργειου Παιδειας.
  • Τη συνθεση της Κεντρικης Εκλογικης Επιτροπης της Νεας Δημοκρατιας, αναμενεται να ανακοινωσει σημερα ο Μιλτιαδης Εβερτ.
  • Μονο τα εκτακτα περιστατικα εξυπηρετουνται και σημερα στα δημοσια νοσοκομεια λογω της απεργιας των γιατρων.
  • Σεισμικη δονηση 4,1 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, σημειωθηκε το πρωι στην Πατρα.
  • Στην Τσετσενια, ισχυρες εκρηξεις σημειωθηκαν σε φαλαγγα οχηματων που μετεφερε διεθνεις μεσολαβητες.
  • Στην Αγκυρα, ο Νετσμεντιν Ερμπακαν, συνανταται το απογευμα με τον Μεσουτ Γιλμαζ, με στοχο τη συγκροτηση κυβερνησης συνασπισμου.
  • Με αποφασιστικοτητα και σταθεροτητα, θα αντιμετωπισει ο νεοεκλεγεις ισραηλινος Πρωθυπουργος την οργανωση Χεζμπολλαχ.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκικη ακταιωρος παρενοχλησε το πρωι τη "ιπταμενο δελφινι" "Μαριαλενα" που εκτελουσε δρομολογιο απο τη Ροδο προς τη Κω. Ειδικοτερα, η ακταιωρος πλησιασε το σκαφος που βρισκοταν στα ελληνικα χωρικα υδατα κοντα στη Συμη. Για λιγα λεπτα τα δυο σκαφη επλεαν παραλληλα σε αποσταση λιγων μετρων, ενω στη συνεχεια η ακταιωρος απομακρυνθηκε προς τα τουρκικα παραλια. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, δηλωσε το μεσημερι οτι εντος της ημερας, η κυβερνηση θα προβει σε διαβημα διαμαρτυριας κατα της Τουρκιας για παραβιαση των ελληνικων χωρικων υδατων. Προσθεσε δε, οτι θα εχει διαρκεια η προκλητικη συμπεριφορα της Αγκυρας. Ο κ. Ρεππας, τονισε οτι η κυβερνηση αντιμετωπιζει τις τουρκικες προκλησεις με καθε μεσο και οχι μονο δια της διπλωματικης οδου. Προσθεσε οτι δεν υπαρχει μερικη επιφυλακη στο Αιγαιο, αλλα επαγρυπνιση λογω των τουρκικων ασκησεων. Διευκρινισε δε, οτι η κυβερνηση δεν εχει αποφασισει μεχρι τωρα για τα νεα εξοπλιστικα προγραμματα των Ενοπλων Δυναμεων.

"Διασταση αποψεων" στην προσεγγιση και στους τροπους επιλυσης των διαφορων μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας διαπιστωθηκε στις συνομιλιες που ειχαν το μεσημερι στη Βοννη οι υπουργοι Εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος και Κλαους Κινκελ. Σε αντιθεση με τα περισσσοτερα θεματα στα οποια οι αποψεις συγκλινουν η ειναι ταυτοσημες - οπως αναφορικα με την ευρωπαικη μεταρρυθμιση, τη διευρυνση και την κατασταση στα Βαλκανια - οι δυο υπουργοι, στις δηλωσεις που εκαναν μετα τη μακρα συναντηση τους, δεν αφησαν περιθωρια παρερμηνειας για το οτι δεν κατορθωσαν να συμφωνησουν τοσο για τα ελληνοτουρκικα οσο και για το θεμα της απεμπλοκης των χρηματοδοτικων πορων για την Τουρκια, στα πλαισια της υλοποιησης της τελωνειακης ενωσης ΕΕ-Τουρκιας και της μεσογειακης πολιτικης (ΜΕΔΑ).

Ο Κινκελ εξεφρασε το εντονο ενδιαφερον της Γερμανιας για αποκλιμακωση της εντασης και την σταθεροτητα στην περιοχη, παραμενοντας στην πολιτικη των ισων αποστασεων και σε εκκλησεις και προς τις δυο πλευρες για αυτοσυγκρατηση. Ο κ. Παγκαλος κατεστησε σαφες οτι μια πολιτικη των ισων αποστασεων δεν ειναι αποτελεσματικη και δεν συμβαλλει στην επιλυση του προβληματος, οτι η Ευρωπαικη Ενωση δεν μπορει να παραμενει παρατηρητης και ζητησε την αναληψη πρωτοβουλιας εκ μερους της, ωστε να υποχρεωθει η Τουρκια στον σεβασμο του διεθνους δικαιου, καθως και εναν ενεργοτερο ρολο στο Κυπριακο. Ο κ. Παγκαλος ξεκαθαρισε οτι μεχρις οτου η Τουρκια αναιρεσει την σταση και την πολιτικη της, η Ελλαδα δεν προκειται να συναινεσει στη χρηματοδοτηση της απο κοινοτικους πορους.

"Καθαρες και μακροπροθεσμες λυσεις για ολα" εισηγηθηκε ενοψει του Συνεδριου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, μιλωντας το πρωι στην Κοινοβουλευτικη Ομαδα του Κινηματος. "Ο οριζοντας των αποφασεων μας, δεν μπορει να ειναι κατωτερος των προκλησεων" τονισε ο κ. Σημιτης, ενω προσθεσε οτι και "ο λαος δεν θελει λυσεις υπο προθεσμια η υπο αιρεση". Ο Πρωθυπουργος επεσημανε οτι "δεν υπαρχει στελεχος του ΠΑΣΟΚ που να διακινδυνευσει την ενοτητα της παραταξης, εαν δεν δικαιωθει η επιλογη του". Οσοι επιδιωκουν, ειπε, αποσυνθεση, πολυδιασπαση, η "ιταλοποιηση" του πολιτικου σκηνικου, θα απογοητευτουν απο το Συνεδριο του ΠΑΣΟΚ, τονισε ο Πρωθυπουργος. Αναφερομενος στο Συνεδριο, ο κ. Σημιτης, ζητησε να μην παγιδευτει το ΠΑΣΟΚ σε προσωποποιηση των προβληματων, αλλα να υπαρξουν πολιτικες απαντησεις. "Δηλωσεις, που περιοριζουν τα προβληματα σε προσωπικες προτιμησεις, συσκοτιζουν το διαλογο" τονισε ο Πρωθυπουργος και υποστηριξε, οτι θα πρεπει να σταματησουν να θεωρουνται οι συνεδροι, ως "χωρις κριση στρατιωτες παραταξεων".

Παραλληλα, ο Πρωθυπουργος, αναφερθηκε στις "δυο προκλησεις" οπως ειπε, που αντιμετωπιζει η Ελλαδα : Την προκληση της ευρωπαικης ολοκληρωσης και εκεινη της τουρκικης απειλης. Ενοψει και των δυο, τονισε, η χωρα θα πρεπει να επιδιωξει "ισχυ και κυρος". Υπογραμμισε δε, ιδιαιτερα την παγια θεση της ελληνικης εξωτερικης πολιτικης, οτι "η Ελλαδα δεν διεκδικει και δεν παραχωρει τιποτα", αταλαντευτη ωστοσο στην αποφαση της να υπερασπισει τα δικαια της. Αξιζει τελος, να σημειωθει η εκτεταμενη αναφορα του Πρωθυπουργου, στις προσπαθειες της κυβερνησης για εξασφαλιση της διαφανειας στο δημοσιο βιο, με τη νομοθεσια για τις αναθεσεις των δημοσιων εργων, τη χρηματοδοτηση των κομματων και τις ρυθμισεις για τα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης. "Οι ανταγωνισμοι ιδιωτικων συμφεροντων, μας ειναι ξενοι και αδιαφοροι. Δεν θα τους επιτρεψουμε να βλαψουν το δημοσιο συμφερον" τονισε ο Πρωθυπουργος. Η συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας συνεχιζεται με ομιλιες του Προεδρου της Βουλης, Αποστολου Κακλαμανη, του Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη και βουλευτων του κομματος.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, συναντηθηκε το πρωι στη Βοννη με τον υπουργο Εξωτερικων της Γερμανιας Κλαους Κινκελ. Οπως δηλωσε ο κ. Στεφανοπουλος, παρουσιασε αναλυτικα τις ελληνικες θεσεις σε οτι αφορα τις ελληνοτουρκικες σχεσεις και τονισε οτι διαπιστωσε τα θερμα αισθηματα της Γερμανιας εναντι της χωρας μας. Διευκρινισε οτι τα προβληματα δεν ειναι δυνατον να επιλυθουν με μια συναντηση, ουτε και ενδεχομενως καποια διαφορα αποψεων που μπορει να συνεχιζει να υπαρχει. Στη συναντηση παραβρεθηκε και ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, ο οποιος στη συνεχεια συναντηθηκε με τον κ. Κινκελ. Επισης ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειχε μακρα συνομιλια με εκπροσωπους μεγαλων γερμανικων εταιριων που αναπτυσσουν δραστηριοτητες στη χωρα μας. Παραμενει αδιευκρινιστο αν ο κ. Στεφανοπουλος θα συναντηθει και με τον καγκελαριο, Χελμουτ Κολ, ο οποιος το πρωι επεσε και τραυματιστηκε τον ωμο του, ενω περπατουσε στην εξοχικη του κατοικια. Ο κ. Κολ μεταφερθηκε στο νοσοκομειο οπου του παρασχεθηκαν οι πρωτες βοηθειες, ενω οι γιατροι ανακοινωσαν οτι ειναι σε θεση να ασκησει κανονικα τα καθηκοντα του.

Απεργιακες κινητοποιησεις αρχισαν απο σημερα οι διοικητικοι υπαλληλοι του υπουργειου Παιδειας, με αιτημα την καταβολη του πριμ παραγωγικοτητας. Το πρωι ο υπουργος Παιδειας, Γιωργος Παπανδρεου συναντηθηκε με αντιπροσωπεια των εργαζομενων και τους παρεπεμψε για επιλυση του προβληματος, στο ενιαιο μισθολογιο. Σημειωνεται οτι οι υπαλληλοι του υπουργειου αρχισαν απο σημερα στασεις εργασιας ενω εχουν εξαγγειλει 24ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες απο τις 21 του μηνος, ημερα εναρξης των Γενικων Εξετασεων. Παραλληλα κινητοποιησεις αρχιζουν και οι Πανεπιστημιακοι με αφορμη τροπολογια του υπουργειου Παιδειας που οπως ισχυριζονται, βαζει φρενο στην εξελιξη του διδακτικου προσωπικου των Πανεπιστημιων. Ηδη, οι διδασκοντες στο Πολυτεχνειου, εξηγγειλαν απο αυριο τριημερη απεργια.

Συνεδριαζει απο τη μια το μεσημερι στη Ρηγιλλης η Εκτελεστικη Επιτροπη της Νεας Δημοκρατιας υπο την προεδρια του Μιλτιαδη Εβερτ. Συμφωνα με πληροφοριες, ο κ. Εβερτ, αναμενεται να ανακοινωσει τα ονοματα της Κεντρικης Εκλογικης Επιτροπης του κομματος και να καλεσει τις οργανωσεις σε εκλογικη ετοιμοτητα. Πληροφοριες αναφερουν οτι στην επιτροπη θα τοποθετηθουν βουλευτες ολων των τασεων ενω επικεφαλης αναμενεται να τεθει ο Τζαννης Τζαννετακης.

Στο μεταξυ, ο πρωην υπουργος Σωτηρης Κουβελας, με επιστολη του προς τον κ. Εβερτ, επανερχεται στην καταγγελια του για παρακολουθηση δειπνου βουλευτων στο σπιτι της κ. Μπουρδαρα, απο συνεργατη του γραφειου τυπου και μελος της επιτροπης της Νεας Δημοκρατιας. Ο κ. Κουβελας σημειωνει οτι αναμενει επισημες εξηγησεις.

Ο Προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης, συνανταται αργα το μεσημερι στη Γενευη, με τον Γενικο Γραμματεα των Ηνωμενων Εθνων, Μπουτρος Γκαλι. Κατα τη συναντηση αυτη, απο την οποια δεν αναμενονται θεατικα αποτελεσματα, θα συζητηθει η πορεια του Κυπριακου προβληματος ενω ο κ. Κληριδης αναμενεται να θεσει και το θεμα των αγνοουμενων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις ισχυρες εκρηξεις σημειωθηκαν κατα τη διελευση φαλαγγας οχηματων που μετεφερε διεθνεις μεσολαβητες και μελη της διαπραγματευτικης ομαδας των τσετσενων αυτονομιστων , που επεστρεφαν απο τις συνομιλιες με τη ρωσικη πλευρα. "Η μια απο τις εκρηξεις σημειωθηκε σε αποσταση 10 μετρων απο το αυτοκινητο μας. Πολλα αυτοκινητα επαθαν ζημιες και τουλαχιστον τρεις ανθρωποι εχουν τραυματισθει", δηλωσε ο ανταποκριτης του Ροιτερ που βρισκοταν στη φαλαγγα. Στο μεταξυ οι πρωτες ρωσικες μοναδες ετοιμαζονται σημερα το πρωι για να αποχωρησουν απο την Τσετσενια, στο πλαισιο της συμφωνιας που υπεγραφηκε χθες αναμεσα στους αυτονομιστες ανταρτες και την αντιπροσωπεια της ρωσικης κυβερνησης, μετεδωσε το πρακτορειο Ιντερφαξ.

Ο ηγετης του ισλαμικου Κομματος της Ευημεριας Νετσμετιν Ερμπακαν θα εχει το απογευμα στην Αγκυρα, προκαταρκτικες συνομιλιες με τον ηγετη του Κομματος της Μητερας Πατριδας Μεσουτ Γιλμαζ στο πλαισιο των προσπαθειων του ισλαμικου κομματος για τη συγκροτηση κυβερνησης συνασπισμου. Πολιτικοι αναλυτες εκτιμουν οτι ειναι ισχνες οι πιθανοτητες που εχει ο Νετσεμετιν Ερμπακαν να πεισει τον Μεσουτ Γιλμαζ να συμμετασχει σε κυβερνηση συνασπισμου με το ισλαμικο κομμα Ο προεδρος της Τουρκιας Σουλειμαν Ντεμιρελ προειδοποιησε χθες οτι η αναμειξη της πολιτικης με τη θρησκεια θα διχασει τη χωρα.

Ο νεοεκλεγεις ισραηλινος πρωθυπουργος, Βενιαμιν Νετανιαχου προειδοποιησε σημερα οτι θα αντιμετωπισει με " αποφασιστικοτητα και σταθεροτητα" την οργανωση Χεζμπολλαχ στο Λιβανο, 24 ωρες μετα το θανατο πεντε ισραηλινων στρατιωτων σε επιθεση μουσουλμανων ανταρτων. Ο Νετανιαχου συζητησε χθες την κατασταση στο Λιβανο με τον απερχομενο πρωθυπουργο Σιμον Περες. "Μολις θα σχηματισουμε την κυβερνηση μας θα ενεργησουμε οπως ξερουμε", τονισε ο νεος Πρωθυπουργος.

Ο νεος πρωθυπουργος της Ινδιας Ντεβε Γκοουντα κατεθεσε σημερα στη Βουλη προταση για παροχη ψηφου εμπιστοσυνης στην κεντροαριστερη κυβερνηση του. Η ψηφοφορια, την οποια αναμενεται να κερδισει ανετα η ηλικιας μολις 11 ημερων κυβερνηση, θα διεξαχθει το απογευμα η αυριο, μετα απο την σχετικη συζητηση.

Οι ιρανικες αρχες συνελαβαν τρια ατομα που κατηγορουνται οτι διενεργουσαν κατασκοπεια για λογαριασμο των Ηνωμενων Πολιτειων στη διαρκεια του πολεμου Ιραν-Ιρακ την περιοδο 1980-1988, ανακοινωσε σημερα ιρανος δικαστικος.

Η Κινα δηλωσε σημερα οτι ειναι αποφασισμενη να μην επιτρεψει τον καταπλου στο λιμανι της Σαγκαης, πλοιου της οικολογικης οργανωσης "Γκριν Πις", στο πλαισιο διαμαρτυριας για τις κινεζικες πυρηνικες δοκιμες.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεισμικη δονηση μεγεθους 4,1 βαθμων της Κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε δεκα λεπτα πριν τις 9 το πρωι στην Πατρα. Συμφωνα με ανακοινωση του Εργαστηριου Σεισμολογιας του Πανεπιστημιου της Πατρας το επικεντρο εντοπιζεται στη θαλασσια περιοχη του Ριου. Απο την Αστυνομια δεν αναφερθηκαν ζημιες. Ο καθηγητης του Εργαστηριου Γεωφυσικης του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης, Βασιλης Παπαζαχος, χαρακτηρισε τη δονηση μικροσεισμο, που δεν εμπνεει καμια ανησυχια.

Μονο τα εκτακτα περιστατικα εξυπηρετουνται και σημερα στα δημοσια νοσοκομεια, αφου οι νοσοκομειακοι γιατροι συνεχιζουν τις απεργιακες τους κινητοποιησεις, οι οποιες θα διαρκεσουν μεχρι την Παρασκευη. Το πρωι, οι γιατροι της Αθηνας, πραγματοποιησαν συγκεντρωση διαμαρτυριας στο Πεδιον του Αρεως και στη συνεχεια πορεια προς το υπουργειο Υγειας, ζητωντας τροποποιηση των διαταξεων του νομοσχεδιου που αναφερονται στις εργασιακες τους σχεσεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχιζονται στη Βρετανια οι αγωνες του Ευρωπαικου Πρωταθληματος για το Ποδοσφαιρο. Στις 6. 30 στο Λιβερπουλ, θα πραγματοποιηθει το παιχνιδι Ιταλιας-Ρωσιας και στις 9. 30 στο Νοτιγχαμ, ο αγωνας Κροατιας-Τουρκιας. Και οι δυο αγωνες θα μεταδοθουν απο την κρατικη τηλεοραση.

Και τωρα στα .. .δικα μας με το μεταγραφικο μετωπο και πρωτα απ' ολα στο μπασκετ, οπου τελειωσε χθες το .. .σηριαλ Ιβκοβιτς με την επισημη ανακοινωση της προσληψης του Σερβου τεχνικου στην τεχνικη ηγεσια του Ολυμπιακου. Ο Ιβκοβιτς, που εχει το ``βαρυ`` εργο της αντικαταστασης του Γιαννη Ιωαννιδη, εχει υπογραψει τριετες συμβολαιο συνεργασιας με τους ``ερυθρολευκους`` και η ετησια αποζημιωση του θα φτανει τα 250 εκατομμυρια δραχμες.

Αυριο, αναμενεται να ολοκληρωθει και ενα αλλο σηριαλ και συγκεκριμενα εκεινο του Γιαννη Ιωαννιδη. Ο ``ξανθος`` θα συναντηθει με την διοικηση της ΑΕΚ και κατα πασα πιθανοτητα θα συμφωνησει να αναλαβει την τεχνικη ηγεσια του ``δικεφαλου``, κατι που σημαινει οτι για πρωτη φορα μετα απο αρκετα χρονια δεν θα καθοδηγησει την επομενη περιοδο μια ομαδα σε Ευρωπαικη διοργανωση.

Εξαλλου, εφτασε χθες στην Αθηνα ο Ιταλοαργεντινος γκαρντ Ουγκο Σκονοκινι, ο οποιος αναμενεται να ειναι η δευτερη φετινη μεταγραφη του Παναθηναικου μετα τον Αμερικανο πλει-μεικερ Μπαιτον Ντινκινς.

Αλλα το τριτο σηριαλ που ``παιζεται`` τον τελευταιο καιρο, και μιλαμε φυσικα για την υποθεση του Ντουσαν Μπαγεβιτς, αναμενεται να εχει αισιο τελος την Πεμπτη, οποτε και επιστρεφει ο Ελληνοσερβος τεχνικος απο τις ``μινι διακοπες`` που εκανε στην Λημνο. Την ιδια ημερα η το πολυ την επομενη, αναμενεται να ανακοινωθει και επισημα η προσληψη του Μπαγεβιτς στην τεχνικη ηγεσια του Ολυμπιακου και παραλληλα να μπουν στην τελικη τους φαση οι επαφες για τις μεταγραφες που θα πραγματοποιησουν οι ``ερυθρολευκοι``. Οπως ειναι γνωστο, ο Ολυμπιακος ενδιαφερεται για τον μεσο της ΑΕΚ Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς, τον επιθετικο του Πανηλειακου Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς και τον τερματοφυλακα του Ερυθρου Αστερα Σαβο Μιλογιεβιτς, ενω χθες ακουστηκε και το ονομα ενος ακομη Σερβου ποδοσφαιριστη, του επιθετικου μεσου της Μπετσει Νταλιμπορ Νοβσιτς.

Παραλληλα, φαινεται οτι μειωνεται το ενδιαφερον του Ολυμπιακου για τον Δημητρη Μαυρογεννιδη, αφου ο Αρης ζητησε 250 εκατομμυρια δραχμες για την παραχωρηση του, αλλα και για το Ντεμη Νικολαιδη, μετα την εμμονη του διεθνη επιθετικου του Απολλωνα να συνεχισει την καριερα του στην ΑΕΚ. Στο ``στρατοπεδο`` του Παναθηναικου οι ``πρασινοι`` αναμενεται σημερα η το πολυ αυριο να ανακοινωσουν την αποκτηση του Γιωργου Νασιοπουλου απο τον Εδεσσαικο και του Στελιου Γιαννακοπουλου απο την Πανηλειακο, ενω αγνωστο ειναι σε ποιο σημειο βρισκονται οι επαφες με τον Γερμανο επιθετικο της Λεβερκουζεν Μαρκους Φελντχοφ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστουν και σημερα οι ισχυροι βορειοι ανεμοι στην ανατολικη Ελλαδα. Σε ολη τη χωρα επικρατει αιθριος καιρος ενω η θερμοκρασια θα φθασει στο Ιονιο τους 34 βαθμους, τα ηπειρωτικα τους 36 και τα νησια του Αιγαιου τους 31 βαθμους. Στην Αττικη, επικρατει αιθριος καιρος, ενω η θερμοκρασια θα φθασει τους 35 βαθμους Κελσιου. Ο ιδιος καιρος επικρατει και στη Θεσσαλονικη οπου η θερμοκρασια θα φθασει τους 33 βαθμους. Για αυριο, σε ολοκληρη τη χωρα προβλεπεται αιθριος καιρος και μονο τις απογευματινες ωρες θα συννεφιασει τοπικα στα βορεια ηπειρωτικα. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Tuesday, 11 June 1996 - 13:18:07