Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 09)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Συναντηση του προεδρου της Δημοκρατιας με τον Μπιλ Κλιντον στο Λευκο Οικο.Η Ελλαδα ειναι παραγοντας σταθεροτητας στα Βαλκανια δηλωσε ο Αμερικανος προεδρος.
  • Αυστηρη προειδοποιηση του Θεοδωρου Παγκαλου σε Παρισι και Βονη οτι η Αθηνα δεν θα δεχθει συνδεση των σχεσεων Κυπρου - Κοινοτητας,με το ελληνικο βετο για την Τουρκια.
  • Σε εξελιξη οι διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ ενοψει του Συνεδριου.Συναντηση Σημιτη-Αρσενη,συνεδριαζει το Εκτελεστικο Γραφειο.Στην αντεπιθεση οι προεδρικοι για τις προτασεις στον Ανδρεα Παπανδρεου να παραιτηθει.
  • Συγκληση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας ζητουν 24 βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας που προσκεινται στον Κωνσταντινο Μητσοτακη.
  • Επεστρεψε στην Αθηνα η Αλικη Βουγιουκλακη.Την προσεχη εβδομαδα τα αποτελεσματα των εξετασεων της στο Μοναχο.
  • Επιθεση του κυβερνητικου εκπροσωπου κατα του Μιλτιαδη Εβερτ για τις εναντιον του αιχμες σχετικα με τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ.
  • Με συντριπτικη πλειοψηφια ψηφισε η τουρκικη βουλη υπερ της παραπομπης της πρωην πρωθυπουργου Τανσου Τσιλερ για υποθεσεις διαφθορας.
  • Μικροεπεισοδια στην πορεια των οικοδομων.Συναντηθηκαν με το Γιαννο Παπαντωνιου,αλλα δεν αποκλειουν συνεχιση των κινητοποιησεων.
  • Σε συγκρουση με ταχυπλοο οφειλεται το ναυαγιο μικρου τουριστικου σκαφους ανοιχτα της Μονεμβασιας.Σωοι οι τρεις Ελληνες ναυτικοι.
  • Την αθωωση του Βασιλη Διαμαντοπουλου και του καθηγητη Γιωργου Ρουση ζητησε ο εισαγγελεας.Κατηγορουνται οτι υπερασπισθηκαν τους καταληψιες του Πολυτεχνειου.
  • Αποχωρησε το Εθνικο Κομμα του Φρεντερικ ντε Κλερκ απο την κυβερνηση συνασπισμου της Νοτιας Αφρικης.
  • Διεθνες ενταλμα συλληψης του Σερς Ντασο εξεδωσαν οι βελγικες αρχες
  • Ανοδος 0,40% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμπτωση αποψεων,αναφορικα με την αντιμετωπιση της εντασης στο Αιγαιο και το Κυπριακο,διαπιστωθηκε στη συναντηση του προεδρου Κλιντον και του προεδορυ της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλου, οπως καταγραφηκε στη συνεντευξη που εδωσαν μετα τη συνομιλια τους στο Λευκο Οικο,στην οποια συζητηθηκε ολο το φασμα των εθνικων θεματων Τοσο ο κ.Κλιντον οσο και ο κ.Στεφανοπουλος ταχθηκαν υπερ της προσφυγης στη Χαγη για το θεμα της Ιμιας, την αναγκη σεβασμου του Διεθνους Δικαιου και των διεθνων συμβασεων, της εδαφικης ακεραιοτητας και της μη χρησης η απειλη χρησης βιας.Οι ΗΠΑ θα κανουν ο,τι μπορουν για την ειρηνικη διευθετηση στο Αιγαιο και την Κυπρο,τονισε ο Αμερικανος προεδρος,ο οποιος απαντησε αρνητικα στην ερωτηση αν προβλεπεται κοινη ελληνοτουρκικη συναντηση στην Ουασιγκτον. Ο κ.Στεφανοπουλος τονισε οτι υπο τις παρουσες συνθηκες δεν ειναι εφικτος ενας ελληνοτουρκικος διαλογος,γιατι θα αποτυχει. Οι δυο προεδροι επανεβεβαιωσαν τις πολυ φιλικες ελληνοαμερικανικες σχεσεις,ενω ο προεδρος Κλιντον χαρακτηρισε την Ελλαδα παραγοντα σταθεροτητας στα Βαλκανια και ειπε οτι οι Ελληνοτουρκικες σχεσεις ενδιαφερουν ιδιαιτερα τις Ηνωμενες Πολιτειες λογο της μεγαλης Ελληνοαμερικανικης κοινοτητας. Οι σχεσεις Ελλαδας Τουρκιας επιρεαζουν την ειρηνη στην περιοχη που με την σειρα της επιρεαζει την κατασταση στην Ευρωπη, και τη Μεση Ανατολη και κατα συνεπεια ολοκληρο τον κοσμο. "Θα πω μονο το ακολουθο," κατεληξε ο Κλιντον, οτι αν επιτευχθει φιλια μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας τοτε τα αποτελεσματα θα αφησουν τον κοσμο αφονο.

Αυστηρη προειδοποιηση στο Παρισι και στη Βοννη οτι η Αθηνα δεν θα δεχθει την επιχειρουμενη συνδεση των σχεσεων Κυπρου-Κοινοτητας,με το ελληνικο βετο στη χρηματοδοτηση της Τουρκιας,απηθυνε ο Θεοδωρος Παγακλος,που δεν απεκλεισε ακομη και το ενδεχομενο τουρκικης εισβολης στα νησια του Αιγαιου.Την αναγκη αμυντικης θωρακισης των νησιων και οχι αποστρατικοποιηση τους,διατυπωσε ο Γερασιμος Αρσενης,ενω ο Αντωνης Σαμαρας,κατηγορησε τον κ. Παγκαλο οτι προσπαθει να εκβιασει τον ελληνικο λαο με την τουρκικη απειλη,ωστε να μην αντιδρασει στο δρομολογημενο συμβιβασμο.

Διαδοχικες συναντησεις με τους Γερασιμο Αρσενη και Κωστα Λαλιωτη, ειχε σημερα ο πρωθυπουργος,στο Μεγαρο Μαξιμου,με τους οποιους συζητησε τις εσωκομματικες εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ ενοψει του συνεδριου. Σε ερωτηση αν υπηρξε συμπτωση αποψεων ο κ.Αρσενης ειπε οτι δεν υπηρξε ουτε συγκλιση ουτε αποκλιση.Το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ συνεχισε τη συζητηση του για τις καταστατικες αλλαγες,ενω συνεχιζεται ο καταιγισμος δηλωσεων.Ο Ακης Τσοχατζοπουλος τονισε οτι η συλλογικη ηγεσια αποτελει ικανη και αναγκαια συνθηκη για το ΠΑΣΟΚ,ωστε να καλυψει την ομπρελα προστασιας που του εδινε ο Ανδρεας Παπανδρεου. Αιχμες σε οσους προτεινουν στον προεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθει αφησε και ο Αποστολος Κακλαμανης και ο Γιωργος Δασκαλακης,ενω ο Αναστασιος Πεπονης τονισε οτι το προβλημα δεν ειναι η μοναρχια η η διαρχια αλλα η επιγνωση των λαθων μας.

Τη συγκληση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας μεσα στο Μαιο,ωστε να συζητηθουν τα σημαντικα και κρισιμα πολιτικα ζητηματα και η πορεια προς την εθνικη συνδιασκεψη,ζητουν με επιστολη τους 24 βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας,που προσκεινται στον Κωνσταντινο Μητσοτακη.Στην επιστολη τους κανουν λογο για αναγκη ψυχικης και πολιτικης ενοτητας της παραταξης και εξασφαλισης της εκφρασης των αποψεων των βουλευτων. Ο εκπροσωπος του κομματος προσπαθησε να υποβαθμισει το γεγονος λεγοντας οτι ηδη εχει προγραμματισθει συνεδριαση για τις 22 Μαιου.

Επεστρεψε στην Αθηνα η δημοφιλης ηθοποιος Αλικη Βουγιουκλακη,αφου ολοκληρωσε τον κυκλο των ιατρικων εξετασεων που εκανε στο Μοναχο και τα αποτελεσματα θα εκδοθουν την προσεχη εβδομαδα.Η κυρια Βουγιουκλακη δεν θελησε να κανει καμια δηλωση, ενω ο αδελφος της, Αντωνης Βουγιουκλακης περιορισθηκε να δηλωσει οτι οι γιατροι στη Γερμανια ειναι αρκετα ικανοποιημενοι.

Δριμυτατη επιθεση κατα του Μιλτιαδη Εβερτ,εξαπελυσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος για τις αιχμες που αφησε εναντιον του σχετικα με την υποθεση των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ.Ο κ.Ρεππας ειπε οτι η σταστη του κ.Εβερτ δεν χαρακτηριζει υπευθυνο πολιτικο και τον επεκρινε για το γεγονος οτι δεν προσκομισε κανενα στοιχειο για τις καταγγελιες που εκτοξευσε.Η Νεα Δημοκρατια,παντως αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να ζητηθει η συσταση εξεταστικης επιτροπης.

Με μικροεπεισοδια συνοδευθηκε η πορεια προς τη βουλης,καθως διαδηλωτες επιτεθηκαν σε συναδελφους τους,επειδη δουλευαν.Οι οικοδομοι συναντηθηκαν με τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας,ο οποιος τους διαβεβαιωσε οτι θα υλοποιηθουν ολες οι δεσμευσεις που εχει αναλαβει ο υπουργος Εργασιας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 376 ψηφους υπερ και 141 κατα, ψηφισε η τουρκικη βουλη υπερ της απαγγελιας κατηγοριων για διαφθορα εναντιον της πρωην πρωθυπουργου της χωρας, Τανσου Τσιλερ.Η κ.Τσιλερ κατηγορειται για παρανομιες στην πωληση μετοχων της κρατικης εταιρειας κατασκευης αυτοκινητων ΤΟΦΑΣ.

Και ενω ολα αυτα συμβαινουν στο εσωτερικο της Τουρκιας, στα συνορα με το βορειο Ιρακ οι επιχειρησεις κατα των κουρδων ανταρτων εληξαν και οι τουρκικες δυναμεις επεστρεψαν στη βαση τους.Στην επιχειρηση μετειχαν 1200 τουρκοι στρατιωτες, που με την καλυψη ελικοπτερων εισεβαλαν σε βαθος 10 χιλιομετρων στο ιρακινο εδαφος.

Τον κεντροαριστερο υποψηφιο, Νικολα Μαντσινο, εξελεξε η Γερουσια της Ιταλιας ως προεδρο της.Η εκλογη επετευχθη επειτα απο πολλες προσπαθειες, καθως οι δυο συνασπισμοι παρουσιαζαν δυστοκια στην εκλογη κοινα αποδεκτου υποψηφιου.

Την παραιτηση του προκειται να υποβαλει ο πρωθυπουργος της Ινδιας, μετα την παταγωδη αποτυχια του κομματος του στις γενικες εκλογες της χωρας και την νικη του κομματος των ινδουιστων εθνικιστων,Μπαρατιγια Τζανατα.

Τον σχηματισμο νεας 26μελους κυβερνησης, ανακοινωσε ο παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ.Οι περισσοτεροι υπουργοι της νεας κυβερνησης ειχαν υπηρετησει σε διοικητικες θεσεις στα αυτοδιοικουμενα παλαιστινιακα εδαφη στη Δυτικη Οχθη και τη Λωριδα της Γαζας.

Τη διακοπη των αμερικανικων συνομιλιων με τη βορεια Κορεα, μεχρι η κυβερνηση της να αναλαβει τη δεσμευση οτι θα αρχισει και παλι απευθειας διαλογο με τη Νοτια Κορεα, ζητησε υποψηφιος του Ρεπουμπλικανικου Κομματος για τις αμερικανικες προεδρικες εκλογες, Μπομπ Ντοουλ.

Ενωπιον μιας πρωτοφανους υποθεσης μυστηριου βρεθηκε η ιαπωνικη αστυνομια.Νεογεννητο βρεθηκε στην δεξαμενη απορροης της τουαλετας ενος αεροσκαφους τζαμπο αμερικανικης εταιρειας.Το νεογεννητο κοριτσακι 53 εκατοστων εφερε ακομα τον ομφαλιο λωρο και ηταν μολις δυο ημερων.

Την αποχωρηση του κομματος του απο τον κυβερνητικο συνασπισμο της Νοτιας Αφρικης, ανακοινωσε ο αντιπροεδρος της χωρας και ηγετης του Εθνικου Κομματος, Φρεντερικ ντε Κλερκ.Ο τελευταιος προεδρος του καθεστωτος του απαρτχαιντ κανοντας τη δηλωση αυτη, προσπαθησε να διασκεδασει τις εντυπωσεις τονιζοντας οτι δεν προκειται για κριση αλλα για μια κινηση που θα ενισχυσει τη χωρα.Την ιδια αποψη εξεφρασε και ο προεδρος Νελσον Μαντελα, μολις ο ντε Κλερκ του ανακοινωσε την αποφαση του.

Την υποσχεση οτι η χωρα του θα εκτιμησει τους ορους της Χαρτας του Παρισιου μεχρι την τελικη υπογραφη, εδωσε σημερα ο προεδρος της πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας της Μακεδονιας, Κιρο Γκλιγκοροφ, κατα την διαρκεια επισκεψης του στη γαλλικη πρωτευουσα.Η Χαρτα του Παρισιου για μια νεα Ευρωπη εγκριθηκε τον Νοεμβριο του 1990 απο τις 34 χωρες-μελη της ΔΑΣΕ και προβλεπει τη μη χρηση βιας για τη διευθετηση διαφορων.Τα Σκοπια δεν μπορουν ακομα να υπογραψουνι επισημα τη Χαρτα, επειδη εξακολουθουν να υπαρχουν ανεπιλυτες διαφορες με την χωρα μας, που ειναι αντιθετη με την ονομασια Μακεδονια.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδιευκρινιστες ειναι μεχρι στιγμης οι συνθηκες,κατω απο τις οποιες βυθιστηκε το μικρο τουριστικο σκαφος ΝΟΒΕΜΠΕΡ ΤΑΝΓΚΟ,ανοιχτα της Μονεμβασιας,ενω οι τρεις Ελληνες ναυτικοι,μελη του πληρωματος του περισυνελλεγησαν απο ελικοπτερο της Πολεμικης Αεροποριας.Συμφωνα με τις δηλωσεις τους το σκαφος καπου προσεκρουσε και παρουσιασε εισροη υδατων,χωρις ομως να μπορουν να προσδιορισουν το αντικειμενο της συγκρουσης.Λιγο αργοτερα τα σωστικα συνεργεια εντοπισαν συντριμμια απο ενα αλλο ταχυπλοο μικρο σκαφος,με το οποιο εκτιμαται οτι εγινε συγκρουση κι αρχισε νεα επιχειρηση για τον εντοπισμο τυχον αγνοουμενων,η οποια ομως απεβη ακαρπη.

Το προσχεδιο νομου για την οργανωση και λειτουργια Ενιαιου Συστηματος Αστικων Συγκοινωνιων, εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα ο υφυπουργος Μεταφορων Γιωργος Δασκαλακης. Το προσχεδιο, που θα συζητηθει μεσα στις προσεχεις 10 ημερες στην Κυβερνητικη Επιτροπη, προβλεπει την κατοχυρωση στην Τοπικη Αυτοδιοικηση του δικαιωματος ασκησης συγκοινωνιακου εργου και αντλησης νεων πορων για εργα υποδομης και προτεινει ρυθμισεις για την οικονομικη εξυγιανση των συγκοινωνιακων φορεων.

Πενηντα μερες προθεσμια για να ανελκυστει απο το λιμανι της Παρου το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ, εδωσε στην πλοιοκτητρια εταιρια Αρκαδια Λαινς το υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας.Την ιδια ωρα οι κατοικοι του νησιου απειλουν με κινητοποιησεις, εφοσον υπαρξει και αλλη καθυστερηση στην ανελκυση του πλοιου.Σημερα ολοκληρωθηκε η αντληση των 350 κυβικων μετρων πετρελαιοειδων και λιπαντελαιων και το πλοιο ειναι ετοιμο για ανελκυση, καθως μαλιστα αυτο εμποδιζει την προσεγγιση στο λιμανι των μεγαλων πλοιων της ακτοπλοιας.

Την αθωωση του ηθοποιου Βασιλη Διαμαντοπουλου και του καθηγητη του Παντειου Πανεπιστημιου Γιωργου Ρουσση, ζητησε ο εισαγγελεας του τριμελους πλημμελιοδικειου της Αθηνας, κατα την αγορευση του.Οι κυριοι Διαμαντοπουλος και Ρουσσης, κατηγορουνται για εγκωμιασμο παρανομης πραξης και συσγκεκριμενα για τις δηλωσεις που ειχαν κανει για το καψιμο της ελληνικης σημαιας κατα περυσινα επεισοδια στο πολυτεχνειο.Στις απολογιες τους οι δυο κατηγορουμενοι, ειπαν πως εκαναν κριτικη για το φαινομενο, που παρατηρηθηκε στην νεολαια και επεσημαναν οτι εκεινο που πρεπει να μας απασχολει ειναι ακριβως το γεγονος αυτο και οχι μονο οι καταστροφες.

Την μεταγωγη του πρωην μετοχου της ΠΑΕ-ΑΕΚ,Δημητρη Μελισσανιδη, απο το Κρατικο Νοσοκομειο της Νικαιας,που νοσηλευεται,στο νοσοκομειο των φυλακων Κορυδαλλου,διεταξε η εισαγελεας Πειραια,Αικατερινη Στουραιτου.Η εντολη δοθηκε μετα την διαπιστωση ιατροδικαστη οτι η ζωη του κ.Μελισσανιδη δεν διατρεχει κανενα κινδυνο.Για τον κ.Μελισσανιδη, οπως και για τον κ.Καρρα,εχουν εκδοθει ενταλματα συλληψης,αφου κριθηκαν προφυλακιστεοι για υποθεση λαθρεμποριας πετρελαιων.Να σημειωθει οτι ο κ.Καρρας εξακολουθει να βρισκεται στο εξωτερικο.

Αλβανος σκοτωσε δεκαπενταχρονο συμπατριωτη του και τραυματισε βαρια τον αδελφο του,χθες βραδυ, στην περιοχη Αγιου Παυλου, στη Χαλκιδικη. Νεκρος ειναι ο Αλβανος λαθρομεταναστης, Ταν Μαγκολιν, 15 χρονων, ενω σοβαρα τραυματισμενος μεταφερθηκε και νοσηλευεται σε νοσοκομειο της Θεσσαλονικης ο 22χρονος αδελφος του, Ηλιας.Τα δυο αδελφια εργαζονταν σε γεωργικες καλλιεργειες, ενω οι δραστες συμφωνα με την αστυνομια ειχαν ως κινητρο τη ληστεια.

Ημερα μνημης σημερα για το εργατικο κινημα της Θεσσαλονικης, καθως συμπληρωνονται εξηντα χρονια απο την εξεγερση των καπνεργατων της πολης,το Μαιο του 1936, που κατεληξε σε συγκρουση με τις δυναμεις ασφαλειας, με αποτελεσμα να σκοτωθουν δωδεκα απεργοι, να τραυματιστουν εκατονταδες και χιλιαδες αλλοι να οδηγηθουν στην εξορια. Το πρωι, στη διασταυρωση των οδων Ελευθεριου Βενιζελου και Εγνατιας, οπου εχει τοποθετηθει αναμνηστικη πλακα προς τιμην των νεκρων καπνεργατων, εκπροσωποι των αρχων, συνδικαλιστικων οργανωσεων, καπνεργατικων σωματειων, κομματων και αλλων φορεων κατεθεσαν στεφανια αποτιοντας φορο τιμης στους πεσοντες της εξεγερσης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με λιακαδα και με αισιους οιωνους ανοιξε στις Καννες τις πυλες του το 49ο Φεστιβαλ Διεθνους Κινηματογραφου.Το φεστιβαλ εγκαινιαζεται με γαλλικη ταινια οπου και αρχιζει το επισημο διαγωνιστικο τμημα του. Προκειται για την κωμωδια εποχης του Πατρις Λεκοντ, Γελοιο, που μας μεταφερει στα χρονια του Λουδοβικου 16ου με πρωταγωνιστες τη Φανι Αρνταν και τον Μπερναρ Ζιραντο.Ελληνικη συμμετοχη δεν υπηρχε. Υπαρχει ομως το ελληνικο περιπτερο για την πωληση των ταινιων μας στους ξενους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχαλης Τροχανας,αυτη την φορα ως επικεφαλης Ομιλου Επιχειρηματιων, αποφασισε να αγορασει το πακετο της πλειοψηφιας των μετοχων της ΠΑΕ που κατεχει ο ΣοΕ, του οποιου ειναι ο ιδιος προεδρος, αντι 2,8 δισεκατομμυριων δραχμων. Αυτο αναφερεται σε ασαφη ανακοινωση που εδωσε σημερα στην δημοσιοτητα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κ.Τροχανας, παντως, αποφευγει να δωσει διευκρινισεις τοσο για τα ονοματα των επιχειρηματιων αυτων, οσο και για τους ορους της ενδεχομενης αγοραπωλησιας των μετοχων.

Και νεο σοκ στην ομαδα μπασκετ του Ολυμπιακου. Μετα την ρηξη μηνισκου που υπεστη πριν απο ενα περιπου μηνα ο Νασος Γαλακτερος, ενας ακομη παικτης προστεθηκε στην λιστα των τραυματιων. Προκειται για τον Δημητρη Παπανικολαου, ο οποιος κατα το χθεσινο αγωνα των πλει οφ, υπεστη καταγμα περονης στο αριστερο ποδι και θα μεινει εξω απο καθε αγωνιστικη δραστηριοτητα για εναμιση περιπου μηνα.

Ορατο ειναι το ενδεχομενο αλλαγης της ημερομηνιας διεξαγωγης του τεταρτου αγωνα για την τελικη φαση των πλει οφ του πρωταθληματος μπασκετ της Α1 Εθνικης κατηγοριας αναμεσα στον Παναθηναικο και τον Ολυμπιακο που ειναι προγραμματισμενος να γινει την επομενη Τεταρτη στο ΟΑΚΑ. Αυτο ενδεχεται να γινει, επειδη την ιδια ημερα διεξαγεται στο ΟΑΚΑ, ο τελικος του Κυπελλου Ελλαδος στο ποδοσφαιρο αναμεσα στην ΑΕΚ και τον Απολλωνα Αθηνων και η αστυνομικη διευθυνση του σταδιου ζητησε αλλαγη ημερομηνιας του αγωνα μπασκετ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη ανοδο 0,40% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρημαστιστηριου και διαμορφωθηκε στις 923,18 μοναδες. Το επενδυτικο ενδιαφερον επικεντρωθηκε κυριως σε μετοχες των εταιριων Χρηματοδοτικης Μιστωσης και Πληροφορικης. Η αξια των συναλλαγων παρεμεινε σε χαμηλα επιπεδα και εφθασε τα 4,3 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης:Τραπεζες ανοδος 0,22%, Ασφαλειες ανοδος 1,08%, Ληζινγκ ανοδος 3,43%, Επενδυσεις ανοδος 0,39%, Βιομηχανιες ανοδος 0,47%, Διαφορες ανοδος 0,73%, Συμμετοχων ανοδος 0,81%. Με σημαντικη ανοδο 1,16% εκλεισε ο δεικτης Παραλληλης Αγορας. Συνολικα διακινηθηκαν 195 μετοχες απο τις οποιες 111 εκλεισαν με ανοδο, 61 υποχωρησαν και 23 παρεμειναν αμεταβλητες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα,ενω το πρωι θα σημειωθουν τοπικες ομιχλες.Οι ανεμοι θα ειναι μεταβλητοι ασθενεις και αργοτερα στο Ιονιο νοτιοι μετριοι.Η θερμοκρασια που θα σημειωσει και νεα ανοδο θα κυμανθει στα ηπειρωτικα 13 με 33 βαθμους και στα νησια 16 με 31.Σχεδον αιθριο καιρο με ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 16

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Thursday, 9 May 1996 - 21:22:47