Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 16)

Cosmos (ELOT 928) Directory

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Η συγκρατηση του πληθωρισμου και οι προσφατες ανατιμησεις στην αγορα εξεταστηκαν σε συσκεψη στο υπουργειο Εθνικης Οικονομιας.
  • Συσκεψη υπο τον Κωστα Σημιτη πραγματοποιειται με αντικειμενο την ονομαστικοποιηση των μετοχων 39 εταιριων.
  • Για την πορεια της οικονομιας ενημερωθηκε το πρωι ο Μιλτιαδης Εβερτ απο τον Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος.
  • Συνεδριαζει στις 23 του μηνος η Ολομελεια Εφετων προκειμενου να αποφασισει για το θεμα των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ.
  • Συνεδριαζει αυριο η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ για να εξετασει τις προτεινομενες αλλαγες απο το Εκτελεστικο Γραφειο.
  • Αδικαιολογητες χαρακτηρισε ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων, τις αντιδρασεις της Αγκυρας για την περιηγηση ξενων δημοσιογραφων στην Ιμια.
  • Επεστρεψε το μεσημερι στην Αθηνα απο τις Ηνωμενες Πολιτειες, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος.
  • Σε νεες κινητοποιησεις προχωρουν οι κατοικοι του Αυλωνα. Την ερχομενη Κυριακη θα αποκλεισουν τις γραμμες του ΟΣΕ.
  • Το Ισραηλ εκλεισε τη μεθοριο με τις παλαιστινιακες αρχες της Γαζας και της Ιεριχους.
  • Στους 550 ανερχεται ο αριθμος των νεκρων απο τον τυφωνα που σαρωσε το Μπαγκλαντες.
  • Αναχωρησε το πρωι για τις Ηνωμενες Πολιτειες ο ασσος του Παναθηναικου Ντομινικ Γουιλκινς.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισοδιο σημειωθηκε το πρωι στη θαλασσια περιοχη ενα ναυτικο μιλι νοτια των νησιων Ιμια. Ειδικοτερα, οπως ανακοινωσε το μεσημερι ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, στα ελληνικα χωρικα υδατα συγκρουστηκε ελληνικο περιπολικο του Λιμενικου με τουρκικη ακταιωρο. Απο τη συγκρουση δεν προκληθηκαν σοβαρες ζημιες η θυματα, ενω το τουρκικο σκαφος αποχωρησε. Οπως ειπε ο κ. Ρεππας, η ακταιωρος ειχε μπει στα ελληνικα χωρικα υδατα, με αποτελεσμα να σημειωθει αυτη η μικρη, οπως τη χαρακτηρισε, συγκρουση.

Ταχεις ρυθμους θα λαβει η ανακριση για τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ, μετα την αποφαση της ολομελειας εφετων για ασκηση ποινικης διωξης και ορισμο εφετη ανακριτη. Η ολομελεια, θα συνελθει την ερχομενη Πεμπτη, 23 του μηνος, προκειμενου να λαβει τις σχετικες αποφασεις. Παραλληλα, για την ερχομενη εβδομαδα εχει κληθει να καταθεσει ως μαρτυρας, ο Προεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σωκρατης Κοκκαλης, σχετικα με δηλωσεις του για εμπλοκη πολιτικων και δημοσιογραφων σε οικονομικο-πολιτικες συναλλαγες με εκβιασμους και αλληλοεξαρτησεις.

Με εντολη του εισαγγελεα του Αρειου Παγου προς τον προισταμενο Πρωτοδικων Αθηνας, καλειται να καταθεσει ως μαρτυρας στην προκαταρκτικη εξεταση που εχει διαταχθει και ο πρωην προισταμενος της εισαγγελιας εφετων Αθηνων, Χριστοφορος Τζανακακης, με αφορμη τις δηλωσεις του στα "ΝΕΑ" οτι πολλοι θα χασουν τον υπνο τους, αν ανοιξει το στομα του. Σημειωνεται οτι για την υποθεση αυτη εχει κληθει να καταθεσει την ερχομενη εβδομαδα και ο Προεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σωκρατης Κοκκαλης.

Δοθηκε το μεσημερι στη δημοσιοτητα απο τον υπουργο Υγειας και Προνοιας, Αναστασιο Πεπονη, το νομοσχεδιο με το οποιο ρυθμιζονται θεσμικα αιτηματα των νοσοκομειακων γιατρων. Στο εξης δεν θα ισχυει η μονιμοτητα για τους γιατρους που θα διοριζονται στο ΕΣΥ. Οι νεοι γιατροι θα κρινονται απο επιτροπη ενω δεν αλλαζει το καθεστως για τους ηδη διορισμενους. Εξαλλου, οι προεδροι των δημοσιων νοσοκομειων δεν θα διοριζονται απο τον υπουργο αλλα θα επιλεγονται απο ειδικες επιτροπες. Επισης, στο νομοσχεδιο περιλαμβανονται και ρυθμισεις για τη διαδικασια των προμηθειων.

Η συγκρατηση του πληθωρισμου και τα μετρα παρεμβασης στην αγορα μετα τις προσφατες ανατιμησεις εξεταστηκαν σε ευρεια οικονομικη συσκεψη που πραγματοποιηθηκε στο υπουργειο Εθνικης Οικονομιας, υπο την προεδρια του υπουργου Γιαννου Παπαντωνιου. Στη συσκεψη μετειχαν οι υπουργοι Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου και Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας καθως και οι υφυπουργοι Οικονομικων Γιωργος Ανωμεριτης και Αναπτυξης, Μιχαλης Χρυσοχοιδης. Απο τη μια το μεσημερι πραγματοποιειται υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη, κυβερνητικη συσκεψη οπου εξεταζονται τα προβληματα που ανεκυψαν απο την ονομαστικοποιηση των μετοχων 39 εταιριων που μετεχουν στις προμηθειες η τα εργα του δημοσιου. Στη συσκεψη μετεχουν ο κ. Παπαντωνιου, η κ. Παπανδρεου και οι υπουργοι Δικαιοσυνης, Ευαγγελος Βενιζελος και ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε το πρωι με τον διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος, Λουκα Παπαδημο και συζητησαν την πορεια της οικονομιας καθως και θεματα που αφορουν το τραπεζικο συστημα. Ο κ. Παπαδημος, απαντωντας σε ερωτηση εαν ο θορυβος και η ερευνα για τα ψηφιακα θα επηρεασουν την πορεια της οικονομιας και το Χρηματιστηριο, εξεφρασε την αποψη, οτι αυτο δεν θα συμβει. Στο μεταξυ συνεδριαζει απο τη μια το μεσημερι το πολιτικο συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας, υπο την Προεδρια του Μιλτιαδη Εβερτ και ασχολειται με την πορεια της οικονομιας. Ενδεχομενως να συζητηθει και το θεμα των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ.

Συνεδριαζει αυριο και το Σαββατο, η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ, η οποια θα αποφασισει επι της εισηγησης του Εκτελεστικου Γραφειου για τις προτεινομενες καταστατικες αλλαγες. Κατα την ψηφοφορια για την αναδειξη του νεου προεδρειου της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ, τις πρωτες θεσεις κατελαβαν τρεις βουλευτες που προσκεινται στον Κωστα Σημιτη. Στο νεο επταμελες προεδρειο μετεχουν επισης τρεις βουλευτες που φερονται ως προσκειμενοι στον Ακη Τσοχατζοπουλο και ενας που προσκειται στον Γερασιμο Αρσενη. Σημειωνεται οτι στο νεο προεδρειο δεν εξελεγη ο μεχρι τωρα Γραμματεας της Κοινοβουλευτικης Ομαδας, Δημητρης Μπεης.

Προσπαθεια να δημιουργησει και παλι τεχνητη ενταση στο Αιγαιο καταβαλει η Αγκυρα διαμαρτυρομενη σε υψηλους τονους για την περιηγηση που ετοιμαζει η ελληνικη πλευρα για δημοσιογραφους ξενων εφημεριδων στην περιοχη της Ιμιας. Το μεσημερι ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων, Κωστας Μπικας, χαρακτηρισε αδικαιολογητες τις αντιδρασεις της Αγκυρας ενω προσθεσε οτι προκειται για συνηθη περιηγηση η οποια διοργανωνεται σε συνεννοηση με το υπουργειο Τυπου. Κληθεις να σχολιασει, ο κ. Μπικας, σημερινο δημοσιευμα της εφημεριδας ``Αδεσμευτος Τυπος`` το οποιο μεταξυ αλλων αναφερει οτι το Ελληνικο υπουργειο Εξωτερικων ``δεν επετρεψε`` σε μελη της Βορειοατλαντικης συνελευσης που πραγματοποιειται στην Αθηνα να επισκεφθουν τα Ιμια, τονισε οτι ``δεν θετουμε σε περιορισμο τις κινησεις κανενος``.

Στην αρση της ατυπης ταξιδιωτικης οδηγιας για το αεροδρομιο του Ελληνικου προχωρησε ο υπουργος Μεταφορων των Ηνωμενων Πολιτειων. Η αποφαση αυτη γνωστοποιηθηκε στην ελληνικη αντιπροσωπεια που βρισκεται στις Ηνωμενες Πολιτειες, με επικεφαλης τον Προεδρο της Δημοκρατιας. Στο μεταξυ, ο κ. Στεφανοπουλος ολοκληρωσε την πολυημερη περιοδεια του στις Ηνωμενες Πολιτειες και επεστρεψε το μεσημερι στην Αθηνα. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας συναντηθηκε στο Λευκο Οικο με τον Αμερικανο Προεδρο Μπιλ Κλιντον και στελεχη της κυβερνησης, ενω περιοδευσε σε μεγαλες πολεις των Ηνωμενων Πολιτειων, οπου ειχε επαφες με στελεχη της ελληνικης ομογενειας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κλεισιμο της μεθοριου με τις παλαιστινιακες περιοχες της Γαζας και της Ιεριχους προχωρησε το Ισραηλ μετα τις προειδοποιησεις για τρομοκρατικες επιθεσεις απο Παλαιστινιους ισλαμιστες. Οπως ανακοινωσε ο ισραηλινος στρατος, η ισραηλινη αντικατασκοπεια προειδοποιησε οτι φιλοιρανοι εξτρεμιστες σχεδιαζουν μαζικες τρομοκρατικες επιθεσεις ενοψει και των γενικων εκλογων της 29ης Μαιου. Το πρωτο εκλογικο κεντρο παντως, ανοιξε σημερα στην πρεσβεια του Ισραηλ στη Νεα Ζηλανδια, οπου 3. 700 ισραηλινοι διπλωματες αρχισαν να ψηφιζουν.

Συνεχιζονται και σημερα οι προσπαθειες των σωστικων συνεργειων για την ανευρεση τμηματων του μοιραιου αεροσκαφους που συνετριβη το περασμενο Σαββατο σε ελωδη περιοχη της Φλοριδας των ΗΠΑ. Μεχρι τωρα παντως, δεν εχει εντοπιστει το ενα απο τα δυο μαυρα κουτια που περιεχει μαγνητοσκοπημενες τις συνομιλιες του πιλοτου. Απο τα ανασυρθεντα τμηματα του πιλοτηριου παντως, υπαρχουν ιχνη απο καπνο και φωτια και εξεταζεται το ενδεχομενο της εκρηξης στο αεροσκαφος. Χθες δεκαδες συγγενεις των 110 θυματων της αεροπορικης τραγωδιας συγκεντρωθηκαν κοντα στον τοπο της συντριβης για να τιμησουν τη μνημη τους.

Στους 550 ανερχεται ο αριθμος των νεκρων απο τον τυφωνα που σαρωσε το βορειο Μπανγκλαντες την περασμενη Δευτερα, αναφερεται σε σημερινο ανακοινωθεν των τοπικων αρχων. Συμφωνα με τις ιδιες πηγες ο αριθμος των νεκρων ενδεχεται να αυξηθει και αλλο, καθως αρκετοι απο τους χιλιαδες τραυματιες χανουν τη μαχη με τον θανατο.

Ο πρωθυπουργος της σερβικης δημοκρατιας της Βοσνιας Ραικο Κασαγκιτς δεν αποδεχεται την αποφαση του Ραντοβαν Καρατζιτς και των σκληρων της σερβικης ηγεσιας του Παλε για την απομακρυσνη του. Συμφωνα με πηγες του περιβαλοντος του διεθνους μεσολαβητη Καρλ Μπιλτ, ο Ραικο Κασαγκιτς δηλωσε οτι η παυση του ειναι παρανομη μεχρι να επικυρωθει απο το κοινοβουλιο των Σερβων της Βοσνιας. Ο γενικος γραμματεας του ΝΑΤΟ και ο Καρλ Μπιλτ θα συναντηθουν σημερα στη Μπανια Λουκα με τον Ραικο Κασαγκιτς σε μια κινηση διεθνους υποστηριξης προς το προσωπο του.

Την πεποιθηση οτι θα μπορουσε να εξευρεθει μια λυση για τον τερματισμο του εμπορικου πολεμου με τις ΗΠΑ, εξεφρασε η Κινα. Οι ΗΠΑ κατηγορουν το Πεκινο οτι δεν εφαρμοζει τις διμερεις συμφωνιες του 1995, για την αμυνα και την προστασια των πνευματικων δικαιωματων. Μαλιστα η Ουασιγκτον ανακοινωσε οτι θα επιβληθουν σημαντικες αυξησεις στα τελωνειακα τελη κινεζικων προιοντων. Απο την πλευρα της η Κινα ανακοινωσε αντιμετρα κατα των εισαγωγων μεγαλης ποικιλιας αμερικανικων προιοντων. Παντως μεχρι την επιβολη των κυρωσεων εκτιμαται οτι οι δυο πλευρες θα προσπαθησουν να υπερπηδησουν τις διαφορες τους.

Ορκιστηκε σημερα ενωπιον του προεδρου της χωρας ο πρωτος ινδουιστης εθνικιστης πρωθυπουργος της Ινδιας, Αταλ Μπιχαρι Βαιπαγι, ηγετης του κομματος Μπαρατιγια Τζανατα. Ωστοσο εχει προθεσμια εως τις 31 Μαιου για να εξασφαλισει τις απαιτουμενες συμμαχιες και να αποσπασει ψηφο εμπιστοσυνης απο τη Βουλη. Η συμμαχια της Αριστερας, υποστηριζομενη απο το κομμα του Κογκρεσσου, ανακοινωσε οτι διαθετει αρκετες ψηφους για την ανατροπη της κυβερνησης Βαιπαγι.

Την κυκλοφορια ενος νεου φαρμακου, του "Ταξοτερ", που συνισταται για την θεραπευτικη αγωγη κατα τα προχωρημενα σταδια του καρκινου του μαστου, ενεκρινε η αμερικανικη Διευθυνση Τροφιμων και Φαρμακων . Το φαρμακο θα χορηγειται ενδοφλεβιως ενω η δραση του εστιαζεται στην παρεμποδιση της μιτωσης των κυτταρων, γεγονος που αποτρεπει τον πολλαπλασιασμο των καρκινογονων κυτταρων στον οργανισμο της ασθενους. Συμφωνα με τα στοιχεια η περιοδος ζωης των ασθενων που υπεβληθησαν στη θεραπευτικη αγωγη με το Τεξοτερ, αυξηθηκε 10 μηνες κατα μεσον ορο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και νεες κινητοποιησεις αποφασισε το Δημοτικο Συμβουλιο Αυλωνα, προκειμενου να αποτρεψει το ενδεχομενο δημιουργιας χωματερης στην περιοχη. Ετσι, την ερχομενη Κυριακη απο τις 5 το απογευμα κατοικοι του Αυλωνα θα αποκλεισουν τις γραμμες του ΟΣΕ, ενω την Κυριακη 26 Μαιου και απο τις 6 το απογευμα εως τις 9 το βραδυ θα αποκλεισουν την εθνικη οδο Αθηνων - Λαμιας. Το δημοτικο συμβουλιο προειδοποιει οτι στο εξης οι κινητοποιησεις θα ειναι δυναμικοτερες και θα γινονται απροειδοποιητα.

Τον Προεδρο του Συνασπισμου, Νικο Κωνσταντοπουλο ενημερωσε ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης για τις προτασεις του, σχετικα με τον τροπο και την επιλογη χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων. Ηδη, ο κ. Λαλιωτης εχει ενημερωσει την ηγεσια της Νεας Δημοκρατιας, της Πολιτικης Ανοιξης και του ΚΚΕ.

Στη δημοσιοτητα δινει σημερα ο υπουργος Υγειας και Προνοιας, Αναστασιος Πεπονης, το νομοσχεδιο με το οποιο ρυθμιζονται οικονομικα και θεσμικα αιτηματα των νοσοκομειακων γιατρων, οι οποιοι εχουν εξαγγειλει απεργιακες κινητοποιησεις απο την ερχομενη Δευτερα.

Εννιαμιση κιλα χασις μετεφερε Αλβανος λαθρομεταναστης, ο οποιος συνεληφθη χθες το βραδυ κοντα στο χωριο Δενδροχωρι της Καστοριας. Προκειται για τον Τσεβαχις Τοπλετς, τον οποιο εντοπισαν ανδρες του Μεταβατικου Αποσπασματος Μεσοποταμιας. Οταν τον σταματησαν για να τον ελεγξουν, βρηκαν μεσα σε δυο σακ-βουαγιαζ, την ποσοτητα χασις. Κατα την προανακριση, ο Αλβανος λαθρομεταναστης ισχυριστηκε οτι τις τσαντες κουβαλουσαν δυο ομοεθνεις του, οι οποιοι ομως εξαφανιστηκαν μολις αντιληφθηκαν την παρουσια των αστυνομικων. Επιπλεον, ο Τοπλετς ειπε οτι δε γνωριζε τα ονοματα τους, παρα μονο οτι ειχαν προορισμο την Ροδο, ενω ο ιδιος - οπως ανεφερε - θα πηγαινε στην Αθηνα.

Χωρις προβληματα λειτουργουν τα λιμανια της χωρας, αφου ανεσταλη η 48ωρη απεργια των εργαζομενων σ' αυτα, που ειχε εξαγγελθει για σημερα και για αυριο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναχωρησε τα ξημερωματα για τις Ηνωμενες Πολιτειες ο ασος του Παναθηναικου Ντομινικ Γουιλκινς, αιφνιδιαζοντας τους παντες, αφου οπως δηλωνε ακομη και χθες το βραδυ ο προεδρος του ``πρασινου`` ΤΑΚ Παυλος Γιαννακοπουλος, ο αμερικανος μπασκετμπολιστας θα εμενε στην Ελλαδα μεχρι και την ερχομενη Δευτερα. Ειναι χαρακτηριστικο οτι ο Γουιλκινς εβγαλε μονος του το εισιτηριο του και οχι μεσω του Παναθηναικου και αναχωρησε στις 6. 00 το πρωι για την Ατλαντα με πτηση της Ολλανδικης εταιρειας ΚΛΜ.

Ολα αυτα την στιγμη που ολοκληρο το ιατρικο τιμ των "πρασινων" ειχε ``πεσει πανω του`` προκειμενου ο Γουιλκινς να ενισχυσει, εστω και για λιγο, την ομαδα του στην κρισιμη και καθοριστικη 5-η αναμετρηση με τον Ολυμπιακο, που θα γινει την Κυριακη στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας και θα κρινει τον πρωταθλητη της φετινης περιοδου. Υπενθυμιζεται οτι ο Γουιλκινς δεν αγωνιστηκε στο χθεσινοβραδυνο παιχνιδι, που εγινε στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων Εγκαταστασεων και βρηκε νικητη με 79-74 τον Παναθηναικο, ο οποιος ισοφαρισε ετσι το σκορ σε 2-2.

Συμφωνα με πληροφοριες, η φυγη του Γουιλκινς μπορει να αποτελει παραβιαση των ορων του συμβολαιου του, αφου σε αυτο οριζεται σαφως οτι ο παικτης μπορει να επιστρεψει στην πατριδα του μονο μετα την ολοκληρωση των πλει-οφ. Απο την αλλη πλευρα, διαφορετικες εκτιμησεις θελουν ``καλυμενο`` τον Αμερικανο ασο, ο οποιος εχει στα χερια του ιατρικες βεβαιωσεις συμφωνα με τις οποιες δεν θα μπορουσε σε καμια περιπτωση να αγωνιστει την Κυριακη, αφου ως γνωστον υποφερει απο τενοντιτιδα.

Η ΑΕΚ κατεκτησε για ενατη φορα στην ιστορια της το κυπελλο Ελλαδας στο ποδοσφαιρο, αφου στον τελικο που εγινε στο Ολυμπιακο σταδιο της Αθηνας, παρουσια 30. 000 θεατων, συνετριψε 7-1 τον Απολλωνα. Τρια τερματα για την ``Ενωση`` πετυχε ο Βασιλης Τσαρτας, δυο ο Ντανιελ Μπατιστα και απο ενα ο Τιμουρ Κετσπαγια και ο Χρηστος Κωστης, ενω το γκολ της ``τιμης`` για την ``ελαφρα ταξιαρχια`` πετυχε ο Μπαρνιακ. Να σημειωθει οτι η ΑΕΚ απο το 53-ο λεπτο αγωνιζοταν με 10 παικτες λογω αποβολης του Ντανιελ Μπατιστα ο οποιος θα χασει κατα πασα πιθανοτητα τις τρεις τελευταιες αγωνιστικες του πρωταθληματος.

Το πρωτο σημαντικο βημα για την κατακτηση του πρωταθληματος της Α1 εθνικης κατηγοριας ανδρων στο πολο, εκανε η Βουλιαγμενη αφου νικησε στον πρωτο αγωνα της σειρας των πλει οφ που εγινε στο κολυμβητηριο του Πειραια τον Ολυμπιακο με 8-6. Ο δευτερος αγωνας μεταξυ των δυο ομαδων θα γινει το Σαββατο στο κολυμβητηριο της Βουλιαγμενης. Για την αναδειξη του πρωταθλητη, απαιτουνται δυο νικες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικες νεφωσεις επικρατουν σημερα στη βορεια Ελλαδα και τα νησια του ανατολικου Αιγαιου. Απο το απογευμα ομως οι νεφωσεις θα πυκνωσουν στην Ηπειρο, τη Μακεδονια και τη Θρακη και θα εκδηλωθουν σποραδικες βροχες η καταιγιδες. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι ενω η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 26 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 28 και στα νησια τους 25 βαθμους Κελσιου. Για αυριο σε ολη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος και μονο τις απογευματινες ωρες στα βορεια ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Saturday, 18 May 1996 - 2:14:58