Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Apr. 05)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Δεν βιαζομαστε να κλεισουμε κανενα εθνικο θεμα δηλωσε ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης απο την Αλεξανδρουπολη.
  • Ανακοινωσε οτι θα υπαρξει αμεση νομοθετικη ρυθμιση για την καταργηση των περιφερειακων διευθυντων.
  • Εμφαση στη στεγαστικη πολιτικη θα δωσει η κυβερνηση δηλωσε ο Γιαννος Παπαντωνιου.
  • Οξεια κριτικη στην κυβερνηση ασκησε το πρωι ο Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος αφησε αιχμες κατα του Κωνσταντινου Μητσοτακη.
  • Οριο στις τιμες του αρνιου βαζει η κυβερνηση προκειμενου να μην υπαρξουν κρουσματα αισχροκερδειας στην αγορα ενοψει του Πασχα.
  • Για τουρκικη μειονοτητα στη Δυτικη Θρακη μιλησε ο Μεσουτ Γιλμαζ, ο οποιος συναντηθηκε το πρωι στο Φαναρι με τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο.
  • Συνεδριαζει το απογευμα το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.
  • Σε κατ`αρχην συμφωνια για το θεμα λειτουργιας των καταστηματων κατεληξαν ο υπουργος Εργασιας, η ΓΣΕΕ και οι επαγγελματοβιοτεχνες.
  • Συμφωνια στρατηγικης σημασιας υπεγραψαν το Ισραηλ και η Τουρκια.
  • Συνεχιζονται οι βομβαρδισμοι ρωσικων αεροσκαφων εναντιον Τσετσενων ανταρτων.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

``Δε βιαζομαστε να κλεισουμε κανενα εθνικο θεμα.Οταν φτασει η στιγμη, θα προχωρησουμε στην πιο σωστη λυση``. Την απαντηση αυτη εδωσε ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης,το πρωι στην Αλεξανδρουπολη, οταν ρωτηθηκε, αν υπαρχουν φωνες στην κυβερνηση, να μη βιαστει να κλεισει τα εθνικα θεματα, οπως το Σκοπιανο. Ο κ. Σημιτης προσθεσε οτι στις αρχες Μαιου θα επισκεφθει τη Θρακη, προκειμενου να ενημερωθει για τα προβληματα ωστε αυτη η ακριτικη περιοχη να γινει κεντρο αναπτυξης της χωρας. Ο Πρωθυπουργος μιλωντας στις εργασιες του συνεδριου της Ενωσης Νομαρχιακων Αυτοδιοικησεων Ελλαδας, τονισε οτι θα υπαρξει αμεση νομοθετικη ρυθμιση για την καταργηση των περιφερειακων διευθυντων και χαρακτηρισε το θεσμο αυτο ξεπερασμενο. Αναφερθηκε στο εργο των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ, στην τοπικη αυτοδιοικηση πρωτου και δευτερου βαθμου. Τονισε οτι ενα χρονο μετα την λειτουργια του θεσμου της νομαρχιακης αυτοδιοικησης υφισταται οπως ειπε πλεγμα δυσεπιλυτων προβληματων. Στη συνεχεια μιλησε ο υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος, ο οποιος εκανε εκτενη αναφορα στο νομοσχεδιο που θα κατατεθει τις προσεχεις ημερες για την Τοπικη Αυτοδιοικηση, δευτερου βαθμου.

Εμφαση στη στεγαστικη πολιτικη θα δωσει η κυβερνηση, τονισε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, ο οποιος συναντηθηκε το πρωι με τους διοικητες των κρατικων εμπορικων τραπεζων προς τους οποιους εδωσε οδηγιες για ελεγχο των δαπανων και συμπιεση του κοστους λειτουργιας τους. Προσθεσε οτι η κυβερνηση με ενεργειες στις οποιες θα προβει και με αξονα την Κτηματικη Τραπεζα, θα καταστησει περισσοτερο ελκυστικα τα στεγαστικα δανεια. Ζητησε να περιοριστουν τα εξοδα, να απεμπλακουν απο τις προβληματικες θυγατρικες και να προχωρησουν σε εσωτερικη αναδιοργανωση ωστε να μειωθει το κοστος του χρηματος για τη χρηματοδοτηση κυριως των μικρομεσαιων επιχειρησεων και των καταναλωτων. Ο κ.Παπαντωνιου, απεκλεισε την πωληση της Ιονικης Τραπεζας,ενω προανηγγειλε πωληση της Τραπεζας Κρητης ως το τελος του χρονου. Ειπε πισης οτι συντομα θα κλεισει το θεμα της Τραπεζας Αττικης για αλλαγη του ιδιοκτησιακου καθεστωτος, ενω προχωρει και η διαδικασια πωλησης της Τραπεζας Κεντρικης Ελλαδος.Παραλληλα τονισε οτι προχωρει η εξυγιανση της ΕΤΒΑ και ο εκσυγχρονισμος της Αγροτικης Τραπεζας.

Οριο στις τιμες του αρνιου εθεσε η κυβερνηση προκειμενου να μην υπαρξουν κρουσματα αισχροκερδειας στην αγορα ενοψει του Πασχα. Η λιανικη τιμη του αρνιου δεν προκειται να υπερβει τις 2.000 δραχμες ενω εχουν ληφθει ολα τα μετρα ωστε να διασφαλιστει η ομαλη λειτουργια της αγορας τοσο προς την επαρκεια αγαθων οσο και ως προς τη διαμορφωση των τιμων. Συνεργεια υπαλληλων του υπουργειου Αναπτυξης και της αγορανομιας, διενεργουν εξονυχιστικους ελεγχους οι οποιοι θα συνεχιστουν μεχρι και το Μεγαλο Σαββατο στα κρεοπωλεια, τα σουπερ μαρκετ και τη Βαρβακειο αγορα. Παραλληλα, ομαλα θα κινηθει η αγορα μετα την αναστολη της απεργιας που ειχαν εξαγγειλει για σημερα οι κτηνιατροι του υπουργειου Γεωργιας, αφου ικανοποιηθηκαν τα αιτηματα τους.

Στο μεταξυ, σε χωματερη της ανατολικης Αττικης, αναμενεται να ταφουν σημερα 25.000 κοτοπουλα της εταιριας Βοκτας τα οποια κριθηκαν ακαταλληλα. Χθες στα Γιαννενα κατασχεθηκαν ακαταλληλα αυγα που ειχαν διατεθει απο την ιδια εταιρια.

Συνεδριαζει απο το πρωι στη Ρηγιλλης η κοινοβουλευτικη ομαδα της Νεας Δημοκρατιας υπο την προεδρια του κ.Εβερτ και ασχολειται με τις τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις,την πορεια των εσωκομματικων εκλογων καθως και την αντιπολιτευτικη τακτικη του κομματος.Ο κ.Εβερτ, στη εισηγηση του, ασκησε οξεια κριτικη στην κυβερνηση. Η κυβερνηση, ειπε, δε λαμβανει αποφασεις, μεταθετει τις ευθυνες και θετει ψευτοδιλημματα, με χαρακτηριστικο παραδειγμα την υποθεση της Ιμιας. Τονισε, οτι το κομμα του επιμενει στην ενιαια εξωτερικη πολιτικη αλλα επεσημανε οτι δεν εχει αποσαφηνιστει ποια ειναι η αμυντικη πολιτικη της χωρας.Για το θεμα των Σκοπιων ειπε οτι κακως η κυβερνηση ανακινει και συζητα το θεμα ενω προσθεσε οτι οταν ωριμασουν οι συνθηκες το θεμα θα συζητηθει στην κοινοβουλευτικη ομαδα της Ν.Δ. . Ο κ.Εβερτ ευχηθηκε επιτυχια στο ταξιδι του κ.Σημιτη στις Ηνωμενες Πολιτειες και τονισε οτι η Νεα Δημοκρατια θα κρατησει αραγες το εθνικο μετωπο, επισημαινοντας οτι το κομμα του δεν θα δεχθει λαθη και τετελεσμενα γεγονοτα.Ο κ.Εβερτ, αφησε αιχμες κατα του κ.Μητσοτακη λεγοντας οτι θα απογοητευθουν, οσοι υποστηριζουν τις συμμαχικες κυβερνησεις για να βρουν ρολο στην πολιτικη ζωη του τοπου.

Συνεδριαζει το απογευμα το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, προκειμενου να ολοκληρωσει την εισηγηση του που θα διαβαστει αυριο απο τον Γραμματεα Κωστα Σκανδαλιδη στη συνεδριαση του Εθνικου Συμβουλιου του κομματος. Στην αυριανη συνεδριαση, αναμενεται να μιλησει και ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης.

Με τον Οικουμενικο Πατριαρχη Βαρθολομαιο συναντηθηκε το πρωι στο Φαναρι ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Μεσουτ Γιλμαζ. Πριν τη συναντηση,ο Μεσουτ Γιλμαζ εξεφρασε τη ελπιδα να βοηθησει ο Οικουμενικος Πατριαρχης στην αντιμετωπιση ορισμενων θρησκευτικων αναγκων της τουρκικης, οπως ειπε, μειονοτητας στη Δυτικη Θρακη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνια στρατηγικης συνεργασιας υπεγραψαν πριν απο τρεις εβδομαδες, το Ισραηλ και η Τουρκια. Οπως γραφει σημερα η ισραηλινη εφημεριδα ``Γεντιοτ Αχρονοθ``, δινει τη δυνατοτητα χρησιμοποιησης των αεροπορικων βασεων της μιας χωρας απο την αλλη. Παραλληλα, η συμφωνια επιτρεπει την πραγματοποιηση εκπαιδευτικων πτησεων μαχητικων αεροσκαφων της καθε χωρας στον εναεριο χωρο της αλλης. Προκειται για την πρωτη στρατιωτικη συμφωνια τετοιου ειδους που υπγραφει το Ισραηλ.

Νεους βομβαρδισμους πραγματοποιησαν ρωσικα αεροσκαφη εναντιον περιοχων της Τσετσενιας οπου πιστευεται οτι κρυβονται αυτονομιστες ανταρτες. Στο μεταξυ, συμφωνα με δημοσκοπηση Ινστιτουτου στη Μοσχα, οι προτεραιοτητες του Ρωσου Προεδρου, θα πρεπει να ειναι ο τερματισμος του πολεμου στην Τσετσενια και η εδραιωση του νομου και της ταξης.

Ο ηγετης των Σερβων της Βοσνιας Ραντοβαν Καρατζιτς απερριψε την προταση της σερβικης ορθοδοξης εκκλησιας να καταφυγει σε σερβικο μοναστηρι στο Αγιον Ορος στην Ελλαδα, αναφερει δημοσιευμα του εβδομαδιαιου εντυπου Μονιτορ. Συμφωνα με το εντυπο, που κυκλοφορει στην πρωτευουσα του Μαυροβουνιου, η ηγεσια της σερβικης εκκλησιας προσεφερε στον Καρατζιτς ενα μεσο για να διαφυγει τη διωξη απο τη Διεθνη Δικαιοσυνη. Μεχρι στιγμης παντως, δεν εχει επιβεβαιωθει η ειδηση απο τις εκκλησιαστικες αρχες στη Γιουγκοσλαβια.

Ο ιος του ΑΙΔΣ αναπαραγεται στους αδενες στην περιοχη του λαιμου, στα ατομα που ειναι φορεις του ιου χωρις ομως να παρουσιαζουν κλινικα συμπτωματα, ανακοινωσαν ερευνητες του πανεπιστημιου Ροκφελερ της Νεας Υορκης. Η ανακαλυψη αυτη πιθανον να αποτελεσει το κλειδι για να εντοπισθει πως μεταδιδεται το ΑΙΔΣ μεσω των βλεννογονων, υποστηριζει η ιδια επιστημονικη ομαδα.

Με "στρατιωτικες επιχειρησεις" απειλησε ο αμερικανος υπουργος Αμυνας Ουιλλιαμ Περι τη Λιβυη αν δεν σταματησει αμεσως την κατασκευη υπογειου εργοστασιου χημικων οπλων στην πολη Ταρχουνα. Συμφωνα με τις εκτιμησεις των αμερικανων οι λιβυοι αρχισαν το 1992 να κατασκευαζουν το υπογειο εργοστασιο το οποιο αν ολοκληρωθει συμφωνα με τα σχεδια της Τριπολης μπορει να ειναι το μεγαλυτερο υπογειο εργοστασιο χημικων στον κοσμο.

Ρωσικο μεταγωγικο αεροσκαφος τυπου ``Ιλιουσιν 76`` με 13 επιβαινοντες εξαφανιστηκε απο τα ρανταρ στη ρωσικη Απω Ανατολη λιγο πριν προσγειωθει στη χερσονησο της Καμτσατκα,ανακοινωσε το ρωσικο υπουργειο Εκτακτων Υποθεσεων. Το αεροσκαφος ανηκε σε μια απο τις δεκαδες μικρες αεροπορικες εταιριες που δημιουργηθηκαν μετα τη διαλυση της Αεροφλοτ.

Δεκατεσσερα ατομα υπεστησαν ηλεκτροπληξια οταν λεωφορειο στο οποιο επεβαιναν, ακουμπησε σε καλωδια υψηλης τασης στη νοτια Ινδια. Το ατυχημα προκληθηκε απο ποδηλατα που ηταν τοποθετημενα στην οροφη του λεωφορειου, το οποιο μετεφερε περιπου 60 επιβατες. Τα ποδηλατα μπλεχτηκαν με τα ηλεκτρικα καλωδια με αποτελεσμα 14 επιβατες να υποστουν ηλεκτροπληξια. Δυο επιβατες νοσηλευονται σε κρισιμη κατασταση.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατ`αρχην συμφωνια για το θεμα λειτουργιας των καταστηματων κατεληξαν το μεσημερι κατα τη συναντηση τους, ο υπουργος Εργασιας και Κοινωνικων Ασφαλισεων, Ευαγγελος Γιαννοπουλος και εκπροσωποι της ΓΣΕΕ, των επαγγελματοβιοτεχνων και των εμπορων. Ο κ.Γιαννοπουλος δηλωσε οτι θα θεσμοθετησει το ωραριο που προτεινουν αφου ομως του δοθει το κειμενο συμφωνιας παρα τη διαφωνια των ιδιοκτητων πολυκαταστηματων. Ηδη, εργοδοτες και εργαζομενοι εχουν συμφωνησει στην καθιερωση χρονικου πλαισιου λειτουργιας για τις καθημερινες και για τη διασφαλιση της κυριακατικης αργιας.

Ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης αναχωρει την Κυριακη το μεσημερι για πολυημερη επισημη επισκεψη στην Ουασιγκτον, συνοδευομενος απο τους υπουργους Εξωτερικων κ.Παγκαλο, Εθνικης Οικονομιας κ.Παπαντωνιου και Τυπου κ.Ρεππα. Την Τριτη το απογευμα ο κ.Σημιτης, θα συναντηθει για 45 λεπτα συμφωνα με τον προγραμμα με τον Αμερικανο Προεδρο, Μπιλ Κλιντον. Επισης,ο Πρωθυπουργος θα συναντηθει με Αμερικανους αξιωματουχους,τον Γενικο Γραμματεα του ΟΗΕ, Μπουτρος Γκαλι, τον Αρχιεπισκοπο Ιακωβο, καθως και με ομογενεις και παραγοντες της αμερικανικης ζωης.

Ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης, συναντηθηκε το πρωι με τον υπουργο Εξωτερικων της Βουλγαριας, Γκεοργκι Πιρινσκι και συζητησαν για τις εξελιξεις στην ευρυτερη περιοχη καθως και για τις πρωτοβουλιες που προτιθεται να λαβει η Βουλγαρια για την ασφαλεια και σταθεροτητα στη Βαλκανικη.

Τεσσερα χρονια συμπληρωνονται μεθαυριο απο την απωλεια του Αντωνη Τριτση, ενω την Κυριακη το πρωι θα ψαλει στο Α`Νεκροταφειο, επιμνημοσυνη δεηση.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχιων συνεχεια για τον Παναθηναικο.Τωρα ηταν η σειρα της ομαδας βολλευ του συλλογου,η οποια στον τριτο και τελευταιο αγωνα των ``πλει οφ`` για το πρωταθλημα της Α1 εθνικης κατηγοριας, που εγινε στη Χαλκιδα, νικησε 3-0 τον Αρη και κατεκτησε για δευτερη συνεχη χρονια το πρωταθλημα,αφου συμπληρωσε 3 νικες, εναντι 2 του αντιπαλου της.Ετσι ο Παναθηναικος θα εκπροσωπησει τη χωρα μας στο κυπελλο πρωταθλητριων, ο Αρης στο κυπελλο κυπελλουχων, μαζι με τον κατοχο του τιτλου, Ολυμπιακο, ενω η Ορεστιαδα και ο Κτησιφωντας θα παιξουν στο κυπελλο συνομοσποδνιας.

Στον Παναθηναικο παντως οι πανηγυρισμοι για τη νικη επι του Αγιαξ δεν εχουν κοπασει, ενω τα γραφεια της ΠΑΕ ``βομβαρδιζονται`` απο χιλιαδες τηλεγραφηματα με συγχαρητηρια.Μεταξυ αυτων τηλεγραφηματα της Γιουβεντους, της Ρεαλ, της Αντερλεχτ, της Μπριζ, της Μπαγερν και αλλων μεγαλων ομαδων της Ευρωπης, ενω εντυπωση προκαλεσε ενα τηλεγραφημα της ...Ιντερπολ με συγχαρητηρια για την αψογη συμπεριφορα των οπαδων του Παναθηναικου, στο Αμστερνταμ.Απο την αλλη πλευρα, οι Ολλανδοι δεν μπορουν να πιστεψουν ακομη οτι ο Αγιαξ εχασε και στους τιτλους των εφημεριδων, οι λεξεις που κυριαρχουν ειναι ``Δραμα`` και ``Πληγμα``. Οπως ειναι φυσικο ο αγωνας ρεβανς της 17ης Απριλιου, προκαλει τεραστιο ενδιαφερον και ειναι χαρακτηριστικο οτι ο Παναθηναικος διεθεσε ηδη και τα 74.000 εισιτηρια αυτου του αγωνα.

Ο Πειραιωτης διαιτητης, Διονυσης Στεφανοπουλος, κληρωθηκε σημερα να διευθυνει το μεγαλο ντερμπι του πρωταθληματος της πρωτης εθνικης κατηγοριας, μεταξυ του Παναθηναικου και της ΑΕΚ, που θα γινει τη Μεγαλη Τεταρτη στο ΟΑΚΑ.Εποπτες του κ.Στεφανοπουλου, θα ειναι οι κυριοι Ηλιαδης και Βεργης.

Προβληματα αντιμετωπιζει το τμημα μπασκετ του ΠΑΟΚ. Η ασχημη πορεια της ομαδας στην κανονικη διαρκεια του πρωταθληματος, με αποκορυφωμα την τελευταια ηττα απο τον Παπαγου, ειχε σαν αποτελεσμα να απολυθει ο Σερβος προπονητης, Ζελικο Λουκαιτς.Παραλληλα,η ομαδα εμεινε με ενα ξενο παικτη, αφου ο αμερικανος Ντιν Γκαρετ, επεστρεψε στην πατριδα του χωρις να ενημερωσει κανεναν απο τη διοικηση. Μεχρι το τελος της περιοδου, την τεχνικη ηγεσια της ομαδας ανελαβε ο μεχρι τωρα βοηθος του κ. Λουκαιτς, Δημητρης Ιτουδης.

Παρουσια του προεδρου της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης, Χουαν Αντονιο Σαμαρανκ, συνεδριαζει σημερα στην Αρχαια Ολυμπια, η εκτελεστικη επιτροπη της ΔΟΕ. Ο κ. Σαμαρανκ, μαζι με αλλα 23 μελη της ΔΟΕ βρισκονται στη χωρα μας προκειμενου να παραστουν στις εορταστικες εκδηλωσεις για τα 100 χρονια απο την αναβιωση των Ολυμπιακων αγωνων. Ο κ. Σαμαρανκ θα συναντηθει και με τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο στον οποιο θα χαρισει το ``χρυσο μεταλλιο`` της ΔΟΕ, ως ενδειξη τιμης για την προσφορα της Ελλαδας στο Ολυμπιακο κινημα. Προκειται για ανωτατη τιμιτικη διακριση που εχει δοθει σε λιγους ανθρωπους ς ολοκληρο τον κοσμο.Οι εκδηλωσεις για τα 100 χρονια, θα ολοκληρωθουν αυριο, με την αναπαρασταση των πρωτων Ολυμπιακων αγωνων, στο καλλιμαρμαρο Παναθηναικο σταδιο.

Ο ``χρυσος`` Μεσογειονικης της πυγμαχιας, Αγαθαγγελος Τσιριπιδης, εξασφαλισε τη συμμετοχη του στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα, αφου σε αγωνα καταταξης που εγινε στο Βειλε της Δανιας, οπου διεξαγεται το Ευρωπαικο πρωταθλημα, επικρατησε με 7-4 στα σημεια του Ιταλου Σερτζιο Σπαταφορα.Ετσι, ο Τσιριπιδης κατεταγη 9-ος στα 54 κιλα του Ευρωπαικου πρωταθληματος του Βειλε και ``σφραγισε`` το εισιτηριο του για την Ατλαντα, ενω το ιδιο θα επιχειρησει και ο πρωταθλητης μας των 57 κιλων Τιγκραν Ουζλιαν, που δινει αυριο αγωνα καταταξης.

Με ποινη φυλακισης 14 ημερων τιμωρηθηκε ενας ποδοσφαιριστης απο εφετειο της Σουηδιας, επειδη ...κλωτσησε αντιπαλο του κατα τη διαρκεια αγωνα για το πρωταθλημα της χωρας. Ο καταδικασθεις ποδοσφαιριστης, το ονομα του οποιου δεν εγινε γνωστο, ειχε τιμωρηθει πρωτοδικα μονο με χρηματικο προστιμο, αλλα ο εισαγγελεας "εστειλε" την υποθεση στο εφετειο,το οποιο επεβαλε την ποινη φυλακισης.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρος επικρατει σημερα στις περισσοτερες περιοχες της χωρας με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες κυριως στα δυτικα, κεντρικα και βορεια. Υπαρχουν ομως και διαστηματα που θα ειναι μεγαλυτερα στα νοτια. Οι ανεμοι πνεουν απο δυτικες διευθυνσεις μετριοι εως ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 13 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο τους 16 και στα νησια του Αιγαιου τους 19 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα, προβλεπεται αστατος καιρος με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες κυριως στα βορειοανατολικα.Θα υπαρχουν ομως και διαστηματα με ηλιο.Στην υπολοιπη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι, ενω η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Friday, 5 April 1996 - 11:50:21