Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Apr. 17)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Με προσωρινη μειωση του ειδικου φορου καταναλωσης και πλαφον ακομη και σε Αθηνα και Θεσσαλονικη,η κυβερνηση προσπαθει να συγκρατησει τιςτιμες των υγρων καυσιμων,μετα τη νεα αυξηση των διεθνων τιμων.
  • Η κατασταση βρισκεται υπο ελεγχο δηλωνει ο Δημητρης Ρεππας. Γιασταχτη στα ματια των καταναλωτων κανει λογο το ΚΚΕ.
  • Εντονη αντιδραση του Αλεκου Παπαδοπουλου για τη διαρροη απορρητου πορισματος της επιτροπης περιστολης δαπανων.Διαψευδονται οιπληροφοριες για περικοπη συνταξεων Εθνικης Αντιστασης.
  • Για διαλυση της κυβερνησης κανει λογο η Νεα Δημοκρατια,γιααποτυχια της οικονομικης πολιτικης,μιλα η Πολιτικη Ανοιξη.
  • Στο σκοταδι οι ερευνες για τους δραστες της βομβιστικης επιθεσης στο σπιτι του αρεοπαγιτη Αβρααμ Σταθοπουλου.Καμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη.Καταδικασθηκε η επιθεση απο κυβερνηση -αντιπολιτευση και δικαστικο σωμα.
  • Χωρις να αναμενονται αποτελεσματα επαναλαμβανονται στη Νεα Υορκηοι διαβουλευσεις για το ονομα των Σκοπιων.
  • Αυριο ο πρωθυπουργος ενημερωνει προεδρο της Δημοκρατιας και Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικα θεματα και το ταξιδι τουστις Ηνωμενες Πολιτειες.
  • Ληξαν θεωρει η κυβερνηση το θεμα με τις δηλωσεις του αρχιεπισκοπου Ιακωβου,σχετικα με τη μη παρακολουθηση της Αναστασης απο τονπρωθυπουργο στον Καθεδρικο Ναο της Νεας Υορκης.
  • Ακυρωσεις πτησεων και καθυστερησεις συνθετουν την εικονα στααεροδρομια απο την απεργια των συνοδων - φροντιστων.
  • Κηδευτηκε στην Ελβετια ο Ελληνας Κροισος Σταυρος Νιαρχος,αφηνοντας πισω του μια περιουσια 4 δις δολαριων.
  • Εκρυθμη η κατασταση στη Μεση Ανατολη μετα την απορριψη απο τηΧεζμπολαχ του ειρηνευτικου σχεδιου των Ηνωμενων Πολιτειων.
  • Συμφωνια ΗΠΑ - Ιαπωνιας οπου οι Ηνωμενες Πολιτειες αναλαμβανουνρολο εγγυητη στην περιοχη Ασιας - Ειρηνικου.
  • Η Γαλλια καταγγελει τη Βρετανια οτι παιρνει πισω το λογο της γιατη σφαγη των τρελλων αγελαδων.
  • Το Ολυμπιακο Σταδιο της Αθηνας βλεπει η φιλαθλη Ελλαδα,στη μεγαληαναμετρηση του Παναθηναικου κοντρα στον πρωταθλητη κοσμου Αγιαξ.
  • Μικρη υποχωρηση 0,24% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για το θεμα των Σκοπιων,αλλα και για τα εθνικα ζητηματα της χωρας, σε συνδυασμο και με τ'αποτελεσματα του ταξιδιου του στις Ηνωμενες Πολιτειες,ο πρωθυπουργος θα ενημερωσει αυριο το μεσημερι τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο και το απογευμα το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.Οπως ανακοινωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος ο κ.Σημιτης συνεχιζοντας την περιοδεια του στις ευρωπαικες πρωτευουσες,θα επισκεφθει το τριημερο 22 εως 24 Απριλιου τη Βρετανια και την Ιρλανδια,οπου θα εχει συνομιλιες με τους ομολογους του Τζον Μειτζορ και Τζον Μπρουτον αντιστοιχα.

Εκτος ομως απο την ενημερωση του πρωθυπουργου,το Εκτελεστικο Γραφειο θα ασχοληθει αυριο με θεματα που αφορουν το συνεδριο του κομματος τον προσεχη Ιουλιο.Μετα τους κυριους Σκανδαλιδη και Βενιζελο και ο Στελιος Παπαθεμελης ταχθηκε υπερ της διαρχιας.Παντως,ο κυβερνητικος εκπροσωπος διατυπωσε την ενοχληση του απο τις δηλωσεις του κ.Σκανδαλιδη,συμφωνα με τις οποιες η κυβερνηση δεν ειναι κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ επειδη προβαινει σε αλλαγες προσωπων στις ΔΕΚΟ. Ειναι υποτιμητικο για τους βουλευτες που ψηφισαν τον Κωστα Σημιτη ως πρωθυπουργο να θεωρειται οτι δεν ειναι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,τονισε χαρακτηριστικα ο κ.Ρεππας.

Σε στενο οικογενειακο κυκλο κηδευθηκε το απογευμα στο Σεν Μοριτζ της Ελβετιας, ο τελευταιος Ελληνας μεγιστανας μεγαλοεφοπλιστης Σταυρος Νιαρχος που πεθανε σε ηλικια 87 χρονων.Ο εκλιπων που τους τελευταιους μηνες νοσηλευοταν με βαρυ εγκεφαλικο, συγκαταλεγοταν αναμεσα στους 35 πλουσιοτερους ανθρωπους στον κοσμο, με περιουσια που υπολογιζεται σε περισσοτερα απο 4 δις.δολαρια.

Ληξαν θεωρει η κυβερνηση το θεμα που ανεκυψε με τις δηλωσεις του Αρχιεπισκοπου Ιακωβου, ο οποιος ενοχληθηκε απο το γεγονος οτι ο πρωθυπουργος , δεν γιορτασε την Ανασταση στον Καθεδρικο Ναο της Νεας Υορκης, αλλα στην Αστορια. Ο κ. Ρεππας, τονισε οτι ηταν ατυχης ο χαρακτηρισμος, ολιγον αηθης, που χρησιμοποιησε ο Αρχιεπισκοπος Ιακωβος για την αποφαση αυτη του Πρωθυπουργου.Ανεφερε επισης οτι η κυβερνηση τιμα το προσωπο του Αρχιεπισκοπου και αναγνωριζει τη μεγαλη συμβολη της ομογενειας, αλλα δεν επιτρεπεται σε κανεναν να χαρακτηριζει αηθη μια αποφαση του Ελληνα πρωθυπουργου.

Στην προσωρινη μειωση του Ειδικου Φορου Καταναλωσης καυσιμων κατα 4 δρχ το λιτρο στη βενζινη και 1,5 δρχ στο πετρελαιο κινησης, προχωρησε η κυβερνηση σε μια προσπαθεια να συγκρατηθουν οι τιμες των υγρων καυσιμων και να μη φθασει στη λιανικη τιμη η νεα αυξηση που ανακοινωθηκε απο τη Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου.Παραλληλα το υπουργειο Αναπτυξης καθορισε ανωτατες τιμες βενζινης και για την Αθηνα και Θεσσαλονικη,ενω παρατεινεται το πλαφον και για την υπολοιπη χωρα,οπως ειχε εφαρμοσθει απο την περασμενη εβδομαδα.Με την κινηση αυτη του υπουργειο Αναπτυξης επιτυγχανεται μειωση της τελικης τιμης στις βενζινες κατα μια δραχμη,παρα την αυξηση των διεθνων τιμων.Την ιδια ωρα παραμενουν στο υψος που εχουν καθορισθει τα περιθωρια κερδους των εταιριων και των πρατηριουχων.Ετσι μεχρι την επομενη Τεταρτη η τιμη της βενζινης σουπερ για Αθηνα και Θεσσαλονικη διαμορφωνεται στις 218 δρχ το λιτρο και στις 202 για την αμολυβδη. Για τις υπολοιπες περιοχες της χωρας η τιμη της σουπερ διαμορφωνεται απο 218 μεχρι 228 δρχ το λιτρο και της αμολυβδης απο 203 μεχρι 212. Οι αποφασεις αυτες εληφθησαν σε συσκεψη υπο την προεδρια της κυριας Βασως Παπανδρεου,οπου συζητηθηκαν οι εξελιξεις στην αγορα των καυσιμων και εξετασθηκαν ολα τα δεδομενα που επηρεαζουν τις τιμες τους.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι η κυβερνηση δεν ειναι ικανοποιημενη απο την πορεια των τιμων στα υγρα καυσιμα,αλλα καταβαλλει προσπαθειες η κατασταση να τεθει υπο ελεγχο και να μη δημιουργηθει κλιμα ανατιμησεων στην αγορα.

Το Κομμουνιστικο Κομμα εκτιμα οτι με τα μετρα που ανακοινωσε η κυβερνηση προσπαθει να ριξει σταχτη στα ματια των καταναλωτων,ενω στην ουσια ικανοποιει τις απαιτησεις και τα συμφεροντα των πολυεθνικων και εγχωριων διυλιστηριων.Ο Συνασπισμος σε ανακοινωση του επισημαινει οτι η κυβερνηση αντι να επικαλειται τη διεθνη συγκυρια θα πρεπει να αντιμετωπισει την κρατικη παραλυση απεναντι σε φαινομενα αισχροκερδειας και παραλυσιας.

Την εντονη αντιδραση του υπουργου Οικονομικων,Αλεκου Παπαδοπουλου, προκαλεσε η διαρροη στον Τυπο,απορρητου πορισματος της επιτροπης περιστολης δαπανων που δημοσιευθηκε σε οικονομικη εφημεριδα.Στο δημοσιευμα αναφεροταν μεταξυ αλλων οτι προτεινονται περικοπες στις δαπανες που αφορουν την υγεια,την παιδεια,τον πολιτισμο,τη δημοσια διοικηση και τις συνταξεις των αγωνιστων Εθνικης Αντιστασης, προκειμενου να εξοικονομηθουν 200 δις δρχ ωστε να μην ανατραπει το οικονομικο προγραμμα της κυβερνησης και να μην υπαρξουν προβληματα στην εκτελεση του προυπολογισμου.Σε ανακοινωση του υπουργειου Οικονομικων χαρακτηριζεται το κειμενο καθαρα τεχνοκρατικο και διαψευδονται κατηγορηματικα οι πληροφοριες για περικοπη συνταξεων των αγωνιστων Εθνικης Αντιστασης.Χαρακτηριζεται επισης απαραδεκτο το γεγονος της διαρροης του κειμενου στον Τυπο,προτου τεθει υποψιν της πολιτικης ηγεσιας του υπουργειου.Προστιθεται ακομη οτι η τακτικη διαρροων στον Τυπο προκαλει συγχυση και κλιμα ασταθειας,που δεν εξυπηρετει την πολιτικη εξορθολογισμου των δαπανων και ανακοινωνεται οτι το υπουργειο Οικονομικων δεν θα συμμετασχει πλεον στις εργασιες της επιτροπης.

Πληρη καλυψη στο υπουργειο Οικονομικων εδωσε ο υπουργος Υγειας Αναστασιος Πεπονης,επισημαινοντας οτι τετοιου ειδους διαρροες προτασεων προκαλουν ασταθεια και δημιουργουν συγχυση στους πολιτες. Απο την πλευρα του ο υπουργος Εργασιας Ευαγγελος Γιαννοπουλος χαρακτηρισε παντελως ψευδεις τις πληροφοριες για περικοπη των συνταξεων Εθνικης Αντιστασης.Για διαλυση της κυβερνησης, μιλαει η Νεα Δημοκρατια, για αναποφευκτη ρηξη αναμεσα στα υπουργεια Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων κανει λογο η Πολιτικη Ανοιξη και την εντασσει στην αποτυχια της κυβερνητικης οικονομικης πολιτικης.

Στο σκοταδι βρισκονται οι ερευνες της αστυνομιας για τους δραστες της χθεσινης βομβιστικης επιθεσης στο διαμερισμα του αντεισαγγελεα του Αρειου Παγου, Αβρααμ Σταθοπουλου στου Ζωγραφου, καθως μεχρι στιγμης καμμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη.Στην επιθεση χρησιμοποιηθηκαν 4 κιλα δυναμιτιδας και απο τις μεχρι τωρα ερευνες, η αστυνομια φαινεται να εχει αποκλεισει το ενδεχομενο να βρισκεται η 17Ν πισω απο τη συγκεκριμενη ενεργεια, διοτι το χτυπημα ηταν τυφλο και απο τυχη και μονο δεν υπηρξαν θυματα.Εκτιμα δε οτι το χτυπημα εγινε για να πληξει την οικογενεια Σταθοπουλου, καθως απο την εκρηξη καταστραφηκε ολοσχερως το διαμερισμα χωρις να εχει προηγηθει προειδοποιητικο τηλεφωνημα. Αφηνει δε η αστυνομια ανοικτο το ενδεχομενο να βρισκεται ο ΕΛΑ πισω απο την ενεργεια αυτη.Την επιθεση καταδικασε απεριφραστα η κυβερνηση, οπου δια στοματος των υπουργων Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξης, Ευαγγελου Βενιζελου και Κωστα Γειτονα αντιστοιχα, την χαρακτηρισαν βδελυρη πραξη βιας που στρεφεται κατα της κοινωνιας και του δημοκρατικου πολιτευματος.Στο ιδιο μηκος κυματος, ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ, δηλωσε οτι η αποπειρα αυτη οχι μονο δεν πρεπει να καμψει το φρονημα των δικαστων για την απονομη δικαιοσυνης, αλλα πρεπει να χαλυβδωσει την αποφασιστικοτητα τους για τη διασφαλιση της διαφανειας και του δικαιου στην κοινωνια.Για αποκρουστικη πραξη τυφλης βιας κανει λογο ο Συνασπισμος που,οπως αναφερει,υπονομευουν τη δημοκρατικη ομαλοτητα και τροφοδοτουν το φαυλο κυκλο της βιας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρυθμη παραμενει η κατασταση στη Μεση Ανατολη,καθως το Ισραηλ συνεχιζει για εβδομη μερα να σφυροκοπα θεσεις των ανταρτων της οργανωσης Χεζμπολαχ στο νοτιο Λιβανο, μετα την απορριψη απο την οργανωση του αμερικανικου σχεδιου για ειρηνευση στην περιοχη.Ο πρωθυπουργος του Ισραηλ, Σιμον Περες, δηλωσε οτι για να σταματησουν οι επιθεσεις επιθυμει μια γραπτη και οχι προφορικη συμφωνια.Απο την πλευρα του, ο πρωθυπουργος του Λιβανου ταχθηκε υπερ της γαλλικης προτασης για την καταπαυση του πυρος, χαρακτηριζοντας την περισσοτερο ελκυστικη απο εκεινη των Ηνωμενων Πολιτειων.Αυριο συναντωνται ο παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ με τον ισραηλινο πρωθυπουργο Σιμον Περες και συμφωνα με πληροφοριες, θα του ζητησει να χαλαρωσει τα μετρα αποκλεισμου που εχει επιβαλει το Ισραηλ στη Δυτικη Οχθη μετα τις απανωτες βομβιστικες επιθεσεις του Φεβρουαριου.Στην Αθηνα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος κληθεις να σχολιασει τη συμφωνια Τουρκιας- Ισραηλ, δηλωσε οτι δεν πρεπει να σκιασει τις σχεσεις της χωρας μας με το Ισραηλ.

Την υποστηριξη της Ιαπωνιας απεναντι στις Ηνωμενες Πολιτειες ως προς τον ρολο του εγγυητη της σταθεροτητας στην περιοχη Ασιας - Ειρηνικου, εξασφαλισε κατα την παραμονη του στην χωρα του Ανατελλοντος Ηλιου ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον.Συμφωνα με κοινη ανακοινωση,αναδυεται μια περιοχη υπο την ηγεσια των Ηνωμενων Πολιτειων ενω η Ιαπωνια θα ειναι ο κυριος στρατιωτικος εταιρος της Ουασιγκτον, αποκτωντας ετσι εναν εντελως νεο στρατηγικο ρολο στην περιοχη.Την αντιθεση της στην συμφωνια αυτη, εξεφρασε αμεσως η Νοτια Κορεα αφηνοντας να εννοηθει οτι δεν ειναι ικανοποιημενη απο τον νεο διευρυμενο στρατιωτικο ρολο της Ιαπωνιας.

Τρελλων αγελαδων συνεχεια.Η Γαλλια κατηγγειλε σημερα τη Βρετανια οτι παιρνει πισω το λογο της για μαζικη σφαγη των αγελαδων που θεωρουνται υποπτες για την ασθενεια της σπογγωδους εγκεφαλοπαθειας. Ταυτοχρονα,την επεκρινε για τις προθεσεις της να προσφυγει σε νομικα μεσα για να αρει την απαγορευση που τις εχει επιβαλει η Ευρωπαικη Ενωση στις εξαγωγες των βοοειδων.

Συνεχιζονται με αμειωτη ενταση οι εχθροπραξιες μεταξυ ρωσικων δυναμεων και τσετσενων ανταρτων.Εικοσι εξι ρωσοι στρατιωτες σκοτωθηκαν και 51 τραυματιστηκαν σε ενεδρα τσετσενων ανταρτων σε χωριο νοτια πρωτευουσας, Γκροζνι.Απο την πλευρα τους, ρωσικα μαχητικα αεροπλανα και πυροβολικο σφυροκοπησαν την πολη, ενω οι κατοικοι των γειτονικων πολεων εγκαταλειπουν τα σπιτια τους φοβουμενοι οτι οι εχθροπραξιες ενδεχεται να επεκταθουν.

Υπευθυνος για την αυξηση της αρτηριακης πιεσης ειναι ο μολυβδος συμφωνα με ερευνες επιστημονων του Χαρβαρντ.Ο μολυβδος καθεται για αρκετο καιρο στα οστα και στην συνεχεια απορροφαται απο το αιμα.Τον κινδυνο αυτο αντιμετωπιζουν ακομα και ατομα που περιστασιακα ερχονται σε επαφη με το βαρυ αυτο μεταλλο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγαλα προβληματα σημειωθηκαν σημερα στα δρομολογια της Ολυμπιακης Αεροπλοιας εξαιτιας της 24ωρης απεργιας που πραγματοποιουν οι συνοδοι-φροντιστες της εταιριας.Εντεκα απο τις σαρανταεπτα προγραμματισμενες για σημερα πτησεις ακυρωθηκαν η προκειται να ακυρωθουν, ενω αρκετα δρομολογια εχουν συγχωνευθει και οι επιβατες εξυπηρετουνται με Μποινγκ 737.Οι ιπταμενοι συνοδοι ζητουν αυξηση των αποδοχων και προσληψη προσωπικου.

Ποινικη διωξη για παραβαση καθηκοντος σε βαθμο πλημμεληματος, ασκησε σημερα η εισαγγελεας κατα του Δημαρχου Πειραια Στελιου Λογοθετη.Η διωξη αφορα υποθεση συμφωνα με την οποια ο δημαρχος ειχε εκδοσεις αδειες λειτουργιας σε 57 μπαρ, τα οποια ομως δεν πληρουσαν τις προδιαγραφες του σχετικου νομου.

Μεγαλες καταστροφες στις γεωργικες καλλιεργειες προκαλεσε η κακοκαιρια που πληττει τις τελευταιες μερες διαφορες περιοχες της χωρας.Στη Δυτικη και Κεντρικη Μακεδονια τα αυτοκινητα κινουνται με αντιολισθητικες αλυσιδες εξαιτιας του παγετου που υπαρχει στο οδοστρωμα.Στην περιοχη επικρατει τσουχτερο κρυο και οι χαμηλοτερες θερμοκρασιες σημειωθηκαν στη Φλωρινα με -1 βαθμους, στην Καστορια με 0 βαθμους, ενω στη Θεσσαλονικη ο υδραργυρος επεσε στους -6 βαθμους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκρος βρεθηκε το πρωι στο ξενοδοχειο, Βαλκανια, στην οδο Σωκρατους στο κεντρο της Αθηνας, ο 65χρονος συνιδιοκτητης του ξενοδοχειου Αναργυρος Μεντακος. Το θυμα ειχε πυροβολησει αγνωστος στο χωρο της ρεσεψιον και οπως κατεθεσαν οι ενοικοι του ξενοδοχειου, λιγο πριν τον βρουν νεκρο ακουσαν ενα εκκωφαντικο θορυβο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Υπερ της επιστροφης των Ελγινειων στην Ελλαδα, τασσεται με συντριπτικη πλειοψηφια η βρετανικη κοινη γνωμη.Αυτο εδειξε τηλεφωνικο γκαλοπ που πραγματοποιησε χθες βραδι βρετανικο τηλεοπτικο καναλι, μετα την προβολη ντοκιμαντερ για τα μαρμαρα του Παρθενωνα και το ιστορικο τους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναικος αποκλειστηκε απο το Τσαμπιονς Λιγκ αφου εχασε στον επαναληπτικο ημιτελικο 3-0 απο τον πρωταθλητη κοσμου και Ευρωπης Αγιαξ. Οι "πρασινοι",μετα τη νικη τους με 1-0 μεσα στο Αμστερνταμ, ηχαν τη δυνατοτητα να επαναλαβουν μετα απο 25 χρονια να προκριθουν στον τελικο της σημαντικοτερης Ευρωπαικης ποδοσφαιρικης διοργανωσης σε επιπεδο συλλογων.

Στο μπασκετ συνεχιζεται ο Ολυμπιακος στον πρωτο αγωνα του για την Β' φαση των πλει οφ στο πρωταθλημα,που εγινε στο σταδιο ειρηνης και φιλιας, νικησε 71-55 τον Απολλωνα Πατρων.Στο Αλεξανδρειο της θεσσαλονικης βρισκεται σε εξελιξη απο τις 6:30 το μεγαλο ντερμπι αναμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

``Ηλεκτροσοκ`` στον Πανιωνιο εκανε ο αθλητικος δικαστης,καθως με αποφαση του αφαιρουνται 3 βαθμοι απο την ομαδα της Νεας Σμυρνης για το ``μπλακ - αουτ`` που εγινε στο γηπεδο της στο 70' του αγωνα με τον Αθηναικο,ο οποιος τη στιγμη εκεινη προηγειτο με 2-1.Ετσι το παιχνιδι κατακυρωνεται υπερ του συλλογου του Βυρωνα με 2-0 τερματα. Ο συλλογος της Νεας Σμυρνης,που προκειται να προσφυγει στην Δευτεροβαθμια Επιτροπη της ΕΠΟ, βρισκεται πλεον στην προτελευταια θεση με 23 βαθμους.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε υποτονικο κλιμα πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, ενω ισχυρες πιεσεις δεχθηκαν οι μετοχες των κατασκευαστικων εταιριων. Ο γενικος δεικτης τιμων παρουσιασε μικρη υποχωρηση κατα 0,24% και εκλεισε στις 961,14 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε χαμηλα επιπεδα και εφτασε τα 4,9 δις. δρχ. Συνολικα διακινηθηκαν 241 μετοχες, απο τις οποιες 71 εκλεισαν με ανοδο, 140 υποχωρησαν και 30 παρεμειναν σταθερες.

Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,22%, Ασφαλειες ανοδος 0,23%, Λησινγκ ανοδος 0,20%, Επενδυσεις πτωση 0,43%, κατασκευες πτωση 2,47%, Βιομηχανιες πτωση 0,20%, Διαφορες πτωση 0,57%, Συμμετοχων πτωση 0,34%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας υποχωρησε σε ποσοστο 0,92%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθει και αυριο ο αστατος καιρος με νεφωσεις και τοπικες βροχες,η σποραδικες καταιγιδες,κυριως στα ηπειρωτικα και το βορειο Αιγαιο.Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 1 με 12 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα 5 με 17 και στα νησια 10 με 18.Νεφωσεις κατα περιοδους αυξημενες,ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 5 με 16 θα εχει αυριο η Αθηνα.Στη Θεσσαλονικη ενδεχεται να εκδηλωθει προσκαιρη βροχη και το θερμομετρο θα δειξει απο 3 μεχρι 12 βαθμους.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Thursday, 18 April 1996 - 00:00:34