Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Mar. 20)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Συνεχιζεται η κινητικοτητα για το θεμα της ονομασιας των Σκοπιων.
  • Θα μας δοθει η δυνατοτητα να συζητησουμε το θεμα στα αρμοδια συλλογικα οργανα, δηλωνει ο Ακης Τσοχατζοπουλος, ενω ο Χαρης Καστανιδης τονιζει οτι η Ελλαδα δεν πρεπει να βιαστει να υπογραψει ενα συμβιβασμο για το ονομα.
  • Τη διατηρηση της αναλογιας 7 προς 10 στη βοηθεια που θα προσφερουν οι ΗΠΑ στην Ελλαδα και την Τουρκια θα προτεινει η αμερικανικη κυβερνηση.
  • Την υπαρξη κοινης πορειας Ρωσιας και Ελλαδας στα μεγαλα διεθνη θεματα, επεσημανε ο υπουργος Εξωτερικων,Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Σαρανταοκταωρη απεργια πραγματοποιουν απο αυριο οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ, ενω το απογευμα συναντωνται με την υπουργο Αναπτυξης.
  • Συνεδριαζουν αυριο, οι τρεις κορυφαιες αγροτικες συνδικαλιστικες οργανωσεις, για να καθορισουν την περαιτερω σταση τους.
  • Νεα ενταση προκληθηκε και σημερα στην αρμοδια επιτροπη της Βουλης, οπου συζητειται η συμβαση για τη ζευξη Ριου-Αντιρριου.
  • Την τελικη αποφαση αναμενεται να λαβουν σημερα οι θεραποντες γιατροι του Ανδρεα Παπανδρεου, για την εξοδο του απο το Ωνασειο.
  • Συλλαλητηριο πραγματοποιειται και σημερα στην Κερκυρα, με αιτημα την απομακρυνση των φυλακων απο το νησι.
  • Κλιμακωνεται η ενταση στις σχεσεις Κινας-ΗΠΑ, αναφορικα με τις στρατιωτικες ασκησεις του Πεκινου στα στενα της Ταιβαν.
  • Την πρωταθλητρια Πολωνιας Λεγκια, υποδεχεται στις 9.30 ο Παναθηναικος με στοχο την προκριση στα ημιτελικα του Τσαμπιονς Λιγκ.
  • Ολοκληρωνεται αποψε με τη διεξαγωγη εξι συναντησεων η 23η αγωνιστικη του πρωταθληματος της Α1 εθνικης κατηγοριας στο μπασκετ.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχιζεται η κινητικοτητα για το ζητημα της ονομασιας των Σκοπιων καθως υστερα απο την χθεσινη δηλωση εικοσι βουλευτων του ΠΑΣΟΚ, που εκφραζουν την αντιθεση τους στην προοπτικη μιας συνθετης ονομασιας με τη λεξη Μακεδονια για το γειτονικο κρατος, σημερα τοποθετηθηκαν στο θεμα, τοσο ο υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος, οσο και ο υπουργος Μεταφορων, Χαρης Καστανιδης. Ο κ.Τσοχατζοπουλος,ερωτηθεις για τη δηλωση των 20 βουλευτων, τονισε οτι ο καθενας εκφραζει στα εθνικα θεματα την προσωπικη του θεση και αποψη. Στο πλαισιο μιας εθνικης στρατηγικης, ειπε, την οποια εχουμε ευθυνη να εξειδικευσουμε ως κυβερνηση ΠΑΣΟΚ, θα μας δοθει η δυνατοτητα να συζητησουμε διεξοδικα το θεμα της ονομασιας, στα αρμοδια συλλογικα οργανα. Απο τη Θεσσαλονικη εξαλλου, ο υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης, δηλωσε οτι ο χρονος ειναι συμμαχος της Ελλαδας,που δεν θα πρεπει να βιαστει να υπογραψει ενα συμβιβασμο για το ονομα και προσθεσε οτι η στρατηγικη προβλεψη μπορει να δικαιωσει τη θεση της χωρας μας. Επεσημανε οτι στο πλαισιο των συζητησεων που θα διεξαχθουν τοσο στο κομμα οσο και στην κυβερνηση, θα διατυπωσει τη θεση του για το θεμα, επισημαινοντας ομως οτι η Ελλαδα, δεν πρεπει για κανενα λογο να δεχθει οποιοδηποτε συμβιβασμο για το ονομα.

Τη διατηρηση της αναλογιας 7 προς 10 στη βοηθεια που θα προσφερουν οι ΗΠΑ στην Ελλαδα και την Τουρκια, θα προτεινει η αμερικανικη κυβερνηση. Οπως μεταδιδει το ΑΠΕ απο τη Λευκωσια, η βοηθεια θα ειναι μειωμενη κατα 40% και στις δυο χωρες, γεγονος που οφειλεται τοσο στις περικοπες στον αμερικανικο προυπολογισμο οσο και σε πιεσεις διεθνων οργανισμων για μειωση των εξοπλισμων στο Αιγαιο μετα την κριση στην Ιμια. Παραλληλα, προτεινεται χρηματικη βοηθεια προς την Κυπρο, υψους 15 εκατομμυριων δολλαριων. Παντως, ελληνοαμερικανικες οργανωσεις επανελαβαν την ανησυχια τους για τις πωλησεις οπλων προς την Αγκυρα, γεγονος που οπως σημειωνουν ενθαρρυνει την τουρκικη επιθετικοτητα.

Την υπαρξη κοινης πορειας της Ρωσιας και της Ελλαδας στα μεγαλα διεθνη θεματα, επεσημανε ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, σε αποκλειστικες δηλωσεις που εκανε στο ΑΠΕ, μετα τις συνομιλιες που ειχε σημερα στη Μοσχα, με το Ρωσο Πρωθυπουργο, Βικτορ Τσερνομιρντιν. Ο κ.Παγκαλος επεσημανε οτι τα θεματα συνεργασιας, αφορουν την Ευρωπαικη Ενοποιηση, την αμυντικη διαταξη της ηπειρου, ζητηματα αφοπλισμου και ασφαλειας αλλα και ειδικοτερα θεματα, οπως η ειρηνευση και η οικονομικη συνεργασια στα Βαλκανια. Παραλληλα, τονισε οτι ο Ρωσος πρωθυπουργος, υποστηριζει την προωθηση του σχεδιου του αγωγου για το ρωσικο πετρελαιο μεσω της Βουλγαριας προς την Ελλαδα, θεμα για το οποιο θα πραγματοποιηθει συναντηση στην Αθηνα ειδικων απο τη Ρωσια, τη Βουλγαρια και την Ελλαδα.

Σαρανταοκταωρη απεργια πραγματοποιουν απο αυριο οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ, ζητωντας την επαναφορα του κλιμακωτου τιμολογιου της επιχειρησης, τη ρυθμιση του ασφαλιστικου καθως και ικανοποιητικη συμβαση για το 1996. Το απογευμα, αντιπροσωπειες της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, θα συναντηθουν με την υπουργο Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, η οποια μια ωρα αργοτερα θα συναντηθει και με τις ομοσπονδιες καταναλωτων.

Συνεδριαζουν αυριο οι τρεις κορυφαιες αγροτικες συνδικαλιστικες οργανωσεις,ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, προκειμενου να προγραμματισουν νεες κινητοποιησεις, με αιτημα τη βελτιωση των τιμων στα προιοντα τους. Μιλωντας στη χθεσινη γενικη συνελευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, δεν ανελαβε καμια δεσμευση για ικανοποιηση των αιτηματων των αγροτων, επισημαινοντας οτι η αγροτικη πολιτικη δεν μπορει να διαμορφωνεται μακρια απο τους κανονες της Ευρωπαικης Ενωσης και χωρις να λαμβανονται υποψη οι ισχυρες πιεσεις που δεχεται η οικονομια. Απο την πλευρα του ο προεδρος της ΝΔ, Μιλτιαδης Εβερτ, κατηγορησε τον Πρωθυπουργο οτι δεν εχει καταλαβει το μεγεθος του προβληματος και ζητησε να διεξαχθει προ ημερησιας διαταξη στη Βουλη.

Νεα ενταση προκληθηκε και σημερα στην αρμοδια επιτροπη της Βουλης, οπου συζητειται η συμβαση για τη ζευξη Ριου-Αντιρριου. Ολα ξεκινησαν οταν ο Χρηστος Ροκοφυλλος θελησε να μιλησει και περαν του δεκαλεπτου, με αποτελεσμα να προκληθουν εντονες διαμαρτυριες κυριως απο τους βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας. Ο κ.Ροκοφυλλος αρχισε να χτυπα το χερι του στο εδρανο, με αποτελεσμα να προκληθει κομφουζιο και να επιστρατευθει ακομη και ο Προεδρος της Βουλης για να ηρεμησει τα πνευματα. Τελικα για αλλη μια φορα, την πληρωσαν οι δημοσιογραφοι, προς τους οποιους επερριφθησαν οι ευθυνες για την ενταση. Σε ενδειξη διαμαρτυριας οι κοινοβουλευτικοι συντακτες αποχωρησαν απο την αιθουσα και δεν καλυπτουν τη συζητηση.

Την τελικη αποφαση αναμενεται να λαβουν σημερα, οι θεραποντες γιατροι του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρεα Παπανδρεου για την εξοδο του απο το Ωνασειο υστερα απο νοσηλεια τεσσαρων μηνων. Συμφωνα με τις υπαρχουσες πληροφοριες ειναι πιθανον ο πρωην Πρωθυπουργος, να εξελθει ακομη και αυριο απο το Καρδιοχειρουργικο κεντρο.

Ολοκληρωνονται σημερα στη Νεα Υορκη οι επαφες του συντονιστη της ιταλικης προεδριας για το Κυπριακο, Φεντερικο Ντι Ρομπερτο και του αρμοδιου για μεσογειακες υποθεσεις της Ευρωπαικης Ενωσης, Σερζ Αμπου, με αξιωματουχους του ΟΗΕ και των ΗΠΑ. Ο Ιταλος συντονιστης ηταν φειδωλος στην ενημερωση προς τους δημοσιογραφους, και αρκεστηκε να επισημανει οτι οι επαφες του, στοχευουν στον καλυτερο συντονισμο των προσπαθειων της Ευρωπαικης Ενωσης, των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, για την επιλυση του Κυπριακου. Δηλωσε επισης οτι δεν συζητηθηκε το θεμα ενταξης της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Εγκαινιαζεται το απογευμα, απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο, η εκθεση στη Βουλη με θεμα ``Κυπρος: 9.000 χρονια πολιτισμου``. Απο αυριο, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, θα πραγματοποιησει διημερη επισημη επισκεψη στα Τιρανα, συνοδευομενος απο τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο.

Λιστα με 40 νοτιοαμερικανικες επιχειρησεις εδωσαν οι Ηνωμενες Πολιτειες στη χωρα μας μεσω της πρεσβειας τους στην Αθηνα, προκειμενου να περιληφθουν και απο τις ελληνικες τραπεζες στο εμπαργκο που εφαρμοζεται για να παρεμποδιστει σε διεθνες επιπεδο, το ξεπλυμα χρηματος απο το εμποριο ναρκωτικων. Οπως γραφει σημερα η εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ, στο αμερικανικο σημα, τονιζεται οτι οι εταιριες αυτες, ανηκουν κυριως σε βαρωνους της κοκαινης.

Συλλαλητηριο πραγματοποιουν και σημερα γονεις, καθηγητες και μαθητες δυο Γυμνασιων που συνορευουν με τις φυλακες της Κερκυρας, ζητωντας την απομακρυνση τους. Παραλληλα, ασυλληπτοι παραμενουν οι 11 βαρυποινιτες που απεδρασαν στη διαρκεια της εξεγερσης πριν απο 15 ημερες, ενω συνεχιζεται η επιχειρηση της αστυνομιας για τη συλληψη τους.

Ασυλληπτος παραμενει ο δραστης της δολοφονιας που εγινε στις 2.30 τα ξημερωματα, στο μπαρ Αλεξαντερ, στην πλατεια Βικτωριας στην Αθηνα. Αγνωστος πυροβολησε και σκοτωσε το Γεωργιο Σπυροπουλο, 48 ετων και τραυματισε τη συνοδο του Ευθυμια Τριπελοπουλου, 30 ετων, κατω απο αδιευκρινιστες μεχρι στιγμης συνθηκες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμακωνεται η ενταση στις σχεσεις της Κινας με τις ΗΠΑ, αναφορικα με τις στρατιωτικες ασκησεις του Πεκινου, στα στενα της Ταιβαν. Η Κινα διαμαρτυρεται εντονα για την παρουσια της αμερικανικης αρμαδας στην περιοχη ενω απο την πλευρα της η Ουασιγκτον, διακηρυσσει οτι διαθετει το πιο ισχυρο ναυτικο στον κοσμο. Παραλληλα, οξειες αντιδρασεις αναμενεται να προκαλεσει στο Πεκινο, η αποφαση των ΗΠΑ, για πωληση στην Ταιβαν οπλικων συστηματων, προηγμενης τεχνολογιας. Παντως, οπως ανακοινωθηκε ο αμερικανος υπουργος Εξωτερικων, Ουορεν Κριστοφερ και ο κινεζος ομολογος του, Τσιαν Τσισεν, συμφωνησαν να συναντηθουν ς`ενα μηνα στη Χαγη, για να συζητησουν για το θεμα της Ταιβαν.

Την κυριοτερη απειλη στην περιοχη της Μεσης Ανατολης, εξακολουθει να αποτελει το Ιρακ, παρα τη στρατιωτικη ηττα που υπεστη στον πολεμο του Κολπου, υποστηριζει με δηλωσεις του ο διοικητης των αμερικανικων δυναμεων στην περιοχη. Μιλωντας ενωπιον της επιτροπης Ενοπλων Δυναμεων της αμερικανικης γερουσιας, επεσημανε οτι το Ιρακ σε περιπτωση αρσης του εμπαργκο που εχει επιβληθει εναντιον του, θα επαναλαμβανε τους στρατιωτικους εξοπλισμους.

Ικανο αριθμο αντιπροσωπων ωστε να λαβει κατα το συνεδριο του κομματος το Χρισμα του υποψηφιου των Ρεπουμπλικανων, διαθετει ο γερουσιαστης Μπομπ Ντοουλ μετα τον προκριματικο γυρο των εσωκομματικων εκλογων στο Οχαιο, το Μιτσιγκαν, το Ιλινοις και το Ουισκονσιν. Συμφωνα με τα μεγαλυτερα αμερικανικα τηλεοπτικα δικτυα, ο Ντοουλ συγκεντρωνει ηδη τους 996 βουλευτες, που χρειαζονται για να παρει το χρισμα του κομματος. Στο μεταξυ,ο Τεξανος δισεκατομμυριουχος Ρος Περο, ειναι προθυμος να θεσει υποψηφιοτητα για την αμερικανικη προεδρια αν το ζητησουν οι οπαδοι του κομματος του.

Πολλες κατοικιες παλαιστινιων βομβιστων η συνεργων τους, γκρεμιζουν σημερα οι δυναμεις του ισραηλινου στρατου. Οι οικογενειες που πληττονται απο το μετρο αυτο, προσεφυγαν στο Ανωτατο Δικαστηριο του Ισραηλ, οι προσφυγες τους ομως απορριφθηκαν.

Τουλαχιστον 18 ανταρτες Ταμιλ και 7 κυβερνητικοι στρατιωτες σκοτωθηκαν στη διαρκεια επιδρομης των αυτονομιστων σε στρατιωτικη βαση στη βορεια Σρι Λανκα, οπως ανακοινωσε εκπροσωπος του υπουργειου Αμυνας της χωρας.

Τουλαχιστον 25 ατομα εχασαν τη ζωη τους και αλλα 35 τραυματιστηκαν απο ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 6,9 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ που σημειωθηκε στη βορειοδυτικη Κινα. Πολλα κτιρια καταστραφηκαν ενω οι τηλεπικοινωνιες στην περιοχη εχουν υποστει σοβαρες βλαβες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

* Μπασκετ-Πρωταθλημα Α1 Εθνικης κατηγοριας-Αποτελεσματα

Στους αγωνες της 23ης ημερας για το πρωταθλημα μπασκετ της Α1 Εθνικης κατηγοριας ανδρων, σημειωθηκαν τα εξης αποτελεσματα: Αμπελοκηποι-Αρης 88-98 Λαρισα-Παπαγου 63-74 Ηρακλειο-Περιστερι 91-89 παραταση (κ.α. 81-81) ΠΑΟΚ-Παναθηναικος Ωρα 18.45 Ηρακλης-Πανιωνιος 66-72 Απολλων Πατρ.-Σπορτιγκ 79-91

και χθες: ΑΕΚ-Ολυμπιακος 74-77

Ετσι τωρα προηγειται ο Ολυμπιακος με 44 βαθμους, εναντι 39 του Παναθηναικου (22αγ.), 38 του Πανιωνιου, 37 του Αρη, 35 του ΠΑΟΚ (22αγ.), του Απολλωνα Πατρων, του Περιστεριου, του Ηρακλη και του Σπορτιγκ, 32 της ΑΕΚ, 30 της Λαρισας, 30 του Παπαγου, 29 του Ηρακλειου και 26 των Αμπελοκηπων.

* Ποδοσφαιρο-Πρωταθλημα Γ' εθνικης-Αποτελεσματα

Στους αγωνες της 22ης ημερας για το πρωταθλημα ποδοσφαιρου της Γ` Εθνικης κατηγοριας, σημειωθηκαν τα εξης αποτελεσματα: Νοτιος Ομιλος Πυργος-Χανια 4-1 Καλλιθεα-Ενωση Ροδου Διαγορα 1-0 Αιολικος-Ατρομητος 1-2 Αγιος Νικολαος-Πανναυπλιακος 3-1 Χαιδαρι-Παναιτωλικος 0-0 Βαρβασιακος-Εθνικος Αστερας 2-1 Κορινθος-Χαλκιδα 1-0 Παναιγιαλειος-Φωστηρας 2-0 Χαραυγιακος-Μαρκο 1-1

Ετσι προηγειται ο Πυργος με 48 βαθμους, εναντι 40 του Παναιτωλικου, 38 του Παναιγιαλειου, 38 της Καλλιθεας, 35 του Εθνικου Αστερα, 33 του Μαρκο, 32 του Αγιου Νικολαου, 31 του Αιολικου, 29 της Κορινθου, 28 του Χαιδαριου, 27 του Φωστηρα, 26 του Ατρομητου, 25 του Πανναυπλιακου, της Ενωσης Ροδου Διαγορα, της Χαλκιδας, των Χανιων, του Βαρβασιακου και 16 του Χαραυγιακου.

Βορειος Ομιλος Λαμια-Φωκικος 3-0 Γιαννιτσα-Ολυμπιακος Βολου 1-0 Κοζανη-Ποντιοι Βεροιας 2-2 Τυρναβος-Πανσερραικος 1-0 Αγροτικος Αστερας-Εορδαικος 1-1 Ορεστης-Απολλων Λαρισας 3-0 Νιγριτα-Βελισσαριος 2-1 Αμπελοκηποι-Απολλων Κρυας Βρυσης 1-0 Νικη Βολου-Αλμωπος Αριδαιας 2-1

Ετσι προηγειται ο Πανσερραικος με 45 βαθμους, εναντι 41 της Νικης Βολου, 40 των Γιαννιτσων, 39 της Νιγριτας, 37 του Απολλωνα Λαρισας, 36 των Αμπελοκηπων, 35 της Λαμιας, 33 του Αγροτικου Αστερα και του Ορεστη, 30 του Αλμωπου, 29 της Κρυας Βρυσης, 28 του Ολυμπιακου Βολου, 24 του Τυρναβου, 23 των Ποντιων Βεροιας, 20 της Κοζανης, 18 του Βελισσαριου, 15 του Φωκικου και του Εορδαικου.

* Κανονικα οι αγωνες το Σαββατοκυριακο

Δεν υπαρχει πλεον προβλημα οσον αφορα την διεξαγωγη των αγωνων για τα εθνικα μας πρωταθληματα (ολων των σπορ), το Σαββατοκυριακο, αφου οι υπαλληλοι της Ομοσπονδιας εργαζομενων στα εθνικα σταδια ανακαλεσαν τις προγραμματισμενες απεργιακες κινητοποιησεις τους, μετα απο την σημερινη συναντηση τους με τον Υφυπουργο Αθλητισμου Ανδρεα Φουρα, ο οποιος ικανοποιησε μερος των αιτηματων τους.

``Βρηκαμε κατανοηση απο τον κ. Φουρα, που ελυσε μερικα απο τα προβληματα μας ενω ευελπιστουμε, οτι θα προωθησει οπου υπαρχουν``.

* Πρωτοκολλο αθλητικης συνεργασιας Ελλαδας-Ουγγαριας

Πρωτοκολλο αθλητικης συνεργασιας για το 1996, μεταξυ Ελλαδας και Ουγγαριας υπεγραφη σημερα. Το πρωτοκολλο υπεγραψαν ο γενικος γραμματεας Αθλητισμου, Γιωργος Βασιλακοπουλος και ο αντιπροεδρος του Εθνικου Γραφειου Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου της Ουγγαριας Γιανους Γκρεμινγκερ.

* Συναντηση κ. Φουρα με πρωταθλητες στιβου

Ο υφυπουργος Αθλητισμου Ανδρεας Φουρας, συναντηθηκε σημερα με τους πρωταθλητες του στιβου, Αλεξανδρο Αλεξοπουλο, Κατερινα Θανου, Νικη Μπακογιαννη, Σπυρο Βασδεκη, Θωμα Σμπωκο, Μαρια Τσωνη και Χαρη Παπαδια, στους οποιους επανελαβε την προθεση του να στηριξει και να συνεργαστει με οσους θα συμμετασχουν στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα, ωστε να εχουν οσο το δυνατον καλυτερη και απροσκοπτη προετοιμασια.

``Θα πρεπει οι αθλητες να πανε με πολυ καθαρο μυαλο στους Ολυμπιακους Αγωνες. Γι' αυτο και προχωραμε μια σειρα αιτηματων τους, που πρεπει να επιλυθουν``, τονισε ο κ.Φουρας μετα απο την συναντηση αυτη.

Το ενδιαφερον της αντιπροσωπειας των πρωταθλητων του στιβου επικεντρωθηκε στα κινητρα των αθλητων που θα ενταχθουν στο νεο νομο για τον αθλητισμο και κυριως σε οτι αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση τους.

Την πρωταθλητρια Πολωνιας Λεγκια, υποδεχεται στις 9.30 στο Ολυμπιακο Σταδιο της Αθηνας ο Παναθηναικος με στοχο να εξασφαλισει την προκριση του στα ημιτελικα του Τσαμπιονς Λιγκ. Στην προσπαθεια του Παναθηναικου,ο οποιος στο πρωτο παιχνιδι ειχε ερθει ισοπαλος 0-0, θα συμπαρασταθουν 65.000 και πλεον οπαδοι του.

Ο νεος μεγαλος Αγιαξ θα βρεθει και παλι στον δρομο του Παναθηναικου προς εναν νεο μεγαλο τελικο, αφου η Ολλανδικη ομαδα, που κατεκτησε περυσι το τροπαιο, εχει ουσιαστικα εξασφαλισει την προκριση της στα ημιτελικα μετα τη νικη που πετυχε πριν 15 μερες με 2-0 στο Ντορτμουντ επι της πρωταθλητριας Γερμανιας και αναμενεται αποψε στο Αμστερνταμ να ``κλεισει`` και επισημα μια απο τις θεσεις των ημιτελικων.

Εκτος απο τον αγωνα του Παναθηναικου με την Λεγκια και του Αγιαξ με την Ντορτμουντ, διεξαγονται αποψε δυο ακομη επαναληπτικες συναντησεις για τα προημιτελικα του Τσαμπιονς Λιγκ. Στην Μοσχα η Σπαρτακ υποδεχεται την πρωταθλητρια Γαλλιας Ναντ, απο την οποια ειχε ηττηθει με 2-0 στον πρωτο αγωνα. Παραλληλα, στο Τορινο αναμενεται να γινει μεγαλη μαχη αναμεσα στην Γιουβεντους και την Ρεαλ Μαδριτης. Οι Ισπανοι νικησαν 1-0 στον πρωτο αγωνα.

Ολοκληρωνεται αποψε η 23η αγωνιστικη του πρωταθληματος Α1 Εθνικης κατηγοριας του Μπασκετ, με τη διεξαγωγη εξι συναντησεων. Το ενδιαφερον επικεντρωνεται στο ντερμπι που γινεται στο Αλεξανδρειο της Θεσσαλονικης αναμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικο, που θα αρχισει στις 7 παρα 15 και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το ΜΕΓΚΑ. Σημαντικο παιχνιδι θα γινει και στο Ιβανωφειο, αναμεσα στον Ηρακλη και τον Πανιωνιο, που θα αρχισει στις 5.00 το απογευμα, οπως και οι υπολοιπες αναμετρησεις, που ειναι: Αμπελοκηποι-Αρης, Λαρισα-Παπαγου, Ηρακλειο-Περιστερι και Απολλων Πατρων-Σπορτινγκ. Χθες ο Ολυμπιακος νικησε δυσκολα την ΑΕΚ με 77-74.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με βροχες επικρατουν σημερα στην Κεντρικη και βορεια Ελλαδα, ενω λιγα χιονια πεφτουν στις ορεινες περιοχες. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος ειναι αστατος, με τοπικες βροχες, αλλα και διαστηματα ηλιοφανειας. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι, ενω η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 7 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 12 και στα νησια τους 15 βαθμους Κελσιου. Για αυριο σε ολη τη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις κατα τοπους αυξημενες με σποραδικες βροχες. Θα υπαρχουν ομως και διαστηματα με ηλιο κυριως στα δυτικα και νοτια. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι και τοπικα στο
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Wednesday, 20 March 1996 - 16:29:50