Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Apr. 16)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Μετ'εμποδιων η επιστροφη των εκδρομεων απο τη δυτικη Ελλαδα και την Πελοποννησο.Ουρες χιλιομετρων στον Ισθμο της Κορινθου.Επεστρεψανδυο στα τρια αυτοκινητα που ειχαν βγει απο την Αθηνα.
  • Με ρεκορ θανατων σε τροχαια σημαδευτηκε η εξοδος.Τριαντα πεντε νεκροι και 403 τραυματιες σε 275 τροχαια απο τη Μεγαλη Πεμπτη μεχρισημερα.
  • Εντεινονται οι διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ ενοψει του συνεδριου.Την Πεμπτη συνεδριαζει το Εκτελεστικο Γραφειο.Υπερ της διαρχιας τασσονταιΚωστας Σκανδαλιδης και Ευαγγελος Βενιζελος.
  • Και γραπτως διατυπωνει ο Μπιλ Κλιντον την απολυτη συμφωνια του μετις ελληνικες θεσεις για τη λυση των εδαφικων διαφορων στο Αιγαιο.
  • Την Πεμπτη ο πρωθυπουργος ενημερωνει το Εκτελεστικο Γραφειο για τοταξιδι του στις ΗΠΑ. Τις προσεχεις ημερες θα ενημερωσει τη βουλη.
  • Αυριο αρχιζει στη Νεα Υορκη ο νεος γυρος των διαβουλευσεων του Σαιρους Βανς με εκπροσωπους Αθηνας και Σκοπιων για το ονομα τουγειτονικου κρατους.
  • Διπλωματικες προσπαθειες απο Ουασιγκτον,Παρισι και Βρυξελλες για εξομαλυνση της καταστασης στη Μεση Ανατολη.Η Χεζμπολαχ επληξε μερουκετες το βορειο Ισραηλ που απαντησε με βομβαρδισμους.
  • Απερριψε η Βορεια Κορεα την αμερικανικη προταση για τετραμερειςσυνομιλιες,προκειμενου να εκτονωθει η κριση με τη Νοτια Κορεα.
  • Η χολερα αποδεκατιζει τους κατοικους της Λιβεριας,που μαστιζεταιαπο εμφυλιες πολιτικες εριδες.
  • Αρχισε η καταθεση των δικαιολογητικων για επιδοτηση ενοικιου αποτην Εργατικη Κατοικια.
  • Χιονισμενο Πασχα στην κεντρικη και ανατολικη Μακεδονια,οπου τοθερμομετρο επεσε κατω απο το μηδεν.
  • Αλλοι δυο νεοι στο μακρυ καταλογο των θυματων της ηρωινης.
  • Δεκα εκατομμυρια δραχμες απεσπασε αγνωστος απο 54χρονο εμποροτσιγαρων στο Γαλατσι.
  • Πανετοιμος ο Παναθηναικος για τον αυριανο αγωνα με τον Αγιαξ. Θαπαιξουν Καλιτζακης και Μαρκος,οχι ομως και ο Ουζουνιδης.
  • Ανοδος 0,91% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε λιγο πριν τις 8:30 σε διαμερισμα του πεμπτου οροφου,πολυκατοικιας στην περιοχη του Ζωγραφου,οπου κατοικει ο αντιεισαγγελεας του Αρειου Παγου Αβρααμ Σταθοπουλος,ο οποιος δεν βρισκοταν στο σπιτι.Συμφωνα με την αστυνομια δεν υπαρχουν θυματα,αλλα ολοκληρος σχεδον ο οροφος καταστραφηκε,ενω η πιθανοτερη εδοχη θεωρειται ο εκρηκτικος μηχανισμος.

Με προβληματα που εντοπιζονται και παλι στον Ισθμο της Κορινθου, συνεχιζεται η επιστροφη των εκδρομεων που περασαν το Πασχα στην επαρχια.Στον Ισθμο η ουρα επεκτεινοταν σε μηκος αρκετων χιολιομετρων και η διελευση της γεφυρας γινεται με ρυθμο βηματισμου,παρα τα μετρα της αστυνομιας.Απο το μεσημερι η τροχαια εθεσε σε ισχυ εκτακτα μετρα για τη διευκολυνση των οδηγων και παραχωρησε μια επιπλεον λωριδα κυκλοφοριας στην εθνικη οδο Αθηνων-Κορινθου, απο τα διοδια μεχρι το Δαφνι.Στις εισοδους της Αθηνας η επιστροφη γινεται χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Συμφωνα με τους υπολογισμους των υπευθυνων δυο στα τρια αυτοκινητα που βγηκαν απο την Αθηνα εχουν ηδη επιστρεψει.Συγκεκριμενα απο τα 340.000 αυτοκινητα που περασαν τα διοδια των δυο εθνικων οδων εχουν επιστρεψει τα 220 χιλιαδες.

Ομως σε αυτη την εξοδο σημειωθηκε ρεκορ θανατων σε τροχαια δυστυχηματα.Συγκεκριμενα απο τη Μεγαλη Πεμπτη που αρχισε η μαζικη εξοδος μεχρι και σημερα,35 συμπολιτες μας αφησαν την τελευταια τους πνοη στην ασφαλτο και 403 τραυματιστηκαν σε 275 τροχαια που σημειωθηκαν σε ολοκληρη τη χωρα.Οπως δηλωσε ο Γενικος Διευθυντης της Τροχαιας Αττικης, Γιωργος Παπαδημητροπουλος,το 85 με 90% των δυστυχηματων οφειλονται στον ανθρωπινο παραγοντα.

Τις καταστατικες αλλαγες που θα προταθουν στο Συνεδριο του ΠΑΣΟΚ θα συζητησει την Πεμπτη το Εκτελεστικο Γραφειο του κινηματος.Στις αλλαγες αυτες αναφερονται σε συνεντευξεις τους στο ΕΘΝΟΣ και τα ΝΕΑ αντιστοιχα,οι Κωστας Σκανδαλιδης και Ευαγγελος Βενιζελος. Κοινο χαρακτηριστικο και των δυο συνεντευξεων ειναι οτι και τα δυο ηγετικα στελεχη τασσονται ειτε αμεσως ειτε εμμεσως υπερ της δυαρχιας. Μαλιστα ο κ.Σκανδαλιδης προτεινει εξι ορους μιας συμφωνιας μεταξυ των στελεχων του ΠΑΣΟΚ, ο τελευταιος απο τους οποιους προβλεπει τη μη υποβολη υποψηφιοτητας για την ηγεσια του Κινηματος απο τον Κωστα Σημιτη,για τον οποιο ομως τονιζει οτι θα πρεπει να ειναι υποψηφιος πρωθυπουργος στις προσεχεις εκλογες.Παραλληλα προτεινει η εκλογη του αντιπροεδρου να γινει απο ανοιχτο και μαζικο Συνεδριο,με τη συμμετοχη 6.000 αντιπροσωπων.Απο την πλευρα του ο υπουργος Δικαιοσυνης τονιζει οτι στο Συνεδριο το ΠΑΣΟΚ θα πρεπει να απαντησει στο ερωτημα ποιος θα ειναι ο επικεφαλης του Κινηματος που θα διεκδικησει την ψηφο του λαου,χωρις να αποκλειει τη δυαρχια.Θετει ομως ως προυποθεση να εχουν αποσαφηνιστει οι πολιτικες θεσεις, ωστε να διασφαλιζεται οχι μονο η ενοτητα, αλλα και η πολιτικη αξιοπιστια και η φερεγγυοτητα.

Την απολυτη συμφωνια του με τις ελληνικες θεσεις για τη λυση των εδαφικων διαφορων στο Αιγαιο,διατυπωνει και γραπτως ο Αμερικανος προεδρος,ο οποιος αναλαμβανει παραλληλα δεσμευση για ομαλοποιηση των ελληνοτουρκικων σχεσεων.Σε επιστολη του προς τη συντονιστικη επιτροπη για δικαιοσυνη στην Κυπρο ο κ.Κλιντον τονιζει οτι οι διαφορες στο Αιγαιο πρεπει να επιλυθουν χωρις τη χρηση,η απειλη απειλη βιας ενω τασσεται υπερ της παραπομπης του θεματος της Ιμιας στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης.Αναφορικα με το Κυπριακο ο Αμερικανος προεδρος επαναλαμβανει οτι η Ουασιγκτον θα αναλαβει πρωτοβουλια,για την οποια εκφραζει την ελπιδα οτι θα οδηγησει επιτελους σε μια ειρηνικη λυση του προβληματος.

Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης που επεστρεψε χθες ικανοποιημενος απο τις Ηνωμενες Πολιτειες,θα ενημερωσει την Πεμπτη το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελεσματα του ταξιδιου του,ενω αποδεχθηκε προταση των κυριων Εβερτ και Σαμαρα να προκαλεσει συζητηση στη βουλη, προκειμενου να ενημερωσει την εθνικη αντιπροσωπεια.Το Κομμουνιστικο Κομμα σε ανακοινωση του επισημαινει οτι το ταξιδι του πρωθυπουργου δεν μπορει παρα να εντεινει την ανησυχια του λαου,για το τι πραγματικα συμφωνηθηκε στην Ουασιγκτον και εκτιμα οτι η κυβερνηση εδωσε γη και υδωρ στους Αμερικανους,προκειμενου η χωρα μας να αποτελεσει το οχημα της αμερικανικης πολιτικης στην ευρυτερη περιοχη των Βαλκανιων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε διπλωματικο πυρετο βρισκεται η διεθνης κοινοτητα για την εξομαλυνση της καταστασης στη Μεση Ανατολη.Την στιγμη που η Ευρωπαικη Τροικα βρισκεται καθ'οδον προς την Βηρυτο, η κυβερνηση του Λιβανου ανακοινωσε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες εκδηλωσαν την επιθυμια να αναλαβουν πρωτοβουλια για την ειρηνευση στην περιοχη.Η Συρια και το Ιραν ταχθηκαν υπερ της Γαλλιας που απο την πρωτη στιγμη ανελαβε την πρωτοβουλια να βρει τροπους για την καταπαυση του πυρος.Στο Καιρο, ο παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ συζητησε την ολη κατασταση με τον αιγυπτιο προεδρο, Χοσνι Μουμπαρακ, αποφευγοντας ομως να κανει δηλωσεις.Απο την πλευρα του, ο Λιβανος ζητησε σημερα απο την Τουρκια να χρησιμοποιησει την επιρροη που εχει στο Ισραηλ, ωστε να σταματησει τις επιθεσεις εναντιον των ανταρτων Χεζμπολαχ.

Και ενω ολα αυτα συμβαινουν στο διπλωματικο επιπεδο, η κατασταση στην περιοχη του νοτιου Λιβανου και του βορειου Ισραηλ ειναι εκρηκτικη.Το πρωι η φιλοιρανικη οργανωση Χεζμπολαχ επληξε με ρουκετες οικισμο εβραιων εποικων στο βορειο Ισραηλ με αποτελεσμα να τραυματιστουν αρκετα ατομα.Σε αντιποινα, ισραηλινα ελικοπτερα βομβαρδισαν την περιμετρο του διεθνους αεροδρομιου της Βηρυτου, ενω νωριτερα επληξαν προσφυγικο καταυλισμο κοντα στη Σιδωνα και στην κοιλαδα Μπεκαα, οπου ενα ατομο εχασε τη ζωη του.

Η Βορεια Κορεα απερριψε την προταση των Ηνωμενων Πολιτειων για την διεξαγωγη τετραμερων συνομιλιων, προκειμενου να εκτονωθει η κριση μεταξυ Βορειου και Νοτιου Κορεας.Στις συνομιλιες εκτος απο τις δυο ενδιαφερομενες χωρες θα συμμετειχαν οι Ηνωμενες Πολιτειες και η Κινα, που δεχθηκε αμεσως την προταση.Η Βορεια Κορεα υποστηριζει οτι δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για τετραμερεις συνομιλιες και επιθυμει να συνομιλησει πρωτα μονο με τις Ηνωμενες Πολιτειες.

Στη Βρετανια, ο πρωθυπουργος Τζον Μειτζορ ανακοινωσε οτι η χωρα του θα προσφυγει στη Δικαιοσυνη κατα του διεθνους εμπαργκο που εχει επιβληθει στο βρετανικο βοδινο κρεας.Απο την πλευρα του, ο υπουργος Γεωργιας δηλωσε οτι η βρετανικη κυβερνηση δεν εχει την προθεση να υιοθετησει σχεδιο για τη μαζικη σφαγη βοοειδων.

Μια μορφη του ιου Εμπολα εντοπιστηκε σε εκτροφειο πιθηκων στην πολη Αλις του Τεξας, αλλα οι αξιωματουχοι του αμερικανικου υπουργειου Υγειας βεβαιωνουν οτι δεν υπαρχει κινδυνος μεταδοσης του ιου στους ανθρωπους.Τα ζωα παρουσιασαν αιμορραγικο πυρετο, το ενα πεθανε τον Μαρτιο και το αλλο θανατωθηκε, οταν διαπιστωθηκε οτι πασχει απο την ασθενεια αυτη.

Ενος κακου μυρια επονται.Αυτο ισχυει στη Λιβερια οπου εκτος απο τις εμφυλιες πολιτικες εριδες αποδεκτης των οποιων ειναι ο λαος, τωρα η χωρα μαστιζεται και απο επιδημια χολερας.Τουλαχιστον δεκα ατομα χανουν τη ζωη τους καθημερινα την πολιορκουμενη πρωτευουσα, Μονροβια, οπου ειναι οχυρωμενοι οι ανδρες του στασιαστη πολεμαρχου Τζονσον. Συμφωνα με αυτοπτες μαρτυρες, χιλιαδες προσφυγες δεν εχουν τιποτα να φανε εδω και πολλες μερες και πινουν αλμυρο νερο απο μια γεωτρηση στην παραλια.Αλλοι προσπαθουν να ψαρεψουν στον Ατλαντινο, αλλα δεχονται τα πυρα των κυβερνητικων στρατιωτων που πολιορκουν την πρωτευουσα.

Στο Τοκιο βρισκεται ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον για τριημερη επισημη επισκεψη, οπου θα εχει συνομιλιες για θεματα ασφαλειας στην Ασια.Νωριτερα, ο αμερικανος προεδρος ειχε επισκεφθει τη Νοτια Κορεα οπου περιπου 50 ατομα πραγματοποιησαν διαδηλωση στο κεντρο της πρωτευουσας, Σεουλ, διαμαρτυρομενοι για τα εγκληματα των αμερικανικων στρατευματων στη χωρα.

Αρχισε σημερα στα Τιρανα, η δικη των εννεα πρωην ανωτατων κομμουνιστικων στελεχων και αξιωματουχων της μυστικης αστυνομιας, Σιγκουρινι, που κατηγορουνται για γενοκτονια και εγκληματα πολεμου κατα της ανθρωποτητας.Οι εναγομενοι κατηγορουνται κυριως οτι διεταξαν τον εγκλεισμο για πολιτικους λογους χιλιαδων Αλβανων την περιοδο 1945 και 1990.Σε περιπτωση που καταδικασθουν, αντιμετωπιζουν ποινες καθειρξης 15 χρονων εως και θανατικη ποινη.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυριο αρχιζει στην εδρα των Ηνωμενων Εθνων ο νεος γυρος των συνομιλιων για την ονομασια των Σκοπιων.Ο διεθνης μεσολαβητης Σαιρους Βανς θα εχει διαδοχικες συναντησεις με τον εκπροσωπο της Ελλαδας, πρεσβη Χρηστο Ζαχαρακη και των Σκοπιων Ιβαν Τοσεφσκι. Παντως, διπλωματικοι κυκλοι δεν αναμενουν σημαντικη προοδο απο την αυριανη συναντηση,δεδομενου οτι η ηγεσια των Σκοπιων,τουλαχιστον μεχρι στιγμης αρνειται κατηγορηματικα την αλλαγη του συνταγματικου ονοματος του γειτονικου κρατους.

Σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ ο υπουργος δικαιοσυνης υποστηριζει οτι η κυβερνηση επεδειξε εντυπωσιακη συνεπεια στο θεμα των Σκοπιων και υπεραμυνεται της αποφασης για την επιβολη εμπαργκο, καθως και της ενδιαμεσης συμφωνιας, η οποια οπως τονιζει, ελυσε οριστικα το θεμα της αλυτρωτικης προπαγανδας και των ελληνικων συμβολων και τα Σκοπια αναγνωρισαν οτι η ονομασια τους ειναι αντικειμενο διαπραγματευσης.Για το θεμα αυτο εκτιμα οτι πρεπει να κινηθουμε στο πλαισιο των διαβουλευσεων του Σαιρους Βανς.

Αρχισε η καταθεση των δικαιολογητικων για την επιδοτηση ενοικιου απο την Εργατικη Κατοικια. Οι δικαιουχοι μπορουν να υποβαλουν τις αιτησεις τους, ως τις 2 Ιουλιου,το ποσο επιδοτησης ανερχεται στις 20 χιλιαδες το μηνα ενω για καθε παιδι ειναι 3 χιλιαδες δρχ επιπλεον.

Στα λευκα ειναι ντυμενη η κεντρικη και ανατολικη Μακεδονια μετα τις χθεσινοβραδινες χιονοπτωσεις, που ευτυχως ομως δεν προκαλεσαν προβληματα στην κυκλοφορια.Στους νομους Κοζανης, Καστορια και Ροδοπης η θερμοκρασια επεσε κατω απο το μηδεν ενω στην πολη της Θεσσαλονικης το θερμομετρο εδειξε -1 βαθμους.

Παρα τις γιορτινες μερες του Πασχα, η λευκος θανατος χτυπησε και παλι και συγκρεκριμενα δυο νεους ανθρωπους.Νεκρος βρεθηκε απο τον αδελφο του μεσα στο διαμερισμα του στην Κυψελη, ο 36χρονος Κωστας Καρουζος, ενω διπλα του υπηρχαν εξαρτηματα για τη χρηση ηρωινης.Σε παγκακι του αρχαιολογικου χωρου Ακαδημιας Πλατωνος, βρεθηκε νεκρος και ο 30χρονος Θοδωρος Κατσαπρινης.Απο την πλευρα της η αστυνομια συνελαβε δυο ατομα στα Κατω Πατησια, στην κατοχη των οποιων βρεθηκαν 3 κιλα χασις συσκευασμενα σε δεκα δεματα.

Εικοσιπεντε σφαιρες και δυο χειροβομβιδες απο τον Β`Παγκοσμιο Πολεμο, βρηκαν εργατες των εργων του Μετρο σε ξηροπηγαδο στην περιοχη Μακρυγιαννη.Αμεσως ειδοποιηθηκε η αστυνομια ενω τις σφαιρες και τις χειροβομβιδες παρελαβαν πυροτεχνουργοι.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσαφικα, ηλεκτρονικα ειδη και ειδη ενδυσεως αξιας 30 εκατ. δραχμων ειχαν αποκομισει 3 Ρουμανοι απο 40 διαρρηξεις μονοκατοικιων στιις περιοχες Χαλανδριου, Χολαργου, Αγιας Παρασκευης και Νεας Φιλαδελφειας.Οι δραστες κατα την συλληψη τους ομολογησαν οτι μετεφεραν τα κλοπιμαια στη Ρουμανια, οπου και τα πουλουσαν.

Δεκα εκατομμυρια δραχμες απεσπασε αγνωστος το πρωι στη λεωφορο Βεικου στο Γαλατσι, απο 54χρονο εμπορο τσιγαρων.Ο δραστης χτυπησε το θυμα με την καννη ψευτικου περιστροφου και στην συνεχεια του εριξε σπρει στο προσωπο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ωριαιο ντοκυμαντερ με θεμα τα Γλυπτα του Παρθενωνα προβαλλεται αποψε στην βρετανικη τηλεοραση.Στο ντοκιμαντερ αυτο παρουσιαζεται το ιστορικο της αφαιρεσης των Γλυπτων απο τον Παρθενωνα, ο τροπος που αποκτηθηκαν απο το Βρετανικο Μουσειο και η δημοσια διαμαχη για την ενεργεια του λορδου Ελγιν να τα μεταφερει στην Αγγλια.Μετα την προβολη, οι τηλεθεατες μπορουν να τηλεφωνουν στο καναλι και να δηλωνουν την αποψη τους, εαν δηλαδη θελουν να επιστρεψουν τα μαρμαρα στην Ελλαδα η οχι.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο μπασκετ,αρχισαν οι συναντησεις για τον δευτερο γυρο των πλει-οφ του πρωταθληματος της Α1 Εθνικης κατηγοριας.Ο πρωταθλητης Ευρωπης Παναθηναικος νικησε στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων της Αθηνας, 78-47 το Περιστερι.Λιγο νωριτερα ο Πανιωνιος σε αγωνα που εγινε στη Νεα Σμυρνη νικησε 61-56 το Σπορτινγκ Αυριο ο Ολυμπιακος θα φιλοξενησει στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας τον Απολλωνα Πατρων,ενω στο Αλεξανδρειο θα γινει το μεγαλο ντερμπι της Θεσσαλονικης αναμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ. * Ενα μολις 24ωρο μα χωριζει απο το πιο μεγαλο βραδυ του πολεμου για τον Παναθηναικο,ο οποιος με τη συμπαρασταση 70.000 οπαδων του,θα δωσει στο Ολυμπιακο σταδιο τον επαναληπτικο αγωνα της ημιτελικης φασης του Τσαμπιονς Λιγκ με αντιπαλο τον πρωταθλητη κοσμου και ευρωπης,Αγιαξ.Τα προβληματα του Παναθηναικου μειωθηκαν σημαντικα, καθως οι Γιαννης Καλιτζακης και Δημητρης Μαρκος ξεπερασαν θα αγωνισθουν κανονικα,οχι ομως και ο Μαρινος Ουζουνιδης,που μαζι με τον τιμωρημενο Γιωργο Γεωργιαδη του Σαββα και τους απο καιρου τραυματιες Αλεξη Αλεξουδη και Λουι Χριστοδουλου θα συμπεριληφθουν στους αποντες.Απο την πλευρα του ο Αγιαξ,θα στερηθει τις υπηρεσιες πολλων βασικων ποδοσφαιριστων του με σημαντικοτερο και πιο προσφατο προβλημα τον τραυματισμο του Πατρικ Κλαιφερτ.

Ο προπονητης του Παναθηναικου Χουαν Ραμον Ροτσα,ειναι επιφυλακτικος,θεωρει σπουδαια την επιτυχια της ομαδας του στο πρωτο παιχνιδι του Αμστερνταμ με 1-0 αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα , αφου υπαρχει το αυριανο παιχνιδι που θα κρινει ποιος θα παρει το εισιτηριο για τον τελικο.Αυριο,ειπε,θα ειναι μια απο τις πιο σπουδαιες βραδιες του ελληνικου αθλητισμου.Θα ειναι μια πραγματικη ποδοσφαιρισκη φιεστα. Ο κοσμος ισως να εχει περισσοτερο αγχος αλλα ο,τι και να συμβει πρεπει να κρατησουν την ψυχραιμια τους και να βοηθησουν την ομαδα μεχρι το τελευταιο λεπτο.Δεν πρεπει να ξεχασουν ποιος ειναι ο αντιπαλος και πως αποτελει για μας τιμη που παιζουμε σ' ενα τοσο σημαντικο θεσμο.

Ο τεχνικος των Ολλανδων Λουις Φαν Γκαλ ειπε οτι ο καθοριστικος αγωνας θα ειναι σιγουρα πιο ευκολος για τον Παναθηναικο,στον οποιο πιθανοτητες προκρισης στον τελικο κατα 70%.Σημειωνεται οτι ηδη εχουν εξαντληθει ολα τα εισιτηρια του αγωνα, ο οποιος θα αρχισει στις 9.30 και θα μεταδοθει απο το ΜΕΓΚΑ.

Στο μπασκετ,αρχισαν αποψε οι συναντησεις για τον δευτερο γυρο των πλει-οφ του πρωταθληματος της Α1 Εθνικης κατηγοριας.Ο Πανιωνιος σε αγωνα που εγινε στη Νεα Σμυρνη νικησε 61-56 το Σπορτινγ.Ο πρωταθλητης Ευρωπης Παναθηναικος κανει την πρωτη του εμφανιση επι Ελληνικου εδαφους μετα τον θριαμβο του Παρισιου,υποδεχομενος στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων την ομαδα του Περιστεριου. Ο αγωνας αρχισε στις 7 παρα τεταρτο και μεταδιδεται απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το ΜΕΓΚΑ.Αυριο ο Ολυμπιακος θα φιλοξενησει στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας τον Απολλωνα Πατρων,ενω στο Αλεξανδρειο θα γινει το μεγαλο ντερμπι της Θεσσαλονικης αναμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το ισχυρο αγοραστικο ενδιαφερον που εκδηλωθηκε για τραπεζικες μετοχες οδηγησε το γενικο δεικτη τιμων σε αξιολογη ανοδο. Εκλεισε στις 963,46 μοναδες ενισχυμενος κατα 0,91%. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε μετρια επιπεδα και εφθασε τα 5,1 δις. δρχ. Συνολικα διακινηθηκαν 231 μετοχες εκ των οποιων 154 εκλεισαν με ανοδο, 53 με πτωση και 24 παρεμειναν αμεταβλητες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες:Τραπεζες: Ανοδος 1,72% , Ασφαλειες: Πτωση 2,21% , Ληζινγκ: Πτωση 0,10% , Επενδυσεις: Ανοδος 0,60% , Κατασκευες: Ανοδος 0,56% , Βιομηχανιες: Ανοδος 0,35% Διαφορες: Ανοδος 0,21% , Συμμετοχων: Ανοδος 2,14% Ο δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με σημαντικη ανοδο 1,37%

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη σχεδον τη χωρα εκτος απο τα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα οπου μετα το μεσημερι θα εκδηλωθουν τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες.Οι ανεμοι θα ειναι δυτικοι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει μηδεν με 13 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα 5 με 17 και στα νησια 10 με 18 βαθμους Κελσιου.Αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος στην Αθηνα και η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 5 μεχρι 16 βαθμους.Στη Θεσσαλονικη ενδεχεται να σημειωθει προσκαιρη βροχη προς το βραδυ και το θερμομετρο θα δειξει 2 με 12 βαθμους.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Wednesday, 17 April 1996 - 00:04:39