Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 09)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος συνανταται το απογευμα στο Λευκο Οικο με τον Μπιλ Κλιντον.
  • Με κριση στην Ευρωπαικη Ενωση, προειδοποιησε ο Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Υπογραφες συγκεντρωνουν βουλευτες της Ν.Δ. που προσκεινται στον Κωνσταντινο Μητσοτακη και ζητουν συγκληση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας.
  • Ο Πρωθυπουργος συναντηθηκε το πρωι στην Αθηνα με τον Γλαυκο Κληριδη.
  • Το μεσημερι ο κ.Σημιτης ειχε συνομιλια με τον Γερασιμο Αρσενη ενω το απογευμα θα συναντηθει με τον Κωστα Λαλιωτη.
  • Συγκεντρωση και πορεια πραγματοποιησαν και σημερα στην Αθηνα οι οικοδομοι. Συναντηθηκαν με τον Γιαννο Παπαντωνιου.
  • Φθανει το απογευμα στην Αθηνα απο το Μοναχο, η Αλικη Βουγιουκλακη.
  • Αλβανος σκοτωσε 15χρονο συμπατριωτη του στην Χαλκιδικη.
  • Σωοι περισυνελεγησαν το πρωι ανοιχτα της Μονεμβασιας τρεις Ελληνες ναυτικοι. Τα σωστικα συνεργεια, εντοπισαν συντριμμια και απο αλλο ταχυπλοο σκαφος.
  • Διεθνες ενταλμα συλληψης για διαφθορα εκδοθηκε κατα του Σερζ Ντασω, ιδιοκτητη της αεροναυπηγικης γαλλικης εταιριας.
  • Κρισιμη για τις ενδοκυβερνητικες σχεσεις η σημερινη ψηφοφορια στην τουρκικη εθνοσυνελευση.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τον Αμερικανο Προεδρο Μπιλ Κλιντον συνανταται το απογευμα στο Λευκο Οικο, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος. Τα ξημερωματα ωρα Ελλαδας, ο κ.Στεφανοπουλος συναντηθηκε με τον υπουργο Αμυνας, Ουιλιαμ Περι. Μετα τη συνομιλια δεν εγιναν δηλωσεις ενω εκτιμαται οτι ο κ.Στεφανοπουλος, εξεθεσε στον κ.Περι τις θεσεις της χωρας μας στα μειζονα ζητηματα της εξωτερικης πολιτικης. Αργοτερα, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, σε ομιλια του στο πλαισιο συνεδριου, αναφερθηκε στο σημαντικο ρολο που διαδραματιζει η χωρα μας στα Βαλκανια. Επεσημανε τις απαραδεκτες απειλες που δεχεται η Ελλαδα απο μια συμμαχο της στο ΝΑΤΟ και απο χωρα που προσβλεπει σε στενες σχεσεις με την Ευρωπαικη Ενωση. Τονισε οτι η χωρα μας δεν απεμπολει το δικαιωμα της να επεκτεινει τα χωρικα της υδατα στο Αιγαιο στα 12 μιλια, ενω επεκρινε την Αγκυρα για τις συνεχεις παραβιασεις του ελληνικου εναεριου χωρου.

Στο μεταξυ, ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος, ο οποιος συνοδευει τον κ.Στεφανοπουλο, προειδοποιησε οτι η Αθηνα θα προκαλεσει κριση που δεν θα εχει προηγουμενο στην Ευρωπαικη Ενωση, αν οι εταιροι της επιμεινουν στην επιχειρουμενη συνδεση των σχεσεων Κυπρου-Κοινοτητας, με το ελληνικο βετο στη χρηματοδοτηση της Τουρκιας. Ο κ.Παγκαλος κατηγγειλε οτι οι μονιμοι αντιπροσωποι της Γερμανιας και της Γαλλιας με την ανοχη της ιταλικης προεδριας, επιχειρουν τη συνδεση αυτη στο επικειμενο συμβουλιο των υπουργων Εξωτερικων, το οποιο θα συνεδριασει τη Δευτερα. Ο υπουργος Εξωτερικων τονισε οτι αν υπαρξει οποιαδηποτε τετοια αποπειρα η Ελλαδα θεωρει αυτονοητο τον αποκλεισμο του συμβουλιου συνδεσης της Μαλτας ως πρωτο βημα και ως δευτερο τη συστηματικη παρεμποδιση ολων των εξωτερικων σχεσεων της κοινοτητας. Επανελαβε οτι θα συνεχιστει το βετο στις κοινοτικες χρηματοδοτησεις απο την Ευρωπαικη Ενωση, οσο συνεχιζεται η επιθετικη πολιτικη της Τουρκιας σε βαρος της χωρας μας.

Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας, αναφερομενος το πρωι στις δηλωσεις Παγκαλου τονισε οτι επιβεβαιωνουν τις αναπαντητες καταγγελιες του, οτι η κυβερνηση εχει ενδωσει στις αμερικανικες πιεσεις και εχει αποδεχθει τις απευθειας διαπραγματευσεις με την Τουρκια και τη διαιτησια για εκατονταδες βραχονησιδες του Αιγαιου.

Υπογραφες συγκεντρωνουν βουλευτες που προσκεινται στον Κωνσταντινο Μητσοτακη, προκειμενου να συγκληθει η Κοινοβουλευτικη Ομαδα της Νεας Δημοκρατιας,για να συζητηθουν επειγοντα πολιτικα και κρισιμα ζητηματα της πολιτικης ζωης του τοπου.Οι βουλευτες ζητουν στη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας να συζητηθει η ατζεντα της εθνικης συνδιασκεψης του κομματος. Μεχρι στιγμης, συμφωνα με τις ιδιες πηγες,εχουν υπογραψει 24 Βουλευτες, ενω δεν εχει γινει γνωστο εαν το κειμενο εχει κατατεθει στον Γραμματεα της Κοινοβουλευτικης Ομαδας. Παντως, συμφωνα με το Καταστατικο της Νεας Δημοκρατιας, η Κοινοβουλευτικη Ομαδα συγκαλειται εαν το ζητησει το 1/3 των μελων της. Οι βουλευτες που υπογραφουν ειναι οι κυριοι Τατουλης, Πυλαρινος, Κακαλος,Κουβελας,Μαρκογιαννακης,Ζαφειροπουλος, Μειμαρακης,Χατζηγακης Αναγνωστοπουλος, Γιαννοπουλος, Χαραλαμποπουλος, Αντωνιου, Καμμενος, Τσιπλακος, Κατσιγιαννης, Σπηλιοπουλος, Χατζηνικολαου, Σημαιοφοριδης, Ευμοιριδης, Χαιτιδης, και οι κυριες Μπακογιαννη, Τζαβελα, Μπουρδαρα και Παπαδημητριου. Το πρωι συνεδριασε το Πολιτικο Συμβουλιο του κομματος υπο τον Μιλτιαδη Εβερτ, με θεμα την Παιδεια, ενω αυριο θα συγκληθει η Εκτελεστικη Επιτροπη.

Ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης συναντηθηκε το πρωι με τον Προεδρο της Κυπρου, Γλαυκο Κληριδη και συζητησαν τις εξελιξεις στο Κυπριακο ενοψει μαλιστα και της αμερικανικης πρωτοβουλιας που θα ληφθει τους επομενους μηνες για την επιλυση του προβληματος. Ο κ.Σημιτης δηλωσε οτι υπηρξε συμπτωση αποψεων ενω ενημερωσε τον κ.Κληριδη για τις επαφες του σε Ευρωπη και Ηνωμενες Πολιτειες σχετικα με τις συζητησεις του για το Κυπριακο. Ο Πρωθυπουργος προσθεσε οτι αναμενει να υλοποιηθει η υποσχεση των Ηνωμενων Πολιτειων και η οποια δραση θα πρεπει να κινηθει προς την κατευθυνση να ξεπεραστουν οι αντιστασεις της αλλης πλευρας, που οπως ειπε, ειναι απαραδεκτες. Επανελαβε οτι η σταση μας για την τελωνειακη συνδεση της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση παραμενει αμεταβλητη οσο η Αγκυρα δεν αλλαζει πολιτικη για τα Ιμια.

Το μεσημερι ο κ.Σημιτης, συναντηθηκε με τον υπουργο Εθνικης Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη, με τον οποιο συζητησε θεματα της αρμοδιοτητας του. Αναλογη συναντηση θα εχει στις 7 το απογευμα ο Πρωθυπουργος και με τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη. Εκτιμαται οτι στις συνομιλιες αυτες συζητωνται και οι εξελιξεις στο εσωκομματικο πεδιο του ΠΑΣΟΚ, ενοψει του συνεδριου. Το απογευμα, θα συνεδριασει το Εκτελεστικο Γραφειο στο οποιο θα συνεχιστει η συζητηση για τις προτεινομενες καταστατικες αλλαγες. Αυριο θα συγκληθει το συντονιστικο συμβουλιο και τις αμεσως προσεχεις ημερες οι τρεις ομαδες εργασιας, στις οποιες εχουν ενταχθει τα μελη της κεντρικης επιτροπης ενοψει της συνοδου της, στις 17 και 18 του μηνα. Χθες, η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κομματος ενεκρινε ομοφωνα τον κανονισμο λειτουργιας της.

Η Ελλαδα ειναι ενα κρατος δικαιου που σεβεται τις διεθνεις συνθηκες και την εσωτερικη εννομη ταξη, δηλωσε το μεσημερι ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων,Κωστας Μπικας, απορριπτοντας τις χθεσινες κατηγοριες του τουρκικου ΥΠΕΞ, για υποτιθεμενες παραβιασεις απο τη χωρα μας της Συνθηκης της Λωζανης σχετικα με την εκλογη μουφτηδων. Ο κ.Μπικας επανελαβε οτι η διαδικασια που εφαρμοζεται στη χωρα μας ειναι αντιστοιχη με τα ισχυοντα σε ολο τον κοσμο και στην Τουρκια για την οποια ειπε οτι οταν προβαινει σε αβασιμες διαμαρτυριες θα πρεπει να εχει κατα νου τις υποχρεωσεις που η ιδια εχει αναλαβει απο τη Συνθηκη της Λωζανης απεναντι στους Ελληνες της Κωνσταντινουπολης, της Ιμβρου και της Τενεδου και τις οποιες δεν τηρει.

Το θεμα των υπογραφων βουλευτων της Νεας Δημοκρατιας για συγκληση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας εξεταστηκε σε συσκεψη που πραγματοποιηθηκε υπο τον Μιλτιαδη Εβερτ με τη συμμετοχη των κυριων Σουφλια, Κεφαλογιαννη, Τσαλδαρη, Δημα και Παυλοπουλο. Οπως δηλωσε ο εκπροσωπος της Νεας Δημοκρατιας, Προκοπης Παυλοπουλος, ουτως η αλλως ειχε προγραμματιστει να συγκληθει η κοινοβουλευτικη ομαδα στις 22 του μηνος, αλλα δεν ηταν γνωστη στους βουλευτες η ημερησια διαταξη, η οποια προεβλεπε να συζητηθουν τα θεματα που θετουν οι βουλευτες με την επιστολη τους.Επεσημανε οτι οι θεσεις που διατυπωνουν στην επιστολη τους, ειναι οχι μονον ευπροσδεκτες, αλλα και αυτονοητες. Παραλληλα, ο κ.Παυλοπουλος, αναφερομενος στην πρωινη συνεδριαση του πολιτικου συμβουλιου, αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να προχωρησει η Νεα Δημοκρατια στο να ζητησει τη συσταση εξεταστικης επιτροπης για το θεμα των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ, αφου πρωτα ομως, οπως ειπε, μελετησει τα εγγραφα και το πορισμα του Ελεγκτικου Συνεδριου. Για το θεμα των καζινο, το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης θα καταθεσει επερωτηση στη Βουλη.

Οξυτατη αντιπαραθεση σημειωθηκε χθες το βραδυ στη Βουλη εξαιτιας ενος υπαινιγμου του Προεδρου της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ, ο οποιος εκανε λογο στην ομιλια του για υπουργους που παιρνουν εντολες απο ξενα κεντρα αποφασεων. Ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, ζητησε διευκρινισεις απο τον κ.Εβερτ και οταν ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης απεφυγε να το πραξει τον χαρακτηρισε συκοφαντη. Απο την πλευρα του ο κ.Εβερτ, αναφερθηκε στη δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου, Δημητρη Ρεππα για το πορισμα του Ελεγκτικου Συνεδριου που αφορουσε τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ, λεγοντας οτι εξεθεσε την κυβερνηση ενω διερωτηθηκε ποιος υπαγορευσε τη δηλωση. Επισης αναφερθηκε στις αδειες καζινο, τις οποιες η κυβερνηση ανακαλεσε αφηνοντας μονο να λειτουργει το καζινο του Λουτρακιου. Απο την πλευρα του, ο κ.Ρεππας, χαρακτηρισε καθαρη συκοφαντια τα υπονοουμενα Εβερτ και υποστηριξε οτι η θεση του για το πορισμα του ΟΤΕ, ηταν προσωπικη.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, αναφερθηκε το μεσημερι στα οσα ισχυριστηκε χθες στη Βουλη, ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος μιλησε για υπουργους που παιρνουν εντολες απο ξενα κεντρα αποφασεων. Κατηγορησε για ανευθυνοτητα τον κ.Εβερτ και ειπε οτι ηταν αδικο και συκοφαντικο αυτο που εκανε. Χαρακτηρισε το λογο της Νεας Δημοκρατιας παρωχημενο και ειπε οτι η σταση του κ.Εβερτ, δεν ηταν σταση υπευθυνου πολιτικου ανδρα και αυτη η σταση,προσθεσε, δεν μπορει να του εξασφαλισει πολιτικη προκοπη. Αναφερομενος ο κ.Ρεππας στις αιχμες που αφησε για εμπλοκη στελεχων της Νεας Δημοκρατιας στο θεμα των ψηφιακων παροχων, ειπε οτι η εμπλοκη των στελεχων εχει καταγγελθει στη Βουλη απο τον Κωνσταντινο Μητσοτακη. Διευκρινισε ομως, οτι δεν γνωριζει τιποτα για τα γεγονοτα εκεινης της περιοδου.

Δεν θα κατατεθει στη Βουλη, με εντολη του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη, η τροπολογια για τη θεσμοθετηση χρησης κινητου τηλεφωνου απο στελεχη δημοσιων υπηρεσιων. Αυτο ανακοινωσε το μεσημερι, ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, στην επιτροπη οικονομικων υποθεσεων της Βουλης.

Ολοκληρωνονται σημερα οι κινητοποιησεις που πραγματοποιουν οι οικοδομοι σε ολη τη χωρα, διεκδικωντας την επιλυση οικονομικων και θεσμικων αιτηματων τους. Το πρωι, πραγματοποιησαν συγκεντρωση στην πλατεια Κανιγγος στην Αθηνα και στη συνεχεια πορεια προς τη Βουλη, οπου συναντηθηκαν με τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας, Γιαννο Παπαντωνιου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επιχειρηση της Αγκυρας κατα των ανταρτων του Κουρδικου Εργατικου Κομματος στο βορειο Ιρακ ολοκληρωθηκε και οι τουρκικες δυναμεις επεστρεψαν στο τουρκικο εδαφος,μετεδωσε το πρακτορειο Ανατολη.Συμφωνα με στρατιωτικους κυκλους στη διαρκεια της επιχειρησης που αρχισε την περασμενη Κυριακη σκοτωθηκαν 35 κουρδοι ανταρτες. Στην επιχειρηση μετειχαν 1200 τουρκοι στρατιωτες, που με την καλυψη ελικοπτερων εισεβαλαν σε βαθος 10 χιλιομετρων στο ιρακινο εδαφος. Οι Κουρδοι του Ιρακ κατηγορησαν παντως την Αγκυρα οτι οι δυναμεις της κατεστρεψαν ενα χωριο και υποχρεωσαν τους κατοικους να εγκαταλειψουν τις εστιες τους.

Κρισιμη για τις ενδοκυβερνητικες σχεσεις θεωρειται η σημερινη ψηφοφορια στη τουρκικη Εθνοσυνελευση για τις κατηγοριες διαφθορας που αντιμετωπιζει η κα Τανσου Τσιλερ. Η ευθραυστη κυβερνητικη πλειοψηφια ειναι δυνατον να δεχθει σημερα "θανασιμο χτυπημα" ενοψει της ψηφοφοριας στην Εθνοσυνελευση, επισημαινουν αναλυτες στον τουρκικο τυπο.

Διεθνες ενταλμα συλληψεως εχει εκδοθει απο τις αρχες Μαιου κατα του Σερζ Ντασω, ιδιοκτητη της ομωνυμης εταιρειας αεροναυπηγικης της Γαλλιας, δηλωσε το πρωι επισημη βελγικη πηγη. Το ενταλμα εκδοθηκε απο την βελγικη δικαιοσυνη εναντιον του Ντασω, με την κατηγορια της διαφθορας, η οποια αφορα πολιτικο-οικονομικο σκανδαλο στο Βελγιο. Ο ιδιος ο Ντασω δηλωσε οτι δεν εχει καμια σχεση με την υποθεση.

Δυο λιβανεζοι πολιτοφυλακες του φιλο-ισραηλινου Στρατου του Νοτιου Λιβανου τραυματιστηκαν απο εκρηξη βομβας, που ειχαν τοποθετησει ανταρτες της Χεζμπολλαχ σε δρομο του νοτιου Λιβανου. Προκειται για την πρωτη επιθεση της Χεζμπολλαχ στην ελεγχομενη απο το Ισραηλ "ζωνη ασφαλειας" στο νοτιο Λιβανο μετα την συμφωνια καταπαυσης του πυρος με τις ισραηλινες δυναμεις στις 27 Απριλιου.

Επτα χιλιαδες στρατιωτες, κρατωντας τις σημαιες της Νικης του Κοκκινου Στρατου, παρηλασαν σημερα το πρωι στην Κοκκινη Πλατεια ενωπιον του ρωσου προεδρου Μπορις Γελτσιν,τιμωντας την 51η επετειο της καταρρευσης του Ναζισμου. Στο μεταξυ ο πρωην προεδρος της Σοβιετικης Ενωσης Μιχαηλ Γκορμπατσωφ, υποψηφιος για τις προεδρικες εκλογες του Ιουνιου, δεχθηκε σημερα ενα ηχηρο χαστουκι απο μια οργισμενη κομμουνιστρια.Το επεισοδιο σημειωθηκε στο μνημειο των ηρωων της μαχης του Σταλινγκραντ, οπου ο τελευταιος προεδρος της ΕΣΣΔ ειχε μεταβει με την ευκαιρια της επετειου της νικης του 1945.

Ο Ινδος πρωθυπουργος Ναρασιμα Ραο δεν παραδεχθηκε την ηττα του στις γενικες εκλογες παρολο που το κυβερνων κομμα του Κογκρεσσου υπο την ηγεσια του υπεστη σοβαρες απωλειες.Ωστοσο ο ιδιος ο Ραο εξασφαλισε την εκλογη του και στις δυο εκλογικες περιφερειες στις οποιες ηταν υποψηφιος και οπως αναφερουν οι υποστηρικτες του, τωρα αναζητει τροπους να διατηρησει το κομμα του Κογκρεσσου στην εξουσια με τον σχηματισμο κυβερνητικου συνασπισμου. Απο την πλευρα της η αντιπολιτευση αξιωσε την αμεση παραιτηση του Ραο.

Η θεραπεια των εγκεφαλικων δυσλειτουργιων ,οπως η νοσος Παρκινσον και η ασθενεια Αλτσχαιμερ, μεσω ενος γονιδιου, μπορει να προκαλεσει βλαβη στον εγκεφαλο, επισημαινουν βρετανοι ερευνητες σε εκθεση τους που δημοσιευει σημερα η επιθεωρηση ``Νιου Σαιεντιστ``. Στη θεραπευτικη αγωγη με το γονιδιο χρησιμοποιειται ενας ιος των αδενων -αναλογος με εκεινον που προκαλει το κρυολογημα-- για να μεταφερει γονιδια που επανορθωνουν τη βλαβη στον οργανισμο του ασθενους.

Η καναδικη Βουλη απερριψε χθες με συντριπτικη πλειοψηφια τροπολογιες που στοχευαν να "ψαλιδισουν" το προτεινομενο νομοσχεδιο που καταργει τις διακρισεις κατα των ομοφυλοφιλων. Οι συγκεκριμενες τροπολογιες ζητουσαν να μην προχωρησει η νομοθεσια που προβλεπει την αναβαθμιση των προνομιων των ομοφυλοφιλων και την υποχρεωση των εκκλησιων και των σχολων τους να προσλαμβανουν ανδρες ομοφυλοφιλους.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δημοφιλης ηθοποιος Αλικη Βουγιουκλακη, επιστρεφει στις 4.30 το απογευμα απο το Μοναχο, με πτηση της Ολυμπιακης, αφου ολοκληρωσε τις ιατρικες εξετασεις στις οποιες υποβληθηκε. Το προβλημα εντοπιστηκε στα χοληφορα αγγεια.

Αλβανος σκοτωσε δεκαπενταχρονο συμπατριωτη του και τραυματισε βαρια τον αδελφο του,χθες βραδυ, στην περιοχη Αγιου Παυλου, στη Χαλκιδικη. Νεκρος ειναι ο Αλβανος λαθρομεταναστης, Ταν Μαγκολιν, 15 χρονων, ενω σοβαρα τραυματισμενος μεταφερθηκε και νοσηλευεται σε νοσοκομειο της Θεσσαλονικης ο 22χρονος αδελφος του, Ηλιας.Τα δυο αδελφια εργαζονταν σε γεωργικες καλλιεργειες, ενω οι δραστες συμφωνα με την αστυνομια ειχαν ως κινητρο τη ληστεια.

Σωους περισυνελεξαν - νωρις το πρωι - και μετεφεραν στη Μονεμβασια τους τρεις Ελληνες ναυτικους - μελη του πληρωματος του μικρου τουριστικου σκαφους ``ΝΟΒΕΜΠΕΡ ΤΑΝΓΚΟ``, δυο ελικοπτερα της Πολεμικης Αεροποριας , που εσπευσαν προς βοηθεια. Το σκαφος επλεε εξι μιλια βορεια της Μονεμβασιας,οταν, για αγνωστη - εως τωρα - αιτια, παρουσιασε εισροη υδατων και εξεπεμψε σημα κινδυνου. Το πληρωμα εγκατελειψε με μια απο τις σωστικες λεμβους το πλοιο,το οποιο - λιγο αργοτερα - βυθιστηκε. Στο μεταξυ τα σωστικα συνεργεια εντοπισαν συντριμια απο αλλο ταχυπλοο μικρο σκαφος και ηδη ειναι σε εξελιξη επιχειρηση για τον εντοπισμο τυχον αγνοουμενων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναικος ηταν ο νικητης στον δευτερο αγωνα για τον τελικο του πρωταθληματος μπασκετ της Α1 Εθνικης κατηγοριας, που εγινε στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων της Αθηνας, αφου επικρατησε 65-63 του Ολυμπιακου και ισοφαρισε ετσι σε 1-1 το σκορ στις μεταξυ τους αναμετρησεις. Στον πρωτο αγωνα που εγινε την Κυριακη ο Ολυμπιακος ειχε κερδισει με 67-63, ενω ο τριτος αγωνας μεταξυ των δυο αντιπαλων θα διεξαχθει την Κυριακη στις 9.30 το βραδυ στο σταδιο ειρηνης και φιλιας.

Η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου των ανδρων, σε διεθνη φιλικο αγωνα που εγινε στα Γιαννινα, νικησε 2-1 την αντιστοιχη της Γεωργιας, στην οποια αγωνισθηκε και ο μεσοεπιθετικος ασος της ΑΕΚ, Τιμουρ Κετσπαγια. Εξαλλου η εθνικη μας ομαδα των Ελπιδων, σε διεθνη φιλικο αγωνα που εγινε στην Μπρατισλαβα, εχασε 2-0 απο την αντιστοιχη της Σλοβακιας. Τελος την τριτη θεση του 14-ου Ευρωπαικου Πρωταθληματος, που διεξαγεται στην Αυστρια, θα διεκδικησει η εθνικη μας ομαδα των παιδων, αφου σε αγωνα της ημιτελικης φασης γνωρισε την ηττα με 3-0 απο την αντιστοιχη της Πορτογαλιας.

Στην πρωτη της εμφανιση σε τελικο Ευρωπαικης διοργανωσης, η Παρι Σεν Ζερμεν κατεκτησε το Κυπελλο Κυπελλουχων Ευρωπης, κερδιζοντας στον τελικο, που εγινε στις Βρυξελλες την Ραπιντ Βιεννης με 1-0. Οι Αυστριακοι, εχασαν ετσι και την δευτερη ευκαιρια που τους δοθηκε να κατακτησουν το τροπαιο, αφου ειχαν ηττηθει στον τελικο του 1985, απο την Αγγλικη Εβερτον.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος καιρος επικρατει σημερα σε ολη τη χωρα, αλλα τις απογευματινες ωρες στα ηπειρωτικα θα συννεφιασει τοπικα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι.Γι αυριο σε ολη τη χωρα προβλεπονται αραιες νεφωσεις που κατα τοπους στα δυτικα θα ειναι πιο πυκνες. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις και η θερμοκρασια θα κυμανθει σε υψηλα για την εποχη επιπεδα. Στην Αττικη σημερα ο καιρος ειναι αιθριος, οι ανεμοι πνεουν ασθενεις και η θερμοκρασια φθανει στους 32 βαθμους Κελσιου. Ο ιδιος καιρος επικρατει και στη Θεσσαλονικη και μονο τις απογευματινες ωρες θα αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις. Η
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Thursday, 9 May 1996 - 18:05:59