Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 24)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Συνταγματικη και νομιμη εκρινε η Ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας τη ρυθμιση που επιτρεπει την κατοχυρωση και μεταφορα της βαθμολογιας στις γενικες εξετασεις.
  • Προθεσμια εικοσι ημερων ζητησε ο Πρωθυπουργος απο τους συνταξιουχους για να ανακοινωσει τις τελικες αποφασεις για τις αυξησεις στις συνταξεις.
  • Ο Κωστας Σημιτης, συναντηθηκε το πρωι με τους υπουργους Εξωτερικων και Εθνικης Αμυνας. Συζητηθηκαν και οι δηλωσεις Παγκαλου.
  • Τα μετρα για τη διαφανεια στις προμηθειες στο δημοσιο τομεα, εξεταζονται στην κυβερνητικη επιτροπη.
  • Επεισοδιακη ηταν η συνεδριαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. καθως αντηλλαγησαν βαρυτατοι χαρακτηρισμοι.
  • Ο Προεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, συναντηθηκε το πρωι στην Αθηνα με τον υπουργο Εξωτερικων και τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας.
  • Νεαρος Αλβανος σκοτωνει τη γυναικα του και στη συνεχεια απαγχονιζεται μπροστα στα ματια του παιδιου τους στη Σινδο της Θεσσαλονικης.
  • Υπολειτουργουν και σημερα τα νοσοκομεια σε Αθηνα και Πειραια λογω της 48ωρης απεργιας των γιατρων που ληγει το βραδυ.
  • Εργατικο ατυχημα το πρωι στο Χολαργο οπου εργατης επαθε ηλεκτροπληξια.
  • Σε αντεπιθεση εχουν περασει οι ρωσικες δυναμεις στην Τσετσενια.
  • Φοβοι για πολλους νεκρους απο συγκρουση δυο ποταμοπλοιων στο Μπαγκλαντες.
  • Ο Ντουσαν Ιβκοβιτς φερεται ως επικρατεστερος για τη θεση του παραιτηθεντα Γιαννη Ιωαννιδη στον Ολυμπιακο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνταγματικη και νομιμη κριθηκε απο την Ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας, η ρυθμιση που επιτρεπει την κατοχυρωση και μεταφορα της βαθμολογιας στις εξετασεις των Ανωτατων Εκπαιδευτικων Ιδρυματων. Η σχετικη αποφαση εληφθη κατα πλειοψηφια με 23 υπερ εναντι 4 κατα. Η αποφαση εκδοθηκε σε χρονο ρεκορ, λιγο μετα την ολοκληρωση της διαδικασιας και ανακοινωθηκε το μεσημερι. Οι δικαστες συνηλθαν σε διασκεψη και αμεσως κατελαβαν εκ νεου τις εδρες τους και απαγγελθηκε η αποφαση που αναγνωριζει τη συνταγματικοτητα του νομου, κατ'αντιθεση προς ο, τι ειχε εγκρινει το εκτο τμημα του ΣτΕ, που ειχε ταχθει υπερ της αντισυνταγματικοτητας της σχετικης ρυθμισης με το σκεπτικο οτι προσβαλλεται η αρχη της ισοτητας.

Το πρωι στην Ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας συζητηθηκε η σχετικη ρυθμιση ενω ο εισηγητης Φιλοκτημων Αρναουτογλου ταχθηκε υπερ της αντισυνταγματικοτητας της σχετικης ρυθμισης κρινοντας οτι με την κατοχυρωση της βαθμολογιας παραβιαζονται οι αρχες της ισοτητας. Απο την πλευρα του, ο εκπροσωπος του υπουργειου Παιδειας, Δημητρης Λακκας υπεραμυνθηκε της συνταγματικοτητας του νομου, τονιζοντας οτι αν κριθει αντισυνταγματικη η κατοχυρωση της βαθμολογιας τοτε θα προκληθει αναταραχη και αναστατωση στους υποψηφιους και στους γονεις τους.

Σαρανταπεντε λεπτα διηρκεσε η συναντηση, που ειχαν το μεσημερι, ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, με τους υπουργους Εξωτερικων, Θοδωρο Παγκαλο και Εθνικης Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη. Επισημως- και συμφωνα με πληροφοριες απο συνεργατες και των τριων - το θεμα των προσφατων δηλωσεων του υπουργου Εξωτερικων δεν ετεθη στη συναντηση, αφου αντικειμενο της, οπως αναφερουν οι ιδιες πηγες, ειναι η συσταση γραμματειας του ΚΥΣΕΑ. Πηγες προσκειμενες στον υπουργο Εθνικης Αμυνας ανεφεραν οτι, οπως και χθες δηλωσε ο κ. Αρσενης, τα θεματα της εξωτερικης και αμυντικης πολιτικης πρεπει να συζητηθουν στην προσεχη συνεδριαση του ΚΥΣΕΑ. Αλλωστε, ειναι ενδεικτικο οτι ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, προσερχομενος στη Βουλη, παρεπεμψε στις χθεσινες του δηλωσεις. Μετα τη συναντηση δεν εγιναν δηλωσεις.

Ο πρωθυπουργος τιμα και σεβεται τις Ενοπλες Δυναμεις και εχει ο ιδιος στενη συνεργασια προσωπικα με τις Ενοπλες Δυναμεις. Τη δηλωση αυτη εκανε το πρωι ο υπουργος Τυπου Δημητρης Ρεππας απαντωντας σε επικαιρη ερωτηση του βουλευτη της Πολιτικης Ανοιξης Ανδρεα Λεντακη. Ο Βουλευτης ζητησε τη δημοσια αποκατασταση του κυρους των Ενοπλων Δυναμεων απο τον ιδιο τον πρωθυπουργο μετα απο τις δηλωσεις που ειχε κανει ο κ. Παγκαλος τις οποιες χαρακτηρισε επικινδυνες και υποπτες. Ο κ Ρεππας ειπε οτι ειναι αδικη και υπερβολικη η κριτικη που ασκειται στον υπουργο Εξωτερικων και προσθεσε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα παραιτησεων των αρχηγων των Σωματων. Εξεφρασε τελος την αποψη οτι οι Ενοπλες Δυναμεις δεν θελουν κραυγαλεο τροπο υποστηριξης.

Το πρωι, ο κ. Σημιτης συναντηθηκε με αντιπροσωπεια των συνταξιουχων. Οι συνταξιουχοι εξεθεσαν τα αιτηματα τους για αυξηση των συνταξεων και ζητησαν επανασυνδεση των μισθων με τις συνταξεις. Ο Πρωθυπουργος ζητησε προθεσμια 20 ημερων προκειμενου να τους ανακοινωσει τις τελικες αποφασεις. Δεσμευθηκε οτι θα εξετασει το θεμα των συνταξεων σε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια και μεσα στην ερχομενη εβδομαδα θα καλεσει τους εκπροσωπους ολων των ταμειων για να συζητησουν το θεμα. Απο την πλευρα τους οι εκπροσωποι των συνταξιουχων δηλωσαν οτι ο αγωνας θα γινει σκληροτερος και αποφασιστικοτερος. Τελος, ο Προεδρος της ΓΣΕΕ, Χρηστος Πρωτοπαπας, τονισε οτι το διαστημα των 20 ημερων δεν θα ειναι διαστημα αναμονης αλλα συνεχους αγωνα και τις επομενες ημερες θα ανακοινωθουν συγκεκριμενες ενεργειες των εργαζομενων.

Απο τις 12. 30 υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου συνεδριαζει η Κυβερνητικη Επιτροπη και ασχολειται με τα μετρα για τη διαφανεια στις προμηθειες στο δημοσιο τομεα. Εξαλλου, το απογευμα θα συνεδριασει η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ και θα ασχοληθει με θεματα που εμειναν εκκρεμη απο τη συνεδριαση της προηγουμενης εβδομαδας.

Απογοητευμενος απο την λειτουργια του Κοινοβουλιου εμφανιστηκε εμμεσως πλην σαφως απο την Κρητη ο Προεδρος της Δημοκρατιας κ. Κ. Στεφανοπουλος κατα την επισκεψη του στη Νεαπολη Λασιθιου. Απαντωντας σε ερωτηση Λυκειαρχη της περιοχης Νεαπολης ``αν του λειπει το Κοινοβουλιο`` ο Προεδρος της Δημοκρατιας δηλωσε: ``Αυτη τη στιγμη εκεινο που μου λειπει περισσοτερο ειναι το Ελληνικο Κοινοβουλιο το οποιο δυστυχως εχει υποβαθμιστει και αντι ο διαλογος να γινεται μεσα στη Βουλη εχει μεταφερθει στα καναλια και τις τηλεορασεις``.

Αυστηροτερος θα ειναι ``εφ' εξησ'' ο ελεγχος των τροπολογιων που κατατιθενται για ψηφιση στη Βουλη, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας, με αφορμη την φηφιση, αργα χθες, μεγαλου αριθμου τροπολογιων σε νομοσχεδιο του υπουργειου Παιδειας, τονιζοντας οτι αυτη ειναι η ``θεση και η βουληση του πρωθυπουργου''. Ο κ. Ρεππας χαρακτηρισε ``μη επιτρεπτο το φαινομενο της ψηφισης μεγαλου αριθμου τροπολογιων, που συχνοτατα δεν εχουν συναφεια με συζητουμενα νομοσχεδια''.

Μια γυναικα πεθανε τον Ιουλιο του '95, στην Κυπρο απο την ασθενεια των "τρελων αγελαδων". Προκειται για την Βαθουλα Χριστακη-Διγενη 57 χρονων. Οπως δηλωσε ο αρμοδιος ιατροδικαστης στη Λευκωσια, η ασθενεια της ειχε εκδηλωθει μερικους μηνες νωριτερα και πιστευεται οτι η γυναικα ειχε προσβληθει πριν απο πεντε περιπου χρονια. Η περιπτωση αυτη του θανατου ειναι η πρωτη που αποδεικνυεται οτι προκληθηκε απο την ασθενεια των "τρελων αγελαδων" στην Κυπρο.

Υπεκυψε το πρωι απο μηνιγγιτιδα, μετα απο ενα μηνα νοσηλειας του στο 401 Στρατιωτικο Νοσοκομειο ο 20χρονος στρατιωτης Σαββας Σπυριδων του Γεωργιου, κατοικος Γλυφαδας. Ο ατυχος στρατιωτης υπηρετουσε στο 290-ο Μηχανοκινητο Ταγμα Πεζικου. * Επεισοδιακη ηταν η χθεσινη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας της Νεας Δημοκρατιας, καθως βουλευτες ανταλλαξαν βαρυτατους χαρακτηρισμους και παρ`ολιγο να ερθουν στα χερια. Ο Προεδρος του κομματος Μιλτιαδης Εβερτ, παρενεβη και τονισε οτι δεν θα ανεχθει στο εξης παρομοια φαινομενα. Παραλληλα, ασκησε δριμεια κριτικη στην κυβερνητικη πολιτικη, ενω απηυθυνε μηνυμα προς τους εσωκομματικους του αντιπαλους, οτι δεν προκειται να ανεχθει περαιτερω μεμψιμοιριες και εσωστρεφειες.

Ο Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης, Ζακ Σαντερ, συναντηθηκε το πρωι με τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο και τον αναπληρωτη υπουργο Γιωργο Ρωμαιο. Μετα τις συναντησεις εγιναν δηλωσεις απο τους κ. Σαντερ και Παγκαλο, απο τις οποιες διαφανηκε διεξοδος στο θεμα που εχει δημιουργηθει απο το ελληνικο βετο στη χρηματοδοτηση 12 Μεσογειακων χωρων συμπεριλαμβανομενης και της Τουρκιας απο το Ευρωμεσογειακο προγραμμα ΜΕΔΑ. Ο κ. Παγκαλος δηλωσε οτι η χωρα μας ενδιαφερεται ζωηρα για την υλοποιηση του προγραμματος αυτου και προσθεσε οτι η Ελλαδα επιθυμει μονο να ληφθει υποψη το ειδικο προβλημα που υπαρχει με την Τουρκια. Απο την πλευρα του, ο προεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ τονισε οτι η Ελλαδα αντιμετωπιζει ορισμενα προβληματα με μια μονο απο τις χωρες αυτες, την Τουρκια και επιθυμει να εξομαλυνθει το προβλημα που εχει δημιουργηθει. Τονισε οτι η Ελλαδα τηρει το προγραμμα συγκλισης. Το μεσημερι, ο κ. Σαντερ, συναντηθηκε στη Ρηγιλλης με τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ, ο οποιος δηλωσε οτι οι θεσεις του κοινοτικου αξιωματουχου, ηταν πολυ θετικες για την Ελλαδα, καθως επανελαβε οτι τα συνορα της χωρας μας, ειναι και συνορα της Ευρωπης.

Οικογενειακη τραγωδια αναστατωσε το πρωι τη Σινδο της Θεσσαλονικης. Νεαρος Αλβανος σκοτωσε μπροστα στα ματια του μολις 17μηνων παιδιου του, τη συζυγο του και στη συνεχεια κρεμαστηκε απο δεντρο. Διπλα τους βρεθηκε το μωρο, βαρια τραυματισμενο στο κεφαλι υπο αγνωστες συνθηκες και νοσηλευεται στην εντατικη μοναδα του Ιπποκρατειου Νοσοκομειου. Το ζευγαρι των Αλβανων εμενε στην περιοχη και χθες το απογευμα, μετα απο οικογενειακο καβγα, η γυναικα εφυγε απο το σπιτι, παιρνοντας μαζι και το παιδι τους. Προκειται για τον 27χρνο Σερπια Μπιρμπιρ και την ατυχη γυναικα Λουλετα Ζουλεπ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αντεπιθεση εχουν περασει οι ρωσικες δυναμεις στο χωριο Μπαμουτ και εχουν καταλαβει το βορειο τμημα του. Ωστοσο στην περιοχη αυτη της νοτιοδυτικης Τσετσενιας, οι αυτονομιστες προβαλλουν ισχυρη αντισταση, ενω συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες, ελαβαν και ενισχυσεις. Ο υπουργος Αμυνας της Ρωσιας Παβελ Γκρατσοφ, δηλωσε οτι στις μαχες σκοτωθηκαν 400 Τσετσενοι ανταρτες και 30 Ρωσοι στρατιωτες.

Φοβοι για την υπαρξη πολλων νεκρων εκφραζονται μετα τη συγκρουση πορθμειου που μετεφερε 150 επιβατες με αλλο μεγαλυτερο σκαφος, σε ποταμο 100 χλμ απο την πρωτευουσα του Μπαγκλαντες, Ντακα. Οπως αναφερουν σημερα οι τοπικες εφημεριδες, η αστυνομια φερεται να εχει διασωσει περιπου 60 ατομα, ενω δεκαδες αλλα εξακολουθουν να αγνοουνται. Μεχρι στιγμης δεν εχουν γινει γνωστα τα αιτια που προκαλεσαν το δυστυχημα.

Ο βρετανος πρωθυπουργος, Τζον Μεητζορ, αναχωρησε το πρωι για τη Βοσνια οπου θα επιθεωρησει βρετανους στρατιωτες που υπηρετουν στη διεθνη δυναμη για την ανοικοδομηση της χωρας. Παραλληλα, θα συναντηθει με τον προεδρο της Βοσνιας, Αλια Ιζετμπεγκοβιτς.

Το στρατιωτικο καθεστως της Βριμανιας συνεχισε σημερα τις συλληψεις μελων της δημοκρατικης αντιπολιτευσης. Συμφωνα με πηγη της Εθνικης Ενωσης για τη Δημοκρατια κρατουνται συνολικα 204 ατομα, ενω ελευθερο ειναι μονο το ενα τεταρτο των υποψηφιων της Ενωσης που ειχαν κερδισει τις γενικες εκλογες του 1990.

Μεγαλη αναστατωση προκληθηκε στο διεθνες αεροδρομιο του Χονγκ Κονγκ απο τηλεφωνημα αγνωστου για τοποθετηση βομβας. Η αναστατωση ηταν μεγαλυτερη στους χωρους των επιβατων, ενω διακοπηκε τοσο η απογειωση οσο και η προσγειωση των αεροσκαφων. Το γεγονος επιβεβαιωσε η διοικηση του αεροδρομιου αλλα δεν εκανε γνωστες αλλες λεπτομερειες.

Εκατο ανδρες απο τη Μελβουρνη θα παρουν μερος σε πειραματα, που θα μειωνουν τη δυνατοτητα παραγωγης σπερματος και-κατα συνεπεια- θα περιοριζεται στις γυναικες η πιθανοτητα να συλλαβουν. Ο ειδικος σ'αυτο το θεμα, Αυστραλος γιατρος, Γκορντον Μπεικερ, ανακοινωσε οτι - με ειδικη επεμβαση - θα τοποθετηθουν σ' αυτους ισαριθμοι μικροι κυλινδροι με τεστοστερονη, μια ορμονη, που μειωνει την παραγωγη σπερματος. Ωστοσο, δεν ειναι ακομα γνωστο αν θα υπαρξουν παρενεργειες με τη νεα μεθοδο, οπως - ενδεχομενως - η προκληση ακμης , μυικης υπερτροφιας, παθησεων της καρδιας η ακομη και καρκινου του προστατη.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αλλη εβδομαδα αναμενεται να αρχισουν οι δυο Εφετες ανακριτες που οριστηκαν χθες απο την Ολομελεια Εφετων να καλουν για καταθεση τους πρωτους μαρτυρες, στην υποθεση των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ. Εξαλλου, ο εισαγγελεας Εφετων, Λαμπρος Καραμπελας, ασκησε ποινικη διωξη κατα παντος υπευθυνου για τρια κακουργηματα και τρια πλημμελληματα για την υποθεση αυτη.

Με ιδιαιτερο ενδιαφερον αναμενονται σημερα οι τοποθετησεις των Χαριλαου Φλωρακη και Δημητρη Κωστοπουλου στο συνεδριο του ΚΚΕ, οι εργασιες του οποιου συνεχιζονται σημερα για τριτη συνεχη μερα. Ο κ. Κωστοπουλος τις δυο πρωτες ημερες του συνεδριου δεχθηκε εντονες επικρισεις για την αμφισβητηση της πολιτικης των συμμαχιων του κομματος. Χθες το βραδυ ο κ. Ορεστης Κολοζοφ, μελος του Πολιτικου Γραφειου, στην ομιλια του τονισε την αναγκη συσφιξης των σχεσεων του ΚΚΕ με αλλα κομμουνιστικα κομματα με στοχο την κοινη δραση επισημαινοντας οτι η προσπαθεια αυτη θα συμβαλει στη δημιουργια ευρυτερων συμμαχιων με αλλες σοσιαλιστικες, ριζοσπαστικες, δημοκρατικες, αντιιμπεριαλιστικες δυναμεις, προωθωντας την κοινη δραση μαζι τους σε κοινους στοχους.

Στην Κρητη βρισκεται απο το πρωι ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, προκειμενου να παραστει στις εορταστικες εκδηλωσεις για την επετειο της Μαχης της Κρητης. Ο κ. Στεφανοπουλος, εξεφρασε το πρωι στο Ηρακλειο τη συγκινηση του που βρισκεται και παλι στο νησι απο το οποιο οπως ειπε, ηρθε να αντλησει δυναμη. Σημειωνεται οτι ειναι η πρωτη φορα που Προεδρος της Δημοκρατιας παρισταται στις εορταστικες εκδηλωσεις που πραγματοποιουνται για την επετειο της Μαχης της Κρητης.

Υπολειτουργουν και σημερα τα νοσοκομεια σε Αθηνα και Πειραια, λογω της 48ωρης απεργιας των γιατρων που ληγει το βραδυ. Εξυπηρετουνται μονο εκτακτα περιστατικα απο το προσωπικο ασφαλειας. Ηδη, οι νοσοκομειακοι γιατροι της Αθηνας και του Πειραια, αποφασισαν να κλιμακωσουν τις κινητοποιησεις τους, εαν δεν υπαρξουν σημαντικες αλλαγες στο τροποποιημενο νομοσχεδιο που θα ανακοινωσει την ερχομενη Τριτη ο υπουργος Υγειας.

Τραγικο θανατο απο ηλεκτροπληξια βρηκε το πρωι σε ανεγειρομενη οικοδομη στο Χολαργο ο εργατης Ιωαννης Γεμαλιαρης, 37 ετων. Το περιστατικο σημειωθηκε καθως ο ατυχος εργατης προσπαθουσε να μεταφερει μια σιδεροβεργα που αθελα του ηλθε σε επαφη με τα ηλεκτροφορα καλωδια της ΔΕΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αθλητες αλλα και στους προπονητες επικεντρωνεται το ενδιαφερον των ομαδων σε ποδοσφαιρο και μπασκετ καθως εχει αναψει για τα καλα η μαχη των μεταγραφων. Στο ποδοσφαιρο, "μηλο της εριδος" αποτελει μεχρι στιγμης ο επιθετικος του Απολλωνα Ντεμης Νικολαιδης, τον οποιο θελουν να εξασφαλισουν ΑΕΚ και ο Ολυμπιακος. Οι "ερυθρολευκοι" εχουν ηδη προσφερει στον Απολλωνα 280 εκατομμυρια δραχμες, αλλα χθες το βραδυ, εκανε αναλογη προσφορα και η ΑΕΚ. Συμφωνα με πληροφοριες ο Νικολαιδης προτιμαει την ΑΕΚ με την προυποθεση να παραμεινει στην ομαδα ο Ντουσαν Μπαγεβιτς. Αν παραμεινει ο προπονητης η κιτρινομαυρη ΠΑΕ αναμενεται να κρατησει και το Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς ενω ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα τα βρει και με το Στελιο Μανωλα.

Το ιδιο θεμα, ομως, απασχολει και τον Ολυμπιακο. Αν ο Μπαγεβιτς μεταφερθει στον Πειραια, θα παρει μαζι του τον Σαμπανατζοβιτς και πιθανοτατα θα αποτελεσει το καθοριστικο ``χαρτι`` για την αποκτηση του Νικολαιδη. Αναμενεται επισης να ολοκληρωσει τη μεταγραφη του ταλαντουχου τερματοφυλακα του Ερυθρου Αστερα Σβονκο Μιλογιεβιτς.

Στην ομαδα μπασκετ του Πειραια εξαλλου, η επιλογη του Ντουσαν Ιβκοβιτς εξακολουθει να φερεται ως η επικρατεστερη για τη θεση του παραιτηθεντα Γιαννη Ιωαννιδη. Στην περιπτωση αυτη ωστοσο, οι "ερυθρολευκοι" δυσκολα θα κρατησουν το διεθνη σεντερ Παναγιωτη Φασουλα, ο οποιος ειχε διαπληκτισθει εντονα στο παρελθον με τον Σερβο τεχνικο. Ο Ιβκοβιτς δεν αποκλειεται εξαλλου να επηρεασει και τη μεταγραφη του αμερικανου πλει μεικερ Μπαιρον Ντινκινς, για τον οποιο εριζουν Ολυμπιακος και Παναθηναικος. Οι ``πρασινοι`` εχουν παντως την εναλλακτικη λυση του Αντουαν Ριγκοντο. Ο Γαλλος πλει-μεικερ εχει ακομη συμβολαιο με την Ορτεζ, αλλα ο Παναθηναικος φερεται διατεθειμενος να ξοδεψει ακομη και 1. 5 δισεκατομμυριο δραχμες για να αποκτησει τον παικτη, εφ' οσον δεν συμφωνησει τελικα με τον Ντινκινς.

Στο βολλευ η εθνικη μας ομαδα των ανδρων, αντιμετωπιζει αποψε στην Θεσσαλονικη την Ιταλια, στον πεμπτο αγωνα της για το Παγκοσμιο Λιγκ. Η συναντηση θα αρχισει στις 6. 00 το απογευμα και θα μεταδοθει μαγνητοσκοπημενη τηλεοπτικα στις 12. 30 μετα τα μεσανυκτα απο τον ΣΚΑ`Ι`. Η Ελληνικη ομαδα, θα αντιμετωπισει και αυριο την ιδια ωρα το Ιταλικο συγκροτημα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λιγες νεφωσεις επικρατουν σημερα, αυξημενες στα ηπειρωτικα και το Ιονιο. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι και τοπικα στο Αιγαιο ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα τους 27 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο τους 29 και στα νησια του Αιγαιου τους 28 βαθμους Κελσιου. Για αυριο στα δυτικα προβλεπονται νεφωσεις που βαθμιαια θα αυξηθουν. Στην υπολοιπη ηπειρωτικη χωρα θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις και στο Αιγαιο ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι και στο νοτιο Αιγαιο τοπικα ισχυροι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Saturday, 25 May 1996 - 7:54:32