Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 03)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Η κυβερνηση εφαρμοζει την αρχη της ισονομιας και ισοπολιτειας, δηλωσε ο Πρωθυπουργος μετα τη συναντηση που ειχε με εκπροσωπους της μουσουλμανικης μειονοτητας στην Ξανθη.
  • Ο κ. Σημιτης εγκαινιασε το νοσοκομειο Ξανθης καθως και το τεταρτο Σωμα Στρατου, ενω το απογευμα θα μεταβει στην Καβαλα.
  • Συνεδριαζει απο τη μια το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, με αντικειμενο τις καταστικες αλλαγες ενοψει του συνεδριου.
  • Ως ελκυστικη παγιδα που προσφερει δημοσιοτητα και προβολη χαρακτηρισε σημερα απο την Ξανθη ο Πρωθυπουργος τα εσωκομματικα θεματα του ΠΑΣΟΚ.
  • Με τον Προεδρο της Κυπρου, Γλαυκο Κληριδη, συνανταται ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Η φοροδιαφυγη και η παραοικονομια στο στοχαστρο του υπουργειου Οικονομικων και της οικονομικης αστυνομιας που αναλαμβανει καθηκοντα απο τον Αυγουστο.
  • Συνεχιζεται η αποκομιδη των σκουπιδιων μετα την αναστολη της απεργιας των εκτακτων υπαλληλων στους ΟΤΑ.
  • Παρανομη εκρινε το ελεγκτικο συνεδριο τη συμβαση του ΟΤΕ με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τη ΣΙΕΜΕΝΣ για την προμηθεια 1. 000. 000 ψηφιακων παροχων.
  • Περιοδεια στο νομο Ροδοπης πραγματοποιει σημερα η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα.
  • Γιορταζεται σημερα σε ολοκληρο τον κοσμο η Παγκοσμι Ημερα Ελευθεριας του Τυπου.
  • Τουλαχιστον 8 νεκροι και 100 τραυματιες ειναι ο απολογισμος της ισχυρης σεισμικης δονησης 6,4 Ριχτερ που συγκλονισε την κεντρικη Κινα.
  • Αρχιζει αποψε στην Πατρα, το προολυμπιακο τουρνουα βολει. Η εθνικη μας των ανδρων θα αντιμετωπισει στις 9 το βραδυ την αντιστοιχη της Πολωνιας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το νοσοκομειο Ξανθης εγκαινιασε σημερα ο Πρωθυπουργος συνεχιζοντας την τριημερη περιοδεια του στην ανατολικη Μακεδονια και Θρακη. Παραλληλα συναντηθηκε με τοπικους φορεις και εκπροσωπους της μουσουλμανικης μειονοτητας, ενω επισκεφθηκε και το τεταρτο Σωμα Στρατου. Ο κ. Σημιτης απαντωντας σε ερωτηση για τη συναντηση του με εκπροσωπους της μουσουλμανικης μειονοτητας, ειπε οτι ηταν μια καλη επαφη και διευκρινισε οτι ορισμενοι εκπροσωποι της μειονοτητας εξεφρασαν αποψεις με τις οποιες, η κυβερνηση δεν συμφωνει. Ο Πρωθυπουργος τονισε οτι η κυβερνηση εφαρμοζει την αρχη της ισονομιας και ισοπολιτειας και προσθεσε οτι και οι Ελληνες πολιτες της θρησκευτικης μειονοτητας ``εχουν και αυτοι κοινωνικη υποχρεωση να συνεργαστουν``. Τονισε επισης οτι σε συντομο χρονικο διαστημα θα φανουν τα θετικα αποτελεσματα της εφαρμογης του αναπτυξιακου προγραμματος που βρισκεται σε εξελιξη. Οπως ειχε δηλωσει χθες ο Πρωθυπουργος απο την Κομοτηνη το αναπτυξιακο προγραμμα βασιζεται στη δημιουργια υποδομων την αναβαθμιση των συνθηκων ζωης, την εκπαιδευση του ανθρωπινου παραγοντα και την κινητοποιηση του αναπτυξιακου δυναμικου. Το απογευμα ο κ. Σημιτης θα μεταβει στην Καβαλα οπου θα συναντηθει με τοπικους φορεις και το δημοτικο συμβουλιο της πολης.

Νεο εξοπλιστικο προγραμμα των Ενοπλων Δυναμεων και επιλυση του θεματος του νεου μισθολογιου των αξιωματικων εξηγγειλε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, στο πλαισιο της συγκροτησης της ``ισχυρης δυναμης αποτροπης``, μιλωντας το μεσημερι στη Λεσχη Αξιωματικων του Δ' Σωματος Στρατου στην Ξανθη. Ειδικοτερα, οπως ειπε ο πρωθυπουργος η κυβερνητικη Επιτροπη αποφασισε να εξετασει το εξοπλιστικο προγραμμα τους αμεσως επομενους μηνες, ενω ο υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος εχει παρει εντολη να επεξεργαστει το νεο μισθολογιο των αξιωματικων.

Ο Πρωθυπουργος εκανε εκτεταμενη αναφορα στην απειλη που υφισταται η χωρα απο την Τουρκια. Ειναι μια ``υπαρκτη απειλη``, τονισε, καθως η Τουρκια ερμηνευει λανθασμενα τα χαρακτηριστικα της νεας καταστασης και επιτεινει την πολιτικη των εκβιαστικων διεκδικησεων εναντι της Ελλαδας. Αναφερομενος στο επεισοδιο της Ιμια ο κ. Σημιτης τονισε οτι προκειται για μια``αποδειξη της κλιμακωσης, της τυχοδιωκτικης τουρκικης επιθετικοτητας`` και προσθεσε οτι λυση στο θεμα αυτο υπηρξε ενας επιτυχης χειρισμος καθως η Ελλαδα απεφυγε την παγιδα του εξαναγκασμου σε διαπραγματευσεις. Ο κ. Σημιτης τονισε οτι απεναντι στην τουρκικη προκλητικοτητα εμεις αντιτασσουμε την ισχυρη Ελλαδα. Απεναντι στις παραλογες διεκδικησεις και επιθυμιες της Τουρκιας εμεις αντιτασσουμε το Διεθνες Δικαιο και τις Διεθνεις Συμφωνιες. Ο κ. Σημιτης κατηγγειλε την πολιτικη της Τουρκιας , η οποια, οπως ειπε, ``θετει σε ανασφαλη τροχια τον ευαισθητο χωρο των Βαλκανιων και της Ανατολικης Μεσογειου``. Κλεινοντας την ομιλια του ο πρωθυπουργος τονισε:``Η ειρηνη ειναι η δυναμη μας. Και η δυναμη της διατηρησης της ειρηνης βρισκεται στην ισχυρη Ελλαδα``.

Συνεδριαζει απο τη μια το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, με αντικειμενο τις προτεινομενες καταστατικες αλλαγες ενοψει του συνεδριου. Θα εξεταστει παραλληλα και η εισηγηση που θα κανει το Εκτελεστικο Γραφειο, προς την Κεντρικη Επιτροπη που θα συνεδριασει στις 17 του μηνος. Στις καταστατικες αλλαγες που συζητουνται περιλαμβανεται και το θεμα εκλογης αντιπροεδρου του ΠΑΣΟΚ. Εξαλλου την προσεχη Τεταρτη 8 Μαιου θα συνεδριασει η κοινοβουλευτικη ομαδα του Κινηματος, ενω εκκρεμμει και η συναντηση του Πρωθυπουργου με το Εκτελεστικο Γραφειο που αναμενεται και αυτη να πραγματοποιηθει την επομενη εβδομαδα. Απο την Ξανθη ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης χαρακτηρισε σημερα, τα εσωκομματικα θεματα του ΠΑΣΟΚ ως ελκυστικη παγιδα η οποια προσφερει δημοσιοτητα και προβολη. Προσθεσε οτι τα εσωκομματικα ``αποστρεφουν το ΠΑΣΟΚ απο το να ασχολειται με τα προβληματα του λαου και του τοπου``. Η κυβερνηση παντως, τονισε ο κ Σημιτης , θα ασχοληθει μονο με την αντιμετωπιση αυτων των προβληματων και καλεσε ολους στο ΠΑΣΟΚ να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του.

Με τον Προεδρο της Κυπρου, Γλαυκο Κληριδη συνανταται σημερα ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος. Αντικειμενο της συναντησης ειναι οι εξελιξεις στο Κυπριακο υπο το φως της προσφατης περιοδειας του Αμερικανου υφυπουργου Εξωτερικων Τζον Κορνμπλουμ και την πορεια ενταξης της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση. Το πρωι ο κ. Παγκαλος συναντηθηκε με τον Αρχιεπισκοπο Χρυσοστομο και τον Προεδρο της Βουλης, Αλεξη Γαλανο.

Την αντιθεση της κυβερνησης στη δημοσιευση απορρητων εγγραφων ιδιαιτερα του υπουργειου Εξωτερικων εξεφρασε το μεσημερι ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, με αφορμη τη διωξη των υπευθυνων της δημοσιευσης στον ``Ελευθερο Τυπο``, εγγραφων που αφορουν την κριση στα Ιμια και το θεμα των Σκοπιων. Σημειωνοντας οτι η κυβερνηση δεν σχολιαζει τις πρωτοβουλιες των δικαστικων αρχων, παραδεχθηκε οτι απο τη στιγμη που ο κ. Παγκαλος χαρακτηρισε δημοσιως βλαπτικη την παραπανω ενεργεια, προκληθηκε ταυτοχρονα και το δικαστικο ενδιαφερον.

Το μνημονιο Παπουλια-Γιλμαζ στη Βουλιαγμενη το 1988 για την αναπτυξη Μετρων Οικοδομησης Εμπιστοσυνης μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας, ειναι μια καλη βαση για συνεννοηση και συγκλιση των δυο χωρων ειπε ο κ. Ρεππας, αναφερομενος σε δημοσιευμα της ``Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας`` περι υπαρξης νεου αμερικανικου σχεδιου για ΜΟΕ στο Αιγαιο. Ο κ. Ρεππας τονισε οτι το συγκεκριμενο σχεδιο δεν εχει περιελθει σε γνωση της κυβερνησης και γιαυτο δεν αποτελει αντικειμενο του ενδιαφεροντος. Δεν απεκλεισε ομως την πιθανοτητα το εγγραφο αυτο να εχει περιελθει σε γνωση υπηρεσιακων παραγοντων.

Στην προληψη της φοροδιαφυγης, του λαθρεμποριου και της παραοικονομιας ριχνει το βαρος το υπουργειο Οικονομικων. Τον Αυγουστο αναλαμβανει τα καθηκοντα του το σωμα διωξης οικονομικου εγκληματος, το οποιο ειναι ηδη γνωστο ως οικονομικη αστυνομια. Στη νεα υπηρεσια ενσωματωνονται οι διωκτικες υπηρεσιες ΥΠΕΔΑ και ΕΥΤΕ, ενω θα λειτουργει σε 24ωρη βαση και θα στελεχωθει συνολικα με 2. 000 ατομα. Τα οργανα του σωματος θα φορουν στολες η θα κυκλοφορουν με πολιτικα, θα φερουν οταν χρειαζεται οπλισμο και θα μπορουν να προβαινουν μεχρι και σε συλληψεις. Σημειωνεται οτι εμπειρογνωμονες του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου, του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαικης Επιτροπης θα συλλεξουν τις επομενες ημερες στοιχεια για τους οικονομικους δεικτες της ελληνικης οικονομιας προκειμενου να συνταξουν την εκθεση τους.

Αρχισε απο χθες βραδυ η αποκομιδη σκουπιδιων μετα την αποφαση των εκτακτων υπαλληλων των δημων και κοινοτητων να αναστειλουν για ενα μηνα την απεργια τους. Οι εργαζομενοι κανουν διπλοβαρδιες ωστε να περισυλλεξουν τους πεντε χιλιαδες τονους σκουπιδιων που εχουν συσσωρευθει στους αθηναικους δρομους. Ωστοσο, ο δημαρχος Ανω Λιοσιων, εχει ανακοινωσει οτι απο αυριο και για τεσσερις μερες θα κλεισει τη χωματερη. Επισης το απογευμα της Κυριακης οι κατοικοι του Αυλωνα εχουν προγραμματισει να κλεισουν την εθνικη οδο Αθηνων-Λαμιας με αιτημα να μη δημιουργηθει χωματερη στην περιοχη τους. Χθες, η συσκεψη νομαρχων με τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη για τις χωματερες, οδηγηθηκε σε αδιεξοδο.

Τη διαβεβαιωση οτι δεν προκειται να υπαρξει κανενα προβλημα με τη διεξαγωγη των γενικων εξετασεων, εδωσε στους υποψηφιους η ηγεσια του υπουργειου Παιδειας με αφορμη τη συζητηση στις 24 Μαιου, στην ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας, της επιμαχης ρυθμισης για την κατοχυρωση της βαθμολογιας. Η ηγεσια του υπουργειου διευκρινισε οτι ακομη και στην περιπτωση που η αποφαση του Συμβουλιου της Επικρατειας ειναι αρνητικη το προβλημα θα αντιμετωπιστει με νομοθετικη ρυθμιση ενω οποιεσδηποτε αλλαγες θα ισχυσουν απο το 1999.

Αυξημενη κατα 3,40 δραχμες το λιτρο ειναι απο τα μεσανυχτα η τιμη της βενζινης ενω η τιμη του ντηζελ κινησης, μειωνεται κατα 2,25 δραχμες το λιτρο.

Παραβασεις διαπιστωνει η αρμοδια επιτροπη του Ελεγκτικου Συνεδριου στη διαδικασια του διαγωνισμου που κατεληξε στη συμβαση του ΟΤΕ με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τη ΣΙΕΜΕΝΣ για την προμηθεια ενος εκατομμυριου ψηφιακων παροχων. Το Ελεγκτικο Συνεδριο, εκρινε παρανομη τη συμβαση ενω ο αντεισαγγελεας Εφετων κ. Ζορμπας που ειχε διενεργησει προκαταρκτικη εξεταση, ειχε προτεινει να ασκηθουν ποινικες διωξεις για πραξεις απατης κακουργηματικης μορφης σε βαρος του ΟΤΕ, παραβασεις καθηκοντος, δωροδοκια, δωροληψια και απιστια.

Περιοδεια στο νομο Ροδοπης πραγματοποιει σημερα η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα. Συνανταται με εκπροσωπους τοπικων φορεων, ενω το βραδυ θα μιλησει σε εκδηλωση του κομματος.

Εξι ατομα εχασαν τη ζωη τους το τελευταιο 24ωρο, στην Αττικη και τη βορεια Ελλαδα απο ναρκωτικα. Στην Αττικη τρια ατομα πεθαναν απο χρηση ηρωινης, στον Κολωνο, την Κυψελη και το Βυρωνα. Αλλο ενα ατομο βρεθηκε νεκρο στη Θεσσαλονικη, ενω δυο μουσουλμανοι απο την Ξανθη εχασαν τη ζωη τους απο υπερβολικη δοση χαπιων σε συνδυασμο με αλκοολ. Απο την αρχη του χρονου εχουν χασει τη ζωη τους στο βωμο των ναρκωτικων πανω απο 60 ατομα.

Δυο βομβες μολοτοφ πεταξαν λιγο μετα τα μεσανυχτα αγνωστοι στο υποκαταστημα της Τραπεζας Αθηνων στη Νεα Σμυρνη. Απο την εκρηξη προκληθηκαν υλικες ζημιες ενω συμφωνα με καταθεσεις περιοικων οι δραστες εξαφανιστηκαν με μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου. Την ευθυνη ανελαβε η ομαδα αναρχικων ``Κομαντος-Νοεμβρης `95``, με τηλεφωνημα αγνωστου στην εφημεριδα ``Ελευθεροτυπια``.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκοσμια ημερα ελευθεριας του Τυπου σημερα και συμφωνα με ερευνα της αμερικανικης οργανωσης για τα ανθρωπινα δικαιωματα, ``Φριντομ Χαουζ``, το 22% του πληθυσμου της γης δεν εχει ελευθερο τυπο. Το χειροτερο ρεκορ κατεχουν χωρες οπως το Αφγανισταν, η Ζιμπαμπουε, η Αλγερια, η Βιρμανια και το Ιρακ. Οι χωρες που η οργανωση θεωρει οτι υπαρχει ελευθεροτυπια ειναι τα περισσοτερα ευρωπαικα κρατη, οι ΗΠΑ και η Αυστραλια.

Τουλαχιστον 8 ατομα σκοτωθηκαν και περισσοτερα απο 100 τραυματιστηκαν απο την ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 6,4 Ριχτερ, που συγκλονισε το πρωι την κινεζικη επαρχια της Εσω Μογγολιας, ανακοινωσαν κυβερνητικες πηγες στο Πεκινο. Η δονηση ηταν τοσο ισχυρη που εγινε αισθητη και στο Πεκινο, το οποιο βρισκεται σε αποσταση 600 περιπου χιλιομετρων νοτιανατολικα απο το επικεντρο του σεισμου.

Συντριπτικη ηττα για το κυβερνων συντηρητικο κομμα του πρωθυπουργου Τζον Μειτζορ, αποτελεσαν οι χθεσινες δημοτικες εκλογες στη Βρετανια, που συνιστουν και το τελευταιο κρισιμο τεστ πριν τις βουλευτικες εκλογες. Με καταμετρημενες τις ψηφους στα 148 σε συνολο 150 τοπικων συμβουλιων οι Εργατικοι του Τονι Μπλερ παρουσιασαν αυξηση 454 εδρων , οι Φιλελευθεροι αυξηση 145 εδρων ενω οι Συντηρητικοι εχασαν 560. Σχολιαζοντας παντως, τα αποτελεσματα, ο προεδρος του ηττηθεντος Συντηρητικου κομματος, Μπραιαν Μαχινει, υποστηριξε οτι δεν θα επηρρεασουν τη θεση του Μειτζορ, ο οποιος -οπως ειπε-θα ηγηθει των Τορρις στις προγραμματισμενες για τον επομενο χρονο βουλευτικες εκλογες.

* Ο πρωθυπουργος του Ισραηλ Σιμον Περες αποφασισε να αναβαλει για μετα τις εκλογες της 29-ης Μαιου την αναδιαταξη των ισραηλινων δυναμεων στην περιοχη της Χεβρωνας στη Δυτικη Οχθη, μετεδωσε το ισραηλινο ραδιοφωνο. Η αποφαση του ισραηλινου πρωθυπουργου εληφθη επειτα απο τη συναντηση του με τη στρατιωτικη διοικηση του Τελ Αβιβ.

Τα βασανιστηρια και οι παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων γινονται συστηματικα στην Κινα, παρα την υπογραφη το 1988 απο τις κινεζικες αρχες της συμβασης του ΟΗΕ κατα των βασανιστηριων, επιβεβαιωνει η Διεθνης Αμνηστια σε ανακοινωση της. Η Οργανωση επισημαινει την περιπτωση του 33χρονου Ουανγκ Ζινγκμπο, που χτυπηθηκε μεχρι θανατου σε κρατητηριο του Πεκινου στις 3 Δεκεμβριου του 1995. Κανενα στατιστικο στοιχειο δεν υπαρχει σχετικα με τον αριθμο των κρατουμενων που πεθαναν στην Κινα. Ωστοσο 378 περιπτωσεις βασανιστηριων καταγραφηκαν επισημα το 1993.

Η παρατηρουμενη οικονομικη ανθηση στις χωρες της Βαλτικης, απο το 1991 που ανεκτησαν την ανεξαρτησια τους, οφειλεται στη λεηλασια των πρωτων υλων της Ρωσιας και θα τερματιστει την ημερα κατα την οποια οι κομμουνιστες θα αποκτησουν την εξουσια στη χωρα αυτη προειδοποιει ο Ρωσος κομμουνιστης ηγετης Γκενναντι Ζιουγκανωφ σε συνεντευξη του σε εφημεριδα της Λεττονιας. Τονιζει δε, οτι "οι χωρες της Βαλτικες δεν μπορουν να υπαρξουν χωρις να λειτουργουν ως παρασιτα της Ρωσιας".

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο προολυμπιακο τουρνουα του βολει, που αρχιζει στην Πατρα, ειναι στραμμενη η προσοχη των φιλαθλων. Η Εθνικη μας ομαδα των ανδρων, με πανισχυρους αντιπαλους, οπως η Ιαπωνια, η Πολωνια και η Ισπανια, θα επιδιωξει να κατακτησει την πρωτη θεση και να ``σφραγισει`` το εισιτηριο της για την Ατλαντα. Η Ελληνικη ομαδα ξεκινα αποψε την προσπαθεια της με αντιπαλο την αντιστοιχη της Πολωνιας. Η συναντηση θα αρχισει στις 9. 00 το βραδυ και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο την ΕΤ1, οπως και ο αλλος αποψινος αγωνας, αναμεσα στην Ισπανια και την Ιαπωνια, που θα αρχισει στις 6. 15. Αυριο, η Εθνικη μας θα αντιπετωπισει στις 9. 00 την Ιαπωνια και την Κυριακη την ιδια ωρα την Ισπανια.

Κοντα σε μια σημαντικη διακριση βρισκεται και η Εθνικη ομαδα των γυναικων, η οποια διεκδικει ενα μεταλλιο στο Κυπελλο Ανοιξης, που διεξαγεται στο Μπρνο της Τσεχιας. Η Ελληνικη ομαδα νικησε χθες στα προημιτελικα την Πορτογαλια με 3-1 σετ και σημερα θα διεκδικησει την προκριση της στον τελικο της διοργανωσης, με αντιπαλο την ομαδα της Γαλλιας, η οποια κερδισε χθες με 3-0 την Σλοβακια.

Στο ποδοσφαιρο η εθνικη μας ομαδα των παιδων ολοκληρωνει αποψε τους αγωνες της για την πρωτη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος, που διεξαγεται στην Αυστρια, αντιμετωπιζοντας την αντιστοιχη της Ουκρανιας. Η Εθνικη μας εχει ηδη σημειωσει δυο νικες, και εχει εξασφαλισει σε πολυ μεγαλο ποσοστο την προκριση της στα προημιτελικα της σημαντικης αυτης διοργανωσης.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα και μονο στα βορειοδυτικα υπαρχουν τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι ενω η θερμοκρασια φθανει στα ηπειρωτικα τους 28 βαθμους και στα νησια τους 24. Για αυριο στα δυτικα και βορεια προβλεπονται τοπικες νεφωσεις ενω στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Το πρωι θα σημειωθουν τοπικες ομιχλες. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Saturday, 4 May 1996 - 14:15:40